Θιβέτ, Νότια Κίνα, Επαρχία Σετσουάν | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2550€

Travel Identity

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στο μυστηριακό Θιβέτ, τη "στέγη του κόσμου". Η χώρα του Δαλάι Λάμα, είναι ένας τόπος μακρινός, γεμάτος αινίγματα για τον δυτικό άνθρωπο, που ακούγοντας και μόνο το όνομά του, αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και ονειρεύεται κατάλευκα από χιόνι όρη, σιωπηλούς μοναχούς, μυστηριακά μοναστήρια. Το Θιβέτ υπήρξε πάντοτε μία μεγαλειώδης περιοχή, ένας ιερός τόπος. Σε ολόκληρο το θιβετιανό έδαφος - αυτό το τεράστιο υψίπεδο σπαρμένο με γεωλογικές εξάρσεις που ταλαντώνεται έχοντας ως φυσικό σύνορο την οροσειρά των Ιμαλαΐων - ζει ένας λαός πολύ φτωχός, αλλά και πολύ προσκολλημένος στην παράδοση. Αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, ο θιβετιανός λαός οικοδόμησε έναν ιδιότυπο πολιτισμό, μια κλειστή, σχεδόν απόλυτη θεοκρατική κοινωνία.
Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης και ένα τμήμα της Νότιας Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν), με τα χαριτωμένα ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον πέτρινο Βούδα του Λεσάν και το Τσονγκτσίνγκ, που θα αποτελέσει ορμητήριό μας για τα σπήλαια Ντατζού, για την αρχαία πόλη Σι Τσι Κου, για το μουσείο του φράγματος των Τριών Φαραγγιών, καθώς και για το συγκλονιστικό τοπίο του Γουλόνγκ!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης και ένα τμήμα της Νότιας Κίνας: το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν).

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Άφιξη στο Τσενγκτού, που έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας με ξεχωριστή γοητεία και περιήγηση στα στενάκια της  παλιάς πόλης (Kuanzhai Xiangzi), όπου θα έχουμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε το τσάι μας σε ένα από τα διάσημα τεϊοποτεία στα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΕΣΑΝ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Ολοήμερη εκδρομή με προορισμό το Λεσάν, όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου (ύψος: 71 μέτρα), ο οποίος από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού, όπου θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση της περίφημης όπερας του Σετσουάν. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΑΣΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λάσα, την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ. Χτισμένη σε μια επίπεδη κοιλάδα που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ, Θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα)

Η ιερή πρωτεύουσα του Θιβέτ οδηγεί μέχρι σήμερα τους επισκέπτες στον μυστηριώδη κόσμο του θιβετιανού βουδισμού. Σήμερα θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Ποτάλα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1.000 δωματίων, που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός Τζοκάνγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του, δείγματα θιβετιανής τέχνης φωτίζονται από κεριά βουτύρου, δημιουργώντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα. Φεύγοντας από τον ναό, θα διασχίσουμε το Μπαρκόρ, τον κεντρικό δρόμο του προσκυνήματος, στον οποίο οι πιστοί (και οι τουρίστες φυσικά) κινούνται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Εκεί, έμποροι και μικροπωλητές δημιουργούν μια φασαριόζικη πολυχρωμία και είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη Θιβετιανή διάλεκτο σημαίνει "Πάρκο του θησαυρού". Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Ακολουθεί δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ - ΤΣΕΤΑΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για το Τσετάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαννάν, που θεωρείται από πολλούς η κοιτίδα του Θιβετιανού πολιτισμού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το αρχαίο μοναστήρι Σάμυε. Συνεχίζουμε για το Τσετάνγκ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεφθούμε το επιβλητικό παλάτι Yombulakhang, το οποίο κτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά του Θιβέτ Νιάτρι Τσεμπό κατά τον 2ο αιώνα, αλλά και το μοναστήρι Tranduk που ξεχωρίζει στην περιοχή. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΤΑΝΓΚ - ΓΚΥΑΝΤΣΕ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα αναχωρήσουμε για την παλιά πόλη Γκυαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περάσουμε δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Γιαμντρόγκ, την "Τιρκουάζ λίμνη" - μια από τις τρεις ιερές λίμνες του Θιβέτ - και θα δούμε τον παγετώνα Καρέλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΥΑΝΤΣΕ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΛΚΟΡ, ΣΤΟΥΠΑ ΚΟΥΜΠΟΥΜ) - ΣΙΓΚΑΤΣΕ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ, που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Μέσα από τα τείχη της μονής αναδύεται η εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η στούπα αυτή διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η πορεία προσευχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του Θιβετιανού Βουδισμού, μετά από τον Δαλάι Λάμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΤΣΕ - ΛΑΣΑ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα. Εδώ βρίσκεται ένα τεράστιο άγαλμα ύψους 26 μέτρων του Μελλοντικού Βούδα (Μαϊτρέγια). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λάσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Μπαρκόρ και την παλιά πόλη της Λάσα. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΤΡΕΠΟΥΝΓΚ & ΣΕΡΑ)

Για μια καλύτερη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ, θα επισκεφθούμε σήμερα τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο από τα πιο ιερά Βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν. Το μοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενούσε 10.000 μοναχούς. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 600 μοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό αν σκεφθεί κανείς ότι το μοναστήρι γλύτωσε από εμφύλιους πολέμους, από επιδρομές Μογγόλων και από την πολιτιστική επανάσταση. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούμε την κεντρική αίθουσα των συνελεύσεων, όπου υπάρχουν αναρτημένα τεράστια λάβαρα. Στη μονή λειτουργούν ακόμη τρεις σχολές που είναι αφιερωμένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΣΟΥΡΠΟΥ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Τσουρπού, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα  βορειοδυτικά της Λάσα, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων. Ιδρύθηκε το 1159, καταστράφηκε το 1966 κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης και άρχισε να ξανακτίζεται το 1980. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στο Τσενγκτού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση της περίφημης όπερας Σετσουάν. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ- ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα. Άφιξη μετά τα μεσάνυχτα. 

ΠΤΗΣΕΙΣ

KL 1576   11.08     ΑΘΗΝΑ- AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ           17.15 - 19.50 

KL  891    11.08    AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ -ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ  21.05 - 12.50+1 

KL  892    23.08    ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 14.35 -19.05 

KL 1581   23.08     AΜΣΤΕΡΝΤΑΜ -ΑΘΗΝΑ           20.55 - 01.10 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 5* στην Κίνα, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή 
 • Ημιδιατροφή 
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €
 • Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μήνη ισχύ - το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

Η διαφορετικότητα του Versus
Σκοπός στα ταξίδια μας είναι να αποκομίσουμε εμπειρίες και γνώσεις, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Το ταξίδι αυτό είναι σχεδιασμένο από το Versus ειδικά μέσα από αυτό το πρίσμα.
Έτσι:
 • Το ταξίδι αυτό συνοδεύει βουδιστής αρχηγός, απόλυτα εξειδικευμένος στον Θιβετιανό πολιτισμό. Με τη βοήθειά του θα μυηθείτε στις βασικές αρχές του Θιβετιανού Βουδισμού. 
 • Δεν αποτελεί ένα απλό πέρασμα από το Θιβέτ με επίσκεψη μόνο της Λάσα. Είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης σε βάθος. Εκτός από τη Λάσα εξερευνούμε σημεία του, που είναι εκτός των τουριστικών διαδρομών. Έτσι περιδιαβαίνοντας τα Ιμαλάια αναζητούμε αυθεντικές εικόνες και Θιβετιανά μοναστήρια στο Γκυαντσέ και στο Σιγκατσέ. Τα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα, που θα δούμε στα περίχωρα της Λάσα είναι επίσης από τα πιο συγκλονιστικά του Θιβέτ. 
 • Με τέλειες πτήσεις με τις οποίες έχουμε το μικρότερο χρόνο πτήσης για την περιοχή. Η επιστροφή είναι αυθημερόν στην Αθήνα χωρίς διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.
 • Πέρα από τις "κλασικές" πόλεις του Θιβέτ - Λάσα, Σιγκάτσε, Γκυαντσέ – επισκεπτόμαστε και διαμένουμε στο Τσετάνγκ (στο 13ήμερο πρόγραμμα), που θεωρείται η κοιτίδα του Θιβετιανού πολιτισμού, με μια από τις πιο ιερές λίμνες και ξεχωριστά μοναστήρια. Αφιερώνουμε έτσι στο Θιβέτ 8 διανυκτερεύσεις για να το απολαύσουμε και να το εξερευνήσουμε.  
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε ένα τμήμα της Κίνας με τεράστιο ενδιαφέρον, που δεν περιλαμβάνεται σε άλλα προγράμματα, όπως το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, με τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα και τον τεράστιο πέτρινο Βούδα του Λεσάν.
 • Με πτήσεις από και προς το Θιβέτ
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel
 

Highlights

 • Επισκεφθείτε το μοναστήρι Τασιλούνπο και την εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουμπούμ στη Σιγκάτσε
 • Εξερευνήστε το μεγαλοπρεπές Ανάκτορο Ποτάλα που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού
 • Θαυμάστε τον σπουδαιότερο ναό του Θιβέτ, τον Τζοκάνγκ
 • Εκδράμετε στα τρία από τα πιο ιερά Βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, το Ντρεπούνγκ, το Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας
 • Απολαύστε εκπληκτικά τοπία με χιονισμένες ορεινές και χωριά με χαμηλά σπίτια από λάσπη
 • Συναντήστε τα τρισχαριτωμένα, ασπρόμαυρα αρκουδάκια Πάντα στην πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν, το γοητευτικό Τσενγκτού
 • Αντικρίστε τον τεράστιο πέτρινο Βούδα του Λεσάν
 •  

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Εξειδικευμένο αρχηγό στον Θιβετιανό πολιτισμό και στη Βουδιστική θρησκεία όπου θα επισκεφιούμε το Τσετάνγκ, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας και το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν

Χάρτης Ταξιδιού Θιβέτ, Νότια Κίνα, Επαρχία Σετσουάν | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info