fb

Οι Ρωμαίοι και ο Μεσαίωνας στις όχθες του Ροδανού ποταμού - Από τη Λυών στην Αβινιόν και τη Νίκαια | Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να οργανώνει γνήσια οδοιπορικά-εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, σε αυτό το πρόγραμμα στη ρωμαϊκή και μεσαιωνική Κοιλάδα του Ροδανού της Νότιας Γαλλίας, μέχρι την Κυανή Ακτή, ξεπερνάει τον εαυτό του! Με αφετηρία τη Γενεύη, απ΄όπου πηγάζει ο Ροδανός, και τέρμα τις εκβολές του στη Μεσόγειο, καλύπτει όλη την παγκοσμίως διάσημη γαλατική κοιλάδα, με την οινική ιστορία που αρχίζει από τους ρωμαϊκούς χρόνους, καταλήγοντας στη Νίκαια και την Κυανή Ακτή. Επισκεπτόμαστε σταθμούς-διαμάντια (γνωστά και άγνωστα), μελετάμε την ιστορία του διάσημου γαλλικού κρασιού πάνω στα αρχαία ρωμαϊκά μνημεία και κτηματολόγια, ξεναγούμαστε σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που μοιάζουν με σκηνικά ταινίας εποχής και εξερευνούμε την εκπληκτική φύση της κοιλάδας, που κόβει την ανάσα… Και φυσικά όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, διανυκτερεύουμε σε κορυφαίες, ακριβές πόλεις-σταθμούς που είναι μνημεία της UNESCO (Λυών, Αβινιόν) για να απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρά τους όπως τους αξίζει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Γενεύη, και συγκεκριμένα από την πηγή του Ροδανού Ποταμού, που είναι η λίμνη Λε Μαν. Σε αυτό το οδοιπορικό μας, ακολουθούμε την κοιλάδα του Ροδανού στις Γαλλικές Άλπεις, μέχρι την Κυανή Ακτή στη Μεσόγειο. Αφετηρία μας είναι η Λυών, από όπου εξορμούμε στη ρωμαϊκή Βιέν και στην επίσης ρωμαϊκή Οράγγη (μετέπειτα πριγκιπάτο). Φτάνουμε στην παπική Αβινιόν, από όπου απολαμβάνουμε εκδρομές στις ρωμαϊκές πόλεις Υζέ, Νιμ, Αρλ και Αιγκ Μορτ με τα απίθανα μνημεία και συνεχίζουμε στην Κυανή Ακτή όπου εξερευνούμε την την Αιξ-αν-Προβάνς, τις Κάννες και την Αντίμπ. Και με αφετηρία την Νίκαια, επισκεπτόμαστε το Πριγκιπάτο του Μονακό, την μεσαιωνική Εζ και το χωρίο των καλλιτεχνών Σαιντ Πωλ Ντε Βανς.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο, πλήρες οδοιπορικό με τη σφραγίδα του Versus, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τη Λυών μέχρι την Κυανή Ακτή στη Μεσόγειο. Mε πλούσιες εκδρομές, ειδικές ξεναγήσεις, ψαγμένες διαδρομές, εξαιρετικές, ακριβές, διαμονές σε πόλεις-μνημεία της UNESCO. Και φυσικά με έλληνα αρχηγό από την Αθήνα και προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις.

 

            Ειδικότερα:

 

 • Πτήσεις με τη Swiss για τη Γενεύη και αναχώρηση με τη Lufthansa από τη Νίκαια
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2), Αβινιόν (4) και Νίκαια (3), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
 • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, κινηματογραφικό σκηνικό διάσημων παραγωγών
 • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
 • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
 • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιόν
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη, και στο μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Καμάργκ.
 • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Μονακό
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά του Versus Travel

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΕΝΕΥΗ – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γενεύη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γαλλία. Οι εκπλήξεις αυτού του οδοιπορικού στην Κοιλάδα του Ροδανού αρχίζουν από εδώ… Ακριβώς στην έξοδο από την ελβετική πόλη, θα δούμε ένα παράξενο και πολύ εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Ο Ροδανός ενώνεται με τον παραπόταμο Αρβ, και στη συμβολή τους, παρατηρούμε, κατά μήκος του ενωμένου ποταμού, δίχρωμα νερά. Ο Ροδανός πηγάζει από τη λίμνη Λεμάν και είναι «πεντακάθαρος». Αντίθετα ο Αρβ, που πηγάζει από τον παγετώνα Μερ ντε Γκλας της αλπικής Κοιλάδας Σαμονί, είναι λασπώδης. Όταν λοιπόν ενώνονται τα δύο ποτάμια σε ένα, το μισό είναι κρυστάλλινο μπλε και το άλλο μισό είναι γαλακτώδες γαλάζιο. Αυτό το φαινόμενο θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αφού λοιπόν κάνουμε μία μικρή στάση για να παρατηρήσουμε τον «δίχρωμο» ποταμό, θα περάσουμε τα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και θα μπούμε στην περιοχή των Γαλλικών Άλπεων με κατεύθυνση προς τη Λυών.

Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην παραμυθένια καστροπολιτεία Περούζ. Η Περούζ είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου και εποπτεύει την Κοιλάδα του Ροδανού με τους ιστορικούς αμπελώνες. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, παραδοσιακά κατοικούνταν από αγρότες, τεχνίτες και υφαντές λινού και στον Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω τοποθεσίας πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Τον 19ο αιώνα όμως, η εξάπλωση του σιδηρόδρομου, την υποβάθμισε και τελικά στις αρχές 20ού, μέσα στην καστροπολιτεία, είχε απομείνει μόνο μία οικογένεια… Όμως η πόλη αναγεννήθηκε. Στον 20ο αιώνα, άρχισε η πλήρης αναστύλωση του κάστρου, των δρόμων, των κατοικιών, των δημόσιων κτιρίων, με άριστα αποτελέσματα. Έτσι η πολίχνη έγινε ένα ζωντανό μουσείο, το οποίο τελικά αξιοποιήθηκε ως σκηνικό πλείστων κινηματογραφικών ταινιών εποχής που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αφού λοιπόν περπατήσουμε μέσα στα μεσαιωνικά δρομάκια της Περούζ θα συνεχίσουμε στον δρόμο μας για τη Λυών, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ροδανού-Γαλλικών Άλπεων και, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ρωμαϊκής και μεσαιωνικής Ευρώπης.

Άφιξη στην πανέμορφη Λυών, χτισμένη στη συμβολή του Ροδανού με τον ποταμό Σον. Πανοραμική ξενάγηση στην καρδιά της σύγχρονης πόλης, η οποία ονομάζεται Σχεδόν Νησί. Η ονομασία οφείλεται στο ότι αυτή η συνοικία είναι χτισμένη σε μία χερσόνησο μέσα στον Ροδανό. Ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα που θα δούμε είναι και η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, η Μπελκούρ, που θεωρείται ο κεντρικός άξονας της Λυών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΛΥΩΝ: περιήγηση

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στη Λυών, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η Λυών είναι χτισμένη σε δύο λόφους: Τον Λόφο που Προσεύχεται (Φουρβιέρ) και τον Λόφο που Εργάζεται (Κρουά Ρους). Ο πρώτος πήρε την ονομασία του από τη Βασιλική της Παναγίας της Φουρβιέρ. Ο δεύτερος από τις βιοτεχνίες μεταξωτών υφασμάτων που βρίσκονταν εκεί από τον Μεσαίωνα. Σήμερα ο Λόφος που Εργάζεται είναι η μποέμ καλλιτεχνική συνοικία της πόλης.

Στους πρόποδες των δύο λόφων βρίσκεται η Παλιά Λυών, που χτίστηκε τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά στενά περάσματα, τα λεγόμενα τραμπούλ, που επιτρέπουν τη διάβαση μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Η Παλιά Λυών έχει χαρακτηριστεί ιστορική κληρονομιά της UNESCO.

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Λυών που είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές-αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε στα τραμπούλ (τις τοπικές στοές), θα περιηγηθούμε σε ένα απίστευτο σκηνικό ταινίας εποχής, θα δούμε τα κτίρια-ορόσημα αλλά και τα όμορφα καταστήματα, μπιστρό και καφέ και μετά θα ανεβούμε στην πλατεία Φουρβιέρ για να δούμε τη βασιλική της Παναγίας και το επίχρυσο άγαλμά της του 19ου αιώνα. Η εκκλησία δεσπόζει στον λόφο κι από εκεί θα απολαύσουμε τέλεια θέα στην Κοιλάδα του Ροδανού.

Στο πίσω μέρος του λόφου Φουρβιέρ, κυριαρχούν δύο εξαιρετικά διατηρημένα εμβληματικά ρωμαϊκά μνημεία: το Αμφιθέατρο και το Ωδείο. Aνάμεσά τους βρίσκεται το πρωτοποριακό ρωμαϊκό Μουσείο του Λούγδουνου. Το μουσείο είναι υπόσκαφο, μέσα στον λόφο, έχει έκταση 4.000 τ.μ. και ουσιαστικά είναι αόρατο απ’ έξω. Έτσι το Αμφιθέατρο και το Ωδείο είναι η μόνη «εισαγωγή» στο μουσείο και στα εκθέματά του, τα οποία αποκαλύπτουν στοιχεία για κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητας στη ρωμαϊκή Λυών. Διανυκτέρευση στη Λυών.

3η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΒΙΕΝ – ΟΡΑΓΓΗ – ΚΑΣΤΡΟ Chateauneuf-du-Pape – ΑΒΙΝΙΟΝ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Λυών και θα ξεκινήσουμε για τη διαδρομή μας προς τον Γαλλικό Νότο, στην Κοιλάδα του Ροδανού, με τελικό προορισμό την Αβινιόν. Καθοδόν θα κάνουμε μία πρώτη στάση για ξενάγηση στη ρωμαϊκή Βιέν.

Η Βιέν είναι μια παραποτάμια πόλη στον Ροδανό. Εκεί, στην ξενάγησή μας, θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο Σεν Ρομέν αν Γκαλ, στη δεξιά όχθη του ποταμού. Στον αρχαιολογικό χώρο εντοπίστηκαν το Θέατρο, ρωμαϊκές θέρμες, ψηφιδωτά και πολλά ακόμα υπέροχα ευρήματα που παρουσιάζονται στο τοπικό μουσείο. H κατοικημένη Βιέν, στην αριστερή όχθη, είναι μια πανέμορφη πόλη, που στη ρωμαϊκή εποχή παρήγαγε και εμπορευόταν κρασί. Στη βόλτα μας μέσα στο ιστορικό κέντρο, με τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό ναό του Αυγούστου και της συζύγου του, Λιβίας, αλλά και τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μαυρικίου.

Μετά την ξενάγησή μας στη Βιέν, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού μέχρι την Οράγγη, μια εντυπωσιακή ρωμαϊκή πόλη η οποία τον μεσαίωνα έγινε η πρωτεύουσα του ομώνυμου πριγκιπάτου. Η στρατηγική σημασία της Οράγγης οφείλεται στην τοποθεσία της. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των διαβάσεων προς τον βορρά, την Ισπανία και την Ιταλία και είναι χτισμένη στο κέντρο μιας εύφορης αγροτικής περιοχής μέσα στην Κοιλάδα του Ροδανού. Ιδρύθηκε το 35 π.Χ. από τους Ρωμαίους βετεράνους της δεύτερης λεγεώνας του Ιούλιου Καίσαρα.

Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη θα δούμε μεγάλα ρωμαϊκά μνημεία. Τα δύο σημαντικότερα από αυτά, που έχουν χαρακτηριστεί και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι το αρχαίο θέατρο, γνωστό για την ακουστική του ποιότητα και η Αψίδα του Θριάμβου, μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Οράγγη, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού προς τον τελικό προορισμό της ημέρας, την Αβινιόν. H διαδρομή γίνεται μέσα από εκτεταμένες εκτάσεις με αμπέλια και φτάνουμε στο κάστρο Chateauneuf-du-Pape, όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε μια θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Άφιξη στην Αβινιόν και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΡΩΜΑΪΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ Pont du Gard – ΥΖΕ – ΝΙΜ – ΑΡΛ – ΑΒΙΝΙΟΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ημερήσια εκδρομή στον Γαλλικό Νότο, με σημεία και πόλεις σταθμούς μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πρώτη στάση μας θα είναι η Γέφυρα του Γκαρ. Πρόκειται για ένα θαύμα της ρωμαϊκής υδραυλικής μηχανικής, τμήμα του ρωμαϊκού υδραγωγείου της γειτονικής πόλης Υζέ, το οποίο υδροδοτούσε και τη Νιμ, που απέχει, από την Υζέ, 50 χλμ. Η γέφυρα είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένη, με καμάρες, και περνάει πάνω από τον ποταμό Γκαρντόν (εξ ου και η ονομασία της). Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι η μεγαλύτερη υπάρχουσα, σήμερα, ρωμαϊκή γέφυρα σε όλη την πρώην έκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά τη Γέφυρα του Γκαρ επόμενος σταθμός μας θα είναι η μεσαιωνική πόλη Υζέ. Η Υζέ ονομαζόταν Ουσετία και ήταν ένα γαλατικό φρούριο, το οποίο τον 1ο αιώνα π.Χ. κατελήφθη από τους Ρωμαίους. Είναι χτισμένη στις πηγές του ποταμού Αλζόν όπου σήμερα υπάρχουν απομεινάρια του ρωμαϊκού υδραγωγείου. Μετά από μία σύντομη ξενάγηση και στην Υζέ, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, πάνω στην Κοιλάδα του Ροδανού, προς τη Νιμ.

Η Νιμ δημιουργήθηκε ως οικισμός πέριξ μιας ιερής πηγής πριν από 2.000 περίπου χρόνια. Η πόλη όμως που βλέπουμε σήμερα ιδρύθηκε το 121 π.Χ. από τον αυτοκράτορα Αύγουστο σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα και σήμερα θα κάνουμε μια ξενάγηση, για να δούμε τα πλούσια αξιοθέατά της. Θα πάμε, μεταξύ άλλων, στη ρωμαϊκή αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αμφιθέατρα στον κόσμο. Στις κερκίδες χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης είναι ο αρχαίος ναός με την ονομασία Τετράγωνος Οίκος, ο οποίος χτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, φίλο και γαμπρό του Αυγούστου (παντρεύτηκε την, κατά πολύ νεότερή του, κόρη του, Ιουλία), σε ελληνιστικό ρυθμό. Είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Νιμ σώζεται και ο Μέγας Πύργος, το μόνο τμήμα που απέμεινε από τις οχυρώσεις του Αυγούστου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και δεσπόζει σε ολόκληρη την πεδιάδα. Δύο ακόμη ξεχωριστά μνημεία της πόλης είναι η ρωμαϊκή Πύλη του Αυγούστου και ο μεσαιωνικός Καθεδρικός της Παναγίας.

Μετά την ξενάγησή μας, θα συνεχίσουμε για την Αρλ, άλλη μια πόλη του ταξιδιού μας που είναι επίσης κτισμένη στις όχθες του Ροδανού. Η Αρλ ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες τον 6ο αιώνα π.Χ. με την ονομασία Θηλίνη και έφτασε στο μέγιστο της επιρροής της κατά τον 4ο και τον 5ο αιώνα μ.Χ. Υπήρξε και η αγαπημένη του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου, που έκτισε εκεί λουτρά.

Σήμερα η Αρλ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα τα μνημεία βρίσκονται πέριξ της κεντρικής Πλατείας της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά θα δούμε το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τοφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών. Είναι αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Όμως η Αρλ, πέρα από τις αρχαιότητές της, είναι παγκοσμίως γνωστή και χάρη στον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο οποίος ήρθε εδώ το 1888 και ζωγράφισε περισσότερα από 300 έργα και σχέδια. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Αβινιόν για ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

5η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – Χωριά της ΛΙΜΠΕΡΟΝ – ΑΒΙΝΙΟΝ: περιήγηση στην πόλη

Κατόπιν συνεχίζουμε για κρυμμένα μυστικά της Νότιας Γαλλίας και τα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν, το Γκορντ και το Ρουσεγιόν, ιδιαίτερες επισκέψεις στην Προβηγκία που θα βρείτε μόνο στο Versus.

Επιστρέφουμε στην Αβινιόν για να ξεναγηθούμε στο  ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Αβινιόν ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, είναι κι αυτή χτισμένη πάνω στον Ροδανό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί Εξορία της Αβινιόν, επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της. Αυτό συνέβη επειδή πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες οπότε η Αβινιόν απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και διεύρυνε την πολιτική επιρροή της στις γύρω περιοχές.

Μεταξύ άλλων στην ξενάγησή μας θα δούμε το γοτθικό Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα (πολλοί το χαρακτηρίζουν και το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου) και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα, γκρεμίστηκε πολλές φορές λόγω των επιδρομών αλλά και των υπερχειλίσεων του Ροδανού και άλλες τόσες ξαναχτίστηκε. Το μήκος της στο παρελθόν έφτανε τα 900 μέτρα. Σήμερα απομένουν όρθιες μόνο 4 από τις καμάρες της. Η γέφυρα μαζί με το παπικό ανάκτορο (είναι το μεγαλύτερο γοτθικό του κόσμου) και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την ξενάγησή μας στην ιστορική Αβινιόν, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

6η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ: επίσκεψη στην ΚΑΜΑΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκδρομή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Καμάργκ, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπου απλώνεται και το Δέλτα του ποταμού Ροδανού. Αυτή ακριβώς η συνύπαρξη του Ροδανού με τη Μεσόγειο Θάλασσα έχει δημιουργήσει στην Καμάργκ τις προϋποθέσεις μιας απίστευτα πλούσιας βιοποικιλότητας, που αποτελεί και μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Αν και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αρχίζουν να επηρεάζουν και την Καμάργκ, το τοπίο εξακολουθεί να είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό! Επιστροφή στην Αβινιόν και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ – ΑΝΤΙΜΠ – ΝΙΚΑΙΑ

Έχουμε μπροστά μας μία μέρα γεμάτη εκδρομές, επισκέψεις, εικόνες και εμπειρίες, συνεπώς αναχωρούμε νωρίς το πρωί για να τα προλάβουμε όλα!

Πρώτος μας σταθμός η λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.

Συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη των αστέρων του σινεμά, τις Κάννες. Θα δούμε το γνωστό κτίριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, την παραλιακή Κρουαζέτ με τους φοίνικες, τη Rue St. Antoine και τα πολυτελή ξενοδοχεία. 

Επόμενος σταθμός μας η Αντίμπ (αρχαία Αντίπολη): θα εξερευνήσουμε την πόλη περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της, θα περάσουμε από το παζάρι, από το μουσείο του Πικάσο (εξωτερικά), το σπίτι του Νίκου Καζαντζάκη (εξωτερικά), τις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο (εξωτερικά) με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες κλπ.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη Νίκαια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΑΙΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΝΙΚΑΙΑ (πανοραμική ξενάγηση)

Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο γραφικό Σαιν Πωλ ντε Βανς, την αγαπημένη πόλη της υψηλής διανόησης και τέχνης της Γαλλίας.

Το Σαιν Πωλ ντε Βανς είναι από τις αρχαιότερες καστροπόλεις στη νότια Γαλλία, χτισμένη πάνω σε λόφο απ’ όπου φαίνεται πανοραμικά ο Κόλπος της Νίκαιας. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο στην καστρόπολη είναι η εκκλησία Σεν Σαρλ & Σεν Κλοντ του 17ου αιώνα, η οποία περιέχει τις σύγχρονες τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε το 2013 ο Γάλλος ζωγράφος Πολ Κοντ. Εδώ θα βγάλουμε φωτογραφίες από τα τείχη του κάστρου με θέα στον Κόλπο των Αγγέλων.

Επιστροφή στη Νίκαια και πανοραμική περιήγηση, με την οποία θα γνωρίσουμε την όμορφη αυτή πόλη της Γαλλίας, το «Παρίσι της Μεσογείου».

Η ειδυλλιακή περιοχή κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais είναι ιδανική για βόλτες, ενώ γύρω από το ξενοδοχείο μας και στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Σαλεγιά, στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης), θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ. Επωφεληθείτε από τα ανοικτά καταστήματα της πόλης, με ορμητήριο το κεντρικό μας ξενοδοχείο.

Η Νίκαια όμως, ως πρωτεύουσα της Κυανής Ακτής, κρύβει πολλές ομορφιές. Είναι κομψή και δημοφιλής πόλη, ζωντανή και χαρούμενη, υπερήφανη για το παρελθόν και το παρόν της. Έχει πολλά μνημεία, εκκλησίες, μουσεία πάρκα και κήπους και μονοπάτια που από το ιστορικό της κέντρο κανείς μπορεί να βρεθεί στους γύρω λόφους για να θαυμάσει τη θέα της πόλης και της Κορνίς από τα ψηλά. Και φυσικά, η Νίκαια φημίζεται επίσης για την γαστρονομία της και τα exclusive εστιατόριά της. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ: εκδρομή σε ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΕΖ

Πρωινή αναχώρηση για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής Ακτής. Πρώτος σταθμός μας το μικρό Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Άφιξη και ξενάγηση γνωριμίας με το Μόντε Κάρλο. Θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική, λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι, όπου πιθανόν να δούμε και την αλλαγή φρουράς. Είσοδος στον καθεδρικό ναό, στον οποίο βρίσκεται η τελευταία κατοικία της Γκρέις Κέλλυ και στη συνέχεια θα απαθανατίσουμε τη δύση του ήλιου με τη φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς της.

Η διαδρομή μας θα καταλήξει στο Εζ, ένα χωριό-μεσαιωνικό στολίδι, αλώβητο από τον χρόνο, που βρίσκεται σε ένα απόκρημνο τοπίο. Ακολουθεί επίσκεψη σε αρωματοποιείο στη Φραγκονάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΝΙΚΑΙΑ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 420 €
Twin Room 1399 € 420 €
Triple Room 1399 € 420 €
Single Room 2149 € 420 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1619 € 420 €
Twin Room 1619 € 420 €
Triple Room 1619 € 420 €
Single Room 2369 € 420 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2069 € 0 €
Twin Room 2069 € 0 €
Triple Room 2069 € 0 €
Single Room 2819 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1823

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

15:05

17:00

LX 569

02/01/2024

ΝΙΚΑΙΑ – ΖΥΡΙΧΗ

14:55

16:10

LX 1842

02/01/2024

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε Λυών, Αβινιόν και Νίκαια.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός με εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα (εκτός από αυτές που αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα)
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλτπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 420€
 • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250 .
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ. 
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα άρτια οργανωμένο, πλήρες οδοιπορικό με τη σφραγίδα του Versus, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τη Λυών μέχρι την Κυανή Ακτή στη Μεσόγειο. Mε πλούσιες εκδρομές, ειδικές ξεναγήσεις, ψαγμένες διαδρομές, εξαιρετικές, ακριβές, διαμονές σε πόλεις-μνημεία της UNESCO. Και φυσικά με έλληνα αρχηγό από την Αθήνα και προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις.

 

            Ειδικότερα:

 

 • Πτήσεις με τη Swiss για τη Γενεύη και αναχώρηση με τη Lufthansa από τη Νίκαια
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2), Αβινιόν (4) και Νίκαια (3), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
 • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, κινηματογραφικό σκηνικό διάσημων παραγωγών
 • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
 • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
 • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιόν
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην Άρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, στην Αιξ αν Προβάνς, που το ιστορικό της κέντρο με τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια καθηλώνει τον επισκέπτη, και στο μεσαιωνικό χωριό Εζ.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Καμάργκ.
 • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Μονακό
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά του Versus Travel

 

Highlights

 • Ξεναγούμαστε στο πανέμορφο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Λυών και θαυμάζουμε τη θέα, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τον λόφο Φουρβιέρ με το επίχρυσο άγαλμα της Παναγίας
 • Επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό υδραγωγείο του κόσμου, με την ονομασία Γέφυρα του Γκαρντ
 • Κάνουμε βόλτα στην ιστορική Γέφυρα της Αβινιόν, του 12ου αιώνα
 • Επισκεπτόμαστε το πρώην πριγκιπάτο της Οράγγης, πάνω στο σταυροδρόμι που ενώνει τον βορρά με την Ισπανία και την Ιταλία
 • Απολαύστε τη θέα του Μόντε Κάρλο από την κορυφή του λόφου του πριγκιπάτου.
 • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της Αντίμπ.
 • Απολαύστε την περιήγηση στην Αιξ-αν-Προβάνς, στην καρδιά της Προβηγκίας.
 • Αναζητήστε το μεσαιωνικό χωριό Εζ, ένα στολίδι άγριας γοητείας αλώβητο από τον χρόνο.
 • Γνωρίστε το γραφικό χωριό Σαιν Πωλ ντε Βανς
 • Το Εθνικό Πάρκο της Καμάργκ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πτήσεις με τη Swiss για τη Γενεύη και αναχώρηση με τη Lufthansa από τη Νίκαια
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2), Αβινιόν (4) και Νίκαια (3), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά

 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info