Οι κρυφές ομορφιές της Νότιας Κίνας - Φυλές | 09.05.2018 & 24.10.2018

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3890€

Travel Identity

Ένα πρωτοποριακό ταξίδι-οδοιπορικό σε άγνωστες γωνιές της Νότιας Κίνας, που κινούνται σε ρυθμούς περασμένων εποχών, μακριά από την ιλιγγιώδη ανάπτυξη των μεγαλουπόλεων. Αναζητούμε εθνοτικές ομάδες σε μέρη σπανίως επισκέψιμα και αρχαίες υδάτινες πόλεις ξεχασμένες από τον  χρόνο. Αυτήν την Κίνα μπορούμε να τη βρούμε στον πιο ήρεμο Κινέζικο νότο. Την ανακαλύψαμε και σας την προσφέρουμε.  Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άγνωστη Νότια Κίνα και τις φυλές της με τις χρωματικές ενδυμασίες και τις ιδιαίτερες κομμώσεις. Σε μια Κίνα αρχέγονη, αγροτική, με μαγευτικούς ορυζώνες, αρχαία γεφύρια και εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα, εικόνες που χαράζονται στο μυαλό όταν τις δεις, αλλά περισσότερο όταν τις ζήσεις. Αυτό ακριβώς σας καλούμε να κάνετε με το ταξίδι του Versus στην άγνωστη Νότια Κίνα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι αυτό επισκεπτόμαστε απάτητες γωνιές μιας άγνωστης Κίνας, που σπάνια θα βρείτε σε προγράμματα: τις φυλές, τα αρχαία μαγικά χωριά και τα εθνικά πάρκα της επαρχίας Χουνάν, αλλά και τους παράξενους οικισμούς της φυλής Χάκκα στην επαρχία Φουτζιάν, για όσους επιλέξουν την επέκταση του προγράμματος

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ (ΟΠΕΡΑ)

Άφιξη στο Τσενγκτού, που έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας με ξεχωριστή γοητεία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη και θα απολαύσουμε το τσάι μας σε ένα από τα διάσημα τεϊοποτεία όπου συχνάζουν οι ντόπιοι. Το βράδυ απολαύστε μία παράσταση όπερας του Στσουάν. Διανυκτέρευση στο Τσενγκντού.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΕΣΑΝ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το μέρος όπου προστατεύονται τα χαριτωμένα Πάντα. Στη συνέχεια εκδρομή με προορισμό το Λεσάν, όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου (ύψος: 71 μέτρα), ο οποίος από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού, όπου θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση της περίφημης όπερας του Σετσουάν. Διανυκτέρευση. 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΙΤΣΙΑΝΓΚ (ΦΥΛΗ ΝΑΞΙ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το πανέμορφο Λιτσιάνγκ, την πιο γραφική κινέζικη παλιά πόλη, με τα στενά δρομάκια, τα ξύλινα σπίτια με τις καμπυλωτές στέγες και τα κόκκινα φαναράκια που κρέμονται απ΄ αυτές, τα κανάλια, τις μικρές γέφυρες και τις σκιερές πλατείες. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.400 m και έχει χαρακτηρισθεί από την Ουνέσκο ως θησαυρός παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μια πρώτη περιπατητική βόλτα στην πόλη θα μας φέρει πιο κοντά στους ντόπιους και στον τρόπο ζωής τους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΤΣΙΑΝΓΚ - ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΛΙΤΣΙΑΝΓΚ

Στη σημερινή εξερεύνησή μας γύρω από το Λιτσιάνγκ θα ανεβούμε στο επιβλητικό χιονισμένο Βουνό του Πράσινου Δράκου (Γιουλόνγκ), για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα χωριό που κατοικείται από τη φυλή των Ναξί - μία από τις παλαιότερες φυλές της Κίνας - και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις περίφημες τοιχογραφίες της Μπάισα (Baisha). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΤΣΙΑΝΓΚ - ΝΤΑΛΙ

Σήμερα θα περπατήσουμε στον υπέροχο λαβύρινθο της παλιάς πόλης, ανάμεσα στα παραδοσιακά κτίσματα των Ναξί και θα επισκεφθούμε τη Δεξαμενή του Μαύρου Δράκου στα βόρεια της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ντάλι, που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του ισχυρού βασιλείου Νατζάο. Σήμερα είναι μια άνετη, φιλική προς τους τουρίστες πόλη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΛΙ (ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΪ) - ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΠΕΣ ΤΣΑΪ - ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ

Θα ξεκινήσουμε σήμερα την ημέρα μας απολαμβάνοντας το πανέμορφο τοπίο της λίμνης Ερχάι (η βαρκάδα περιλαμβάνεται). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε χωριά των Μπάι, που φημίζονται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους και τα βαμμένα με ειδική τεχνική υφάσματά τους. Εκεί θα απολαύσουμε και την τελετή με τις "τρεις κούπες τσάι", που είναι το παραδοσιακό ρόφημα των Μπάι. Συνεχίζουμε για το Κουνμίνγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ - ΠΕΤΡΙΝΟ ΔΑΣΟΣ

Το Κουνμίνγκ, η πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, γνωστό ως "η πόλη της Αιώνιας Άνοιξης", έχει πολλούς ιστορικούς ναούς και παγόδες. Αλλά το κυριότερο αξιοθέατο, το οποίο και θα επισκεφθούμε σήμερα, είναι το Πέτρινο Δάσος, που βρίσκεται 90 km νοτιοανατολικά. Οι σταχτιοί πέτρινοι κίονες με τις αιχμηρές απολήξεις, μερικές δεκάδες μέτρα ψηλοί, έχουν σχηματιστεί από τη διάβρωση του αέρα και του νερού, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή γεωλογική σύνθεση. Οι Κινέζοι επισκέπτες προσπαθούν να αναγνωρίσουν σχήματα και έχουν δώσει χαρακτηριστικά ονόματα σε κάποιες από τις στήλες, όπως Βράχος-Βούδας, ο Ρινόκερος που ατενίζει το Φεγγάρι κ.ά. Διανυκτέρευση στο Κουνμίνγκ.

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΝΜΙΝΓΚ - ΓΚΟΥΙΓΙΑΝΓΚ - ΚΑΪΛΙ (ΦΥΛΗ ΜΙΑΟ)

Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε το τρένο-βολίδα με προορισμό το Καϊλί, το πολιτιστικό κέντρο των φυλών Μιάο και Ντονγκ. Το Καϊλί συχνά αναφέρεται ως η "πατρίδα της Μουσικής" και η "πόλη των φεστιβάλ". Οι Μιάο έχουν μεγάλη ποικιλία σε ενδύματα και οι κοινότητές τους διαχωρίζονται με βάση το χρώμα και τη μορφή των ρούχων τους, αλλά και το είδος κόμμωσης. Έτσι, υπάρχουν οι Κόκκινοι, οι Μακρυκέρατοι, οι Αργυροί, οι Μαύροι, οι Λουλουδάτοι, αυτοί με τις μακριές φούστες και άλλοι. Απογευματινή επίσκεψη στο χωριό  Ματάνγκ (18 km από το Καϊλί) με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια. Εδώ κατοικούν οι μειονότητες Gejia, που είναι παρακλάδι των Μιάο, με πολύ χαρακτηριστικές καθημερινές ενδυμασίες και στολισμό των κεφαλιών τους.

Διανυκτέρευση στο Καϊλί. 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΪΛΙ - ΖΙΑΟΞΙΝΓΚ

Αναχωρούμε οδικώς για το Ζιαοξίνγκ. Απογευματινή επίσκεψη στο  Zhaoxing Dong Village. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ζιαοξινγκ - ΤΖΕΓΙΟΥΑΝ

Πρωινή επίσκεψη το χωριό Τανγκ ‘αν Ντονγκ. Οδική αναχώρηση για το Τζεγιουάν, που αποτελεί μία από τις αρχαιότερες πόλεις της φυλής των Μιάο. Άφιξη στο Τζεγιουάν, η μεγάλη ιστορία του οποίου ομορφαίνει την πόλη με πλούσια κειμήλια και έντονη πολιτιστική κληρονομιά. Η έκτασή της είναι πολύ μικρή (περίπου 3 km2), αλλά έχει περισσότερα από 160 γραφικά σημεία, όπως παλάτια, σπήλαια, ναούς με εξαιρετική αρχιτεκτονική και θαυμάσιο φυσικό τοπίο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΕΓΙΟΥΑΝ - ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΝΑΩΝ ΜΑΥΡΟΥ ΔΡΑΚΟΥ - ΦΕΝΓΚ ΧΟΥΑΝΓΚ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε το απερίγραπτης ομορφιάς σύμπλεγμα ναών τριών θρησκειών - του Βουδισμού, του Κομφουκιανισμού και του Ταοϊσμού - ένα από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσει κανένας επισκέπτης! Αναχώρηση για το Φενγκ Χουάνγκ. Η πόλη αυτή βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν και έχει πάρει το όνομά της από το μυθικό πουλί Φοίνικα, που σύμφωνα με τη μυθολογία βασίλευε πάνω από όλα τα πτηνά. Τα αρσενικά ονομάζονταν Feng και τα θηλυκά Huang. Το μυθικό αυτό πουλί αποτελούσε καλό οιωνό για μακροζωία - καιγόταν και ξαναγεννιόταν από τις στάχτες. Σύμφωνα με τον θρύλο, τα δύο αυτά υπέροχα πουλιά πέταξαν πάνω από την πόλη και την βρήκαν τόσο όμορφη, που αιωρούνταν εκεί απρόθυμα να φύγουν. Το φυσικό της κάλλος είναι μοναδικό. Κυριαρχούν τα βουνά, το νερό και το γαλάζιο του ουρανού. Ο επισκέπτης πραγματικά εντυπωσιάζεται από τον αέρα του μυστηρίου, την κομψότητα και την πρωτόγονη απλότητα. Οι γέφυρες πάνω από το νερό και τα χτισμένα σε πασσάλους σπίτια, εμφανίζουν αυτή την αρμονία που τόσο συχνά απεικονίζεται στην παραδοσιακή κινεζική ζωγραφική - ιδιαίτερα όταν υπάρχει ομίχλη νωρίς το πρωί ή μετά από βροχή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

13η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΝΓΚ ΧΟΥΑΝΓΚ

Άφιξη και επίσκεψη στην αρχαία πόλη του "Φοίνικα", που αποτελεί ένα θαυμάσιο παράδειγμα για το πως ήταν τα χωριά της περιοχής πριν να εκσυγχρονισθούν. Τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα ξύλινα σπιτάκια επάνω στους πασσάλους στον ποταμό Tuojiang, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα φαναράκια θα σας επιστρέψουν στο παρελθόν, ενώ η βαρκάδα μας θα αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες ταξιδιωτικές μας αναμνήσεις. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΦΕΝΓΚ ΧΟΥΑΝΓΚ - ΤΖΑΝΓΚ ΤΖΙΑΤΖΙΕ

Επίσκεψη στο χωριό των Μιάο, Dehang Miao. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε μια οδική διαδρομή 4,5 ωρών με προορισμό την Τζανγκ Τζιατζιέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΝΓΚ ΤΖΙΑΤΖΙΕ - ΓΕΛΟΟΥ ΣΤΟΟΥΝ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το Γέλοου Στόουν (Huangshizhai), με την μεγαλύτερη εντός του εθνικού πάρκου πλατφόρμα σε κορυφή, την οποία θα προσεγγίσουμε και πάλι με τελεφερίκ και θα έχουμε μοναδική θέα των γύρω κορυφών από τα πολυάριθμα παρατηρητήρια. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κατά μήκος του ομορφότερου τμήματος της κοιλάδας του Golden Whip Stream με τα κρυστάλλινα νερά.

16η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΝΓΚ ΤΖΙΑΤΖΙΕ, Όρος Tianzi

Σήμερα θα επισκεφθούμε έναν μοναδικό θησαυρό φυσικής ομορφιάς της περιοχής, το όρος Tianzi, την κορυφή του οποίου θα προσεγγίσουμε με τελεφερίκ. Από εκεί θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα και θα νοιώσουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας όλο το μυστηριώδες σκηνικό της ταινίας Avatar, καθότι αποτέλεσε έμπνευση για την διάσημη αυτή ταινία. Η κάθοδός μας θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού θα γίνει με έναν πανύψηλο ανελκυστήρα, που έχει προσαρτηθεί στην ορθοπλαγιά ενός από τους βραχώδεις σχηματισμούς. 

17η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΝΓΚ ΤΖΙΑΤΖΙΕ - ΣIAMEN

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουμε το τρένο-βολίδα για το Σιαμέν, μια μικρή για τα μεγέθη της Κίνας, πόλη της επαρχίας Φουτζιάν στις νοτιοανατολικές ακτές της Κίνας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΣIAMEN - ΝΑΝΤΖΙΝΓΚ - ΓΙΟΝΓΚΝΤΙΝΓΚ (ΦΥΛΗ ΧΑΚΚΑ)

Πρωινή αναχώρηση για μια διαδρομή 4 περίπου ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία, με επιλεγμένες στάσεις, να γνωρίσουμε οικισμούς της φυλής Χάκκα, με τα τεράστια κυκλικά πλινθόκτιστα σπίτια τους, που συγκροτούν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική σύλληψη. Οι παράξενες αυτές κατασκευές έχουν χοντρούς τοίχους (μέχρι και δύο μέτρα πάχος) από οπτόλιθους και στέγες με κεραμίδια. Σχηματίζουν έναν δακτύλιο, ο οποίος περικλείει εσωτερικές αυλές με μία μόνο είσοδο και χωρίς παράθυρα στο ισόγειο. Ήταν κατοικία και φρούριο μαζί. Κατασκευάστηκαν για να προσφέρουν προστασία από εισβολείς και ληστρικές επιδρομές και ορισμένα χρησιμοποιούνται ακόμα. Καθένα από τα λεγόμενα "τούλου" ("χωμάτινες κατασκευές") έχει δύο έως πέντε ορόφους και μπορεί να στεγάσει από εκατό έως οκτακόσια άτομα, με κατοικίες 2-3 δωματίων για κάθε οικογένεια. Από το 2008 τα “τούλου” έχουν ενταχθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, ως "εξαιρετικά παραδείγματα μοναδικών, λειτουργικών και παραδοσιακών κτιρίων". Μετά τις επισκέψεις μας, θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Γιονγκντίνγκ. Διανυκτέρευση.  

19η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΟΝΓΚΝΤΙΝΓΚ - ΣIAMEN

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε σπίτια των Χάκκα στο Γιονγκντίνγκ και στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων τα κτίρια Zhencheng, Kuiju, Rusheng, Fuyu κ.ά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Σιαμέν Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

20η ΗΜΕΡΑ: ΣIAMEN - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA/Θεσσαλονικη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3890 € 780 €
Twin Room 3890 € 780 €
Triple Room 3890 € 780 €
Single Room 4670 € 780 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4050 € 780 €
Twin Room 4050 € 780 €
Triple Room 4050 € 780 €
Single Room 4830 € 780 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4870 € 0 €
Twin Room 4870 € 0 €
Triple Room 4870 € 0 €
Single Room 5650 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1576

09/05/2018

ΑΘΗΝΑ - AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:15

19:50

KL 891

09/05/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΤΣΕΝΓΚΝΟΥ

21:05

12:50

KL 884

28/05/2018

ΞΙΑΜΕΝ -   AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

12:15

18:40

KL 1581

28/05/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

 20:55

01:10 

Αριθμός Πτήσης

 

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1576

24/10/2018

ΑΘΗΝΑ - AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:55

KL 891

24/10/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΤΣΕΝΓΚΝΟΥ

21:05

12:50

KL 884

12/11/2018

ΞΙΑΜΕΝ -   AMΣΤΕΡΝΤΑΜ

13:00

18:30

KL 1581

12/11/2018

AMΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ

 20:55

01:10 

 

ΠεριλαμβaνΟΝΤΑΙ

Ø  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό

Ø  Ξενοδοχεία 4* εκτός από το Ζιαοξίνγκ και το Τζεγιουάν που είναι 3*, τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στο Φενκ Χουάνγκ είναι boutique ξενοδοχείο.

Ø  Ημιδιατροφή καθημερινά. Οι γεύσεις είναι ως επί το πλείστον Κινέζικες

Ø  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ø  Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ø  Τοπικός ξεναγός

Ø  Έλληνας έμπειρος αρχηγός

Ø  Ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus travel. Λόγω του γεγονότος ότι δεν διαθέτουμε ειδικούς οδηγούς για τη Νότια Κίνα, θα σας δοθεί ο γενικός οδηγός για την Κίνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ø Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Ø  Φόροι αεροδρομίων, βίζα, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 780

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό κατάθεσής σας στον φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μήνη ισχύ - το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.


 

 

 

Η διαφορετικότητα του Versus Travel

 

Exploring South China by Versus Travel

 

Ιδανικές πτήσεις για Τσενγκτού και επιστροφή από Σιαμέν

 

Με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε:

§  φυλές της Νότιας Κίνας που διατηρούν αρχέγονες παραδόσεις

§  γραφικά χωριά και δυσπρόσιτες πόλεις στα βάθη της Κίνας

§  τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς

Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε επίσης τόπους και χωριά της επαρχίας Χουνάν, εκεί που η φύση σε ταξιδεύει στο παρελθόν και οι μύθοι έχουν αφήσει τα σημάδια τους

Ø  Με το πρόγραμμα αυτό έχουμε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούμε τους παράξενους οικισμούς της φυλής Χάκκα στην επαρχία Φουτζιάν, με τα κυκλικά πλινθόκτιστα σπίτια τους

Ø  Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Highlights

 • §  Περιηγηθείτε στο Καϊλί, το πολιτιστικό κέντρο των φυλών Μιάο και Ντονγκ, την "πατρίδα της Μουσικής" και την "πόλη των φεστιβάλ"

  §  Νοιώστε να ξετυλίγεται μπροστά σας όλο το μυστηριώδες σκηνικό της ταινίας Avatar στο όρος Tianzi

  §  Ανακαλύψτε τον αέρα του μυστηρίου, την κομψότητα και την πρωτόγονη απλότητα της αρχαίας πόλης του "Φοίνικα"

  §  Συναντήστε τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, το γοητευτικό Τσενγκτού

  §  Περιπλανηθείτε στον υπέροχο λαβύρινθο της γραφικής παλιάς πόλης του Λιτζιάνγκ, του βασιλείου της μητριαρχικής φυλής των Ναξί

  §  Ανεβείτε στο επιβλητικό Βουνό του Πράσινου Δράκου

  §  Επισκεφθείτε τα παραδοσιακά χωριά των Μπάι

  §  Απολαύστε την τελετή με τις "τρεις κούπες τσάι"

  §  Θαυμάστε τη μεγαλοπρέπεια του περίφημου "Πέτρινου Δάσους"

  §  Επισκεφθείτε το Κουνμίγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, την πόλη της Αιώνιας ?νοιξης"

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Με το μοναδικό αυτό πρόγραμμα θα γνωρίσουμε:
 • φυλές της Νότιας Κίνας που διατηρούν αρχέγονες παραδόσεις
 • γραφικά χωριά και δυσπρόσιτες πόλεις στα βάθη της Κίνας
 • τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς

Περίοδοι

 • Απρίλιος - Ιούλιος 2018

Αναχωρήσεις

9/5Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυφές ομορφιές της Νότιας Κίνας - Φυλές | 09.05.2018 & 24.10.2018

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info