fb

Οι κρυφές ομορφιές της Νότιας Κίνας - Φυλές | 09.05.2018 & 24.10.2018

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα πρωτοποριακό ταξίδι-οδοιπορικό σε άγνωστες γωνιές της Νότιας Κίνας, που κινούνται σε ρυθμούς περασμένων εποχών, μακριά από την ιλιγγιώδη ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων. Αναζητούμε εθνοτικές ομάδες σε μέρη σπανίως επισκέψιμα και αρχαίες υδάτινες πόλεις ξεχασμένες από τον  χρόνο. Αυτήν την Κίνα μπορούμε να τη βρούμε στον πιο ήρεμο Κινέζικο νότο. Την ανακαλύψαμε και σας την προσφέρουμε.  Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγνωστη Νότια Κίνα και τις φυλές της με τις χρωματικές ενδυμασίες και τις ιδιαίτερες κομμώσεις. Σε μια Κίνα αρχέγονη, αγροτική, με μαγευτικούς ορυζώνες, αρχαία γεφύρια και εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα, εικόνες που χαράζονται στο μυαλό όταν τις δεις, αλλά περισσότερο όταν τις ζήσεις. Αυτό ακριβώς σας καλούμε να κάνετε με το ταξίδι του Versus στην άγνωστη Νότια Κίνα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι αυτό επισκεπτόμαστε απάτητες γωνιές μιας άγνωστης Κίνας, που σπάνια θα βρείτε σε προγράμματα: τις φυλές, τα αρχαία μαγικά χωριά και τα εθνικά πάρκα της επαρχίας Χουνάν, αλλά και τους παράξενους οικισμούς της φυλής Χάκκα στην επαρχία Φουτζιάν, για όσους επιλέξουν την επέκταση του προγράμματος

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus Travel

 

Exploring South China by Versus Travel

 

Ιδανικές πτήσεις για Τσενγκτού και επιστροφή από Σιαμέν

 

Με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε:

§  φυλές της Νότιας Κίνας που διατηρούν αρχέγονες παραδόσεις

§  γραφικά χωριά και δυσπρόσιτες πόλεις στα βάθη της Κίνας

§  τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς

Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε επίσης τόπους και χωριά της επαρχίας Χουνάν, εκεί που η φύση σε ταξιδεύει στο παρελθόν και οι μύθοι έχουν αφήσει τα σημάδια τους

Ø  Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους παράξενους οικισμούς της φυλής Χάκκα στην επαρχία Φουτζιάν, με τα κυκλικά πλινθόκτιστα σπίτια τους

Ø  Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα -Τσενγκτού

Από την Ελλάδα… στη Νότια Κίνα

Η μεγάλη ώρα της επιβίβασης έφτασε. Φορτωμένοι με κάμερες, μηχανές και σχετικά ελαφρές αποσκευές, αλλά φορτισμένοι από την προσμονή... Πολλά και θαυμαστά τα έργα θεών και ανθρώπων που μας περιμένουν στη Νότια Κίνα.

 

2η ημέρα: Τσενγκτού - Όπερα

Ηuan ying! (Καλωσορίσατε!)

Από το παράθυρο του αεροπλάνου μπορεί να αντιληφθεί κανείς γιατί η πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν ονομάστηκε «Χώρα του Ουρανού». Το επόμενο που αντιλαμβάνεται, για την εύφορη κοιλάδα Τσενγκτού, στην οποία «φιλοξενείται» το «σώμα» της πόλης, είναι το πολιτιστικό φορτίο που κουβαλάει.

Για χίλια πεντακόσια χρόνια η δυναστεία των Σανγκ και των Τσόου που τη διαδέχθηκε μεγαλούργησαν εκεί και αυτό είναι κάτι που ο τόπος έχει ενσωματώσει στη γη και στον αέρα του.

Μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε ξενάγηση στην παλιά πόλη, που έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας με ξεχωριστή γοητεία. Αφού τονωθούμε πίνοντας ένα φλιτζάνι αυθεντικό κόκκινο ή πράσινο τσάι σε κάποιο διάσημο τεϊοποτείο όπου συχνάζουν οι ντόπιοι, θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση όπερας του Σετσουάν. Γαληνεμένοι από ό,τι γευτήκαμε, μυρίσαμε, ακούσαμε και είδαμε θα επιστρέψουμε για μπουφέ δείπνο με ντόπιες επιλογές και πολλή ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: Τσενγκτού - Κέντρο Πάντα - Λεσάν - Τσενγκτού

Για panda μαζί…

Ξυπνάμε με ανυπομονησία για το τι εντυπωσιακό μάς περιμένει σήμερα και προετοιμαζόμαστε να βιώσουμε δυνατά συναισθήματα τρυφερότητας. Σε λίγο θα γοητευτούμε από τη θέα των πιο γλυκών, χνουδάτων φυτοφάγων πλασμάτων που ζουν στα βουνά της Κεντρικής Κίνας και φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας Πάντα του Τσενγκτού: Τα αρκουδάκια με τις άσπρες και μαύρες βούλες, τα χαριτωμένα Πάντα που όλοι θα θέλαμε να πάρουμε αγκαλιά, θα μας πάρουν το μυαλό με την ομορφιά τους.

Οι εμπειρίες της ημέρας μας ολοκληρώνονται με εκδρομή στο Λεσάν, για να δούμε τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου, με ύψος 71 μέτρα, ο οποίος από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (φωτό). Το βράδυ μετά το κινέζικο μπουφέ στο ξενοδοχείο μας, όσοι θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας για μια διαφορετική βόλτα στη συνοικία Τζιν Λι με τα χαμηλά σπιτάκια, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά με τα πολύχρωμα κινέζικα φαναράκια.

4η ημέρα: Τσενγκτού - Λιτζιάνγκ

Μια πόλη μαγική

Σήμερα θα πετάξουμε για την πιο γραφική κινέζικη παλιά πόλη, το πανέμορφο Λιτζιάνγκ, που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στο εντυπωσιακότερο ντοκιμαντέρ τόσο για τις φυλές που εξακολουθούν να επιβιώνουν στην επικράτειά του αλλά και για τη μοναδική ομορφιά του.

Πώς θα γνωρίσουμε τους ντόπιους και τον τρόπο ζωής τους; Μα, φυσικά, με μια βόλτα με τα πόδια στα στενά δρομάκια, στα κανάλια με τα τρεχούμενα νερά, στις μικρές γέφυρες, στα ξύλινα σπίτια με τις καμπυλωτές στέγες και τα φαναράκια και εννοείται ότι θα κάνουμε στάση στο διάσημο πάρκο της λίμνης του Μαύρου Δράκου. Η εξαιρετικά φωτογενής λίμνη με τη μαρμαρένια γέφυρα των πέντε αψίδων και το τριώροφο Περίπτερο των Πέντε Φοινίκων έχει ιδανικό φόντο το χιονισμένο βουνό του Πράσινου Δράκου.

 

5η ημέρα: Λιτζιάνγκ - Βουνό Πράσινου Δράκου - Φυλή Ναξί - Λιτζιάνγκ

Εκεί που οι άντρες μετά την πρώτη νύχτα γάμου επιστρέφουν στη μαμά τους

Ναι. Οι εικόνες που βλέπουμε στα παραμύθια υπάρχουν! Καθαρίστε τον... σκληρό δίσκο του μυαλού σας και αφήστε χώρο για να αποθηκεύσει στιγμιότυπα που μόνο σε ταινίες μπορεί να ξαναδείτε. Η εξερεύνηση γύρω από το Λιτζιάνγκ θα μας οδηγήσει με τελεφερίκ στο χιονισμένο βουνό του Πράσινου Δράκου (Γιουλόνγκ) για θέα, απεραντοσύνη και ομορφιά μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι!

Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το χωριό Μπάισα, ένα από τα παλαιότερα της περιοχής, για να θαυμάσουμε τις υπέροχες, πολύχρωμες νωπογραφίες στους τοίχους των σπιτιών, αλλά και για να γνωρίσουμε τη φυλή των Ναξί. Οι Ναξί, που ζουν επί αιώνες σε αυτήν την περιοχή, είναι απόγονοι νομάδων του Θιβέτ, οργανωμένοι σε μητριαρχικές κοινωνίες. Εδώ λοιπόν ισχύει ένα σύστημα που ίσως κάποιοι άντρες να ζήλευαν λιγάκι…

Τα ζευγάρια μπορούν να γίνουν εραστές και να κάνουν παιδιά χωρίς να συμβιώνουν. Οι νεαροί συναντούν τις νύχτες τα κορίτσια τους και την ημέρα επιστρέφουν στις οικογένειές τους. Μόνο που για τις γυναίκες αυτό είναι βαρύ και δύσκολο, αφού εκείνες αναλαμβάνουν το μεγάλωμα των παιδιών και τις σκληρές δουλειές στο σπίτι. Πρόκειται για μια φυλή που παρά την απομόνωση και τις κακουχίες μένει πιστή στις παραδόσεις και στις αξίες της. Επιστροφή στην πραγματικότητα και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα: Λιτζιάνγκ - Σι Τσόου - Νταλί

Στο Νταλί για… σουρεάλ διαδρομές

Εύκολα διανύουμε οδικώς τα 187 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν από την πόλη Νταλί. Η ενδιάμεση στάση στο χωριουδάκι Σι Τσόου με την παραδοσιακή αγορά, αληθινή πανδαισία εικόνων, χρωμάτων και ήχων, κρίνεται απαραίτητη. Το Νταλί τώρα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.900 μ. μεταξύ της οροσειράς Κανγκσάν και της αλπικής λίμνης Ερχάι, πρωτεύουσα του κάποτε ισχυρού βασιλείου Νατζάο, μας προσκαλεί για μια βόλτα στην παλιά πόλη και στις Τρεις Παγόδες, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Η μεγαλύτερη έχει 16 επάλληλες στέγες και ύψος 70 μέτρα και είναι άκρως φωτογενής.

 

7η ημέρα: Νταλί - Λίμνη Ερχάι - Κουνμίνγκ

Βαρκάδα, τσάι και συμπάθεια

Στην τεράστια λίμνη Ερχάι οι ψαράδες συνεχίζουν μια αλιευτική παράδοση αιώνων και «χρησιμοποιούν» -με όλη τη σημασία της λέξης- ως βοηθούς στο ψάρεμα τους κορμοράνους. Έπειτα από μια απολαυστική βαρκάδα θα επισκεφθούμε τα χωριά της δυτικής όχθης, που κατοικούνται από τη μειονότητα των Μπάι.

Οι Μπάι φημίζονται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους και τα βαμμένα με ειδική τεχνική υφάσματά τους. Εδώ ακολουθείται ένα περίπλοκο τελετουργικό παρασκευής τσαγιού που ονομάζεται σαντάο, γνωστό και ως «τρεις κούπες τσάι», το οποίο και θα παρακολουθήσουμε.

Ο οικοδεσπότης βάζει πολλά μεγάλα φύλλα τσαγιού σε ένα σκεύος πάνω στα κάρβουνα. Ανακινεί συνεχώς, ώστε να μην καίγονται, και αυτά αρχίζουν να απελευθερώνουν ευωδιαστούς ατμούς. Τότε βάζει δύο δόσεις βραστό νερό στην τσαγιέρα και ρίχνει το ρόφημα στις κούπες τρεις φορές. Η πρώτη είναι για να το μυρίσει ο επισκέπτης. Η δεύτερη για να το δοκιμάσει. Και η τρίτη για να το γευτεί. Μετά το τελετουργικό του τσαγιού, θα συνεχίσουμε για το Κουνμίνγκ, όπου θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: Κουνμίνγκ - Πέτρινο Δάσος - Κουνμίνγκ

Στο Πέτρινο Δάσος

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, όπου βρισκόμαστε, γνωστή και ως «πόλη της αιώνιας άνοιξης», τα αξιοθέατα είναι πολλά. Αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο και θα επισκεφθούμε σήμερα, όμως, βρίσκεται 90 χλμ. νοτιοανατολικά μας.

Κάποιοι είπαν ότι ήταν το πρώτο θαύμα του κόσμου. Ένα δάσος γεμάτο από δέντρα φτιαγμένα από… πέτρες.  Ένας εντυπωσιακός σχηματισμός από βράχους που φαίνεται να «φυτρώνουν» από το έδαφος, γιγάντιοι σταλαγμίτες που μοιάζουν με απολιθωμένα δέντρα. Το περίφημο Πέτρινο Δάσος. Οι πανύψηλοι αυτοί σταχτιοί πέτρινοι κίονες με τις αιχμηρές απολήξεις έχουν σχηματιστεί από τη διάβρωση του εδάφους από το νερό και δημιουργούν μια εντυπωσιακή γεωλογική σύνθεση. Αν τα παρατηρήσουμε επίμονα, ίσως διακρίνουμε τον Βούδα, έναν ρινόκερο που ατενίζει το φεγγάρι ή έναν Κινέζο μουσικό που σκαλίζει με προσήλωση ένα ξύλινο σενγκ. Όλα είναι θέμα φαντασίας… Διανυκτέρευση στο Κουνμίνγκ.

 

9η ημέρα: Κουνμίνγκ - Τρένο-βολίδα - Καϊλί - Φυλές Μιάο Γκέτσα - Καϊλί

Ταξιδεύοντας στον χρόνο

Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το πρώτο τρένο-βολίδα από τον τοπικό σιδηροδρομικό σταθμό, για να φτάσουμε με ταχύτητα και ασφάλεια στο Καϊλί, στην πατρίδα των φυλών Μιάο και Ντονγκ. Άλλωστε, καθόλου τυχαία, το Καϊλί θα το δούμε να αναφέρεται στα βιβλία ως η «πατρίδα της μουσικής» και η «πόλη των φεστιβάλ».

Οι Μιάο που θα γνωρίσουμε σήμερα μετρούν σε πληθυσμό δέκα εκατομμύρια. Στον μακρινό αυτόν πολιτισμό οι άνθρωποι δεν χαρακτηρίζονται από το κοινωνικό τους στάτους ή την οικονομική τους ευρωστία, αλλά από τη μορφή και το χρώμα των ενδυμάτων τους, το είδος της κόμμωσης ή το μάκρος της φούστας τους... Η επαφή με τους Μιάο είναι εκπληκτική εμπειρία, γι’ αυτό το ίδιο απόγευμα θα επισκεφθούμε το χωριό Ματάνγκ (18 χιλιόμετρα από το Καϊλί) για να γνωρίσουμε και τους Γκέτσα ή Γκετσάρεν, ένα παρακλάδι των Μιάο. Οι ενδυμασίες και ο στολισμός στο κεφάλι τους είναι επίσης χαρακτηριστικά, αλλά αυτό που πραγματικά είναι κουκλίστικο είναι τα ξύλινα σπίτια τους. Αφού έχουμε πάρει μεγάλη και ικανή δόση διαφορετικότητας, θα επιστρέψουμε στο Καϊλί για διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Καϊλί - Τσιαοσίνγκ

Αναχωρούμε οδικώς για το Τσιαοσίνγκ, ένα χωριό στη μέση του πουθενά, φωλιασμένο σε μια κοιλάδα περιτριγυρισμένη από καταπράσινα βουνά. Περίπου οκτακόσια νοικοκυριά και 4.000 άνθρωποι της μειονότητας των Ντονγκ ζουν σε ξύλινα σπίτια φτιαγμένα από κινέζικο έλατο. Χαρακτηριστικό του χωριού αλλά και άλλων χωριών των Ντονγκ είναι οι κεντρικοί πολυεπίπεδοι ξύλινοι πύργοι, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν για επικοινωνία με τη βοήθεια τυμπάνων και τώρα είναι οι χώροι όπου πραγματοποιούνται γάμοι αλλά και άλλες δημόσιες τελετές.

Οι Ντονγκ έχουν ιστορία που πηγαίνει πίσω μέχρι τη δυναστεία των Τσινγκ, με το τραγούδι να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην καθημερινή ζωή τους. Διανυκτέρευση στο Τσιαοσίνγκ.

 

11η ημέρα: Τσιαοσίνγκ - Τανγκ αν Ντονγκ - Τζεγιουάν

Ο παράδεισος έχει όνομα

Να κι ένα χωριό στον δρόμο μας που το όνομά του ηχεί στα αυτιά σαν κινέζικη καμπάνα. Το σφηνωμένο μέσα στους κλιμακωτούς ορυζώνες Τανγκ αν Ντονγκ, το οποίο και θα επισκεφτούμε σήμερα, είναι ολόκληρο ένα οικολογικό πάρκο, που λόγω κάλλους και ζεν θέας θεωρείται ο απόλυτος παράδεισος για όσους αισθάνονται πνευματικά κουρασμένοι. Βαθιές ανάσες, λοιπόν, και από εκεί οδικώς στο Τζεγιουάν, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της φυλής των Μιάο. Η πόλη είναι μικρή, αλλά χωρά μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά. Παλάτια, πλούσια κειμήλια, ναοί με εξαιρετική αρχιτεκτονική, σπήλαια και θαυμάσιο φυσικό τοπίο με πάρα πολλά γραφικά σημεία, τροφή για τα αδηφάγα μάτια και την ψυχή. Μετά την ξενάγηση στην παλιά πόλη θα απολαύσουμε κινέζικο δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

12η ημέρα: Τζεγιουάν - Φενγκ Χουάνγκ

Δράκοι και φοίνικες

Η ημέρα μας θα αρχίσει με ξενάγηση στην αρχαία πόλη της Τζεγιουάν και επίσκεψη στη σπηλιά του μαύρου δράκου. Δεν πρόκειται ακριβώς για σπηλιά, αλλά για φωλιασμένο κάτω από τον βράχο σύμπλεγμα ναών, περιπτέρων και άλλων οικοδομημάτων και ένα ανοικτό μουσείο του βουδισμού, του κομφουκιανισμού και του ταοϊσμού.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στη Φενγκ Χουάνγκ. Η πόλη αυτή της επαρχίας Χουνάν έχει πάρει το όνομά της από το μυθικό πουλί του Φοίνικα, το οποίο, σύμφωνα με τη μυθολογία, βασίλευε πάνω από όλα τα πτηνά. Φενγκ ονομαζόταν το αρσενικό, Χουάνγκ το θηλυκό, έτσι ονομάστηκε και η πόλη. Το μυθικό πουλί που καίγεται και αναγεννάται από τις στάχτες του, σύμβολο ζωής και δύναμης ανά τον κόσμο, έχει τη δική του ιστορία στον συγκεκριμένο τόπο. Σύμφωνα με τον θρύλο, τα δύο πουλιά (αρσενικό και θηλυκό) πέταξαν πάνω από την πόλη και εκστασιάστηκαν τόσο πολύ από την ομορφιά της, που αιωρούνταν εκεί για καιρό, απρόθυμα να φύγουν.

Το ίδιο κάλλος θα διαπιστώσουμε και εμείς, το ίδιο άφωνοι θα μείνουμε με την απλότητα που μας προσφέρουν το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, το καθαρό νερό των ποταμών, η αρμονία της παραδοσιακής κινεζικής ζωγραφικής που απεικονίζεται στα χτισμένα σε πασσάλους σπίτια, στις γέφυρες, στα μονοπάτια. Και όλα αυτά πασπαλισμένα από ένα πέπλο ομίχλης που προσδίδει μυστήριο στο τοπίο, το οποίο είναι από μόνο του, έτσι κι αλλιώς, ένα έργο τέχνης…

 

13η ημέρα: Φενγκ Χουάνγκ, η αρχαία πόλη

Δέκατη τρίτη μέρα, με εξερεύνηση του κινέζικου «Φοίνικα». Πρωινός περίπατος στα πλακόστρωτα σοκάκια της αρχαίας πόλης του Φενγκ Χουάνγκ για να διαπιστώσουμε πώς ήταν τα χωριά της περιοχής πριν τα καταπιεί ολόκληρα το αδηφάγο στόμα του εκσυγχρονισμού. Η βαρκάδα στον ποταμό Τουοτζιάνγκ ανάμεσα από τα παλιά ξύλινα σπίτια με τα κόκκινα φαναράκια θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο και θα αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες ταξιδιωτικές μας αναμνήσεις.

Στη συνέχεια θα βρούμε το Νότιο Μεγάλο Τείχος, που όντως μοιάζει με το Σινικό, έχει έκταση 11 μίλια και ηλικία 500 ετών και αξίζει τον θαυμασμό μας. Πιο χαλαρά λοιπόν το πρόγραμμά μας σήμερα. Έτσι. Να πάρει μια ανάσα το βλέμμα, ώστε να έχει να βλέπει και άλλα εκθαμβωτικά…

 

14η ημέρα: Φενγκ Χουάνγκ - Nτεχάνγκ - Tζανγκ Τζιατζιέ

«Όμορφη κοιλάδα»

Σήμερα θα κινηθούμε δυτικά, για να φτάσουμε στο χωριό Ντεχάνγκ, το ιδανικότερο μέρος για να καταλάβει κανείς τον τρόπο ζωής της φυλής Μιάο. «Ντεχάνγκ» σημαίνει στη γλώσσα τους «όμορφη κοιλάδα» και το ονόμασαν έτσι γιατί είναι φτιαγμένο κάτω από απότομα βράχια ανάμεσα σε δάση. Το χωριό αυτό είναι ο παράδεισος του φωτογράφου. Δεκάδες ρέματα, βουνά, ποδήλατα και ένα μικρό βαρκάκι μπορούν να αιχμαλωτίσουν μια εικόνα που εύκολα θα γινόταν καρτ ποστάλ. Αργά το βράδυ θα φτάσουμε οδικώς στο Τζανγκ Τζιατζιέ.

 

15η ημέρα: Tζανγκ Τζιατζιέ - Γέλοουστοουν - Tζανγκ Τζιατζιέ

Στην αγκαλιά του Θεού

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες και κάθε μέρα βρισκόμαστε μπροστά σε ολοένα και μεγαλύτερες εκπλήξεις.

Το σημερινό πρόγραμμα θα μας ανεβάσει σε τελεφερίκ και θα μας υποσχεθεί θέα μοναδική! Το Γέλοουστοουν στο Χουονγκσιζάι είναι το Εθνικό Πάρκο που τα έχει όλα. Θα βρεθούμε ψηλά για να δούμε τα απέραντα φαράγγια, τα κίτρινα όρη με την εκπληκτική μορφολογία, την κοιλάδα του Γκόλντεν Γουίπ Στριμ με τα κρυστάλλινα νερά, την οποία αργότερα θα επισκεφθούμε για να περπατήσουμε. Ατενίζοντας πάνω από τις στροβιλιζόμενες ομίχλες και τις αιωνόβιες κορυφές, θα πάρουμε βαθιές ανάσες για να συνειδητοποιήσουμε αυτό που μας συμβαίνει: Είμαστε στην αγκαλιά του Θεού…

 

16η ημέρα: Tζανγκ Τζιατζιέ - Όρος Τιανζί - Tζανγκ Τζιατζιέ

Πρωταγωνιστές στο «Avatar»

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς τη δασική περιοχή Γιεντζάτζι για να δούμε έναν μοναδικό θησαυρό φυσικής ομορφιάς, το όρος Τιανζί και το πάρκο Χελόνγκ. Κατά την ανάβαση με το τελεφερίκ θα νιώσουμε ότι σκαρφαλώνουμε στην κορυφή του κόσμου. Μπροστά μας θα ξεδιπλωθεί το μυστηριώδες σκηνικό της γνωστής ταινίας «Avatar», αφού από αυτό ακριβώς το σημείο της γης εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης της, Τζέιμς Κάμερον. Δεν θα μπορούσαμε, βέβαια, να μην ανέβουμε και στην υψηλότερη φυσική γέφυρα του κόσμου, την οποία οι Κινέζοι ονόμασαν -και όχι αδίκως- γέφυρα κάτω από τον παράδεισο (Natural Bridge under Heaven). Ανάμεσα σε λευκά σύννεφα και περίεργες πέτρινες κορυφές, η γέφυρα βρίσκεται σε ύψος 357 μέτρων και στην πραγματικότητα συνδέει δύο κομμάτια του ίδιου βουνού που χωρίστηκαν σε ένα σημείο από τους ισχυρούς ανέμους και το νερό.

Η κάθοδός μας θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού θα γίνει με έναν πανύψηλο ανελκυστήρα που έχει προσαρτηθεί στην ορθοπλαγιά ενός από τους βραχώδεις σχηματισμούς.

17η ημέρα: Tζανγκ Τζιατζιέ - Τσανγκτσά - Σιαμέν

Με μια οδική τετράωρη διαδρομή θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν, Τσανγκτσά, από όπου θα πάρουμε την πτήση μας για τη Σιαμέν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

18η ημέρα: Σιαμέν - Nαντζίνγκ (Φυλή Χάκα) - Γιονγκντίνγκ

Hakka Buildinds

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή προς τους οικισμούς της φυλής Χάκα με τα τεράστια κυκλικά πλινθόκτιστα σπίτια. Η φυλή αυτή πριν από πολλούς αιώνες ονομαζόταν Χαν, προέρχονταν από τα υψίπεδα της Κεντρικής Κίνας και μετανάστευσαν εδώ αναζητώντας καλύτερη τύχη, μακριά από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι ντόπιοι τούς καλοδέχτηκαν γιατί ήταν άνθρωποι εργατικοί και τους ονόμασαν Χάκα, που σημαίνει «φιλοξενούμενος». Ρίζωσαν και άφησαν στον κινεζικό πολιτισμό το δικό τους στίγμα. Τα Hakka Buldings ή «τούλου» είναι παράξενες κυκλικές κατασκευές, δύο ή πέντε ορόφων και κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν προστασία από εισβολείς και ληστρικές επιδρομές. Ορισμένα χρησιμοποιούνται ακόμα ως κατοικίες. Αφού επισκεφθούμε τα Hegui και Huaiyan Buildings, θα κατευθυνθούμε στο Γιονγκντίνγκ για ξεκούραση.

 

19η ημέρα: Γιονγκντίνγκ - Σιαμέν

Hakka, μέρος δεύτερον!

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Το οδοιπορικό και οι ξεναγήσεις στα σπίτια όπου διαμένει η φυλή Χάκα συνεχίζεται. Οι ονομασίες των κτιρίων αλλάζουν, αλλά η αρχιτεκτονική σύλληψη παραμένει η ίδια. Τζέντσανγκ, Κουίχου, Ράσενγκ, Φουγιόι, όλες οι κατοικίες της φυλής στο Γιονγκντίνγκ και στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλες, φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ατόμων και αποτελούν ξεχωριστό αξιοθέατο για τον επισκέπτη. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σιαμέν.

 

20η ημέρα: Από τη Σιαμέν στο αεροπλάνο για την Αθήνα

Το ταξίδι τελειώνει εδώ. Θα ξυπνήσουμε ήρεμοι, θα πάρουμε το πρωινό μας και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο γεμάτοι από συγκλονιστικές εικόνες και εμπειρίες Versus που θα μας «ταξιδεύουν» για μια ζωή. Άφιξη στην Αθήνα αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1576

09/05/2018

ΑΘΗΝΑ - AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:15

19:50

KL 891

09/05/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΤΣΕΝΓΚΝΟΥ

21:05

12:50

KL 884

28/05/2018

ΞΙΑΜΕΝ -   AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

12:15

18:40

KL 1581

28/05/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

 20:55

01:10 

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1576

24/10/2018

ΑΘΗΝΑ - AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:55

KL 891

24/10/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΤΣΕΝΓΚΝΟΥ

21:05

12:50

KL 884

12/11/2018

ΞΙΑΜΕΝ -   AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

13:00

18:30

KL 1581

12/11/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

 20:55

01:10 

 

ΠεριλαμβaνΟΝΤΑΙ

Ø  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό

Ø  Ξενοδοχεία 4* εκτός από το Ζιαοξίνγκ και το Τζεγιουάν που είναι 3*, τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στο Φενκ Χουάνγκ είναι boutique ξενοδοχείο.

Ø  Ημιδιατροφή καθημερινά. Οι γεύσεις είναι ως επί το πλείστον Κινέζικες

Ø  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ø  Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ø  Τοπικός ξεναγός

Ø  Έλληνας έμπειρος αρχηγός

Ø  Ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus travel. Λόγω του γεγονότος ότι δεν διαθέτουμε ειδικούς οδηγούς για τη Νότια Κίνα, θα σας δοθεί ο γενικός οδηγός για την Κίνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ø Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Ø  Φόροι αεροδρομίων, βίζα, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 780

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό κατάθεσής σας στον φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μήνη ισχύ - το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.


 

 

 

Η διαφορετικότητα του Versus Travel

 

Exploring South China by Versus Travel

 

Ιδανικές πτήσεις για Τσενγκτού και επιστροφή από Σιαμέν

 

Με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε:

§  φυλές της Νότιας Κίνας που διατηρούν αρχέγονες παραδόσεις

§  γραφικά χωριά και δυσπρόσιτες πόλεις στα βάθη της Κίνας

§  τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς

Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε επίσης τόπους και χωριά της επαρχίας Χουνάν, εκεί που η φύση σε ταξιδεύει στο παρελθόν και οι μύθοι έχουν αφήσει τα σημάδια τους

Ø  Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους παράξενους οικισμούς της φυλής Χάκκα στην επαρχία Φουτζιάν, με τα κυκλικά πλινθόκτιστα σπίτια τους

Ø  Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

  • §  Περιηγηθείτε στο Καϊλί, το πολιτιστικό κέντρο των φυλών Μιάο και Ντονγκ, την "πατρίδα της Μουσικής" και την "πόλη των φεστιβάλ"

    §  Νοιώστε να ξετυλίγεται μπροστά σας όλο το μυστηριώδες σκηνικό της ταινίας Avatar στο όρος Tianzi

    §  Ανακαλύψτε τον αέρα του μυστηρίου, την κομψότητα και την πρωτόγονη απλότητα της αρχαίας πόλης του "Φοίνικα"

    §  Συναντήστε τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, το γοητευτικό Τσενγκτού

    §  Περιπλανηθείτε στον υπέροχο λαβύρινθο της γραφικής παλιάς πόλης του Λιτζιάνγκ, του βασιλείου της μητριαρχικής φυλής των Ναξί

    §  Ανεβείτε στο επιβλητικό Βουνό του Πράσινου Δράκου

    §  Επισκεφθείτε τα παραδοσιακά χωριά των Μπάι

    §  Απολαύστε την τελετή με τις "τρεις κούπες τσάι"

    §  Θαυμάστε τη μεγαλοπρέπεια του περίφημου "Πέτρινου Δάσους"

    §  Επισκεφθείτε το Κουνμίγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, την πόλη της Αιώνιας ?νοιξης"

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε:
  • φυλές της Νότιας Κίνας που διατηρούν αρχέγονες παραδόσεις
  • γραφικά χωριά και δυσπρόσιτες πόλεις στα βάθη της Κίνας
  • τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυφές ομορφιές της Νότιας Κίνας - Φυλές | 09.05.2018 & 24.10.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info