fb

Αιθιοπία, Ιουλιανά Χριστούγεννα και Θεοφάνεια - Ιστορική Διαδρομή με Όρη Σιμιέν Καταρράκτες Γαλάζιου Νείλου και Φυλές της Κοιλάδας | 05.01.2024

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια χώρα μαγική, τόσο χάρη στην ομορφιά της όσο και χάρη στην ομορφιά των κατοίκων της. Τα συνηθισμένα προγράμματα της Αιθιοπίας περικόπτουν τα σημαντικότερα, κατά την άποψή μας, σημεία της, που είναι η αυθεντικότητα των φυλών στο Νότο, στην κοιλάδα του Όμο. Διαμορφώσαμε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα όμορφα διαμάντια του Βορρά της Αιθιοπίας, αλλά και του Νότου, μιας από τις τελευταίες παρθένες περιοχές του πλανήτη, εκεί όπου φυλές με ονόματα εξωτικά, ανέγγιχτες από την τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη, κυνηγούν, καλλιεργούν, ψαρεύουν και πολεμούν μεταξύ τους, σε μια γη που μοιάζει ευλογημένη. Εκεί που η Μεγάλη Κοιλάδα σβήνει στην απέραστη αφρικανική σαβάνα πριν συναντήσει τον ποταμό Όμο, το Versus θα σας χαρίσει εικόνες που θα γεμίσουν την ψυχή σας. Καλοσχεδιασμένο, με εναλλαγή εικόνων, το ταξίδι αυτό αποτελεί μια εξερεύνηση σε μια χώρα με περισσότερα από 3.000 χρόνια ιστορία. Ένα ταξίδι που απευθύνεται σε απαιτητικούς ταξιδιώτες και είναι προϊόν μελέτης και επιτόπιας εμπειρίας.

 

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Αιθιοπία, η άλλοτε Αβησσυνία, βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα της Αφρικανικής Ηπείρου, το γνωστό και ως Κέρας της Αφρικής. Χώρα θρυλική, με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό: από τη θρυλική βασίλισσα του Σαββά, το μύθο της κρυμμένης Κιβωτού, τις λαξεμένες εκκλησίες της Λαλιμπέλα και μέχρι σήμερα η γη της Αιθιοπίας έχει μια μακραίωνη και αδιάκοπη ιστορία, γεμάτη μύθους, θρύλους και παραδόσεις. Μετά την ανεύρεση το 1974 στην έρημο της Ανατολικής Αιθιοπίας του ηλικίας 3,5 εκατομμυρίων ετών σκελετού, γνωστού ως «Λούση», αλλά και των μετέπειτα αρχαιότερών της ακόμα ευρημάτων, η χώρα θεωρείται ο τόπος στον οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο άνθρωπος.

Ο επισκέπτης της Αιθιοπίας αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε μια χώρα απρόσμενων συνδυασμών και εκπλήξεων, σε έναν τόπο με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και με ένα λαό που τον σκλαβώνει από την πρώτη στιγμή με την αγάπη του, την ευγένειά του, την καλοσύνη του και την αξιοπρέπειά του.

Αυτό το ταξίδι μας στην Αιθιοπία είναι ένα οδοιπορικό στην ιστορία μιας πανάρχαιας αυτοκρατορίας και ισοδυναμεί με μια ανακάλυψη του πιο ιδιαίτερου και ανεξερεύνητου κομματιού της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια, που είναι η σημαντικότερη ημέρα του χρόνου για την Αιθιοπία.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από το σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χαμέρ, Κάρο, Μούρσι, Ντεσανέκ, Ντόρζε κ.ά. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες.

Ειδικότερα:

 • Σημαντικότατο πλεονέκτημα είναι η παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων (στην Αιθιοπία έχουν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα όπου πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας καταφτάνουν ντυμένοι στα ολόλευκα και υπό το φως των κεριών παρακολουθούν την ολονυχτία και ψέλνουν με θρησκευτική κατάνυξη.
 • Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες την Παραμονή (Κετέρα) και ανήμερα των Θεοφανίων (Τίμκατ), στην Αντίς Αμπέμπα, που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
 • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των τεσσάρων (4) πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
 • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
 • Μοναδική εμπειρία αποτελεί η ολοήμερη επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο του όρους Σίμιεν για να αναζητήσουμε τους κοκκονόραχους μπαμπουίνους και τους καταρράκτες βαθιά μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 3.250 μέτρα. Τα προγράμματα του Versus Travel είναι πρωτοποριακά με νέες διαφορετικές εμπειρίες. Επιλέγουμε επίσκεψη στα βουνά Σίμιεν, ένα από τα ομορφότερα δάση της Αφρικανικής ηπείρου με απόκοσμες εικόνες.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου με το μαγευτικό τοπίο, τα «νέφη» και τα ουράνια τόξα που γεμίζουν με χρώματα τον ουρανό.
 • Θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά της Λίμνης Τάνα, όπου θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της.
 • Θα παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό νυχτερινό χορό των Χαμέρ, «Εβανγκάντι»
 • Θα επισκεφτούμε τις πολύχρωμες τοπικές αγορές στο Τούρμι, το Κι Αφάρ και την Ντιμέκα, όπου συγκεντρώνονται και συναντώνται οι διάφορες φυλές της περιοχής.
 • Επίσκεψη στο χωριό Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ομώνυμη φυλή, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος με την πλούσια ορνιθοπανίδα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Αντίς Αμπέμπα, με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Εμπειρίες από το ταξίδι

ΗΜΕΡΑ 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Προσοχή! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από την ημερομηνία αναχώρησης!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση για ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ: περιήγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και ανταπόκριση με εσωτερική πτήση για τη Λαλιμπέλα.

Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα.

Σήμερα θα ανακαλύψουμε κάποιους από τους θησαυρούς της Λαλιμπέλα. Θα ανεβούμε στο βουνό για να δούμε την εκκλησία Asheten Maryam, έναν ημι-μονολιθικό ναό του 13ου αιώνα. Εκπληκτική είναι και η όμορφη σταυροειδής εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που επίσης θα δούμε. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λαλιμπέλα.

2η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ: Εκδηλώσεις Παραμονής Χριστουγέννων

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την κορύφωση των εορτασμών των Χριστουγέννων, με την τελετή των Αιθιοπικών Χριστουγέννων: οι ιερείς, άλλοι έχοντας πάρει θέση στην κορυφή του ναού Bete Mariam και άλλοι πιο χαμηλά συμβολίζοντας τους ποιμένες που έρχονται να προσκυνήσουν το Θείο Βρέφος, αναγγέλλουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Εμείς θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην πόλη, με επίσκεψη στις εκκλησίες του νοτιοανατολικού τμήματος της Λαλιμπέλα: Άγιος Μερκούριος, Άγιος Εμμανουήλ, Άγιοι Γαβριήλ και Ραφαήλ. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία: θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή καφέ στο σπίτι μιας οικογένειας που ζει στη Λαλιμπέλα. Στην Αιθιοπία, μια πρόσκληση για καφέ είναι ολόκληρο γεγονός, καθώς είναι ένδειξη φιλίας και σεβασμού, αλλά και ένα εξαιρετικό δείγμα φιλοξενίας. Η τελετουργία της προετοιμασίας και της απόλαυσης του καφέ είναι κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των κατοίκων της χώρας και δεν πραγματοποιείται με βιασύνη! Εμείς θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία από κοντά και θα γευτούμε τον υπέροχο αυτόν καφέ που φτιάχτηκε μόνο για εμάς.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή της Παραμονής των Αιθιοπικών Χριστουγέννων με τους προσκυνητές και τα μεσάνυχτα θα δούμε την τελετή με τα εκατοντάδες αναμμένα κεριά που αναπαριστούν και τιμούν τη γέννηση του Ιησού Χριστού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ

Αφού απολαύσουμε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην ιερή πόλη Λαλιμπέλα, θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό την Εκκλησία Γεμρεχάνα Κρεστός (Yemrehana Krestos), που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα έξω από την πόλη, επάνω σε λόφο μέσα σε ένα φυσικό σπήλαιο. Πρόκειται για μια πανέμορφη εκκλησία, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Εδώ υπάρχουν επίσης ταριχευμένα σώματα προσκυνητών που έφτασαν εδώ αιώνες πριν.

Επιστροφή στη Λαλιμπέλα, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – πτήση για ΓΚΟΝΤΑΡ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό την Γκοντάρ, πρώην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας. Η πόλη είναι γνωστή για τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εκκλησίες της, κι εμείς θα τη γνωρίσουμε μέσα από ξενάγηση.

Η κομψή πόλη της Γκοντάρ, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300μ. και ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την ξενάγησή μας, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι μάλιστα ο ναός με την πιο εντυπωσιακή, όσο και διάσημη, ζωγραφισμένη οροφή.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Γκοντάρ.

5η ημέρα: ΓΚΟΝΤΑΡ: εκδρομή στα ΟΡΗ ΣΙΜΙΕΝ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς προς τα Όρη Σιμιέν, από τα πλέον απόκοσμα τοπία της υποσαχάριας Αφρικής. Καθοδόν πραγματοποιούμε επαρκείς στάσεις στον ποταμό Τεκέζε και σε viewpoints στο Λαμαλίμο.

Θα περπατήσουμε μέσα στην οργιώδη βλάστηση στα 3250 μέτρα υψόμετρο για να αναζητήσουμε τον μεγάλο καταρράκτη Τζινμπάρ. Σε κάθε στροφή του μονοπατιού αποκαλύπτεται βαθιά κάτω από τις κορυφές, αποκαλυπτική θέα της κοιλάδας. Σε όλη τη διαδρομή θα αναζητήσουμε τους συμπαθείς και χαρακτηριστικούς κοκκινόραχους μπαμπουίνους που ζουν μόνο εδώ. Φτάνοντας στους καταρράκτες ο ήχος από την πτώση του νερού, οι ιαχές που φτάνουν από το δάσος και η δροσερή από τα τις φυσαλίδες του νερού ατμόσφαιρα θα μας αποζημιώσουν προτού επιστρέψουμε στην Γκοντάρ. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

6η ημέρα: ΓΚΟΝΤΑΡ – ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ

Αναχωρούμε το πρωί από την Γκοντάρ με προορισμό το Μπαχίρ Νταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου, απολαμβάνοντας όμορφη θέα καθοδόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για τους υπέροχους καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, οι οποίοι βρίσκονται 35 χλμ. έξω από το Μπαχίρ Νταρ.

Ο Γαλάζιος Νείλος πηγάζει από την Λίμνη Τάνα στην Αιθιοπία. Από τα 1.450 χλμ. που είναι το συνολικό του μήκος, τα 800 χλμ. είναι μέσα στην Αιθιοπία ενώ τα υπόλοιπα είναι εντός του Σουδάν. Περίπου 30 χλμ. από την Λίμνη Τάνα ο ποταμός μπαίνει σε ένα φαράγγι 400 χλμ., σε κάποιο σημείο του οποίου σχηματίζονται οι Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, που έχουν ύψος 45 μέτρα. Το τοπίο εδώ είναι μαγευτικό, με «νέφη» που προκαλεί το νερό του καταρράκτη, αλλά και ουράνια τόξα που γεμίζουν τον ουρανό με χρώματα.

Επιστροφή στο Μπαχίρ Νταρ, δείπνο και διανυκτέρευση

7η ημέρα: ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ: βαρκάδα στη ΛΙΜΝΗ ΤΑΝΑ

Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Η Λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τετρ. χλμ.), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Το πρωί λοιπόν θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά της Τάνα όπου θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων. Καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την ημέρα μας είναι φυσικά απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στα νερά της λίμνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΒΑΣΣΑ: βαρκάδα στη λίμνη

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Αβάσσα (Awassa), στη νότια πλευρά της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Στη συνέχεια μας περιμένει βαρκάδα στα νερά της λίμνης Αβάσσα, με φόντο τα βουνά της περιοχής, σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Αιθιοπίας, που αποτελεί και υδροβιότοπο για πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΑΒΑΣΣΑ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ: εκδρομή στο ΟΡΟΣ ΤΣΕΝΤΣΑ με τη Φυλή ΝΤΟΡΖΕ

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση προς το νότο. Καθοδόν, περνάμε από την επικράτεια της φυλής Ουαλάιτα και φτάνουμε στην Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης («Σαράντα Πηγές») οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Η Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστή για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα της: μάνγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες.

Στα υψίπεδα πάνω από την Άρμπα Μιντς απλώνεται η περιοχή της φυλής των Ντόρζε, γνωστοί για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Και αυτή είναι αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας στην Άρμπα Μιντς. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – Βαρκάδα στη λίμνη ΤΣΑΜΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Το πρωί κάνουμε βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 τετρ. χλμ.). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, μεγάλοι άσπροι πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για να αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τιρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φτάνουν σε μήκος μέχρι 7 μέτρα.

Στη συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό το Τούρμι. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge στο Τούρμι. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τον νυχτερινό παραδοσιακό χορό της φυλής Χαμέρ, γνωστό ως «Εβανγκάντι». Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΝΤΕΣΑΝΕΚ ΚΑΙ ΧΑΜΕΡ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χωριό Ομοράτε (γνωστό και ως Κελέμ), κοντά στα σύνορα με την Κένυα. Εδώ θα γνωρίσουμε τη φυλή Ντεσανέκ, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε μία μεγάλη έκταση κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Όμο. Φυλή αγροτική, η οποία για χρόνια ζούσε νομαδική ζωή. Ωστόσο, το άφθονο νερό και το γόνιμο έδαφος της τωρινής τοποθεσίας, άλλαξε τα δεδομένα, με τη φυλή Ντεσανέκ να ασχολείται ολοένα και περισσότερο με την αλιεία και την κτηνοτροφία.

Επιστροφή στο Τούρμι και επίσκεψη στην τοπική αγορά, πριν αναχωρήσουμε για το χωριό των Χαμέρ, στην εύφορη κοιλάδα Όμο. Είναι ίσως οι πιο γνωστοί από τις φυλές της περιοχής, κυρίως χάρη στις πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, που ντύνονται με δέρματα ζωών και φτιάχνουν μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη.

Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΤΟΥΡΜΙ – ΧΩΡΙΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΡΟ – ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το χωριό Κανγκατάν. Από εδώ θα διασχίζουμε τον Όμο, τον πιο μεγάλο ποταμό της Νότιας Αιθιοπίας: πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 χλμ. και χύνεται στη Λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του πέρασαν οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1980.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται προς τα χωριά της φυλής Κάρο. Οι Κάρο είναι μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με περίπου 600 μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα.

Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη στο χωριό Ντιμέκα και στην τοπική αγορά, μία από τις πιο πολύχρωμες αγορές στο νότιο τμήμα της κοιλάδας Όμο, στην οποία έρχονται και συναντώνται φυλές όπως οι Χαμέρ, οι Μπένα και οι Κάρο. Επιστροφή στο lodge στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: TZINKA – ΚΙ ΑΦΑΡ – ΚΟΝΣΟ – ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για την Άρμπα Μιντς μέσω του Κι Αφάρ και του Κόνσο. Στο Κι Αφάρ θα δούμε τις φυλές Μπένα και Τσεμάι να πωλούν και να αγοράζουν αγαθά στην τοπική αγορά. Άλλη μία υπέροχη αγορά, γεμάτη χρώματα και αρώματα.

Συνεχίζουμε προς το χωριό Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ομώνυμη φυλή, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas, αλλά και για τις αγροτικές τους παραδόσεις. Θα επισκεφθούμε το μουσείο τους με τη μεγάλη συλλογή wakas.

Φτάνουμε στην Άρμπα Μιντς. Τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ: Εορτασμός ΤΙΜΚΑΤ/ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς των Θεοφανείων «Τίμκατ» και τη θρησκευτική κατάνυξη που κατακλύζει τους πιστούς, μια και πρόκειται για τη σημαντικότερη θρησκευτική εορτή του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Η γιορτή αφορά το αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης (των πλακών με τις Δέκα Εντολές) που ονομάζεται ταμπότ. Μόνο οι ιερείς επιτρέπεται να το αντικρίσουν. Κεντημένα βελούδινα υφάσματα το φυλάσσουν από ασεβή βλέμματα. Τόσο η τριμερής διάρθρωση όσο και το ταμπότ παραπέμπουν στο  Ναό του Σολομώντα. Η τριήμερη εορτή του «Τίμκατ» επικεντρώνεται στην περιφορά των ταμπότ. Έτσι οι ιερείς και οι διάκονοι τα βγάζουν από τις εκκλησίες και τα μεταφέρουν με λιτανεία, κοντά σε ποτάμια, λίμνες ή δεξαμενές. Το ταμπότ μεταφέρεται στο κεφάλι του γηραιότερου ιερέα, πάντοτε καλυμμένο.

Μοναχοί και ιερείς λιτανεύουν μεγάλους ασημένιους σταυρούς, σείουν κύμβαλα και θυμιατά. Οι κεντητές μεταξωτές ομπρέλες, υπό τις οποίες βαδίζουν οι ιερείς με τα έξοχα ράσα τους, συμβολίζουν το σύμπαν. Πιστοί και διάκονοι είναι ντυμένοι ολόλευκα. Το θέαμα καθηλώνει. Οι πολύχρωμες κεντητές ομπρέλες των ιερέων μοιάζουν με κινούμενα εξωτικά λουλούδια. Οι πιστοί, στα μακριά λευκά πανωφόρια και σαρίκια τους, φαντάζουν σμήνος πουλιά.

Ένα πανδαιμόνιο από κύμβαλα, εκστατικές κραυγές και ψαλμωδίες συνθέτει την ακουστική υπόκρουση.

Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην Αντίς Αμπέμπα, τη «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής». Θα δούμε το Εθνολογικό Μουσείο (πρώην ανάκτορο του Χαϊλέ Σελασιέ, χρόνου επιτρέποντος θα παρατηρήσουμε την πανοραμική θέα στην πόλη από το βουνό Εντότο ενώ το βράδυ θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς.

Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ – πτήση για ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ (εορτασμός «Κετέρα», Παραμονή ΤΙΜΚΑΤ/ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Αντίς Αμπέμπα. Είναι η ημέρα όπου θα παρακολουθήσουμε την «Κετέρα», την ημέρα δηλαδή όπου οι ορθόδοξοι Χριστιανοί της Αιθιοπίας εορτάζουν την παραμονή των Επιφανείων (Τίμκατ), με την περιφορά του Ταμπότ, που συμβολίζει την Κιβωτό της Διαθήκης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ: Εορτασμός ΤΙΜΚΑΤ/ΘΕΟΦΑΝΙΑ

Σήμερα θα παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς των Θεοφανίων «Τίμκατ» και τη θρησκευτική κατάνυξη που κατακλύζει τους πιστούς, μια και πρόκειται για τη σημαντικότερη θρησκευτική εορτή του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Η γιορτή αφορά το αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης (των πλακών με τις Δέκα Εντολές) που ονομάζεται ταμπότ. Μόνο οι ιερείς επιτρέπεται να το αντικρίσουν. Κεντημένα βελούδινα υφάσματα το φυλάσσουν από ασεβή βλέμματα. Τόσο η τριμερής διάρθρωση όσο και το ταμπότ παραπέμπουν στο  Ναό του Σολομώντα. Η τριήμερη εορτή του «Τίμκατ» επικεντρώνεται στην περιφορά των ταμπότ. Έτσι οι ιερείς και οι διάκονοι τα βγάζουν από τις εκκλησίες και τα μεταφέρουν με λιτανεία, κοντά σε ποτάμια, λίμνες ή δεξαμενές. Το ταμπότ μεταφέρεται στο κεφάλι του γηραιότερου ιερέα, πάντοτε καλυμμένο.

Μοναχοί και ιερείς λιτανεύουν μεγάλους ασημένιους σταυρούς, σείουν κύμβαλα και θυμιατά. Οι κεντητές μεταξωτές ομπρέλες, υπό τις οποίες βαδίζουν οι ιερείς με τα έξοχα ράσα τους, συμβολίζουν το σύμπαν. Πιστοί και διάκονοι είναι ντυμένοι ολόλευκα. Το θέαμα καθηλώνει. Οι πολύχρωμες κεντητές ομπρέλες των ιερέων μοιάζουν με κινούμενα εξωτικά λουλούδια. Οι πιστοί, στα μακριά λευκά πανωφόρια και σαρίκια τους, φαντάζουν σμήνος πουλιά. Ένα πανδαιμόνιο από κύμβαλα, εκστατικές κραυγές και ψαλμωδίες συνθέτει την ακουστική υπόκρουση.

Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ: ξενάγηση

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην Αντίς Αμπέμπα, τη «διπλωματική πρωτεύουσα της Αφρικής». Θα δούμε το Εθνολογικό Μουσείο (πρώην ανάκτορο του Χαϊλέ Σελασιέ, ενώ θα επισκεφτούμε και το βουνό Εντότο, όπου θα δούμε την εκκλησία Εντότο Μαριάμ και θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στην πόλη από εκεί ψηλά.

Θα επισκεφτούμε την αγορά Μερκάτο, τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Αφρικής για να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια στην αιθιοπική πρωτεύουσα. Θα δοκιμάσουμε τον περίφημο καφέ της Αιθιοπίας και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση επιστροφής

Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη στην πανέμορφη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, έναν από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους για την Αιθιοπία.

Το βράδυ θα απολαύσουμε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην απευθείας πτήση της επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Εναλλακτική δυνατότητα επίσκεψης στη Χαράρ.

Την 17η και 18η ημέρα, δίνεται η εναλλακτική δυνατότητα επίσκεψης στην Χαράρ, αντί της παραμονής και ξενάγησης στην Αντίς Αμπέμπα. Η πτήση επιστροφής πραγματοποιείται και σε αυτή την περίπτωση από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.

17η ημέρα: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ – ΧΑΡΑΡ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ντίρε Ντάουα.

Η πόλη βρίσκεται στην ανατολική Αιθιοπία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η Ελληνική παροικία είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη της ελληνικής εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyena man, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΧΑΡΑΡ – ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – πτήση επιστροφής

Το Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που κτίστηκε από Άραβες τον 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπώ, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση, προτίμησε αυτή τη μακρινή πόλη σαν τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή.

Θα δούμε επίσης την πρώην κατοικία του Haile Selassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε το αεροδρόμιο στη Ντίρε Ντάουα απ΄ όπου θα πετάξουμε πίσω στην Αντίς Αμπέμπα για την πτήση επιστροφής.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 765

05/01/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ET 122

05/01/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ

08:20

10:40

ΕΤ 760

22/01/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00+1

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ό,τι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή κατάλυμα (lodge). Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι βασικών προδιαγραφών, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Βαρκάδα στις λίμνες Τάνα και Τσάμο
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.
 • Βίζα Αιθιοπίας

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Για την έκδοση βίζας Αιθιοπίας, η οποία περιλαμβάνεται στην τιμή, θα χρειαστούμε:

 • Συμπληρωμένη την αίτηση βίζας Αιθιοπίας
 • Έγχρωμη σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου σε μορφή JPEG, JPG, PNG μέχρι 2MB
 • Έγχρωμο αντίγραφο διαβατηρίου σας σε μορφή JPEG, JPG, PNG,PDF μέχρι 2MB

Για την επέκταση στη Χαράρ περιλαμβάνονται επιπλέον:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αντίς Αμπέμπα-Ντίρε Ντάουα-Αντίς Αμπέμπα.
 • Ξενοδοχείο βασικών ανέσεων στη Χαράρ με δείπνο.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 •   Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων 800€
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΚΑΤ PASS.

EKΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ

Για την έκδοση βίζας Αιθιοπίας, η οπόια περιλαμ΄βανεται στην τιμή, θα χρειαστοούμε:

 • Συμπληρωμένη την αίτηση βίζας Αιθιοπίας
 • Έγχρωμη σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου σε μορφή JPEG, JPG, PNG μέχρι 2MB
 • Έγχρωμο αντίγραφο διαβατηρίου σας σε μορφή JPEG, JPG, PNG,PDF μέχρι 2MB

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Στα Όρη Σίμιεν, είναι πολύ πιθανό το γκρουπ να μοιραστεί σε δύο καταλύματα.
 • Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.
 • Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων και υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία και τα lodge είναι βασικών ανέσεων, πλην αυτών της πρωτεύουσας που είναι καλύτερης ποιότητας. Εξίσου περιορισμένες είναι και οι επιλογές στο φαγητό.
 • Το ταξίδι περιλαμβάνει δύσκολες διαδρομές σε χωματόδρομους (πολλή σκόνη, λακούβες κ.λπ.)
 • Για το βόρειο κομμάτι της χώρας χρησιμοποιούμε μικρά πούλμαν καθώς δεν υπάρχουν τα μεγάλα των 40-50 θέσεων όπως σε άλλες χώρες. Έτσι π.χ. για γκρουπ άνω των 20 ατόμων θα χρησιμοποιήσουμε 2 πούλμαν κι όχι ένα.
 • Για το νότιο κομμάτι της χώρας χρησιμοποιούμε τζιπ (3 άτομα + ο οδηγός σε κάθε όχημα) γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεισδύσουμε στο δύσβατο κομμάτι που κατοικούν οι φυλές.
 • Λόγω μεγάλης δυσκολίας του ταξιδιού, κυρίως στις φυλές του Νότου, το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ακόμα κι επιτόπου, προς όφελος των ταξιδιωτών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από το σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χαμέρ, Κάρο, Μούρσι, Ντεσανέκ, Ντόρζε κ.ά. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες.

Ειδικότερα:

 • Σημαντικότατο πλεονέκτημα είναι η παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων (στην Αιθιοπία έχουν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα όπου πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας καταφτάνουν ντυμένοι στα ολόλευκα και υπό το φως των κεριών παρακολουθούν την ολονυχτία και ψέλνουν με θρησκευτική κατάνυξη.
 • Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες την Παραμονή (Κετέρα) και ανήμερα των Θεοφανίων (Τίμκατ), στην Αντίς Αμπέμπα, που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
 • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των τεσσάρων (4) πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
 • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
 • Μοναδική εμπειρία αποτελεί η ολοήμερη επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο του όρους Σίμιεν για να αναζητήσουμε τους κοκκονόραχους μπαμπουίνους και τους καταρράκτες βαθιά μέσα στο δάσος σε υψόμετρο 3.250 μέτρα. Τα προγράμματα του Versus Travel είναι πρωτοποριακά με νέες διαφορετικές εμπειρίες. Επιλέγουμε επίσκεψη στα βουνά Σίμιεν, ένα από τα ομορφότερα δάση της Αφρικανικής ηπείρου με απόκοσμες εικόνες.
 • Επίσκεψη στους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου με το μαγευτικό τοπίο, τα «νέφη» και τα ουράνια τόξα που γεμίζουν με χρώματα τον ουρανό.
 • Θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά της Λίμνης Τάνα, όπου θα δούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της.
 • Θα παρακολουθήσουμε τον παραδοσιακό νυχτερινό χορό των Χαμέρ, «Εβανγκάντι»
 • Θα επισκεφτούμε τις πολύχρωμες τοπικές αγορές στο Τούρμι, το Κι Αφάρ και την Ντιμέκα, όπου συγκεντρώνονται και συναντώνται οι διάφορες φυλές της περιοχής.
 • Επίσκεψη στο χωριό Κόνσο, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την ομώνυμη φυλή, γνωστή για τα λατρευτικά τους ξόανα, τα wakas
 • Βαρκάδα στη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος με την πλούσια ορνιθοπανίδα
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στην Αντίς Αμπέμπα, με αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα, αλλά και των Θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα
 • Δυνατότητα εναλλακτικής επίσκεψης της Χαράρ, αντι της ξενλάγησης στην Αντίς Αμπέμπα

Χάρτης Ταξιδιού Αιθιοπία, Ιουλιανά Χριστούγεννα και Θεοφάνεια - Ιστορική Διαδρομή με Όρη Σιμιέν Καταρράκτες Γαλάζιου Νείλου και Φυλές της Κοιλάδας | 05.01.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info