fb

Λευκορωσία

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1080€

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Παρά την ταραγμένη ιστορία του πολέμου και των καταστροφών, ο λαός της Λευκορωσίας είναι ένα ιδιαίτερα φιλικό και ευγενικό έθνος.  Η κουλτούρα του έχει καθοριστεί από ατελείωτους πολέμους, που όμως δεν ξεκίνησαν οι ίδιοι. Παρά τις  ταραγμένες ιστορικές περιόδους της , πολλοί αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αξιοθέατα έχουν επιζήσει για να περιγράψουν με γλαφυρότητα την ιστορία αυτής της   συναρπαστικής χώρας. Η αρχιτεκτονική της ποικιλία είναι μοναδική. Μερικά από τα παλαιότερα κτίρια χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα. Τα καλλιτεχνικά κινήματα αλλά και οι θρησκευτικές επιρροές έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής κουλτούρας με παραδείγματα ρωμαϊκής και γοτθικής αρχιτεκτονικής, μπαρόκ,  κλασικισμού και μοντερνισμού που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Ζήστε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία!!!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΝΣΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μινσκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με την πόλη.   Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΣΚ – ΜΠΡΕΣΤ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Μπρέστ, μια από τις πιο όμορφες και δημοφηλής πόλεις της Λευκορωσίας. Πρόκειται για μια παραμεθόρια πόλη με μεγάλη ιστορία. Κατά την ξενάγησή μας θα γνωρίσουμε τα μουσεία και τα αξιοθέατα της πόλης με σημαντικότερο αυτό το Φρούριο της Μπρέστ. Το φρούριο δέχθηκε την επίθεση των Ναζί κατά των 2ο παγκόσμιο πόλεμο, και αντιστάθηκε στον κατακτητή για έναν ολόκληρο μήνα. Όλα τα ορόσημα της τραγικής ιστορίας του Φρουρίου φιλοξενούνται σε φωτογραφίες και κινηματογραφικό υλικό στο Μουσείο Αμύνης του Φρουρίου.
Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με περίπατο στην Soviet street,όπου θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των κτιρίων, που συνδιάζουν την ιστορία και την αρχοντιά με την  ζεστή ατμόσφαιρα μιας φιλόξενης Ευρωπαικής πόλης. Διανυκτερεύοντας στην πόλη θα ζήσουμε την βραδυνή  ιεροτελεστία εκατοντάδων χρόνων, όπου  άνθρωποι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές  ανάβουν τις κλασικές  λάμπες κεροζίνης στους δόμους της πόλης.  Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΕΣΤ – ΜΙΝΣΚ

Πρόγευμα.  Σήμερα θα μεταφερθούμε στο δάσος Μπιαλοβιέσκα «Belovezhskaya Puscha» , που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO σαν τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό. Στην περιοχή αυτή φυτρώνουν τα  ψηλότερα έλατα της Ευρώπης . Επίσης ζουν βουβάλια, και άλλα σπάνια ήδη του ζωικού βασιλείου.   Μεγάλα ονόματα της Ευρωπαϊκής  ιστορίας έχουν συνδέσει το όνομά τους με την περιοχή όπως ο Ναπολέοντας και ο Νικόλαος ΙΙ. Θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας αλλά και το αρχοντικό  του « πατέρα των Χριστουγέννων», που βρίσκεται μέσα στο δάσος, μαζί με την οικία της Χιονάτης. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και επίσκεψη στην τοπική αγορά. Στην συνέχεια  θα μεταφερθούμε στο Nesvizh ( περίπου 290χλμ). Εδώ θα θαυμάσουμε τα «μαργαριτάρια» της αρχιτεκτονικής κουλτούρας της Λευκορωσίας.
Θα  δούμε το παλάτι της οικογένειας Radzivils της πλουσιότερης και πιο ισχυρής οικογένειας της χώρας, το οποίο ανήκει στο κομμάτι παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας.
Θα ξεναγηθούμε στην γραφική αυτή πόλη και θα μάθουμε την ιστορία της οικογένειας η οποία επηρέασε την πολιτιστική κουλτούρα της Ευρώπης. Στην συνέχεια θα θαυμάσετε τον καθεδρικό ναό του 16Ου αιώνα, “Farny Cathedral». Επιστροφή στο Μίνσκ, Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΣΚ – ΚΑΤΙΝ -ΠΟΛΟΤΣΚ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψή στο Πολότσκ. Στην διαδρομή θα κάνουμε στάση στην  ηρωική πόλη που δεν υπάρχει πια στον χάρτι, το Κhatoun . To χωρίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ναζί την άνοιξη του 1943.  Στις 22 Μαρτίου του 1943, 6 μόλις χιλιόμετρα μακριά από το χωριό, δολοφονήθηκε ο Γερμανός αξιωματικός της μεραρχίας από τους Παρτιζάνους. Οι Γερμανοί ως αντίποινα ¨εξαφάνισαν¨ τους κατοίκους του χωριού. Σήμερα η περιοχή αποτελεί σημείο μνήμης για όλους τους πεσόντες κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε για το Πολότσκ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Λευκορωσίας που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού  Νταουγκάβα ή Δυτικός Ντβίνα.
Θα δούμε τον ναό της Αγίας Σοφίας του Πολότσκ, ο οποίος χρονολογείτε από τον 11Ο αιώνα. Πραγματικό αριστούργημα της Ορθόδοξης αρχιτεκτονικής. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει το Μουσείο Αρχιτεκτονικής Ιστορίας που στεγάζετε στο υπόγειο της  εκκλησίας. Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε και το Μουσείο Τυπογραφίας που στεγάζετε σε ένα παλαιό μοναστήρι. Οσοι το επισκεφθούν θα έχουν την ευκαιρία  να θαυμάσουν την διαδρομή του βιβλίου από την μορφή του παπύρου έως και τις σύγχρονες μορφές εκτύπωσης που χρησιμοποιούμαι σήμερα.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Πολοτσκ.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΟΤΣΚ – ΒΙΤΣΕΜΠΣΚ – ΜΙΝΣΚ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Βίτσεμπσκ, πόλη που και αυτή βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα.  Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού, τον Ναό της Αγ.Βαρβάρας, και το κτίριο του Δημαρχείου. Το Βιτσέμπσκ είναι η γενέτειρα του ζωγράφου Μάρκ Σαγκάλ, Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε  και το μικρό κόκκινο σπιτάκι στην οδό Pokrovskaya όπου ο διάσημος καλλιτέχνης έζησε τα νεανικά του χρόνια.  Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το Μουσείο Marc Chagall, με έργα του ιδίου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μίνσκ. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΣΚ

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με τα «δύο» πρόσωπα της πόλης, αυτό του παλαιού με το καινούργιο. Θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της πόλης. Θα θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική στις  ιστορικές εκκλησίες του Καθεδρικού Ναού του Πέτρου & Παύλου, και την εκκλησία του Αγ. Σιμεών  και Ελένης.  θα περπατήσουμε στο ιστορικό της  κέντρο, και θα δούμε το κτίριο του Δημαρχείου και τον ναό της Παρθένου Μαρίας.  Θα περιηγηθούμε στο Trinity Suburb και θα  νιώσουμε την ζωντανή, καθημερινή, ατμόσφαιρα της πόλης, και στη συνέχεια θα τελειώσουμε με το κτίριο της Βιβλιοθήκης που είναι χτισμένο σε σχήμα διαμαντιού και συμβολίζει την ανθρώπινη γνώση. Συνεχίζουμε οδικώς για το Ντουντούτκι, (περίπου  44 χλμ.) Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσειακό συγκρότημα «Dudutki”, όπου αποτελεί τον καλύτερο και αρτιότερο τρόπο να γνωρίσει κάνεις τα την κουλτούρα και τα έθιμα της Λευκορωσίας . Θα μπορέσετε να συμμετέχετε σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα όπου θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε τοπικά προϊόντα, να περπατήσετε ανάμεσα σε μικρά περίπτερα και να γνωρίσετε από κοντά τον τρόπο κατασκευής παραδοσιακών κεραμικών.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΣΚ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΜΙΝΣΚ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας το μαγευτικό Βίλνιους. Μια γοητευτική πόλη, με γραφική μπαρόκ αρχιτεκτονική, που έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο Μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ συγκαταλέγεται στις πιο πράσινες πόλεις της Ευρώπης. Κατά την διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία των Αγίων Πέτρου &
Παύλου, το πανεπιστήμιο του Βίλνιους που ιδρύθηκε το 1579 και είναι ένα από τα παλαιότερα της κεντρικής Ευρώπης, την εκκλησία της Αγίας Αννας, κόσμημα της λιθουανικής γοτθικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μίνσκ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΝΣΚ – ΑΘΗΝΑ.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

PS 354 11/07 Aθήνα - Κίεβο 14:35 - 17:15
PS 893 11/07 Κίεβο - Μινσκ 19:40 - 20:45
PS 894 18/07 Μίνσκ - Κίεβο 07:00 - 08:05
PS 353 18/07 Κίεβο - Αθήνα 10:50 -13:35

    
     

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  •  Ξενοδοχεία  4* .
  •  Ημιδιατροφή καθημερινά.
  •  Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
    Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 225 €
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.