Πελοπόννησος: Ιστορικοί τόποι και σεβάσματα | 21.03 & 27.04

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 360€

Travel Identity

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Ιστορία

 

Η Πελοπόννησος αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο και χαρακτήρα της
Η φυσική ομορφιά και τα πολιτιστικά πλούτη της Πελοποννήσου λίγο πολύ είναι γνωστά. Αυτό όμως το οδοιπορικό είναι ξεχωριστό καθώς ξεδιπλώνονται χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Από τις μυθικές Μυκήνες, την Ενετική κατοχή  μέχρι την Ελληνική επανάσταση του 1821, κι όλα αυτά με την συνοδεία μιας σπουδαίας και καταξιωμένης ξεναγού. Μόνον ένας άνθρωπος της αισθαντικότητας της Kaς  Άρτεμις Σκουμπουρδή   θα μπορούσε, με την  γνώση και την αγάπη της γι αυτό που  κάνει, να μας δείξει με τρόπο ουσιαστικό τον μοναδικό μαγικό μας τόπο .


Στο ταξίδι αυτό μαζί της, δεν μαθαίνουμε μόνο για τα μνημεία και την ιστορία τους  αλλά …
• Περπατάμε σε πόλεις όμορφες, πόλεις μουσεία, πόλεις ερωτικές, καστρουπόλεις και Δεσποτάτα, όπου Ιππότες βαρόνοι πριγκιποπούλες, ποιητές και οπλαρχηγοί του 21 συντροφεύουν το κάθε μας βήμα.
• Συναντάμε ανθρώπους με πολύ γνώση και μεράκι που μέσα από το έργο τους, λειτουργούν ως θεματοφύλακες της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των ηθών και εθίμων και γενικότερα του ελληνικού λαογραφικού πλούτου.
•  Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με την Άρτεμις και μοιραζόμαστε την ιστορία. Μαθαίνουμε Για συμπεριφορές και νοοτροπίες του παρελθόντος και γνωρίζουμε άγνωστες πτυχές της τοπικής παράδοσης.
• Εξερευνούμε τις Πελοποννησιακές νοστιμιές σε χώρους επιλεγμένους με προσωπικότητα γιατί μαζί μας εκτός aπ’ τις γνώσεις ταξιδεύουν και οι γεύσεις.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΥΚΗΝΕΣ –ΝΑΥΠΛΙΟ


Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και οδική αναχώρηση για το νομό Αργολίδας, την πλουσιότερη από άποψη αρχαίας ιστορία περιοχή που απέχει μόλις λίγες ώρες από την Αθήνα. Μετά από μία ημίωρη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου θα κατευθυνθούμε προς τις Μυκήνες που είναι φωλιασμένες σε ένα βραχώδες ύψωμα ανάμεσα σε δύο ψηλούς κωνικούς λόφους, Εκεί σε θέση στρατηγικής σημασίας, δεσπόζει η «ευρυάγυια και πολύχρυση» Ακρόπολη των Μυκηνών. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Μυκήνες ιδρύθηκαν από τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης. Για πολλούς αιώνες η ένδοξη αυτή γη κατοικούσε μόνο στη φαντασία των εραστών της ποίησης. Όμως το 1876 ο Ερρίκος Σλίμαν με «πυξίδα» του τα έπη του Ομήρου πάτησε αυτά τα ιστορικά χώματα και έφερε στο φως τα παλάτια των Ατρειδών και το λαμπρό μυκηναϊκό πολιτισμό, που δέσποζε στον ελλαδικό χώρο την περίοδο 1600-1100 π.Χ..
Επίσκεψη στις ‘’πολύχρυσες Μυκήνες…το λίκνον  του ευρωπαϊκού πολιτισμού…’’Κάθε Ευρωπαίος φιλίστορας πρέπει να διαβεί τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του την πύλη των λεόντων’’ και ακολουθώντας την ρήση του φιλέλληνα Χαβιέρ Ρεβέρτε : περιήγηση στη ένδοξη ακρόπολη των Μυκηνών και τον θησαυρό –τάφο του Ατρέα και του Αγαμέμνονα που θεωρείται το δεύτερο καλύτερα διατηρημένο προϊστορικό μνημείο του κόσμου μετά τις πυραμίδες της Αιγύπτου.
Επιλέγουμε μεσημεριανό για τη σημερινή ημέρα με τοπικές γεύσεις σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο της Αργολίδας.
Συνεχίζουμε για το Ναύπλιο, μια πόλη μουσείο, όμορφη και πολύ ερωτική.
Περπατώντας στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, κάτω από τη σκιά της Ακροναυπλίας, θα δεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της χώρας σαν ένα μεγάλο, πολύχρωμο ψηφιδωτό. Ιππότες, βαρόνοι, πριγκιποπούλες, ποιητές και οπλαρχηγοί του ΄21 σε συντροφεύουν σε κάθε σου.
Απογευματινός περίπατος στην πρώτη επίσημη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους (1829-1834). Γνωριμία με τα μνημεία και τα σεβάσματα της παλαιάς πόλης που συνδέονται με προσωπικότητες και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας και τις ζωές μας. Εδώ δεσπόζουν ιστορικά κτίρια, το «Πρώτο Γυμνάσιο» και σημερινό Δημαρχείο της πόλης και το πρώτο φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν, όπου η παράδοση θέλει να ταριχεύτηκε το νεκρό σώμα του Καποδίστρια.
Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΣΠΑΡΤΗ


Η ημέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί θα γνωρίσουμε την ιδρύτρια του ιδρύματος , ενδυματολόγο κ. Ιωάννα Παπαντωνίου , μια από τις ξεχωριστές προσωπικότητες της σύγχρονης εποχής. Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» ιδρύθηκε το 1974 και έχει ως στόχο να μελετήσει, να διασώσει και να προβάλει στο ευρύ κοινό την πληθώρα του ελληνικού λαογραφικού πλούτου.Λειτουργεί ως θεματοφύλακας της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των ηθών και εθίμων που εμφανίζονται ανά την ελληνική επικράτεια.
Στην συνέχεια, κι αφού περάσουμε από το παλαιό εργοστάσιο «Κύκνος», θα αναχωρήσουμε για την Σπάρτη. Εκεί θα επισκεφτούμε πρώτα το μουσείο Ελιάς. Η μακραίωνη ιστορία του λαδιού  βρίσκεται στην καρδιά της Λακωνίας, μιας από τις κύριες ελαιοπαραγωγούς περιοχές της χώρας φιλοδοξώντας να αναδείξει τον πολιτισμό και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής.
Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε μία εμπεριστατωμένη ομιλία με θέμα: «Η Σπάρτη και η καστροπολιτεία του Μυστρά» που θα μας προετοιμάσει για την επόμενη ημέρα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ- ΤΑΫΓΕΤΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Ξενάγηση στην ξακουσμένη καστροπολιτεία του Μυστρά  ένα σπουδαίο φυσικό οχυρό που λειτούργησε ως κοσμοπολίτικο πνευματικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στα χρόνια της  Παλαιολόγειας αναγέννησης (14ος και 15ος αιώνας) στην ακμή της, έφθανε να έχει 22,000 κατοίκους, 7 εκκλησίες  και 30 παρεκκλήσια.
Σε ένα ειδικά επιλεγμένο από εμάς χώρο θα  ξαποστάσουμε και  σαν πιστοί  οδοιπόροι  θα δοκιμάσουμε  το έδεσμα της «ανδρείας». Θεσπέσια γουρουνοπούλα, ψημένη μοναδικά με το μεράκι των ντόπιων. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας διασχίζοντας τον αγέρωχο Ταΰγετο με προορισμό την Καλαμάτα. Παραμείνατε άυπνοι σε αυτή την διαδρομή για να απολαύσετε απαράμιλλα μνημεία της φύσης και θέα ανεπανάληπτη! Άφιξη και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ


Ξεκινάμε με περιήγηση στην πανέμορφη Καλαμάτα. Ξενάγηση στο εκπληκτικό Μουσείο Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών ‘’ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ’’. Θα απολαύσουμε ένα γοητευτικό ταξίδι στην ιστορία, τον πολιτισμό, την αισθητική και την τέχνη της παράδοσης. Θα επιδιώξουμε να γνωρίσουμε την ιδρύτρια του Μουσείου , κ. Καρέλια. Στη συνέχεια η μεσσηνιακή Μάνη ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο! Επίσκεψη στο Σπήλαιο Διρού , ένα από τα εντυπωσιακότερα σπήλαια στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ- ΑΘΗΝΑ


Αναχώρηση για Αθήνα. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην ηρωική και θρυλική Καρύταινα με το επιβλητικό κάστρο που κουβαλά μνήμες Κολοκοτρωναίϊκες. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και παραδοσιακές αρκαδικές γεύσεις πριν επιστροφή στο ‘’κλεινόν άστυ’’.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 360 € 0 €
Twin Room 360 € 0 €
Triple Room 360 € 0 €
Single Room 505 € 0 €ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Ημερομηνία Αναχώρησης: 21.03 & 27.04

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • Χιλιάδες χρόνια ιστορίας ξεδιπλώνονται από τις μυθικές Μυκήνες, την Ενετική κατοχή μέχρι την Ελληνική επανάσταση του 1821 .
  • ΜΥΚΗΝΕΣ - Κάθε Ευρωπαίος φιλίστορας πρέπει να διαβεί τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του την πύλη των λεόντων’’.
  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ : Ένα Ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο
  • Παλαιό εργοστάσιο ΄΄ΚΥΚΝΟΣ’’: Μια ιστορία γεύσης και παράδοσης
  • ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ‘’ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ’’
  • Μια ευρηματική θεματική παρουσίαση μιας από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο.

Highlights

Αρχηγός/ξεναγός της αποστολής: Άρτεμις Σκουμπουρδή

Άρτεμις Σκουμπουρδή
Γεννήθηκε στην Κάλυμνο  και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στα ιστορικά σχολεία της Πλάκας, σπούδασε ξεναγός και στη συνέχεια Ιστορικός τέχνης στη Μαδρίτη.
Η αγάπη της για την πόλη που μεγάλωσε την ωθεί  σε συνεργασία με το Πνευματικό  Κέντρο του  Δήμου Αθηναίων να θεσπιστεί το θεσμό  των «Δωρεάν Ξεναγήσεων» όπου ως εθελόντρια δίνει την δυνατότητα στους Αθηναίους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την πόλη τους.
Μόνο ένας άνθρωπος της αισθαντικότητας της κυρίας Σκουμπουρδή, με τις γνώσεις της, τη 40ετη εμπειρία της ως ξεναγός αλλά κυρίως με την αγάπη  της για  τον τόπο και σε  αυτό που κάνει θα μπορούσε  να μας κάνει  να αγαπήσουμε με τρόπο ουσιαστικό την μαγική  μας πόλη και χώρα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ - Ιστορία

Ένα ταξίδι με την Ιστορικό συγγραφέα ξεναγό Άρτεμις Σκουμπουρδή

Περίοδοι

  • Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Αναχωρήσεις

21/3Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info