fb

Ξεχωριστή Ιταλία, Κρεμαστά Χωριά, Τσίνκουε Τέρρε | από Κύπρο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Άλλο ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Με σωστές ώρες πτήσεων για να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μαγευτική Τοσκάνη, την Λιγυρία και την Ούμπρια. Με άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Από την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του και φθάνουμε στην μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την μαγική περιοχή και ακτογραμμή του Τσίνκουε Τέρρε, των πέντε "γαιών" - τα πέντε κρεμαστά χωριά - που μόνο με πίνακες ζωγραφικής μπορείς να τα παρομοιάσεις. Το βαρκάκι και το τραίνο για την ημερήσια αυτή εκδρομή περιλαμβάνεται βεβαίως στην τιμή της εκδρομής. Επισκεπτόμαστε την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο της Πύργο και στη συνέχεια διαμένουμε στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία. Τέλος, κατά την επιστροφή μας προς την Ρώμη, επισκεπτόμαστε την Περούτζια, την Ασίζη και το Σπολέτο και φυσικά πανοραμικά και πεζή την ίδια την Ρώμη.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του και φθάνουμε στην μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε. Επισκεπτόμαστε την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο της Πύργο και συνεχίζουμε στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία. Τέλος, κατά την επιστροφή μας προς την Ρώμη, επισκεπτόμαστε την Περούτζια, την Ασίζη και το Σπολέτο.

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus 

Ένα διαφορετικό 7ήμερο ταξίδι στην Ιταλία, στη λογική του VERSUS! Δεν αναλωνόμαστε με αδιάκοπο τρεχαλητό όλης της Ιταλίας, αλλά επικεντρωνόμαστε σε μια εξαιρετική περιοχή την οποία κι εξερευνούμε με την προσοχή που της αξίζει! Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνουμε περισσότερο, ανακαλύπτουμε κρυφά μυστικά της κι ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την κουλτούρα της περιοχής. Επιπρόσθετα, δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια διαμένοντας στο κέντρο της Φλωρεντίας κι όχι σε διπλανή πόλη, ούτως ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ!

Οι επιλογές αυτές δεν είναι οικονομικές καθώς πλέον, σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας επιβάλλονται ειδικοί ακριβοί φόροι για την είσοδο κι έξοδο των πούλμαν. Παρ’ όλα αυτά, με μια εξαιρετική τιμή, καταφέρνουμε να δώσουμε μια άλλη άποψη του ταξιδιού, παρέχοντας στους ταξιδιώτες άνεση, απόλαυση και δυνατότητα για εξερευνήσεις.

Και βεβαίως, οι ταξιδιώτες του VERSUS δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν τα check points, οι τοπικοί φόροι πόλεων, οι χρεώσεις αποσκευών, τα φιλοδωρήματα κλπ., γιατί έχουμε φροντίσει να τα συμπεριλάβουμε όλα και να μην πληρώνετε τίποτα από όλα αυτά τοπικά, όπως συνήθως συμβαίνει.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

  • Επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη Σιένα.
  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από την Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε, το Μόντε Ρόσσο κ.ά. και στη συνέχεια με τοπικό τραινάκι μέχρι το Λέβαντο και πάλι πίσω στην Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
  • Επίσκεψη στην μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
  • Ξενάγηση στην ιστορική, μεσαιωνική πόλη της Πίζας, με τον διάσημο κεκλιμένο της Πύργο και την Πλατεία των Θαυμάτων.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία.
  • Μία διανυκτέρευση στην Περούτζια.
  • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο.
  • Μια διανυκτερεύση στην Ρώμη.
  • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Τέλειες, απευθείας πτήσεις της Alitalia (πρωί από Λάρνακα - βράδυ από Ρώμη).
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΛΟΥΚΑ (Πτήση, οδική διαδρομή)


Πρωινή πτήση για την "Αιώνια Πόλη", την Ρώμη. Άφιξη και οδική αναχώρηση με τελικό προορισμό την Λούκα. Καθ΄ οδόν θα σταματήσουμε στην Σιένα, που χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση. Θα περπατήσουμε μέσα στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές, θα σταθούμε στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο. Συνεχίζουμε για το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι - σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο - μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη.  Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Λούκα. Τακτοποίηση στο όμορφο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε μια βόλτα με τον αρχηγό σας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ – ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ – ΤΑΣΙΝΚΟΥΕ ΤΕΡΡΕ – ΛΟΥΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι "πέντε γαίες" όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso - έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου. Από την Λα Σπέτσια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στο Πόρτο Βένερε, χωριό που κλείνει νοτιοδυτικά τον Κόλπο των Ποιητών και από το οποίο λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας: στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς αυτά τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς. Θα κάνουμε όμως και δύο στάσεις σε δύο από τα πέντε χωριά, την Vernazza και το Mοnterosso, για να τα περπατήσουμε και για να έχουμε χρόνο για μεσημεριανό γεύμα στο ένα και για καφέ στο άλλο. Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας με το τοπικό τραινάκι που ενώνει τα χωριά αυτά, το οποίο θα μας πάει μέχρι το Λέβαντο: εκεί πλέον θα μπορέσει το πούλμαν να έρθει να μας παραλάβει για να επιστρέψουμε στην Λούκα, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου για τα πλοιάρια που κάνουν την θαλάσσια εκδρομή στα χωριά Cinque Terre, η εκδρομή-διαδρομή θα γίνει με το τοπικό τραινάκι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την εξόρμησή μας στην πανέμορφη ενδοχώρα της Τοσκάνης με τα οχυρωμένα χωριά, τις καλοδιατηρημένες πολιτείες και τα ειδυλλιακά τοπία. Κατά τη διάρκεια της πανέμορφης διαδρομής μας θα σταματήσουμε στην Πίζα, στην οποία θα επισκεφθούμε την "Πλατεία των Θαυμάτων", ένα από τα πιο πολύ-φωτογραφισμένα μνημεία του κόσμου, με τον Καθεδρικό Ναό, το Βαπτιστήριο και τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο να "δένουν" αρμονικά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα. Θα επισκεφθούμε την ελλειπτική πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου, καθώς και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου με το παράξενο, μαύρου χρώματος άγαλμα του Ιησού. Άφιξη στην Πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την πανέμορφη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της περίφημης αυτής πόλης-μουσείου, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού (Σάντα Κρότσε), τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την Πόντε Βέκκιο με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών (Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε) με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι - σήμα κατατεθέν της πόλης - και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, ο Δάντης. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski, καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Στο τέλος της ξενάγησης, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερία Ουφίτσι, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε έργα ζωγραφικής Φλωρεντιανών, αλλά και Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΣΣΙΖΗ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, την πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη στην Ασίζη και ξενάγηση στην γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου. Η Ασίζη, η πόλη του πολιούχου της Ιταλίας, απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας. Εδώ και αιώνες φθάνουν στην περιοχή προσκυνητές για να επισκεφθούν την Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου (εκεί δηλαδή όπου είναι θαμμένος ο Άγιος Φραγκίσκος) και την Βασιλική της Αγίας Κλάρας, όπου βρίσκεται ο τάφος της. Εκτός Ασίζης βρίσκονται και οι σπηλιές στο Eremo delle Carceri, όπου αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες, καθώς και ένα  μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου (προαιρετική επίσκεψη, αν υπάρχει χρόνος). Βόλτα στα μαγευτικά λιθόστρωτα σοκάκια της μεσαιωνικής πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Περούτζια. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε την Πιάτσα 4 Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το μέγαρο των Πριόρι κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ - ΣΠΟΛΕΤΟ - ΡΩΜΗ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Σπολέτο, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Εδώ λαμβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi. Αφού επισκεφθούμε την πόλη, θα αναχωρήσουμε για την Ρώμη, στην οποία θα φθάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και έξοδος στην αιώνια πόλη. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ (Ξενάγηση) - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, τη ρωμαϊκή αγορά, που ήταν η  καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, την πλατεία Βενετίας, το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη, τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη.

Στο ελεύθερο απόγευμά σας, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Βατικανό, ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κρατίδιο μέσα στα όρια της Ρώμης, που είναι η έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα. Στα σημαντικότατα μουσεία του θα δείτε μεταξύ άλλων το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, τις αίθουσες που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών, την Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών κ.ά. Περάστε στη συνέχεια στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, για να δείτε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Το check out είναι στις 12:00 οπότε και αφήνουμε τα δωμάτιά μας.

 

Σημειώσεις:

  • Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
  • Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ενδεικτικές πτήσεις (περιορισμένες θέσεις)

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AZ 743

04/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΡΩΜΗ

05:00

07:15

AZ 742

10/08/2017

ΡΩΜΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ

23:05

03:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Ρώμη-Αθήνα
  • 6 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία: 2  Λούκα, 2 Φλωρεντία, 1 Περούτζια, 1 Ρώμη
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Το κόστος του πλοιαρίου από την Λα Σπέτσια στο Μόντε Ρόσσο και το τραινάκι στην Λα Σπέτσια
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα 
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας με γνώσεις της Ιταλίας ( θα σας περιμένει στην Ρώμη)
  • Οι φόροι διαμονής και εισόδου στις Ιταλικές πόλεις
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλία στα Ελληνικά Versus Travel
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, χωρίς επιβάρυνση. 
 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Ποτά.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή σημειώνεται ως προαιρετικό.
 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

Απαραίτητα Έγγραφα

  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
  • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
  • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
  • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

Για την κράτηση σας:

  • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

 

Μην ξεχάσετε:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

Η διαφορετικότητα του Versus 

Ένα διαφορετικό 7ήμερο ταξίδι στην Ιταλία, στη λογική του VERSUS! Δεν αναλωνόμαστε με αδιάκοπο τρεχαλητό όλης της Ιταλίας, αλλά επικεντρωνόμαστε σε μια εξαιρετική περιοχή την οποία κι εξερευνούμε με την προσοχή που της αξίζει! Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνουμε περισσότερο, ανακαλύπτουμε κρυφά μυστικά της κι ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την κουλτούρα της περιοχής. Επιπρόσθετα, δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια διαμένοντας στο κέντρο της Φλωρεντίας κι όχι σε διπλανή πόλη, ούτως ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να την απολαύσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ!

Οι επιλογές αυτές δεν είναι οικονομικές καθώς πλέον, σε όλες τις πόλεις της Ιταλίας επιβάλλονται ειδικοί ακριβοί φόροι για την είσοδο κι έξοδο των πούλμαν. Παρ’ όλα αυτά, με μια εξαιρετική τιμή, καταφέρνουμε να δώσουμε μια άλλη άποψη του ταξιδιού, παρέχοντας στους ταξιδιώτες άνεση, απόλαυση και δυνατότητα για εξερευνήσεις.

Και βεβαίως, οι ταξιδιώτες του VERSUS δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν τα check points, οι τοπικοί φόροι πόλεων, οι χρεώσεις αποσκευών, τα φιλοδωρήματα κλπ., γιατί έχουμε φροντίσει να τα συμπεριλάβουμε όλα και να μην πληρώνετε τίποτα από όλα αυτά τοπικά, όπως συνήθως συμβαίνει.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: 

  • Επίσκεψη στην μεσαιωνική πόλη Σιένα.
  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από την Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε, το Μόντε Ρόσσο κ.ά. και στη συνέχεια με τοπικό τραινάκι μέχρι το Λέβαντο και πάλι πίσω στην Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
  • Επίσκεψη στην μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
  • Ξενάγηση στην ιστορική, μεσαιωνική πόλη της Πίζας, με τον διάσημο κεκλιμένο της Πύργο και την Πλατεία των Θαυμάτων.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία.
  • Μία διανυκτέρευση στην Περούτζια.
  • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο.
  • Μια διανυκτερεύση στην Ρώμη.
  • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Τέλειες, απευθείας πτήσεις της Alitalia (πρωί από Λάρνακα - βράδυ από Ρώμη).
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 

Highlights

  • Περπατείστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένας 
  • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών
  • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την Φλωρεντία
  • Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα
  • Επισκεφθείτε την "Πλατεία των Θαυμάτων" στην Πίζα
  • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας
  • Κάντε βόλτα σε άλλη μια πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια.
  • Γνωρίστε το Σπολέτο, την πόλη όπου λαμβάνει χώρα ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής στην Ευρώπη, το Festival dei Due Mondi
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Λούκα, Πίζα, Φλωρεντία, Λα Σπέτσια, Τσίνκουε Τέρρε, Λέβαντο, Μοντερόσσο, Περούτζια, Ασίζη, Σπολέτο, Ρώμη
  • Θα θαυμάσουμε τα "Κρεμαστά Xωριά" με καραβάκι και με τοπικό τραινάκι (το κόστος περιλαμβάνεται)
  • Τέλειες, απευθείας πτήσεις της Alitalia
  • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά)
 

Χάρτης Ταξιδιού Ξεχωριστή Ιταλία, Κρεμαστά Χωριά, Τσίνκουε Τέρρε | από Κύπρο | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info