fb

Πλήρες μυθικό Ρατζαστάν - Βόρεια Ινδία - Γιορτές Πουσκάρ | 21.11.2023

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σ΄ ένα ξεχωριστό και μοναδικό κομμάτι της Ινδίας, το Ρατζαστάν, ανακαλύπτουμε κάστρα και ναούς, παλάτια και αρχοντικά, ερήμους και οάσεις, πόλεις και χωριά, αλλά πάνω απ΄ όλα την πολιτιστική ζωντάνια των ανθρώπων του. Άνδρες με παχιά μουστάκια και μεγαλόσχημα σαρίκια σε παστέλ αποχρώσεις και γυναίκες με ενδυμασίες κεντημένες με μικροσκοπικά καθρεφτάκια και εντυπωσιακού μεγέθους ασημένια κοσμήματα, διατηρούν ακόμα στο ακέραιο την παραδοσιακή αίσθηση αξιοπρέπειας και εντιμότητας. Ένα οδοιπορικό στους δρόμους των καραβανιών, έτσι όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με πλήρη προγράμματα και εκμετάλλευση του διαθέσιμου χρόνου με τον πιο ιδανικό τρόπο. Οι εναλλαγές των εμπειριών και η προσθήκη επισκέψεων, που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμά μας, όπως οι δραστηριότητες στην έρημο Θαρ και η συμμετοχή στις γιορτές Πουσκάρ, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας, θα συνθέσουν μερικά από τα κομμάτια του τεράστιου παζλ της Ινδίας. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ελάτε να ταξιδέψουμε σε ένα Ινδικό παραμύθι…


Τα επιβλητικά κάστρα χτισμένα με μύθους και ιστορίες, οι ναοί και τα εκπληκτικής χλιδής παλάτια που κτίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων, οι ρομαντικές και μαγευτικές οάσεις, οι ιστορικές πόλεις, τα έντονα και πολυποίκιλα χρώματα και μια διάχυτη αίσθηση περηφάνιας και αξιοπρέπειας, αποτελούν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού.

Γιορτές και ζωοπανήγυρη στο Πουσκάρ

Οι γιορτές Πουσκάρ (pushkar mela) είναι ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ινδίας, το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ασία. Εκεί, κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περισσότεροι από 200.000 έμποροι από την επαρχία, αλλά και πολλοί πιστοί, οπότε ολόκληρη η πόλη και τα προάστιά της μεταμορφώνονται σε υπαίθριο πανηγύρι αρωμάτων, χρωμάτων και ήχων.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το πιο πλήρες πρόγραμμα για το Ρατζαστάν, μαζί με το Χρυσό Τρίγωνο, που προτάθηκε ποτέ! Διαβάστε προσεκτικά λέξη προς λέξη για να δείτε πώς το Versus Travel αντιλαμβάνεται ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα που προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον δυτικό με μια καθημερινότητα που εκπλήσσει αλλά και συγκλονίζει. Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές εμπειρίες αλλά και αρκετό χρόνο για πραγματική απόλαυση μιας χώρας αληθινά συγκλονιστικής.

Επιπλέον, σε αυτό το ειδικό θεματικό ταξίδι εξασφαλίζουμε σπάνια διαμονή στο Πουσκάρ για να παρακολουθήσουμε τις γιορτές Πουσκάρ που συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές των Ινδουιστών και συνοδεύονται μάλιστα και από τη μεγαλύτερη ζωοπανήγυρη της Ινδίας!

Ειδικότερα:

 • Πλούσιο 17ήμερο πρόγραμμα.
 • Προαγορασμένες πτήσεις, οι οποίες παρατίθενται στο πρόγραμμά μας, και όχι αφηρημένες αναφορές όλων των αεροπορικών εταιρειών που πετάνε στην Ινδία και αναζήτηση θέσεων την τελευταία στιγμή.
 • Οι Γιορτές Πουσκάρ, από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και κοινωνικά φεστιβάλ στην Ινδία.
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσάλμερ.
 • Βόλτα στο κέντρο του Δελχί με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο)
 • Τα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ»
 • Επίσκεψη στον τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ.
 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ και ανάβαση στον λόφο… επάνω σε ελέφαντες.
 • Διαμονή στη Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, και απογευματινή βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα
 • Διαμονή στο Όρος Άμπου, που περιβάλλεται από τους καταπράσινους λόφους Αραβάλι
 • Επίσκεψη στη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της
 • Επίσκεψη στο κάστρο Τζουναγκάρθ στη Μπικανέρ, με τα υπέροχα ζω­γραφισμένα παλάτια
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 4*, 5* και 5* deluxe. Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγόριες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».
 • Μαζί μας ταξιδεύουν οι περισσότεροι Έλληνες τουρίστες στην Ινδία και αυτό δεν είναι τυχαίο.
 • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι από το Versus για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι αρχηγοί που ταξιδεύουν συνεχώς στην 25χρονη πορεία του Versus Travel, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.
 • Όλοι οι τοπικοί φόροι περιλαμβάνονται στην τελική τιμή που πληρώνετε στην Αθήνα. Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΑΜΠΑΝΕΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της Επαρχίας Ρατζαστάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Φατεχπούρ Σικρί, την Καστροπολιτεία του Άκμπαρ, φτιαγμένη το 1569 από κόκκινο ψαμμίτη. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για το μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του!

Επόμενη στάση μας είναι στο Αμπανέρι, ένα μικρό, αγροτικό χωριουδάκι του Ρατζαστάν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα baori. Η τεχνοτροπία της κατασκευής τέτοιων ταμιευτήρων-συλλεκτήρων νερού, αποτελούσε παράδοση στο Ρατζαστάν ήδη από τον 8ο μ.Χ. αιώνα. Πλησιάζοντας, κάνει ένα παιχνίδισμα στα μάτια μας, με τις βαθμιαία μειούμενα 3.500 σκαλοπάτια, εισχωρώντας στη γη 25 μέτρα. Η μία του πλευρά αποτελεί ινδουιστικό ναό, όπου οι κάτοικοι και οι τοπικοί ηγεμόνες έστελναν μηνύματα σεβασμού και προσήλωσης στους ινδουιστικούς θεούς. Ταυτόχρονα οι θεοί τους το ανταπέδιδαν πλουσιοπάροχα με το νερό των μουσώνων, ιδιαίτερα ευεργετικό για τις αγροτικές και οικογενειακές εργασίες.

Συνεχίζουμε για την Τζαϊπούρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ: φρούριο ΑΜΠΕΡ – ξενάγηση

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα το πρωί θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και αποτελούσε μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Θα ανεβούμε τον λόφο επάνω σε ελέφαντες και θα προσεγγίσουμε έτσι… θεαματικά το εκπληκτικό φρούριο.Η ξενάγησή μας συνεχίζεται στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και «Ροζ Πόλη». Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στο σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή, μαχαραγιά Τζάι Σινγκ ΙΙ.

Θα δούμε το έμβλημα της πόλης, την πενταώροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως «Παλάτι των Ανέμων». Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όσο και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το παλάτι αυτό χτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες.

Θα επισκεφτούμε το γαλήνιο Παλάτι της Πόλης (City Palace) – το σπίτι της πρώην βασιλικής οικογένειας – καθώς και το Αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.


 

4η ημέρα: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΠΟΥΣΚΑΡ: Γιορτές Πουσκάρ

Αναχώρηση για το Πουσκάρ, μια μικρή κωμόπολη στο τέλος της ερήμου, χτισμένη γύρω από την ομώνυμη ιερή λίμνη. Για τους Ινδουιστές αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος, μια που εδώ βρίσκεται ο μοναδικός στην Ινδία ναός αποκλειστικά αφιερωμένος στον Βράχμα, ένας από τους τρείς της βασικής ινδουιστικής τριαδικής θεότητος.  

Εδώ κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα Κάτρικ (Οκτώβριος-Νοέμβριος) γίνεται μία από τις διασημότερες γιορτές της Ινδίας και το ήσυχο χωριό μεταμορφώνεται σε τόπο πανηγυριού. Αυτό το πολύ ξεχωριστό γεγονός ήρθαμε να παρακολουθήσουμε κι εμείς, βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία! Δείπνο και διανυκτέρευση στο Πουσκάρ.

 

 

5η ημέρα: ΠΟΥΣΚΑΡ: Γιορτές Πουσκάρ

Ολόκληρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γιορτές, οι οποίες κορυφώνο­νται τη βραδιά της πανσελήνου. Εκατοντάδες πιστοί λούζονται και προσεύχονται στα νερά της ιερής λί­μνης, αναζητώντας λύτρωση από τα βάσανα της ζωής. Οι γιορτές αυτές σημαίνουν διαφορετικά πράγ­ματα για κάθε άνθρωπο: οι πιστοί έρχονται για να προσκυνήσουν, οι αγρότες για να γιορτάσουν, οι του­ρίστες για μια αξέχαστη εμπειρία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Πουσκάρ.

6η ημέρα: ΠΟΥΣΚΑΡ – ΟΥΝΤΑΪ – ΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν. Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολι­τιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που ε­ξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας.

Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πίτσολα και τη Φατέχ Σα­γκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη, συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο. Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλι­τεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ: ξενάγηση – βαρκάδα στη λίμνη

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύ­θηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμ­φωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν πε­ριπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμ­βούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθε­σία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή πε­ριβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αρα­βάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα.

Η ομορφιά της, όμως, γοήτευσε και τους παραγω­γούς του Χόλυγουντ που τη χρησιμοποίησαν ως σκη­νικό για διάσημες ταινίες. Κατά τη διάρκεια της σημερι­νής μας  ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού, σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish), τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο.

Στο παζάρι της πόλης κτυπά η καρδιά της πραγματι­κής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνα­τές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυ­ναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κε­φάλι, ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού.

Στην απογευματινή βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη θα δούμε το ηλιοβασίλεμα να χρωματίζει τα «επιπλέο­ντα» παλάτια Lake Palace & Τζαγκμαντίρ. Δείπνο και διανυκτέ­ρευση.

8η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ – ΡΑΝΑΚΠΟΥΡ – ΟΡΟΣ ΑΜΠΟΥ

Αναχωρούμε από την Ουνταϊπούρ με πρώτο μας σταθμό για σήμερα τη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της, που θεωρούνται από τους εντυπωσιακότερους του εί­δους για την περίπλοκη και εξαιρετική αρχιτεκτονική τους. Στο σύμπλεγμα υπάρχουν πολλοί ναοί, μεταξύ των οποίων και ο ναός Chaumukha, που είναι αφιε­ρωμένος στον Adinath, τον πρώτο Tirthankara των Τζαϊνιστών. Οι ναοί αυτοί είναι εξ ολοκλήρου κατα­σκευασμένοι από κατάλευκο μάρμαρο τέτοιας ποιό­τητας, ώστε το φως να το διαπερνά, κεντημένο με τρισδιάστατα γλυπτά & ανάγλυφα. Η αρχιτεκτονική τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Ο πρώτος διαθέτει τέσ­σερις διαφορετικές πόρτες που οδηγούν στην κύρια αίθουσα, όπου είναι τοποθετημένη η εικόνα του Adinath.

Συνεχίζουμε οδικώς για το Όρος Άμπου που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.220 μέτρων και περιβάλλεται από τους καταπράσινους λόφους Αραβάλι. Άφιξη και επίσκεψη στους περίφημους Τζαϊνιστικούς ναούς (Dilwara), στο παζάρι και τη λίμνη της πόλης. Τέλος, θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από ένα πανοραμικό σημείο, μαζί με εκατοντάδες επισκέπτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΟΡΟΣ ΑΜΠΟΥ – ΤΖOΝΤΠΟΥΡ

Συνεχίζουμε για την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, ακόμα έναν σταθμό των καραβανιών της ερήμου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ: ξενάγηση

Το πρωί θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Mehrangarth (Μερανγκάρ). Θρονια­σμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρί­ζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν πολλές τραγικές ιστορίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό, έγινε το 1843. Α­κόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισό­δους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Jaswant Thada, γνωστό και ως Ταζ Μαχάλ της Τζοντπούρ. Πρόκειται για κενοτάφιο που κατασκευάστηκε το 1899 από τον μαχαραγιά Sardar Singh προς τιμήν του πατέρα του, μαχαραγιά Jaswant Singh II. Χτισμένο με σκαλιστό μάρμαρο και περισσή τέχνη, το εντυπωσιακό αυτό μνημείο εκπέμπει μια εκτυφλωτική λάμψη, καθώς οι ακτίνες του ηλίου αντανακλώνται στις εξωτερικές του επιφάνειες.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέ­ρευση στην Τζοντπούρ.

 

11η ημέρα: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ – ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την Τζαϊ­σάλμερ, στην καρδιά της μεγάλης ερήμου Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους με­ταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης βρί­σκονται μεγαλόπρεποι ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες διακοσμήσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ: Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θaρ

Σήμερα θα δούμε το επιβλητικό φρούριο της πόλης, ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli και θα αφουγκραστούμε τον παλμό της χιλιόχρονης κα­στροπολιτείας. Το απόγευμα θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλο­φους της ερήμου Θαρ για να βιώσουμε και εμείς, κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της α­περαντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδο­χείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ – ΜΠΙΚΑΝΕΡ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των κα­ραβανιών. Είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Ρα­τζαστάν και λιγότερο τουριστική σε σχέση με τις γειτο­νικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δε­σπόζει το κάστρο Τζουναγκάρθ με τα υπέροχα ζω­γραφισμένα παλάτια. Κατασκευάσθηκε στο διά­στημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρα­τηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκ­μπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων, με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέ­ρευση.

14η ημέρα: ΜΠΙΚΑΝΕΡ – ΜΑΝΤΑΒΑ

Αναχώρηση οδικώς για την πόλη Μάνταβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη, θαυμάζοντας τα havelis των πλούσιων εμπόρων και την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΜΑΝΤΑΒΑ – ΔΕΛΧΙ

Πρωινή αναχώρηση για το Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια σύντομη περιήγηση σε μερικά από τα αξιοθέατα θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα της πόλης. Το Παλιό και το Νέο Δελχί είnαι στην πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά.
Το Παλιό Δελχί είναι πολύβουο, αποτελούμενο από ένα δίκτυο από στενούς δρόμους, με φθαρμένα σπίτια και μικροσκοπικά μαγαζιά, όπου α-νακατεύονται οι φωνές των εμπόρων, οι κόρνες των αυτοκινήτων, οι βοϊδάμαξες, τα ποδήλατα, τα καρότσια και τα τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσο). Το Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε επίσημα το 1931 και έχει τεράστιες λεωφόρους, όμορφα οικοδομήματα και καλοδιατηρημένα πάρκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΔΕΛΧΙ

Ξεκινάμε την ξενάγηση της παλιάς πόλης με το Κόκ-κινο Φρούριο. Εκεί ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της Ανεξάρτητης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Ματζέντ, (τέμενος της Παρασκευής), που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί. Θα απολαύσουμε μια βόλτα με τα χαρακτηριστικά τρίκυκλα ποδήλατα (ρίκσο), κι έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πολύβουη Τσάντι Τσόουκ που σφύζει από εμπορική δραστηριότητα, αλλά και στα σο¬κάκια της Παλιάς Πόλης. Θα επισκεφθούμε το Rajghat, το σημείο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι, μετά τη δολοφονία του το 1948.
Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Ρατζπάθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέ¬γαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα του μιναρέ Κούτμπ κτίσμα-έμβλημα της πόλης, με την περίτεχνη αρχιτεκτονική του διακόσμηση από αμμόλιθο και θα γνωρίσουμε εκεί μία ακόμα από τις επτά χρονικές μετενσαρ¬κώσεις της πόλης αυτής.
Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επί-σκεψη στον τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκρά-τορα, του Χουμαγιούν (ένα από τα πολλά καταγε-γραμμένα από την UNESCO μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην χώρα), ένα εντυπωσιακό μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – Πτήση Επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναχωρήσουμε για το διεθνές αεροδρόμιο Ίντιρα Γκάντι για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημείωση

Τα προγράμματα της Ινδίας έχουν ιδιαιτερότητες έναντι των άλλων προγραμμάτων, λόγω ιδιομορφίας της χώρας και της ζωής των κατοίκων της. Δεν είναι ταξίδια ξεκούρασης ή χαλάρωσης. Ο ταξιδιώτης πρέπει να επιλέξει την Ινδία όταν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσει τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις τους και τον πολιτισμό τους.
Οι συνθήκες του ταξιδιού είναι δύσκολες: Δρόμοι που διανύονται αργά λόγω της μεγάλης συμφόρησης από κάθε λογής όχημα και ζώο, πτήσεις που ακυρώνονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, οπότε οι αντίστοιχες διαδρομές πρέπει να γίνουν οδικά, εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες. Το ταξίδι στην Ινδία απευθύνεται στον ενημερωμένο ταξιδιώτη. Η Ινδία είναι μια απαιτητική χώρα που αξιώνει σεβασμό, υπομονή, ανεκτικότητα, τεντωμένες κεραίες, γερό στομάχι!!!
Κατά τη γνώμη μας είναι μια μοναδική χώρα και το ταξίδι σε αυτήν θα  μείνει βαθιά χαραγμένο στη σκέψη σας, αρκεί να είστε προετοιμασμένοι να αποδεχτείτε τις ιδιομορφίες της.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
–  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

21/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:55

00:20 (+1)

EK 510

22/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

04:20

08:55

EK 513

07/12/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:10

06:35

EK 209

07/12/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 5* και 5* Deluxe.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Βόλτα στο Δελχί με τα παραδοσιακά Rickshaw.
 • Βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη της Ουνταϊπούρ
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 940€

 • Βίζα Ινδίας: 35€ (δείτε σχετική σημείωση).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Στην Ινδία ΔΕΝ επιτρέπεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν το βρουν πάνω σας ή στην αποσκευή, το κατάσχουν.
 • Τα power-bank στη χειραποσκευή και μόνον. Όχι στην αποσκευή!
 • Επιτρέπεται μία αποσκευή κατ’ άτομο 23kg + 1 χειραποσκευή.
 • Στις εσωτερικές πτήσεις στην Ινδία η αποσκευή πρέπει να ζυγίζει έως 15 κιλά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της (την οποία αναλαμβάνει το Versus Travel για εσάς) απαιτείται να μας αποστείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, με e-mail τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. ένα (1) έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας
 2. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας
 3. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (όχι διαβατηρίου) σε μορφή .jpeg (min 1KB, max 1MB) σε λευκό φόντο. Ελάχιστη διάσταση φωτογραφίας: 350 x 350 pixels (ύψος, πλάτος).
 4. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα που θα σας σταλεί.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 35 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας .

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

Στην Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ 22449977, Φαξ: 22449978),

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και

στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ.54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777)

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας
και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το πιο πλήρες πρόγραμμα για το Ρατζαστάν, μαζί με το Χρυσό Τρίγωνο, που προτάθηκε ποτέ! Διαβάστε προσεκτικά λέξη προς λέξη για να δείτε πώς το Versus Travel αντιλαμβάνεται ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα που προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον δυτικό με μια καθημερινότητα που εκπλήσσει αλλά και συγκλονίζει. Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές εμπειρίες αλλά και αρκετό χρόνο για πραγματική απόλαυση μιας χώρας αληθινά συγκλονιστικής.

Επιπλέον, σε αυτό το ειδικό θεματικό ταξίδι εξασφαλίζουμε σπάνια διαμονή στο Πουσκάρ για να παρακολουθήσουμε τις γιορτές Πουσκάρ που συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές των Ινδουιστών και συνοδεύονται μάλιστα και από τη μεγαλύτερη ζωοπανήγυρη της Ινδίας!

Ειδικότερα:

 • Πλούσιο 17ήμερο πρόγραμμα.
 • Προαγορασμένες πτήσεις, οι οποίες παρατίθενται στο πρόγραμμά μας, και όχι αφηρημένες αναφορές όλων των αεροπορικών εταιρειών που πετάνε στην Ινδία και αναζήτηση θέσεων την τελευταία στιγμή.
 • Οι Γιορτές Πουσκάρ, από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και κοινωνικά φεστιβάλ στην Ινδία.
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην παραμυθένια Τζαϊσάλμερ.
 • Βόλτα στο κέντρο του Δελχί με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (ρίκσο)
 • Τα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ «Γκαϊτόρ»
 • Επίσκεψη στον τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ.
 • Επίσκεψη στο εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ και ανάβαση στον λόφο… επάνω σε ελέφαντες.
 • Διαμονή στη Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, και απογευματινή βαρκάδα στην πανέμορφη λίμνη για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα
 • Διαμονή στο Όρος Άμπου, που περιβάλλεται από τους καταπράσινους λόφους Αραβάλι
 • Επίσκεψη στη Ρανακπούρ, μια πόλη γνωστή για τους εξαιρετικούς ζαϊνιστικούς ναούς της
 • Επίσκεψη στο κάστρο Τζουναγκάρθ στη Μπικανέρ, με τα υπέροχα ζω­γραφισμένα παλάτια
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία 4*, 5* και 5* deluxe. Είναι σημαντικό στα ταξίδια της Ινδίας η διαμονή να γίνεται σε σωστά ξενοδοχεία. Το Versus Travel, με την τεράστια εμπειρία του και με βραβεία στην περιοχή της Ινδίας, έχει επιλέξει ξενοδοχεία που ικανοποιούν απόλυτα τους Έλληνες ταξιδιώτες. Ζητήστε τις κατηγόριες των ξενοδοχείων που σας δίνουν και μην επαναπαύεστε σε γενικούς χαρακτηρισμούς, όπως «πολυτελείας» ή «Α’ κατηγορίας».
 • Μαζί μας ταξιδεύουν οι περισσότεροι Έλληνες τουρίστες στην Ινδία και αυτό δεν είναι τυχαίο.
 • Εμπειρότατοι αρχηγοί στην Ινδία, ειδικά επιλεγμένοι από το Versus για τον προορισμό αυτό. Η Ινδία είναι ειδικός προορισμός και μόνο ένας εξειδικευμένος ξεναγός θα μετουσιώσει το ταξίδι σας σε ταξίδι ζωής. Είναι αρχηγοί που ταξιδεύουν συνεχώς στην 25χρονη πορεία του Versus Travel, με πολλά ταξίδια στην Ινδία στο ενεργητικό τους.
 • Όλοι οι τοπικοί φόροι περιλαμβάνονται στην τελική τιμή που πληρώνετε στην Αθήνα. Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά!
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Περιηγηθείτε στην πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν, την ατμοσφαιρική Ουνταϊπούρ και κάντε βαρκάδα στην πανέμορφη Πιτσόλα αντικρίζοντας το αιθέριο Lake Pallace να «επιπλέει» στα νερά της λίμνης.
 • Παρευρεθείτε σε μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ινδίας, το Πουσκάρ.
 • Εξερευνήστε τους ζαϊνιστικούς ναούς, τα παλάτια μαχαραγιάδων, τις παλιές κατοικίες και τα αρχοντικά (havelis) στην παραμυθένια Τζάισαλμερ, το "κόσμημα της ερήμου" μία ζωντανή καστροπολιτεία γεμάτη χρώματα και μυρωδιές και όχι ένα αποστειρωμένο αξιοθέατο.
 • Κάντε βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ
 • Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από πανοραμικό σημείο στο Όρος Άμπου
 • Γνωρίστε την κατ΄ εξοχήν πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί
 • Πάνω από όλα νιώστε το μυστικισμό, την ενέργεια, την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια της μοναδικής αυτής χώρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
 • Γιορτές Πουσκάρ, από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά και κοινωνικά φεστιβάλ στην Ινδία. 
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Προαγορασμένες πτήσεις με Emirates

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Χάρτης Ταξιδιού Πλήρες μυθικό Ρατζαστάν - Βόρεια Ινδία - Γιορτές Πουσκάρ | 21.11.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info