O Ήλιος του Μεσονυκτίου: Βόρεια Σκανδιναβία, Βόρειο Ακρωτήριο, Νησιά Λοφότεν |23.06 2018

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2099€

Travel Identity

«Το κάλεσμα του ανεξερεύνητου Βορρά»

Εκεί όπου ο δρόμος της Βόρειας Νορβηγίας και μαζί της Ευρώπης φτάνει στο τέρμα του και απέναντί σου έχεις πια τον βόρειο παγωμένο ωκεανό, ο ήλιος λάμπει όλη τη νύχτα, δείχνοντας τον δρόμο σε όσους ταξιδιώτες επιθυμούν να γίνουν συμμέτοχοι στο απόλυτο φυσικό θαύμα! Ένα σπάνιας ομορφιάς και ταξιδιωτικής αξίας οδοιπορικό στη Βόρεια Σκανδιναβία έρχεται να ξυπνήσει τα καλοκαιρινά μας όνειρα...

Με το τέλος της άνοιξης οι πάγοι στους δρόμους και στα πεδινά περάσματα της Βόρειας Σκανδιναβίας έχουν πλέον υποχωρήσει και ο καιρός έχει αρκετά γλυκάνει, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ξεκινήσουμε την ανεπανάληπτη αυτή διαδρομή που στόχο έχει τη «γη του ήλιου του μεσονυχτίου» και τις εσχατιές του Βορρά της Ευρώπης.

Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας είναι τα Νησιά Λοφότεν, τόπος μακρινός για ναυτικούς και έμπνευση για ποιητές. Είμαστε ήδη βορειότερα του Αρκτικού Κύκλου, του 66ου παραλλήλου, όπου και παρατηρείται το φαινόμενο της συνεχούς ημέρας. Εναλλαγή τοπίων, άγριοι βράχοι μέσα σε ήρεμες θάλασσες, γαλήνια ψαροχώρια με πολύχρωμα σπιτάκια στα πόδια χιονισμένων βουνών, ήπιες θερμοκρασίες από το Γκολφ Στριμ και το Μεξικό που σαν ευλογία έρχονται και αγκαλιάζουν τα νησιά, γλυκαίνοντας την εκεί παραμονή μας. Και μετά η «πορεία προς τον Βορρά».

Στον δρόμο μας το φυσικό λιμάνι του Νάρβικ, το «Παρίσι του Βορρά», το Τρόμσε, η ?λτα με τις βραχογραφίες, το Χάμερφεστ που θεωρείται η βορειότερη πόλη του κόσμου, και υπέροχες διαδρομές με φέρι. Τα βουνά είναι χιονισμένα ακόμα και το καλοκαίρι, κάθε φιόρδ και κάθε στροφή στον δρόμο Ε6 είναι μια αποκάλυψη, κάθε οροπέδιο μας διηγείται το πέρασμα Λαπώνων, ταράνδων και παγετώνων, κάθε ποτάμι φέρνει μαζί του λαϊκούς μύθους και σιγοτραγουδά τις μελωδίες του Γκριγκ…

Και κάθε πρωί κοιτάζουμε τον χάρτη μας και είναι ακόμα μεγαλύτερη η προσμονή μέχρι να φτάσουμε στο βορειότερο νησί της ευρωπαϊκής ηπείρου, το Μάγκερεϊ, και μετά στο Βόρειο Ακρωτήριο, εκεί όπου πλέον «τελειώνει ο δρόμος».

Εκεί όπου αντικρίζει κανείς τα απόκρημνα βράχια και τη θάλασσα του Μπάρεντς. Η συγκίνηση μπερδεύεται με την ικανοποίηση γιατί φτάσαμε τόσο μακριά, τόσο βόρεια. Η αίσθηση της ταξιδιωτικής ολοκλήρωσης μας γεμίζει με χαρά και η σκέψη μας τρέχει σε προηγούμενα και επόμενα ταξίδια…

…με έκπληκτα μάτια να κοιτούμε τον φωτεινό νυχτερινό ουρανό για να κατανοήσουμε την πορεία του μεσονύχτιου ήλιου! Να μην ξημερώνει ποτέ, γιατί απλά ποτέ δεν νύχτωσε, πηγαίνοντας, θαρρείς, κόντρα σε όλα αυτά που μας έμαθαν οι σταθεροί και απαρέγκλιτοι κανόνες της φύσης.

Και έπειτα από αυτήν την «κορύφωση» του ταξιδιού μας, ο δρόμος μάς φέρνει πιο νότια, στη γη των Λαπώνων, μέσα από τα ατελείωτα δάση και τις λίμνες της Βόρειας Φινλανδίας, στο Καριγκασνιέμι, το Ίναρι, το Ίβαλο, το Ροβανιέμι, εκεί όπου περνάμε από την πολική στην εύκρατη ζώνη και θα κοιτάξουμε για τελευταία φορά το βράδυ προς τον Βορρά για να δούμε τον ήλιο του μεσονυχτίου. Τελευταία μας στάση και σύνοψη του ταξιδιού στις ακτές της Βαλτικής και στην πρωτεύουσα Ελσίνκι.

Όταν σχεδιάζαμε το πρόγραμμα αυτό, είχαμε στο μυαλό μας τους ταξιδιώτες που θέλουν να δουν ένα φαινόμενο μοναδικό μαζί με μια φύση εξαίρετης ομορφιάς που τόσο γενναιόδωρα η Βόρεια Σκανδιναβία προσφέρει. Θέλαμε συγχρόνως να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων, χρησιμοποιώντας πτήσεις και όχι πολύωρες διαδρομές με πούλμαν. Επειδή όμως ένα ταξίδι είναι πάνω από όλα γνώση, εξερεύνηση και εμπειρία, έχουμε επιλέξει σε κάποιες περιοχές να γίνουν μεγαλύτερες οδικές διαδρομές, για να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους, την πραγματική ζωή και τις λεπτομέρειες του τοπίου.

Το ταξίδι αυτό γίνεται στην ιδανικότερη εποχή και σε όλες τις πόλεις που διανυκτερεύουμε το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου είναι ορατό. Είναι το μόνο ταξίδι κατά το οποίο διανύουμε τόσα χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, μια πραγματική εξερεύνηση Versus στις εσχατιές της ευρωπαϊκής ηπείρου! 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στα εντυπωσιακά τοπία της βόρειας Σκανδιναβίας, της μοναδικής ομορφιάς Γης του Ήλιου του Μεσονυχτίου, με τα γραφικά νησιά Λοφότεν, το "Παρίσι του Βορά", το Νάρβικ, το Τρόμσο, την Aλτα με τις βραχογραφίες, τη βορειότερη πόλη της Ευρωπαϊκής ηπείρου, το Χάμερφεστ, το συγκλονιστικό Βόρειο Ακρωτήριο, την πανέμορφη Φινλανδική Λαπωνία και την πρωτεύουσά της, το Ροβανιέμι.

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Όσλο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, το λιμάνι με το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Όσλο - Μπόντο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπόντο, την αφετηρία μας, για να γνωρίσουμε τις ασυναγώνιστες ομορφιές της Βόρειας Νορβηγίας και του Βόρειου Ακρωτηρίου. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Το Μπόντο, ή Μπούντε στα νορβηγικά, είναι ένα στρατηγικό λιμάνι λίγο πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο αναπτύχθηκε χάρη στην αλιεία αλλά και στις στρατιωτικές βάσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι σημείο αναφοράς για κάθε ταξίδι στον μακρινό Βορρά και αφετηρία εξερεύνησης του νησιωτικού συμπλέγματος Λοφότεν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μπόντο - Νησιά Λοφότεν

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα σαλπάρουμε για τα γραφικά Νησιά Λοφότεν (Λοφούτεν), γνωστά για τα μικρά ψαροχώρια τους με τα χαρακτηριστικά ποικιλόχρωμα ξύλινα σπίτια που οι ντόπιοι τα ονομάζουν «rorbuer», το μποέμ κλίμα και το τοπίο που συνθέτουν απόκρημνοι λόφοι και παραλίες από λευκή άμμο! Τα νησιά αυτά αποτελούν αγαπημένο θέμα των Νορβηγών ζωγράφων. Άφιξη στο Σβόλβερ (Svolvaer), την πρωτεύουσα των Νησιών Λοφότεν και εμπορικό κέντρο τους, χάρη στο λιμάνι του. Είναι το διοικητικό κέντρο της περιοχής και έχει την ατμόσφαιρα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης. Από το Σβόλβερ, και ανάλογα με το ακτοπλοϊκό μας δρομολόγιο, θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά τοπία του συμπλέγματος, όπως το Ρέινε. Περνώντας από νησί σε νησί, από γέφυρες και τούνελ, θα εντυπωσιαστούμε από την εκπληκτική υποδομή που διαθέτει μια τόσο μακρινή και αραιοκατοικημένη ζώνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Νησιά Λοφότεν - Νάρβικ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νάρβικ, την πόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Χαρακτηριστικό του Νάρβικ είναι οι τεράστιες εγκαταστάσεις μεταφοράς του σιδήρου που έρχεται από τη Σουηδία. Άλλωστε η πόλη ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε ως ένα ιδανικό φυσικό λιμάνι, στο οποίο θα κατέληγε ο σιδηρόδρομος Ούφουτμπαν που έρχεται από τη Βόρεια Σουηδία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Αν ο καιρός το επιτρέπει, το ίδιο βράδυ, σας προτείνουμε να πάρετε το τελεφερίκ που βρίσκεται στην άκρη της πόλης και θα σας οδηγήσει στα 656 μέτρα, σε ένα σημείο με καταπληκτική θέα, από όπου θα θαυμάσετε τη θέα και τον ήλιο του μεσονυχτίου. Μια πρώτη επαφή με το φαινόμενο αυτό.

 

5η ημέρα: Νάρβικ - Τρόμσο

Πρωινή αναχώρηση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο (Τρούμσε στα νορβηγικά), τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας, που είναι γνωστό και ως «Παρίσι του Βορρά». Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αι. Εδώ, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Στην πόλη λειτουργούν μουσεία σχετικά με την αρκτική εξερεύνηση, ενώ θα μπορείτε να γευθείτε τα προϊόντα της Αρκτικής Θάλασσας σε ένα από τα εστιατόρια του γραφικού λιμανιού.  Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Το Τρόμσο είναι μια πόλη χτισμένη σε νησί και για να φτάσουμε εκεί διασχίζουμε μια εντυπωσιακή γέφυρα. Απέναντι από το κέντρο της και το λιμάνι δεσπόζουν ο μοντέρνος καθεδρικός ναός και ένα ακόμα βουνό στο οποίο φτάνει κανείς με τελεφερίκ, όπως και στο Νάρβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Τρόμσο - Άλτα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Άλτα, οι βραχογραφίες της οποίας χρονολογούνται από το 4200 έως το 500 π.Χ. και απεικονίζουν διάφορα ζώα, σκηνές από το κυνήγι και την καθημερινή ζωή. Λόγω της σπουδαιότητάς τους έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας για την Άλτα είναι η περιοχή του Ολσφιόρντεν. Από το Μπρίβεκιαντετ θα επιβιβαστούμε σε φέρι για το Σφένμπι, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στα φιόρδ! Θα συνεχίσουμε οδικώς για το Λίνγκεν, μια περιοχή που περιτριγυρίζεται από ψηλές κορυφές -τοπικά τις χαρακτηρίζουν «Άλπεις»- και που έρχονται σε αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Από εκεί θα επιβιβαστούμε και πάλι σε φέρι και μέσα από ακόμα μία εκπληκτική διαδρομή θα φτάσουμε στο όμορφο Ολνερντάλεν, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Άλτα. Η ίδια η διαδρομή μας σήμερα είναι η επιτομή ενός ταξιδιού στη Νορβηγία, αυτή η συνεχής εναλλαγή τοπίου και μεταφορικού μέσου, η διαδοχή χιονισμένων βουνών δίπλα στη θάλασσα, τα ψαροχώρια και η ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Άφιξη και ξενάγηση στο υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην Άλτα. Μια πολύ διαφορετική εμπειρία και πολιτιστική προσέγγιση στο ταξίδι μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Άλτα - Χάμερφεστ - Χόνινγκσβογκ (Βόρειο Ακρωτήριο)

Πρωινή αναχώρηση για το Χάμερφεστ, τη βορειότερη πόλη της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια αρκτική τοποθεσία από φιόρδ, παγετώνες, παγωμένες βουνοκορφές. Βόλτα στην πόλη και αναχώρηση για το Χόνινγκσβογκ, το λιμάνι και την πρωτεύουσα του νησιού Μαγκερέια, του νησιού του Βορείου Ακρωτηρίου. Αυτό το τελευταίο κομμάτι διαδρομής προς τον Βορρά είναι μοναδικό: εκεί το τοπίο είναι ακόμα πιο άγριο, τα μικρά φιόρδ διαδέχονται το ένα το άλλο, η προσμονή της άφιξης στο «τέρμα του δρόμου» γίνεται όλο και πιο έντονη. Αφού διασχίσουμε το οροπέδιο της Φίνμαρκ, που είναι ένα απέραντο βοσκοτόπι για τους ταράνδους, θα φτάσουμε στο νησί Μαγκερέια, μέσα από ένα υποθαλάσσιο τούνελ, ακόμα μία έκπληξη των Νορβηγών. Τελευταίος σταθμός μας το Χόνινγκσβογκ, ο τελευταίος οικισμός της Νορβηγίας, μια μικρή κωμόπολη-λιμάνι που αντικρίζει τον Αρκτικό Ωκεανό. Εκεί θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Αργότερα, το βράδυ, θα κάνουμε τα τελευταία 30 χιλιόμετρα. Διασχίζοντας στη συνέχεια ένα τοπίο γυμνό, θα φτάσουμε στο Βόρειο Ακρωτήριο, που υψώνεται στα 308 μέτρα από τη θάλασσα του Μπάρεντς. Το σημείο αυτό θεωρείται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης (71010΄21»). Από εδώ ο Βόρειος Πόλος απέχει μόνο 1.800 χλμ. Θα δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και εν συνεχεία να ανατέλλει. Μια σιδερένια υδρόγειος εξηγεί το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου, που οφείλεται στον μη κατακόρυφο άξονα της Γης ως προς το επίπεδο περιστροφής γύρω από τον Ήλιο.

Θα έχουμε χρόνο να φωτογραφηθούμε, να απολαύσουμε το βορειότερο σημείο της Γης, να θαυμάσουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου, να επισκεφθούμε το North Cape Hall, όπου θα δούμε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό φιλμ 180° για την περιοχή και να αγοράσουμε σουβενίρ. Εδώ, στην… άκρη της Γης, η ημέρα είναι ατέλειωτη, το τοπίο υποβλητικό, η θέα συναρπαστική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Χόνινγκσβογκ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: Χόνινγκσβογκ - Κάρασιοκ - Ροβανιέμι

Θα συνεχίσουμε σήμερα να απολαμβάνουμε το μεγαλοπρεπές αρκτικό τοπίο, ενώ, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, πιθανότατα θα συναντήσουμε και ταράνδους. Προορισμός μας το Κάρασιοκ, η πόλη των συνόρων της Νορβηγίας με τη Φινλανδία, ένα από τα ζωντανά κέντρα της λαπωνικής κουλτούρας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, όπου θα μάθουμε πολλά στοιχεία για τους κατοίκους της περιοχής, τους Λάπωνες (Σάμι).

Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα και θα εισέλθουμε στη Φινλανδία με τελικό προορισμό μας την πρωτεύουσα της φινλανδικής Λαπωνίας και το χωριό του Άι-Βασίλη, το Ροβανιέμι. Η τούνδρα που είδαμε στο Βόρειο Ακρωτήριο έχει δώσει τη θέση της σιγά σιγά στα δάση των κωνοφόρων. Θα περάσουμε από αμέτρητες λίμνες, κύριο γνώρισμα της Φινλανδίας. Άφιξη στο Ροβανιέμι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η ημέρα: Ροβανιέμι - Αρκτικό Μουσείο Arktikum - Χωριό Άι-Βασίλη - Όουλου - Πτήση για Ελσίνκι

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) μέσα από τα εκθέματα του οποίου θα  γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Αρκτικής και θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο σχετικό με το Βόρειο Σέλας. Μόλις 8 χλμ. βόρεια του Ροβανιέμι θα δούμε το σημείο του Αρκτικού Κύκλου, στο οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, κατοικεί ο Άγιος Βασίλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πιο όμορφο, το πιο φιλόξενο, το πιο μαγικό χωριό του πλανήτη. Το Χωριό του Άι-Βασίλη! Εκεί θα μας υποδεχθούν ο καλοκάγαθος άγιος και τα αεικίνητα, σκανταλιάρικα ξωτικά-βοηθοί του. Μην παραλείψετε να στείλετε καρτούλες από το ταχυδρομείο του Άι-Βασίλη, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια εξόρμηση στο «Santa Park», ένα φανταστικό θεματικό πάρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά! Μια σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων σάς περιμένουν. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφθείτε τον φούρνο-ζαχαροπλαστείο της κυρίας Άι-Βασίλη... Θα απολαύσετε τα πιο γλυκά κουλουράκια του κόσμου.

Ακολουθεί αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Όουλου, απ’ όπου θα πετάξουμε για την «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Ελσίνκι - Πτήση για Αθήνα

Το πρωί σύντομη περιήγηση στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, πριν από τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

23/06/2018

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ

07:20

08:40

OS 335

23/06/2018

ΒΙΕΝΝΗ - ΟΣΛΟ

10:20

12:45

LH 849

02/07/2018

ΕΛΣΙΝΚΙ - ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

13:45

15:15

LH 1284

02/07/2018

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορική εταιρεία: Lufthansa/Austrian
 • Διατροφή: πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις: με πούλμαν, πλοιάρια και πλοίο.
 • Ξενοδοχεία 4*. Στη Βόρεια Νορβηγία τα καλύτερα διαθέσιμα λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού καταλυμάτων
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
 • Είσοδοι στα μνημεία, μουσεία, πολιτιστικά πάρκα.
 • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 400 €  

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 • Κρουαζιέρα από το Σβόλβερ για να γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά τοπία του συμπλέγματος των Νησιών Λοφότεν.
   
 • Διαμονή στα Νησιά Λοφότεν, από τα οποία βλέπουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου, ένα φυσικό φαινόμενο που είναι ορατό μόνο από ορισμένες περιοχές του πλανήτη!
   
 • Επίσκεψη σε μουσείο για την αρκτική εξερεύνηση στην πόλη Τρόμσο, στην οποία φτάνουμε διασχίζοντας την εντυπωσιακή γέφυρα.
   
 • Δύο μαγευτικές διαδρομές με φέρι μέσα στα φιόρδ, από το Μπρίβεκιαντετ στο Σφένμπι και μετά στο πανέμορφο Ολντερντάλεν.
   
 • Περιήγηση στο υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην Άλτα.
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και στη συνέχεια να ανατέλλει. Μαζί επίσκεψη στο North Cape Hall, όπου θα δούμε ένα πανοραμικό φιλμ 180° για την περιοχή!
 •  
 • Επίσκεψη στο Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, στο Καρασιόκ, με θέμα τους Λάπωνες (Σάμι), τη ζωή και τις συνήθειές τους.
   
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) στο Ροβανιέμι
   
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη
   
 • Δυνατότητα εξόρμησης στο «Santa Park», ένα φανταστικό θεματικό πάρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά!
   
 • Αχθοφορικά.

Highlights

Εμπειρία

Να θαυμάσετε τον ήλιο του μεσονυχτίου να λάμπει όλο το βράδυ!

Φανταστείτε μια ημέρα που δεν τελειώνει ποτέ – αυτό είναι το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανάμεσα στα γεωγραφικά πλάτη των δύο αρκτικών κύκλων (του βόρειου και του νότιου), ο ήλιος είναι ορατός επί 24 συνεχόμενες ώρες.

Αυτό το φυσικό φαινόμενο οφείλεται στην κλίση του κάθετου άξονα της Γης (23ο 26’) σε σχέση με το επίπεδο περιστροφής της γύρω από τον Ήλιο.

Εκτός από την Ανταρκτική, όπου δεν υπάρχουν οικισμοί για να μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτό το σπάνιο θέαμα, το φαινόμενο είναι ορατό στην Αλάσκα, στον Βόρειο Καναδά και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γροιλανδία, την Ισλανδία, τη Ρωσία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία.

Η μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου παρουσιάζεται στους δύο πόλους της Γης, όπου συνήθως κρατάει για 6 μήνες, ενώ για παράδειγμα στη Φινλανδία διαρκεί μόνο 73 ημέρες.

Dreams come true: Το ταξίδι μας γίνεται στην ιδανικότερη εποχή του χρόνου, καθώς σε όλες τις πόλεις στις οποίες θα διανυκτερεύσουμε το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου είναι ορατό.

Μπόντο (Bodø) 04 Ιουνίου - 08 Ιουλίου

Νησιά Λοφότεν 28 Μαΐου - 14 Ιουλίου

Τρόσμο (Tromsø) 20 Μαΐου - 22 Ιουλίου

Χάμερφεστ (Hammerfest) 16 Μαΐου - 27 Ιουλίου

Βόρειο Ακρωτήριο 14 Μαΐου - 29 Ιουλίου

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαδρομές και ξεναγήσεις "χωρίς εκπτώσεις"!!!
 • Διανυκτερεύσεις και περιηγήσεις στα πανέμορφα Λοφότεν 
 • Επισκέψεις στις βραχογραφίες στην Aλτα, το Χάμερφεστ και στο βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, το Βόρειο Ακρωτήριο

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018

Χάρτης Ταξιδιού O Ήλιος του Μεσονυκτίου: Βόρεια Σκανδιναβία, Βόρειο Ακρωτήριο, Νησιά Λοφότεν |23.06 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info