Χανσεατική Γερμανία & Βόρεια Ολλανδία | 04.07.2018

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Travel Identity

Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη Βόρεια Θάλασσα και στις πόλεις-σταθμούς που δημιούργησαν αυτήν την Ένωση (Χάνσα) και αποτέλεσε την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια της ενωμένης Ευρώπης.
Βρισκόμαστε στον 13ο αιώνα μ.Χ., όταν οι εμπνευσμένοι έμποροι γερμανικών πόλεων της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας συλλαμβάνουν τη «μεγάλη ιδέα» ενός εμπορικού συνασπισμού, με σκοπό να ανοίξουν νέες μεγάλες αγορές και να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. Πρώτη τους κίνηση η διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και του εμπορίου, η κατάργηση των δασμών και η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και αγαθών ανάμεσα στις πόλεις αυτές.
Βλέποντας τα μέλη του συνασπισμού να ευημερούν, την «Ένωση» ακολουθούν και οι κυριότερες εμπορικές πόλεις της εποχής, όπως το Λονδίνο, η Μπριζ στο Βέλγιο, το Μπέργκεν της Νορβηγίας και η ρωσική πόλη Νόβγκοροντ.
Στα μέσα του 13ου αιώνα η «Χάνσα», δηλαδή η «Ένωση», αριθμούσε 77 πόλεις. Η εξέλιξη ήταν ραγδαία, με αποτέλεσμα τον 15ο αιώνα, που ήταν και η χρυσή της εποχή, η Χάνσα να έχει καταφέρει να επιβάλει μονοπώλιο στο εμπόριο της Βαλτικής. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποια ομοσπονδιακή οργάνωση, ούτε καν στρατός για να ελέγξει την κατάσταση.
Έτσι η Χανσεατική Ένωση αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα εμπορικής ένωσης της Ευρώπης, την πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας μιας οικονομικής ευρωπαϊκής κοινότητας.
Για πάνω από τρεις αιώνες οι χανσεατικές πόλεις κέρδιζαν πλούτο, δύναμη και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, καθώς οι ανταλλαγές δεν ήταν μόνο εμπορικού αλλά και πολιτισμικού περιεχομένου.

Με τη δημιουργία των εθνικών κρατών και την προσπάθεια κάποιων να χειραγωγήσουν την Ένωση προς ίδιον όφελος η προσπάθεια ατόνησε μέχρι που εγκαταλείφθηκε εντελώς.
Να, λοιπόν, ένας εντελώς καινούργιος προορισμός, άγνωστος μέχρι τώρα για την ελληνική αγορά. Μετά τις Άλπεις, το Βερολίνο, τον Ρήνο και τον Μέλανα Δρυμό, που επί δεκαετίες μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, την ταξιδιωτική σκυτάλη φαίνεται να παίρνει ο άγνωστος, μα και τόσο αξιόλογος βορράς της Γερμανίας, με το ιστορικό και πολιτισμικό ειδικό βάρος και την πανέμορφη φύση. Ένας τόπος καταπράσινος, όπου ατέλειωτα λιβάδια, αγροτικές εκτάσεις, μεγάλοι ποταμοί και λίμνες συναντούν μεσαιωνικά χωριά και πόλεις απίστευτης ομορφιάς. Το μοναδικό σκηνικό πλαισιώνουν οι αμμώδεις παραλίες, η θάλασσα και τα νησιά. Πρόκειται για το σημαντικότερο μέρος της τεράστιας βορειοευρωπαϊκής πεδιάδας που εξαπλώνεται από τις εκβολές του Ρήνου στην Ολλανδία μέχρι τα Ουράλια της Ρωσίας.
Στο ταξίδι αυτό με πούλμαν, φέρι και μικρά ποταμόπλοια θα γνωρίσουμε τις τρεις χανσεατικές πρωτεύουσες (Αμβούργο, Λίμπεκ και Βρέμη), «μαργαριτάρια» μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, τη Βόρεια Θάλασσα με τις ατελείωτες αμμουδιές και τους αμμόλοφους, το έντονο φαινόμενο της παλίρροιας και τα καταπράσινα νησιά της, γραφικά χωριά, τα τοπία γύρω από τον ποταμό Έλβα και τους υδάτινους δρόμους της Ολλανδίας, καθώς και πολυάριθμα γραφικά χωριά και μικρές ιστορικές πόλεις.
Ένα οδοιπορικό που δεν στέκεται μόνο στην πανέμορφη διαδρομή, αλλά, όπως μόνο το Versus συνηθίζει, προσφέρει μια πολυεπίπεδη ταξιδιωτική εμπειρία, απαράμιλλου ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΙΜΠΕΚ – ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πρωινή πτήση για το Αμβούργο. Μια σύντομη διαδρομή μέσα από την καταπράσινη πεδιάδα της βόρειας Γερμανίας θα μας φέρει στο Λίμπεκ, την παλιά πρωτεύουσα της Χανσεατικής Ένωσης, και σπουδαίο εμπορικό κόμβο της Βαλτικής κατά τον Μεσαίωνα. Το ιστορικό κέντρο της μικρής πόλης σήμερα είναι ένα από τα πιο γραφικά αρχιτεκτονικά σύνολα της Βόρειας Ευρώπης και αποτελεί πλέον μέρος της λίστας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Η περιήγηση στα γραφικά σοκάκια με τα μεσαιωνικά κτίρια και η επίσκεψη του σύγχρονου Χανσεατικού Μουσείου θα μας αποκαλύψουν τη σπουδαία αρχιτεκτονική και ιστορική ταυτότητα της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο Αμβούργο και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΒΟΥΡΓΟ (Ξενάγηση, κρουαζιέρα στο λιμάνι και στον ποταμό Άλστερ)

Σημαντικότερο λιμάνι της Γερμανίας, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και πραγματικό στολίδι του βορρά της χώρας, το Αμβούργο εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τον αριστοκρατικό του χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια έχει σχεδόν εκθρονίσει το Βερολίνο από τον «θώκο» της εναλλακτικής πρωτεύουσας στον τομέα της αρχιτεκτονικής και των τεχνών. Η ξενάγησή μας με πούλμαν και εν μέρει με τα πόδια στο κέντρο της πόλης περιλαμβάνει έναν γοητευτικό συνδυασμό από ιστορικά κτίρια, πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτίσματα, τους δρόμους με τα εξόχως πολυτελή και ακριβά καταστήματα και καταλήγει στην πραγματική καρδιά του αστικού κορμού, στις λαϊκές γειτονιές των ναυτών και τη γνωστή Ρέπερμπαν με τα κόκκινα φανάρια. Το μεσημέρι ακολουθεί μια κρουαζιέρα, όπου θα γνωρίσουμε το λιμάνι και τους υδάτινους δρόμους της πόλης, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ο ποταμός Άλστερ, ο οποίος σχηματίζει μια εσωτερική λίμνη. Στη βόλτα αυτή θα θαυμάσουμε από κοντά το φουτουριστικό αρχιτεκτόνημα της Φιλαρμονικής της πόλης με τη διάσημη υπογραφή των Herzog & Meuron και τις περίφημες παλιές αποθήκες, με τις τόσο έξοχα διακοσμημένες προσόψεις – κάποιοι μάλιστα τις έχουν ονομάσει καθεδρικούς ναούς του εμπορίου!
Ολόκληρη συνοικία και κτίρια που μαρτυρούν μια μακρά ιστορία και συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό γοτθικού ρυθμού, φτιαγμένο από κόκκινα τούβλα και κλιμακωτές τριγωνικές σκεπές, που φιλοτέχνησε η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική ελίτ της χώρας, εξυπηρετώντας τις φιλοδοξίες της ακμάζουσας κάστας των εμπόρων στις αρχές του 19ου αιώνα. Το απόγευμά μας θα είναι ελεύθερο για βόλτες, μουσεία και ψώνια.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΤΑΝΤΕ - ΚΟΥΞΧΑΦΕΝ - ΕΛΙΓΟΛΑΝΔΗ – ΖΑΛΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για μια πανέμορφη διαδρομή, ένα μέρος της οποίας γίνεται κατά μήκος του ποταμού Έλβα προς τη Βόρεια Θάλασσα. Πρώτος, αν και σύντομος σταθμός, η γραφικότατη μικρή πόλη Στάντε, που διατηρεί αναλλοίωτη τη μεσαιωνική της όψη.

Στο Κουξχάφεν θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο φέρι για να διασχίζουμε τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι το πιο απομακρυσμένο και εντυπωσιακό νησί της.

Η Ελιγολάνδη με τα πανύψηλα κόκκινα βράχια και το καταπράσινο τοπίο αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεωφυσικό φαινόμενο και συγχρόνως μία από τις πιο διάσημες και γραφικές λουτροπόλεις της περιοχής. Η Ελιγολάνδη ή Χέλγκολαντ αποτελούσε αποικιακή κτήση της Μ. Βρετανίας μέχρι το 1890, η οποία συμφώνησε να την παραχωρήσει στη Γερμανία με τον όρο η δεύτερη να πάψει να έχει κυριαρχικές αξιώσεις στη Ζανζιβάρη στην Αν. Αφρική!
Βόλτα στο νησί και επιστροφή στη στεριά, όπου θα διανυκτερεύσουμε στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ζάλενμπουργκ με τους περίφημους αμμόλοφους κατά μήκος της παραλίας.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΛΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΟΣ – ΒΡΕΜΗ

Πρωινό ελεύθερο για να έχουμε την δυνατότητα (καιρού επιτρέποντος) να περπατήσουμε στην παραλία. Στη συνέχεια αναχώρηση για την τρίτη πόλη της χανσεατικής τριάδας, την πανέμορφη Βρέμη. Στάση στο Bremerhaven, το λιμάνι της πόλης, το οποίο βρίσκεται περίπου 65χλμ  από την πόλη. Επίσκεψη του πολύ ενδιαφέροντος μουσείου Ναυτιλίας, καθώς και του Μουσείου Κλίματος (Klimahaus) μια σύγχρονη εγκατάσταση, που σε ταξιδεύει εικονικά κατά μήκος του 8ου μεσημβρινού, όπου γνωρίζεις όλες της κλιματολογικές ζώνες της γης. Άφιξη στη Βρέμη και ξενάγηση με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης με επίσκεψη του πασίγνωστου δημαρχείου, που μαζί με την κεντρική πλατεία και το τεράστιο μεσαιωνικό άγαλμα του Ρολάνδου βρίσκονται επίσης στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθούμε και το καταπληκτικό Εθνολογικό Μουσείο, αποτέλεσμα των παλαιών επαφών της ναυτεμπορικής αυτής πόλης με όλα τα εξωτικά μέρη του κόσμου! Διανυκτέρευση στη Βρέμη.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΒΡΕΜΗ - ΌΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ - ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ - ΝΤΕ ΜΠΟΥΛΤ

Το πρωί θα αφήσουμε τη Βρέμη και θα κατευθυνθούμε προς την Ολλανδία.
Τελευταία μας στάση εντός της Γερμανίας το γραφικότατο Όλντενμπουργκ, πρώην πρωτεύουσα του ομώνυμου κρατιδίου, πατρίδα της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδος, Αμαλίας. Ξενάγηση στην παλιά πόλη, όπου δεσπόζει το ανάκτορο των δουκών του Ολδεμβούργου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη, μουσεία ή καφέ.
Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα με την Ολλανδία και θα σταματήσουμε στο Γκρόνινγκεν ή Χρόνινγκεν στα Ολλανδικά. Ύστερα από μια βόλτα στο κέντρο της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε στο πανύψηλο καμπαναριό του Αγίου Μαρτίνου (Martinitoren) για θέα πάνω από την πόλη ή/και να επισκεφθούμε το αξιόλογο Μουσείο Καλών Τεχνών. Η πόλη είναι γνωστή για το πανεπιστήμιό της, τη μεγάλη φοιτητική της κοινότητα και τις πολιτιστικές της δραστηριότητες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ντε Μπουλτ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕ ΜΠΟΥΛΤ - ΓΚΙΤΧΟΡΝ - ΦΛΕΒΟΛΑΝΔΗ - ΧΟΟΥΤΡΙΜΠΝΤΕΪΚ - ΆΛΚΜΑΑΡ - ΆΦΣΛΟΥΣΝΤΕΪΚ - ΝΤΕ ΜΠΟΥΛΤ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το κουκλίστικο υδάτινο χωριό Γκίτχορν, όπου θα πραγματοποιήσουμε μια μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια του χωριού.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή θα μας φέρει στη 12η επαρχία των Κάτω Χωρών, τη Φλεβολάνδη. Πρόκειται για νέα γη που κερδήθηκε μέσω φραγμάτων και αποξηραντικών έργων μέσα στη θάλασσα. Μια ολόκληρη επαρχία... ανθρώπινο δημιούργημα. Θα περάσουμε πάνω από ένα από τα φράγματα αυτά, το Χοούτριμπντεϊκ, μήκους 27 χλμ., διασχίζοντας οδικώς τη θάλασσα Ζουίντερ-Zεε, για να βρεθούμε στην παραδοσιακή στεριά της χώρας.
Στη στεριά πια θα κάνουμε διάφορες στάσεις στις μικρές παραδοσιακές ολλανδικές πόλεις Ενκάζεν, Χόορν και το γραφικό Άλκμααρ γνωστό για την περίφημη παραγωγή και αγορά τυριού. Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί για τον βορρά της χώρας, όπου μεταξύ της Βορείου Θάλασσας και της εσωτερικής θάλασσας της Ολλανδίας θα περάσουμε 32 χλμ. πάνω από το μεγαλύτερο φράγμα/γέφυρα της Ολλανδίας. Διασχίζοντας τη Φρισλανδία θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας στον βορρά της χώρας, καταλήγοντας πάλι στο Ντε Μπουλτ για διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕ ΜΠΟΥΛΤ - ΆΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το πρωί της τελευταίας ημέρας του ταξιδιού θα ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Πριν από την πτήση μας θα έχουμε την επιλογή ελεύθερου χρόνου στο κέντρο του Άμστερνταμ ή προαιρετικής πανοραμικής ξενάγησης ή κρουαζιέρας στα κανάλια της πόλης.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

04/07/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 2064

04/07/2018

ΜΟΝΑΧΟ  - ΑΜΒΟΥΡΓΟ

09:15

10:30

LH 997

10/07/2018

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ -    ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

18:35

19:40

LH 1284

10/07/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Πρωινό
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 220
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Εμπεριστατωμένες επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανικής Χάνσα (Ένωσης).
 • Επίσκεψη της Λούμπεκ, μιας από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Βόρειας Ευρώπης.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Άλστερ στο Αμβούργο (περιλαμβάνεται).
 • Βόλτα με ταχύπλοο φέρι και επίσκεψη του φουτουριστικού νησιού Χέλγκολαντ.
 • Επίσκεψη στα μουσεία Ναυτιλίας και Κλίματος στο λιμάνι της Βρέμης (είσοδοι περιλαμβάνονται).
 • Ξενάγηση της όμορφης Βρέμης.
 • Επίσκεψη του κουκλίστικου Γκρόνινγκεν.
 • Ξενάγηση του παραμυθένιου Γκίεθορν.
 • Μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια του κουκλίστικου χωριού Γκίτχορν.
 • Ξενάγηση του Άμστερνταμ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εκεί όπου ξεκίνησε η ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης
 • Λίμπεκ, Αμβούργο, Στάντε, Κουξχάφεν, Ζάλενμπουργκ, Νόιβερκ, Βρέμη, Όλντενμποθργκ, Γκρόνιγκεν, Γκίτχορν, Φλεβολάνδη, Ντε Μπελτ, Άμστερνταμ
 • Εμπεριστατωμένες επισκέψεις στις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανικής Χάνσα (Ένωσης).

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Χάρτης Ταξιδιού Χανσεατική Γερμανία & Βόρεια Ολλανδία | 04.07.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info