fb

Η ζωή είναι τέχνη - Συνταξιδεύοντας με τον Κωνσταντίνο Τζούμα - Νότια Γαλλία ανθισμένες λεβάντες

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1328€

Ταυτότητα ταξιδιού

Από την αρχαιοελληνική Μασσαλία και με εφαλτήρες την αριστοκρατική Νίκαια και τις Κάννες, την Ευρωπαϊκή Μέκκα της 7ης Τέχνης, ξεκινάμε ένα εκλεπτυσμένο οδοιπορικό αισθήσεων και αρωμάτων λεβάντας, μιμόζας και γιασεμιού. Ένα θαυμαστό ταξίδι με διάθεση  αναζήτησης και εξερεύνησης  εμπλουτισμένο με ειδικές επισκέψεις σε Μουσεία – βίλλες , châteaux, μοναστήρια, σε τόπους που το Φως της Μεσογείου ενέπνευσε  παλέτες μεγάλων ζωγράφων  και εκκεντρικούς Μύθους.

    Και όλα αυτά σε μια από τι ομορφότερες περιοχές της Ευρώπης σε μια ιδανική ταξιδιωτική στιγμή,  που ανθίζει ο Γαλλικός Νότος

… και όταν ο νότος ανθίζει , η Προβηγκιανή  εξοχή μεθά από μυρωδιές και το διαυγές φως αντανακλάται και διαχέεται στη  Γαλλική Ριβιέρα.

Έτσι απλά και μόνο για τους εραστές της τέχνης, του πνεύματος και της διαχρονικής κομψότητας.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

  • Ημιδιατροφή (κάθε μέρα δείπνο) στην ακριβή Νότια Γαλλία (1 δείπνο με την περίφηνη Μπουγιαμπέσα της Μασσαλίας). Η ημιδιατροφή είναι σετ μενού 3 πιάτων 
  • 1 διανυκτέρευση στη Μασσαλία στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure View Port 4*
  • 3 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο κεντρικό ξενοδοχείο EDEN HOTEL CANNES 4*, στο κέντρο της πόλης, στην Κρουαζέτ.
  • 2 Διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο κεντρικότατο ξενοδοχείο NH, NICE 4*
 

Μόνο Στο Versus

Αφήστε μας να σας εμπνεύσουμε 
 
τι θα επισκεφτούμε και ποιες είσοδοι περιλαμβάνονται 
  • Ανακαλύψτε την ευφυΐα του Le Corbusier στο όραμά του για τις «κατακόρυφες πόλεις» (μνημείο UNESCO - Μασσαλία).
  • Εξερευνήστε την Αρλ, τη πόλη που αποτέλεσε τη Μούσα του μεγάλου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, και αφουγκραστείτε την πιο δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας σε μια συγκινητική επίσκεψη στο Μοναστήρι όπου συνέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των έργων του.
  • Περπατήστε  ξυπόλητοι, ακολουθώντας τα βήματα της Brigitte Bardot, στα γραφικά δρομάκια του Σαιν Τροπέ και θυμηθείτε τις παλιές κωμικές ταινίες του Λουί ντε Φινές.
  • Περιδιαβείτε τα σοκάκια στην αρχαία Αντίπολη και ανακαλύψτε καλλιτεχνικές πτυχές του Πικάσο στον πύργο όπου έζησε κάποια χρόνια της ζωής του, αναζητώντας την έμπνευση.
  • Μάθετε για τα μυστικά του Αρώματος στον Ναό της Αρωματοποιίας Fragonard στην πόλη Γκρας και γνωρίστε τον κόσμο των παστέλ χρωμάτων της εκκεντρικής και ανάλαφρης τεχνοτροπίας του Ροκοκό στη βίλλα – μουσείο του.
  • Συναντήστε τους Giacometti, Miro, Chagal, Kandinsky στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί στο μεσαιωνικό καστροχώρι Σαν Πωλ Ντε Βανς. 
  • Ανεβείτε τα γραφικά σοκάκια του μεσαιωνικό χωριό Εζ, που θυμίζει «αετοφωλιά» και αποτελεί ένα στολίδι άγριας γοητείας που παραμένει αλώβητο στον χρόνο.
  • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο και το απέραντο μπλε της Μεσογείου από την κορυφή του βράχου του Μονακό.
  • Περιηγηθείτε στην εκκεντρική αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής βίλλα Kerylos θαυμάζοντας το εξωτικό τιρκουάζ της Γαλάζιας Ακτής και αφήστε το βλέμμα σας να αγκαλιάσει το «Μπλε Γυμνό» στην έπαυλη που το φιλοξενεί, στη Νίκαια.
  • Ανεβείτε το κόκκινο χαλί των Καννών και θαυμάστε τους ρομαντικούς πίνακες του Ρενουάρ στη βίλλα – μουσείο του. 
 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Άφιξη με απευθείας πτήση στη Μασσαλία,  πρωτεύουσα της Προβηγκίας, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της Ευρώπης. Πρώτη πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας σε Γαλλικό έδαφος, ιδρύθηκε από Έλληνες Φωκαείς περί το 600 π.Χ. Υπήρξε κομβικό εμπορικό κέντρο και σταυροδρόμι λαών, καθώς επίσης και γενέτειρα του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου και εξερευνητή Πυθέα, του πατριώτη Παύλου Μελά και του διάσημου χορογράφου Maurice Béjart. 
Πανοραμική ξενάγηση στη «Μαρσίλια» του Νίκου Καβαδία και γνωριμία με το ουτοπικό όνειρο του διάσημου αρχιτέκτονα, πολεοδόμου, ζωγράφου, συγγραφέα και ποιητή Le Corbusier και σημερινό μνημείο της UNESCO, στην παράξενη γραμμική πόλη. Συνεχίζοντας με το τραινάκι θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο Corniche για να φτάσουμε στο ψηλότερο φυσικό σημείο της, από όπου η θέα θα μας αφήσει άφωνους. Εδώ, θα θαυμάσουμε εξωτερικά κι εσωτερικά τη Βασιλική «Παναγία της Φρουράς», την «Καλή μας Μητέρα» όπως αποκαλούν την Προστάτιδά τους οι Μασσαλιώτες. Τέλος, θα περπατήσουμε ανάμεσα στην τεχνητή προβλήτα J4 και το οχυρό του Αγίου Ιωάννη για να θαυμάσουμε εξωτερικά το MuCEM (Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών). Η ημέρα θα κλείσει με μια περίφημη Μπουγιαμπέσα, «αρχόντισσα» του Παλαιού Λιμανιού, που θα επιβραβεύσει γαστρονομικά τη βραδιά μας. 
 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΡΛ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ

Σήμερα η ημέρα είναι πολλά υποσχόμενη, μιας και αναχωρούμε για μία από τις ομορφότερες διαδρομές της Ευρώπης. Τα χρώματα στη φύση διαδέχονται το μωβ της λεβάντας, το λευκό-ροζ του θυμαριού και μαζί με το ανοιχτό μπλε του ουρανού απλώνεται μπροστά μας ένας ζωντανός καμβάς. Όταν ο νότος ανθίζει, η Προβηγκιανή εξοχή μεθά και ζωντανεύει τα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ. Η Αρλ, πόλη - μούσα του εξπρεσιονιστή ζωγράφου,  στις όχθες του Ροδανού, έχει σφραγίδα Ρωμαϊκού παρελθόντος,  καθώς η πόλη ιδρύθηκε το 46 π.Χ. από τον Ιούλιο Καίσαρα και αποτελεί σήμερα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής.  Στη βόλτα μας θα δούμε το αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τις Θέρμες του Μεγ. Κωνσταντίνου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τροφίμου, την Αρένα-Αμφιθέατρο, πιστό αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης και από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα Ρωμαϊκά μνημεία στην Προβηγκία καθώς και θα φωτογραφήσουμε το «Κίτρινο Σπίτι» του Βαν Γκογκ και το καφέ στο οποίο σύχναζε.
Αφήνοντας πίσω μας την Άρλ, τα ίχνη του Βαν Γκονγκ μας φέρνουν στο Μοναστήρι,  όπου o ζωγράφος πέρασε την πιο δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής του ζωής. Μετά από μια σύντομη στάση δροσιάς στο κουκλίστικο χωριό St – Rémy – de – Provence, συνεχίζουμε για την αριστοκρατική λουτρόπολη Αix – en – Provence, την πιο αριστοκρατική πόλη της Προβηγκίας. Γενέτειρα του ιμπρεσιονιστή Cezanne και του πολυγραφότατου Emile Zola, υπήρξε αγαπημένο στέκι διαφόρων προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών. Θα περιπλανηθούμε στα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της και τη πλατανοΐσκιωτη αλέα Mirabeau που μοσχοβολά από τη ζάχαρη άχνη των παραδοσιακών Câlissons και θα δούμε το διάσημο Café-Bistrot «Les Deux Garçons», όπου σύχναζαν οι Πικάσο, Pagnol, Piaf, Camus, Χέμινγουεϊ και Μονρόε.
Αφήνοντας τη λουλουδιασμένη Προβηγκιανή Εξοχή στα χρώματα του δειλινού, κατευθυνόμαστε προς τις Κάννες, την πιο διάσημη λουτρόπολη της Κυανής Ακτής. Η πόλη μύθος της 7ης Τέχνης, θα μας φιλοξενήσει για τρεις συνεχείς μοναδικές γεμάτες μέρες και νύχτες.  Άφιξη, δείπνο και βραδινή βόλτα στην Croisette ή ένα ποτό στο μυθικό ξενοδοχείο-παλάτι Carlton. Διανυκτέρευση.
 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝΤ ΜΑΞΙΜ – ΣΑΙΝ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓKΡΙΜΩ – ΚΑΝΝΕΣ

Cézanne,  Matisse και Σαιν Τροπέ.  Σήμερα τη βόλτα μας συντροφεύει η αύρα της Μεσογείου, στο κατάστρωμα του μικρού πλοιαρίου, που ξεκινά από το παραθαλάσσιο χωριουδάκι Sainte-Maxime για να αγκυροβολήσει ανάμεσα στις εντυπωσιακές θαλαμηγούς και τα πολυτελή γιωτ των διασημότερων jet-setters της υφηλίου. Ο θρύλος και ο μύθος του Σαιν Τροπέ ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 1950 όταν, η Brigitte Bardot, στην ταινία του σκηνοθέτη συζύγου της Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», περπατούσε ξυπόλητη ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια με τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα. Η αμμουδερή παραλία Pampelonne είναι η ίδια παραλία που το 1964 ο ανεπανάληπτος Louis de Funès, ως «Χωροφύλακας του Σαιν Τροπέ», γίνεται ορκισμένος κυνηγός γυμνιστών. 
Αργά το μεσημέρι, η διάθεση γίνεται πιο ρομαντική στα privé λιμανάκια του Πορτ Γκριμώ με τις μικρές γέφυρες της «γαλλικής Βενετίας»,  όπου Προβηγκιανού στυλ επαύλεις, βαμμένες σε παστέλ χρώματα καθρεφτίζονται στο δικό τους αγκυροβόλιο, στην πίσω αυλή. Επιστρέφοντας στις Κάννες, θα διασχίσουμε με τραινάκι το Ιστορικό Κέντρο και θα αναρριχηθούμε ως την κορυφή του λόφου Suquet για να απολαύσουμε και να απαθανατίσουμε το δειλινό σε μια πανοραμική φωτογραφία. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΝΕΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΓΚΡΑΣ – ΜΟΥΖΕΝ – ΚΑΝΝΕΣ

To σεργιάνι μας σήμερα στη Γαλλική Ριβιέρα και στην ενδοχώρα της, είναι ένα «ευωδιαστό μείγμα» Ιστορίας και Τέχνης. Μια διαδρομή-ωδή στην εκλεπτυσμένη Κουλτούρα, στη φινέτσα των Αρωμάτων και των Αισθήσεων. Μεθυστικές μυρωδιές από ανθισμένες λεβάντες μας οδηγούν να εξερευνήσουμε την Αντίμπ, την αρχαία Αντίπολη, ελληνική αποικία του 5ου αι. π.Χ. που ανταγωνίζεται το Μονακό και το διάσημο λιμάνι του. Περιδιαβαίνοντας την πόλη μέσα από τα τείχη θα περάσουμε από την πολύχρωμη Marché της, θα «χαθούμε» στα δρομάκια της κουλτουριάρικης συνοικίας Saffraniers για να φτάσουμε έως την οικία του Καζαντζάκη, εκεί όπου εμπνεύσθηκε και έγραψε πολλά από τα μεγάλα αριστουργήματά του όπως το «Ζορμπάς», «Καπετάν Μιχάλης» κ.ά. Πραγματοποιούμε μια ευχάριστη ανάπαυλα στον Πύργο - Μουσείο Γκαριμάλντι που φιλοξένησε την εκκεντρική προσωπικότητα του Πικάσο. Συνεχίζουμε τη σημερινή μας βόλτα μέσα από μια διαδρομή, σπαρμένη με λεβάντες, βιολέτες, γιασεμιά, γαρύφαλλα, μιμόζες, τριαντάφυλλα και βουκαμβίλιες, προς την Μέκκα της Αρωματοποιίας των φημισμένων αλχημιστών-αρωματοποιών, τη μυρωδάτη Grass. Θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο parfumerie Fragonard όπου οι μεγαλύτεροι οίκοι του χώρου και της κοσμετολογίας δημιούργησαν το άρωμα τους. Η πόλη της Γκρας αποτέλεσε έμπνευση για το μυθιστόρημα του Πατρίκ Ζισκίντ «Το Άρωμα», και τη διασκευή του στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν. Αν το άρωμα είναι η πιο έντονη μορφή ανάμνησης, τότε είναι σίγουρο ότι η πόλη θα σας μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην καρδιά σας. Εδώ θα μυηθούμε στα μυστικά του αρώματος αλλά και στην εκλεπτυσμένη καλλιτεχνική περίοδο Ροκοκό στη Βίλλα - Μουσείο του μεγάλου Fragonard. 
Η επιστροφή μας προς τις πολυτελείς Κάννες επιβάλει να σταματήσουμε για μια βόλτα στο μικρό χωριουδάκι και μεγάλη αγάπη του Πικάσο, Μουζέν. Πνιγμένο μέσα στην καταπράσινη φύση, το Mougins μοιάζει σαν να ξεπηδά μέσα από έναν πίνακα τέχνης. Τα δρομάκια του, διακοσμημένα από πανέμορφες γκαλερί, οδηγούν σε γραφικά εστιατόριά και συγκεντρώνουν, αθροιστικά, έναν μεγάλο αριθμό αστεριών Michelin. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στις Κάννες, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΝΙΚΑΙΑ

Ακολουθώντας το απέραντο μπλε της Μεσογείου, αποχαιρετάμε τις Μυθικές Κάννες που μας κράτησαν συντροφιά για τρεις ολόκληρες ημέρες και κατευθυνόμαστε προς ένα άλλο γραφικότατο θέρετρο της Γαλάζιας Ακτογραμμής, την Cagnes-sur-Mer. 
Καθ’ οδόν συνάντηση με τον μετρ του ιμπρεσιονισμού Ρενουάρ στον καταπράσινο κήπο του μουσείο – βίλλα του. Συνεχίζουμε για ένα ακόμη αγαπημένο καταφύγιο καλλιτεχνών και διασημοτήτων το Saint Paul-de-Vence. Περιτριγυρισμένο από τείχη και μεσαιωνικά πλακόστρωτα, το χωριό είναι από μόνο του μία Gallerie d’Art και μια καλή ευκαιρία να συναντήσει κανείς τους Giacometti, Mirό, Chagall, Braque και  Kandinsky στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Ιδρύματος Maeght.
Αργά το απόγευμα άφιξη στην Νίκαια που θα μας φιλοξενήσει για τα επόμενα δύο βράδια. 
Μια ακόμη αρχαιοελληνική αποικία, η πρωτεύουσα της Γαλλικής Ριβιέρας αποτελεί τον ορισμό της απόλυτης κομψότητας. Ιδρύθηκε το 250 π.Χ. από Φωκαείς εποίκους της Μασσαλίας  και προικίστηκε αριστοκρατικά από την κάθοδο της γαλαζοαίματης βρετανικής αυτοκρατορίας. Στην περιπλάνησή μας θα γνωρίσουμε τα τέλεια αρχιτεκτονικά σχέδια της Place Massena, θα μπούμε στους Baroque διακοσμημένους ναούς του Ιστορικού Κέντρου της, θα περιδιαβούμε την πιο παλιά ανθαγορά της Γαλλίας, στην Πλατεία Cours Saleya. Τα σκαλιά με τις ελληνικές επιγραφές, θα μας οδηγήσουν στο «Μπλέ Γυμνό» του Matisse και το βλέμμα θα βυθιστεί στα κυανά νερά του Κόλπου των Αγγέλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
 

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ

Η μέρα μας ξεκινά με μια επίσκεψη στο παραθαλάσσιο θέρετρο Beaulieu-sur-Mer, στη Villa Kerylos, δείγμα αρχαιολογικής αρχιτεκτονικής και εκκεντρισμού των ιδιοκτητών της Belle Epoque. Στη συνέχεια ταξιδιωτικά μας βήματα θα μας οδηγήσουν στο μικρό πριγκιπάτο του Μονακό, στο καζίνο του Μόντε Κάρλο και στη διάσημη στροφή – φουρκέτα της Formula 1. Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια του διάσημου βράχου, θα δούμε εξωτερικά το Παλάτι και το Ωκεανογραφικό Μουσείο του Κουστώ (προαιρετική επίσκεψη κατά τον ελεύθερο χρόνο), θα μπούμε στον Καθεδρικό Ναό Notre-Dame-Immaculée, όπου βρίσκονται οι τάφοι του μυθικού πριγκιπικού ζεύγους Grace και Rainier de Monaco, ενώ ένας καφές στο Café de Paris, δίπλα στο Καζίνο και το διάσημο Hotel de Paris, στη συνοικία του Monte-Carlo αποτελεί ένα must. Η μέρα θα κλείσει με την άγρια ομορφιά της μεσαιωνικής «αετοφωλιάς» Εζ. Οι διάσημοι, εξωτικοί «κρεμαστοί» κήποι της είναι φημισμένοι και η ανθολογία των διαφόρων ποικιλιών κάκτων θεωρείται από τις πιο σπάνιες στον κόσμο. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην κομψή Νίκαια, δείπνο στο ξενοδοχείο και βόλτα για ένα ποτό. Διανυκτέρευση.
 

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΙΚΑΙΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα λίγο πιο αργά από τη συνηθισμένη ώρα, αφού η σημερινή μέρα είναι στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε την πόλη, τα Μουσεία της και τις λουλουδιασμένες αγορές της. Άπειρες είναι οι επιλογές για Shopping Therapy, από το ονομαστό πολυκατάστημα Galleries Lafayette έως και ένα πλήθος από άλλα μαγαζιά, που ανακαλύπτουμε απρόσμενα στη βόλτα μας. Και γιατί όχι; Μια βουτιά στα «κυανά νερά» του Κόλπου των Αγγέλων είναι ένας καλός τρόπος για να αφήσουμε κι εμείς το αποτύπωμά μας στη Γαλλική Ριβιέρa της Jazz, της διασκέδασης και της ανεμελιάς όπως τις περιγράφει ο διάσημος συγγραφέας S. T. Fitzgerald στα αυτοβιογραφικά έργα του «The Great Gatsby» και «Tender is the Night». Το απόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο της Νίκαιας και πτήση προς Αθήνα.
 

Σημειώσεις Προγράμματος:

Οι ξεναγήσεις και το πρόγραμμα ενδέχεται να  διαφοροποιηθούν και να προσαρμοστούν για κάθε αναχώρηση στις ημέρες λειτουργίας των αξιοθέατων, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα για κάθε αναχώρηση χωριστά.

ΠΤΗΣΕΙΣ                                           

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 630

31/05/2017

ΑΘΗΝΑ - ΜΑΣΣΑΛΙΑ

08:40

10:30

Α3 625

06/06/2017

ΝΙΚΑΙΑ - ΑΘΗΝΑ

17:10

20:40

Ενδεικτικές πτήσεις Θεσσαλονίκης*

Α3 7101

31/05/2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ

06:30

07:20

Α3 7132

06/06/2017

ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

22:00

22:55

Ενδεικτικές πτήσεις Κύπρου*

Α3 901

31/05/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 910

06/06/2017

ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

22:55

00:40

*Οι πτήσεις επιβεβαιώνονται την στιγμή της κράτησης

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ημιδιατροφή (κάθε μέρα δείπνο) στην ακριβή Νότια Γαλλία (1 γεύμα με περίφημη  Μπουγιαμπέσσα).
  • 1 Διανυκτέρευση στη Μασσαλία, στο κεντρικό ξενοδοχείο Mercure View Port 4*.
  • 3 διανυκτερεύσεις στις Κάννες στο κεντρικό ξενοδοχείο EDEN HOTEL CANNES 4*, στο κέντρο της πόλης, στην Κρουαζέτ.
  • 2 Διανυκτερεύσεις στην Νίκαια στο κεντρικότατο ξενοδοχείο  NH, NICE 4*. 
  • Η ασφάλεια ταξιδιού και οι είσοδοι στα αναφερόμενα μουσεία και αξιοθέατα συμπεριλαμβάνονται στην τελική τιμή.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ? ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα - Λάρνακα με AEGEAN &

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.  

 

Αφήστε μας να σας εμπνεύσουμε 
 
τι θα επισκεφτούμε και ποιες είσοδοι περιλαμβάνονται 
  • Ανακαλύψτε την ευφυΐα του Le Corbusier στο όραμά του για τις «κατακόρυφες πόλεις» (μνημείο UNESCO - Μασσαλία).
  • Εξερευνήστε την Αρλ, τη πόλη που αποτέλεσε τη Μούσα του μεγάλου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκονγκ, και αφουγκραστείτε την πιο δημιουργική περίοδο της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας σε μια συγκινητική επίσκεψη στο Μοναστήρι όπου συνέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των έργων του.
  • Περπατήστε  ξυπόλητοι, ακολουθώντας τα βήματα της Brigitte Bardot, στα γραφικά δρομάκια του Σαιν Τροπέ και θυμηθείτε τις παλιές κωμικές ταινίες του Λουί ντε Φινές.
  • Περιδιαβείτε τα σοκάκια στην αρχαία Αντίπολη και ανακαλύψτε καλλιτεχνικές πτυχές του Πικάσο στον πύργο όπου έζησε κάποια χρόνια της ζωής του, αναζητώντας την έμπνευση.
  • Μάθετε για τα μυστικά του Αρώματος στον Ναό της Αρωματοποιίας Fragonard στην πόλη Γκρας και γνωρίστε τον κόσμο των παστέλ χρωμάτων της εκκεντρικής και ανάλαφρης τεχνοτροπίας του Ροκοκό στη βίλλα – μουσείο του.
  • Συναντήστε τους Giacometti, Miro, Chagal, Kandinsky στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί στο μεσαιωνικό καστροχώρι Σαν Πωλ Ντε Βανς. 
  • Ανεβείτε τα γραφικά σοκάκια του μεσαιωνικό χωριό Εζ, που θυμίζει «αετοφωλιά» και αποτελεί ένα στολίδι άγριας γοητείας που παραμένει αλώβητο στον χρόνο.
  • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο και το απέραντο μπλε της Μεσογείου από την κορυφή του βράχου του Μονακό.
  • Περιηγηθείτε στην εκκεντρική αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής βίλλα Kerylos θαυμάζοντας το εξωτικό τιρκουάζ της Γαλάζιας Ακτής και αφήστε το βλέμμα σας να αγκαλιάσει το «Μπλε Γυμνό» στην έπαυλη που το φιλοξενεί, στη Νίκαια.
  • Ανεβείτε το κόκκινο χαλί των Καννών και θαυμάστε τους ρομαντικούς πίνακες του Ρενουάρ στη βίλλα – μουσείο του. 
 

Highlights

  • Ειδικές επισκέψεις με τις εισόδους τους σε τουλάχιστον επτά Μουσεία – βίλλες, châteaux, μοναστήρια, σε τόπους που το Φως της Μεσογείου ενέπνευσε  παλέτες μεγάλων ζωγράφων και εκκεντρικούς Μύθους, βόλτα με τρενάκια, ειδικές επισκέψεις που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας για να αναδείξουμε μια άλλη προοπτική της Προβηγκίας και της Γαλλικής Ριβιέρας. 
  • Ένα ταξίδι “ευωδιαστό” μείγμα Ιστορίας και Τέχνης, εμπλουτισμένο με σημαντικές επισκέψεις πέραν των καθιερωμένων περιηγήσεων
  • Διαδρομές με τραινάκια και πλοιάριο, προς αποφυγήν συνωστισμού και για καλύτερη ποιότητα ξεναγήσεων
  • Γαστρονομικές επιβραβεύσεις (6 γεύματα)
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Το ταξίδι με τον Κωνσταντίνο Τζούμα

Διότι είναι εξαιρετικό να συνταξιδέψεις με τον Κωνσταντίνο Τζούμα. Ο τρόπος που διηγείται  τα πράγματα, ο θυμοσοφικός λόγος του, το γλαφυρό έξυπνο χιούμορ του  και το ευρυγώνιο πρίσμα που βλέπει τα πράγματα, απομυθοποιεί τους μύθους που συναναστράφηκε στη ζωή του.

Χάρτης Ταξιδιού Η ζωή είναι τέχνη - Συνταξιδεύοντας με τον Κωνσταντίνο Τζούμα - Νότια Γαλλία ανθισμένες λεβάντες

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info