fb

Πάσχα στην Κύπρο | 2018

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 449€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Μεγαλόνησο όπου έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε στο πνεύμα της πασχαλινής περιόδου.

 

5/4/2018: ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: 1η Μέρα Αθήνα Λάρνακα Λεμεσός

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για τη Μεγαλόνησο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας παραλαβή και  επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση  αμέσως για την Λάρνακα, τη πόλη του Ζήνωνα, με ενδιάμεσο σταθμό τη Παναγία Αγγελόχτιστη  . Ο ναός της Παναγίας Αγγελόκτιστης στο Κίτι της Λάρνακας, είναι ένα σημαντικό μνημείο, γνωστό όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό λόγω κυρίως του σημαντικού προεικονομαχικού ψηφιδωτού που κοσμεί το τεταρτοσφαίριο της αψίδας. Ο σημερινός ναός της Παναγίας της Αγγελόκτιστης είναι ρυθμού εγγεγραμμένου σταυροειδούς με τρούλλο, κτίσμα του 11ου αι., που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια τρίκλιτης ξυλόστεγης παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 5ου αι. Από τη βασιλική αυτή σώθηκαν και ενσωματώθηκαν στο σημερινό ναό, το σύνθρονο (χώρος όπου κάθονταν ο επίσκοπος και οι κληρικοί) πίσω από την Αγία Τράπεζα, η αψίδα όπου και το ψηφιδωτό με την Θεοτόκο, τμήματα από τις κόγχες των παραβημάτων καθώς και κάποια αρχιτεκτονικά μέλη. Η κόγχη του ιερού ήταν αρχικά αδιακόσμητη, ενώ μετά από κάποια επισκευή τον 6ο αι. πρέπει να κατασκευάστηκε το ψηφιδωτό με την Θεοτόκο Βρεφοκρατούσα και τους σεβίζοντες αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ. Χρόνος για να προσκυνήσουν όσοι το επιθυμούν.

Συνεχίζουμε για το παραλιακό κέντρο της πόλης , στις Φοινικούδες, σήμα κατατεθέν της Λάρνακας  για καφέ και φωτογραφίες. Τελειώνοντας θα δούμε  τον ναό του Αγίου Λαζάρου ο οποίος κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα, γύρω στο 890 μ.Χ., από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα Στ’ το Σοφό. Κτισμένος εξ ολοκλήρου από πέτρα, είναι τρίκλιτος, με τους τρεις τρούλους στο μεσαίο κλίτος. Οι τρεις τρούλοι είναι σήμερα κομμένοι, καθώς καταρρίφθηκαν τον καιρό της Τουρκοκρατίας, μια γρήγορη επίσκεψη  στη Αλυκή της Λάρνακας που βρίσκεται νοτιοδυτικά και σε απόσταση 3km από το κέντρο της πόλης. Το χειμώνα την επισκέπτονται παράξενα αποδημητικά πουλιά όπως τα φλαμίνγκο και οι γλάροι. Γενικά το τοπίο της Αλυκής με τα ήσυχα ασημένια νερά της ειδικά το χειμώνα, είναι πανέμορφο. Από εδώ θα δούμε και το μουσουλμανικό τέμενος της Χαλά Σουλτάν που είναι κτισμένο στη δυτική όχθη της Αλυκής και αποτελεί τον σημαντικότερο τόπο προσκυνήματος για τους μουσουλμάνους της Κύπρου.

Στο εσωτερικό του Χάλα Σουλτάν Τεκκέ σώζεται ο τάφος, που σύμφωνα με την παράδοση ανήκει στην Ουμ Χαράμ, συγγενή του προφήτη Μωάμεθ.  Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Συνεχίζουμε για τη Λεμεσό , άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας , μετά  την παραλαβή των δωματίων, θα έχετε χρόνο για ξεκούραση και βόλτα στη κοσμοπολίτικη Λεμεσό. Προαιρετικός εκκλησιασμός .Διανυκτέρευση.

6/4/2018: ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Λεμεσός ΤΡΟΟΔΟΣ-ΚΥΚΚΟΣ ΟΜΟΔΟΣ (ΟΛΟΗΜΕΡΗ) (διάρκεια εκδρομής περίπου 9 ώρες)

Πρόγευμα και αναχώρηση  για  την Ιερά Μονή Κύκκου  που είναι η πλουσιότερη και μεγαλοπρεπέστατη Μονή στο νησί, επίσκεψη στον τάφο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου.H Ιερά, Βασιλική, Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του Κύκκου, βρίσκεται στο δυτικό μέρος της οροσειράς του Τροόδους κοντά στο Θρονί της Παναγιάς και σε υψόμετρο 1300 μ.. Ονομάζεται βασιλική γιατί κτίσθηκε με την οικονομική βοήθεια του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλεξίου του Α΄ του Μεγάλου Κομνηνού (1081-1118), ο οποίος και έστειλε την ιερά εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν μέχρι τότε στο βυζαντινό ανάκτορο του. Τελειώνοντας την ξενάγηση μας χρόνος για καφέ και να αγοράσουμε  σουβενίρ ενθύμια από τα μικρά καταστήματα που είναι κοντά στη Μονή.Συνεχίζουμε για το Όρος Τρόοδος που είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου, στη διαδρομή θα  δούμε τα γραφικά  ορεινά χωριά, και ένα καταπράσινο τοπίο. Σε όλη την περιοχή του Τροόδους βρίσκονται εκκλησίες, μοναστήρια, μνημεία βυζαντινής τέχνης. Στάση  στη πλατεία Τροόδους για ξεκούραση.Επόμενος σταθμός το χωριό Όμοδος, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού. Εκεί θα δούμε ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό με τα πλακόστρωτα και τα ωραία γλυκά εδέσματα και θα έχουμε γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα και  θα σεργιανίσουμε στα στενά δρομάκια αυτού του γραφικού χωριού.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο .Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Προαιρετικός εκκλησιασμός, για την ακολουθία του Επιτάφιου. 

7/4/2018: ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Λεμεσός – Επίσκεψη στη Λευκωσία-Κερύνεια ( κατεχόμενα εδάφη) (διάρκεια εκδρομής περίπου 7-8 ώρες)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη μόνη πλέον μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Λευκωσία. Πρώτος σταθμός ο Τύμβος (στρατιωτικό κοιμητήριο) για τους Έλληνες οπλίτες και αξιωματικούς που σκοτωθήκαν κατά την τουρκική εισβολή στο νησί το 1974.Συνεχίζουμε για τα φυλακισμένα μνήματα που βρίσκονται στο χώρο των κεντρικών φυλάκων, για  να δούμε τους τάφους των ηρώων που απαγχονίσθηκαν από τους Άγγλους κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του1955-1959.Τελειώνοντας φτάνουμε στο κέντρο της  Λευκωσίας ,  περιτριγυρισμένη από τα Βενετσιάνικα Τείχη και την «εντός των τειχών» παλιά πόλη. Περπατώντας την οδό Λήδρας φτάνουμε στο  οδόφραγμα , εδώ που χωρίζεται η πόλη της Λευκωσίας. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κερύνεια, από τις πιο όμορφες του νησιού. Η Κερύνεια καταλήφθηκε από τα τουρκικά στρατεύματα τον Ιούλιο 1974 και εξακολουθεί να είναι κατεχόμενη πόλη.Θα δούμε το φρούριο  του Αγίου Ιλαρίωνα και θα περπατήσουμε στο όμορφο λιμάνι της.Επιστροφή στη Λεμεσό και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.Το βράδυ μεταφορά με πούλμαν για τον εκκλησιασμό, τη Θεία λειτουργία της Αναστάσεως.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, μας περιμένει δείπνο με μαγειρίτσα,  τσούγκρισμα των Αυγών και οι παραδοσιακές φλαούνες Κύπρου. Διανυκτέρευση. 

8/4/2018: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: Λεμεσός

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Το μεσημέρι θα έχουμε Πασχαλινό εορταστικό γεύμα μπουφέ  στο ξενοδοχείο μας με μουσική και χορό. Απόγευμα ελεύθερο, διανυκτέρευση. 

9/4/2018: Δευτέρα του Πάσχα: Λεμεσός-Πάφο-Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση μαζί με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την  Πάφο, στη διαδρομή βλέπουμε το  Μεσαιωνικό φρούριο του Κολοσσίου ,το φρούριο Κούριο,  τη πέτρα του Ρωμιού όπου θα κάνουμε στάση  για ξεκούραση . (απόσταση από Λεμεσό 35 λεπτά).Εδώ κατά την παράδοση αναδύθηκε  από τους   αφρούς της θάλασσας  η Αφροδίτη γι’ αυτό και ονομάστηκε και   η Κύπρος το  νησί της Αφροδίτης.Το τοπίο πανέμορφο ,η θέα μαγευτική , θα περπατήσουμε το φαράγγι και φτάνουμε στη θάλασσα , θα βγάλουμε φωτογραφίες  και μετά συνεχίζουμε το ταξίδι   για τον τελικό προορισμό μας την αρχαιά πρωτεύουσα της Κύπρου την Πάφο .Επίσκεψη στο μοναστήρι Αγίου Νεόφυτου του έγκλειστου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο και θα δούμε την κλείστρα όπου έζησε, και για  αυτό και ονομάζετε έγκλειστος . Επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Σολομονής αλλιώς  παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων, επίσκεψη στα ψηφιδωτά  του Διόνυσου, και τελειώνουμε με τους  τάφους των βασιλέων.Τελευταίος σταθμός είναι το λιμανάκι στη παλαιά πόλη της Πάφου *κάτω Πάφος* . Το κάστρο ήταν αρχικά βυζαντινό οχυρό που χτίστηκε για να προστατεύει το λιμάνι. Ξαναχτίστηκε από τους Λουζινιανούς τον 13ο αιώνα, κατεδαφίστηκε από τους Ενετούς το 1570 κατά την οθωμανική εισβολή και χτίστηκε ξανά από τους Οθωμανούς, αφού κατέλαβαν το νησί τον 16ο αιώνα. Αρχικά, ο ρόλος αυτός ανήκε στο φρούριο των Σαράντα Κολόνων, τα ερείπια του οποίου βρίσκονται μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο βόρεια. Κατά τη μακρά ιστορία του, το κάστρο της Πάφου χρησιμοποιήθηκε μεν για λόγους προστασίας καθώς, επίσης, ως φυλακές, αλλά και ως χώρος αποθήκευσης αλατιού κατά την περίοδο που το νησί ήταν βρετανική αποικία. Το 1935 ανακηρύχθηκε αρχαίο μνημείο και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα εμβλήματα της επαρχίας της Πάφου. Χρόνος για φαγητό η καφέ ρεμβάζοντας το απέραντο γαλάζιο από την μαρίνα της κάτω Πάφου.Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας για την επιστροφή μας στη Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3

05/04/2018

ΑΘΗΝΑ -  ΛΑΡΝΑΚΑ

08:00

09:40

Α3

09/04/2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

21:00

22:45

 

Περιλαμβάνονται

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με  Aegean.
  •   Διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο AJAX HOTEL 4* στη Λεμεσό.
  •   Πρωινό καθημερινά και 4 εορταστικά γεύματα συνολικά
  •   Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις  μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  •   Αδειούχος ξεναγός του Κ.Ο.Τ στη διάρκεια των ξεναγήσεων τη 2η & 3η & 5η μέρα
  •   Ολοήμερη εκδρομή στη Ιερά μονή Κύκκου , Τρόοδος , Όμοδος
  •   Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία και στην Κερύνεια (κατεχόμενη πόλη)
  •   Εκδρομή στην Πάφο
  •   Συνοδός του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της διαμονής σας στην Κύπρο
  •   Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνονται

  •  Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή 23 κιλά και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων   190 €
  •  Είσοδοι σε επισκέψεις αρχαιολογικών χώρων, μουσεία κλπ
  •  Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα με  Aegean.
  •  Διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο AJAX HOTEL 4* στη Λεμεσό.
  •  Πρωινό καθημερινά και 4 εορταστικά γεύματα συνολικά
  •  Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία
  •   Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία και στην Κερύνεια (κατεχόμενη πόλη)

Χάρτης Ταξιδιού Πάσχα στην Κύπρο | 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info