Πολυδιάστατο Αιγαίο - Πάρος – Αντίπαρος – Δεσποτικό – Δήλος | 21.06.2018

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 380€

Travel Identity

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Ιστορία

 

Με την αρχαιολογική σκαπάνη του Γιάννου Κουράγιου

Ένα ταξίδι γνώσης και φαντασίας, στοιχεία απαραίτητα για να «ξαναστήσεις» από τα ερείπια τον κόσμο του χθες και να τον προσφέρεις στους ανθρώπους του σήμερα.
Στη «σκιά» της Πάρου και μια δρασκελιά από την Αντίπαρο, μια σταγόνα στεριάς στο απέραντο μπλε των Κυκλάδων, το Δεσποτικό ένα ακατοίκητο νησάκι με τις ωραιότερες ίσως παραλίες του Αιγαίου γίνεται ένα ζωντανό υπόδειγμα άσβεστου φωτός της αρχαίας Ελλάδας.
Από το 1996 ή συστηματική ανασκαφή της ομάδας του αρχαιολόγου Γιάννου Κουράγιου  έφερε στο φως ένα αρχαϊκό ιερό αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα, ένα εκτεταμένο λατρευτικό συγκρότημα -το μεγαλύτερο στις Κυκλάδες μετά από αυτό της Δήλου.
Στο ταξίδι αυτό ανακαλύπτουμε την  αρχαία πόλη της Πάρου και το ιερό της στο Δεσποτικό και επικεντρωνόμαστε στην αρχαϊκή και κλασική περίοδο στις Κυκλάδες: στην τοπογραφία, την οργάνωση, τη θρησκεία και την καλλιτεχνική παραγωγή της Πάρου στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους (8ος-4ος π.Χ. αι.).
Το ταξίδι αυτό και οι ξεναγήσεις γίνονται με τη φιλική συμμετοχή του αρχαιολόγου κ. Γιάννου Κουράγιου.

1η ΗΜΕΡΑ- 21.06: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΡΟΣ

Συνάντηση νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το Highspeed για την Πάρο.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Κατόπιν αναχωρούμε για να συναντήσουμε τον Γιάννο Κουράγιο στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάρου, στην Παροικιά.
Ως υπεύθυνος αρχαιολόγος για τα νησιά της Πάρου και του Δεσποτικού, αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο Πάρου, και μέσα από τα ευρήματα που φιλοξενεί το μουσείο ο κ. Κουράγιος ξεκινά να ρίχνει φως σε μια άγνωστη πλευρά της Ιστορίας που
Στη συνέχεια, ανάμεσα στο μοναστήρι της Εκατονταπυλιανής και το λιμάνι της Παροικιάς ανακαλύπτουμε μαζί 12 αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβονται στην Παροικιά. Η περιήγησή μας θα κλείσει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο από τον λόφο των Αγίων Αναργύρων, πάνω από την Παροικιά.

2η ΗΜΕΡΑ – 22.06: ΠΑΡΟΣ – ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Πούντα. Επιβίβαση στο φέρρυ και αναχώρηση για την Αντίπαρο. Άφιξη στον Αϊ-Γιώργη, στο νότιο τμήμα του νησιού, και επίσκεψη στο μαγευτικό φυσικό σπήλαιο, ένα από τα ομορφότερα και μεταξύ των σημαντικών σπηλαίων με σταλακτίτες στον κόσμο. Στην συνέχεια με το καΐκι του κ. Μαριάνου σαλπάρουμε για το Δεσποτικό.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, οι κάτοικοι της αρχαίας Πάρου ίδρυσαν εδώ λαμπρό ιερό του Απόλλωνα ως απάντηση στην αθηναϊκή κυριαρχία της Δήλου. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να  εδραιώσουν την κυριαρχία τους στο Αιγαίο, αλλά γρήγορα βρέθηκαν στο στόχαστρο των αντιπάλων τους....
Η Αρχαία Πρεσπέσινθος, όπως ονομαζόταν το Δεσποτικό, σύμφωνα με μαρτυρίες του Στράβωνος και του Πλινίου, στην αρχαιότητα ήταν ενωμένη με ένα άλλο μικρότερο νησάκι το Τσιμιντήρι, όπου επίσης έρχονται στο φως ευρήματα εκείνης της περιόδου. Λόγω της στρατηγικής θέσης τους στο Αιγαίο, κρίθηκε ιδανική για να φιλοξενήσει λαμπρό ναό του Απόλλωνα. Τα ευρήματα μέχρι τώρα αποδεικνύουν ότι η ζωή άκμασε εκεί από την Γεωμετρική μέχρι και την Αρχαϊκή εποχή, με αποκορύφωμα τη δημιουργία μαρμάρινου ναού του Απόλλωνα, με μάρμαρα από την Πάρο.

Για όλα αυτά μάς μιλά ο κ. Κουράγιος ξεναγώντας μας στην ανασκαφή όπου με γνώση, επιμονή και όραμα εργάζονται 20 χρόνια μαζί με την ομάδα του.
Μετά την ξενάγηση μας παραλαμβάνει και πάλι ο βαρκάρης για να μας αφήσει για λίγο να κολυμπήσουμε σε μια εκπληκτική παραλία. Και επειδή το μπάνιο ανοίγει την όρεξη, η ταβέρνα του Πιπίνου στον Αϊ-Γιώργη μaς περιμένει αμέσως μετά. Μετά το γεύμα ένας καφές και μια βόλτα στα σοκάκια  της Παροικιάς είναι ό,τι πρέπει.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ – 23.06: ΠΑΡΟΣ – ΔΗΛΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΠΑΡΟΣ

Αναχώρηση το πρωί με πλοιάριο για το «αντίπαλον δέος» του Δεσποτικού, τη Δήλο. Τα λόγια περιττεύουν για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς αυτού του ακατοίκητου νησιού και της ιστορίας του, που θα έχουμε την τιμή να ακούσουμε κατά την ξενάγησή μας από τον κ. Κουράγιο. Επιστρέφοντας στην Πάρο επιβάλλεται μια στάση για ένα καφέ στη Μύκονο. Διανυκτέρευση στην Πάρο.

4η ΗΜΕΡΑ – 24.06: ΠΑΡΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 24.06

Σήμερα πριν αναχωρήσουμε για τον Πειραιά θα γνωρίσουμε τον παραδοσιακό οικισμό του Προδρόμου και  τις Λεύκες, το πιο ορεινό χωρίο και πρώτη πρωτεύουσα της Πάρου. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για τον Πειραιά.

Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιά – Πάρος  – Πειραιά με Highspeed οικονομικής θέσης
 • Μεταφορές/περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο  ξενοδοχείο Asteras Paradise 3στη Νάουσα
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ένα  μεσημεριανό γεύμα στην Αντίπαρο
 • Επισκέψεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Όλα τα απαιτούμενα καραβάκια για τις μετακινήσεις, όπως στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους με την φιλική συμμετοχή του κ. Γιάννου          Κουράγιου  
 • Φάκελος χαρτών & πληροφοριακών εγγράφων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων.
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής 1,5 € το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
 • H μεταφορά από και προς τον Πειραιά.

 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ    

     
ΣΕ
ΔΙΚΛΙΝΟ (ανά άτομο):                    € 380

Επιβάρυνση μονόκλινου:        +          € 120

 

Αναχώρηση από Λάρνακα  20.06 – 25.06.2018

To άτομο σε δίκλινο:   € 750 

Επιβάρυνση μονόκλινου:  + € 220

(Περιλαμβάνει επιπλέον τα αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα και 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 * στην Αθήνα)

 

Highlights

Γιάννος Κουράγιος

 

Ο Γιάννος Κουράγιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας με ειδίκευση στην προϊστορική αρχαιολογία και έλαβε δίπλωμα συντήρησης αρχαιοτήτων στην ιδιωτική σχολή “Lo Sprone”. Από το 1986 έως σήμερα εργάζεται ως αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού. Το διάστημα 1986-2006 και 2011 έως και σήμερα έχει διατελέσει υπεύθυνος αρχαιολόγος για τα νησιά Πάρος, Αντίπαρος και Δεσποτικό της ΚΑ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ το διάστημα 2006-2010 εργάστηκε στην ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ως υπεύθυνος αρχαιολόγος στις περιοχές της Βούλας και της Βουλιαγμένης, όπου διενήργησε πολλές σωστικές ανασκαφές.

 Έχει λάβει μέρος σε ανασκαφές στην Ιταλία ως φοιτητής και σε πολλές ανασκαφές στις Κυκλάδες από τη θέση του στην ΚΑ΄ ΕΠΚΑ. Στην Πάρο, όπου εργάζεται τα τελευταία 25 χρόνια, έχει διεξάγει πλήθος σωστικών ανασκαφών φέρνοντας στο φως σημαντικά μνημεία της αρχαίας πόλης. Είναι επιμελητής του αρχαιολογικού Μουσείου της Πάρου.

 Έργο ζωής για αυτόν αποτελεί η ανασκαφή στη νήσο Δεσποτικό, όπου ο ίδιος αποκάλυψε  το 1997 ένα εκτεταμένο αρχαϊκό ιερό αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα, άγνωστο από κάθε γραπτή αρχαία πηγή. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην αρχαϊκή και κλασική περίοδο στις Κυκλάδες και κυρίως στο ιερό του Δεσποτικού και στην τοπογραφία, την οργάνωση, τη θρησκεία και την καλλιτεχνική παραγωγή της Πάρου στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε αρχαιολογικούς τόμους και αρχαιολογικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις για την Πάρο και το Δεσποτικό σε πολλά αρχαιολογικά συνέδρια έχει δώσει διαλέξεις σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και σε μουσεία. Το 2004 εξέδωσε τον αρχαιολογικό οδηγό Πάρος-Αντίπαρος. Ιστορία, Μνημεία, Μουσεία, το 2009 και το 2013 εκδόθηκαν τα βιβλία του Δεσποτικό. Το ιερό του Απόλλωνα, ενώ το 2015 πριν εκδόθηκε ο νέος αρχαιολογικός οδηγός του Πάρος. Αντίπαρος. Δεσποτικό. Από την προϊστορία στα νεώτερα χρόνια. Υπό έκδοση βρίσκονται τόμος για την Παριανή πλαστική και συν-δημοσιεύσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες του για το Δεσποτικό.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Ιστορία

Μια σπάνια αναχώρηση όπου ανοίγει ο αρχαιολογικός χώρος που ακόμα αναστηλώνεται για τους ταξιδιώτες του Versus.
Από την Προϊστορία στα Νεότερα χρόνια: Ιστορία, Μνημεία, Μουσεία

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info