fb

Πανόραμα Σικελίας - Μεγάλη Ελλάδα | Πάσχα - Ιούνιος 2018

Διάρκεια: 7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 779€

Ταυτότητα ταξιδιού

«Η Σικελία από άκρη σε άκρη» είναι μια περιγραφή που απεικονίζει επ’ ακριβώς αυτό το πρόγραμμα. Είναι γνωστή η επιτυχία του Versus στο «ελληνικό» κομμάτι της Ιταλίας, λόγω των εμπεριστατωμένων ξεναγήσεων αλλά και λόγω των έμπειρων στην περιοχή αρχηγών μας. Αυτό, όμως, το πρόγραμμα είναι κάτι παραπάνω από μεστό και γεμάτο. Είναι ένα καλά δομημένο ταξίδι, που ξεκινά από την Κατάνια και καταλήγει στο Παλέρμο.

Με επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της Ανατολικής, Νότιας και Δυτικής Σικελίας, όπως στο «Μαργαριτάρι του Ιονίου», την Ταορμίνα, στις εκπληκτικές Συρακούσες, στο μαγευτικό Ακράγαντα με τους 12 αρχαιοελληνικούς ναούς του, στο Σελινούντα, στην Ερικία, στη Σεγέστη, στην Τσεφαλού κ.α.

Ένα πολιτιστικό ταξίδι αναψυχής στη διαφορετική Ευρώπη του Versus, χωρίς ελεύθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα παρουσιάζονται συνήθως σαν... «ευκαιρίες».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Σικελικό Πανόραμα σε 7 ημέρες. Ένα πολιτιστικό ταξίδι αναψυχής. Ένα οδοιπορικό στη Σικελία, που έχει αφετηρία την Κατάνια και τερματισμό στο Παλέρμο. Με επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της Ανατολικής, Νότιας και Δυτικής Σικελίας, όπως στο «Μαργαριτάρι του Ιονίου», την Ταορμίνα, στις εκπληκτικές Συρακούσες, στο μαγευτικό Ακράγαντα με τους 12 αρχαιοελληνικούς ναούς του, στο Σελινούντα, στην Ερικία, στη Σεγέστη, στην Τσεφαλού και σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία.

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με τμηματικές διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε. Έτσι δεν κάνουμε τη διαδρομή Κατάνια-Παλέρμο σε μία μέρα ξεπετώντας τις πιο σημαντικές επισκέψεις, που είναι ο Ακράγαντας και οι Συρακούσες. Επιλέγουμε μία διανυκτέρευση στον Ακράγαντα και στις Συρακούσες και επιπλέον επισκεπτόμαστε τη Σεγέστη και την Ερικία.

 

  •   Ένα αεροπορικό πλούσιο  πρόγραμμα στη Σικελία, για τους ταξιδιώτες που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν ολόκληρο το νησί χωρίς να τους «βγει η ψυχή», όπως σε διάφορα οδικά προγράμματα.
  •   Με διαμονή στις σημαντικότερες πόλεις της Σικελίας – Κατάνια, Ακράγαντα και Παλέρμο.
  •   Διαμονή στις Συρακούσες για να απολαύσουμε την εκπληκτική Ορτυγία το βράδυ. Η Ορτυγία είναι ένα νησάκι βγαλμένο από μεσαιωνικό παραμύθι. Υπήρξε το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών με τις οποίες συνδέεται με γέφυρα.
  •   Με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, βραδινές επισκέψεις φωταγωγημένων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και χρόνο για ψώνια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.
  •   Επίσκεψη στη διάσημη Villa del Casale στην Πιάτσα Αρμερίνα με τα εκπληκτικά μωσαϊκά.
  •   Διανυκτέρευση στον Ακράγαντα, και όχι ένα γρήγορο πέρασμα όπως σε άλλα προγράμματα ταξιδιωτικών γραφείων.
  •   Διαμονή σε πολύ καλά κεντρικά ξενοδοχεία 4* εξασφαλισμένα από το Versus (ο φόρος περιλαμβάνεται και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  •   Ένα δείπνο στον Ακράγαντα.
  •   Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και στα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
  •   Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια. Άφιξη και ξενάγηση στην ιστορική πόλη, που είναι κτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος της οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το Ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Αναχώρηση με προορισμό την Αίτνα –το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή–, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 μ. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, κτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν «Μαργαριτάρι του Ιονίου». Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού – ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές. Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και θα επισκεφθούμε το διάσημο αρχαίο ελληνικό της θέατρο με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Χρόνος για καφέ και παγωτό και επιστροφή στην Κατάνια αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΝΟΤΟ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαία ελληνική πόλη των Συρακουσών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου». Σειρά έχει το «νησάκι της Ορτυγίας», όπως αποκαλείται το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης που κτίστηκε από τους Αραγόνες, όπου και θα δούμε τη διάσημη κρήνη της Αρετούσας και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στη σπουδαιότερη και σημαντικότατη πόλη των Συρακουσών. Στη συνέχεια, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στάση στην πόλη Νότο, η αρχαία ονομασία της οποίας ήταν, σύμφωνα με τον Κικέρωνα, Netum. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δαίδαλος σταμάτησε εδώ όταν πετούσε πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος, το ίδιο και ο Ηρακλής μετά τον 7ο άθλο του. Η πόλη έχει εκπληκτικά αραβικά και νορμανδικά μνημεία, που μαρτυρούν τη διαχρονική της ιστορία. Η Νότο είναι γνωστή και ως η «Σικελική πόλη του Μπαρόκ» λόγω την κτιρίων της, όπως π.χ. το παλιό δημαρχείο. Επιστροφή στις Συρακούσες. Το βραδάκι προτείνουμε άλλη μια βόλτα στην πόλη των Συρακουσών και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό στο νησί της Ορτυγίας ή στη βασιλική της Οσίας Λουκίας (προστάτιδας της πόλης), μια βυζαντινή εκκλησία στα υπόγεια της οποίας βρίσκονται και οι κατακόμβες της Οσίας Λουκίας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Νωρίς το πρωί αφήνουμε τις Συρακούσες με προορισμό τον Ακράγαντα, μία από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη μεσαιωνική πόλη Πιάτσα Αρμερίνα, που έγινε διάσημη κυρίως για τα εκπληκτικά μωσαϊκά που ανακαλύφθηκαν στην «Βίλα» ενός Ρωμαίου προύχοντα, την Villa del Casale τρία χλμ. έξω από την πόλη. Στάση και επίσκεψη. Στη συνέχεια,  κατευθυνόμαστε στον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο του Ακράγαντα για τη μεγάλη μας ξενάγηση στους αρχαίους ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο δωρικό ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, τον ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) – από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά. Μία γεμάτη και καταπληκτική ημέρα! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χαλάρωση και λίγος χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πόλη. Αργότερα το βραδάκι, θα κάνουμε πάλι μια μικρή αλλά μαγευτική νυχτερινή βόλτα σε γνωστό ξενοδοχείο για ένα ποτό και θα απολαύσουμε τη φωταγωγημένη κοιλάδα με τους ναούς. Μια πανδαισία που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ – ΣΕΓΕΣΤΗ – ΕΡΙΚΙΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό ακόμα μια ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, τον Σελινούντα, που αποτελούσε τη δυτικότερη ελληνική αποικία της Σικελίας. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με την επιβλητική Ακρόπολη και τα ναϊκά συγκροτήματά της. Η παραλιακή διαδρομή είναι από μόνη της μαγευτική και η άφιξή μας στον Σελινούντα εξίσου εντυπωσιακή! Συνεχίζουμε για τη Σεγέστη, όπου θα επισκεφθούμε τον περίφημο Δωρικό Ναό της πόλης με τις γιγάντιες στήλες του και την πανοραμική θέα στην κοιλάδα και συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική πόλη Έριτσε (Ερικία). Μια πόλη γεμάτη μύθους, που αγναντεύει από ψηλά την πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας και στα περίχωρά της. Το Παλέρμο ή Πάνορμος στα αρχαία Ελληνικά, είναι η πρωτεύουσα της Σικελίας. Παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι κτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος ενός μεγάλου κόλπου της βορειοδυτικής ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό, τη Μαρτοράνα (πρώην ορθόδοξη εκκλησία, κτισμένη από τον Γεώργιο της Αντιοχείας) με τα ωραιότατα Βυζαντινά ψηφιδωτά, όπου η Θεία Λειτουργία τελείται σύμφωνα με τη Βυζαντινή ιεροτελεστία στην αρχαία ελληνική γλώσσα. το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, την Όπερα, την πλατεία της Πραιτόρια κ.ά. Λίγος χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση για το προάστιο του Μονρεάλε (15 χλμ.), όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά. Στη συνέχεια, θα βγούμε από την πόλη με κατεύθυνση τα βόρεια παράλια του νησιού, με προορισμό την παραθαλάσσια και πανέμορφη πόλη της Τσεφαλού. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Παλέρμο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Ημέρα ελεύθερη στο Παλέρμο για να χαρείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης.  Το απόγευμα πτήση για Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 06.04 8 ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Ημέρα ελεύθερη στο Παλέρμο για να χαρείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης.  Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με προορισμό την Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή βόλτα με τον αρχηγό. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΑΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΠΤΗΣΕΙΣ 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

04/04/2018

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 1731

04/04/2018

ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ

09:00

10:15

ΑΖ 1794

10/04/2018

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΡΩΜΗ

19:20

20:30

ΑΖ 711

10/04/2018

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 672

06/04/2018

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

12:35

13:35

Α3 673

13/04/2018

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

14:05

16:50

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

27/04/2018

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 1709

27/04/2018

ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ

08:10

09:25

ΑΖ 1794

03/05/2018

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΡΩΜΗ

19:20

20:30

ΑΖ 722

03/05/2018

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 717

25/05/2018

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

ΑΖ 1709

25/05/2018

ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ

08:10

09:25

ΑΖ 1794

31/05/2018

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΡΩΜΗ

19:20

20:30

ΑΖ 722

31/05/2018

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 672

22/06/2018

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

12:35

13:35

Α3 677

28/06/2018

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΘΗΝΑ

15:20

18:35

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

22/06/2018

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 1709

22/06/2018

ΡΩΜΗ - ΚΑΤΑΝΙΑ

08:10

09:25

AZ 1794

28/06/2018

ΠΑΛΕΡΜΟ - ΡΩΜΗ

19:30

20:40

AZ 722

28/06/2018

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα - Κατάνια, Παλέρμο - Αθήνα.
  •   Ξενοδοχεία 4*.
  •   Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* (City Taxes).
  •   Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  •   Ένα δείπνο στον Ακράγαντα.
  •   Όλες οι μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού, οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές, όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  •   Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού, για συνεχείς εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  •   Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά.
  •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  •   Ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 224 €.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.
  • Ο αριθμός των μονόκλινων δωματίων είναι περιορισμένος σε πολλά ξενοδοχεία. Σε περίπτωση εξάντλησής τους είναι δυνατόν να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση για χρήση δίκλινου δωματίου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείτε 1 διανυκτέρευση  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με τμηματικές διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε. Έτσι δεν κάνουμε τη διαδρομή Κατάνια-Παλέρμο σε μία μέρα ξεπετώντας τις πιο σημαντικές επισκέψεις, που είναι ο Ακράγαντας και οι Συρακούσες. Επιλέγουμε μία διανυκτέρευση στον Ακράγαντα και στις Συρακούσες και επιπλέον επισκεπτόμαστε τη Σεγέστη και την Ερικία.

 

  •   Ένα αεροπορικό πλούσιο  πρόγραμμα στη Σικελία, για τους ταξιδιώτες που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν ολόκληρο το νησί χωρίς να τους «βγει η ψυχή», όπως σε διάφορα οδικά προγράμματα.
  •   Με διαμονή στις σημαντικότερες πόλεις της Σικελίας – Κατάνια, Ακράγαντα και Παλέρμο.
  •   Διαμονή στις Συρακούσες για να απολαύσουμε την εκπληκτική Ορτυγία το βράδυ. Η Ορτυγία είναι ένα νησάκι βγαλμένο από μεσαιωνικό παραμύθι. Υπήρξε το κέντρο της αρχαίας πόλης των Συρακουσών με τις οποίες συνδέεται με γέφυρα.
  •   Με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, βραδινές επισκέψεις φωταγωγημένων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και χρόνο για ψώνια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.
  •   Επίσκεψη στη διάσημη Villa del Casale στην Πιάτσα Αρμερίνα με τα εκπληκτικά μωσαϊκά.
  •   Διανυκτέρευση στον Ακράγαντα, και όχι ένα γρήγορο πέρασμα όπως σε άλλα προγράμματα ταξιδιωτικών γραφείων.
  •   Διαμονή σε πολύ καλά κεντρικά ξενοδοχεία 4* εξασφαλισμένα από το Versus (ο φόρος περιλαμβάνεται και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  •   Ένα δείπνο στον Ακράγαντα.
  •   Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και στα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
  •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
  •   Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

  •  Περιπλανηθείτε στα φιδωτά δρομάκια της κοσμοπολίτικης Ταορμίνας.
  •  Απολαύστε τη συναρπαστική θέα από το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, τη φοβερή Αίτνα.
  •  Εξερευνήστε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Συρακουσών, της σπουδαιότερης κάποτε πόλης της Σικελίας.
  •  Θαυμάστε τους αρχαιοελληνικούς ναούς στο Πάρκο του Ακράγαντα.
  •  Αγναντεύστε τη φωταγωγημένη κοιλάδα των ναών το βράδυ, με ένα ποτό στο χέρι.
  •  Ανακαλύψτε τη γεμάτη μύθους μεσαιωνική πόλη Έριτσε, που δεσπόζει στην πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης.
  •  Περιηγηθείτε στο Παλέρμο, την πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διανυκτέρευση στον Ακράγαντα, και όχι ένα γρήγορο πέρασμα όπως σε άλλα προγράμματα ταξιδιωτικών γραφείων.
  • Διαμονή στις Συρακούσες για να απολαύσουμε την Ορτυγία το βράδυ
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) 

 

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Σικελίας - Μεγάλη Ελλάδα | Πάσχα - Ιούνιος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info