fb

Πανόραμα Σικελίας | από Κύπρο | Καλοκαίρι 2017

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1059€

Ταυτότητα ταξιδιού

«Η Σικελία από άκρη σε άκρη» είναι μια περιγραφή που απεικονίζει επ’ ακριβώς αυτό το πρόγραμμα. Είναι γνωστή η επιτυχία του Versus στο «ελληνικό» κομμάτι της Ιταλίας, λόγω των εμπεριστατωμένων ξεναγήσεων αλλά και λόγω των έμπειρων στην περιοχή αρχηγών μας. Αυτό, όμως, το πρόγραμμα είναι κάτι παραπάνω από μεστό και γεμάτο. Είναι ένα καλά δομημένο ταξίδι, που ξεκινά από την Κατάνια και καταλήγει στο Παλέρμο.

Με επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της Ανατολικής, Νότιας και Δυτικής Σικελίας, όπως στο «Μαργαριτάρι του Ιονίου», την Ταορμίνα, στις εκπληκτικές Συρακούσες, στο μαγευτικό Ακράγαντα με τους 12 αρχαιοελληνικούς ναούς του, στο Σελινούντα, στην Ερικία, στη Σεγέστη, στην Τσεφαλού κ.α.

Ένα πολιτιστικό ταξίδι αναψυχής στη διαφορετική Ευρώπη του Versus, χωρίς ελεύθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα παρουσιάζονται συνήθως σαν... «ευκαιρίες».

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Σικελικό Πανόραμα σε 7 ημέρες. Ένα πολιτιστικό ταξίδι αναψυχής. Ένα οδοιπορικό στη Σικελία, που έχει αφετηρία την Κατάνια και τερματισμό στο Παλέρμο. Με επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα της Ανατολικής, Νότιας και Δυτικής Σικελίας, όπως στο «Μαργαριτάρι του Ιονίου», την Ταορμίνα, στις εκπληκτικές Συρακούσες, στην Πιάτσα Αρμερίνα με τα διάσημα μωσαϊκά στην Villa del Casale, στο μαγευτικό Ακράγαντα με τους 12 αρχαιοελληνικούς ναούς του, στο Σελινούντα, στη Σεγέστη, στην Ερικία, στην Τσεφαλού και σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία.

 

Μόνο Στο Versus

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

  • Ένα αεροπορικό πλούσιο 7ήμερο πρόγραμμα στη Σικελία, για τους ταξιδιώτες που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν ολόκληρο το νησί χωρίς να τους «βγει η ψυχή», όπως σε διάφορα οδικά προγράμματα.
  • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη στην Κατάνια και απογευματινή αναχώρηση από Παλέρμο, για να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα και άσκοπες διανυκτερεύσεις.
  • Με διαμονή στις σημαντικότερες πόλεις της Σικελίας - Κατάνια, Ακράγαντα και Παλέρμο.
  • Διαμονή στις Συρακούσες για να απολαύσουμε την Ορτυγία το βράδυ.
  • Με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, βραδινές επισκέψεις φωταγωγημένων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και χρόνο για ψώνια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Διανυκτέρευση στον Ακράγαντα (όχι βιαστικό πέρασμα).
  • Διαμονή σε πολύ καλά κεντρικά ξενοδοχεία 4* εξασφαλισμένα από το Versus (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Ένα δείπνο στον Ακράγαντα.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και στα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πτήση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την Κατάνια, με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη. Άφιξη και ξενάγηση στην ιστορική πόλη, που είναι χτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για τη μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος της οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το Ανάκτορο των Μπισκάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΙΤΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την Αίτνα -το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να απειλεί με τις εκρήξεις του την περιοχή-, όπου θα ανέβουμε σε υψόμετρο 1.800 μ. Εκεί θα δούμε τον κρατήρα Silvestri και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και τα γύρω νησάκια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ταορμίνα, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, χτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν «Μαργαριτάρι του Ιονίου». Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού, ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές (η άνοδος και η κάθοδος στην Ταορμίνα μπορεί να γίνει και με το τελεφερίκ). Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και θα επισκεφτούμε το διάσημο αρχαίο ελληνικό της θέατρο με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Χρόνος για καφέ και παγωτό και επιστροφή στην Κατάνια αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΝΟΤΟ- ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για την αρχαία ελληνική πόλη των Συρακουσών. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το «Αυτί του Διονύσου». Σειρά έχει το «νησάκι της Ορτυγίας», όπως αποκαλείται το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης που χτίστηκε από τους Αραγόνες, όπου και θα δούμε τη διάσημη κρήνη της Αρετούσας και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στη σπουδαιότερη και σημαντικότατη πόλη των Συρακουσών. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στην πόλη Νότο. Η αρχαία ονομασία της ήταν Netum -όπως την αναφέρει ο Κικέρων- και, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δαίδαλος σταμάτησε εδώ όταν πετούσε πάνω από το Ιόνιο Πέλαγος, το ίδιο και ο Ηρακλής μετά τον 7ο άθλο του. Η πόλη έχει εκπληκτικά αραβικά και νορμανδικά μνημεία - μάρτυρες της διαχρονικής της ιστορίας. Η Νότο είναι γνωστή και ως η «Σικελική πόλη του Μπαρόκ», όπως π.χ. το παλιό δημαρχείο κ.ά. Επιστροφή στις Συρακούσες. Το βραδάκι προτείνουμε άλλη μια βόλτα στην πόλη των Συρακουσών και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό στο νησί της Ορτυγίας ή στη βασιλική της Οσίας Λουκίας (προστάτιδας της πόλης), μια βυζαντινή εκκλησία στα υπόγεια της οποίας βρίσκονται και οι κατακόμβες της Οσίας Λουκίας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΠΙΑΤΣΑ ΑΡΜΕΡΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Νωρίς το πρωί αφήνουμε τις Συρακούσες με προορισμό τον Ακράγαντα, μία από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε στη πόλη Πιάτσα Αρμερίνα, μία μεσαιωνική πόλη σε στυλ Μπαρόκ, που έγινε διάσημη κυρίως για τα εκπληκτικά μωσαϊκά που ανακαλύφθηκαν στην «Βίλα» ενός Ρωμαίου προύχοντα, την Villa del Casale 3 χλτ έξω από την πόλη. Στάση και επίσκεψη. Στην συνέχεια  κατευθυνόμαστε στον Ακράγαντα στον  εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο για την μεγάλη μας ξενάγηση, στους αρχαίους ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο δωρικό ναό της Ομόνοιας, ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, το Ναό των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) - από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά. Φοβερή μέρα! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χαλάρωση και λίγος χρόνος ελεύθερος στην όμορφη πόλη. Αργότερα το βραδάκι, θα κάνουμε πάλι μια μικρή αλλά μαγευτική νυχτερινή βόλτα σε γνωστό ξενοδοχείο για ένα ποτό και θα απολαύσουμε τη φωταγωγημένη κοιλάδα με τους ναούς. Μια πανδαισία που θα σας μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ - ΣΕΓΕΣΤΗ - ΕΡΙΚΙΑ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό ακόμα μια ονομαστή πόλη της Μεγάλης Ελλάδας, τον Σελινούντα, που αποτελούσε τη δυτικότερη eλληνική αποικία της Σικελίας. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό πάρκο με την επιβλητική Ακρόπολη και τα ναϊκά συγκροτήματά της. Η παραλιακή διαδρομή είναι από μόνη της μαγευτική και η άφιξή μας στον Σελινούντα εξίσου εντυπωσιακή! Συνεχίζουμε για τη Σεγέστη, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Δωρικό Ναό της Σεγέστης με τις γιγάντιες στήλες του και την πανοραμική θέα στην κοιλάδα και στη συνέχεια συνεχίζουμε για τη μεσαιωνική πόλη Έριτσε (Ερικία). Μια πόλη γεμάτη μύθους, που αγναντεύει από ψηλά την πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ

Σήμερα το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας και στα περίχωρά της. Το Παλέρμο ή Πάνορμος στην αρχαία Ελληνική, είναι η πρωτεύουσα της Σικελίας. Παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος ενός μεγάλου Κόλπου της ΒΔ ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό, την Μαρτοράνα (πρώην ορθόδοξη εκκλησία, κτισμένη από τον Γεώργιο της Αντιοχείας) με τα ωραιότατα Βυζαντινά ψηφιδωτά, που χοροστατεί την Θεία Λειτουργία σύμφωνα με την Βυζαντινή ιεροτελεστία στην αρχαία ελληνική γλώσσα. το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, την Όπερα, την πλατεία της Πραιτόρια κ.ά. Λίγος χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση για το προάστιο του Μονρεάλε (15 km), όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της, έργο των Νορμανδών κατακτητών του 12ου αιώνα, με τα εκπληκτικά μωσαϊκά.  Στην συνέχεια θα βγούμε από την πόλη με κατεύθυνση τα βόρεια παράλια του νησιού, με προορισμό την παραθαλάσσια και πανέμορφη πόλη της Τσεφαλού. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Παλέρμο στο Ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Ημέρα ελεύθερη στο Παλέρμο για να χαρείτε το ιστορικό κέντρο της πόλης.   Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας την Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βραδινή βόλτα με τον αρχηγό σας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

16.07, 23.07, 30.07, 06.08, 13.08, 20.08, 27.08, 03.09, 17.09

ΠΤΗΣΕΙΣ 

Ενδεικτικές πτήσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

16/07/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

16/07/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

23/07/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

23/07/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

23/07/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

23/07/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

30/07/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

30/07/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

30/07/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

30/07/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

06/08/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

06/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

06/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

06/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

13/08/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

13/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

13/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

13/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

20/08/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

20/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

20/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

20/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

27/08/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

27/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

27/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 672

27/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ  

08:10

09:00

Α3 673

03/09/2017

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

09:45

12:30

Α3 906

03/09/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

16:10

17:55

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης. 
  • Ξενοδοχεία 4*.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία* (City Taxes).
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
  • Ένα δείπνο στον Ακράγαντα.
  • Όλες οι μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού, οι ξεναγήσεις και οι εκδρομές, όπως αναγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (όπου κρίνεται απαραίτητο) επιπλέον του Έλληνα αρχηγού (τον οποίο θα συναντήσετε στην Σικελία), για συνεχείς εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
  • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά
  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (όπου αυτό είναι δυνατό).
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, χωρίς επιβάρυνση.
* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ποτά.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Γεύματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή σημειώνεται ως προαιρετικό. 
 

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ

  • KATANIA : EXCELSIOR CATANIA  4* & ΝΗ CATANIA CENTRO
  • ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ: MERCURE SIRACUSA 4*
  • ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ: COLLEVERDE PARK & SPA 4* & BAIA di ULISSE & SPA 4*
  • ΠΑΛΕΡΜΟ: EXCELSIOR 4* & MERCURE PALERMO CENTRO

Έμπειροι Ελληνόφωνοι ΤΟΠΙΚΟΙ ΞΕΝΑΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

* Ο αριθμός των μονόκλινων δωματίων είναι περιορισμένος σε πολλά ξενοδοχεία. Σε περίπτωση εξάντλησής τους είναι δυνατόν να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση για χρήση δίκλινου δωματίου.

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 

Απαραίτητα Έγγραφα

  • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
  • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
  • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
  • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

Για την κράτηση σας:

  • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

 

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

 

Μην ξεχάσετε:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

  • Ένα αεροπορικό πλούσιο 7ήμερο πρόγραμμα στη Σικελία, για τους ταξιδιώτες που θέλουν πραγματικά να γνωρίσουν ολόκληρο το νησί χωρίς να τους «βγει η ψυχή», όπως σε διάφορα οδικά προγράμματα.
  • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη στην Κατάνια και απογευματινή αναχώρηση από Παλέρμο, για να αποφύγουμε τα πισωγυρίσματα και άσκοπες διανυκτερεύσεις.
  • Με διαμονή στις σημαντικότερες πόλεις της Σικελίας - Κατάνια, Ακράγαντα και Παλέρμο.
  • Διαμονή στις Συρακούσες για να απολαύσουμε την Ορτυγία το βράδυ.
  • Με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, βραδινές επισκέψεις φωταγωγημένων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και χρόνο για ψώνια και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.
  • Διανυκτέρευση στον Ακράγαντα (όχι βιαστικό πέρασμα).
  • Διαμονή σε πολύ καλά κεντρικά ξενοδοχεία 4* εξασφαλισμένα από το Versus (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Ένα δείπνο στον Ακράγαντα.
  • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και στα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Περιπλανηθείτε στα φιδωτά δρομάκια της κοσμοπολίτικης Ταορμίνας.
  • Απολαύστε τη συναρπαστική θέα από το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, τη φοβερή Αίτνα.
  • Εξερευνήστε τον Αρχαιολογικό Χώρο των Συρακουσών, της σπουδαιότερης κάποτε πόλης της Σικελίας.
  • Θαυμάστε τους αρχαιοελληνικούς ναούς στο Πάρκο του Ακράγαντα.
  • Αγναντεύστε τη φωταγωγημένη κοιλάδα των ναών το βράδυ, με ένα ποτό στο χέρι.
  • Ανακαλύψτε τη γεμάτη μύθους μεσαιωνική πόλη Έριτσε, που δεσπόζει στην πόλη Τράπανι με τις αλυκές της και τα νησάκια της Εγάδης.
  • Περιηγηθείτε στο Παλέρμο, την πλουσιότερη από πλευράς τέχνης μεγαλούπολη της Σικελίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Το ταξίδι best seller που οι ταξιδιώτες ανέδειξαν ως το «καλύτερο ταξίδι στη Σικελία»

  • Τέλειες πτήσεις, με πρωινή άφιξη στην Κατάνια και απογευματινή αναχώρηση από Παλέρμο
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί και Έλληνας αρχηγός 
  • Με διαμονή στις σημαντικότερες πόλεις της Σικελίας 
  • Διαμονή στις Συρακούσες για να απολαύσουμε την Ορτυγία το βράδυ

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Σικελίας | από Κύπρο | Καλοκαίρι 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info