Πάσχα στη Σόφια | 05.04.2018

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 439€

Travel Identity

Περιτριγυρισμένη από ένα μεγάλο πάρκο, η Σόφια, η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βίτοσα, δημοφιλούς προορισμού για σκι. Με ιστορία μεγαλύτερη από επτά χιλιετίες, όπως φαίνεται από τα πολλά της ερείπια, η Σόφια είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Το εθνικό ιστορικό μουσείο είναι ένα από τα πιο πλούσια της ανατολικής Ευρώπης. Πλατιές, λιθόστρωτες λεωφόροι, όμορφες μπουτίκ και πραγματικά ξέφρενη νυχτερινή ζωή πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την πόλη των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων. Μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα στην πόλη χρησιμοποιώντας τρόλεϊ, τραμ και λεωφορεία.

1n Ημέρα (Μ. Πέμπτη): Αθήνα - Σόφια

Αναχώρηση στις 06.00 από την Αθήνα με προορισμό την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στον Προμαχώνα, όπου μετά τις απαραίτητες διαδικασίες θα περάσουμε στην Βουλγαρία. Άφιξη στη Σόφια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Grand Hotel Sofia 5*. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2n Ημέρα (Μ. Παρασκευή): Σόφια

Πλούσιο Grand πρωινό και αναχωρούμε παρέα με τον τοπικό ξεναγό μας για να γνωρίσουμε τη Σόφια που συνδυάζει Ανατολή και Δύση με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, καταπράσινα πάρκα και κήποι, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του Κόκκινου Στρατού, μεσαιωνικές εκκλησίες, μουσεία, γκαλερί, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. Μετά από τον γύρο  της πόλης θα απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στην πόλη της Σόφιας.  Το βράδυ θα μεταβούμε στον καθεδρικό ναό της Σόφιας για να παρακολουθήσουμε τον Επιτάφιο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

3n Ημέρα (Μ. Σάββατο): Σόφια – Μοναστήρι της Ρίλα – Μπάνσκο – Σόφια

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά αξιοθέατα της Βουλγαρίας, ένα από τα σπουδαιότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ταυτόχρονα τον θύλακα της βουλγαρικής γλώσσας και πολιτισμού της μεσαιωνικής βουλγαρικής ιστορίας. Ο λόγος για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, γνωστό και ως Μοναστήρι της Ρίλα (10ος αι. μ.Χ.). Θα περιηγηθούμε στο μοναστηριακό αυτό συγκρότημα, στην κεντρική αυλή, την εκκλησία και τα παρεκκλήσια της, θαυμάζοντας τη φημισμένη αρχιτεκτονική της Βουλγαρικής Αναγέννησης, τις νωπογραφίες, τις πολύτιμες βυζαντινές εικόνες, τον περίφημο ξύλινο Σταυρό του Ραφαήλ και τα αναρίθμητα σωζόμενα χειρόγραφα. Μικρή ανάπαυλα με θέα το ορεινό τοπίο στο «βουνό με τις 7 λίμνες» και επιστροφή στη Σόφια. Συνεχίζουμε  για το Μπάνσκο.  Μια μικρή ορεινή πόλη με πολυτελή ξενοδοχεία, καζίνο, μπαρ και κλαμπ λόγω του χιονοδρομικού της κέντρου. Το διατηρητέο ιστορικό κέντρο του οικισμού με τα πέτρινα σπίτια του 18ου αιώνα προσφέρεται για βόλτες σε λιθόστρωτα καλντερίμια και φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Επιστροφή στη Σόφια και το βράδυ θα μεταβούμε και πάλι στον καθεδρικό ναό για να γιορτάσουμε την Ανάσταση. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

4n Ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Σόφια – Φιλιππούπολη – Σόφια

Grand πρωινό σε μπουφέ του ξενοδοχείου. Πρώτος μας σταθμός σήμερα μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, η «Φιλιππούπολις» ή «Επτάλοφος», καθώς αναπτύχθηκε ιστορικά ανάμεσα σε επτά λόφους. Η πρωινή περιπλάνησή μας στην παλιά πόλη θα μας αποζημιώσει. Μικρή ιστορική αναδρομή σε Θρακικά, μακεδονικά, βυζαντινά  αλλά και οθωμανικά, αρμενικά κι εβραϊκά σημεία της, ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

5n Ημέρα (Δευτέρα): Σόφια – Μελένικο – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το Μελένικο. Βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.  Το Μέλνικ είναι  μικρή και γοητευτική πόλη, που μοιάζει υπαίθριο μουσείο με παραδοσιακά σπίτια και αιωνόβια δέντρα.  Η πόλη είναι γνωστή για την αυθεντική αρχιτεκτονική της και το  μαγευτικό κρασί. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 399 € 0 €
Double Room 439 € 0 €
Twin Room 439 € 0 €
Single Room 610 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 4 διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Grand Hotel Sofia 5*
 • Grand πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
 • Δείπνο καθημερινά μενού 3 πιάτων και εμφιαλωμένο νερό
 • Τοπικός ξεναγός στη Σόφια και στη Φιλιππούπολη
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Φόρος διαμονής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 • Ατομικά έξοδα και γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Απαιτείται Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή)
Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 4 διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Grand Hotel Sofia 5* με πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
 • Δείπνο καθημερινά μενού 3 πιάτων και εμφιαλωμένο νερό
 • Τοπικός ξεναγός στη Σόφια και στη Φιλιππούπολη

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Αναχωρήσεις

5/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πάσχα στη Σόφια | 05.04.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info