Μπορντό – Νοτιοδυτική Γαλλία | 21.06.2018

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Travel Identity

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Οινογνωσία

 

 • Απ’ ευθείας πτήσεις με Aegean, με άφιξη στο Μπορντό κι αναχώρηση από Τουλούζη.
 • Επίσκεψη του λίκνου του γαλλικού κρασιού Μπορντό.
 • Επισκέψεις σε επτά (7) καταξιωμένα και φημισμένα Chateau στις περιοχές Γκραβς, Μεντόκ και Σεντ Εμιλιόν (το μεγάλο κόστος εισόδων και οινογνωσίας περιλαμβάνεται στην τιμή).
 • Επισκέψεις σε κουκλίστικα χωριουδάκια.
 • Επίσκεψη του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Σπηλαίου Λασκό και της γύρω περιοχής (είσοδος στο μουσείο
 • Επίσκεψη του σπηλαίου στο Πες Μερλέ με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες (είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Επίσκεψη της πανέμορφης Ροκαμαντούρ.
 • Επίσκεψη της καταπληκτικής Αλμπί, γενέτειρα της Αίρεσης των Καθαρών που χρειάστηκε μέχρι και σταυροφορία για να αφανιστεί τον 13ο Αιώνα.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός/ξεναγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μπορντό - “Η  Ωραία Κοιμωμένη”
Δεν υπάρχει άλλος τόπος όπου το κρασί έχει λατρευτεί περισσότερο κι έχει γίνει συνώνυμο του εξαιρετικού οίνου! Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της πόλης! Από την εποχή των Ρωμαίων, εδώ και 2000 χρόνια, το κρασί είναι ο ακρογωνιαίος της λίθος. Κι εδώ είναι που το VERSUS θα σας ταξιδέψει: ανάμεσα σε αγροκτήματα, στα εκπληκτικά châteaux, με τις παγκοσμίου φήμης ονομασίες κρασιών.
Και σε αυτά, προσθέστε την υψηλή γαστρονομία από τα οινομαγειρεία της περιοχής, με μεθυστικές μυρουδιές από μεστά και φρουτώδη κρασιά που γαργαλούν απαλά τον ουρανίσκο!

Ένα ταξίδι στους δρόμους του κρασιού
Αν θέλουμε να αφουγκραστούμε την τόσο μελετημένη από το Versus ταξιδιωτική αυτή πρόταση, θα μαγευτούμε ανακαλύπτοντας ένα σπάνιο πολιτιστικό και γεωφυσικό θησαυροφυλάκιο.
Ο μίτος της «μεθυστικής» διαδρομής ξεδιπλώνεται από το Μπορντό και την ευρύτερη αμπελουργική ζώνη, με το γραφικό Σεν Εμιλιόν και την εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού σε chateaux να μας κατακτά σε κάθε επίπεδο. Η συνέχεια περιλαμβάνει τη διάσημη για τη μαύρη τρούφα περιοχή της Σαρλά και το σπήλαιο Λασκό με τις ξακουστές σε όλο τον κόσμο προϊστορικές σπηλαιογραφίες που αποτελούν τα πρώτα δείγματα ανθρώπινου πολιτισμού. Η ονειρώδης αυτή περιήγηση δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της κοιλάδας του Ντορντόν που η κοινή γνώμη, τους απονέμει συνήθως τον τίτλο των ωραιότερων στον κόσμο! Κάθε ημέρα του ταξιδιού αυτού επιφυλάσσει και μια καινούργια έκπληξη, με ποικίλες εναλλαγές κι εμπειρίες που σπάνια βρίσκει κανείς σε έναν τόσο περιορισμένο γεωγραφικό χώρο, πλαισιωμένες από υψηλή γαστρονομία και ετικέτες κρασιών που πραγματικά κλέβουν την παράσταση!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΟΡΝΤΩ – ΓΚΡΑΒΣ (οινογνωσία)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο κι απ’ ευθείας πτήση για το Μπορντό. Ποιος δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της όμορφης πόλης που έγινε συνώνυμο του καλού γαλλικού κρασιού. Εδώ παράγονται μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο! Άφιξη και μεταφορά στην πόλη όπου έχουμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε την πόλη. Από τα Μεσαιωνικά μνημεία, μέχρι την κομψότητα της αρχιτεκτονικής, θα ανακαλύψετε τις διαφορετικές Χρυσές Εποχές της ιστορίας του Μπορντό, που κυριαρχείται από το εμπόριο κρασιού και έχει επηρεαστεί βαθιά από τους διαφορετικούς εποίκους στην μακρά ιστορία του.
Στη συνέχεια θα  επισκεφθούμε το Γκραβς όπου θα έχουμε την πρώτη μας επαφή με τα οινοποιεία της περιοχής. Το Graves είναι μια περιοχή κρασιού στην αριστερή όχθη της περιοχής του Μπορντό, που χαρακτηρίζεται από τα χαλίκια από τα οποία πήρε και το όνομά του. Μοναδική ανάμεσα στις υποπεριφέρειες του Μπορντό, είναι εξίσου γνωστή τόσο για τα κόκκινα κρασιά όσο και για τα λευκά του. Θα επισκεφτούμε δύο σατό (Chateau) στην Grand Cru Classe Pessac Leognan. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΩ – ΜΕΝΤΟΚ – ΜΠΟΡΝΤΟ (οινογνωσία)

Πρωινή αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο Μεντόκ (Medoc). Το Médoc είναι πιστοποιημένο  AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) για κρασί στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Γαλλίας, στην αριστερή όχθη της εκβολής Gironde που καλύπτει το βόρειο τμήμα της αμπελουργικής ταινίας κατά μήκος της χερσονήσου του Médoc. Η ζώνη ονομάζεται Bas-Médoc (Low-Médoc), αν και ο όρος αυτός δεν επιτρέπεται σε καμία ετικέτα. Με λίγες εξαιρέσεις παράγεται μόνο κόκκινο κρασί. Σημαντικό γεγονός είναι ότι κανένα λευκό κρασί δεν έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Médoc. Τα εδάφη είναι από χαλίκι Garonne, το χαλίκι των Πυρηναίων και ο αργιλώδης ασβεστόλιθος με εξαιρετική ποικιλία χαρακτήρων. Υπάρχουν συχνά περιοχές πλούσιες σε πηλό, άρα και υγρασίας, δηλαδή εδάφη καλύτερα προσαρμοσμένα για την καλλιέργεια του σταφυλιού Merlot από ότι το Cabernet Sauvignon και οι αμπελώνες είναι λιγότερο πυκνές από ό,τι πιο νότια.
Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε και να έχουμε γευσιγνωσία σε 3 Σατό στις εξαιρετικές περιοχές Pauillac, Margaux και Saint Estephe.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΩ – ΣΕΝΤ ΕΜΙΛΙΟΝ – ΜΠΟΡΝΤΟ (οινογνωσία)

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικότατο Σεντ Εμιλιόν, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη πήρε το όνομά της από έναν ταξιδιώτη μοναχό, τον Émilion του οποίου οι οπαδοί άρχισαν να παράγουν μαζικά κρασί εδώ από τον 8ο αιώνα. Οι Ρωμαίοι φύτεψαν αμπελώνες εδώ τον 2ο αιώνα και οι κύριες ποικιλίες σταφυλιών είναι τώρα το Merlot και το Cabernet Franc, Τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής γίνονται με παραδοσιακούς τρόπους και κάθε χρόνο βραβεύονται σε διεθνείς εκθέσεις! Θα χαθούμε στα στενά σοκάκια της πόλης και θα επισκεφθούμε τρία Σατώ (Chateau) για γευσιγνωσία κρασιού. Chateau de Sales, Chateau Ferrard και Chateau La tour St. Christophe (ή παρόμοια).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΟ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΟ – ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ

Αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Lascaux IV (πρωτολειτούργησε τον Δεκέμβριο του 2016), πιστή αναπαραγωγή του διάσημου προϊστορικού Σπηλαίου Lascaux. Αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένο αντίγραφο της σπηλιάς μέχρι σήμερα, κοντά στον αρχικό χώρο και την αναδημιουργία σχεδόν όλων των 900 τ.μ. παλαιολιθικών έργων που διακοσμούν τους βράχους του αρχικού καταφυγίου.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πανέμορφο χωριουδάκι Μπεϊνάκ–ε–Καζενάκ, όπου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με αυθεντική μαούνα τύπου Gabarre στον ποταμό Ντορντόν.
Μετά της κρουαζιέρα μας θα μεταφερθούμε στο εξαιρετικό Ροκαμαντούρ. Αυτό το πανέμορφο χωριό έχει πολλά πράγματα που αξίζει να δείτε, συμπεριλαμβανομένης της Chapelle Notre Dame (Οίκος της Μαύρης Παναγίας), του Grand Escalier (200 επιπλέον σκαλοπάτια, κάποτε αναρριχήθηκε από προσκυνητές στα γόνατά τους) και του Hospitalet, με θέα στην παλιά πόλη.
Χτισμένο στην περιοχή του το ιερό αφιερωμένο στην Παναγία, έγινε διάσημο για τις θεραπευτικές του δυνάμεις και σύντομα έγινε η αφορμή για στάση στο προσκυνηματικό μονοπάτι προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ – ΠΕΣ ΜΕΡΛΕ – ΚΑΧΟΡΣ – ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ

Η σημερινή μας ημέρα, μας επιφυλάσσει κάτι μοναδικό. Θα επισκεφτούμε το Πες Μερλέ (Pech Merle), και τις σπηλιές, γνωστές στον άνθρωπο για πάνω από 25000 χρόνια. Θα θαυμάσουμε τον τρόπο επικοινωνίας των προϊστορικών ανθρώπων, δια μέσου μιας από τις τέχνες: την ζωγραφική!
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Καόρς όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε μία από τις μοναδικές μεσαιωνικές στρατιωτικές γέφυρες που έχουν μείνει στην Ευρώπη, τη γέφυρα Βαλεντρέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ – ΑΛΜΠΙ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ (αναχώρηση)

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο Αλμπί, την υπέροχη πόλη κτισμένη με ροζ τούβλα, στις όχθες του Tarn. Το Albi, πρωτεύουσα του Tarn, είναι αναμφισβήτητα η πιο ενδιαφέρουσα μικρή πόλη στην περιοχή των Μεσω-Πυρηναίων.
Ο επιβλητικός μεσαιωνικός καθεδρικός ναός του Αγίου Σεσίλια υπήρξε ανέκαθεν ένα αξιόλογο και μοναδικό μνημείο, οχυρωμένο και χτισμένο από τούβλο. Στο εξωτερικό, μοιάζει με κάποια τρομακτική σειρά μεσαιωνικών σιλό σιτηρών. Στο εσωτερικό του, όλα είναι ευαίσθητα gothic tracery από πέτρα και ξύλο, ένα από τα ωραιότερα γοτθικά κτίρια στη Γαλλία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεράστιες τοιχογραφίες της τελευταίας κρίσης, που κοσμούν ολόκληρο το δυτικό τείχος του καθεδρικού ναού.

Χτισμένος μεταξύ 1282 και 1480, ο σημερινός καθεδρικός ναός χτίστηκε ως μια τεράστια επιβεβαίωση της παπικής εξουσίας σε μια περιοχή η οποία μόλις επιστρέψει στην εξουσία της Ρώμης μετά την περίοδο της αίρεσης των Καθαρών. Η σταυροφορία κατά των Αλβιγηνών ήταν η μόνη σταυροφορία που δεν εστρέφετο εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά κατά διαφωνούντων χριστιανών. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τουλούζης και πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Α3 644 21/06/2018 ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡΝΤΟ 08:20 10:50
Α3 641 26/06/2018 ΤΟΥΛΟΥΖ - ΑΘΗΝΑ 15:05 19:00

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 3* Superior.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Επισκέψεις σε επτά (7) επιλεγμένα Chateau και γευσιγνωσία, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Είσοδοι και οινογνωσίες στα 7 Σατώ.
 • Είσοδος στο μουσείο του σπηλάιο Λασκό.
 • Είσοδος  στο σπήλαιο στο Πες Μερλέ

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €250ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Με τέλειες πτήσεις, απευθείας με Aegean.
 • Εξαιρετικά προσεγμένο δρομολόγιο με σωστή ροή προγράμματος με διαμονή στο Μπορντό (3 διανυκτερεύσεις) για να επισκεφτούμε τα σημαντικότερα οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στο Ροκαμαντούρ (2 διανυκτερεύσεις) για να εξερευνήσουμε αναλυτικά και σε βάθος τα διαμάντια αυτής της πλευράς της Γαλλίας.
 • Επισκεπτόμαστε μια άγνωστη στους πολλούς Γαλλία, από το Μπορντό στην Τουλούζη. Μια εύφορη, καταπράσινη ζώνη, σπαρμένη με μυστικές καστροπολιτείες, πετρόχτιστα γεφύρια, μεσαιωνικά χωριά που έχουν βγει σαν από παραμύθι, ιστορικές πόλεις γεμάτες με κορυφαία δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, και μουσεία τέχνης.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 3* Superior κατά μήκος της διαδρομής μας, τα οποία βρίσκονται σε στρατηγικές θέσεις για να μην έχουμε πισωγυρίσματα.
 • Επισκέψεις στις πιο φημισμένες οινοποιητικές γωνιές, όπως το Γκραβς, το Μεντόκ και το Σεντ Εμιλιόν.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός
 • Στο ταξίδι, θα μας συνοδεύσει ο πάντοτε πρωτοπόρος οινολόγος Δρ. Δημήτριος Χατζηνικολάου, για να μας μυήσει στα μυστικά του οίνου.

Highlights

 • Εξερευνήστε το “μεθυστικό” Μπορντό.
 • Εντυπωσιαστείτε από τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες στα Σπήλαια Λασκώ και Πες Μερλέ.
 • Χαθείτε στα στενά σοκάκια στην Ροκαμαντούρ και το Αλμπί.
 • Επισκεφθείτε επτά (7) Σατώ (Chateaux) για μοναδικές εμπειρίες και γευσιγνωσία κρασιού.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Οινογνωσία

 • Εξερευνήστε το “μεθυστικό” Μπορντό.
 • Εντυπωσιαστείτε από τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες στα Σπήλαια Λασκώ και Πες Μερλέ.
 • Χαθείτε στα στενά σοκάκια στην Ροκαμαντούρ και το Αλμπί.
 • Επισκεφθείτε επτά (7) Σατώ (Chateaux) για μοναδικές εμπειρίες και γευσιγνωσία κρασιού.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Χάρτης Ταξιδιού Μπορντό – Νοτιοδυτική Γαλλία | 21.06.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info