fb

Κένυα: Σαφάρι, Μομπάσα, Ναϊρόμπι, Μασάι Μάρα | από Κύπρο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3079€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Κένυα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εισαγωγή στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς αποτελεί την πιο οργανωμένη από τις όμορες χώρες και το ταξίδι σε αυτήν είναι αρκετά πιο προσιτό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως τα πολύ καλά lodges στο σαφάρι, ο εμπλουτισμός των ξεναγήσεων στο Ναϊρόμπι και στη Μομπάσα, αλλά και η αεροπορική μετάβαση από και προς τη Μομπάσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό ταξίδι και έναν άνετο και ευχάριστο συνδυασμό φωτογραφικού σαφάρι και εξωτικών παραλιών στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, στη γη των Σουαχίλι στον Ινδικό Ωκεανό.
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας -Μασάι Μάρα, Νακούρου και Ναϊβάσα- και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα- θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus 

  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο σε ζώα πάρκο της Κένυας το Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου και την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα.
  • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας -το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα- με επιπλέον επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μπομπάσα.
  • Η μετάβαση από το Ναϊρόμπι στη Μομπάσα και η επιστροφή από τη Μομπάσα στο Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο 9ημέρο πρόγραμμα.
  • Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
  • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.
Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Αναχώρηση το βράδυ και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΜΠΟΜΠΑΣΑ

Άφιξη στο Ναϊρόμπι και πτήση για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η και 4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ

Το 1498 αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Μομπάσα ο Βάσκο ντα Γκάμα, κατευθυνόμενος προς τις Ανατολικές Ινδίες. Εν συνεχεία οι Πορτογάλοι τη λεηλάτησαν και εγκατέστησαν εδώ την πρωτεύουσα των εδαφών που είχαν κατακτήσει. Το 1698 κατελήφθη από τους Άραβες ύστερα από μια μακρόχρονη πολιορκία, κατόπιν περιήλθε στην κυριαρχία των σουλτάνων της Μάσκατ (1793) και αργότερα των σουλτάνων της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 κατακτήθηκε από την Αγγλική Εταιρία των Ανατολικών Ινδιών και το 1895 έγινε πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής. Δύο ολόκληρες ημέρες στη διάθεσή σας για να απολαύσετε ώρες ξεγνοιασιάς στις όμορφες παραλίες της περιοχής. Χαρείτε τη θάλασσα και τα μαγευτικά τοπία με τους τεράστιους φοίνικες. Υποκύψτε στην επιμονή των πλανόδιων πωλητών της παραλίας και αγοράστε εντυπωσιακά πολύχρωμα παρεό για σας και τους φίλους σας. Χαλαρώστε και απολαύστε τα κοκτέιλ σας. Ζήστε το μύθο της Αφρικής!

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ – ΝΑΙΤΟΜΠΙ - ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ & ΝΑΪΒΑΣΑ

Σύντομη πρωινή περιήγηση στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα.
Πτήση για Ναιρόμπι και οδική αναχώρηση για τη Λίμνη Νακούρου, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας, ανάμεσα στα οποία και τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο. Ανάλογα την ημερομηνία αναχώρησης η διανυκτέρευση γίνεται σε lodge στην περιοχή της Λίμνης Νακούρου ή στην περιοχή της Λίμνης Ναϊβάσα. Διανυκτέρευση σε lodge.

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΚΟΥΡΟΥ ή ΝΑΪΒΑΣΑ - ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ)

Αναχώρηση σήμερα  για ένα από τα πλουσιότερα πάρκα της Κένυας, το Μασάι Μάρα. Η διαδρομή μας μέσα από την περιοχή των Μασάι θα μας μείνει αξέχαστη. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής ζούγκλας σε ρυθμούς τελείως διαφορετικούς από τους δικούς μας. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό. Διανυκτέρευση στο lodge.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Εφοδιαστείτε με καπέλο, φωτογραφικές μηχανές και πολλά φιλμ. Θα αναζητήσουμε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους, ζέβρες, αγριογούρουνα, τσίτες, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκαμήλους και αγέλες γκνου. Διανυκτέρευση σε lodge.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Οδική αναχώρηση για το Ναϊρόμπι. Άφιξη στην πολύβουη μητρόπολη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στο πολύ ενδιαφέρον αρχαιολογικό της μουσείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πτήση και άφιξη στη Λάρνακα

ΠΤΗΣΕΙΣ

Περιλαμβάνεται το εσωτερικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Επιβεβαίωση ωραρίου πτήσεων τη στιγμή της κράτησης..

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 208

09/08/2017

ΑΘΗΝΑ – NTOXA

01:20

05:35

QR 1335

09/08/2017

NTOXA – NAΪΡΟΜΠΙ

09:00

14:25

QR 1346

17/08/2017

NAΪΡΟΜΠI – NTOXA

12:00

17:25

QR 207

17/08/2017

NTOXA – ΑΘΗΝΑ

19:30

23:59

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία, 4*sup στη Μομπάσα, 5* στο Ναϊρόμπι και lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
  • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μομπάσα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Βίζα Κένυας: 50 δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται επιτόπου κατά την είσοδο στη χώρα).
  • Ποτά.
  • Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή σημειώνεται ως προαιρετικό.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και δη χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά
  • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

Απαραίτητα Έγγραφα

  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
  • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
  • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
  • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

Για την κράτηση σας:

  • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

 

Μην ξεχάσετε:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

Η διαφορετικότητα του Versus 

  • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο σε ζώα πάρκο της Κένυας το Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου και την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα.
  • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας -το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα- με επιπλέον επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μπομπάσα.
  • Η μετάβαση από το Ναϊρόμπι στη Μομπάσα και η επιστροφή από τη Μομπάσα στο Ναϊρόμπι είναι αεροπορική, διαμορφώνοντας έτσι ένα άνετο 9ημέρο πρόγραμμα.
  • Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή μας κατά τη διάρκεια των σαφάρι.
  • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.
Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

  • Θαυμάστε τα ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Νακούρου.
  • Αναζητήστε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, τσίτες, αγέλες γκνου, αντιλόπες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα κατά το σαφάρι σας στο Μασάι Μάρα.
  • Επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι.
  • Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την αραβική συνοικία και το φρούριο των Πορτογάλων.
  • Χαλαρώστε στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα στη Μομπάσα.
  • Ζήστε το μύθο της Αφρικής στην Κένυα!
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Αεροπορική μετάβαση Ναϊρόμπι - Μομπάσα - Ναϊρόμπι
  • Ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας – το Ναϊρόμπι (με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο) και τη Μομπάσα  (με επίσκεψη στο φρούριο)
  • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive 

Χάρτης Ταξιδιού Κένυα: Σαφάρι, Μομπάσα, Ναϊρόμπι, Μασάι Μάρα | από Κύπρο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info