fb

Νότια Ιταλία με Κάπρι και ακτή Αμάλφι | Καλοκαίρι 2017

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 585€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ευρωπαϊκό ταξίδι στον Ιταλικό Νότο, με τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης του Versus Travel. Καθημερινά γεμάτο πρόγραμμα, με εμπεριστατωμένες ιστορικές επισκέψεις στις αρχαίες πόλεις του Ερκολάνο (Herculaneum), της Ποσειδωνίας (Paestum) και της Πομπηίας, αλλά και επίσκεψη σε ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά της Μεσογείου, το Κάπρι, να περιλαμβάνονται εντός της τιμής. Από τα ταξίδια μας στον κόσμο είναι το κομμάτι γης που έχουμε ξεχωρίσει για τη γραφικότητά του και για τον αέρα της αρχοντιάς που αποπνέει. Έχει "πάρει" κάτι από τους διάσημους επισκέπτες του. Η μαγεία της   Αμαλφιτάνας  που ξεδιπλώνεται σε μία  μαγευτική οδική διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας   ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει μικρές πόλεις, σκαρφαλωμένες σε απότομα βράχια, κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά σε κρυφούς κόλπους της ακτογραμμής, πλαγιές πνιγμένες στο άρωμα των λεμονανθών, φυσικές ομορφιές που συνδυάζονται με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένα 6ήμερο ταξίδι που τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την βασίλισσα της Καμπανίας, την χιλιοτραγουδισμένη Νάπολη ,   εξορμούμε στη μαγευτική Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, στον μυχό του ομώνυμου κόλπου της  Τυρρηνικής θάλασσας και επισκεπτόμαστε το γαλήνιο Σορρέντο, το διάσημο Κάπρι, γνωστό και ως ο "Ο Κήπος της Εδέμ", το Ερκολάνο, την Πομπηία και την αρχαία Ελληνική αποικία της Ποσειδωνίας.
Απολαμβάνουμε μια μοναδική ολοήμερη βόλτα  στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα με επισκέψεις  στο Αμάλφι και  το μαγευτικό Ποζιτάνο, χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός γκρεμού. Προαιρετικά,  αν μπορέσετε  να ξεφύγετε τον εναγκαλισμό της Νάπολης, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μια 2η κρουαζιέρα στα νησάκια Ίσκια και Πρόσιντα 
 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus Travel

Ένα πλούσιο αεροπορικό πρόγραμμα στην περιοχή της Πομπηίας, της Νάπολης και του κόλπου με τα διάσημα νησάκια
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές απ’ ευθείας πτήσεις για Νάπολη.
  • 2 Διανυκτερεύσεις στην  Νάπολη,  στην  καρδιά της  πόλης, για να ζήσετε  στους ρυθμούς και τα αξιοθέατά της και όχι απομονωμένοι όλες τις ημέρες στο Σαλέρνο. 
  • Επίσκεψη  και ξενάγηση στην Νάπολη & στο αρχαιολογικό της μουσείο.
  • 3 Διαν/σεις στο  παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Grand Hotel Salerno 4*, κοντά στα πλοιάρια, για εύκολη  μετακίνηση. 
  • Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (3 δείπνα).
  • Επισκέψεις και  εξορμήσεις στην  περιοχή του  Σαλέρνο,  του Ποζιτάνο και του Αμάλφι στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα.
  • Το κόστος για το πλοιάριο και για την επίσκεψή μας  στο Κάπρι από  το Σορρέντο.
  • Επισκέψεις στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας, του Ερκολάνο  (Ηράκλεια, Herculaneum) και της Ποσειδωνίας (Πέστουμ,  Paestum).
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΑΠΟΛΗ - ΣΑΛΕΡΝΟ (Πτήση, επισκέψεις)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη Νάπολη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην ιστορική αυτή πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τον πολυτραγουδισμένο κόλπο της Νάπολης με τη θέα προς τον Βεζούβιο, το πασίγνωστο ηφαίστειο της Ευρώπης, την παραλιακή λεωφόρο και τα κύρια σημεία του ιστορικού της κέντρου, όπως την πλατεία του Δημαρχείου, το θέατρο San Carlo, το Κάστρο των Ανδηγαυών κ.ά. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το Σαλέρνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ - ΑΜΑΛΦΙ, ΠΟΖΙΤΑΝΟ - ΣΑΛΕΡΝΟ (Ολοήμερη κρουαζιέρα περιλαμβάνεται)

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε με τα πόδια στην προβλήτα του λιμανιού, που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο μας, από την οποία θα αποπλεύσουμε για τη μαγευτική μας κρουαζιέρα στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Αμάλφι, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο χωριό,θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και θα έχουμε χρόνο για την απαραίτητη βόλτα μας, αλλά και για φαγητό. Στη συνέχεια, θα καταπλεύσουμε στο Ποζιτάνο, που είναι «κρεμασμένο» στα βράχια. Βόλτα στα μικρά, στενά δρομάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικα σοκάκια και χρόνος για καφέ. Αναχώρηση το απόγευμα για το ξενοδοχείο μας στο Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: η διαδρομή με το πλοιάριο μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΚΑΠΡΙ - ΣΟΡΡΕΝΤΟ – ΣΑΛΕΡΝΟ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ)

Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο για το θεϊκό Κάπρι, που χαρακτηρίζεται ως ο «Κήπος της Εδέμ», λόγω της οργιώδους βλάστησής του και της ποικιλίας των λουλουδιών του. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με μικρά τοπικά πουλμανάκια στο πάνω χωριό, το Ανακάπρι (Anacapri, πληρωμή επιτόπου). Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο να τσιμπήσουμε κάτι για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι για να απολαύσουμε έναν καφέ και για να κάνουμε τις αγορές μας. Συνεχίζουμε με το ταχύπλοο για το Σορρέντο, την πανέμορφη και μοναδική πόλη-κόσμημα της επαρχίας της Νάπολης. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο διάσημο αυτό θέρετρο με την ατμόσφαιρα της Belle Epoque. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΕΡΝΟ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ (Ξενάγηση στο Μουσείο, Πεζοπορική περιήγηση, Προαιρετική εκδρομή με πλοιάριο στα νησάκια Ίσκια και Πρόσιντα)

Πρωινή αναχώρηση για την Ποσειδωνία (Paestum), μία αρχαία ελληνική αποικία με έναν από τους επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας, αφιερωμένος στη θεά Ήρα (6ος π.Χ. αι.). Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, για να επισκεφθούμε το καταπληκτικό εθνικό-αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου θα δούμε ευρήματα από την Πομπηία και την Ηράκλεια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί πεζοπορική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον αρχηγό σας (για όσους το επιθυμούν και μπορούν να περπατήσουν), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε το ιστορικό και παλαιό κέντρο της πόλης, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματά της. Η ρομαντική Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της. Κάντε βόλτα, όπως οι οικογένειες των ντόπιων, στον παραλιακό δρόμο καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης. Εναλλακτικά –όσοι το επιθυμείτε– μπορείτε να μεταβείτε στο λιμάνι και να επιβιβαστείτε σε ταχύπλοο για να επισκεφθείτε τα νησάκια Ίσκια και Πρόσιντα, καθώς και τα άλλα νησάκια και σημεία στα οποία προσεγγίζει το πλοίο, όπως τα Casamicciola, Lacco Ameno, Sant Angelo κ.λπ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ - ΠΟΜΠΗΙΑ - ΕΡΚΟΛΑΝΟ - ΝΑΠΟΛΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαία Πομπηία. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την Ηράκλεια, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές, αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Πτήση)

Πρωινό ελεύθερο για να περπατήσετε στην παλιά πόλη και στην αγορά. να συμμετάσχετε σε εκδρομή στους πρόποδες του Βεζούβιου και πεζοπορία (χρειάζεται έγκαιρη κράτηση). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3 658   06.08    ΑΘΗΝΑ - ναπολη    11.30 - 12.20

A3 659   11.08     ναπολη - ΑΘΗΝΑ    15.10 - 17.55

A3 658   13.08    ΑΘΗΝΑ - ναπολη    11.30 - 12.20

A3 659   18.08     ναπολη - ΑΘΗΝΑ    15.10 - 17.55

A3 658   27.08    ΑΘΗΝΑ - ναπολη    11.30 - 12.20

A3 659   01.09     ναπολη - ΑΘΗΝΑ    15.10 - 17.55

A3 658   10.09    ΑΘΗΝΑ - ναπολη    11.30 - 12.20

A3 659   15.09     ναπολη - ΑΘΗΝΑ    15.10 - 17.55

A3 7103      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ      07.25 - 08.15

A3 7126        ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    19.20 - 20.15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης. 
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Grand Hotel Salerno 4*, κοντά στα πλοιάρια, για εύκολη μετακίνηση και 2 Διανυκτερεύσεις στην Νάπολη. 
  • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία του Σαλέρνο και της Νάπολης*.
  • Πρόγευμα καθημερινά.
  • Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (3 δείπνα).
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με πλοιάριο ή ταχύπλοο στα νησάκια Κάπρι, Αμάλφι και Ποζιτάνο (το συνολικό κόστος των 50 €, περιλαμβάνεται στην τιμή). 
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ηράκλεια και Νάπολη.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (θα τον συναντήσετε στην Ιταλία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 185 €   
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Παρατηρήσεις
Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

Απαραίτητα Έγγραφα

  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
  • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
  • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
  • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

Για την κράτηση σας:

  • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

Μην ξεχάσετε:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Η διαφορετικότητα του Versus Travel

Ένα πλούσιο αεροπορικό πρόγραμμα στην περιοχή της Πομπηίας, της Νάπολης και του κόλπου με τα διάσημα νησάκια
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές απ’ ευθείας πτήσεις για Νάπολη.
  • 2 Διανυκτερεύσεις στην  Νάπολη,  στην  καρδιά της  πόλης, για να ζήσετε  στους ρυθμούς και τα αξιοθέατά της και όχι απομονωμένοι όλες τις ημέρες στο Σαλέρνο. 
  • Επίσκεψη  και ξενάγηση στην Νάπολη & στο αρχαιολογικό της μουσείο.
  • 3 Διαν/σεις στο  παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Grand Hotel Salerno 4*, κοντά στα πλοιάρια, για εύκολη  μετακίνηση. 
  • Ημιδιατροφή στο Σαλέρνο (3 δείπνα).
  • Επισκέψεις και  εξορμήσεις στην  περιοχή του  Σαλέρνο,  του Ποζιτάνο και του Αμάλφι στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα.
  • Το κόστος για το πλοιάριο και για την επίσκεψή μας  στο Κάπρι από  το Σορρέντο.
  • Επισκέψεις στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας, του Ερκολάνο  (Ηράκλεια, Herculaneum) και της Ποσειδωνίας (Πέστουμ,  Paestum).
 

Highlights

  • Περιπλανηθείτε στον "Κήπο της Εδέμ", το Κάπρι
  • Γνωρίστε την Belle Epoque ατμόσφαιρα του Σορρέντο 
  • Περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας 
  • Κάντε βόλτα στο κέντρο της Νάπολης και επισκεφθείτε το αρχαιολογικό της μουσείο 
  • Θαυμάστε τα καταπληκτικά ευρήματα του Ερκολάνο (Herculaneum) 
  • Ανακαλύψτε έναν από τους επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας στην Ποσειδωνία (Paestum) 
  • Εκδράμετε  σε μία  μαγευτική οδική διαδρομή στην  Αμαλφιτάνα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 2 Διανυκτερεύσεις στην  Νάπολη
  • 3 Διανυκτερεύσεις στο Σαλέρνο
  • Επίσκεψη  και ξενάγηση στη Νάπολη & στο αρχαιολογικό της μουσείο
  • Επισκέψεις και εξορμήσεις στην περιοχή του Σαλέρνο,  του Ποζιτάνο και του Αμάλφι στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα 
 

Χάρτης Ταξιδιού Νότια Ιταλία με Κάπρι και ακτή Αμάλφι | Καλοκαίρι 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info