Πανόραμα βόρειας Ινδίας - Βομβάη Με Βαρανάσι, Ματούρα, Κατζουράχο | Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Travel Identity

Παρόλο που μπορεί το ταξίδι αυτό να θεωρηθεί σε μεγάλο μέρος του "κλασικό", οι ιδιαιτερότητες και τα επιπλέον στοιχεία που προσθέτει το Versus, το καθιστούν πρωτόγνωρη εμπειρία. Στα πολιτιστικά ταξίδια δεν αρκεί απλά να επισκεφθείς έναν τόπο, αλλά να ρουφήξεις γουλιά γουλιά τις ευεργετικές ιδιότητες του ταξιδιού σε αυτόν, να αποκτήσεις εμπειρίες και γνώσεις που θα σε στοιχειώσουν για πάντα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν αυτός που θα σε ταξιδέψει προς τα εκεί τον κατέχει, αν θα σου δείξει την αυθεντική και όχι την τουριστική πλευρά του, αν θα καταφέρει να σε μυήσει στα μυστικά του. 
Το ταξίδι αυτό έχει πραγματοποιηθεί εκατοντάδες φορές από το Versus, έχει περπατηθεί και αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερες και αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα και ολοκληρωμένα προγράμματα της αγοράς. Μεγάλο του ατού όμως, εκτός από τα άριστα ξενοδοχεία και τις πολλές άλλες ποιοτικές παροχές, παραμένει ο αρχηγός της αποστολής. Το Versus συνεργάζεται με μια ομάδα άριστων αρχηγών στην Ινδία. Μόνο με τον σωστό, έμπειρο και διαβασμένο αρχηγό μπορείτε να εντρυφήσετε σε αυτή τη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων. Γιατί να το ρισκάρετε;
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στην κατ΄ εξοχήν χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων, τη μυστηριακή Ινδία, τη χώρα που ακροβατεί μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Η Βομβάη, η "Νέα Υόρκη της Ινδίας", είναι το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας και το κύριο λιμάνι της στην Αραβική θάλασσα. Στο Βαρανάσι, την "Μέκκα των Ινδουιστών", οι πιστοί αναζητούν τη λύτρωση στα νερά του ιερού ποταμού Γάγγη, ενώ πολύ κοντά, στο Σαρνάθ, ο Βούδας πρωτοδίδαξε τις αρχές του, θέτοντας σε κίνηση τον τροχό του Ντάρμα. Τα ερωτικά γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους των ναών του Καζουράχο θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και την περιέργειά μας, ενώ το φρούριο που δεσπόζει στην πόλη-φάντασμα Όρτσα πραγματικά θα μας εντυπωσιάσει μαζί με αυτό του Γκουάλιορ, που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Θα θαυμάσουμε στην ’γκρα το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ, θα επισκεφθούμε την πόλη των ναών Βριντάβαν και τη γενέτειρα του Κρίσνα Ματούρα, θα εκπλαγούμε από την καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί και τη μοναδική αρχιτεκτονική του baori στο αγροτικό χωριουδάκι Αμπανέρι, θα καβαλικέψουμε ελέφαντες για να προσεγγίσουμε το εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ, θα μαγευτούμε με την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, τη "Ροζ Πόλη", την Τζαϊπούρ και το παράξενο Hawa Mahal, το "Παλάτι των Ανέμων", και θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί, που είναι στην πραγματικότητα όχι μία, αλλά δύο πόλεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους: το Παλαιό και το Νέο Δελχί.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ

Άφιξη στο Δελχί το πρωί και μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα επισκεφτούμε το κτίσμα - έμβλημα της πόλης, το μιναρέ Κουτούμπ, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ

Συνέχεια στην περιήγηση μας στην ινδική πρωτεύουσα. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, αντίγραφο του αντίστοιχου στην Άγκρα, που κατασκευάστηκε στο διάστημα 1639-1648. Σε έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Μαστζίντ, που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί. Ακολουθούν επισκέψεις στο Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι μετά τη δολοφονία του το 1948 και θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον Τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν, ένα εντυπωσιακό Μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ - ΤΖΑΪΠΟΥΡ (ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΡΙΚΣΟ, ΤΕΛΕΤΗ AARTI)

Οδική αναχώρηση για την Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. . Η απογευματινή μας βόλτα στην πόλη με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο) είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και την τελετή Aarti. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ, ΦΡΟΥΡΙΟ ΑΜΠΕΡ (ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ)

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα το πρωί θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που αποτελούσε μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ, «Γκαϊτόρ». Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σίνγκ ΙΙ, που παντρεύτηκε 5 συζύγους, είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και «Ροζ Πόλη». Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στο σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή, μαχαραγιά Τζάι Σίνγκ ΙΙ. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα των παλατιών των μαχαραγιάδων και το Αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης το έμβλημα της πόλης, την πενταώροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως «Παλάτι των Ανέμων». Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το παλάτι αυτό χτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ - ΑΜΠΑΝΕΡΙ - ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ - ΑΓΚΡΑ

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Άγκρα. Στην διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα baori (ταμιευτήρας νερού) με 20 μέτρα βάθος και 3.5000 σκαλιά. Από τον 9ο αιώνα που κατασκευάστηκε παρείχε νερό σε εποχές ξηρασίας και αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναθροίσεων και τελετουργικού καθαρμού πριν από την προσέλευση των πιστών στον παρακείμενο ναό της Χαρσάτ Μάτα, της θεάς της Χαράς και της Ευτυχίας, στην οποία ήταν αφιερωμένος. Συνεχίζουμε για την Φατεχπούρ Σικρί, που αποτέλεσε πρωτεύουσα της μογγόλικης αυτοκρατορίας από το 1571 μέχρι το 1585 οπότε και εγκαταλήφθηκε για να μεταφερθεί το κέντρο της εξουσίας στην Άγκρα. Επόμενος σταθμός, η Άγκρα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ (ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΑΤΟΥΡΑ)

Εκδρομή στη Ματούρα και το Βρινταβάν ώστε να δούμε όλους τους βασικούς ναούς και να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία «Αάρτι», κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ (TAZ ΜΑΧΑΛ)

H ημέρα είναι αφιερωμένη στο πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία έως την Περσία. Το Μαυσωλείο διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του.Σήμερα θα επισκεφτούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από το γιο του Άουρaνγκαζεπ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το μαυσωλείο Τσίνι Κα Ραούζα. Ο Mulla Shukrullah Shirazi ήταν πρωθυπουργός του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν και παράλληλα διάσημος ποιητής με το ψευδώνυμο «Allami». Θέλησε να οικοδομήσει το δικό του μαυσωλείο το 1639 και να επιμεληθεί ο ίδιος τη διακόσμηση. Η τεχνική που επέλεξε διαχέει στο χώρο αφειδώς φωτεινά χρώματα και σχέδια, γνωστά ως «Κα Rauza Chini». Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ - ΤΖΑΝΣΙ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΕΝΟ) – ΟΡΤΣΑ – ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ

Αναχώρηση για το σιδηροδρομικό σταθμό, από όπου θα επιβιβαστούμε σε τρένο για το Τζάνσι, ένα σημαντικό σιδηροδρομικό κόμβο. Συνεχίζουμε οδικώς για το Κατζουράχο, αφού πρωτα κάνομε μία στάση στην πόλη - φάντασμα Όρτσα με το φρούριό της, έδρα της Δυναστείας Μπουντέλα κατά τη διάρκεια του ινδικού μεσαίωνα. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το Κατζουράχο είναι μια μικρή πόλη στα βόρεια της Επαρχίας Madhya Pradesh. Ακολουθεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνει περίτεχνους ναούς κατασκευασμένους στο διάστημα 950-1050 μ.Χ. Οι ναοί αυτοί αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της εκλεπτυσμένης χειροτεχνίας που ανέπτυξε η Δυναστεία Τσαντέλα (Chandela). Χωρίζονται σε δυτικούς (ταντρικοί - ινδουιστικοί) και ανατολικούς (τζαϊνιστικοί). Πέρα από την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, το ενδιαφέρον των επισκεπτών κεντρίζουν τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους τους, τα οποία αναπαριστούν θείες και ανθρώπινες φιγούρες σε αισθησιακές στάσεις. Περιλαμβάνουν μορφές θεοτήτων, ηρώων, ζώων και νυμφών με ιδιαίτερη πλαστικότητα στην κίνησή τους, δείγματα υψηλής γλυπτικής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφτούμε τους σημαντικότερους ναούς του δυτικού συγκροτήματος.

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ - ΒΑΡΑΝΑΣΙ

Πτήση για το Βαρανάσι, ή Μπενάρες, την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις Βέδες, τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Στην πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για την καύση των νεκρών, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ο manikarnika. Κατά την παράδοση, τα σώματα των νεκρών μεταφέρονται από τους "ανέγγιχτους", σε μια διαδρομή μέσα από τα δρομάκια της παλιάς πόλης ως τις όχθες του Γάγγη, όπου τοποθετούνται σε σωρό ξύλων, το μέγεθος του οποίου αντικατοπτρίζει την οικονομική ευμάρεια της οικογένειας του νεκρού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Το απόγευμα θα κάνουμε  βόλτα στα στενά δρομάκια της πόλης με τα τρίκυκλα (ρίκσο), ενώ το βράδυ θα μεταβούμε στα Ghats για να δούμε την τελετή "Aarti" με τα εκατοντάδες "ντίουας" (λάμπες-κεριά) να επιπλέουν στον Γάγγη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση 

11η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΣΑΡΝΑΘ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ

Κατά τη διάρκεια της πολύ πρωινής μας βαρκάδας στα νερά του ποταμού Γάγγη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα έθιμα των κατοίκων και των προσκυνητών. Εκτός από την καύση των νεκρών, ο ποταμός αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ντόπιους: κάνοντας διαλογισμό ή το εθιμοτυπικό τους μπάνιο στα ιερά νερά του, θεωρούν πως σβήνουν όλες τους τις αμαρτίες. Στη συνέχεια, η βόλτα στις πολύχρωμες αγορές και στα γραφικά στενά δρομάκια της πόλης θα μας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε σημαντικά της μνημεία, όπως αυτό της "Μητέρας Ινδίας". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαρνάθ, την πόλη όπου πριν από 2500 χρόνια ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Επιστροφή στο Βαρανάσι. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΒΟΜΒΑΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμι και πτής για την Βομβάη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοεχείο.  Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΜΒΑΗ (ΝΗΣΙ ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινή εκδρομή στο νησί Ελεφαντίνη με τα περίφημα σπήλαια-ιερά. Το όνομα του νησιού δόθηκε από τους Πορτογάλους εξερευνητές, οι οποίοι φθάνοντας, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσαν ήταν ένας βασάλτινος μονόλιθος λαξευμένος σε μορφή ελέφαντα. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα δούμε μεταξύ άλλων το καταπληκτικό μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας, την παραλιακή λεωφόρο Marine Drive, το Mani Bhavan που αποτελούσε την βάση των πολιτικών δραστηριοτήτων του Γκάντι στην περιοχή κ.α. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΜΒΑΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* ( Deluxe ).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Επίσκεψη στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην Άγκρα.
 • Επίσκεψη στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ, «Γκαϊτόρ».
 • Επίσκεψη στο Baori, ένα διάσημο ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής στο Αμπχανέρι.
 • Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ με τα παραδοσιακά Rickshaw.
 • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
 • Ινδικοί παραδοσιακοί χοροί «Κανταρίγια» στο Κατζουράχο.
 • Επίσκεψη στο Σαρνάθ στο Βαρανάσι.
 • Επίσκεψη στην πόλη - φάντασμα Όρτσα με το εντυπωσιακό κάστρο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός. (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στην Ινδία).
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 •   Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Ινδίας: 52€

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •  πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 740
 • Βίζα Ινδίας: 52 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω)
 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά  και  κυπριακά διαβατήρια απο τον ιδιο τον επιβάτη, σε τυχων δυσκολία επικοινωνιστε με λειτουργό του γραφίου μας .
 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Το ταξίδι αυτό αποτελεί το πιο πλούσιο 14ήμερο πρόγραμμα της Ελληνικής αγοράς στη βόρεια και την κεντρική Ινδία. Ένα πρόγραμμα που θα σας δείξει πολλές από τις κρυφές ομορφιές της χώρας!

Πέραν των κλασικών, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 •   Διαμονή και ξενάγηση στην Βομβάη, τη "Νέα Υόρκη της Ινδίας", με επίσκεψη στο μουσείο του πρίγκιπα της Ουαλίας και στα σπήλαια της νήσου Ελεφαντίνης
 •   Διαμονή στο Βαρανάσι, την Μέκκα των Ινδουιστών, εκεί όπου οι πιστοί αναζητούν τη λύτρωση στα νερά του ιερού ποταμού Γάγγη
 •   Επίσκεψη στο Σαρνάθ, τον τόπο που πρωτοδίδαξε ο Βούδας
 •   Διαμονή στο μοναδικό Κατζουράχο στην κεντρική Ινδία, με τους περίτεχνους, ιδιαίτερους ναούς του και τα υπέροχα γλυπτά τους
 •   Παραδοσιακούς Ινδικούς χορούς "Κανταρίγια" στο Κατζουράχο
 •   Επίσκεψη στο χωριό Αμπανέρι, όπου θα δούμε το baori, μια ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής δεξαμενή νερού με βαθμιαία μειούμενες κλίμακες
 •   Επίσκεψη και διαμονή στην πόλη Όρτσα με το εντυπωσιακό της κάστρο
 •   Επίσκεψη στην πόλη των ναών Βριντάβαν και στη γενέτειρα του Κρίσνα Ματούρα
 •   Το Μαυσωλείο "Τσίνι Κα Ραούζα" στην ’γκρα
 •   Τα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ "Γκαϊτόρ"
 •   Βόλτα στο κέντρο της Τζαϊπούρ και στα Γκατς στο Βαρανάσι με τα παραδοσιακά rickshaws
 •   Παρακολούθηση τελετής προσευχής "Aarti"
 •   3 Διαν/σεις στην ’γκρα, που έχει πολύ καλές υποδομές (η 3η διαν/ση γίνεται για μπορέσουμε να δούμε τη Ματούρα, το Βριντάβαν και τη Σικάντρα) και όχι σε μικρές ανούσιες πόλεις, χωρίς υποδομή, για μείωση κόστους
 •   Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία ΜΟΝΟ 5* deluxe (εκτός από το ξενοδοχείο στην Όρτσα το οποίο είναι το καλύτερο που υπάρχει στην πόλη). Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητείστε τις κατηγόριες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως "πολυτελείας" ή "Α΄ κατηγορίας".
 •   Μαζί μας ταξιδεύουν οι περισσότεροι Έλληνες τουρίστες στην Ινδία και αυτό δεν είναι τυχαίο
 •   Το ταξίδι συνοδεύουν εξαιρετικοί αρχηγοί, με πολύ μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην Ινδία, μια χώρα αρκετά απαιτητική σε ξεναγήσεις, που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων της και την κουλτούρα τους
 •   Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

 • Βρεθείτε στο Σαρνάθ, τον τόπο που πρωτοδίδαξε ο Βούδας
 • Παρακολουθήστε την ιεροτελεστία "Αάρτι" το ηλιοβασίλεμα
 • Θαυμάστε το μαρμάρινο ποίημα αγάπης, το Ταζ Μαχάλ
 • Επισκεφθείτε στην πόλη-φάντασμα Όρτσα με το εντυπωσιακό κάστρο
 • Ανακαλύψτε την καστροπολιτεία Φατεχπούρ Σικρί
 • Καβαλικέψτε ελέφαντες για να προσεγγίσετε το εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ
 • Κάντε βόλτες με παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο)
 • Γνωρίστε την πόλη των ναών Βριντάβαν και τη γενέτειρα του Κρίσνα Ματούρα
 • Επισκεφθείτε την Βομβάη, την "Νέα Υόρκη της Ινδίας" και το κύριο λιμάνι της στην Αραβική θάλασσα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το μοναδικό Κατζουράχο, με τους ιδιαίτερους ναούς του και το Σαρνάθ, τον τόπο που πρωτοδίδαξε ο Βούδας
 • Το Γκουάλιορ με το κολοσσιαίο του κάστρο, την πόλη των ναών Βριντάβαν και τη γενέτειρα του Κρίσνα Ματούρα
 • Το Μαυσωλείο "Τσίνι Κα Ραούζα" & παρακολούθηση τελετής "Aarti"

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα βόρειας Ινδίας - Βομβάη Με Βαρανάσι, Ματούρα, Κατζουράχο | Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info