fb

Μαρόκο με εμπειρία στην έρημο και στο κοσμοπολίτικο Μαρακές | 27.05.2018

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 869€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εμπειρία στην έρημο και στο κοσμοπολίτικο Μαρακές

Κινηματογραφικό σκηνικό

«Είναι ωραίο να ζεις στην έρημο. Αυτή είναι η ελευθερία. Αυτή είναι η έρημος, ατέλειωτη, ήμερη, χωρίς σύνορα...

Αποκλειστικό ταξίδι του Versus για τους λάτρεις της εξερεύνησης και της περιπέτειας. Έπειτα από επιτόπια έρευνα διαμορφώσαμε αυτό το ταξίδι στο Μαρόκο όπως εμείς το θέλουμε, χωρίς επιδερμικές επισκέψεις και με έντονη την εμπειρία της ερήμου. Οι τυχεροί που θα το επιλέξουν θα γευθούν ένα γεμάτο πρόγραμμα, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πλούσιο οδοιπορικό με έρημο και βουνά, κάσμπα και επιβλητικές πόλεις, ζωντανές αγορές και έντονη αραβική ατμόσφαιρα.

Πιστό στα πλήρη προγράμματα, το Versus περιλαμβάνει βόλτα με τζιπ και καμήλες στην έρημο της Μερτζούκα, για να αγναντέψουμε από τους αμμόλοφους την ανατολή ή τη δύση του ήλιου. Η προσθήκη της κινηματογραφικής Ταγγέρης, αποκάλυψη στα μάτια του ταξιδιώτη, δίνει στο πρόγραμμα αέρα χολιγουντιανό…

Από τη δυτικόμορφη μεγαλούπολη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα, ξεκινάει ένα οδοιπορικό εξερεύνησης της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας στα δυτικά της Σαχάρας, που τη βρέχουν η Μεσόγειος και ο Ατλαντικός. Θα επισκεφθούμε τη θρυλική Ταγγέρη, διάφορα χωριά με τα χαρακτηριστικά πλινθόκτιστα σπίτια, όπως το Σκούρα, το Ελ Κελάα Μεγκούν και το Μπουλεμάν ντι Νταντές, μία από τις ομορφότερες οάσεις του Νότου που καταλήγει στο Φαράγγι του Τόντρα, την Τινερχίρ, αλλά και τη γραφική Ουαρζαζάτ και, φυσικά, την πόλη των παραμυθιών, το Μαρακές.

Ένας πλήρης γύρος της νοτιοανατολικής πλευράς του Μαρόκου, οάσεις, κάσμπα, που περιλαμβάνει την οροσειρά του Άτλαντα, την κοιλάδα Νταντές το Φαράγγι Τόντρα, τη Σαχάρα, τρεις διανυκτερεύσεις στο Μαρακές και Έλληνα αρχηγό-συνοδό και όχι τοπικό ελληνόφωνο.

Αν κάτι κάνει το Μαρόκο «must προορισμό» για τους Έλληνες είναι το ότι ενώ είναι κοντινό, είναι ταυτόχρονα και πρωτόγνωρα εξωτικό.

Παζάρια, τζαμιά, παλάτια, χρώματα, αρώματα, χαμόγελα και εκφραστικά μαύρα μάτια κρυμμένα πίσω από τσαντόρ, πολυλογάδες Άραβες και μυστηριακοί Βερβερίνοι, έρημος, παλάτια, Ανατολή.

Πολύχρωμη αλλά και «ερημική» χώρα

Πολύχρωμη χώρα, με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, υπέροχους κήπους, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο.

Αυτή η χώρα στο βορειοδυτικό άκρο της Αφρικής φαίνεται να αγαπά ιδιαίτερα τους μύθους. Σύμφωνα με τη μαροκινή παράδοση, ο ελληνικής καταγωγής ημίθεος με το όνομα Ηρακλής διάλεξε τον χώρο όπου εκτείνεται πλέον το σημερινό Μαρόκο για να κάνει έναν ακόμη άθλο του. Κρατώντας λοιπόν με το ένα χέρι του την Ευρώπη και με το άλλο την Αφρική άφησε να περάσει με ορμή ανάμεσά τους το αλμυρό νερό του Ατλαντικού και έτσι γεννήθηκε η Μεσόγειος. Το σημείο όπου απέμεινε η «ουλή» το ονόμασε Γιβραλτάρ και την καινούργια γη που απλώθηκε νοτιότερα την αποκάλεσε Μαρόκο. Από τη μία πλευρά της η νέα χώρα αγνάντευε τον παγωμένο Ατλαντικό και από την άλλη τη νέα θάλασσα, ενώ προς ανατολάς συνόρευε με την Αλγερία και προς τον Νότο με τη Μαυριτανία. Για να μη νιώθουν μοναξιά οι ντόπιοι, ο Ηρακλής τούς έφερε νέους κατοίκους από το Μάλι και το Σουδάν και έτσι γεννήθηκαν οι πρώτοι Βερβερίνοι, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν εκεί τα πρώτα καραβάνια από το Ισραήλ, σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα του κόσμου.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από το παραμυθένιο Μαρακές, ξεκινάει ένα οδοιπορικό εξερεύνησης της
βορειοαφρικανικής αυτής χώρας στα δυτικά της Σαχάρας, που τη βρέχουν η Μεσόγειος
και ο Ατλαντικός. Επισκεπτόμαστε μεταξύ άλλων, την Τινερχίρ με μία από τις
ομορφότερες οάσεις του Νότου που καταλήγει στο Φαράγγι του Τόντρα, τη γραφική
Ουαρζαζάτ, την οχυρωμένη Εσαουίρα στις ακτές του Ατλαντικού και φυσικά ζούμε την
απόλυτη εμπειρία της ερήμου!
 
Η εμπειρά της ερήμου
Απέραντες εκτάσεις γεμάτες άμμο, αμμόλοφους, οάσεις και βραχώδη
όρη. Το τοπίο της Σαχάρας είναι απόκοσμο και συνάμα συναρπαστικό.
Εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε την εμπειρία της μέσα από το Μαρόκο,
προσφέροντας ένα συνδυασμό περιπέτειας, εξερεύνησης αλλά και
ασφάλειας.
Η περιήγηση μας γίνεται στο νοτιοανατολικό Μαρόκο, στα βήματα των
καραβανιών άλλων εποχών. Από την οροσειρά του Άτλαντα, τις
πέτρινες πόλεις με τα κασμπά και την θάλασσα από άμμο μέχρι την
νοτιοδυτική ακτή της Εσαουίρας.
Μία εμπειρία που αξίζει να την κανείς!

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα
του Versus

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα ειδικά για εκείνους που θέλουν να ζήσουν στην εμπειρία της ερήμου.  Ένα πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές και πτήσεις και με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις

Είναι άρτια σχεδιασμένο, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα. Η διαμονή σε θρυλικές πόλεις και η διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, που περνά μέσα από πανέμορφα χωριά, φαράγγια και χαράδρες, αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες. Με ειδικό σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορέσετε να γνωρίσετε και την περιοχή του Ατλάντα με τις κάσμπες και τα ορεινά χωριά, σε συνδυασμό με την έρημο και τις εντυπωσιακές οάσεις.

Ένα ταξίδι-εξερεύνηση, με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως:

  1.  Ιδανικές και σπάνιες πτήσεις για το Μαρακές και όχι μεταφορές από Καζαμπλάνκα έτσι ώστε να αφιερώσουμε όλο το χρόνο στην περιοχή που θέλουμε
  2. Τρεις διανυκτερεύσεις στο μοναδικό κοσμοπολίτικο Μαρακές για αξέχαστες βραδινε΄ς και ημερήσιες περιπλανήσεις.
  3.  Εκδρομή στη Μερτζούγκα και βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας και να απολαύσουμε την ανατολή (ή τη δύση) του ήλιου.
  4.  Διανυκτέρευση στην κοιλάδα Ναντές
  5. Διανυκτέρευση στην Ουαρζαζάτ για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και την πόλη αλλά και τα σημεία της διαδρομής.
  6.  Διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουύρ που αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες (Κοιλάδα Νταντές, Φαράγγι του Τόντρα)
  7.  Ημιδιατροφή
  8.  Ξενοδοχεία 4* sup  και κάσμπα.

 

Το ταξίδι συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα - Καζαμπλάνκα - Μαρακές (βόλτα με άμαξες) «Η γη του Θεού»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την όμορφη μεγαλούπολη του νότιου Μαρόκου, το εξωτικό Μαρακές. Τα ζωηρά χρώματα του πολύβουου σουκ, το κόκκινο χρώμα στους τοίχους της Μεδίνας (παλιά πόλη), τα ανακατεμένα αρώματα από τα χιλιάδες μπαχαρικά και οι ήχοι των παραμυθάδων, των πυροφάγων και των γητευτών των φιδιών κάνουν το Μαρακές το πιο εξωτικό μέρος του κόσμου. Από την άλλη, λίγο πιο πέρα από την εξωτική μελωδία της Μεδίνας, στην Γκελίζ ή Ville Nouvelle (Νέα πόλη), όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, ζευγάρια κλείνουν τραπέζι σε μοδάτα εστιατόρια, παρέες ξενυχτούν τσουγκρίζοντας μοχίτο στα μπαρ και αστραφτερά κάμπριο ανεβοκατεβαίνουν στις λεωφόρους της πόλης. Το Μαρακές είναι από μόνο του ένας προορισμός. Τόσο Ανατολή και τόσο Δύση, τόσο Ευρώπη και τόσο Αφρική, τόσο κοντά και τόσο μακριά ταυτόχρονα. Το Μαρακές είναι όλα αυτά που σας φέρνουν στον νου τα ανατολίτικα παραμύθια, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας άκρως κοσμοπολιτικός προορισμός, με τα café του, τις γκαλερί μοντέρνας τέχνης, τα υπέροχα πάρκα του, τα αρτιστίκ μπαράκια, στα οποία ξενυχτούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, και τα εξαιρετικά εστιατόρια. Δεν είναι τυχαίο που η δεύτερη γλώσσα της χώρας είναι τα Γαλλικά. Όλος αυτός ο κοσμοπολίτικος αέρας δεν αφήνει κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο. Ευτυχώς το Versus έχει επιλέξει πτήση που φτάνει απευθείας από την Ευρώπη στο Μαρακές και έτσι αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας και γνωριστούμε με τα υπόλοιπα μέλη της ταξιδιωτικής μας παρέας, θα έχουμε, με τη βοήθεια του αρχηγού μας, μια πρώτη γνωριμία με την «κόκκινη πόλη», κάνοντας μια βόλτα στη σύγχρονη περιοχή της Γκελίζ, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε το διαφορετικό πρόσωπο του Μαρακές τη νύχτα με μια βόλτα με τις παραδοσιακές άμαξες, περνώντας από τις σύγχρονες συνοικίες μέσα στην παλιά Μεδίνα και στη γραφική πλατεία Τζεμάα Ελ Φνα, το μεγαλύτερο υπαίθριο θέατρο του κόσμου. Η υπέροχη βραδιά μας θα κλείσει με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: Αναχώρηση μέσω Άτλαντα - Φαράγγι Νταντές Πέρα από τους αμμόλοφους!

Κανένα ταξίδι στο Μαρόκο δεν θα είναι πλήρες αν δεν ανακατευτούμε με την έρημο. Η χώρα γίνεται ακόμα πιο εξωτική και απόκοσμη όταν περιπλανηθεί κανείς στα εντυπωσιακά τοπία των απέραντων αμμόλοφων. Και αυτήν τη μοναδική εμπειρία θα προσφέρει σε αυτό το ταξίδι το Versus. Η διαδρομή μας προς ανατολάς, λοιπόν, έχει χαραχθεί έτσι ώστε να περνάει υποχρεωτικά από την οροσειρά του Άτλαντα, τη μεγαλύτερη οροσειρά της Βόρειας Αφρικής, που χωρίζει το Μαρόκο στα δύο. Ο οδικός άξονας που θα διανύσουμε κατασκευάστηκε αρχικά από τη γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και θα μας οδηγήσει στην ψηλότερη οδική διάβαση Τίζιν Τίσκα, σε υψόμετρο 2.260 μέτρων, μέσα από τοπία άγριας ομορφιάς, μέσα από χωριά και μισογκρεμισμένες κάσμπα, περνώντας από παλιούς σταθμούς καραβανιών. Συνεχίζοντας στον αλλοτινό δρόμο των καραβανιών, θα προχωρήσουμε ανατολικά, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Νταντές και της ομώνυμης κοιλάδας. Ακολουθώντας το μονοπάτι των «χιλίων κάσμπα», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τη διαδρομή αυτή, θα βρεθούμε σε οάσεις, σε τοπικούς οικισμούς και σε χωριά με τα χαρακτηριστικά πλινθόκτιστα σπίτια, όπως το Σκούρα, το Ελ Κελάα Μεγκούν και το Μπουλεμάν ντι Νταντές. Εδώ το καφέ της ερήμου κυριαρχεί παντού, ακόμα και στις χωμάτινες κάσμπα (αρχοντικά, κάστρα) που ξεφυτρώνουν ανάμεσα από διάσπαρτους κοκκοφοίνικες. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο φαράγγι Νταντές, το οποίο και θα εξερευνήσουμε οδικώς, προκειμένου να απολαύσουμε εικόνες άγριας ομορφιάς και όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

 

3η ημέρα: Τινερχίρ - Όαση και Φαράγγι Τόντρα - Ερφούντ - Μερτζούκα (τζιπ και καμήλες στην έρημο) Στον χορό των Βεδουίνων

Αυτό όμως που υπερέχει σε αυτήν την αποστολή είναι η αίσθηση που αποκτάς ταξιδεύοντας στην έρημο. Το πρωί θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση για το Τινερχίρ, μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη, χτισμένη γύρω από λόφους, δίπλα σε μία από τις ομορφότερες οάσεις του Νότου. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς την πόλη Ερφούντ, θα συναντήσουμε παντού πινακίδες που προειδοποιούν για περάσματα κοπαδιών από καμήλες και δεν αποκλείεται να διασταυρωθούμε με κάποια από αυτά μέχρι να φτάσουμε στην εντυπωσιακή όαση Τόντρα, με τα παλιά χωμάτινα χωριά να κρέμονται στις απότομες πλαγιές των λόφων με τις χιλιάδες χουρμαδιές. Από το στενό πέρασμα που θα βρούμε στον δρόμο μας θα μπούμε στο φαράγγι πεζοί και θα θαυμάσουμε τις βραχώδεις απότομες πλαγιές, αλλά κυρίως τη δύναμη της φύσης. Και αν πιστέψετε έστω και μια στιγμή ότι οι εικόνες αρκούν για σήμερα, πλανάσθε. Η σημερινή μας αποστολή δεν θα ολοκληρωθεί με την άφιξή μας στο Ερφούντ. Αμέσως μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας θα επιβιβαστούμε σε τζιπ 4x4 για μια εμπειρία στην έρημο, για να ξυπνήσουμε μνήμες από τον Λόρενς της Αραβίας. Με τα ειδικά τζιπ θα διασχίσουμε τη βραχώδη έρημο και θα μεταφερθούμε στη Μερτζούκα με τους κοκκινωπούς αμμόλοφους. Μόλις βρεθούμε ακριβώς στην είσοδο της ερήμου, θα εγκαταλείψουμε τα τζιπ και θα ανέβουμε τους αμμόλοφους με καμήλες. Στην πορεία μας θα θαυμάσουμε τις ουράνιες αποχρώσεις στους ατέλειωτους αμμόλοφους που απλώνονται μπροστά μας την ώρα που πέφτει το δειλινό. Μια εμπειρία ζωής απλώς και μόνο να βρεθεί κανείς εκεί στην ησυχία και την απεραντοσύνη της απρόβλεπτης Σαχάρας ή να βουλιάξει στην ατελείωτη άμμο, την περιτριγυρισμένη από φοινικόδεντρα και βεδουίνικες φιγούρες, με τις εκπληκτικές ενδυμασίες τους, τα σκαμμένα από τον ήλιο πρόσωπά τους και τα μάτια που μέσα τους καθρεπτίζεται όλη η έρημος. Ύστερα από ένα τέτοιο υπερθέαμα, θα επιστρέψουμε γεμάτοι εικόνες στο ξενοδοχείο μας (Κάσμπα), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

* Σημείωση: Η εκδρομή αυτή πιθανόν να γίνει την επόμενη ημέρα, με την ανατολή του ηλίου, ανάλογα με τον καιρό.

4η ημέρα: Ερφούντ - Ουαρζαζάτ (περπάτημα σε όαση, κινηματογραφικά στούντιο) Εκεί που ο Λόρενς της Αραβίας συναντά το «Game of Thrones»

Σήμερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την «πύλη του μεγάλου Νότου», την Ουαρζαζάτ. Θα αφήσουμε πίσω μας την Ερφούντ, την πόλη των απολιθωμάτων και των χουρμάδων, και θα κατευθυνθούμε δυτικά στον Μεγάλο Άτλαντα και τον Αντιάτλαντα. Καθ’ οδόν θα παρατηρήσουμε το αρχαίο σύστημα άρδευσης των οάσεων, τα «χετάρα», για το οποίο θα μας μιλήσουν τόσο ο αρχηγός μας όσο και ο τοπικός ξεναγός, και θα προσθέσουμε ακόμα μία εμπειρία στο παλμαρέ μας περπατώντας μέσα σε μια όαση-πηγή ζωής και ευημερίας για τον Νότο. Διατρέχοντας την «κοιλάδα των ρόδων» θα φτάσουμε στην Ουαρζαζάτ, η οποία εκτείνεται στο κέντρο ενός ερημικού οροπεδίου και ιδρύθηκε από τους Γάλλους λεγεωνάριους το 1920. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η κάσμπα Ταουρίντ, ένα αρχοντικό που χρησιμοποιήθηκε τόσο κατά το παρελθόν από τον πασά του Νότου, Γκλαουί, όσο και προσφάτως από πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Λίγο έξω από την είσοδο της πόλης, σε ένα κομμάτι του οροπεδίου, βρίσκεται η βάση μιας παλιάς στρατιωτικής μονάδας. Εκεί σήμερα υπάρχουν κινηματογραφικά στούντιο που απετέλεσαν σκηνικά για πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Κατά την επίσκεψή μας εδώ θα μας μιλήσουν για όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κινηματογράφου που γυρίστηκαν εδώ, όπως «Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Μονομάχος», η «Βαβέλ» αλλά και η τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones». Μετά τηνξενάγηση στα στούντιο θα επιστρέψουμε στην πόλη. Μπαίνοντας θα αντικρίσουμε παντού αγορές γεμάτες χρώμα και ζωή, βερβέρικα καφενεία, όπου ο ναργιλές, ο αραβικός καφές και το τσάι με φύλλα δυόσμου σε ταξιδεύουν αλλού. Και όλα αυτά μέσα σε μια απίστευτη πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων! Χορτασμένοι από εικόνες και μυρωδιές θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: Κσαρ Άιτ Μπεν Χαντού - Μεγάλος Άτλαντας - Μαρακές Η χολιγουντιανή ατμόσφαιρα δεν τελειώνει στην Ουαρζαζάτ

Στη μέση του ερημικού τοπίου ξεφυτρώνει το οχυρωμένο χωριό Άιτ Μπεν Χαντού - προστατευόμενο από την UNESCO- με τις χαρακτηριστικές πλινθόκτιστες κάσμπα, ένα απίστευτο αντιπροσωπευτικό σκηνικό του πολεμικού παρελθόντος των πολλών και διαφορετικών φυλών του νότιου Μαρόκου. Η καφεκόκκινη καστροπολιτεία Κασμπάχ, που σκαρφαλώνει στην πλαγιά του λόφου, είναι ανησυχητικά γνώριμη, μια και η πιο μεγαλειώδης πόλη που έχει υπάρξει ή θα υπάρξει ποτέ, η φαντασμαγορική Qarth, στο «Game of Thrones» ήταν στην πραγματικότητα το Άιτ Μπεν Χαντού. Θα σκαρφαλώσουμε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ στα ανηφορικά χωμάτινα δρομάκια του, ανάμεσα στα χαμηλά καφεκόκκινα σπίτια, για να θαυμάσουμε τη συγκλονιστική θέα στον εντυπωσιακό φοινικώνα που απλώνεται από τη μία και την απεραντοσύνη της ερήμου από την άλλη. Ο ντόπιος ξεναγός μας θα μας δείξει με περηφάνεια την αρένα στην οποία γυρίστηκε η ταινία «Ο μονομάχος». Το χωμάτινο αυτό κάστρο, κομμάτια του οποίου έχουν την τεχνοτροπία οικημάτων της Υεμένης, υπήρξε επίσης σκηνικό των ταινιών «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και «Το διαμάντι του Νείλου». Η διαδρομή μας θα ακολουθήσει πάλι τον δρόμο των καραβανιών προς τον Βορρά, τον Μεγάλο Άτλαντα, εκεί που κατοικούν αποκλειστικά οι Βέρβεροι, οι αυτόχθονες κάτοικοι της χώρας, για να καταλήξουμε ξανά στη ζωντανή παριζιάνικη πόλη του Μαρόκου, το Μαρακές. Αφού δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο μας, θα μεταβούμε για να πιούμε ένα κοκτέιλ στο διάσημο «Chez Ali», όπου θα παρακολουθήσουμε το φαντασμαγορικό φολκλορικό Fantasia Show, βγαλμένο από αραβικές νύχτες. Η αυλαία αυτής της νύχτας πέφτει με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Μαρακές (ξενάγηση, παραδοσιακό βραδινό με χορό της κοιλιάς) Χαμένοι στην «κόκκινη πόλη»

Τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι σημαντικών εμπορικών δρόμων, ανάμεσα στην οροσειρά του Άτλαντα, τη Σαχάρα και την απεραντοσύνη των νοτίων περιοχών, το Μαρακές είναι η «κόκκινη πόλη», η πρωτεύουσα του Νότου και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε τα τείχη της πόλης, το παλάτι Μπάχια, τους κήπους Μαζορέλ και τους τάφους των Saadi.            
Στο Μαρακές, εξάλλου, βρίσκονται και αρκετά από τα λαμπρότερα οικοδομήματα ολόκληρου του Μαρόκου, όπως το ξακουστό τζαμί με τον εντυπωσιακό μιναρέ Κουτούμπια, το οποίο πήρε το όνομά του από τους μικροπωλητές βιβλίων που κάθονταν στο εξωτερικό του (κουτούμπ στα αραβικά σημαίνει «βιβλία»). Θα επισκεφθούμε τα δαιδαλώδη σουκ και, φυσικά, τη θρυλική κεντρική πλατεία Τζεμάα ελ Φνα, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία-αγορά του αραβικού κόσμου. Για πολλούς αιώνες η πόλη αυτή ήταν ένα ονομαστό εμπορικό κέντρο. Βέρβεροι και Άραβες νομάδες και αυτόχθονες από το κοντινό όρος Άτλας συνέρρεαν στη χαώδη κεντρική πλατεία, την Τζεμάα ελ Φνα, ενώ έμποροι από το Τιμπουκτού, την Αίγυπτο και την Ευρώπη έρχονταν να εμπορευθούν βαμβάκι χρυσό ασήμι, δούλους και μπαχαρικά. Σήμερα φαίνεται ότι ελάχιστα έχει αλλάξει και τα ψώνια είναι πάντα ένας καλός λόγος για να επισκεφθείτε τη Μεδίνα του Μαρακές, δηλαδή την παλιά συνοικία. Θα αφεθούμε στη δίνη του λαβύρινθου αυτής της περιοχής και στα σκοτεινά στενά σοκάκια, όπου ο ουρανός κρύβεται πίσω από χαλιά που κρέμονται από ψηλά, θα ανακατευτούμε με τους πολυάριθμους μικροπωλητές, τους ζογκλέρ, τους μουσικούς γκνάουα, τους φαρμακοτρίφτες και θα ξελογιαστούμε από τους γυρολόγους και τους επιδέξιους εμπόρους που στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο πουλούν από παραδοσιακά μπαμπούς (ζωηρόχρωμα κίτρινα πασούμια) έως διακοσμητικά σιδερένια φανάρια. Αν είστε λάτρεις των μπαχαρικών και των βοτάνων, στις αγορές τους θα βρείτε ό,τι πιο εξεζητημένο και δυσεύρετο καρύκευμα υπάρχει. Οι βοτανοπώλες προσφέρουν ελιξίρια και λοσιόν που θεραπεύουν όλες τις παθήσεις. Προσφέρουν, μαύρους σκορπιούς μπουκαλάκια με βδέλλες ακόμα και αποξηραμένους χαμαιλέοντες για ιατρική χρήση. Έπειτα από όλο αυτό το πανηγύρι των αισθήσεων, με γεμάτες τις μηχανές μας με εμπειρίες, θα απολαύσουμε μαζί το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Το έχουμε οργανώσει σε μαροκινό εστιατόριο, με παραδοσιακή μουσική και χορό της κοιλιάς.

7η ημέρα: Μαρακές

Ελεύθερο πρωινό για μια τελευταία βόλτα στην πόλη και έπειτα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μαρακές για την πτήση της επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Ενίοτε το πρόγραμμα εκτελείται και με αντίστροφη φορά, ανάλογα με τις πτήσεις.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση.

Από Αθήνα

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 804

27/05/2018

ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ

07:20

08:40

OS 899

27/05/2018

ΒΙΕΝΝΗ - ΜΑΡΑΚΕΣ

09:50

13:05

OS 900  

02/06/2018

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΒΙΕΝΝΗ

13:55

19:05

OS 803

02/06/2018

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

21:15

00:30

 

 

 

 

Από Λάρνακα

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

OS 836

27/05/2018

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΙΕΝΝΗ

06:25

08:45

OS 899

27/05/2018

ΒΙΕΝΝΗ - ΜΑΡΑΚΕΣ

09:50

13:05

OS 900  

02/06/2018

ΜΑΡΑΚΕΣ - ΒΙΕΝΝΗ

13:55

19:05

OS 835

02/06/2018

ΒΙΕΝΝΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ

20:35

00:40

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* lux, 5* η kasbar.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
  • Το Fantasia Show με ποτό.
  • Η εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους της Μερτζούγκα με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.
  • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα (30 €).

 

  • Αναχωρήσεις από Κύπρο
    Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)
  • Δεν περιλαμβάνονται       
    Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 350

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Τα ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standards. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*. Έτσι το Versus Travel κάνει  προσπάθεια επιλογής ξενοδοχείων με δικά του κριτήρια πραγματικής ποιότητας, δοκιμασμένα, που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικες.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ? ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από  Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να
αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την
διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι
αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται
διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του
“Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα
του Versus

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα ειδικά για εκείνους που θέλουν να ζήσουν στην εμπειρία της ερήμου.  Ένα πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές και πτήσεις και με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις

Είναι άρτια σχεδιασμένο, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται όσο το δυνατόν περισσότερα και σπουδαιότερα αξιοθέατα. Η διαμονή σε θρυλικές πόλεις και η διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, που περνά μέσα από πανέμορφα χωριά, φαράγγια και χαράδρες, αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες. Με ειδικό σχεδιασμό έτσι ώστε να μπορέσετε να γνωρίσετε και την περιοχή του Ατλάντα με τις κάσμπες και τα ορεινά χωριά, σε συνδυασμό με την έρημο και τις εντυπωσιακές οάσεις.

Ένα ταξίδι-εξερεύνηση, με ιδιαίτερα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό και εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως:

  1.  Ιδανικές και σπάνιες πτήσεις για το Μαρακές και όχι μεταφορές από Καζαμπλάνκα έτσι ώστε να αφιερώσουμε όλο το χρόνο στην περιοχή που θέλουμε
  2. Τρεις διανυκτερεύσεις στο μοναδικό κοσμοπολίτικο Μαρακές για αξέχαστες βραδινε΄ς και ημερήσιες περιπλανήσεις.
  3.  Εκδρομή στη Μερτζούγκα και βόλτα με καμήλες στους αμμόλοφους της Σαχάρας και να απολαύσουμε την ανατολή (ή τη δύση) του ήλιου.
  4.  Διανυκτέρευση στην κοιλάδα Ναντές
  5. Διανυκτέρευση στην Ουαρζαζάτ για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και την πόλη αλλά και τα σημεία της διαδρομής.
  6.  Διαδρομή στην οροσειρά του Άτλαντα, μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουύρ που αφήνει άφωνους τους ταξιδιώτες (Κοιλάδα Νταντές, Φαράγγι του Τόντρα)
  7.  Ημιδιατροφή
  8.  Ξενοδοχεία 4* sup  και κάσμπα.

 

Το ταξίδι συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι τοπικός ελληνόφωνος.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρία

Να περπατάς στα φιδωτά σοκάκια μιας κάσμπα

Η κάσμπα (kasbah ή Qassabah) είναι μοναδικό είδος μεντίνας, ισλαμικής πόλης ή φρουρίου.

Η κάσμπα ήταν το μέρος όπου κατοικούσε ο τοπικός άρχοντας και σημείο άμυνας όταν η πόλη δεχόταν επίθεση. Χαρακτηριστικό μιας κάσμπα είναι τα ψηλά τείχη, τα οποία συνήθως δεν έχουν κανένα παράθυρο. Πολλές φορές χτίζονταν στην κορυφή λόφων -έτσι η υπεράσπισή τους ήταν ευκολότερη- ή στην είσοδο των λιμανιών.

Η κατασκευή μιας κάσμπα ήταν συχνά ένδειξη πλούτου. Σχεδόν όλες οι πόλεις είχαν τη δική τους κάσμπα, αφού ήταν απαραίτητη για την υπεράσπιση της πόλης.

Περπατώντας τα φιδωτά δρομάκια μιας κάσμπα στο Μαρόκο αντιλαμβάνεται κανείς όλο το εξωτικό μεγαλείο αυτής της χώρας. Αν μάλιστα αποφασίσεις να κάτσεις σε ένα υπαίθριο καφέ για τσάι μέντας και αμυγδαλωτό, η εμπειρία μετατρέπεται σε απόλυτη ικανοποίηση όλων των αισθήσεων!

Dreams come true
Κάσμπα συναντούμε σε κάθε διαδρομή του ταξιδιού μας.

Info

Εδώ Μαρόκο


Πρωτεύουσα: Ραμπάτ

Πληθυσμός: 34.859.364

Γλώσσα: Αραβικά

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: -2 ώρες

Νόμισμα: Ντιράμ

Διεθνής κωδικός κλίσης: +212

 

Επιπλέον γνώσεις

Βιβλία:

  • «Tσάι στη Σαχάρα», του Πολ Μπόουλς, εκδόσεις Απόπειρα.
  • «Το χαμένο σχολείο», του Ζελούν Μπεν Ταχάρ, εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες.

 

Ταινίες:

  • «Καζαμπλάνκα», σε σκηνοθεσία του Μάικλ Κερτίζ, με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
  • «Βαβέλ», σε σκηνοθεσία του Αλεχάντρο Ιναρίτου, με τους Μπραντ Πιτ και Κέιτ Μπλάνσετ.

 

Το ταξίδι μας

  • Αεροπορική εταιρεία: Austrian
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις: με αεροπλάνο και πούλμαν.
  • Ξενοδοχεία: 4*,5*
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

 

Επιπλέον παροχές

  • Στο Μαρακές νυχτερινή βόλτα με παραδοσιακές άμαξες στην παλιά Μεδίνα.
  • Στο Ερφούντ βόλτα με ειδικά τζιπ 4x4 μέσα στην έρημο, με προορισμό τους κοκκινωπούς αμμόλοφους της Μερτζούκα. Μόλις βρεθούμε στην είσοδο της ερήμου, θα εγκαταλείψουμε τα τζιπ και θα ανέβουμε τους αμμόλοφους με καμήλες!
  • Κοκτέιλ στο διάσημο «Chez Ali», στο Μαρακές, όπου θα παρακολουθήσουμε το φαντασμαγορικό φολκλορικό Fantasia Show.
  • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε μαροκινό εστιατόριο, με παραδοσιακή μουσική και χορό της κοιλιάς.

 

Highlights

  • Εξερευνήστε τα πολυδαίδαλα σουκ στη μεδίνα της αυτοκρατορικής πόλης του Μαρακές.
  • Απολαύστε συναρπαστικές εκδρομές μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουρ.
  • Αφήστε να σας συνεπάρει το ηλιοβασίλεμα ή η ανατολή του ηλίου τους αμμόλοφους της Σαχάρας.
  • Νιώστε κάτι από το καραβάνι της ερήμου, μέσα από τη διαδρομή με καμήλες στη Μερτζούγκα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Στο Μαρακές νυχτερινή βόλτα με παραδοσιακές άμαξες στην παλιά Μεδίνα.
  • Στο Ερφούντ βόλτα με ειδικά τζιπ 4x4 μέσα στην έρημο, με προορισμό τους κοκκινωπούς αμμόλοφους της Μερτζούκα. Μόλις βρεθούμε στην είσοδο της ερήμου, θα εγκαταλείψουμε τα τζιπ και θα ανέβουμε τους αμμόλοφους με καμήλες!
  • Κοκτέιλ στο διάσημο «Chez Ali», στο Μαρακές, όπου θα παρακολουθήσουμε το φαντασμαγορικό φολκλορικό Fantasia Show.
  • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε μαροκινό εστιατόριο, με παραδοσιακή μουσική και χορό της κοιλιάς.

Χάρτης Ταξιδιού Μαρόκο με εμπειρία στην έρημο και στο κοσμοπολίτικο Μαρακές | 27.05.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info