fb

Υπερσιβηρικός, Χερσόνησος Καμτσάτκας με Νοβοσιμπίρσκ και Κρασνογιάρσκ | 20.07 & 05.08.2018

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Υπερσιβηρικός

Ένα μοναδικό πρόγραμμα σε μία από τις λιγότερο γνωστές περιοχές του πλανήτη. H διαδρομή με τον υπερσιβηρικό είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης, μια ταξιδιωτική γιορτή, ένα ανακάτεμα του ταξιδιώτη με μια ολόκληρη χώρα!

Σε αυτό το οδοιπορικό το Versus σάς προτείνει μια άποψη της Ρωσίας που δεν έχετε φανταστεί, ένα οδοιπορικό αναζήτησης, περιπέτειας και πρόκλησης για κάθε συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη.

Διανύουμε με τρένο τμήμα της Ανατολικής Σιβηρίας, την πιο άγρια, άγνωστη και δυσπρόσιτη περιοχή της, τη λιγότερο τουριστική και την πιο αραιοκατοικημένη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δούμε την άγρια φυσική ομορφιά, τη ζωή απομονωμένων κοινοτήτων, την τάιγκα και τους κατοίκους της. Ένα ταξίδι ζωής, δεκαεπτά ημερών, στο οποίο περιλαμβάνεται το μακρινό λιμάνι του Πετροπαβλόφσκ στη Χερσόνησο της Καμτσάτκα, που μας προσελκύει με τη μοναδική γεωλογική της δραστηριότητα και τα δεκάδες ενεργά ηφαίστεια με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Με γνώμονα τα προηγούμενα ταξίδια μας στη Σιβηρία, σας προτείνουμε ένα πληρέστατο και καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα. Έχουμε επιλέξει να διανύσουμε τα πιο ενδιαφέροντα τμήματα του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου και να συναντήσουμε το πιο άγριο μέρος της Σιβηρίας, την Ανατολική Σιβηρία.

Βασικό πλεονέκτημα του ταξιδιού αυτού μπορεί να θεωρηθεί η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε. Θα κινηθούμε με σταθερή φορά προς ανατολάς, χωρίς πισωγυρίσματα και «πηγαινέλα» στην αχανή Σιβηρία. Έτσι οι πτήσεις μας φτάνουν στην Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Όρη και επιστρέφουν από το ανατολικό άκρο της διαδρομής, το Βλαδιβοστόκ, με όλο τον χρόνο αφιερωμένο στο ταξίδι, αφού θα φτάσουμε αυθημερόν την πρώτη ημέρα και θα επιστρέψουμε επίσης αυθημερόν την τελευταία.

Το ταξίδι είναι 17 ημερών, αλλά με 16 διανυκτερεύσεις. Σε αυτήν την πορεία μας θα επισκεφθούμε το «μαργαριτάρι της Σιβηρίας», το Ιρκούτσκ, την πανέμορφη λίμνη Βαϊκάλη, την οποία θα θαυμάσουμε σιδηροδρομικώς, κάνοντας την περίφημη «κυκλική διαδρομή» (Circum-Baikal), δύο σημαντικές πόλεις-κόμβους του θρυλικού τρένου, το Κρασνογιάρσκ (με διανυκτέρευση) στις όχθες του ποταμού Γιενεσέι και το Νοβοσιμπίρσκ και δύο πανέμορφες πόλεις της Ρωσικής Άπω Ανατολής, το Χαμπαρόβσκ και το Βλαδιβοστόκ. Αποκορύφωμα της εκδρομής μας η Χερσόνησος Καμτσάτκα, η γη των ηφαιστείων, ένα μακρινό ταξιδιωτικό όνειρο για τους περισσότερους, μυθικός προορισμός και πέρασμα για θαλασσοπόρους και εξερευνητές.

1η ημέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη / Λάρνακα - Εκατερίνμπουργκ (Αναγνωριστική περιήγηση)

Συγκέντρωση αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας στο αεροδρόμιο και πτήση μετά τα μεσάνυχτα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για Εκατερίνμπουργκ, στα Ουράλια Όρη. Άφιξη στο Εκατερίνμπουργκ και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της περιοχής.Έχουμε φτάσει στα όρια Ευρώπης και Ασίας, στα Ουράλια Όρη, και από εδώ ξεκινά η εξερεύνηση της Σιβηρίας και της ρωσικής ενδοχώρας. Η πόλη από όπου ξεκινά το ταξίδι μας είναι το 4ο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ρωσίας και βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της Ευρασίας, στις όχθες του ποταμού Ισέτ. Ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα ως ένα πρώιμο κέντρο μεταλλευτικής εκμετάλλευσης και σιγά σιγά έγινε ένας κόμβος ένωσης Ανατολής και Δύσης. Κατά τη σοβιετική εποχή το Εκατερίνμπουργκ μετονομάστηκε σε Σβερντλόφσκ και γνώρισε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη, ιδίως κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τη μεταφορά της βαριάς βιομηχανίας από τις δυτικές επαρχίες στα ενδότερα.Κατά την πρώτη μας αυτή προσέγγιση θα γνωρίσουμε την τοπογραφία της ίδιας της πόλης και θα δούμε τα σημεία που σχετίζονται με την εκτέλεση της βασιλικής οικογένειας και του τελευταίου τσάρου το 1918, όπως τον λεγόμενο «Γολγοθά», τον «καθεδρικό του αίματος» και το μοναστήρι Γκανίνα Γιάμα. Η πόλη εντυπωσιάζει με τα δημόσια κτίριά της και τους ευρύχωρους δρόμους της, καθώς και με τα κάθε λογής ιστορικά μνημεία που παραπέμπουν σε διαφορετικές εποχές και αντιλήψεις. Η πρώτη μας ημέρα θα είναι μια αναγνωριστική περιήγηση, χωρίς ακόμα να έχουμε δει τα πάντα από την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Εκατερίνμπουργκ (Ξενάγηση της πόλης)

Θα κινηθούμε στις όχθες του ποταμού Ίσετ και κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, θα δούμε τα μνημεία των κομμουνιστών ηγετών του 20ού αιώνα και τις κεντρικές πλατείες. Θα σταματήσουμε στον οβελίσκο, σύνορο της Ευρώπης με την Ασία και θα βγάλουμε φωτογραφίες πατώντας στις δύο ηπείρους. Θα μιλήσουμε για την ιστορία της περιοχής και τη μεταλλουργία, βασική δραστηριότητα για τους κατοίκους της, για τα Ουράλια, αλλά και την έλευση του σιδηροδρόμου στην περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι το Εκατερίνμπουργκ είναι βασικός σταθμός του Υπερισβηρικού και απέχει 1.816 χλμ. από τη Μόσχα (ένα ταξίδι περίπου 25 ωρών). Το απόγευμα είναι ελεύθερο και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κάποιο από τα πολλά μουσεία ή και να κινηθούμε με το μετρό που εγκαινιάστηκε το 1991 και ήταν το 13ο και τελευταίο δίκτυο μετρό που εγκαινιάστηκε επί ΕΣΣΔ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 

3η ημέρα: Εκατερίνμπουργκ - Νοβοσιμπίρσκ (Ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «μητρόπολη» της Σιβηρίας, το Νοβοσιμπίρσκ. Η αρχική εντύπωση του μεγέθους αλλά και του κέντρου της πόλης μάς παραπέμπει περισσότερο στη σοβιετική εποχή και δεν είναι πολύ ελκυστική εκ πρώτης όψεως. Όμως η πρωτεύουσα της Σιβηρίας είναι μια πόλη με χαρακτήρα και πολλά κρυμμένα μυστικά. Σε πολλά σημεία συνυπάρχουν τα παλιά ξύλινα σπίτια με τις μεταγενέστερες πολυκατοικίες. Η δε γειτνίαση της περιοχής αυτής με τις αυτόνομες τουρκόφωνες δημοκρατίες της Ρωσίας αφήνει μια αίσθηση ανατολίτικης πολυχρωμίας. Και, φυσικά, ο μεγάλος ποταμός Ομπ, η εντυπωσιακή πανεπιστημιούπολη στα περίχωρα, το μετρό και η εμβληματική Όπερα είναι μερικές από τις στιγμές και τις περιηγήσεις που θα μας χαρίσει η «πρωτεύουσα» της Σιβηρίας. Το απόγευμα επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο της πόλης που θεωρείται από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, καθώς φιλοξενεί περίπου 740 είδη ζώων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: Νοβοσιμπίρσκ (Ολοήμερη εκδρομή στο Τομσκ)

Μία από τις πιο αξιόλογες, ιστορικές πόλεις της Σιβηρίας, το Τομσκ, έχει περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους και ιδρύθηκε από ένα στρατιωτικό σώμα Κοζάκων, το 1604, για να κατοχυρώσει τη ρωσική επικράτηση έναντι των τουρκόφωνων νομάδων. Ωστόσο, στη νεότερη εποχή, ήταν οι υποδομές που καθόρισαν τον ρόλο της κάθε πόλης, και έτσι το Τομσκ, στις όχθες του ποταμού Τομ, έμελλε να μην είναι πάνω στην κύρια γραμμή του Υπερισβηρικού, αλλά λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, με αποτέλεσμα η πόλη να χάσει τα εμπορικά και διοικητικά προνόμια που είχε παλαιότερα.Κι όμως το Τομσκ, σταθμός μια δευτερεύουσας σιδηροδρομικής γραμμής σήμερα, είναι σημαντικό αστικό κέντρο και συνεχιζει να είναι ο συνδετικός κρίκος με τους ποτάμιους δρόμους που οδηγούν στην Ακρτική, με πόλεις υλοτόμων και βιομηχανίες που διακόπτουν την απεραντοσύνη της ρωσικής γης.Στην ξενάγησή μας στο Τομσκ θα βρεθούμε στον λόφο της Ανάστασης «Βασκρισένσκαγια» για να δούμε τη θέα της περιοχής, θα περάσουμε από τη «λευκή λίμνη» και, φυσικά, θα κινηθούμε και στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τις ιστορικές εκκλησίες της, ενώ σε κάθε μας βήμα θα έχει την τιμητική της η ρωσική ξύλινη αρχιτεκτονική, πραγματικό στολίδι της λαϊκής κουλτούρας της Σιβηρίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Νοβοσιμπίρσκ.

 

5η ημέρα: Νοβοσιμπίρσκ (Υπερσιβηρικός)

Μεταφορά στον σταθμό του Νοβοσιμπίρσκ για να κάνουμε επιτέλους ένα ταξιδιωτικό όνειρο πραγματικότητα: να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με τον υπερσιβηρικό. Ο ίδιος ο σταθμός είναι ένα στολίδι των αρχών του 20ού αιώνα. Αφού επιβιβαστούμε στο τρένο για την Ανατολή, προορισμός μας το Κρασνογιάρσκ.Το ταξίδι με το τρένο θα διαρκέσει περίπου 12 ώρες. Αργά το απόγευμα, ανάλογα με το ωράριο του ταξιδιού μας, θα φτάσουμε σε ακόμα μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα πόλη, το Κρασνογιάρσκ, αυτήν τη φορά στις όχθες του ποταμού Γιενεσέι.Το Νοβοσιμπίρσκ απέχει 3.335 χλμ. από τη Μόσχα, ενώ το Κρασνογιάρσκ 4.098 χλμ.! Μεταφορά από τον σταθμό στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κράσνογιαρσκ

Ξενάγηση στην πόλη, κατά την οποία θα επισκεφθούμε το μοναδικής αξίας εθνογραφικό μουσείο, μια επιτομή των λαών και της ιστορίας της Σιβηρίας. Περιήγηση στα βασικά αξιοθέατα της πόλης με τις υπέροχες λεωφόρους και τα μεγάλα παραποτάμια πάρκα. Εκδρομή έξω από την πόλη για να γνωρίσουμε την πολύ όμορφη κοίτη του Γιενεσέι, κινούμενοι προς το κοντινό υδροηλεκτρικό φράγμα. Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Κράσνογιαρσκ - Ιρκούτσκ (Υπερσιβηρικός)

Μεταφορά στον σταθμό της πόλης για να συνεχίσουμε την «υπερσιβηρική μας περιπέτεια». Θα κινηθούμε προς τα ανατολικά και σημερινός προορισμός μας θα είναι η πόλη του Ιρκούτσκ, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη και στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά. Αυτήν τη φορά το ταξίδι μας θα διαρκέσει περισσότερο και το σιβηρικό τοπίο θα είναι πάντα δίπλα μας, παραπέμποντας σε λογοτεχνικές μνήμες και άπιαστα γεωγραφικά όνειρα.Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα διασχίσουμε τις κοιλάδες και τα δάση μιας αχανούς περιοχής που υπήρξε τόπος ονείρων και πλουτισμού, τόπος εξορίας και απομόνωσης, σίγουρα τόπος αναζήτησης και τόπος μακρινός, η ρωσική «Άγρια Ανατολή».Αργά το ίδιο βράδυ θα φτάσουμε στο Ιρκούτσκ και θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση. Και μόνο η μετεπιβίβαση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Σιβηρίας, η εμπειρία της διάνυσης μεγάλων αποστάσεων με τρένο είναι η πεμπτουσία ενός ταξιδιού, κάτι απαραίτητο ως αίσθηση και ως ταξιδιωτική κατάκτηση.

Ιρκούτσκ

Το Ιρκούτσκ είναι το «μαργαριτάρι της Σιβηρίας» και η μητρόπολη της Νότιας Σιβηρίας και βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ρωσίας, Κίνας και Μογγολίας, κοντά στις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης. Κοζάκοι κυνηγοί είχαν ιδρύσει γύρω στο 1650 έναν μικρό οικισμό στις όχθες του ποταμού Ανγκαρά, «το μονάκριβο παιδί της μάνας Βαϊκάλης».Ο οικισμός αυτός, χάρη στην ευνοϊκή γεωγραφική του θέση, εξελίχθηκε στο σημαντικότερο διαμετακομιστικό κέντρο για το εμπόριο γουναρικών και χρυσού της Ανατολικής Σιβηρίας και απέκτησε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Είναι το μοναδικό αστικό κέντρο της Σιβηρίας με ιδιαίτερη προσωπικότητα και χάρη. Ταυτόχρονα, όμως, είναι φορτισμένο και με μνήμες που παραπέμπουν στον προσδιορισμό του ως πόλη εξορίας.Εδώ ο τσάρος Νικόλαος Α’ εξόρισε τους ηγέτες της αποτυχημένης εξέγερσης των Δεκεμβριστών του 1825 και ανάλογη υπήρξε η συνέχεια επί Στάλιν, όταν ολόκληρη η Σιβηρία στιγματίστηκε από τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης διαφωνούντων, που μέσα από εξαντλητικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και ακραίες καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν έναν προορισμό χωρίς επιστροφή.Στην «Αθήνα της Σιβηρίας», όπως ονομάζεται η πόλη λόγω της μεγάλης πολιτιστικής της ανάπτυξης, χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα σπίτια με την περίτεχνη διακόσμηση στα παράθυρα, που θυμίζουν αλλοτινή εποχή.

 

8η ημέρα: Ιρκούτσκ

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει λίγο αργότερα σήμερα, με χρόνο για ξεκούραση στην αρχή. Θα συνεχίσουμε με ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα παλιά ξύλινα σπίτια και τις παλιές εκκλησίες της πόλης, το Μουσείο των Δεκεμβριστών, την κεντρική πλατεία, τη λεωφόρο Γκαγκάριν κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Ιρκούτσκ - Λίμνη Βαϊκάλη - Λιστβιάνκα - Ιρκούτσκ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό τη λίμνη Βαϊκάλη και την κωμόπολη Λιστβιάνκα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Εθνογραφικό Μουσείο Τάλτσι.Για περισσότερα από 30 εκατομμύρια χρόνια η λίμνη Βαϊκάλη εξελίσσεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο, αποτελώντας έναν ξεχωριστό κόσμο, με κρυμμένα μυστικά στα βάθη της και αξέχαστες ομορφιές στις όχθες της. Έχει έκταση 31.500 τετρ. χλμ., μήκος 636 χλμ. και πλάτος 48 χλμ. Το μέσο βάθος της είναι 730 μ. και το μέγιστο 1.620 μ., είναι δηλαδή η βαθύτερη λίμνη στον κόσμο. Περιέχει το 20% των αποθεμάτων επιφανειακών γλυκών νερών του πλανήτη. Την τροφοδοτούν 336 ποταμοί, αλλά μόνο ένας, ο Ανγκαρά, τροφοδοτείται από αυτήν. Στη λίμνη υπάρχουν 30 νησιά και το μεγαλύτερο από αυτά, το Ολγκόν, λέγεται ότι ήταν η πατρίδα του Τζένκιγκς Χαν. Η λίμνη αποτελεί καταφύγιο για απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας –περίπου 2.500 διαφορετικά είδη, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, όπως οι φώκιες της Βαϊκάλης, το μόνο είδος φώκιας γλυκού νερού στον κόσμο. Η Βαϊκάλη πλαισιώνεται από ένα καταπληκτικό ορεινό σκηνικό και τυλίγεται από πυκνά δάση κωνοφόρων, ενώ στα ήρεμα νερά της καθρεφτίζονται γραφικά ψαροχώρια που συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για μια μικρής διάρκειας βόλτα στη λίμνη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο και το ενυδρείο, καθώς και την αγορά με τις γυναίκες που πωλούν κυρίως ψάρια, όπως το ομούλ, ενδημικό ψάρι της λίμνης. Επιστροφή στο Ιρκούτσκ. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Ιρκούτσκ - Πτήση για Χαμπαρόβσκ

Η σημερινή μας ημέρα μας επιφυλάσσει μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς θα γνωρίσουμε τις ακτές της Βαϊκάλης σιδηροδρομικώς, κάνοντας με το τρένο την περίφημη «κυκλική διαδρομή» (Circum-Baikal). Με φέρι θα φθάσουμε στο στόμιο του ποταμού Ανγκαρά και από εκεί θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, στην υπέροχη διαδρομή με το τρένο κατά μήκος της ακτής. Είναι το σημείο του υπερσιβηρικού που παρουσίασε τις μεγαλύτερες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, λόγω του βραχώδους εδάφους.Θα περάσουμε διαδοχικά από τους σταθμούς Σλιουντιάνκα, Γκοντσάροβο, Κάγια, Μελίνκοβο κ.ά. Στις σύντομες στάσεις μας θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τόσο την ιστορική ταυτότητα του μεγάλου αυτού έργου της μηχανικής του 19ου αιώνα όσο και τη λαογραφία και την οικονομία της περιοχής αυτής στα βάθη της Σιβηρίας.Το βράδυ θα επιστρέψουμε με το τρένο στο Ιρκούτσκ, ύστερα από μια μέρα μεγάλου φυσιολατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.Μετά το βραδινό, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το Χαμπαρόβσκ, όπου θα φτάσουμε την επόμενη ημέρα το πρωί.

 

11η ημέρα: Χαμπαρόβσκ (Κρουαζιέρα στον ποταμό Αμούρ)

Πρωινή άφιξη στο Χαμπαρόβσκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη της Άπω Ανατολής, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αμούρ.Η πόλη ιδρύθηκε το 1858 ως ένα προκεχωρημένο στρατιωτικό φυλάκιο των Ρώσων στην Ανατολική Σιβηρία, όμως ο υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα ανάπτυξή του. Σήμερα είναι ένα αστικό κέντρο με επιβλητικά κτίρια του 19ου αιώνα που ξεφεύγουν από τα πολεοδομικά πρότυπα των άλλων πόλεων της Σιβηρίας.Οι διαφορετικές εμπειρίες Versus θα συνεχιστούν με επίσκεψη στο τοπικό Λαογραφικό Mουσείο και με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Αμούρ στο Χαμπαρόβσκ, στα σύνορα Σιβηρίας - Μαντζουρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Χαμπαρόβσκ - Πετροπαβλόφσκ (Καμτσάτκα)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για μια άλλη μακρινή γωνιά της Ρωσίας και του πλανήτη, τη χερσόνησο Καμτσάτκα και την πόλη Πετροπαβλόφσκ, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη στο Πετροπαβλόφσκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή.Το Πετροπαβλόφσκ είναι μια πόλη οικιστικά απλωμένη, που χτίστηκε για να επεκταθεί η στρατιωτική υποδομή της Ρωσίας.Ακόμα και σήμερα η οικονομία της περιοχής βασίζεται στον στρατό και στις υποδομές του. Κατά το σύντομο καλοκαίρι της η Καμτσάτκα μετατρέπεται σε τόπο διακοπών, περιπέτειας και φυσιολατρικής αναζήτησης.Αυτήν την περιοχή, την οποία αρκετοί Ρώσοι ονειρεύονται έστω και μία φορά να προσεγγίσουν, θα κληθούμε να την εξερευνήσουμε κατά τις ημέρες της παραμονής μας.

 

13η ημέρα: Πετροπαβλόφσκ (Πτήση με ελικόπτερα)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή με ελικόπτερα στην κοιλάδα των Γκέιζερς. Η ομορφιά της κοιλάδας αυτής με τα 20 και παραπάνω γκέιζερ δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο στον κόσμο. Θα πετάξουμε γύρω από τα ηφαίστεια Καρίμσκι (1.486 μέτρα) και Μικρό Σεμιάτσικ (1.560 μέτρα), αλλά και πάνω από την καλδέρα Ουζόν, μια εννέα έως 12 χιλιομέτρων καλδέρα στην Ανατολική Καμτσάτκα. Είναι μια εκδρομή διάρκειας 6-7 ωρών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Το πρόγραμμα των πτήσεων διαμορφώνεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και η πτήση με τα ελικόπτερα πιθανόν να γίνει την επομένη ημέρα (καιρού πάντα επιτρέποντος).

 

14η ημερα: Πετροπαβλόφσκ (Κρουαζιέρα στη Βερίγγειο Θάλασσα)

Οι εμπειρίες Versus θα συνεχιστούν με μια κρουαζιέρα στη Βερίγγειο Θάλασσα στον βόρειο Ειρηνικό ωκεανό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να ψαρέψουμε στον κόλπο Αβάκα -έναν από τους μεγαλύτερους του κόσμου, στον οποίο βρίσκεται και η βάση του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού-, να δούμε θαλασσοπούλια διαφόρων ειδών στο νησάκι Babushkin Kamen («Βράχος της Γιαγιάς»), καθώς και τους βράχους «Τρία Αδέλφια». Είναι μια εκδρομή διάρκειας 5 εως 6 ωρών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Πετροπαβλόφσκ - Βλαδιβοστόκ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βλαδιβοστόκ, την πόλη-λιμάνι στο απώτατο άκρο της Σιβηρίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Βλαδιβοστόκ - Νησί Ράσκι - Βλαδιβοστόκ

Πρωινή και απογευματινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα, το ιστορικό κέντρο, τον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του υπερσιβηρικού, τον Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, το ιστορικό υποβρύχιο C-56 και το τοπικό Μουσείο Αρσένιεφ, το νησί Ράσκι στην Ιαπωνική Θάλασσα, μια παλιότερη μυστική στρατιωτική βάση κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

20/07

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:35

04:20

SU 1410

20/07

MΟΣΧΑ  – ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ

06:50

11:10

SU 1703

05/08

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ  – ΜΟΣΧΑ

14:00

15:55

SU 2112

05/08

ΜΟΣΧΑ  – ΑΘΗΝΑ

18:35

22:35

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SU 2113

05/08

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΣΧΑ

00:35

04:20

SU 1410

05/08

MΟΣΧΑ  – ΕΚΑΤΕΡΙΝΜΠΟΥΡΓΚ

06:50

11:10

SU 1703

21/08

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ  – ΜΟΣΧΑ

14:00

15:55

SU 2112

21/08

ΜΟΣΧΑ  – ΑΘΗΝΑ

18:35

22:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορική εταιρεία: Aeroflot με άφιξη στο Εκατερίνσμπουργκ και επιστροφή από Βλαδιβοστόκ.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Εκατερίνμπουργκ (2), Νοβοσιμπίρσκ (2), Κράσνογιαρσκ (2), Ιρκούτσκ (3) Χαμπαρόβσκ (2) Πετροπαβλόφσκ (3), Βλαδιβοστόκ (2).
  •  Ξενοδοχεία 3*, 4*. Ολες οι διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία.
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν, τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο, πλοιάρια.
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  •  Ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

Διαδικασία έκδοσης Βίζας για τη Ρωσία

Για την έκδοση της Βίζας για τη Ρωσία ισχύουν νέοι κανόνες και διαδικασία ως εξής:

  • Το διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ
  • Μία έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο 3 ½ Χ 4 ½ cm (μικρό κεφάλι, από τους ώμους και  πάνω και το πρόσωπο να καταλαμβάνει το 80%. Χωρίς γυαλιά ακόμη και εάν στη φωτογραφία του διαβατηρίου φοράει γυαλιά. Όχι φωτογραφία διαβατηρίου)
  • Η διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου, το τηλέφωνο και η διεύθυνση εργασίας του (αν εργάζεται) και που εργάζεται (εταιρεία ή υπηρεσία)
  • Η βίζα εκδίδεται σε 15 εργάσιμες ημέρες. Για επείγουσα έκδοση υπάρχει επιβάρυνση 65 € και απαιτούνται 7 εργάσιμες μέρες

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

  • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
  • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
  • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Εμπειρία

 Να διασχίσεις με το τρένο την Ανατολική Σιβηρία

Ο υπερσιβηρικός, ως εμπειρία και ταξιδιωτική πρόκληση, είναι το τρένο, το ταξίδι με το τρένο, η επαφή με την ενδοχώρα. Είναι το σφύριγμα του τρένου, τα μικρά χωριά, οι μικροπωλητές που μας πλησιάζουν, οι εντυπωσιακοί σταθμοί των πόλεων, οι συζητήσεις στο εστιατόριο του τρένου... Θα νιώσουμε την ατμόσφαιρα της πολυκοσμίας των σταθμών, θα διαβάσουμε στους πίνακες τις αμέτρητες αναχωρήσεις προς κάθε κατεύθυνση, θα παρατηρήσουμε τον κόσμο και θα συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε βρεθεί στην καρδιά της Σιβηρίας.

Το ταξίδι με το τρένο θα διαρκέσει μέρες, κατά τις οποίες θα μπορούμε να μείνουμε στα κουπέ μας και να βλέπουμε τα ξύλινα σπίτια και τα δάση της Σιβηρίας να μας προσπερνούν, να καθίσουμε στο εστιατόριο του τρένου, να κατεβαίνουμε κάθε τόσο σε μικρούς σταθμούς ή απλώς να παρατηρούμε τις διαδικασίες των στάσεων και της μετεπιβίβασης.

Το να καταφέρει κανείς να διασχίσει με τρένο τμήμα της Ανατολικής Σιβηρίας, αποτελεί εμπειρία συγκλονιστική.

Dreams come true

Στον υπερσιβηρικό θα επιβιβαστούμε την 5η ημέρα του ταξιδιού μας, από το Νοβοσιμπίρσκ και την 7η από το Κρανσνογιάρσκ.

 

 

Info

ΙNFO

Πρωτεύουσα: Μόσχα

Πληθυσμός: 144,3 εκατομμύρια

Γλώσσα: Ρωσικά

Τοπική ώρα: ίδια με την Ελλάδα

Νόμισμα: Ρούβλι

Διεθνής κωδικός κλίσης: +7

 

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλίο

- «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ», του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, εκδόσεις Πάπυρος. Ένα βιβλίο που σφράγισε τον 20ό αιώνα.

Ταινίες

- «Στα δάση της Σιβηρίας», του Σαφί Νεμπού, ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Γάλλου Σιλβέν Τεσόν, ο οποίος έλαβε το βραβείο Γκονκούρ για το βιβλίο αυτό (Dans les forets de Siberie).

- «The way back», του Πίτερ Γουίερ, με τους Κόλιν Φαρέλ και Εντ Χάρις. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία απόδρασης μιας ομάδας αιχμαλώτων από τα κάτεργα της Σιβηρίας.  Μετά την απόδραση ξεκινά ένα ατελείωτο περιπετειώδες ταξίδι μέσα από τα βουνά και την έρημο μέχρι την Ινδία.

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε το Ιρκούτσκ, το "μαργαριτάρι της Σιβηρίας", την "Αθήνα της Σιβηρίας"
  • Απολαύστε το υπέροχο ορεινό σκηνικό που πλαισιώνει τη λίμνη Βαϊκάλη 
  • Κάντε την υπέροχη διαδρομή του Υπερσιβηρικού ακολουθώντας τις όχθες της λίμνης Βαϊκάλης (Circum-Baikal)
  • Νοιώστε τη μαγεία του Υπερσιβηρικού 
  • Γνωρίστε δύο σημαντικές πόλεις-κόμβους του θρυλικού τραίνου, το Κρασνογιάρσκ και το Νοβοσιμπίρσκ
  • Πετάξτε με ελικόπτερα πάνω από τα συγκλονιστικά ηφαίστεια της Καμτσάτκας (προαιρετικά)
  • Κάντε μια κρουαζιέρα στο Πετροπάβλοφσκ
  • Ανακαλύψτε το Βλαδιβοστόκ, την πόλη-λιμάνι στο απώτατο άκρο της Σιβηρίας

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο ενυδρείο και βαρκάδα στη λίμνη Βαϊκάλη.
  •  Κρουαζιέρα στον ποταμό Αμούρ στο Χαμπαρόβσκ, στα σύνορα Σιβηρίας Μαντζουρίας.
  • Κρουαζιέρα στη Βερίγγειο Θάλασσα, όπου θα ψαρέψουμε στον κόλπο Αβάτσα.
  • Πτήση με ελικόπτερα στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.
  • Λόγω πολύ καλών πτήσεων, το πρόγραμμα είναι 17ήμερο με 16 διανυκτερεύσεις, όλες σε ξενοδοχεία.

Χάρτης Ταξιδιού Υπερσιβηρικός, Χερσόνησος Καμτσάτκας με Νοβοσιμπίρσκ και Κρασνογιάρσκ | 20.07 & 05.08.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info