Εκτεταμένο Θιβέτ, Νότια Κίνα, Επαρχία Σετσουάν | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2018

Διάρκεια: 11,12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2299€

Travel Identity

Ανάβαση στη «στέγη του κόσμου»

Μπορεί ένα ταξίδι στο Θιβέτ να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα; Όσοι έχουν αξιωθεί να φτάσουν σε αυτόν τον ιερό τόπο ορκίζονται πως ναι, μπορεί!

Το Θιβέτ, αυτή η αχανής χώρα με τα οροπέδια και τις ογκώδεις βουνοκορφές, γοήτευε από παλιά τους εξερευνητές και ταξιδευτές ανά τον κόσμο. «Στέγη του κόσμου», «Σάνγκρι-λα» και «Γη του χιονιού» είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί. Αφ’ ότου ο βουδισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία τον 7ο αιώνα, το Θιβέτ αφιερώθηκε στον πνευματισμό.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και σημαντικά γεγονότα στα μέσα του 20ού αιώνα συνετέλεσαν σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής αυτού του απλού, υπέροχου νομαδικού λαού. Ωστόσο η πίστη, βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του κάθε Θιβετιανού, είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας προκειμένου να καταφέρει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ζωής.

Ένα ταξίδι στο Θιβέτ είναι μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς τον τρόπο ζωής και σκέψης ενός λαού που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να διατηρήσει τον πολιτισμό του και την πίστη του, αλλά δεν είναι βέβαιο για το πόσο ακόμα καιρό θα το καταφέρνει, καθώς οι επιρροές από τον κινεζικό τρόπο ζωής είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας με το Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, έναν σχετικά άγνωστο, αλλά πανέμορφο προορισμό στη Νοτιοδυτική Κίνα. Από εκεί φτάνοντας στο Θιβέτ, την «κορυφή του κόσμου», ο καθένας βιώνει την ενέργεια αυτού του ιερού χώρου με διαφορετικό τρόπο.

Τις επόμενες ημέρες δεν αρκούμαστε μόνο σε επισκέψεις στα αξιοθέατα της Λάσα, της ιερής πρωτεύουσας που διαφυλάσσει τη φλόγα της θιβετιανής κληρονομιάς που τρεμοσβήνει αλλά δεν χάνεται: ταξιδεύουμε και στην επαρχία για να επισκεφθούμε ιστορικές πόλεις όπως το Τσετάνγκ, το Γκιαντσέ και το Σιγκάτσε. Επισκεπτόμαστε ιστορικά μοναστήρια που χτίστηκαν πριν από αιώνες, βουβοί μάρτυρες του παρελθόντος. Στα σωθικά τους κρύβουν ακόμα τους θησαυρούς που κατάφεραν να επιβιώσουν από τη «μεγάλη προλεταριακή πολιτιστική επανάσταση» χάρη στην ευρηματικότητα κάποιων μοναχών.

Η κάθε διαδρομή στο Θιβέτ είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς στο διάβα μας συναντούμε πανέμορφες λίμνες, χιονισμένες βουνοκορφές και τοπία απίστευτης ομορφιάς.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως σας έχουμε συνηθίσει στα πολιτιστικά ταξίδια Versus, είναι άρτια σχεδιασμένο, με σκοπό η αναρρίχηση στο οροπέδιο του Θιβέτ να είναι ταυτόχρονα και μύηση στη μυστηριακή του ατμόσφαιρα και η «ανάβαση» να μην είναι μόνο σωματική...

Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγουμε ως αρχηγό βουδιστή εξειδικευμένο στον θιβετιανό πολιτισμό αλλά και αεροπορική μετάβαση από και προς το Θιβέτ προκειμένου να είμαστε ήρεμοι και ξεκούραστοι όπως απαιτεί η εμβάθυνση στο ταξίδι αυτό.

Ωστόσο, ένα ταξίδι στο Θιβέτ έχει ένα μειονέκτημα: υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάποιος να ερωτευτεί αυτόν τον ιερό τόπο με τη μοναδική ενέργεια και τους υπέροχους ανθρώπους και να μην μπορεί να τον αποχωριστεί για μεγάλο διάστημα!

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης και ένα τμήμα της Νότιας Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν), με τα χαριτωμένα ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον πέτρινο Βούδα του Λεσάν!

 

Μόνο Στο Versus

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

 • Το ταξίδι αυτό δεν αποτελεί ένα απλό πέρασμα από το Θιβέτ με επίσκεψη μόνο της Λάσα. Είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος. Εκτός από τη Λάσα εξερευνούμε σημεία του, που είναι εκτός των τουριστικών διαδρομών. Έτσι περιδιαβαίνοντας τα Ιμαλάια αναζητούμε αυθεντικές εικόνες και Θιβετιανά μοναστήρια στο Γκυαντσέ και στο Σιγκατσέ. Τα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα, που θα δούμε στα περίχωρα της Λάσα είναι επίσης από τα πιο συγκλονιστικά του Θιβέτ.  
 • Ο αρχηγός της εκδρομής είναι απόλυτα εξειδικευμένος στον Θιβετιανό πολιτισμό και στην Βουδιστική θρησκεία. Με τη βοήθειά του θα μυηθείτε στις βασικές αρχές του Θιβετιανού Βουδισμού. Σκοπός στα ταξίδια μας είναι να αποκομίσουμε εμπειρίες και γνώσεις, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα
 • Με τέλειες πτήσεις με τις οποίες έχουμε το μικρότερο χρόνο πτήσης για την περιοχή. Η επιστροφή είναι αυθημερόν χωρίς διαν/ση στο αεροσκάφος.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ένα τμήμα της Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, με τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον τεράστιο πέτρινο Βούδα του Λεσάν
 • Με πτήσεις από και προς το Θιβέτ 
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel 
 

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

«Η χώρα του ουρανού»

Αυτή είναι η ονομασία της εύφορης κοιλάδας στην οποία βρίσκεται το Τσενγκντού. Πόλη με ξεχωριστή γοητεία, έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής της συνέχειας και φημίζεται για την περιορισμένη ηλιοφάνεια και τα αμέτρητα τεϊοποτεία. Η πρώτη μας κίνηση, λοιπόν, είναι να εξερευνήσουμε τα στενάκια της παλιάς πόλης (Kuanzhai Xiangzi) και να απολαύσουμε το τσάι μας σε ένα από τα διάσημα παραδοσιακά τεϊοποτεία στα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΕΣΑΝ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Μικρά και μεγάλα θαύματα...

Πρώτη επίσκεψη της ημέρας στο Κέντρο Προστασίας Πάντα, για να γνωρίσουμε τα χνουδωτά ασπρόμαυρα αρκουδάκια της Κίνας, που από κοντά είναι σαν ψεύτικα. Η επόμενη διαδρομή μας, μας φέρνει στο Λεσάν κάτω από το ήρεμο βλέμμα του Βούδα, ύψους 71 μέτρων. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου και άρχισε να σμιλεύεται στο βουνό το 713 μ.Χ. προκειμένου να συγκρατηθούν τα ορμητικά νερά των τριών ποταμών που κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Το άγαλμα ολοκληρώθηκε 90 χρόνια αργότερα. Μάλιστα λέγεται ότι από τις εργασίες έπεσαν τόσοι βράχοι στο νερό που άλλαξαν τα ρεύματα και τα ποτάμια ηρέμησαν... Από το 1996 το άγαλμα αυτό έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΑΣΑ

Λάσα σημαίνει «ιερή γη»

Σήμερα αποχαιρετούμε για λίγες ημέρες το όμορφο Τσενγκντού. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και πετάμε για τη Λάσα, την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ. Χτισμένη σε οροπέδιο, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα, θρησκευτικού και πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ. Lha στα θιβετιανά σημαίνει «ιερή» και sa «γη». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ, Θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα)

«Κόρα και μάντρα»

Μια επίσκεψη στη Λάσα είναι το όνειρο κάθε Θιβετιανού από την επαρχία του Θιβέτ. Πιστοί ξεκινούν από κάθε γωνιά του Θιβέτ για να πάνε στη Λάσα για προσκύνημα, διανύοντας πεζή εκατοντάδες χιλιόμετρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Για εμάς η επίσκεψη στο ανάκτορο Ποτάλα θα είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση. Το Ποτάλα είναι ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1.000 δωματίων που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Η κατασκευή του παλατιού άρχισε το 1645 από τον πέμπτο Δαλάι Λάμα και ολοκληρώθηκε το 1694.

Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός Τζόκανγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται το άγαλμα του Βούδα σε νεαρή ηλικία, το οποίο μετέφερε η πριγκίπισσα Γουέντσεν όταν έφτασε στο Θιβέτ για να παντρευτεί τον Σονγκτσέν Γκαμ-πό. Το άγαλμα θεωρείται το πιο ιερό σε όλο το Θιβέτ. Εκατοντάδες πιστοί πηγαίνουν από το ένα ιερό στο άλλο προσφέροντας λιωμένο βούτυρο, το οποίο χρησιμοποιείται αντί κεριών, για να φωτιστεί ο χώρος. Φεύγοντας από τον ναό, θα βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία: θα συμμετάσχουμε στην «κόρα», την προσκυνηματική διαδρομή γύρω από το ιερό Τζόκανγκ.

Σε αυτήν τη διαδρομή οι πιστοί κινούνται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού ψάλλοντας χαμηλόφωνα «μάντρα» (προσευχές), τα οποία μετρούν με τη βοήθεια του «μάλα» (κομποσκοίνι). Με το άλλο χέρι γυρίζουν τον μύλο των προσευχών. Εκεί, όπου έμποροι και μικροπωλητές δημιουργούν μια φασαριόζικη πολυχρωμία, είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη θιβετιανή γλώσσα σημαίνει «Πάρκο του θησαυρού». Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Ακολουθεί δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ - ΓΚΙΑΝΤΣΕ

Στον τόπο του αιώνιου χιονιού

Η πυξίδα του Versus σήμερα δείχνει την παλιά πόλη Γκιαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περάσουμε δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Γιαμντρόγκ, την «τιρκουάζ λίμνη», μία από τις τρεις ιερές λίμνες του Θιβέτ. Σε αυτήν καταλήγουν ρυάκια από τα χιόνια των γύρω βουνών που λιώνουν. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Θιβέτ και θα θαυμάσουμε τον παγετώνα Κάρε-λα. Άφιξη στο Γκιαντσέ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΙΑΝΤΣΕ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΛΚΟΡ, ΣΤΟΥΠΑ ΚΟΥΜΠΟΥΜ) - ΣΙΓΚΑΤΣΕ

Προσεγγίζοντας την ουσία

Το πρωί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ, το οποίο ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Εντός των τειχών της μονής ορθώνεται η μοναδική οκταγωνική Στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η στούπα αυτή διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες. Η στούπα είναι μια τρισδιάστατη αρχιτεκτονική απόδοση του σύμπαντος. Καθώς ο πιστός πλησιάζει προς το κέντρο μέσα από τους διαδρόμους, φτάνει στο τέλος αυτής της διαδρομής στην ουσία. Ο πιστός ανεβαίνει τόσο κυριολεκτικά (καθ' ύψος) όσο και μεταφορικά (δυναμώνει η αντίληψή του) και σταδιακά φτάνει στην «καρδιά» της ύλης, που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι η κορυφή της στούπας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του θιβετιανού βουδισμού, μετά τον Δαλάι Λάμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΤΣΕ - ΛΑΣΑ

Στον Βούδα του μέλλοντος

Σήμερα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικά εντυπωσιακό άγαλμα του Μελλοντικού Βούδα (Μαϊτρέγια), ύψους 26 μέτρων. Εννιακόσιοι τεχνίτες εργάστηκαν επί 9 χρόνια για να το ολοκληρώσουν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λάσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Μπαρκόρ, την παλιά πόλη της Λάσα. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΤΡΕΠΟΥΝΓΚ & ΣΕΡΑ)

Στα ιερά μοναστήρια

Για μια καλύτερη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ θα επισκεφθούμε τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο από τα πιο ιερά βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν.

Το μοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενούσε 10.000 μοναχούς. Ήταν επίσης η έδρα του εκάστοτε Δαλάι Λάμα μέχρι να ολοκληρωθεί το παλάτι Ποτάλα. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 600 μοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το μοναστήρι κατάφερε και γλίτωσε στο πέρασμα των αιώνων από εμφύλιους πολέμους, επιδρομές Μογγόλων και από την πολιτιστική επανάσταση.

Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούμε την κεντρική αίθουσα των συνελεύσεων όπου υπάρχουν αναρτημένα τεράστια λάβαρα. Εκτός από το παραδοσιακό τυπογραφείο με ξύλινες πλάκες-σφραγίδες για το τύπωμα των ιερών κειμένων «σούτρα», στη μονή λειτουργούν ακόμη τρεις σχολές που είναι αφιερωμένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ - ΤΣΕΝΓΚΤΟΥ

Επιστροφή στην πραγματικότητα

Η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και η πτήση επιστροφής από τη Λάσα στο Τσενγκντού είναι συγχρόνως και ένα ταξίδι επιστροφής από τη «στέγη του κόσμου» σε μια πιο γήινη πραγματικότητα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση της περίφημης όπερας Σετσουάν. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα. Άφιξη μετά τα μεσάνυχτα.

Στην αναχώρηση στις 08.08 η μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση για την Αθήνα, πραγματοποιείται την ενδέκατη ημέρα το βράδυ, οπότε φτάνουμε τη δωδέκατη ημέρα το πρωί (check out - αφήνουμε τα δωμάτιά μας την ενδέκατη ημέρα, έως τις 12:00).

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1176

24/06

ΑΘΗΝΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:15

19:50

KL  891

24/06

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ   – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

21:05

12:50

KL  892

04/07

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ    –   ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

14:35

19:05

KL 1581

04/07

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ    – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από  Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 212

08/08

ΑΘΗΝΑ –  NTOXA

20:55

01:10

QR 860

09/08

NTOXA   – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

02:15

14:55

QR 861

19/08

ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ    –   NTOXA

01:30

04:00

QR 203

19/08

NTOXA    – ΑΘΗΝΑ

07:15

11:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορική εταιρεία: KLM/Qatar.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Τσενγκτού Νοτιοδυτική Κίνα (2), Λάσα (2), Γκιαντσέ (1), Σιγκάτσε (1), Λάσα (2), Τσενγκντού (1).
 • Ημιδιατροφή (κυρίως κινέζικου τύπου γεύματα).
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Ξενοδοχεία 5* στο Τσενγκντού, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ όπου η υποδομή είναι χαμηλή.
 • Βουδιστής αρχηγός, εξειδικευμένος στον θιβετιανό πολιτισμό και με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €
 • Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μήνη ισχύ - το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία

Προσοχή! Δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο με προσθήκη πτυσσόμενου κρεβατιού.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

                                              **Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

 • Το ταξίδι αυτό δεν αποτελεί ένα απλό πέρασμα από το Θιβέτ με επίσκεψη μόνο της Λάσα. Είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος. Εκτός από τη Λάσα εξερευνούμε σημεία του, που είναι εκτός των τουριστικών διαδρομών. Έτσι περιδιαβαίνοντας τα Ιμαλάια αναζητούμε αυθεντικές εικόνες και Θιβετιανά μοναστήρια στο Γκυαντσέ και στο Σιγκατσέ. Τα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα, που θα δούμε στα περίχωρα της Λάσα είναι επίσης από τα πιο συγκλονιστικά του Θιβέτ.  
 • Ο αρχηγός της εκδρομής είναι απόλυτα εξειδικευμένος στον Θιβετιανό πολιτισμό και στην Βουδιστική θρησκεία. Με τη βοήθειά του θα μυηθείτε στις βασικές αρχές του Θιβετιανού Βουδισμού. Σκοπός στα ταξίδια μας είναι να αποκομίσουμε εμπειρίες και γνώσεις, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα
 • Με τέλειες πτήσεις με τις οποίες έχουμε το μικρότερο χρόνο πτήσης για την περιοχή. Η επιστροφή είναι αυθημερόν χωρίς διαν/ση στο αεροσκάφος.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ένα τμήμα της Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, με τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον τεράστιο πέτρινο Βούδα του Λεσάν
 • Με πτήσεις από και προς το Θιβέτ 
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel 
 

Εμπειρία

Να αγναντεύεις τον κόσμο από τον 13ο όροφο του παλατιού Ποτάλα.

Τοποθετημένο ψηλά, στην κορυφή του Κόκκινου Όρους, στο τέλος της κοιλάδας της Λάσα, το Ποτάλα αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά οικοδομήματα στον κόσμο, αντίστοιχο του μεγαλειώδους πολιτισμού που εκπροσωπεί.

Το λευκό ανάκτορο, με πρόσοψη 320 μ., χτίστηκε την εποχή του 5ου Δαλάι Λάμα. Μετά τον θάνατό του ολοκληρώθηκε το κόκκινο ανάκτορο με τις χρυσές στέγες, που φιλοξενεί σημαντικούς θησαυρούς. Οι τοιχογραφίες στην αίθουσα του θρόνου και οι χρυσές και με πολύτιμους λίθους διακοσμήσεις στις ταφικές στούπες των οκτώ Δαλάι Λαμα είναι απλά μεγαλειώδεις. Συνολικά διαθέτει 1.000 αίθουσες σε 130.000 τ.μ. και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε 49 χρόνια!

Έως την αναχώρηση του Δαλάι Λάμα από το Θιβέτ, το 1959, ήταν κατοικία του και έδρα της θιβετιανής διοίκησης. Το ανάκτορο επέζησε της Πολιτιστικής Επανάστασης, στη διάρκεια της οποίας στέγαζε τον στρατό κατοχής.

Το Ποτάλα είναι συγχρόνως μοναστήρι και φρούριο, όπως μαρτυρά και η χωρίς παράθυρα βάση του. Η μείξη πολιτικής και θρησκείας που κυριαρχεί στο Θιβέτ από το 1959 εκφράζεται σε αυτό το αρχιτεκτονικό έργο εξαίρετης ιστορικής και καλλιτεχνικής σημασίας, στη θέα του οποίου κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος!

Dreams come true

Το ανάκτορο Ποτάλα θα επισκεφτούμε την 5η ημέρα του ταξιδιού μας.

 

 

Info

Πρωτεύουσα: Λάσα

Πληθυσμός: 6.000.000

Γλώσσα: Θιβετιανά και Κινέζικα

Διαφορά ώρας με την Ελλάδα: συν 6 ώρες

Νόμισμα: Yuan

Ισοτιμία: 1 ευρώ = 8,33 Yuan

Διεθνής κωδικός κλίσης: +86891

 

Επιπλέον γνώσεις

 Βιβλία:
• «Στα άδυτα του Θιβέτ. Η πρώτη Ευρωπαία στην απαγορευμένη Λάσα», της Αλεξάνδρας Νταβίντ-Νελ, εκδόσεις Νάρκισσος.
• «Στο μυστικό Θιβέτ», του Θήοντορ Ίλλιον, εκδόσεις Πύρινος Κόσμος.
• «Πώς να δείτε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είναι», του Δαλάι Λάμα, εκδόσεις Αρχέτυπο.

Ταινίες:
• «Milarepa», του Νέτεν Τσόκλινγκ.
• «Αναζητώντας την απαγορευμένη πόλη», του Ρίτου Σαρίν.
• «Κundun», του Μάρτιν Σκορσέζε.
• «Επτά χρόνια στο Θιβέτ», του Ζαν-Ζακ Ανό.
 

 

Επιπλέον γνώσεις

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ...

Θιβετιανοί, Θιβετιανός Βουδισμός

Οι Θιβετιανοί είναι ένα μείγμα διάφορων λαών των Ιμαλαΐων που αναμίχθηκαν με την πάροδο του χρόνου.Μέχρι τον 7ο αιώνα στην περιοχή του Θιβέτ επικρατούσε η σαμανιστική θρησκεία Μπον. Τότε ο Θιβετιανός βασιλιάς Σόνγκτσεν Γκαμ-πό δημιούργησε οικογενειακούς δεσμούς με την Κίνα όταν νυμφεύτηκε την Γουενγκστέν, ανιψιά του αυτοκράτορα της δυναστείας Τανγκ και με το Νεπάλ όταν νυμφεύτηκε την Μπιρικούτι, κόρη του Νεπαλέζου βασιλιά. Η παράδοση αναφέρει ότι αυτές οι δύο σύζυγοι έφεραν εξευγενισμένα στοιχεία από τους πολιτισμούς τους στην τραχιά αυλή του Θιβέτ και, το πιο σημαντικό, εισήγαγαν τους σπόρους του Βουδισμού, ο οποίος σύντομα έγινε η επίσημη θρησκεία του κράτους, χωρίς ωστόσο να σταματήσει να δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τους Μπον-πο .Τελικά ο Βουδισμός εγκαταστάθηκε οριστικά στο Θιβέτ μετά την επίσκεψη του Παντμασαμπάβα από την Ινδία, στα τέλη του 8ου αιώνα. Ο Πα­ντμασαμπάβα κατάφερε να εξοβελίσει τους δαίμονες της θρησκείας Μπον και να τους χαλιναγωγή­σει, ενσωματώνοντας τους στο Βουδισμό Βατζρα­γιάνα με τη μορφή νταρμαπάλα, δηλαδή φυλάκων του Βουδισμού. Εδώ λειτούργησε η παλιά τα­κτική που λέει ότι, «αν δεν μπορείς να νικήσεις τον εχθρό ή να τον απομακρύνεις, τότε παρ' τον με το μέρος σου». Με αυτό τον τρόπο ο Παντμασαμπάβα εφάρμοσε ένα από τα ουσιώδη στοιχεία του Ταντρισμού, και συγκεκριμένα αυτό που παρακινεί να μην κατα­στρέφονται οι αρνητικές δυνάμεις και τα αρνητικά χαρακτηριστικά, αλλά να αναμορφώνονται και να αφομοιώνονται από  υγιείς δυνάμεις.Ο θιβετιανός Bουδισμός είχε ενωτικό αποτέλεσμα, καθώς έδωσε σε όλους αυτούς τους λαούς μια ομοιόμορφη δοξασία και είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός θιβετιανού αλφαβήτου, ώστε να μπορούν να μεταφραστούν τα ιερά κείμενα από τα Σανσκριτικά. Αυτή η καινοτομία οδήγησε στη γλωσσική ενοποίηση της χώρας και στην τυποποίηση της εκπαίδευσης.Οι διαφορές ανάμεσα στις σχολές του θιβετιανού Bουδισμού και στις άλλες βουδιστικές σχολές είναι σημαντικές. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θιβετιανού Bουδισμού είναι το δόγμα της μετενσάρκωσης των λάμα και το ιδιόμορφο πάνθεόν του. Αρκετές θεότητες είναι τρομακτικές και δεν συνδέονται με τον Bουδισμό Μαχαγιάνα και Τεραβάντα.Στον θιβετιανό Bουδισμό χρησιμοποιούνται πολυάριθμα φυλαχτά και σκεύη που εξυπηρετούν ιερούς σκοπούς. Μερικά από αυτά είναι: Ο Τροχός της Ζωής που διακοσμεί συχνά τους ναούς και συμβολίζει τον κύκλο του πόνου και της αναγέννησης, ο Τροχός της Προσευχής και τα Λάβαρα της Προσευχής.Με την εισαγωγή του Bουδισμού άρχισαν να πέφτουν όλα τα εμπόδια των φυλετικών και οικογενειακών δομών και το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα ήταν ότι οι φιλοπόλεμοι και αιμοδιψείς λαοί μεταμορφώθηκαν σε ειρηνιστές, μέχρι σημείου σήμερα να είναι ανυπεράσπιστοι.

- Το όνομα Θιβέτ προέρχεται από σανσκριτική λέξη και σημαίνει «ουρανός».

- Το Θιβέτ συναγωνίζεται με τη Βολιβία στο υψόμετρο.

- Είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα του κόσμου.

- Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφθασαν στην περιοχή ήταν το 1624 και ήταν Πορτογάλοι ιεραπόστολοι.

- Το βούτυρο που προέρχεται από τα γιακ αποτελεί την πρώτη ύλη για τον τεράστιο αριθμό κεριών που χρησιμοποιούνται στους βουδιστικούς ναούς.

- Το εθνικό φαγητό εδώ ονομάζεται «τσάμπα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highlights

 • Επισκεφθείτε το μοναστήρι Τασιλούνπο και την εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουμπούμ στη Σιγκάτσε
 • Εξερευνήστε το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο Ποτάλα που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού
 • Θαυμάστε τον σπουδαιότερο ναό του Θιβέτ, τον Τζοκάνγκ
 • Εκδράμετε στα τρία από τα πιο ιερά Βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, το Ντρεπούνγκ, το Σέρα και το Τσουρπού στα περίχωρα της πρωτεύουσας
 • Απολαύστε εκπληκτικά τοπία με χιονισμένες ορεινές και χωριά με χαμηλά σπίτια από λάσπη
 • Συναντήστε τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, το γοητευτικό Τσενγκτού
 • Ανακαλύψτε τα σπήλαια Ντατζού και την αρχαία πόλη Σι Τσι Κου
 • Επισκεφθείτε το μουσείο του φράγματος των Τριών Φαραγγιών, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα του κόσμου
 • Αντικρίστε τον τεράστιο πέτρινο Βούδα του Λεσάν
 • Μαγευτείτε από το συγκλονιστικό τοπίο του Γουλόνγκ

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Αρχηγός εξειδικευμένος στον Θιβετιανό πολιτισμό
 • Με πτήσεις από και προς το Θιβέτ
 • Επίσκεψη στο κέντρο Προστασίας Πάντα στο Τσενγκντού.
 • Δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο στη Λάσα.
 • Στo Τσενγκντού παράσταση της περίφημης όπερας Σετσουάν.

Χάρτης Ταξιδιού Εκτεταμένο Θιβέτ, Νότια Κίνα, Επαρχία Σετσουάν | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info