Οι κρυφές ομορφιές της νοτιοδυτικής Γαλλίας | Πάσχα - Μάιος 2018

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1199€

Travel Identity

Λίγα χιλιόμετρα βόρεια από τον όγκο της οροσειράς των Πυρηναίων, κάπου ανάμεσα στον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα, βρίσκεται μια άλλη, άγνωστη στους πολλούς, Γαλλία. Μια εύφορη, καταπράσινη ζώνη, σπαρμένη με μυστικές καστροπολιτείες, πετρόχτιστα γεφύρια, μεσαιωνικά χωριά που έχουν βγει από παραμύθι, ιστορικές πόλεις γεμάτες με κορυφαία δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, μουσεία τέχνης και πολλά υποσχόμενες οινικές και γαστριμαργικές εκπλήξεις.
Αν θέλουμε να αφουγκραστούμε την τόσο μελετημένη από το Versus ταξιδιωτική αυτή πρόταση, θα μαγευτούμε ανακαλύπτοντας ένα σπάνιο πολιτιστικό και γεωφυσικό θησαυροφυλάκιο.
Ο μίτος της «μεθυστικής» διαδρομής ξεδιπλώνεται από το Μπορντώ και την ευρύτερη αμπελουργική ζώνη, με το γραφικό Σεν Εμιλιόν και την εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού σε chateaux να μας κατακτά σε κάθε επίπεδο. Η συνέχεια περιλαμβάνει τη διάσημη για τη μαύρη τρούφα περιοχή της Σαρλά και το σπήλαιο Λασκό με τις ξακουστές σε όλο τον κόσμο προϊστορικές σπηλαιογραφίες που αποτελούν τα πρώτα δείγματα ανθρώπινου πολιτισμού. Η ονειρώδης αυτή περιήγηση δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά Ροκαμαντούρ, Καόρ, Κορντς Σουρ Σιέλ και Αλμπί, που η κοινή γνώμη τούς απονέμει συνήθως τον τίτλο των ωραιότερων στον κόσμο!
Ο επίλογος του ταξιδιού μας γράφεται σε δύο από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, το Καρκασόν και την Τουλούζη, όπου θα μείνουμε δύο ημέρες. Εκεί, εκτός από τις πολιτιστικές εξορμήσεις και ξεναγήσεις, θα πραγματοποιήσουμε και μια αξέχαστη επίσκεψη στη γραμμή συναρμολόγησης της Airbus.
Κάθε ημέρα του ταξιδιού αυτού επιφυλάσσει και μια καινούργια έκπληξη, με ποικίλες εναλλαγές και εμπειρίες που σπάνια βρίσκει κανείς σε έναν τόσο περιορισμένο γεωγραφικό χώρο, πλαισιωμένες από υψηλή γαστρονομία και ετικέτες κρασιών που πραγματικά κλέβουν την παράσταση!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό ταξίδι σε ένα από τα ωραιότερα και λιγότερο διαδεδομένα μέρη της Γαλλίας! Πρώτη μας στάση στο λίκνο του γαλλικού κρασιού το Μπορντώ. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το καταπληκτικό Σαιντ Εμιλιόν, θα “χαθούμε” στα πανέμορφα χωριουδάκια στην ευρύτερη περιοχή της Σαρλά – πασίγνωστη για την Μαύρη Τρούφα της, θα περάσουμε από την περιοχή όπου βρίσκεται το Σπήλαιο Λασκώ, φημισμένο σε όλο τον κόσμο για τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες του, το φανταστικό Ροκαμαντούρ, που δείχνει να “κρέμεται’, τα μεσαιωνικά χωριά Καόρς και Κορντές-συρ-Σιέλ, προτού φτάσουμε στο πανέμορφο Αλμπί. Συνέχεια για το επιβλητικό Καρκασσόν και θα καταλήξουμε στην “Ροζ Πόλη”,  την Τουλούζ.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΟΡΝΤΩ (ΠΤΗΣΗ, ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπορντώ, την πόλη που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο! Η «la belle dormante», η «ωραία κοιμωμένη» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν για την ηρεμία της οι Γάλλοι, η πόλη που από την εποχή των Ρωμαίων ορίζει την τύχη της από το κρασί, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο σχέδ ιο ανάπλασης και συντήρησης των ιστορικών κτιρίων της του 18ου αιώνα, των πλατειών, των δρόμων, των αρχοντικών της, μετέτρεψε πρώην αποθήκες σε μουσεία, δημιούργησε πάρκα, κήπους και ποδηλατοδρόμους, αποτελώντας πλέον μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να τη γνωρίσουμε προσεγγίζοντας τους ιστορικούς θησαυρούς της. Από τα μεσαιωνικά μνημεία μέχρι την κομψότητα της αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα θα ανακαλύψουμε τις διαφορετικές χρυσές εποχές της ιστορίας του Μπορντώ, που κυριαρχείται από το εμπόριο κρασιού και έχει επηρεαστεί βαθιά από τους διαφορετικούς εποίκους στη μακραίωνη ιστορία του. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΡΝΤΩ - ΣΕΝΤ ΕΜΙΛΙΟΝ (ΟΙΝΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ) - ΣΑΡΛΑ

Δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας ανάμεσα στον άνθρωπο και το κρασί μάς περιμένουν σήμερα για ανακάλυψη στο Σεν Εμιλιόν. Τοποθετημένο στην καρδιά της οινοπαραγωγικής περιοχής του Μπορντώ, το μεσαιωνικό αυτό χωριό φιλοξενεί 800 οινοπαραγωγούς, αποδίδοντας μερικά από τα καλύτερα Merlot και Cabernet Franc στον κόσμο! Η πόλη πήρε το όνομά της από τον ταξιδιώτη μοναχό Émilion, του οποίου οι οπαδοί άρχισαν να παράγουν μαζικά κρασί από τον 8ο αιώνα, ενώ οι πρώτοι που φύτεψαν εδώ αμπελώνες τον 2ο αιώνα ήταν οι Ρωμαίοι. Τα εκλεκτά κρασιά της περιοχής συνεχίζουν να παρασκευάζονται με παραδοσιακούς τρόπους και κάθε χρόνο βραβεύονται σε διεθνείς εκθέσεις! Μετά την οινογνωστική μας επίσκεψη θα χαθούμε στα στενά σοκάκια της πόλης -η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO- και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη σε ένα σατό (chateaux) για γευσιγνωσία κρασιού, προτού συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη Σαρλά. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ - ΜΠΕΪΝΑΚ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ( Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) - ΣΑΡΛΑ

Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σαρλά, την πρωτεύουσα της μαύρης τρούφας, μία από τις πιο ελκυστικές και γοητευτικές πόλεις της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, το όνομα της οποίας συνδέεται με όλες τις γαλλικές γαστρονομικές και πολιτιστικές απολαύσεις. Η παγκόσμια φήμη της είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την πλούσια ιστορία της, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα. Η εξέλιξή της κατά τη διάρκεια των αιώνων τής άφησε μια εξαιρετική ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά. Αποτελεί την πρώτη πόλη της Γαλλίας που αποκαταστάθηκε και προστατεύθηκε από τον νόμο Malraux του 1964, ενώ το γεγονός ότι έχει καταχωριστεί ως «πόλη τέχνης και ιστορίας» μαρτυρά την υψηλή αρχιτεκτονική της αξία. Το Σαρλά είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του «starchitect» (σταρ αρχιτέκτονα, όπως συνηθίζεται πλέον να αποκαλείται κάθε αρχιτέκτονας αυτού του βεληνεκούς) Ζαν Νουβέλ, ο οποίος πρόσφατα ανακαίνισε την εκκλησία Σεν Μαρί, στο κέντρο της πόλης, κάνοντας  «σύγχρονες παρεμβάσεις» στην κατασκευή του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πανέμορφο χωριουδάκι Μπεϊνάκ ε Καζενάκ, που πολλοί λένε ότι είναι το πιο όμορφο της Γαλλίας, όπου θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα με αυθεντική μαούνα τύπου gabarre στον διάσημο ποταμό Ντορντόν. Θα συνεχίσουμε για το επίσης παραμυθένιο και μεσαιωνικό Ντομ, περνώντας από την εντυπωσιακή του πύλη που πλαισιώνεται από επιβλητικούς ασβεστολιθικούς πύργους. Επιστροφή στη Σαρλά. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΛΑ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΑΣΚΟ ( ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ) - ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ

Πρωινή αναχώρηση για να επισκεφθούμε το «Lascaux IV», που πρωτολειτούργησε τον Δεκέμβριο του 2016 και αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του διάσημου προϊστορικού Σπηλαίου Λασκό, το οποίο θεωρείται η «Καπέλα Σιξτίνα των τοιχογραφιών». Αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένο αντίγραφο της σπηλιάς μέχρι σήμερα, βρίσκεται κοντά στον αρχικό χώρο και φιλοξενεί «αναδημιουργημένα» σχεδόν όλα τα έργα που διακοσμούν τους βράχους του αρχικού καταφυγίου, έκτασης 900 τ.μ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο εξαιρετικό Ροκαμαντούρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε τον οίκο της Μαύρης Παναγίας («Chapelle Notre Dame»), τα 200 και πλέον σκαλοπάτια («Grand Escalier») που οι προσκυνητές τον Μεσαίωνα ανέβαιναν με τα γόνατα και το Hospitalet με θέα στην παλιά πόλη. Το διάσημο εκείνα τα χρόνια αφιερωμένο στην Παναγία ιερό έγινε γνωστό για τις θεραπευτικές του δυνάμεις και σύντομα έγινε αφορμή για στάση στο προσκυνηματικό μονοπάτι προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ - ΠΕΣ ΜΕΡΛ ( Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) - ΚΑΟΡ - ΚΟΡΝΤΣ ΣΟΥΡ ΣΙΕΛ - ΑΛΜΠΙ

Η σημερινή ημέρα μάς επιφυλάσσει κάτι μοναδικό. Θα επισκεφθούμε το Πες Μερλ (Pech Merle) και τις σπηλιές που ήταν γνωστές στον άνθρωπο για πάνω από 25.000 χρόνια. Εδώ θα ανακαλύψουμε πώς επικοινωνούσαν οι προϊστορικοί άνθρωποι μέσω της ζωγραφικής τέχνης! Στη συνέχεια θα προσεγγίσουμε το Καόρ (Cahors) για να θαυμάσουμε μία από τις μοναδικές, μεσαιωνικές, στρατιωτικές γέφυρες που έχουν μείνει στην Ευρώπη, τη γέφυρα Βαλεντρέ. Κατόπιν θα προχωρήσουμε για το Κορντς Σουρ Σιέλ, ένα όμορφο μεσαιωνικό καστροχώρι, πάνω σε λόφο, που όπως μαρτυρά και το όνομά του μοιάζει να ίπταται στον ουρανό. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στη χτισμένη με ροζ τούβλα Αλμπί, πάνω στις όχθες του ποταμού Ταρν, και η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα μικρή πόλη στην περιοχή των Μεσω-Πυρηναίων. Ο επιβλητικός μεσαιωνικός καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας υπήρξε ανέκαθεν ένα αξιόλογο και μοναδικό μνημείο, χτισμένο από τούβλα, ένα από τα ωραιότερα γοτθικά κτίρια στη Γαλλία. Στο εξωτερικό του μοιάζει με τρομακτική σειρά μεσαιωνικών σιλό σιτηρών ενώ στο εσωτερικό του όλα είναι εμφανώς πιο εύθραυστα, με λεπτομερώς επεξεργασμένα στοιχεία από πέτρα και ξύλο και διακοσμήσεις που θυμίζουν πέτρινο κέντημα γοτθικού ρυθμού...  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεράστιες τοιχογραφίες της Τελικής Κρίσης που κοσμούν ολόκληρο το δυτικό τείχος του καθεδρικού ναού. Χτισμένος μεταξύ 1282 και 1480, ο σημερινός καθεδρικός ναός ορθώθηκε ως απόλυτη επιβεβαίωση της παπικής εξουσίας σε μια περιοχή η οποία, μετά την περίοδο της αίρεσης των Καθαρών, μόλις είχε επιστρέψει στην εξουσία της Ρώμης. Η σταυροφορία κατά των Αλβιγινών ήταν η μόνη σταυροφορία που δεν στρεφόταν εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά κατά των διαφωνούντων χριστιανών. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΜΠΙ - ΚΑΡΚΑΣΟΝ - ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Αναχώρηση για μια πολύ ιδιαίτερη καστροπολιτεία, την Καρκασόν, την οποία ο ποιητής και στιχουργός του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό υμνούσε κάθε τόσο στους στίχους του: «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασόν»... Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυργίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε και θα εξερευνήσουμε την «ροζ πόλη», την Τουλούζη – την προσωνυμία αυτή την οφείλει στα κεραμίδια και τα χρωματιστά κόκκινα πορτοκαλί τούβλα με τα οποία είναι χτισμένη. Τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, πέμπτη πόλη με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, η Τουλούζη βρίσκεται ανάμεσα στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Το ιστορικό παρελθόν της έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην αρχιτεκτονική της: η Βασιλική του St. Sernin, η μεγαλύτερη ρωμανική εκκλησία στην Ευρώπη, η εκκλησία και τα μοναστήρια των Ιακωβίνων, το πιο πλήρες μοναστήρι στη Γαλλία, το Καπιτώλιο, με πρόσοψη από πέτρα και τούβλο, και το θαυμάσιο Salle des Illustres με την πλατεία που φέρει το ίδιο όνομα είναι μερικά από τα περίφημα αξιοθέατά της. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΟΥΖΗ – AIRBUS ( Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ) - ΤΟΥΛΟΥΖΗ

Σήμερα θα επισκεφθούμε τη γραμμή συναρμολόγησης της Airbus. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις έκτασης 50 εκταρίων, που φιλοξενούν όχι μόνο τις διοικητικές υπηρεσίες και το κέντρο εκπαίδευσης με τους οκτώ full-flight προσομοιωτές, αλλά και τη γραμμή συναρμολόγησης των A320, A330, A380, καθώς και του ολοκαίνουργιου A350 XWB, θα είναι το... μπόνους της επίσκεψής μας στην όμορφη γαλλική πόλη. Εδώ θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του μοναδικού αεροσκάφους με δύο πατώματα στον κόσμο και θα απολαύσουμε μια ασυναγώνιστη θέα από την πλατφόρμα προβολής. Θα βρεθούμε πίσω από τη σκηνή σε δοκιμαστική πτήση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8Η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΛΟΥΖΗ - ΑΘΗΝΑ /ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ /ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τουλούζης και πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 250 €
Twin Room 1199 € 250 €
Triple Room 1199 € 250 €
Single Room 1649 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 250 €
Twin Room 1199 € 250 €
Triple Room 1199 € 250 €
Single Room 1649 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 250 €
Twin Room 1199 € 250 €
Triple Room 1199 € 250 €
Single Room 1649 € 250 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1289 € 250 €
Twin Room 1289 € 250 €
Triple Room 1289 € 250 €
Single Room 1739 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1289 € 250 €
Twin Room 1289 € 250 €
Triple Room 1289 € 250 €
Single Room 1739 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1289 € 250 €
Twin Room 1289 € 250 €
Triple Room 1289 € 250 €
Single Room 1739 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1649 € 0 €
Twin Room 1649 € 0 €
Triple Room 1649 € 0 €
Single Room 2099 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1649 € 0 €
Twin Room 1649 € 0 €
Triple Room 1649 € 0 €
Single Room 2099 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1649 € 0 €
Twin Room 1649 € 0 €
Triple Room 1649 € 0 €
Single Room 2099 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 644

05/04/2018

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΟΡNTΩ

08:20

10:50

A3 641

12/04/2018

ΤΟΥΛΟΥΖH - ΑΘΗΝΑ

11:20

15:15

 

 


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

A3 640

19/04/2018

ΑΘΗΝΑ –  ΤΟΥΛΟΥΖH

08:25

10:40

A3 645

26/04/2018

ΜΠΟΡNTΩ  - ΑΘΗΝΑ

11:35

15:40

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Επίσκεψη σε σατώ για μια μοναδική γευσιγνωσία κρασιού.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Λασκώ, στο σπηλαίο στο Πες Μερλέ με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντορντόν σε παραδοσιακή γκαμπάρ.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250 €

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS


Highlights του ταξιδιού:

 

 • Απ’ ευθείας πτήσεις με Aegean, με άφιξη στο Μπορντώ κι αναχώρηση από Τουλούζη.
 • Επίσκεψη του λίκνου του γαλλικού κρασιού Μπορντώ.
 • Επισκεπτόμαστε ένα Σατώ (Chateau) για μια μοναδική γευσιγνωσία κρασιού (περιλαμβάνεται)
 • Επισκέψεις σε κουκλίστικα μεσαιωνικά χωριουδάκια τα πιο όμορφα στον πλανήτη.
 • Επίσκεψη του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Σπηλαίου Λασκώ (απ’ έξω) και της γύρω περιοχής και επίσκεψη του μουσείου Λασκώ (είσοδος περιλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη του σπηλαίου στο Πες Μερλέ με τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες (περιλαμβάνεται η είσοδος)
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ντορντόν σε παραδοσιακή γκαμπάρ (το κόστος της κρουαζιέρας περιλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη της πανέμορφης Ροκαμαντούρ.
 • Επίσκεψη της καταπληκτικής Αλμπί, γενέτειρα της Αίρεσης των Καθαρών που χρειάστηκε μέχρι και σταυροφορία για να αφανιστεί τον 13οΑιώνα.
 • Επίσκεψη της μεσαιωνικής Καρκασόν.
 • Επίσκεψη στην Air Bus (η είσοδος και η ξενάγηση περιλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη της Μοναδικής Τουλούζης.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός/ξεναγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

• Επίσκεψη για γευσιγνωσία κρασιού σε σατό στο μεσαιωνικό χωριό Σεν Εμιλιόν.
• Κρουαζιέρα με αυθεντική μαούνα τύπου gabarre στον ποταμό Ντορντόν, στο μεσαιωνικό χωριό Μπεϊνάκ ε Καζενάκ.
• Επίσκεψη στη γραμμή συναρμολόγησης της Airbus στην Τουλούζη.

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Αναχωρήσεις

5/4, 19/4, 24/5Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυφές ομορφιές της νοτιοδυτικής Γαλλίας | Πάσχα - Μάιος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info