Κολομβία, Εκουαδόρ, Γκαλαπάγκος | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2018

Διάρκεια: 15,16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3590€

Travel Identity

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο τουονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, όπως εξάλλου και η Κολομβία, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις. Η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία,αποικιακή κληρονομιά και φυσικά κάλλη απερίγραπτα.
Από την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, με το διάσημο μνημείο του Ισημερινού (Mitad del Mundo) και την αγορά του Οταβάλο με όλα τα είδη χειροτεχνίας της χώρας, θα συνεχίσουμε για το Εθνικό Πάρκο του κολοσσιαίου ηφαιστείου Τσιμποράσο και το Ριομπάμπα, όπου θα ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία του περάσματος Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο.Και από εκεί, αφού γνωρίσουμε την πανέμορφη Κουένκα,θα καταλήξουμε στη μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ.
Αποχαιρετώντας το κράτος του Ισημερινού, θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά. Θα μεταβούμε στη Ζιπακίρα, με τη λαξευμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου εκκλησία της, και στην πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα.
Και ύστερα θα συνεχίσουμε για την «πόλη των πόλεων», την ηρωική Καρθαγένη, που βρίσκεται σε έναν απάνεμο κόλπο,εκεί όπου η παγκόσμια κληρονομιά τέμνει τη μυσταγωγία της Καραϊβικής, στον χώρο όπου η ιστορία της αισθητικής εφάπτεται με το απόλυτο…Οι Κολομβιανοί είναι άνθρωποι εγκάρδιοι και ευγενικοί.
Έχουν, δε, μια λέξη ιερή: το «tinto», ένα φλιτζάνι ζεστό μαύρο καφέ, το οποίο προσφέρουν στους επισκέπτες. Εκατοντάδες καλλιεργημένες εκτάσεις καφέ βρίσκονται στο περίφημο «τρίγωνο του καφέ», στις περιοχές δηλαδή Κίντιο, Κάλδας
και Ρισαράλδα, που φημίζονται για τις φυτείες του «μαύρου χρυσού».
Η διάχυτη αίσθηση συναισθηματικής αμεσότητας και εσωτερικής καθαρότητας των ανθρώπων είναι η πρώτη ανάμνηση που διεκδικεί μια θέση στη μνήμη μας. Η καθημερινότητα σε αυτήν την πλευρά του πλανήτη αρκεί, ωστόσο, για να μουδιάσει τη διάθεση και του πλέον αισιόδοξου παρατηρητή. Οι θεοί της Καραϊβικής συνεχίζουν να κινούν αργά τα νήματα της ζωής των κατοίκων της χώρας, που μοιάζουν πλούσι-
οι σε βιώματα καίτοι, εκ των πραγμάτων, ολιγαρκείς ως προς τα υλικά αγαθά.
Είθε «οι φυλές που έχουν καταδικαστεί σε εκατό χρόνια μοναξιάς να έχουν επιτέλους μια δεύτερη ευκαιρία».
– Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Από αριστερά: Εμπειρία ασύλληπτη, η διαδρομή που θα κάνουμε με
το τρένο στις Άνδεις. Κοτοπάξι από τα ψηλότερα
ηφαίστεια στον κόσμο. Η πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά, την "Αθήνα της Νότιας Αμερικής" μεταβαίνουμε στη Ζιπακίρα με τη λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου εκκλησία της  και στην πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα. Κι ύστερα συνεχίζουμε για τη Καρθαγένη, που βρίσκεται σε έναν απάνεμο κόλπο της Καραϊβικής. Ακολουθεί η μεγαλύτερη πόλη και κυριότερο λιμάνι του Ισημερινού το Γκουαγιακίλ, η πανέμορφη Κουένκα, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Και από εκεί στην Ριομπάμπα, στο  Εθνικό Πάρκο του κολοσσιαίου ηφαιστείου Τσιμποράσο και, για να καταλήξουμε πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, το Κίτο, το μνημείο του Ισημερινού (Mitad del Mundo) και την αγορά του Οταβάλο με όλα τα είδη χειροτεχνίας της χώρας. 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κολομβίας, τη Μπογκοτά, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.640 m. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΓΚΟΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που κατά το 17ο και 18ο αιώνα ήταν γνωστή ως "η Αθήνα της Νότιας Αμερικής". Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό μουσείο Χρυσού, στο οποίο φυλάσσονται περισσότερα από 30.000 αντικείμενα των προκολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων, έργα εκπληκτικής τέχνης και αξίας. Θα συνεχίσουμε με την πλατεία Μπολιβάρ, το Προεδρικό Μέγαρο, την Βιβλιοθήκη, το Δικαστικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΖΙΠΑΚΙΡΑ - ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Ζιπακίρα, όπου θα επισκεφθούμε το πιο αξιοθαύμαστο μνημείο της περιοχής: μια πελώρια εκκλησία χωρητικότητας 8.400 ατόμων, λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Βίγια ντε Λέιβα, ένα καλλιτεχνικό κέντρο με ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, χειροτέχνες, θεατράνθρωπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΓΙΑ ΝΤΕ ΛΕΪΒΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπογκοτά, απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Καρθαγένη, που βρίσκεται σε έναν βαθύ και απάνεμο Κόλπο της Καραϊβικής. Την πόλη ίδρυσε το 1533 ο Πέντρο δε Ερέντια και την ονόμασε Καρθαγένη από την ομώνυμη Ισπανική πόλη, απ’ όπου προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινή ξενάγηση στην Καρθαγένη, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα την χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης και περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Ελευθερη ημέρα στην Καρθαγένη για να απολαύσουμε την πόλη. Κάντε τη βόλτα σας στην όμορφη διατηρητέα παλιά πόλη, με τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα μικρά μαγαζάκια και τα σοκάκια της. Διανυκτέρευση

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Γκουαγιακίλ, την μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ, καθώς και το κύριο λιμάνι της χώρας. Το Γκουαγιακίλ βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό ωκεανό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ - ΚΟΥΕΝΚΑ

Το πρωί περιήγηση στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Malecón Simon Bolivar, όπου θα δούμε την πλατεία Olmedo, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Las Peñas και θα φθάσουμε στον λόφο Santa Ana, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Αναχώρηση οδικώς για την ιστορική  Κουένκα που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557. Στην παλιά πόλη υπάρχουν εκκλησίες και άλλα κτίρια του 16ου και 17ου αι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΕΝΚΑ

Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των 4 ποταμών της (Tarqui, Yanucay, Tomebamba και Machngara). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι, της δίνουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα "τοκίλα" ή "καπέλα Παναμά". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας "Todos los Santos", που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972 στην γειτονιά Pumapungo, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΣΙΜΠΟΡΑΣΟ - ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Πρωινή αναχώρηση με πρώτη μας στάση την Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο - το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Συνεχίζουμε  με μια υπέροχη διαδρομή στην περίφημη Λεωφόρο των Ηφαιστείων, με προορισμό το Εθνικό Πάρκο του κολοσσιαίου (αδρανούς προς το παρόν) ηφαιστείου Τσιμποράσο (Chimborazo). Το Τσιμποράσο έχει ύψος 6.268  m (υπολογίστηκε με χρήση GPS, αν και συχνά αναφέρεται ότι έχει ύψος 6.310 m), η δε κορυφή του, εξαιτίας της θέσης του κοντά στον ισημερινό, (όπου η Γη είναι "παχύτερη" και το επίπεδο της θάλασσας ψηλότερα), είναι το σημείο που απέχει περισσότερο από το κέντρο της Γης, αν και δεν είναι η ψηλότερη όταν μετράται από το επίπεδο της θάλασσας (η κορυφή του Τσιμποράσο είναι 2.168 m μακρύτερα από το κέντρο της Γης σε σχέση με την κορυφή του Έβερεστ). Το περιβάλλον υψίπεδο βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 4000 m, η δε κορυφή του καλύπτεται με παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων - βικούνια, λάμα και αλπακά. Σε ημέρες χωρίς συννεφιά, η θέα του Τσιμποράσο και των άλλων ηφαιστείων - Αλτάρ, Σανγκάι και  Καριουαϊράσο - είναι συναρπαστική. Φθάνοντας στο καταφύγιο Καρρέλ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.600 m, θα περπατήσουμε για περίπου 45΄ έως το καταφύγιο Βίμπερ, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 5.000 m και θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Ρίομπάμπα όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακή χασιέντα.

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΑΛΑΟΥΣΙ - ΤΡΑΙΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ - ΚΙΤΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Αλαούσι, απ΄ όπου θα έχουμε εξόρμηση με το τραίνο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη "Μύτη του Διαβόλου". Είναι ένα απόκρημνο πέρασμα, που για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάσθηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρ΄ ότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την πρωτεύουσα Κίτο. Βρίσκεται στην καρδιά των Άνδεων σε υψόμετρο 2.850 m, στους πρόποδες του ηφαιστείου Πιτσίντσα (4.783 m). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό μέγαρο. Θα επισκεφθούμε επίσης το μοναστήρι του Άγιου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής και θα ανεβούμε στο λόφο El Panecillo (λόφος μικρού ψωμιού) με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ΄ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το "σημείο μηδέν", το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0΄ 0"). Θα δούμε το μνημείο Mitad del Mundo και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΑΓΟΡΑ ΟΤΑΒΑΛΟ – ΚΙΤΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Η σημερινή μας διαδρομή δίπλα από άγρια βουνά, κοιλάδες, ψηλά ηφαίστεια και ειδυλλιακές λίμνες, θα μας οδηγήσει στη μικρή γραφική πόλη του Εκουαδόρ, το Οταβάλο. Οι περήφανοι Ινδιάνοι Οταβάλος ή Οταβαλένος φορούν ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις άλλες φυλές. Η αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά χειροποίητα υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ, είναι η πιο γνωστή της χώρας. Χρόνος ελεύθερος για να "εξερευνήσουμε" την περίφημη αγορά της πόλης. Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Κίτο, απ΄όπου θα πάρουμε τη βραδινή πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Επέκταση: 19 ημέρες στα Νησιά Γκαλαπάγκος

Τροπικά πουλιά με μπλε πόδια, τα γλυκύτατα boobies, καβούρια και ιγκουάνα που βουτάνε στη θάλασσα, κορμοράνοι, πελεκάνοι και τεράστιες χελώνες 100 χρόνων. Δεν υπάρχει μέρος αλλού στη Γη, όπως τα Νησιά Γκαλαπάγκος - ένας σουρεαλιστικός "Κήπος της Εδέμ"!

 

1η – 12η Ημέρα: Όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω

Όπως περιγράφεται αναλυτικά παραπάνω

13η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ

Μετά την εκδρομή στην αγορά του Οτάβαλο επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πόρτο Αγιόρας. Άφιξη και επίσκεψη στον ερευνητικό σταθμό Charles Darwin, όπου μας δοθούν πληροφορίες για την εξέλιξη των νησιών και θα δούμε ένα σημαντικό κέντρο αναπαραγωγής των γιγαντιαίων χελωνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ

Επίσκεψη στον Κόλπο Τορτούγκα, μια από τις ομορφότερες παραλίες των Γκαλαμπάγκος, όπου θα δούμε θαλάσσια ιγκουάνας, πελεκάνους και λιοντάρια θαλάσσης. Μετά από έναν μικρό περίπατο στο δάσος Οπούντια, μη διστάσετε να ρίξετε μια αναζωογονητική βουτιά στα νερά του ωκεανού. Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε τον φυσικό βιότοπο των γιγαντιαίων χελωνών στις ορεινές περιοχές του νησιού Santa Cruz και θα επισκεφθούμε τον όμορφο φυσικό βιότοπο του αγροκτήματος Primicias.

16η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ

Πρωινή επίσκεψη στις νότιες παραλίες του νησιού. Το δύσβατο και πετρώδες μονοπάτι ξεδιπλώνεται κυκλικά γύρω του, φανερώνοντας διαδοχικά περιοχές με βλάστηση και απόλυτη ξηρασία. Το νησί φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς Ιγκουάνα στον πλανήτη. Αυτά τα σαυροειδή χρώματος κίτρινο-καφέ, έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τον μέσο όρο και τρέφονται αποκλειστικά με φρούτα από τα κακτοειδή του νησιού.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ - ΚΙΤΟ

Αφήνουμε σήμερα τα Γκαλαπάγκος γεμάτοι από μοναδικές εικόνες και αεροπορικώς επιστρέφουμε στο Γκουαγιακίλ.

 

18η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΤΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3590 € 890 €
Double Room 3590 € 890 €
Triple Room 3590 € 890 €
Single Room 4290 € 890 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3590 € 890 €
Double Room 3590 € 890 €
Triple Room 3590 € 890 €
Single Room 4290 € 890 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3590 € 890 €
Double Room 3590 € 890 €
Triple Room 3590 € 890 €
Single Room 4290 € 890 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3590 € 890 €
Double Room 3590 € 890 €
Triple Room 3590 € 890 €
Single Room 4290 € 890 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3750 € 890 €
Double Room 3750 € 890 €
Triple Room 3750 € 890 €
Single Room 4450 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3750 € 890 €
Double Room 3750 € 890 €
Triple Room 3750 € 890 €
Single Room 4450 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3750 € 890 €
Double Room 3750 € 890 €
Triple Room 3750 € 890 €
Single Room 4450 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 3750 € 890 €
Double Room 3750 € 890 €
Triple Room 3750 € 890 €
Single Room 4450 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4630 € 0 €
Double Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5330 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4630 € 0 €
Double Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5330 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4630 € 0 €
Double Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5330 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4630 € 0 €
Double Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5330 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ DBL  :  2100 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ SGL  :  2680 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της περιοχής. Στη Ριομπάμπα και στη Βίγια Ντε Λέιβα διαμονή σε παραδοσιακές Hacientes
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 30 δολάρια Αμερικής).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 • Φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά (περίπου 30 δολάρια Αμερικής)

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 
 

έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Ένα πλήρες 14ήμερο πρόγραμμα στο Εκουαδόρ και την Κολομβία, σωστά οργανωμένο, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις τους και επισκέψεις στα πιο αξιόλογα μνημεία τους, με δυνατότητα 4ήμερης επέκτασης για να επισκεφθούμε τα Νησιά Γκαλαπάγκος.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Χρυσού της Μπογκοτά.
 • Εξόρμηση με τραίνο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη "Μύτη του Διαβόλου".
 • Διαμονή στην Ριομπάμπα και στην Βίγια Ντε Λέιβα σε παραδοσιακές χασιέντες.
 • Επίσκεψη στην λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου εκκλησία της Ζιπακίρα.
 • Την Καρθαγένη, που διατηρεί τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης.
 • Ξενοδοχεία 4*, 5*, από τα καλύτερα της κάθε περιοχής
 • Ημιδιατροφή στο Εκουαδόρ
 • Δυνατότητα επέκτασης του ταξιδιού στα Νησιά Γκαλαπάγκος - ένα μοναδικό "εργαστήριο εξέλιξης" στον Ειρηνικό ωκεανό!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός Versus Travel στα ελληνικά. 

Εμπειρία

Να περπατάς στα γραφικά σοκάκια της Καρθαγένης Η Καρθαγένη ιδρύθηκε το 1533
από τον Πέδρο ντε Ερέντια, ο οποίος την ονόμασε Καρθαγένη από την ομώνυμη ισπανική πόλη, απ’ όπου προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του. Ο ενθουσιασμός των Ισπανών κατακτητών από τα αμύθητα κέρδη που εξασφάλιζαν ήταν τόσο μεγάλος που αποκαλούσαν την Καρθαγένη«Βασίλισσα των Ινδιών».
Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 1984, συνδυάζει εξαιρετικά δείγματα της ισπανικής αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής με την εξωτική ατμόσφαιρα.Τα μπαλκόνια των σπιτιών της γεμάτα μπουκαμβίλιες,τα καλντερίμια σχηματίζουν ειδυλλιακούς λαβυρίνθους, ενώ οι επισκέπτες που καταλαμβάνουν τις πλατείες, πίνουν και καπνίζουν στα υπαίθρια καφέ,γευματίζουν στα βραβευμένα
γκουρμέ εστιατόρια και κυκλοφορούν με άμαξες εντός των τειχών του πολύχρωμου ιστορικού κέντρου, που αναδύεται ως ένας νέος hot προορισμός.Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της πόλης κυριολεκτικά μάγεψε και τον νομπελίστα Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες – εδώ άλλωστε εμπνεύστηκε τον «Έρωτα στα χρόνια της χολέρας».Η πόλη-θρύλος έχει περάσει στο συλλογικό υποσυνείδητο μέσα από εκατοντάδες πίνακες
ζωγραφικής και βιβλία. Κάθε της λεπτομέρεια ή στιγμιότυπο έχει απαθανατιστεί από τους φακούς χιλιάδων φωτογράφων. Dreams come true Στην Καρθαγένη θα βρεθούμε τη 13η ημέρα, μέχρι το τέλος του ταξιδιού μας.

Info

Εκουαδόρ
Πρωτεύουσα: Κίτο
Πληθυσμός: 16,39 εκατομμύρια
Γλώσσα: Ισπανικά
Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: - 7 ώρες
Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ
Διεθνής κωδικός κλίσης: +593
 
Κολομβία
Πρωτεύουσα: Μπογκοτά
Πληθυσμός: 48,65 εκατομμύρια
Γλώσσα: Ισπανικά
Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: - 7 ώρες
Νόμισμα: Πέσο Κολομβίας
Διεθνής κωδικός κλίσης: +57

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία
 «Έρωτας στα χρόνια της χολέρας», του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
 «100 χρόνια μοναξιάς», επίσης του Μάρκες.
 «Panama legendary hats», του Μαρτίν Μπουσέ, εκδ. Assouline.
Ταινίες
 «Χαμένος Παράδεισος», σε σκηνοθεσία Αντρέα ντι Στέφανο, με τον Μπενίσιο
ντελ Τόρο. Στην Κολομβία ένας νεαρός σέρφερ συναντά την κοπέλα των ονείρων του. Όταν αργότερα γνωρίζει την οικογένειά της, ανακαλύπτει ότι ο θείος
της είναι ο Πάμπλο Εσκομπάρ.
 «Η γη και η σκιά», σε σκηνοθεσία Σεζάρ Αουγκούστο Ασεβέδο. Με φόντο μια φυ-
τεία ζαχαροκάλαμου στην Κολομβία μια οικογένεια παλεύει για την επιβίωσή της.
Χρυσή Κάμερα στις Κάνες και 3 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Highlights

 • Επισκεφθείτε το μουσείο Χρυσού της Μπογκοτά, με έργα εκπληκτικής τέχνης των προκολομβιανών πολιτισμών των ’νδεων
 • Θαυμάστε την πελώρια εκκλησία που είναι λαξεμένη στο βάθος ενός αλατωρυχείου στη Ζιπακίρα
 • Περιηγηθείτε στην πανέμορφη Βίγια ντε Λέιβα, έναν τόπο με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον
 • Ανακαλύψτε την Καρθαγένη, που διατηρεί τη χαρακτηριστική όψη παράκτιας αποικιακής οχυρωμένης πόλης
 • Φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο στο Mitad del Mundo
 • Εξερευνήστε την περίφημη αγορά του Οταβάλο με τα μοναδικά υφαντά και όλα τα είδη χειροτεχνίας του Εκουαδόρ
 • Εξορμήστε με το τραίνο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, την "Μύτη του Διαβόλου"

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ένα πλήρες πρόγραμμα στο Εκουαδόρ και την Κολομβία, σωστά οργανωμένο, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις τους και επισκέψεις στα πιο αξιόλογα μνημεία τους
 • Δυνατότητα επέκτασης στα Νησιά Γκαλαπάγκος

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2018
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Αναχωρήσεις

25/4, 19/5, 12/6, 30/6Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κολομβία, Εκουαδόρ, Γκαλαπάγκος | Φεβρουάριος - Ιούνιος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info