Πάσχα στις ομορφιές της ανατολικής Μακεδονίας - Καβάλα | 05.04.2018

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 299€

1η Ημέρα (Μ. Πέμπτη): Αθήνα – Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση από την Αθήνα στις 7:00 και μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και της Νέα Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην όμορφη Καβάλα. Η πόλη σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5*, δείπνο και διανυκτέρευση. 

2η Ημέρα (Μ. Παρασκευή): Καβάλα – Φίλιπποι – Νέα Καρβάλη – Καβάλα

Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί. Με τοπικό ξεναγό θα περιηγηθούμε από την παραλία ως την παλιά πόλη. Η συνοικία της Παναγίας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες με πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, το ναό της Παναγίας, το Φρούριο και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική πόλη παραγωγής, επεξεργασίας και εξαγωγής  καπνού. Θα δούμε παλαιές καπναποθήκες και το μοναδικό Μουσείο Καπνού. Θα συνεχίσουμε για να ξεναγηθούμε σ’ έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, τους Φιλίππους που πρόσφατα (2016) ανακηρύχτηκε σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τους Φιλίππους και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης, γεγονός που κατέστησε τον οικισμό μητρόπολη του χριστιανισμού. Η Νέα Καρβάλη, γνωστή για τα παραδοσιακά γλυκά της, ονομαστοί είναι οι κουραμπιέδες και οι μπουγάτσες Νέας Καρβάλης, είναι ένας οικισμός - δημιούργημα των Μικρασιατών προσφύγων της Καππαδοκικής Καρβάλης ή Γκέλβερι – που απλώνεται κατά μήκος εκτεταμένης παραλίας με άμμο και βότσαλα, καθώς και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου, όπου και φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου. Διανυκτέρευση 

3η Ημέρα (Μ. Σάββατο): Οχυρό Λίσσε – Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη ποταμού – Μονή Εικοσιφοίνισσας

Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε κρυφές γωνιές της Μακεδονίας μας. Επίσκεψη στο πολύ σπουδαίο οχυρό Λίσσε πολύ κοντά στο κάτω Νευροκόπι. Συνεχίζουμε για το σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Ήδη στην είσοδο του σπηλαίου είναι εμφανής η ξεχωριστή ομορφιά του, με το ποτάμι να εξέρχεται ορμητικό από τα έγκατα της γης. Η ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας είναι η δεύτερη σημαντικότερη μονή της Μακεδονίας που ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέουν στη Μονή για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστούν την αχειροποίητο εικόνα της. Η ιερά Μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 743 μ. Σήμερα στη Μονή ζουν 25 μοναχές. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο. Σε κοντινή εκκλησία θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.  

4η Ημέρα (Κυριακή του Πάσχα): Πασχαλινό, παραδοσιακό γλέντι

Πασχαλιά! Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!

Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ. Σήμερα η μέρα μας θα είναι χαλαρή. Θα ‘’χουζουρέψουμε’’ στους πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου. Το μεσημέρι θα γευτούμε τον πατροπαράδοτο οβελία και πολλά άλλα εορταστικά εδέσματα και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική. Το απόγευμα, για όσους το επιθυμού,ν μπορούμε να κάνουμε ένα ρομαντικό περίπατο στην μεγαλη παραλία της Καβάλας και να απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

5η Ημέρα: Αμφίπολη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και ημέρα επιστροφής. Μια πρώτη στάση όμως στην Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν σημαντική αρχαία πόλη της  Αν. Μακεδονία στις όχθες του Στρυμόνα. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στο νομό Σερρών με 213 κατοίκους και ένα όμορφο μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Child 2-12 ΕΤΩΝ 139 € 0 €
Triple Room 273 € 0 €
Double Room 299 € 0 €
Twin Room 299 € 0 €
Single Room 395 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα
 • Πρωινό μπουφέ και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής
 • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στα αξιοθέατα της Καβάλας και στους Φιλίππους
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων
 • Προσωπικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής*
Φόρος Διαμονής: Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν . 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€ Ξενοδοχείο 4* = 3,00€ Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Highlights

 • Οι Αρχαίοι Φίλιπποι, αποτελεί ορόσημο για την χριστιανοσύνη, καθώς ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε εκεί την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης το 50 μ.Χ.
 • Το Ιμαρέτ, ένα τεράστιο οικοδόμημα το οποίο χτίστηκε το 1817 από το Μεχμέτ Αλή Πασά
 • Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας είναι το Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει την μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο.

 

Γαστρονομικές Προτάσεις

 • Δοκιμάστε φρέσκο γαύρο με πιλάφι στην Καβάλα
 • Μην ξεχάσετε να πάρετε τους ξακουστούς κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης


 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο «διαμάντι» της Μακεδονίας, την Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy hotel 5*
 • Διπλωματούχος ξεναγός επιπλέον του Έλληνα αρχηγού
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα στην Ανατολική Μακεδονία με ψαγμένες επισκέψεις

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Αναχωρήσεις

5/4Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info