Ξεχωριστή Ιταλία, Κρεμαστά Χωριά, Τσίνκουε Τέρρε | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Travel Identity

Άλλο ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Με σωστές ώρες πτήσεων για να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μαγευτική Τοσκάνη, την Λιγυρία και την Ούμπρια. Με άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Από την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του και φθάνουμε στην μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την μαγική περιοχή και ακτογραμμή του Τσίνκουε Τέρρε, των πέντε "γαιών" - τα πέντε κρεμαστά χωριά - που μόνο με πίνακες ζωγραφικής μπορείς να τα παρομοιάσεις. Το βαρκάκι και το τραίνο για την ημερήσια αυτή εκδρομή περιλαμβάνεται βεβαίως στην τιμή της εκδρομής. Επισκεπτόμαστε την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο της Πύργο και στη συνέχεια διαμένουμε στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία. Τέλος, κατά την επιστροφή μας προς την Ρώμη, επισκεπτόμαστε την Περούτζια, την Ασίζη και το Σπολέτο και φυσικά πανοραμικά και πεζή την ίδια την Ρώμη.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του και φθάνουμε στην μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε. Επισκεπτόμαστε την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο της Πύργο και συνεχίζουμε στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία. Τέλος, κατά την επιστροφή μας προς την Ρώμη, επισκεπτόμαστε την Περούτζια, την Ασίζη και το Σπολέτο.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΛΟΥΚΑ (Πτήση, οδική διαδρομή)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη. Άφιξη και οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό την Λούκα. Καθ΄ οδόν θα σταματήσουμε στην Σιένα, που χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Συνεχίζουμε για το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι - σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο - μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη.  Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Λούκα. Τακτοποίηση στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε μια βόλτα με τον αρχηγό σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ – ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ – ΤΑΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ – ΛΟΥΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι "πέντε γαίες" όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso - έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου. Από την Λα Σπέτσια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στο Πόρτο Βένερε, χωριό που κλείνει νοτιοδυτικά τον Κόλπο των Ποιητών και από το οποίο λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας: στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς αυτά τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς. Θα κάνουμε όμως και δύο στάσεις σε δύο από τα πέντε χωριά, την Vernazza και το Mοnterosso, για να τα περπατήσουμε και για να έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα στο ένα και για καφέ στο άλλο. Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας με το τοπικό τραινάκι που ενώνει τα χωριά αυτά, το οποίο θα μας πάει μέχρι το Λέβαντο: εκεί πλέον θα μπορέσει το πούλμαν να έρθει να μας παραλάβει για να επιστρέψουμε στην Λούκα, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου για τα πλοιάρια που κάνουν την θαλάσσια εκδρομή στα χωριά Cinque Terre, η εκδρομή-διαδρομή θα γίνει με το τοπικό τραινάκι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την εξόρμησή μας στην πανέμορφη ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία. Κατά τη διάρκεια της πανέμορφης διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην Πίζα, στην οποία θα επισκεφθούμε την "Πλατεία των Θαυμάτων", ένα από τα πιο πολύ-φωτογραφισμένα μνημεία του κόσμου, με τον Καθεδρικό Ναό, το Βαπτιστήριο και τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο να "δένουν" αρμονικά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα. Θα επισκεφθούμε την ελλειπτική πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου με το παράξενο, μαύρου χρώματος άγαλμα του Ιησού. Άφιξη στην Πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την πανέμορφη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της περίφημης αυτής πόλης-μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Σάντα Κρότσε), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι - σήμα κατατεθέν της πόλης - και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Στο τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, αλλά και Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΣΣΙΖΗ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, την πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη στην Ασίζη και ξενάγηση στην γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου. Η Ασίζη, η πόλη του πολιούχου της Ιταλίας, απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας. Εδώ και αιώνες φθάνουν στην περιοχή προσκυνητές για να επισκεφθούν την Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου (εκεί δηλαδή όπου είναι θαμμένος ο Άγιος Φραγκίσκος) και την Βασιλική της Αγίας Κλάρας, όπου βρίσκεται ο τάφος της. Εκτός Ασίζης βρίσκονται και οι σπηλιές στο Eremo delle Carceri, όπου αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες, καθώς και ένα  μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου (προαιρετική επίσκεψη, αν υπάρχει χρόνος). Βόλτα στα μαγευτικά λιθόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Περούτζια. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε την Πιάτσα 4 Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το μέγαρο των Πριόρι κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΡΩΜΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Σπολέτο, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Εδώ λαμβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi. Αφού επισκεφθούμε την πόλη, θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη, στην οποία θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και έξοδος στην αιώνια πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, τη ρωμαϊκή αγορά, που ήταν η  καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, την πλατεία Βενετίας, το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη, τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη.

Στο ελεύθερο απόγευμά σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Βατικανό, ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στα όρια της Ρώμης, που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Στα σημαντικότατα μουσεία του θα δείτε μεταξύ άλλων το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, τις αίθουσες που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών, την Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών κ.ά. Περάστε στη συνέχεια στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, για να δείτε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. 

8η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (πτήση)

Ημέρα ελεύθερη στην Ρώμη. Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

Σημειώσεις:

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

21/7/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

28/7/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

04/8/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

11/8/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

11/8/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

18/8/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

18/8/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

25/8/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

25/8/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

01/9/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 717

22/10/2017

ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ

05:55

07:00

AZ 722

29/10/2017

ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα
 • 7 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία: 2  Λούκα, 2 Φλωρεντία, 1 Περούτζια, 2 Ρώμη
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
 • Το κόστος του πλοιαρίου από την Λα Σπέτσια στο Μόντε Ρόσσο και το τραινάκι στην Λα Σπέτσια
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα 
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας με γνώσεις της Ιταλίας
 • Οι φόροι διαμονής και εισόδου στις Ιταλικές πόλεις
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλία στα Ελληνικά Versus Travel
* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 230 €  
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα 
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

 

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

 

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

 

Από Λάρνακα.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα με αναχωρήσεις  από Λάρνακα.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

Η διαφορετικότητα του Versus 

Ένα διαφορετικό 7ήμερο ταξίδι στην Ιταλία, στη λογική του VERSUS! Δεν αναλωνόμαστε με αδιάκοπο τρεχαλητό όλης της Ιταλίας, αλλά επικεντρωνόμαστε σε μια εξαιρετική περιοχή την οποία κι εξερευνούμε με την προσοχή που της αξίζει! Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνουμε περισσότερο, ανακαλύπτουμε κρυφά μυστικά της κι ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την κουλτούρα της περιοχής. Επιπρόσθετα, δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια διαμένοντας στο κέντρο της Φλωρεντίας κι όχι σε διπλανή πόλη, ούτως ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ!

Οι επιλογές αυτές δεν είναι οικονομικές καθώς πλέον, σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας επιβάλλονται ειδικοί ακριβοί φόροι για την είσοδο κι έξοδο των πούλμαν. Παρ’ όλα αυτά, με μια εξαιρετική τιμή, καταφέρνουμε να δώσουμε μια άλλη άποψη του ταξιδιού, παρέχοντας στους ταξιδιώτες άνεση, απόλαυση και δυνατότητα για εξερευνήσεις.

Και βεβαίως, οι ταξιδιώτες του VERSUS δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν τα check points, οι τοπικοί φόροι πόλεων, οι χρεώσεις αποσκευών, τα φιλοδωρήματα κλπ., γιατί έχουμε φροντίσει να τα συμπεριλάβουμε όλα και να μην πληρώνετε τίποτα από όλα αυτά τοπικά, όπως συνήθως συμβαίνει.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

 • Επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από την Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε, το Μόντε Ρόσσο κ.ά. και στη συνέχεια με τοπικό τραινάκι μέχρι το Λέβαντο και πάλι πίσω στην Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
 • Επίσκεψη στην μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
 • Ξενάγηση στην ιστορική, μεσαιωνική πόλη της Πίζας, με τον διάσημο κεκλιμένο της Πύργο και την Πλατεία των Θαυμάτων.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία.
 • Μία διανυκτέρευση στην Περούτζια.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο.
 • Μια διανυκτερεύση στην Ρώμη.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τέλειες, απευθείας πτήσεις της Alitalia (πρωί από Λάρνακα - βράδυ από Ρώμη).
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

Highlights

 • Περπατείστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένας 
 • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών
 • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την Φλωρεντία
 • Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα
 • Επισκεφθείτε την "Πλατεία των Θαυμάτων" στην Πίζα
 • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας
 • Κάντε βόλτα σε άλλη μια πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια.
 • Γνωρίστε το Σπολέτο, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Λούκα, Πίζα, Φλωρεντία, Λα Σπέτσια, Τσίνκουε Τέρρε, Λέβαντο, Μοντερόσσο, Περούτζια, Ασίζη, Σπολέτο, Ρώμη
 • Θα θαυμάσουμε τα "Κρεμαστά Xωριά" με καραβάκι και με τοπικό τραινάκι (το κόστος περιλαμβάνεται)
 • Απευθείας πτήσεις της Alitalia & διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* 

Χάρτης Ταξιδιού Ξεχωριστή Ιταλία, Κρεμαστά Χωριά, Τσίνκουε Τέρρε | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info