Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη Πάσχα | 05.04.2018

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 345€

Travel Identity

O πιο μεγάλος θόλος

Tο Σελιμιγιέ Tζαμί κτίστηκε με εντολή του Σουλτάνου Σελήμ (1569-1575). H ανέγερσή του στάθηκε για τον Σινάν μια μεγάλη πρόκληση, αφού οι χριστιανοί αρχιτέκτονες θεωρούσαν αδύνατο να κατασκευαστεί θόλος μεγαλύτερος από εκείνον της Aγίας Σοφίας. Oταν ο Σινάν ολοκλήρωσε την ανέγερση του τζαμιού, είχε τελικά κατασκευάσει τον μεγαλύτερο θόλο στον κόσμο. Μετρημένος από το έδαφος, είναι κοντύτερος από εκείνον της Aγίας Σοφίας, αλλά μετρημένος από τη βάση του είναι ψηλότερος και κατά περίπου μισό μέτρο μεγαλύτερος σε διάμετρο.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Αλεξανδρούπολη: Το σταυροδρόμι των λαών

Η πρωτεύουσα του Έβρου είναι μια πόλη που φέρνει στη μνήμη το μακρινό χθες και την ομορφιά του σήμερα, με το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό της να αποτελούν σημαντικά κέντρα του εμπορίου και με μέρη που δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού του θαλάσσιου τουρισμού, του ιαματικού τουρισμού και του οικοτουρισμού. Με προσεγμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σύγχρονα κτίρια και πλούσια αγορά, η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη που έχει παράλληλα διατηρήσει τα πλεονεκτήματα της ακριτικής επαρχίας.

1η ημέρα (Μ. Πέμπτη): Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση 06:30 το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Η σύγχρονη πόλη συνδυάζει πολιτισμούς, καθώς συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντας στην Κομοτηνή ξεχωριστό χρώμα και σίγουρα μοναδικές μυρωδιές που αξίζει να γευτεί κανείς! Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα (Μ. Παρασκευή): Κομοτηνή – Καλλίπολη – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και ξεκινάμε για τους Κήπους και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα για να περάσουμε στην Ανατολική Θράκη που καταλαμβάνει η Τουρκία. Θα προσπεράσουμε τα Ύψαλα και την Κεσάνη για να φτάσουμε στα Δαρδανέλια και στην Καλλίπολη, ή Καλίμπολου κατά τους Τούρκους, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο. Χρόνος για να δούμε την πόλη και να δοκιμάσουμε τις λιχουδιές της. Ο δρόμος μας θα συνεχίσει βόρεια για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne). Ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Γι’ αυτό και στολίστηκε με πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα.  Η κορωνίδα της πόλης το Σελιμιγιέ Τζαμί από τα ωραιότερα τζαμιά στο κόσμο και μνημείο της UNESCO. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα (Μ. Σάββατο): Αδριανούπολη – Σαράντα Εκκλησιές (Κιρκλαρελί) & Εθνολογικό Μουσείο – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα. Σήμερα θα δούμε τις Σαράντα Εκκλησιές.  Οι Σαράντα Εκκλησιές, ήταν πριν από την μικρασιατική καταστροφή, μια ακμάζουσα ελληνική στην πλειοψηφία της κοινότητα της ανατολικής Θράκης, με μεγάλη ιστορία και ελληνορθόδοξη παράδοση. Εκεί θα επισκεφτούμε το νέο Εθνολογικό Μουσείο της πόλης. Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι στο Μουσείο υπάρχει αίθουσα ειδικά αφιερωμένη στον Ελληνισμό, που ζούσε στην περιοχή πριν την ανταλλαγή, το στήσιμο της οποίας επιμελήθηκε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας και το Ελληνικό Προξενείο της Αδριανούπολης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια άλλη όμορφη πόλη της Ανατολής Θράκης, την παραλιακή Ραιδεστό ή Tekirdaq, όπως την αποκαλούν. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 είχε μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Η μεγάλη της παραλία είναι ό,τι πρέπει για βόλτες και στα πολλά εστιατόρια της μπορείτε να δοκιμάσετε τα υπέροχα κεφτεδάκια, που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Μη ξεχάσετε να πάρετε ρακί Ραιδεστού που είναι ξακουστό. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και στο ξενοδοχείο, όπου θα έχετε το χρόνο να ψωνίσετε από το διπλανό εκπτωτικό χωριό ή να δοκιμάσετε τα χαμάμ, που είναι εμπειρία. Επιστροφή στην Αδριανούπολη, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα (Κυριακή Πάσχα): Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την Αδριανούπολη, με πρώτη στάση το βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης να θαυμάσουμε το Σλιμιγιέ τζαμί, τα παλιά κτήρια, τον πεζόδρομο με τα μαγαζιά, τις κλειστές αγορές. Πιείτε καφέ, δοκιμάστε την σπεσιαλιτέ της πόλης που είναι τα τζιέρια (ψιλοκομμένα συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά. Χαρείτε την πόλη, και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

5η ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα): Αδριανούπολη – Κάραγατς (Παλιά Ορεστιάδα) & Σταθμός του Όριεντ Εξπρές – Σουφλί & Μουσείο Μεταξιού – Αλεξανδρούπολη

Πλούσιο πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, που είναι προάστειο της Αδριανούπολης. Με την συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν την Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Όριεντ Εξπρές. Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο και από τις Καστανιές θα φτάσουμε στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μεταξιού για να μάθουμε την ιστορία του μεταξιού και τέλος θα καταλήξουμε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη, που την αγκαλιάζει το Θρακικό πέλαγος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα (Τρίτη του Πάσχα): Αλεξανδρούπολη – Καβάλα – Αθήνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την κάθοδό μας με πρώτο σταθμό την όμορφη Καβάλα. Σταυροδρόμι ανατολής και δύσης με πλούσια ιστορία. Όμορφη παραλία για βόλτες και καφέ. Θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 310 € 0 €
Double Room 345 € 0 €
Twin Room 345 € 0 €
Single Room 480 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Anatolia Hotel 3* στην Κομοτηνή 
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Margi Hotel 5* στην Αδριανούπολη
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grecotel Egnatia Alexandroupolis 4* στην Αλεξανδρούπολη
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel 5*
 • Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο Υγείας 
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Από τις δωρεάν παροχές Spa του Margi Hotel, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι με χρέωση και κατόπιν ραντεβού.
 • Ατομικά έξοδα
 • Φόρος διαμονής
 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

 • Διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα με το Versus

Γιατί το πρόγραμμα είναι εμπεριστατωμένο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 • Διαμονή στα καλύτερα κεντρικά ξενοδοχεία των περιοχών που θα επισκεφτούμε. 
 • Επίσκεψη στην ιστορική Καλλίπολη, που βρίσκεται στην είσοδο των Δαρδανελίων, πατρίδα της Σοφίας Βέμπο.
 • Επίσκεψη στο βραβευμένο Μουσείο Υγείας & Σελιμιγιέ τζαμί στην Αδριανούπολη 
 • Επίσκεψη στο σταθμό του ξακουστού  Όριεντ Εξπρές. 
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί.
 

Γαστρονομικές Προτάσεις

 • Δοκιμάστε συκωτάκια τηγανιτά που είναι σπεσιαλιτέ της Αδριανούπολης
 • Ξακουστό ρακί και κεφτεδάκια Ραιδεστού.
 • Γλυκό Κιουνεφέ, με σιροπιασμένο τηγανιτό κανταΐφι γεμιστό με τυρί και φιστίκι Αιγίνης. Σερβίρεται με παγωτό ή κρέμα καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα.    
 • Σουτζούκ λουκούμ αλλά και στραγάλια και καφέ από την Κομοτηνή.

 

Highlights

 • Στην Αδριανούπολη βρίσκεται το Σελιμιγιέ Τζαμί με τον πιο μεγάλο θόλο του κόσμου. Μεγαλύτερος και από την Αγιά Σοφιά
 • Για χαμάμ ή μασάζ, συστήνουμε το Σοκολού Mεχμέτ Πασά Xαμάμ. Ανοιχτό για άντρες και γυναίκες, από νωρίς το πρωί (06.30) έως αργά το βράδυ (22.00).
 • Δοκιμάστε τηγανιτά συκωτάκια (τζέρια) και κεφτεδάκια που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. 
 • Κάντε τα ψώνια σας στο εκπτωτικό χωριό που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, το Margi outlet σε πολύ καλές τιμές.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στα καλύτερα κεντρικά ξενοδοχεία των περιοχών που θα επισκεφτούμε. 
 • Επισκέψεις:  στην ιστορική Καλλίπολη, στο βραβευμένο Μουσείο Υγείας & Σελιμιγιέ τζαμί στην Αδριανούπολη, στο σταθμό του ξακουστού  Όριεντ Εξπρές, στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί.
 

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Αναχωρήσεις

5/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη Πάσχα | 05.04.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info