Ειδική αποστολή: Καμερούν - Πυγμαίοι Ένα εξερευνητικό ταξίδι στην κεντρική Αφρική | 22.02.2018

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1950€

Travel Identity

Στα βάθη της Κεντρικής Αφρικής μας μεταφέρει η αποστολή αυτή, στα πιο απομονωμένα σημεία του πλανήτης μας και άρα στα τελευταία εναπομείναντα διατηρημένα και αυθεντικά.
Καλύβες από λάσπη με χαρακτηριστικές μυτερές στέγες από καλάμια, χοροί από φυλές χαμένες στη ζούγκλα, ημίγυμνοι μελλοντολόγοι, γορίλες και ελέφαντες της ζούγκλας, πιρόγες σε ποτάμια γεμάτες πυγμαίους, οργιαστική βλάστηση, πρωτόγονες φυλές, παρθένα τοπία που βρίσκονται μόνο εδώ, μυστηριακές θρησκείες είναι μερικές από τις εικόνες που θα συλλέξουμε από αυτό το ταξιδιού.
Εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες στην ψυχή μας και αυτό για ένα μοναδικό λόγο. Πρόκειται για ένα άλλο κόσμο που δεν έχουμε ξαναζήσει. Σας το υποσχόμαστε.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΙΑΟΥΝΤΕ

Μετά από μια σχετικά ξεκούραστη πτήση, καθώς είμαστε μόλις μία ώρα πίσω από την αντίστοιχη ώρα της Ελλάδας, προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα Γιαουντέ και το όνειρο γίνεται σιγά πραγματικότητα.
Ναι, είναι αλήθεια, έχουμε επιτέλους πατήσει στο ένδοξο και κατά πολλούς δυσπρόσιτο Καμερούν! Το ξενοδοχείο Hilton, στην καρδιά της πόλης, μας περιμένει προσφέροντάς ξεκούραση και ισχυρἐς δόσεις πεντάστερης πολυτέλειας λίγο πριν την εξόρμηση μας στην ενδοχώρα και τις ακτές του Καμερούν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΟΥΝΤΕ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Ντουάλα, η Γιαουντέ, είναι από τις πιο ευχάριστες Αφρικανικές πρωτεύουσες, ιδρύθηκε το 1888 από Γερμανούς αποικιοκράτες και κτίστηκε πάνω σε 7 λόφους. Είναι πρωτεύουσα του Καμερούν από την εποχή της Γαλλικής κυριαρχίας, εκτός από το διάστημα 1940 – 46, που τα σκήπτρα πήρε η Ντουάλα.
Στην Γιαουντέ υπάρχει Ελληνική κοινότητα ( μικρή σε αριθμό πια) και η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης του Καμερούν που έχει να επιδείξει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο: ιατρική περίθαλψη, διανομή τροφίμων και αγαθών, υποτροφίες σε άπορους μαθητές και φοιτητές. Οι πρώτοι Ελληνες που έφτασαν εδώ, γύρω στη δεκαετία του 30, ασχολήθηκαν με τις φυτείες και το
εμπόριο κακάο, καφέ και μπανάνας. Πλέον οι Ελληνικές επιχειρήσεις που μεσουρανούν είναι οι φούρνοι που θα πετυχαίνουμε συνεχώς μπροστά μας στην ξενάγηση της πόλης.
Το τεράστιο συνεδριακό κέντρο και το μουσείο λαικής τέχνης είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Γιαουντέ. Το απόγευμα μας είναι ελεύθερο για να ξεκουραστούμε, να κολυμπήσουμε στην υπέροχη πισίνα του ξενοδοχείου μας ή να συνεχίσουμε τις βόλτες μας στην πόλη.

3η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΟΥΝΤΕ – ΜΠΑΝΤΖΟΥΝ – ΜΠΑΦΟΥΣΑΜ

Σήμερα οδηγούμε βορειοδυτικά με προορισμό το Μπαφουσάμ που οφείλει την φήμη του στα απέραντα φοινικοδάση, στις τεράστιες φυτείες καφέ και στους Μπαμιλεκέ.
Υπέροχος λαός που αποτελείται από πάρα πολλές φυλές, οι Μπαμιλεκέ μετανάστευσαν στο Δυτικό Καμερούν γύρω στις αρχές του 17 αιώνα από το βορρά. Η κοινωνία τους είναι οργανωμένη σε πολυάριθμα σουλτανάτα.
Στο Μπαντζούν βρίσκεται το απόλυτο σύμβολο της κυριαρχίας τους, η βασιλική κατοικία. Χάρη στην παραδοσική αρχιτεκτονική, τις ξυλόγλυπτες κολώνες και την τεράστια κωνική του στέγη, φιγουράρει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Καμερούν. Πώς θα μπορούσαμε να μην το επισκεφτούμε;
Μετά την ξενάγηση θα κατευθυνθούμε στο Μπαφουσάμ που θα μας φιλοξενήσει για ένα βράδυ.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΦΟΥΣΑΜ – ΦΟΥΜΠΑΜ – ΜΠΑΜΕΝΤΑ

Τι είναι 72 χιλιόμετρα για μας τους «βετεράνους» των Αφρικανικών οδικών διαδρομών αλλά και για τον έμπειρο οδηγό μας που αδημονεί να μας μεταφέρει στη φημισμένη για τις λαϊκές χειροτεχνίες και το εντυπωσιακό παλάτι, πόλη Φουμπάν.
Το βασιλικό αυτό ανάκτορο της δυναστείας των Μπαμούν φιλοξενεί στις μεγαλοπρεπείς αίθουσές του βασιλικά ενδύματα, όπλα, μουσικά όργανα, αγάλματα και κοσμήματα. Με Γερμανική colonial αρχιτεκτονική, χτίστηκε το 1917 από τον πολυμήχανο Σουλτάνο Ιμπραήμ Ντζόγια o οποίος είχε 681 συζύγους, επινόησε ένα δικό του σύστημα γραφής και εκτύπωσης κειμένων, ενώ λένε ότι έγραψε την δική του εκδοχή του Kama Soutra…
Δεύτερη στάση στο κέντρο τοπικής χειροτεχνίας καθώς η πόλη εκτός από κέντρο συγκομιδής καφέ, κακάο και καπνού, θεωρείται και ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα για την παραδοσιακή Αφρικανική τέχνη.
Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Μπαμέντα.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΜΕΝΤΑ - ΦΟΥΣΑΜ – ΛΙΜΠΕ

Η πυξίδα του Versus αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει το γοητευτικό παραθαλάσσιο Λίμπε. Γνωστό και ως Βικτώρια, λόγω της βρετανικής κυριαρχίας, το κουκλίστικο αυτό ψαροχώρι στο κόλπο της Γουινέας μας φιλοξενεί για μία μέρα.
Κι όμως, εμείς θα προλάβουμε να θαυμάσουμε από κοντά τους πιο ωραίους καταρράκτες της χώρας με το όνομα - γλωσσοδέτη Ekom Nkam στο Melong και να χαρούμε την παραλία του Λίμπε με τις ψαροταβέρνες και τις παραδοσιακές πιρόγες που οι ντόπιοι στολίζουν με πολύχρωμες σημαίες σαν να χουν κάθε μέρα γιορτή…
Mην ξεχάσετε να δοκιμάσετε γαρίδες και νοστιμότατα ψάρια που χάρη στα ντόπια μπαχάρια αποκτούν γεύση απογειωτική.
Στα sos της σημερινής μας βόλτας και τα υπαίθρια μαγαζιά με τα πολύχρωμα φορέματα που οι γυναίκες φορούν μέσα στο σπίτι. Είναι τεράστια, με ακόμα πιο τεράστια patterns και λουλούδια, λέγονται ‘’ gle – du- rrah’’ και δεν μπορείτε να φύγετε από το Λίμπε χωρίς να αγοράσετε ένα… έστω για την μαμά ή την πεθερά σας…

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΠΕ – ΚΡΙΜΠΙ

Τραχύτητα και τρυφεράδα μαζί, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής μας ημέρας.
Το ενεργό υφαίστειο του όρους Καμερούν και η κορυφή Fako, τελευταία φορά βρυχήθηκαν δείχνοντας την δύναμη τους τον Απρίλιου του 1999. Τότε λένε οτι η λάβα σταμάτησε μόλις 200 μέτρα από την ακτή και κυριολεκτικά έκοψε το δρόμο στη μέση.
Το ‘’ από μακριά κι αγαπημένοι ‘’ δεν ισχύει στην περίπτωση μας, αφού η επίσκεψη στο θρυλικό αυτό βουνό είναι must.
Επόμενη έκπληξη το Καταφύγιο Aγρων Ζώων στο Λίμπε
για να γνωρίσουμε από κοντά τον Jules, τον Batek και τα άλλα παιδιά, όλα ορφανά ή απειλούμενα χιμπαντζάκια, πιθικάκια και γοριλάκια που εδώ ζουν ήρεμα και προστατευμένα. Στόχος του καταφυγίου που λειτουργεί κατά μεγάλο μέρος από τις δωρεές, να επιστρέψουν τα ζωάκια στο πραγματικό τους σπίτι, την ζούγκλα.
Αργά το απόγευμα, περνώντας από την Mπουέα και την Ντουάλα, θα κατευθυνθούμε για τη διανυκτέρευση μας στην παραθαλάσσια πόλη Κριμπἰ.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΙΜΠΙ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΟΜΠΕ (ΠΥΓΜΑΙΟΙ) - ΚΡΙΜΠΙ

Ημέρα έβδομη στο μαγικό Καμερούν και το Versus όχι μόνο δεν αναπαύθηκε, αλλά έπλασε την απόλυτη περιπέτεια!
Περνάμε μικρά ψαροχώρια και απέραντες αμμουδιές για να φτάσουμε στον ποταμό Λόμπε κι από εκεί με μηχανοκίνητες βάρκες να προσεγγίσουμε τον καταυλισμό των Πυγμαίων. Από τους αρχαιότερους κατοίκους της Αφρικής, διάσημοι για το μικρό του δέματός τους που δεν ξεπερνά το 1,50 μέτρο, ζουν σε κατοικίες φτιαγμένες από κλαδιά δέντρων και ασχολούνται με το κυνήγι.
Εννοείται οτι η ομάδα που συναντάμε αποτελεί μια πιο κοινωνικοποιημένη εκδοχή τους, διότι υπάρχουν και Πυγμαίοι πουν ζουν ακόμη πιο βαθιά μέσα στο αδιαπέραστο τροπικό δάσος… Οσο για τους καταρράκτες του Λόμπε και το μενού με τις Καμερουνέζικες γαρίδες είναι ο καλύτερος επίλογος για την πλέον περιπετειώδη ημέρα της αποστολής μας.
Η τελευταία νύχτα του ταξιδιού θα μας βρει πίσω στο τροπικό Κριμπί με το τραγούδι του ωκεανού και τα κροξίματα πουλιών και βατράχων να μας νανουρίζουν γλυκά, θυμίζοντας μας για μια ακόμη φορά πόσο τυχεροί είμαστε που αξιωθήκαμε να προσκυνήσουμε τόσες ομορφιές!

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΙΜΠΙ – ΝΤΟΥΑΛΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Και μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά ναι, το πρόγραμμά μας, μας ενημερώνει οτι μπορούμε να λιαστούμε και να χαλαρώσουμε στην παραλία δίπλα στο ξενοδοχείο μας!
Σήμερα το κοντέρ του λεωφορείου θα γράψει σχεδόν μηδέν, το ρεζερβουάρ της καρδιάς μας όμως ασφυκτικά γεμάτο από τις καταιγιστικές εικόνες, τα πράσινα μέσα στα γαλάζια και τα γλυκά χαμόγελα των ανθρώπων, θα «τροφοδοτήσει» την συνέχεια του ταξιδιού μας ακόμη κι όταν είμαστε πλέον κλεισμένοι σε ένα γραφείο.
«Χαρά στον άνθρωπο που δει τις περισσότερες θάλασσες και τις περισσότερες στεριές…» λέει στην αναφορά στον Γκρέκο ο Νίκος Καζαντζάκης.
Αργά το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο αεροδρόμιο της Ντουάλα κι από εκεί πίσω στην Αθήνα. Καλό μας ταξίδι!

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1950 € 500 €
Twin Room 1950 € 500 €
Triple Room 1950 € 500 €
Single Room 2520 € 500 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΕΡΟΥΝ  :  60 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2110 € 500 €
Twin Room 2110 € 500 €
Triple Room 2110 € 500 €
Single Room 2680 € 500 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΑΜΕΡΟΥΝ  :  60 €


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1850

22/02/2018

ΑΘΗΝΑ -  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

14:30

16:55

ΤΚ 669

22/02/2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΓΙΑΟΥΝΤΕ

18:50

23:55

ΤΚ 669

02/03/2018

ΝΤΟΥΑΛΑ  -   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

02:35

11:30

ΤΚ 1849

02/03/2018

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:10

13:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή στο Hilton 5* στην Γιαουντέ και σε 4* και 3* στο υπόλοιπο ταξίδι, από τα καλύτερα διαθέσιμα. Η περιοχή έχει πολύ χαμηλή τουριστική υποδομή. Σε ορισμένα σημεία τα ξενοδοχεία είναι απλά με βασικές ανέσεις. Το συγκεκριμένο ταξίδι πρέπει να γίνει από ταξιδιώτες που γνωρίζουν την κατάσταση της περιοχής και ενδιαφέρονται για πρωτόγονες φυλές, σαφάρι, ζούγκλες και ανεξερεύνητα μέρη. Τα παραπάνω δεν συμβαδίζουν συνήθως με πολυτέλειες
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €500
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα
 • Βίζα Καμερούν : Εκδίδεται πριν την αναχώρηση. Κόστος: €60

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη
 
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Πρωτόγονες φυλές, σαφάρι, ζούγκλες και ανεξερεύνητα μέρη.
 • Ημιδιατροφή
 • Έλληνας αρχηγός
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Αναχωρήσεις

22/2Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ειδική αποστολή: Καμερούν - Πυγμαίοι Ένα εξερευνητικό ταξίδι στην κεντρική Αφρική | 22.02.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info