Κλασική Ισπανία | από Κύπρο | Καλοκαίρι 2017

Διάρκεια: 7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1069€

Travel Identity

Ένα σπουδαίο πρόγραμμα με το οποίο επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Καταλονίας, την κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη, μία πόλη ταυτόχρονα παραδοσιακή και σύγχρονη, νεανική και κλασική, που δεν την χορταίνει ποτέ κανείς. Μία πόλη γεμάτη ζωντάνια, μνημεία και μουσεία.

Γνωρίζουμε την Βαλένθια ή Βαλεντία κατά τους Ρωμαίους που την ίδρυσαν, την Κονσουέγκρα με τους ανεμόμυλούς της, το απαράμιλλο Τολέδο του Γκρέκο και την πρωτεύουσα Μαδρίτη, με τις μεγάλες φαρδιές λεωφόρους της, τα πάρκα και τα μνημεία της.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από την ελκυστική Βαρκελώνη στη θρυλική Βαλένθια και από εκεί στην Κονσουέγκρα με τους ανεμόμυλούς της, στο απαράμιλλο Τολέδο και στην πρωτεύουσα Μαδρίτη

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΡΝΑΚΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (Πτήση, ξενάγηση)

Πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, την Βαρκελώνη. Πρόκειται για μία κοσμοπολίτικη μεσογειακή πόλη, που ενσωματώνει στα αστικά της κτίρια τη ρωμαϊκή αρχιτεκτονική με ένα μεσαιωνικό χρώμα, διατηρώντας την πρωτοπορία του μοντερνισμού του 20ού αιώνα. Η μακρά ιστορία της πόλης και η οικονομική της δύναμη, της επέτρεψε να αναπτύξει πολιτισμό και ιδιαίτερη κουλτούρα, κάτι που διαφαίνεται από την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική της κληρονομιά, αλλά και από τη συνεχόμενη ενθάρρυνση των τεχνών και των γραμμάτων. Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης αποτελούν τα επιβλητικά κτίρια των αρχιτεκτόνων Antonio Gaudí και Luis Doménech ι Montaner, που η Ουνέσκο έχει περιλάβει στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το διάσημο σιντριβάνι "Fuente Magica" και την Plaza Εspaña. Συνεχίζουμε με την γραφική Barceloneta και για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), καθώς και το πάρκο Γκουέλ, όπου επίσης θα θαυμάσουμε  την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Antonio Gaudi, αλλά και την πανοραμική θέα της πόλης. Τακτοποίηση στο κεντρικό μας ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (Πεζή Ξενάγηση)

Η περιπατητική ξενάγησή μας σήμερα αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάζα Καταλόνια (Plaza Catalunia). Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Paseo de Gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του Antonio Gaudi. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Μπάριο Γκότικο, όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση "αγοραστικοί παράδεισοι", όπως τα El Corte Ingles. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (Ελεύθερη Ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη στην πανέμορφη Βαρκελώνη για να απολαύσετε την συναρπαστική αυτή πόλη. Περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη, στο Barrio Gotico (Γοτθική Συνοικία) και νιώστε τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του μεσαίωνα, περπατήστε στη Ramblas και περάστε ώρες ολόκληρες στην Boqueria, μία από τις καλύτερες αγορές τροφίμων της Ευρώπης. Must είναι επίσης η βόλτα στην ξύλινη προκυμαία του λιμανιού, την πάλαι ποτέ συνοικία των ψαράδων και των εργατών, όπου θα βρείτε ωραίες ταβέρνες με θαλασσινά. Άλλωστε, το καλό φαγητό και οι βόλτες για tapas και κρασί αποτελούν σημαντικό κομμάτι αυτής της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Οδική διαδρομή, Ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για τη Βαλένθια, την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, που είναι χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τούρια. Γνωστή για το ζεστό μεσογειακό της κλίμα, τις γαστρονομικές της σπεσιαλιτέ, τις γιορτές και τα πανηγύρια, αλλά και το βιομηχανικό της κέντρο.  Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 138 και αργότερα την κατέλαβαν οι Άραβες. Την ανακατέλαβε ο θρυλικός Ελ Σιντ το 1096, μετά πάλι οι Άραβες και τέλος το 1238 ο Ιάκωβος Α’ ο Κατακτητής την ενέταξε στο Βασίλειο της Αραγονίας. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την παλιά συνοικία El Carmen και την Πλάθα ντελ Αγιουνταμιέντο - την τριγωνική κεντρική πλατεία στην οποία δεσπόζει το Δημαρχείο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό της κέντρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΚΟΥΝΣΟΥΕΓΚΡΑ - ΤΟΛΕΔΟ - ΜΑΔΡΙΤΗ (Οδική διαδρομή, ξεναγήσεις)


Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Κονσουέγκρα, πόλη γνωστή για το αναπαλαιωμένο κάστρο της και τους ανεμόμυλούς της, που βρίσκονται σε ύψωμα πάνω από τις πεδιάδες της Λα Μάντσα και αναφέρονται στο μυθιστόρημα "Δον Κιχώτης" του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Συνεχίζουμε για την "Πόλη των Τριών Πολιτισμών", το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά.  Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής αυτής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών ρυθμών, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τη Μαδρίτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (Ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας που θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά αυτής της μεγαλοπρεπούς πρωτεύουσας. Θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία (Πλάθα Σιμπέλες, Πασέο ντελ Πράδο, Γκράν Βία, Πλάθα Μαγιόρ, κ.ά.). Επίσης θα περάσουμε από το Παλάθιο Ρεάλ, το ανάκτορο των Βουρβόνων με τα 2.800 δωμάτια, ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού και θα καταλήξουμε στο μουσείο του Πράδο (είσοδος προαιρετική), σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας. Με τα περισσότερα από 10.000 έργα των Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Γκόγια και άλλων εξίσου σημαντικών ζωγράφων, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στον "χρόνο και στο χρώμα". Όσοι δεν επιθυμούν την επίσκεψη στο μουσείο μπορούν να επιστρέψουν ξενοδοχείο. Στο ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας σας, σας προτείνουμε να γνωρίσετε την "άλλη Μαδρίτη" (Στάδιο S. Bernabeu, σταθμός Atocha, Μνημείο Debod, Πάρκο Ρετίρο κ.ά.) και φυσικά τα διάσημα καταστήματα και την πλούσια αγορά της πόλης. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (Πεζή Ξενάγηση)

Σήμερα το πρωί θα έχουμε την 2η περιπατητική ξενάγηση για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σοκάκια της, στην Πλάθα Μαγιόρ, στην Πλάθα ντ’ Εσπάνια κ.ά.  Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, για έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντελ Οριέντε με θέα τα ανάκτορα  ή απλά για να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για έναν καφέ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ (Ημέρα ελεύθερη, πτήση επιστροφής)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

25.07, 02.08, 10.08, 19.08

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ενδεικτικές πτήσεις (περιορισμένες θέσεις)

8ήμερο πρόγραμμα – Οι πτήσεις ισχύουν για 25/07, 10/08, 19/08

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

10/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 680

10/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  

08:45

11:00

Α3 687  

17/08/2017

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ

12:55

17:35

Α3 908

17/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

18:30

20:15

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 901

19/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΘΗΝΑ

05:10

06:55

Α3 680

19/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ  

08:45

11:00

Α3 687  

26/08/2017

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ

12:55

17:35

Α3 908

26/08/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

18:30

20:15

 

7ήμερο πρόγραμμα (μία νύχτα λιγότερη στην Βαρκελώνη)

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑΖ 743

02/08/2017

ΛΑΡΝΑΚΑ - ΡΩΜΗ

05:00

07:15

ΑΖ 058

02/08/2017

ΡΩΜΗ - ΜΑΔΡΙΤΗ  

08:00

10:35

ΑΖ 079  

08/08/2017

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΡΩΜΗ

18:25

20:10

ΑΖ 742

08/08/2017

ΡΩΜΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ

23:05

03:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό 
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα και κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup.     
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Ημιδιατροφή στην Βαλένθια
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με γνώσεις της Ισπανικής γλώσσας και της περιοχής
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στο Τολέδο και στο Πράδο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά όπου είναι δυνατό.
 • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, χωρίς επιβάρυνση. 
   

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους.
 • Γεύματα (εκτός του δείπνου στην Βαλένθια που περιλαμβάνεται) και ποτά.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή σημειώνεται ως προαιρετικό. 
 

Παρατήρηση
Τα περισσότερα ιστορικά κέντρα των πόλεων είναι επισκέψιμα μόνο με τα πόδια.
Αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν εκ των προτέρων όσοι επιθυμούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας και να τα επισκεφθούν.

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 

Απαραίτητα Έγγραφα

 • Ευρωπαϊκή ταυτότητα (για ταξίδια εντός της Ε.Ε.) ή διαβατήριο (εκτός Ε.Ε.). Η ταυτότητα θα πρέπει να αναφέρει ότι η ιθαγένεια είναι κυπριακή. Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών.
 • Για τους κατόχους αγγλικών διαβατηρίων (overseas citizen) απαιτείται βίζα την οποία αναλαμβάνει ο ίδιος ο κάτοχος.
 • Ακόμα και για παιδιά κάτω των 12 ετών ισχύουν τα ίδια έγγραφα που απαιτούνται από τους ενήλικες(δηλαδή: διαβατήριο ή ταυτότητα ή βίζα).
 • Νέοι άνω των 16 ετών πρέπει να έχουν άδεια εξόδου (λόγω στρατιωτικής θητείας).

 

Για την κράτηση σας:

 • Επικοινωνήστε με το γραφείο μας και δώστε μας τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τυχόν λάθος στο όνομα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία, επιπλέον χρεώσεις ή ακόμα και αδυναμία πραγματοποίησης του ταξιδιού.
 • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
 • Για πληρωμές μέσω τραπέζης:

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ:

BANK OF CYPRUS

Account: 3570 2500 0809

VERSUS TRAVEL CUPRUS LTD

 

Στο λογαριασμό αυτό δεχόμαστε καταθέσεις αυστηρά μόνο από ταξιδιώτες με κυπριακό διαβατήριο.

 

Μην ξεχάσετε:

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφτείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Ένα μοναδικό, αγαπημένο ταξίδι στην Ισπανία, είτε την επισκέπτεστε για πρώτη φορά ή για μια νοσταλγική επανάληψη
Περιλαμβάνει:

 • Ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη σε κεντρικότατο ξενοδοχείο
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στην Βαρκελώνη σε κεντρικό ξενοδοχείο
 • Ημιδιατροφή στην Βαλένθια
 • Μία διανυκτέρευση στην Βαλένθια
 • Επισκέψεις στο Τολέδο και την Κονσουέγκρα με τους ανεμόμυλους που αναφέρονται στο μυθιστόρημα "Δον Κιχώτης" του Θερβάντες
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 • Περπατείστε στην κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη
 • Εξερευνήστε τη θρυλική Βαλένθια
 • Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της "Πόλη των Τριών Πολιτισμών", το Τολέδο του Γκρέκο
 • Αναζητείστε τον Δον Κιχώτη στην Κονσουέγκρα
 • Επισκεφθείτε την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας, τη Μαδρίτη

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχεία 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη και 3 στην Βαρκελώνη
 • Μία διανυκτέρευση στην Βαλένθια
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί και Έλληνας αρχηγός
 • Επισκέψεις στο Τολέδο και την Κονσουέγκρα με τους ανεμόμυλους που αναφέρονται στο μυθιστόρημα "Δον Κιχώτης" του Θερβάντες

Χάρτης Ταξιδιού Κλασική Ισπανία | από Κύπρο | Καλοκαίρι 2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info