Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων | Πάσχα 2018

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Travel Identity

Παρόλο που οι ταξιδιώτες αγάπησαν αυτό το δοκιμασμένο ταξίδι του Versus για την πρωτοτυπία του και για το γεγονός ότι βλέπουν μια "διαφορετική Ευρώπη" με ξεχασμένα εξαιρετικά μνημεία και μεσαιωνικά χωριά, εμείς πιστεύουμε πως ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο ατού του είναι οι πτήσεις του. Με άφιξη στο Πόρτο, που βρίσκεται 1,5 ώρα από τα σύνορα Ισπανίας-Πορτογαλίας, και τερματισμό στο Μπιλμπάο, βλέπουμε σπιθαμή προς σπιθαμή την "άλλη" Ισπανία, χωρίς πισωγυρίσματα. Ένα γεμάτο, χωρίς προαιρετικά, ταξίδι στην Ευρώπη, όπως θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην ήπειρο με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέουν και όχι σε "οικονομικές" μεγαλουπόλεις - κέντρα, με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές "πήγαινε - έλα". Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερεις  επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά από το Πόρτο και την περιοχή Ρίας Μπάχας, με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Αλβαρίνιο. Συνεχίζει προς το μαγευτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα - την ιερή πόλη του Ισπανικού Χριστιανικού Μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης - και στη Γαλικία με το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη σε εξαιρετική κατάσταση. Προχωράμε προς το Οβιέδο, το εθνικό πάρκο "Picos de Europa", την Κάγκα ντε Ονίς και την επαρχία Αστούριας. Στη συνέχεια η διαδρομή μας περνά από το ψαροχώρι Κομίλας με το περίφημο "El Capricho" του Γκαουντί, μέχρι το παραθαλάσσιο θέρετρο του Σανταντέρ και επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Συνεχίζουμε στην επαρχία της Κανταβρίας, με τη γραφική πόλη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς, μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν, την κορωνίδα στις παραλίες του Βισκαϊκού Κόλπου. Με εξορμήσεις στη Γαλλία και το κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, το Μπιαρίτς, καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το αναγεννημένο Μπιλμπάο, το διάσημο μουσείο του Γκουγκενχάιμ, την Παμπλόνα και Βιτόρια. Ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι παλαιοί μας ταξιδιώτες κάτι ξέρουν!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΟΡΤΟ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ (πτήση, οδική διαδρομή)

Πτήση για το Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα. Η διαδρομή μας περνά από την περιοχή Ρίας Μπάχας, με επιλεγμένες στάσεις στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς, καθώς και στο Κομπάρρο. (Rias Baixas) με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albarino. Άφιξη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα αργά το απόγευμα, την ιερή πόλη του ισπανικού χριστιανικού μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης, τη «Χριστιανική» πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Ισπανίας και νυν πρωτεύουσα της Γαλικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απολαύσετε αυτή τη μαγευτική πόλη. Εδώ, κάθε στιγμή είναι και μια μοναδική εμπειρία, τα δε βράδια της θα σας μείνουν αξέχαστα. Διανυκτέρευση. 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - (Ξενάγηση) & εκδρομή στο Φινιστέρ.

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε φυσικά τον εκπληκτικό ναό του Αγίου Ιακώβου, καθώς και την Plaza del Obradoiro, το Δημαρχείο, το ανάκτορο του Αρχιεπισκόπου και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες ή για προαιρετικές επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στο Ακρωτήριο Φινιστέρ (Cabo Fisterra), που πολλοί το θεωρούν ως το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, παρόλο που δεν είναι αληθές, καθότι το Cabo da Roca στην Πορτογαλία είναι 16.5 χιλιόμετρα δυτικότερα και ως εκ τούτου αποτελεί το δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το όνομά του, Cabo Fisterra, προέρχεται από το λατινικό «finis terrae», δηλαδή το τέλος της γης. Ο «δρόμος του θανάτου» (Costa de Morte), όπως αποκαλείται η διαδρομή κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, περνά από βραχώδεις και εντυπωσιακά απόκρημνες πλαγιές και χαράδρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - ΜΟΝΤΕ ΝΤΟ ΓΚΟΖΟ - ΛΟΥΓΚΟ - ΟΒΙΕΔΟ (Οδική διαδρομή, πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, ξεναγήσεις)

Κατευθυνόμαστε προς το Λούγκο και το Οβιέδο. Αρχικά θα σταματήσουμε στο Μόντε ντο Γκόζο (Monte Do Gozo), απ΄ όπου μπορεί κανείς να δει μακριά στον ορίζοντα τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου (όπως ακριβώς και πριν από 1000 χρόνια). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα για να συναντήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, το Camino de Santiago, από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα. Μια διαδρομή που διασχίζουν εδώ και αιώνες εκατομμύρια προσκυνητές και που στις μέρες μας αναβιώνει με πεζοπόρους απ΄ όλη τη γη. Για να την περπατήσει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστεί με γοργό ρυθμό τουλάχιστον ένα μήνα. Εμείς έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε για περίπου 90 λεπτά (όσοι το επιθυμούν). Μετά θα συνεχίσουμε για το Λούγκο (Lugo) που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη του κόσμου που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη ύψους 10-15 μέτρων και μήκους 2.117 μέτρων με 71 πύργους. Ενδιάμεση στάση στη διάσημη παραλιακή ακτή Cathedrales del Mar και άφιξη αργά το απόγευμα στο θρυλικό Οβιέδο, το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ (Ξενάγηση, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Αρκούδας)

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα και στα περίχωρα της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό και το θησαυροφυλάκιο-μουσείο (προαιρετικά). Λίγο έξω από την πόλη θα δούμε δύο ακόμα ναούς, τους Santa Maria del Narasco και San Miguel de Lillo. Το απόγευμα, θα πάμε με το πούλμαν σε μια μαγευτική τοποθεσία στα βουνά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε (όσοι το επιθυμούν) για λίγη ώρα στο περίφημο «Μονοπάτι της Αρκούδας» (La Senda del Oso), μέσα σε καταπράσινα, υπέροχα τοπία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ - ΚΟΒΑΝΤΟΝΓΚΑ - ΚΑΓΚΑ ΝΤΕ ΟΝΙΣ - ΚΟΜΙΛΑΣ - ΣΑΝΤΙΛΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ

Η σημερινή μας διαδρομή – κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε επαρχιακό, γραφικό δρόμο– μας οδηγεί σε μία από τις εισόδους του Εθνικού Πάρκου της Κοβαντόγκα. Η ορεινή διαδρομή με την πανοραμική θέα της Κοβαντόνγκα (Covadonga) είναι εντυπωσιακή. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κάνγκα ντε Ονίς (Canga de Onis) στην αυτόνομη περιοχή της Αστούριας. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τις πέντε αψίδες (Roman Bridge). Συνεχίζοντας πάντα από επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους, φθάνουμε στο ψαροχώρι Κομίλιας, γνωστό για τα χαρακτηριστικά του παλιά πέτρινα σπίτια και την κατοικία «Ελ Καπρίτσο ντε Γκαουντί» (El Capricho de Gaudí), κατασκευασμένη το 1883 από τον μεγάλο Ισπανό μοντερνιστή αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί και διακοσμημένη με σμαλτωμένα πλακίδια, παραβολικά τόξα και σφυρήλατες σιδεριές. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας τη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ. Θα συνεχίσουμε για το Σανταντέρ, τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη και το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις)

Πρωινή επίσκεψη στο Σανταντέρ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το διάσημο πλέον παγκοσμίως Μπιλμπάο. Μια πόλη αναγεννημένη μέσα από τα χαλάσματα και τη φτώχια του παρελθόντος, η πόλη του Μπιλμπάο συγκεντρώνει  σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του Βασκικού πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση, καθώς άλλωστε είναι και από τις πλουσιότερες πόλεις της Ισπανίας και μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της σημαντικής αυτής πόλης των Βάσκων, μεταξύ των οποίων την παλιά συνοικία (Casco Viejo) και τη νέα πόλη (Ensanche). Στο ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζουν το Πανεπιστήμιο Deusto, η Πλάθα Circular, η παλιά αγορά,  το θέατρο, το Δημαρχείο κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΪΜ - ΓΚΕΤΣΚΟ - ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείο Γκουγκενχάιμ (Guggenheim), το φουτουριστικό κτίριο του Frank O. Gehry και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο - ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Στην συνέχεια ι αναχώρηση για την απογευματινή μας εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε για λίγο στη Guernica και θα συνεχίσουμε για το Getxo, το επίνειο του Μπιλμπάο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο μονοπάτι κατά μήκος του εντυπωσιακού παραθαλάσσιου προαστίου La Galea. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση. 

8η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΪΣ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις- ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη βασκική πόλη, μετά το Μπιλμπάο, τη Βιτόρια-Γκαστέις, πρωτεύουσα της επαρχίας Άλαβα και της αυτόνομης κοινότητας της Χώρας των Βάσκων. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Θαδόρρα, ενός παραποτάμου του Έβρου , σε υψόμετρο 525 μέτρων. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την παλιά πόλη της Παμπλόνα (Ιρούνια)η οποία λέγεται πως ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Πομπηίο. Τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα της Ναβάρας. Τον Ιούλιο γίνονται οι περίφημες στην γιορτή Λος Σανφερμίνες. Στην ξενάγηση μας από τα παλιά τείχη της πόλης, (μουράγιας)θα έχουμε μία γενική θέα της πόλης της Παμπλόνα. Θα δούμε το καθεδρικό ναό Γοτθικού ρυθμού (εξωτερικά) χτισμένο από πέτρα σε χρώμα όχρας που βλέπει το ποταμό Αργκα, με τους 2 επιβλητικούς πύργους. Εδώ βρίσκεται και αλαβάστρινος τάφος του Καρόλου του Γ και της Βασίλισσας Ελεονώρας.  Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται επίσης το Παλασιο ντελ Γκομπιέρνο ντε Ναβάρα στην πλάθα ντελ Καστίλλιο ένα νεοκλασικό κτήριο   που στεγάζει την έδρα της η τοπική κυβέρνηση. Βόρεια θα δούμε και το Μπαρόκ Δημαρχείο και την μεσαιωνική εκκλησία  Σαν Σατουρνίνο των Παγανιστών.  Επιστροφή στο Μπιλμπάο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΜΠΙΑΡIΤΣ - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙAΝ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη διάσημη λουτρόπολη που βρίσκεται στην αντίπερα πλευρά των Γαλλο-ισπανικών συνόρων, το Μπιαρίτς, ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, αντίστοιχο με εκείνα της Κυανής Ακτής. Η διαδρομή μας διαρκεί περίπου δύο ώρες. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια θα ξαναμπούμε στην Ισπανία και θα κατευθυνθούμε στο Σαν Σεμπαστιάν, που είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο μαγευτικές παραλίες. Το ταπεινό ψαροχώρι μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας ήδη από το 19ο αιώνα, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας. Στα σαλόνια του καζίνου (σήμερα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το δημαρχείο) συνωστιζόταν ο πλούτος και η αριστοκρατία της Ευρώπης, όπως και στη "βασιλική" παραλία, την αχανή, πανέμορφη, αμμουδερή Concha, μια από τις ωραιότερες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε πόλη. Η απαγόρευση της χαρτοπαιξίας, αλλά κυρίως οι πόλεμοι οδήγησαν το Σαν Σεμπαστιάν σε προσωρινή ευτυχώς παρακμή. Τα τελευταία χρόνια οι τουρίστες επέστρεψαν, ιδίως Γάλλοι και Ιταλοί. Το Σαν Σεμπαστιάν διατηρεί την παλιά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προστεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη, η Parte Vieja, διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (εκτός από την αναχώρηση 23/5 που επιστρέφουμε στο Μπιλμπάο). Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

02/04/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1794

02/04/2018

ΜΟΝΑΧΟ -  ΠΟΡΤΟ

09:10

11:00

LH 1143

11/04/2018

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:25

16:30

LH 1284

11/04/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

04/04/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1794

04/04/2018

ΜΟΝΑΧΟ -  ΠΟΡΤΟ

08:15

10:05

LH 1143

13/04/2018

ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

14:25

16:30

LH 1284

13/04/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

23/05/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 1824

23/05/2018

ΜΟΝΑΧΟ -  ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:35

10:45

LH 1177

01/06/2018

ΠΟΡΤΟ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

12:25

16:00

LH 1284

01/06/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

25/06/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

09:10

12:00

Α3 725

05/07/2018

ΠΟΡΤΟ  -  ΜΠΙΛΜΠΑΟ

00:30

06:20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 •   9 συνολικά Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 •   Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 •   Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 •   Η είσοδος στο μουσείο Guggenheim
 •   Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
 •   Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Bilbao, Santander, Oviedo, Santiago de Compostella)
 •   Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 •   Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε άλλα μουσεία και αξιοθέατα (εκτός του Guggenheim)  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.250 €Αναχώρηση 25/06-  230€
 • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία και αξιοθέατα (εκτός του Guggenheim) 
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα εκτός από την αναχώρηση 25/06.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και "καθιερωμένο" πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που μόνο στο Versus Travel θα βρείτε

Περιλαμβάνει:

 •     Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από το Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία μπαίνουμε στην Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της Ισπανίας, καταλήγουμε στο Μπιλμπάο για την επιστροφή μας.
 •     Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 •     Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, δύο στο ιστορικό Οβιέδο, τρείς  στο Μπιλμπάο, με είσοδο στο μουσείο του Γκουγκενχάιμ  και μία στο Σαν Σεμπαστιάν.. Όλες μας οι διανυκτερεύσεις γίνονται στη βόρεια Ισπανία, εκεί που πρέπει, χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις σε γειτονικές χώρες.
 •      Είσοδος στο μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια). ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκουγκενχάιμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 •      Επίσκεψη στην Παμπλόνα και τη Βιτόρια-Γκαστέις.
 •     Επίσκεψη στην Γκερνίκα και το Γκέτσο.
 •      Εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαντόγκα, στο ακρωτήριο Φινιστέρ κ.ά.
 •      Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στο περίφημο «Μονοπάτι της Αρκούδας» και το «Μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου».
 •     Τα ξενοδοχεία μας είναι όλα 4*, ως επί το πλείστον στο κέντρο των ιστορικών πόλεων, που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες.
 •     Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε (στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας-Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν). Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 •     Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
 •     Προσοχή οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 •   Θαυμάστε το μουσείο Γκουγκενχάιμ, το σήμα κατατεθέν του Μπιλμπάο
 •   Εκδράμετε στη Γκουέρνικα και μάθετε την ιστορία της μαρτυρικής αυτής πόλης
 •    Περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιλιάνα ντελ Μαρ
 •    Ανακαλύψτε το "Καπρίτσο ντε Γκαουντί" στο ψαροχώρι Κομίλας
 •    Περπατήστε στο Μονοπάτι της Αρκούδας και στο Μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου
 •    Εξερευνήστε το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη
 •    Αντικρίστε τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού στο  Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα από το Μόντε ντο Γκόζο
 •   Φτάστε στο "τέλος της ευρωπαϊκής γης", στο Ακρωτήριο Φινιστέρ
 •   Δειπνήστε κάποιο βράδυ στο ιστορικό Οβιέδο, το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα και απολαύστε την μοναδική «κορνις» και την περατζάδα στο Σαν Σεμπαστιάν.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε πολλές ιστορικές πόλεις της Βόρειας Ισπανίας με μοναδικές εκδρομές και επισκέψεις, που δεν υπάρχουν  σε άλλα προγράμματα ή είναι προαιρετικές  
 •  Τρεις  διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και είσοδος στο Μουσείο Γκουγκενχάιμ
 • Μία διανυκτέρευση στο πανέμορφο Σαν Σεμπαστιάν (εκτός από την αναχώρηση 23/5 που έχει μάι επιπλέον νύχτα στο Μπιλμπάο).
 • Από δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα και στο ιστορικό Οβιέδο.

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων | Πάσχα 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info