Η μαγική Αλάσκα του Versus, Δυτικός Καναδάς - 11/08/2017

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6900€

Travel Identity

Δεν έχει υπάρξει ποτέ πιο πλούσιο πρόγραμμα στην Αλάσκα και τον Δυτικό Καναδά και μάλιστα με ημιδιατροφή στις ΗΠΑ, όπου τα γεύματα είναι πολύ ακριβά. Το πρόγραμμα πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή έναρξη μια και μετά τη διαμονή μας στο Φαίρμπανγκς, όπου θα φτάσουμε αυθημερόν την πρώτη ημέρα, θα δούμε με λεπτομέρεια, και πτήση πάνω από αυτό, το πάρκο Ντενάλι. Πως θα φτάσουμε εκεί, και πως θα φύγουμε από εκεί? Μα με έναν τρόπο που θα τον θυμόμαστε για χρόνια. Την σιδηροδρομική διαδρομή  που συνδέει το Φαίρμπανκς με το Άνκορεϊτζ. Η περίφημη κρουαζιέρα των "26 παγετώνων", από το Άνκορεϊτζ που πρώτο το Versus πρόσθεσε στο πρόγραμμα του πριν χρόνια θα μας μείνει αξέχαστη. Δείτε βήμα - βήμα τι προσφέρει το παρόν πρόγραμμα και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Αφιερώνουμε χρόνο στη μαγεία του Εσωτερικού Διαύλου, στη λωρίδα της Αμερικής που εισέρχεται στον Καναδά, μια περιοχή με φιόρδ και τοπία μεγάλου φυσικού κάλους. Προς τούτο δεν χρησιμοποιούμε κρουαζιερόπλοιο, αλλά διαμένουμε σε  κουκλίστικες, ξεχασμένες πόλεις της Αλάσκας, όπως τη Σίτκα, την πιο όμορφη πόλη της, φωλιασμένη σε κάποιο νησί της και το ξεχασμένο από την εποχή της χρυσοθηρίας Τζούνο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα γευθούμε τη μαγεία τους, θα επισκεφθούμε παγετώνες, μουσεία, σαλούν, θα κάνουμε βόλτες σε καταπράσινους κολπίσκους που τους σκεπάζουν χιονοσκεπείς βουνοκορφές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε   μια λεπτομερή εξερεύνηση στα Βραχώδη Όρη, που μόνο με τις ημέρες που αφιερώνει εκεί το πρόγραμμα μας, μπορούμε να απολαύσουμε. Αλλά εκτός από όλα τα παραπάνω, έχουμε πολλά περισσότερα: το πανέμορφο Βανκούβερ που αφήνει άφωνο και τον πιο πολυταξιδεμένο ταξιδιώτη, την αποικιακή Βικτώρια, αλλά και το Σηάτλ - μια εντυπωσιακή πόλη των ΗΠΑ που αν δεν τη δείτε σε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ δύσκολο να φθάσετε ξανά μέχρι εδώ.
 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό εξερευνούμε λεπτομερειακά την Αλάσκα και τον Δυτικό Καναδά. Φτάνουμε στο Φαίρμπανκς της Αλάσκας και συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και το Ανκορέιτζ, που  βρίσκεται στον μυχό του πορθμού Κουκ. Ακολουθεί το Τζούνο, η πρωτεύουσά της και η Σίτκα, η πιο όμορφη πόλη της Αλάσκας. Από εκεί θα πετάξουμε για το Σηάτλ, μια πανέμορφη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Βανκούβερ κι από εκεί επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτόρια Ακολούθως, θα πραγματοποιήσουμε τον διάπλου του πανέμορφου "Εσωτερικού Δίαυλου", ένα από τα πιο γνωστά για τη γραφικότητά τους περάσματα στον κόσμο. Φθάνουμε στο Πρινς Ρούπερτ και ακολουθούμε την περίφημη διαδρομή στα Βραχώδη Όρη μέχρι το Κάλγκαρυ με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις στο Πρινς Τζορτζ, το Τζάσπερ και το Μπανφ. Το καταπληκτικό αυτό ταξίδι ολοκληρώνεται στο Κάλγκαρυ, απ’ όπου θα πάρουμε το αεροπλάνο για την επιστροφή μας.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το Φαίρμπανκς. Το Φαίρμπανκς είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη της Αλάσκας και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πολιτείας. Ο χρυσός ήταν αυτός που σηματοδότησε την ίδρυση της πόλης, η οποία αναπτύχθηκε στη συνέχεια με την κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού, Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ (ξενάγηση) – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΠΟΤΑΜΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΣΕΝΑ & ΤΑΝΑΝΑ)

Το πρωί αναχώρηση για να δούμε ένα τμήμα του πετρελαϊκού αγωγού, θα επισκεφθούμε το πάρκο Alaskaland, όπου θα δούμε μια μικρογραφία της Αλάσκας και της ιστορίας της. Στη συνέχεια. για σήμερα έχουμε προγραμματίσει μία κρουαζιέρα στη καρδιά της Αλάσκα, και στα πολλά κανάλια που δημιουργούν οι ποταμοί. Εκεί ο χρόνος έχει σταματήσει την εποχή που οι μόνοι κάτοικοι της Αμερικανικής Ηπείρου ήταν οι Ιθαγενείς. Η Βλάστηση και τα τοπία θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ οι ήχοι των παραποτάμιων δασών θα σας ηρεμήσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΡΜΠΑΝΚΣ – ΝΤΕΝΑΛΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Ντενάλι και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται και η  ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής. Φέτος το Πάρκο γιορτάζει τα εκατοστά γενέθλιά του!!!
Το Ντενάλι είναιι μια περιοχή έξι εκατομμυρίων στρεμμάτων άγριας γης, που διχοτομείται από μία κορδέλα δρόμου. Οι ταξιδιώτες μπορούν να δουν κατά μήκος το σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο δάσος τάιγκα προτού δώσουν τη θέση τους στην υψηλή αλπική ζώνη και τα χιονισμένα βουνά, με αποκορύφωμα την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής, "Denali. Άγρια ζώα μεγάλα και μικρά περιφέρονται στα μη περιφραγμένο εδάφη, που ζουν στην περιοχή εδώ και αιώνες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΑΛΙ - Εκδρομή

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, που έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων πετώντας πάνω από το πάρκο με αεροπλάνο!!!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΕΝΑΛΙ - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, το Ανκορέιτζ. Περικυκλωμένο στις τρεις πλευρές του από βουνά, το Ανκορέιτζ βρίσκεται στον μήκους 350 χιλιομέτρων μυχό του πορθμού Κουκ. Η πόλη ιδρύθηκε το 1915 ως έδρα του Σιδηροδρόμου της Αλάσκας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το εμπορικό της κέντρο, το μνημείο του βρετανού εξερευνητή Τζέημς Κουκ, ο οποίος πέρασε από εδώ αναζητώντας ένα βορειοδυτικό πέρασμα στον Ατλαντικό, το πανεπιστήμιο και την λίμνη Hood με τα υδροπλάνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ PRINCE WILLIAM (26 Glaciers) - ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ

Αναχώρηση για την παραθαλάσσια πόλη Γουίτερ, από όπου θα επιβιβαστούμε σε φέρρυ και θα απολαύσουμε μία καταπληκτική κρουαζιέρα στα ήρεμα και προστατευμένα νερά του Κόλπου Prince William. Το συναρπαστικό αυτό τοπίο της Αλάσκας με τα τεράστια παγόβουνα και τα κοπάδια των μεταναστευτικών φαλαινών θα μας μείνει αξέχαστο για όλη μας τη ζωή. Επιστροφή στο Γουίτερ και από εκεί οδικώς στο Ανκορέιτζ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΡΕΪΤΖ - ΤΖΟΥΝΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το γοητευτικό Τζούνο. Οφείλει την ονομασία του στον θρυλικό χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο. Εδώ βρίσκει κανείς μια αρμονική συνύπαρξη κοσμοπολίτικης κομψότητας και παραμεθόριας τραχύτητας. Ένα απίστευτο συνονθύλευμα αρχιτεκτονικού ρυθμού, όπου το παλιό και το νέο συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Ρεντ Ντογκ Σαλούν, που θα μας μεταφέρει στην εποχή της χρυσοθηρίας, καθώς και το Εθνικό Μουσείο. Θα μάθουμε επίσης για τον κύκλο ζωής του σολωμού σε ειδικό κέντρο κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό και θα δούμε από πολύ κοντά τον φημισμένο παγετώνα Μέντεχωλ - έναν ποταμό από πάγο με έντονο μπλε χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΥΝΟ - ΣΙΤΚΑ

Τα πρωί επιβίβαση σε φέρρυ για τη Σίτκα, το λιμάνι της οποίας ήταν κάποτε το κέντρο του εμπορίου γούνας της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η παλιά αυτή πρωτεύουσα της Αλάσκας, πριν παραχωρηθεί στις ΗΠΑ, χρονολογείται από το 1799. Η Σίτκα είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα ή από τον αέρα και αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία του πλανήτη. Αυτή η πανάρχαια γη ανήκε στους ινδιάνους Τλίνγκιτ πριν οι Ρώσοι ή οι Αμερικάνοι περπατήσουν στις βραχώδεις ακτές της και ακριβώς αυτός ο ζωντανός πολιτισμός των Τλίνγκιτ δεσπόζει σε τούτη την ήσυχη παραθαλάσσια πόλη με τους ήρεμους όρμους κάτω από τις ψηλές χιονισμένες κορυφές. Περιήγηση στην πόλη με έκδηλα ακόμη τα σημάδια της Ρωσικής της καταγωγής σε πολλά από τα αξιοθέατά της, όπως στον πανέμορφο καθεδρικό ναό του Αρχάγγελου Μιχαήλ, με τον τρούλο του σε σχήμα κρεμμυδιού. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Πάρκο και το Οχυρό των Ινδιάνων Τλίνγκιτ, απ΄ όπου πολεμούσαν τους Ρώσους εποίκους. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΤΚΑ - ΣΗΑΤΛ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σηάτλ, μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις στον κόσμο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε βόλτα στη διάσημη πλατεία Πάιονιρ, η οποία μετά τη δύση του ηλίου γίνεται ιδιαίτερα ζωντανή, μια και ο χορός, η ζωντανή μουσική και το καυτερό φαγητό απογειώνουν την πόλη. Διανυκτέρευση στο Σηάτλ.

11η ΗΜΕΡΑ: ΣΗΑΤΛ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

επιβίβαση σε φέρυ για το Βανκούβερ, που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής. Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας - είναι η πιο "ασιατική" πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, την κινεζική συνοικία, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος της Βόρειας Αμερικής μετά από αυτήν του Σαν Φρανσίσκο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που το κάνουν να μοιάζει με ιστιοφόρο, το πάρκο Stanley με τα τοτέμ, την "Πύλη των Λεόντων" και την κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο. Τέλος, θα ανεβούμε με τελεφερίκ στον λόφο που δεσπόζει στην πόλη (Grouse Mountain), απ΄ όπου θα έχουμε ένα εκπληκτικό πανόραμα της γύρω περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Σήμερα το πρωί θα επιβιβαστούμε στο τοπικό φέρυ και ύστερα από μια διαδρομή περίπου 90 λεπτών θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτώρια, την "πόλη της θάλασσας και των κήπων". Η Βικτώρια βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ωκεανό. Ακολουθεί ξενάγηση στην κουκλίστικη Βικτώρια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε τους πανέμορφους κήπους Μπούτσαρτ, θα δούμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, το λιμάνι, τα λουλουδιασμένα πάρκα της κ.ά. Επιστροφή στο Βανκούβερ και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ- ΣΑΝ ΠΙΚΣ

Αναχώρηση το πρωί για το μαγευτικό Σαν Πικς (Sun Peaks), κτισμένο στις παρυφές του όρους Τζάμπο (Jumbo) όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος Παγετώνας. Άφιηγ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανκυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΠΙΚΣ - ΤΖΑΣΠΕΡ

Άλλη μια υπέροχη διαδρομή σήμερα, με προορισμό την ορεινή πόλη του Τζάσπερ, στην καρδιά του ομώνυμου εθνικού πάρκου. Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές μέσα από ένα κατάφυτο τοπίο, με φάρμες, ήρεμους ή ορμητικούς ποταμούς, λίμνες, παγετώνες, δάση και βουνά. Η ομορφιά της διαδρομής και τα τοπία που ξεπηδούν μετά από κάθε στροφή, μας μεταφέρουν μακριά από την καθημερινή ζωή. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΣΠΕΡ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ - ΜΠΑΝΦ

Αναχωρούμε σήμερα για την εκπληκτική ορεινή διαδρομή από το Τζάσπερ στο Μπανφ που ονομάζεται Δρόμος των Παγετώνων - από τις πιο θεαματικές της Βόρειας Αμερικής - κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους ορμητικούς καταρράκτες Αθαμπάσκα, που χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλοί, το νερό που πέφτει με δύναμη αφρίζοντας και βροντώντας, σχηματίζει ουράνια τόξα ανάμεσα στους πλούσιους σε χαλαζία βράχους. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε στο ειδικό κέντρο συγκέντρωσης Κολούμπια. Το  επίπεδο πάγου Κολούμπια είναι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πάγου κάτω από τον Αρκτικό κύκλο. Το επίπεδο αυτό καλύπτει μια έκταση 320 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σε ορισμένα σημεία φτάνει σε βάθος 300 μέτρων. Η συνεχής συγκέντρωση πάγου δίνει τροφή σε οκτώ παγετώνες. Με ειδικά πούλμαν που μπορούν να κινούνται πάνω στον πάγο θα επισκεφθούμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Μετά από τη συγκλονιστική αυτή εμπειρία θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με επιλεγμένες στάσεις για να δούμε τις λίμνες Πέιτο και Μπόου καθώς και τον παγετώνα Κρόουφοοτ. Άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που βρίσκεται στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ

Σήμερα θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές του Εθνικού Πάρκου του Μπανφ, έναν παράδεισο 6.640 τετραγωνικών χιλιομέτρων με βουνά, λίμνες και δάση και θα απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας στη λίμνη Μινεγουάνκα, μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Καναδικής πολιτείας της Αλμπέρτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΦ - ΚΑΛΓΚΑΡΥ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε τους περίφημους καταρράκτες Μπόου και στη συνέχεια με το τελεφερίκ θα δούμε - όπως βλέπουν τα πουλιά, από ύψος που κόβει την ανάσα - τις έξι οροσειρές πάνω από τις οποίες θα βρεθούμε. Θα δούμε σε μια στιγμή περισσότερα βουνά από όσα έχουμε δει σε ολόκληρη τη ζωή μας. Η θέα είναι εντυπωσιακή καθώς ανεβαίνουμε από τα 700 στα 2.281 μέτρα, όπου και τερματίζει η διαδρομή αυτή πάνω από τα Βραχώδη Όρη. Αναχώρηση για τον τελευταίο σταθμό του οδοιπορικού μας, το Κάλγκαρυ, τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Αλμπέρτας. Βρίσκεται στα νότια της επαρχίας, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη. Το Κάλγκαρυ ήταν ή έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988. Η φήμη της πόλης ως "Cowboy Town" δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο φεστιβάλ Stampede ("πανικός"), με διάφορα σόου, χορούς Ινδιάνων, ροντέο κλπ., που παραπέμπουν στην "Άγρια Δύση". Σύντομη περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Μία και μοναδική αναχώρηση στις 11/08/2017

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

11/08/2017

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:05

08:35

DL 141

11/08/2017

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ

10:30

12:26

DL 1607

11/08/2017

ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ – ΦΑΙΡΜΠΑΝΓΚΣ

17:45

20:35

DL 4480

20/08/2017

ΣΙΤΚΑ – ΣΗΑΤΛ

07:15

10:40

KL 678

28/08/2017

ΚΑΛΓΚΑΡΙ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

15:10

08:05 (+1)

KL 1575

29/08/2017

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 3*sup., 4* στα Βραχώδη όρη 4* στο Βανκούβερ και το Σηάτλ, 4* στην Αλάσκα  
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ημιδιατροφή
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός 
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)
 • Έκδοση της ECTA Καναδά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται  1 διανυκτέρευση  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι πτήσεις Λάρνακα – Αθήνα - Λάρνακα με AEGEAN &

1 διανυκτέρευση  στην Αθήνα στο κεντρικό ξενοδοχείο Τιτάνια 4* με πρωινό και ιδιωτικές μεταφορές.

Σας δίδετε η επιλογή άλλων ξενοδοχείων στην Αθήνα με ή χωρίς επιβάρυνση.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα επιπλέον διανυκτερεύσεων.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις με τις οποίες φτάνουμε αυθημερόν στην Αλάσκα! Επιστροφή από το Κάλγκαρυ του Δυτικού Καναδά, χωρίς πισωγυρίσματα.
 • Τέλεια σχεδιασμένη διαδρομή, χωρίς πήγαινε-έλα μέσα στην Αλάσκα
 • Μια από τις εντυπωσιακότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του πλανήτη η διαδρομή Φαίρμπανγκς  - Ντενάλι – Ανκορέιτζ. προσθέτει στο ταξίδι μια ακόμα εμπειρία ζωής,  αφού το τρένο περνάει από μαγευτικά τοπία και μοναδικές εικόνες θα αποτυπωθούν για πάντα στο μυαλό μας. Στο ταξίδι αυτό πραγματοποιούνται και οι δυο διαδρομές ( Φαιρμπανγκς – Ντενάλι και Ντενάλι – Ανακορέιτς ).
 • Τριήμερη διαμονή στο 100 πλέον ετών μαγευτικό πάρκο Ντενάλι, που φιλοξενεί την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής για να ζήσουμε από κοντά και να εντρυφήσουμε στην άγρια φύση και ζωή της Αλάσκα
 • Μιας ώρας πτήση πάνω από το Πάρκο Ντενάλι, επιπλέον των άλλων εξερευνήσεων σε αυτό,    για να ζήσουμε μια από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες της ζωής μας
 • Αντί πολυήμερης και ανούσιας κρουαζιέρας, διαμένουμε στο Τζούνο, την πρωτεύουσα της Αλάσκας, για να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις κρυμμένες αυτές πόλεις, να δούμε σαλούν και παγετώνες και να περπατήσουμε μέσα στα φιόρδ της λωρίδας της Αλάσκας που εισχωρεί στον Καναδά.
 • Διαμονή σε μια από τις πιο απομονωμένες πόλεις στον κόσμο τη μαγική Σίτκα, προσεγγίζεται ελάχιστα μόνο από αέρος και θαλάσσης.
 • Κρουαζιέρα στον Κόλπο Prince William (26 Παγετώνες)
 • Εκδρομή στην πανέμορφη Βικτώρια, στο νησί Βανκούβερ
 • Διαμονή στο Σηάτλ, μια εντυπωσιακή πόλη των ΗΠΑ, που αν δεν την δείτε σε αυτό το ταξίδι, είναι πολύ δύσκολο να φθάσετε ξανά μέχρι εδώ
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα
 •  Λεπτομερή 5ήμερη περιήγηση στα Βραχώδη Όρη . Η ορεινή διαδρομή από το Τζάσπερ στο Μπανφ ονομάζεται «Δρόμος των Παγετώνων» και είναι από τις πιο θεαματικές της Βόρειας Αμερικής
 • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα που μπορούν να κινούνται πάνω στον πάγο
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο Φαίρμπανκς
 • Περιλαμβάνεται επίσης η εντυπωσιακή  οδική διαδρομή από το Βανκούβερ στο Τζάσπερ με μια διανυκτέρευση στο Σαν Πίκς για να ζήσουμε την επαρχεία του Δυτικού Καναδά και τη ζωή της.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel 

Highlights

 • Επισκεφθείτε το Βανκούβερ, την πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες του κόσμου
 • Απολαύστε μία καταπληκτική κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του Κόλπου Prince William με τα τεράστια παγόβουνα
 • Ανακαλύψτε τη Σίτκα, την πιο όμορφη από τις πόλεις της Αλάσκας
 • Διασχίστε τον περίφημο "Εσωτερικό Δίαυλο", ένα από τα πιο γνωστά για τη γραφικότητά τους περάσματα στον κόσμο
 • Διατρέξτε την ορεινή διαδρομή από το Τζάσπερ στο Μπανφ, που ονομάζεται Δρόμος των Παγετώνων - από τις πιο θεαματικές της Βόρειας Αμερικής
 • Εξερευνήστε τον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα που μπορούν να κινούνται πάνω στον πάγο

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στον παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα 
 • Τριήμερη διαμονή στο 100 πλέον ετών μαγευτικό πάρκο Ντενάλι, που φιλοξενεί την ψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αμερικής για να ζήσουμε από κοντά και να εντρυφήσουμε στην άγρια φύση και ζωή της Αλάσκα
 • Μιας ώρας πτήση πάνω από το Πάρκο Ντενάλι για να ζήσουμε μια από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες της ζωής μας  
 • Κρουαζιέρα στον Κόλπο Prince William (26 Παγετώνες) 
 • Εκδρομή στην πανέμορφη Βικτώρια, στο νησί Βανκούβερ
 • Διαμονή και ξενάγηση στο εντυπωσιακό Σηάτλ
 • Τέλειες πτήσεις, που φθάνουν στο Φέρμπανκς κι αναχωρούν από το Κάλγκαρυ
 

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγική Αλάσκα του Versus, Δυτικός Καναδάς - 11/08/2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info