Ουγκάντα, Ρουάντα, Στην καρδιά της Αφρικής - Γορίλες στην Ομίχλη | 2018

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Travel Identity

Μια από τις πιο γοητευτικές χώρες της άγνωστης Αφρικανικής Ηπείρου, η Ουγκάντα ξεδιπλώνεται στα πόδια σας σαν ένα καταπράσινο χαλί. Η χώρα αυτή φέρει μέχρι σήμερα τη σφραγίδα του άγνωστου και της παρθένας φύσης. Σε αυτόν τον τόπο αισθάνεται κανείς εξερευνητής σαν τους παλιούς, για τους οποίους διαβάζαμε στα βιβλία μας. Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος εδώ είναι διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο τόπο στη γη! Έντονο κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο έρχονται σε αντίθεση με την πλούσια, καταπράσινη βλάστηση αυτού του τόπου και δημιουργούν μία τέτοια γαλήνη, σχεδόν ονειρική… Ο ταξιδιώτης αποκτά μια άλλη ματιά, μια άλλη σκέψη, μια διαφορετική και ουδόλως τουριστική προσέγγιση … Αναζητώντας στην ομίχλη έναν από τους κοντινότερους συγγενείς μας, τον ορεσίβιο γορίλα, θα φθάσουμε στην Ουγκάντα, το "μαργαριτάρι της Αφρικής", όπως την αποκάλεσε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πέρα από την Αφρική, επιστρέφοντας στην απόλυτη φύση, θα επανεύρουμε σε αυτό το ταξίδι το νόημα της λησμονιάς και της συγχώρεσης, όπως διατείνονται οι κάτοικοί της. Ένας τόπος μαγευτικός, μοναδικός και κυρίως αγνός, που σας περιμένει για να σας εντυπωσιάσει…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η επίσκεψη στην πολυδιάστατη γη της Μαύρης Αφρικής ισοδυναμεί με μια πολύ δυνατή εμπειρία.  Ένα ταξίδι σπάνιο στην Ελληνική αγορά.
Μόλις περίπου 700 γορίλες του βουνού έχουν απομείνει στον κόσμο και το να τους δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και σπάνιο.
Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Ουγκάντας, την Καμπάλα. Διασχίζοντας τη χώρα θα φθάσουμε στο Φορτποτάλ και από εκεί στο Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε, ένα από τα πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα της Αφρικής. Θα συνεχίσουμε για το Κανάλι Καζίνγκα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε νεροβούβαλους, ιπποπόταμους, διάφορα είδη πτηνών και άλλα ζώα να ξεκουράζονται στις όχθες του ποταμού, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την Ισάσα, στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ, με τα "αναρριχόμενα" λιοντάρια!!! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το εθνικό πάρκο Bwindi, ένα "οικολογικό νησί", όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αντικρύσουμε σπάνια είδη φυτών και πουλιών, αλλά και να αναζητήσουμε το σπάνιο είδος των ορεσίβιων γοριλών. Η επιστροφή μας γίνεται από την πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι.
Ένα ταξίδι εξερεύνησης που απευθύνεται σε ταξιδιώτες που τους αρέσει η περιπέτεια και οι περιπλανήσεις σε άγνωστες ακόμα περιοχές του πλανήτη.
Μια διαφορετική εμπειρία σας περιμένει.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Κιγκάλι (Ρουάντα)

Στη χώρα των χιλίων βελουδένιων λόφων Ρουάντα και στην πρωτεύουσα Κιγκάλι

Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ρουγκάνουα, το καταπράσινο Κιγκάλι ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής αποικιακής περιόδου, μεταξύ 1890-1917.

Ασφαλτοστρωμένοι και απρόσμενα καθαροί οι δρόμοι, παντού φανάρια, τεράστια πάρκα με φυτεμένα άνθη, λυγεροί κοκκοφοίνικες, σιντριβάνια και κυρίως χαμογελαστοί άνθρωποι. Έτσι δείχνουν τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.

Μετά την άφιξή μας στην πόλη θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που θα είναι οι οδηγοί μας και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Καλωσήλθαμε στη Ρουάντα!

2η ημέρα: Κιγκάλι

 

Δεν ξεχνώ Κιγκάλι

Το 1994 η Ρουάντα ήρθε στο παγκόσμιο επίκεντρο εξαιτίας ενός εμφυλίου πολέμου που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο φυλές, τους Τούτσι και τους Χούτου. Δεν επρόκειτο για έναν απλό εμφύλιο, αλλά για μια απίστευτη τραγωδία, καθώς μέσα σε 100 ημέρες έχασαν τη ζωή τους σχεδόν 800.000 άνθρωποι, ενώ άλλα 2.000.000 μετατράπηκαν σε πρόσφυγες. Σήμερα, παρά το απίστευτα βαρύ φορτίο που καλούνται να μεταφέρουν στους ώμους τους όσοι επέζησαν, νιώθεις ότι όλα κυλούν αρμονικά και ότι η χώρα λειτουργεί χάρη σε μια σιωπηρή συμφωνία που λέει «πρέπει να ξεχάσουμε, να μορφωθούμε, να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας για να μην μπορούν να μας χειραγωγήσουν, κυρίως όμως να κοιτάξουμε μπροστά». Στην περιήγησή μας στο Κιγκάλι εκτός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα θα επισκεφθούμε και το μνημείο των θυμάτων της γενοκτονίας, που χτίστηκε στη 10η επέτειο αυτής της σκοτεινής περιόδου. Το μουσείο φιλοξενεί τρεις μόνιμες συλλογές, εκ των οποίων η μία επικεντρώνεται σε γενοκτονίες που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Ευτυχώς ο επόμενος σταθμός, η πανέμορφη λίμνη Κίβου, στα βόρεια της χώρας, θα μας μεταφέρει σε άλλο σκηνικό και θα διαλύσει τα σύννεφα που σκέπασαν τη σκέψη και τις καρδιές όλων. Έκτη σε μέγεθος λίμνη της Αφρικής, αποτελεί φυσικό σύνορο της Ρουάντα με το Κονγκό και βρίσκεται πάνω από το ρήγμα της Ανατολικής Αφρικής. Στο βάθος και το διάσημο ηφαίστειο Βιρούνγκα που δεν σταματά ποτέ να... βρυχάται. Το πρόγραμμά μας λέει βαρκάδα στη λίμνη, βόλτα στα νησάκια και μετά χαλάρωση στο ξενοδοχείο μας, στη λουτρόπολη Γκεσένι.

3η ημέρα: Κιγκάλι – Εθνικό Πάρκο Μπουίντι - Πυγμαίοι Μπατούα

 

Το πέρασμα στην Ουγκάντα

Το ξυπνητήρι σήμερα θα χτυπήσει νωρίς. Στόχος μας να περάσουμε στην Ουγκάντα, να ξεμπερδεύουμε με ελέγχους και σύνορα και να πλησιάσουμε το όνειρό μας που κατοικοεδρεύει στα πυκνά δάση του Εθνικού Πάρκου Μπουίντι. Αν κανείς αναζητήσει ηλεκτρονικά το Bwidi National Park, θα δει ότι στην Αγγλική το πάρκο αυτό φέρει το επίθετο «impenetrable», δηλαδή απροσπέλαστο, κοινώς τόσο πυκνό που δεν μπορείς να εισχωρήσεις. Περιοχή εκπληκτική και καταπράσινη, γι’ αυτό και πήρε το όνομα «μικρή Ελβετία», ένα οικολογικό νησί πάνω σε πλούσια ηφαιστειακά εδάφη, αληθινός παράδεισος για εκείνους που τους αρέσει η παρατήρηση πουλιών. Εδώ έχουν το σπίτι τους και 12 ορεσίβιες γοριλοοικογένειες.

Επόμενη στάση ο οικισμός των αυτόχθονων πυγμαίων Μπατούα. Οι Μπατούα ήταν τροφοσυλλέκτες-κυνηγοί και το δάσος ήταν για αιώνες το σπίτι τους. Κάποιοι ανθρωπολόγοι υπολογίζουν ότι φυλές όπως οι Μπατούα ζούσαν στα δάση της Αφρικής εδώ και 60.000 χρόνια. Αν και έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό, προσπαθούν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τα έθιμά τους και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που προέκυψαν μετά την απομάκρυνσή τους από το δάσος, όταν αυτό ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο. Επιστροφή στο λοντζ μας και ξεκούραση, καθώς αύριο μας περιμένει μια μεγάλη και συναρπαστική ημέρα. 

4η ημέρα: Πάρκο Μπουίντι (Σαφάρι γοριλών)

 

Νο οne loved gorillas more...

Η αφύπνιση στις 6.00, για να μεταφερθούμε στο σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε με στόχο την αναζήτηση ορεσίβιων γοριλών. Εκεί θα μας δώσουν όλες τις οδηγίες για το πώς θα σταθούμε και το πώς πρέπει να κινηθούμε μπροστά στην οικογένεια γοριλών, που θα μας... δεχτεί στις 8.00 ακριβώς. Έμπειροι ιχνηλάτες θα μας οδηγήσουν στις πλαγιές του ηφαιστείου. Θα ξεκινήσουμε από την πλαγιά και τα ξέφωτα όπου οι γορίλες μαζεύονται το πρωί. Αναμφίβολα είναι εμπειρία μοναδική να στέκεσαι λίγα μόνο μέτρα από αυτά τα πλάσματα την ώρα που παίζουν, κρατούν τα μωράκια τους στην αγκαλιά τους, μασουλάνε, ξεκουράζονται ή βάζουν καμιά φωνή στους μικρότερους που είναι μεγάλα πειραχτήρια. Από τις πιο σημαντικές ιεροτελεστίες τους, το grooming -το καθάρισμα δηλαδή της κεφαλής και της γούνας που κάνουν ο ένας στον άλλον-, το επιχειρούν με τεράστια αφοσίωση και εκτός από τον ύπνο και το φαγητό είναι η επόμενη δραστηριότητα στην οποία αφιερώνουν ώρες. Είναι εκπληκτικό αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις 650 από τα πλάσματα αυτά υπάρχουν πλέον στον πλανήτη μας. Η «επίσκεψή» μας θα κρατήσει μία ώρα, η όλη πεζοπορία, ωστόσο, μπορεί να μας πάρει, ανάλογα με τις συνθήκες, από μία μέχρι πέντε ώρες, σε μονοπάτια τέτοιας φυσικής ομορφιάς που δεν τα χορταίνει το ανθρώπινο μάτι. Σε περίπτωση βροχής πρέπει να έχουμε φροντίσει ώστε να είμαστε εξοπλισμένοι με αδιάβροχους σάκους με φερμουάρ για τις κάμερες και τις μηχανές και, βέβαια, με τα ανάλογα ρούχα και μποτάκια. Άνθρωποι που αξιώθηκαν να φτάσουν μέχρι εδώ, και εννοείται πως στο... παλμαρέ τους έχουν καταγράψει πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες και κατακτήσεις, μαρτυρούν ότι «αυτή ήταν η απόλυτη στιγμή στη ζωή τους». Επίσημα θεωρείται ως «η πιο αυθεντική εμπειρία επαφής με τη φυσική ιστορία» που μπορεί να έχει κανείς στον κόσμο.

Συγκλονισμένοι θα κατέβουμε σιγά σιγά προς τη δική μας πραγματικότητα, για να κάνουμε βόλτες στο χωριό και να κλείσουμε την ημέρα με φαγητό και παραδοσιακούς χορούς.

5η ημέρα: Πάρκο Μπουίντι - Εθνικό Πάρκο βασίλισσας Ελισάβετ

 

Απλωμένο στα πόδια του όρους Ρουενζόρι στον Βορρά και με τη δυτική του πλευρά να βρέχεται από τη λίμνη Έντουαρντ, το πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εκατοντάδες εκτάρια κλείνει στην επικράτειά του σαβάνες, θάμνους, ένα τεράστιο δάσος αλλά και τον ποταμό Ισάσα, παρέχοντας έναν εξαιρετικό βιότοπο σε πάνω από 619 είδη πουλιών και 95 είδη θηλαστικών. Απίστευτη βιοποικιλότητα, άπειρες δυνατότητες για σαφάρι και δραστηριότητες, εύκολα προσβάσιμο και κυρίως μακριά από τον τουρισμό.

6η ημέρα: Εθνικό Πάρκο βασίλισσας Ελισάβετ

 

Στο πάρκο των αναρριχώμενων λεόντων...

Είναι να απορεί κανείς πώς αυτός ο τεράστιος λιονταρίσιος όγκος βολεύεται να τεντώνεται ή να ροχαλίζει πάνω στο κλαδί. Κι όμως τα αναρριχώμενα λιοντάρια, που αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας, δείχνουν να απολαμβάνουν τη δροσιά και τη σιγουριά που τους προσφέρει η φυσική αυτή κρυψώνα. Το σαφάρι στο πάρκο μάς φέρνει σε επαφή με όλους τους… κατοίκους του, οι οποίοι είναι πολλοί και ιδιαιτέρως δραστήριοι: ελέφαντες, υδρόβιες αντιλόπες, καμηλοπαρδάλεις, ύαινες – ο κατάλογος ατελείωτος. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο λοντζ μας για φαγητό και ξεκούραση και θα γυρίσουμε δριμύτεροι το απόγευμα για υδάτινες διαδρομές. Η κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, που ενώνει τη λίμνη Έντουαρντ με τη λίμνη Τζορτζ, θα μας συστήσει τους... κατοίκους της που τέτοια ώρα απολαμβάνουν τη δροσιά των νερών: νεροβούβαλους, κροκόδειλους, απίστευτα είδη πουλιών και ιπποπόταμους, η συγκέντρωση των οποίων θεωρείται η μεγαλύτερη της Αφρικής. Λίγο πριν από τη δύση θα επιστρέψουμε στο λοντζ για διανυκτέρευση. 

7η ημέρα: Εθνικό Πάρκο βασίλισσας Ελισάβετ - Πάρκο Κιμπάλε

 

Εδώ που μένουν οι χιμπαντζήδες

Επόμενοι πρωταγωνιστές του οδοιπορικού μας στην Ουγκάντα οι αγαπημένοι μας χιμπαντζήδες, που σε αυτό το δάσος ζουν προστατευμένοι στον απόλυτο οικολογικό παράδεισο. Μετά την άφιξή μας μας περιμένει απογευματινό σαφάρι για να εντοπίσουμε τις ασπρόμαυρες μαϊμούδες Κολόμπους και τα μωρά μαϊμουδάκια που, όταν δεν γαντζώνονται στην πλάτη της μαμάς, πηδούν από κλαδί σε κλαδί. Παντού μπαμπουίνοι, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλοι, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις. Δεκατρία διαφορετικά είδη πρωτευόντων θηλαστικών και αμέτρητος πληθυσμός άγριων ζώων και πουλιών βρήκαν εδώ προστασία και κατάφεραν να ευδαιμονίσουν και να πολλαπλασιαστούν. Αδύνατον να αποφασίσεις ποιο σαφάρι είναι καλύτερο, αδύνατον να αφήσεις και τη μηχανή από τα χέρια σου σε αυτά τα πάρκα που βγάζουν τον Σεμπαστιάο Σαλγκάντο που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

8η ημέρα: Πάρκο Κιμπάλε

 

Οι χιμπαντζήδες μάς δέχονται στο σπιτικό τους…

Η ιεροτελεστία έχει ως εξής: έγερση στις 6.00, μετά ακολουθεί το πρωινό και στη συνέχεια χαράσσουμε πορεία για το Κανιάντσου Παρκ. Εκεί, μόλις φτάσουμε, θα μας δοθούν οδηγίες και κατόπιν, με τη βοήθεια οδηγών, θα μπούμε μέσα στο δάσος. Η πρώτη επαφή θα μας αφήσει άφωνους. Κρατάμε σφιχτά τη μηχανή μας αλλά ταυτόχρονα και την αναπνοή μας να μην ενοχλήσουμε τα ζώα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ενεργητικά την ώρα αυτή της ημέρας και κινούνται πάρα πολύ γρήγορα αλλάζοντας θέση. Αν δεν αισθανθούν ασφάλεια, δεν κατεβαίνουν από τα κλαδιά, υπάρχουν όμως και μερικά πιο άνετα που κατεβαίνουν πλησιάζοντας αρκετά ώστε να γεμίσουν τη μνήμη της μηχανής μας με εκατοντάδες φωτογραφίες. Όσο μας συνηθίζουν αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν στα κλαδιά σαν βολίδες, να ξεφλουδίζουν τα φρουτάκια τους, να καβγαδίζουν, να ξύνουν τα μωρά τους ή απλά να μαλώνουν. Το απόγευμα μας περιμένει περπάτημα μέσα στην καταπράσινη φύση. Το Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής για σαφάρι χιμπαντζήδων, που θα μας εντυπωσιάσουν με το έξυπνο βλέμμα τους και τις ανθρώπινες κινήσεις τους. Με το σαφάρι μας στο πάρκο αυτό εκτός από τους χιμπαντζήδες θα δούμε ακόμα πολλές λίμνες και άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ιπποπόταμους και κροκόδειλους.

9η ημέρα: Πάρκο Κιμπάλε - Καμπάλα

 

Η διαδρομή από το λοντζ προς την Καμπάλα, που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Βικτόρια, θα μας αφήσει χρόνο και ηρεμία για να χαζέψουμε τους επαρχιακούς δρόμους και τους ανθρώπους. Γυναίκες, άξιες ισορροπίστριες, κουβαλούν τα παιδιά στην πλάτη και οπωσδήποτε κάποιο καλάθι στο κεφάλι, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, υπαίθρια κιόσκια πουλούν υπερφορτωμένα τσαμπιά με μπανάνες, ποδήλατα κι αυτά φορτωμένα μπανάνες. Και παντού χρώματα εκτυφλωτικά. Στα ρούχα τους, στα σπίτια στα αντικείμενα που πουλούν στον δρόμο. Σε αυτή την πολύχρωμη πόλη, λοιπόν, θα χαρούμε το τελευταίο βράδυ του ταξιδιού μας. 

10η ημέρα: Καμπάλα (ξενάγηση) - Πτήση επιστροφής

 

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ακολουθεί ξενάγηση στην Καμπάλα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τους βασιλικούς τάφους Κασούμπι, το μουσείο, την αγορά Νακασέρο, το Κολέγιο Μακεφέρε, το κυριότερο πνευματικό κέντρο της Κεντρικής Αφρικής κ.ά. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα, αποχαιρετώντας αυτήν την υπέροχη χώρα που τόσες συγκινήσεις μάς χάρισε. 

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 760 €
Twin Room 2990 € 760 €
Triple Room 2990 € 760 €
Single Room 3740 € 760 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 760 €
Twin Room 2990 € 760 €
Triple Room 2990 € 760 €
Single Room 3740 € 760 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 760 €
Twin Room 2990 € 760 €
Triple Room 2990 € 760 €
Single Room 3740 € 760 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 760 €
Twin Room 2990 € 760 €
Triple Room 2990 € 760 €
Single Room 3740 € 760 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 760 €
Twin Room 2990 € 760 €
Triple Room 2990 € 760 €
Single Room 3740 € 760 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3150 € 760 €
Twin Room 3150 € 760 €
Triple Room 3150 € 760 €
Single Room 3900 € 760 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3150 € 760 €
Twin Room 3150 € 760 €
Triple Room 3150 € 760 €
Single Room 3900 € 760 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3150 € 760 €
Twin Room 3150 € 760 €
Triple Room 3150 € 760 €
Single Room 3900 € 760 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3150 € 760 €
Twin Room 3150 € 760 €
Triple Room 3150 € 760 €
Single Room 3900 € 760 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3150 € 760 €
Twin Room 3150 € 760 €
Triple Room 3150 € 760 €
Single Room 3900 € 760 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3950 € 0 €
Twin Room 3950 € 0 €
Triple Room 3950 € 0 €
Single Room 4700 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3950 € 0 €
Twin Room 3950 € 0 €
Triple Room 3950 € 0 €
Single Room 4700 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3950 € 0 €
Twin Room 3950 € 0 €
Triple Room 3950 € 0 €
Single Room 4700 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3950 € 0 €
Twin Room 3950 € 0 €
Triple Room 3950 € 0 €
Single Room 4700 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3950 € 0 €
Twin Room 3950 € 0 €
Triple Room 3950 € 0 €
Single Room 4700 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* και Lodge
 • Πλήρης διατροφή στα Πάρκα, Ημιδιατροφή την πρώτη και την τελευταία νύχτα
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Αναχωρήσεις από Κύπρο
 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 760 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας
Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Μόνο στο Versus Travel:

 • Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και σπάνιο πρόγραμμα
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο πάρκο και το σαφάρι στους ορεσίβιους γορίλες συνολικού κόστους 500 $
 • Περιλαμβάνεται το σαφάρι στους χιμπατζήδες συνολικού κόστους 150 $
 • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup. και προσεκτικά επιλεγμένα Lodges

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Η Ουγκάντα του άγνωστου και της παρθένας φύσης.
 • Το "μαργαριτάρι της Αφρικής σύμφωνα με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ.
 • Το διαφορετικό χρώματα του ηλιοβασιλέματος και η καταπράσινη βλάστηση

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2018
 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018
 • Καλοκαίρι 2018
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Αναχωρήσεις

2/3, 1/6, 31/8, 26/10, 23/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ουγκάντα, Ρουάντα, Στην καρδιά της Αφρικής - Γορίλες στην Ομίχλη | 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info