fb

Ταξίδι ζωής στη Νότια Ινδία - Εναρμόνιση σώματος και ψυχής με Yoga, Διαλογισμό, Χοροθεραπεία, Αγιουρβέδα | 19.12.2023

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Νότια Ινδία με την προσέγγιση του Versus Travel, με σωστές και λειτουργικές πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα εντός της χώρας, και με άξονα τη γιόγκα και τον διαλογισμό με καθημερινά πρωινά μαθήματα με εξειδικευμένη πνευματική οδηγό και δασκάλα γιόγκα! Ένα ταξίδι που παρασύρει τον ταξιδιώτη από το Τσενάι στην «ακτή των μπαχαρικών της Ινδίας», την Κέραλα, σε εκπληκτικές πόλεις του Τάμιλ Νάντου, όπως Μαντουράι και Ποντιστέρι. Ένα ταξίδι με μαγευτικές, υδάτινες διαδρομές, με καταφύγια προστασίας σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, με θαυμαστά συγκροτήματα ιερών ναών επιδιώκοντας παράλληλα την ψυχική ανάταση που μας εξασφαλίζει η μύηση στον διαλογισμό του ινδικού κόσμου…

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Αφετηρία στο ταξίδι μας στη Νότια Ινδία το Τσενάι (πρώην Μαντράς) η «βασίλισσα» του αχανούς Νότου, από όπου συνεχίζουμε για το Μαχαμπαλίπουραμ με τους παράκτιους λαξευτούς ναούς. Φτάνουμε στο Τιρουβανναμαλάι, στους πρόποδες του λόφου Αρουνατσάλα, ερχόμαστε στη μοναδική Αούροβιλ και στο γαλλικής φινέτσας Ποντιτσέρυ. Επισκεπτόμαστε την Τσιντάμπαραμ με τη μακρόχρονη ιστορία και τους υγρότοπους της Πιτσάβαραμ και καταλήγουμε στη Μαντουράι με τους εκπληκτικούς ναούς. Συνεχίζουμε στο Κόβαλαμ στο νότιο άκρο της ινδικής χερσονήσου. Τελευταίος μας σταθμός η πόλη Τριβάντρουμ από όπου και επιστρέφουμε. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα εντελώς ξεχωριστό πρόγραμμα στη νότια Ινδία για να μυηθούμε στα μυστικά της γιόγκα και του διαλογισμού! Ένα σπάνιο πρόγραμμα που σας προτείνει το Versus, με μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και χοροθεραπείας στις αίθουσες των ξενοδοχείων αλλά και σε επιλεγμένους χώρους.

Το ταξίδι συνοδεύει η Λήδα Shantala, πνευματική οδηγός και δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού.

Μέσα από διάφορες χοροθεραπευτικές μεθόδους οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, απαραίτητα στοιχεία για ένα ουσιαστικό εσωτερικό ταξίδι. Η γιόγκα, οι αναπνευστικές ασκήσεις pranayama, η χαλάρωση και ο διαλογισμός, θα αναπτύξουν τη σωματική ευφυΐα, την αναπνευστική δύναμη και την ψυχική ανάταση.

Ένα ταξίδι που δεν θα μοιάζει  με κανένα άλλο!...

 

Δείτε στο πρόγραμμα:

 • Εξαιρετικές διεθνείς πτήσεις με την Gulf Air.
 • Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος θεωρείται το γεγονός ότι, παρά την πολύ πρωινή άφιξή μας, το Versus έχει εξασφαλίσει τα δωμάτια στο ξενοδοχείο, παρόλο που το check in κατά την ημέρα άφιξης είναι στις 14:00.
 • Με ημιδιατροφή.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη (σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
 • Παρακολουθούμε παραστάσεις ινδικού κλασικού χορού.
 • Οι πολιτιστικές αυτές παραστάσεις, τις οποίες το Versus Travel περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της Νότιας Ινδίας, συνήθως πωλούνται τοπικά ως προαιρετικές.
 • Διαλογισμός στο Βράχο του Βιβεκανάντα στο Κανυακουμάρι
 • Απολαμβάνουμε αγιουβερδικές θεραπείες στο Κόβαλαμ.
 • Καθημερινά πρωινά μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού.
 • Επίσκεψη στην πόλη της Αυγής, την Αούροβιλ.
 • Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντίσερι.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΣΕΝΑΪ (ΜΑΝΤΡΑΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τσενάι (Μαντράς).

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΤΣΕΝΑΪ (ΜΑΝΤΡΑΣ): ξενάγηση - ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Τσενάϊ και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Το Τσενάι, πιο γνωστό με την παλιά αγγλική του ονομασία «Μαντράς» ιδιαίτερα στους ναυτικούς, είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, πρωτεύουσα της ομοσπονδιακής πολιτείας Ταμίλ Νάντου και δεύτερο σε κίνηση εμπορικό λιμάνι της ανατολικής Ινδίας, μετά την Καλκούτα, στον κόλπο της Βεγγάλης. Αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της χώρας και έχει επίσης χαρακτηριστεί ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Νότιας Ινδίας».
Ο Ναός Kapaleeshwarar, που δεσπόζει στην περιοχή, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα δραβιδικής αρχιτεκτονικής αφιερωμένος στον Σίβα. Διασχίζοντας τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, μήκους 13 χλμ, θα γνωρίσουμε εξωτερικά το οχυρό του Αγ. Γεωργίου και θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παρθένου, την πρώτη χριστιανική εκκλησία που κτίστηκε στην Ινδία το 1680, την εκκλησία του Αγ. Θωμά και θα ξεναγηθούμε στο Εθνικό Μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μια σπάνια συλλογή μπρούτζινων αγαλματίδιων της δυναστείας Τσόλα (9ος-13ος αι).

Μετά την ξενάγησή μας στο Τσενάι αναχωρούμε για την παράκτια πόλη Μαχαμπαλίπουραμ. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση για επίσκεψη στην Ακαδημία Ινδικού Χορού & Τεχνών Kalakshetra Foundation. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ (ξενάγηση)

Πρωινό μάθημα Γιόγκα-Διαλογισμού ή Χοροθεραπείας

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης, στους ναούς και στα μνημεία της. Ο ναός της Ακτής αποτελείται από ένα σύμπλεγμα τριών ναών κτισμένοι παραθαλάσσια στην ακτή Coromandel. Είναι πιθανόν να  λειτούργησε στο παρελθόν, εκτός από λατρευτικός χώρος, ως ορόσημο για την πλοήγηση των πλοίων. Η πυραμιδοειδής μορφή του με θέα στον ωκεανό είναι εντυπωσιακή. Οι δύο κύριοι ναοί είναι αφιερωμένοι στο Σίβα, ενώ ο μικρότερος στο Βίσνου, ενώ το σύμπλεγμα των ναών είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σύμπλεγμα των 5 Rathas. Πρόκειται για 5 μονολιθικούς ναούς, μεγάλους βράχους, όπου έχουν λαξευτεί ιερά σε ευθεία γραμμή, σαν να αναδύονται από το νερό.

Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και κατόπιν παρακολούθηση μουσικοχορευτικής παράστασης στο Festival of Carnatic Music & Dance. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ – ΤΙΡΟΥΒΑΝΝΑΜΑΛΑΪ

Πρωινό μάθημα Γιόγκα – Διαλογισμού ή Χοροθεραπείας

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Τιρουβανναμαλάι, πόλη χτισμένη στους πρόποδες του λόφου Αrunachalla, σημαντικός θρησκευτικός χώρος του Ινδουισμού. Με την άφιξή μας θα δούμε τον ναό Arunachaleswar, κτίσμα του 11ου αιώνα αφιερωμένο στον Σίβα. Ακολουθεί walking meditation.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΙΡΟΥΒΑΝΝΑΜΑΛΑΪ – ΑΟΥΡΟΒΙΛ – ΠΟΝΤΙΤΣΕΡΙ

Πρωινός Διαλογισμός και Πραναγιάμα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για πρωινή επίσκεψη στο Ασράμ Sri Ramanasramam. Μικρή περιήγηση στο χώρο και μεσημεριανό γεύμα.

Έπειτα αναχωρούμε για την Αούροβιλ, την πόλη της «Αυγής». Επίσκεψη σε μια κοινότητα όπου οι κάτοικοί της ζουν με ένα εναλλακτικό τρόπο ζωής από το 1968, όταν ιδρύθηκε από την πνευματική καθοδηγήτρια Μίρα Αλφάσα “The Mother”.

Μετά την επίσκεψη αναχωρούμε για το Ποντιτσέρι, όμορφη παραλιακή πόλη, πρώην γαλλική αποικία. Ξενάγηση στην πόλη και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά δρομάκια της και στην αγορά. Αργά το απόγευμα πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΟΝΤΙΤΣΕΡΙ – ΤΣΙΝΤΑΜΠΑΡΑΜ – ΠΙΤΣΑΒΑΡΑΜ – ΠΟΝΤΙΤΣΕΡΙ

Πρωινό μάθημα Γιόγκα – Διαλογισμού ή Χοροθεραπείας

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το Ασραμ Sri Aurobindo. Έπειτα  θα κατευθυνθούμε νότια στην πόλη Τσιντάμπαραμ, μια πόλη με μακρόχρονη ιστορία, πρωτεύουσα  της δυναστείας των Τσόλα. Εκεί βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής ναός του 10ου αι. αφιερωμένος στον Σίβα Ναταράγια, τον κοσμικό χορευτή δημιουργό. Είναι ο μοναδικός ναός που υπάρχει στην Ινδία με το τεράστιο άγαλμα της μυθικής θεότητας στη στάση του χορευτή και αποτελεί έξοχο δείγμα δραβικής αρχιτεκτονικής, με υπέροχες ανάγλυφες αναπαραστάσεις, πολλές από τις οποίες απεικονίζουν τον κλασσικό ινδικό χορό Bharata Natyam. Στο κέντρο του Ιερού, απεικονίζεται ο θεός Σίβα να χορεύει τον κοσμικό χορό του. 

Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στους υγρότοπους της Πιτσάβαραμ με τα 4.000 κανάλια και 1.700 νησιά και θα απολαύσουμε μια ωραία βαρκάδα μέσα σε ένα δάσος από δένδρα μανγκρόβια. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΟΝΤΙΤΣΕΡΙ – ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ

Πρωινό μάθημα Γιόγκα – Διαλογισμού ή Χοροθεραπείας

Μετά από ένα πλούσιο πρόγευμα, αναχωρούμε οδικώς με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη Μαντουράι, συνεχίζοντας την κατάβασή μας νοτιότερα.

Άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ – πτήση για ΤΡΙΒΑΝΤΡΟΥΜ – ΚΟΒΑΛΑΜ

Πρωινό μάθημα Γιόγκα – Διαλογισμού ή Χοροθεραπείας

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για ξενάγηση της πόλης. Η Μαντουράι υπήρξε η έδρα της δυναστείας των Ναγιάκ (16ος-18ος αι). Εδώ, θα επισκεφθούμε ίσως τον εντυπωσιακότερο ναό όλης της Ινδίας, τον Meenakshi, αφιερωμένο στην Πάρβατι, σύζυγο του Σίβα, που στην περιοχή φέρει την ονομασία Μίνακσι. Ο ναός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και εντυπωσιάζει με τα πολυάριθμα πολύχρωμα γλυπτά του καθώς και με το πολύβουο πλήθος των προσκυνητών που κατακλύζουν το χώρο από την ανατολή ως την δύση.

Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου θα επιβιβαστούμε σε σύντομη πτήση για το Τριβάντρουμ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κεράλα. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για Κόβαλαμ.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο  και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΟΒΑΛΑΜ

Πρωινό μάθημα Γιόγκα – Διαλογισμού ή Χοροθεραπείας

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό,  θα απολαύσουμε μια ελεύθερη ημέρα για θεραπείες Αyurveda στο ξενοδοχείο και βόλτα στο κοντινό χωριό και στην παραλία. Γεύμα και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: KOΒΑΛAM – KANYAΚΟΥΜΑΡΙ – KΟΒΑΛAM

Πρωινό μάθημα Γιόγκα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ακρωτήρι Κόμοριν (Κάνυακουμάρι) που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της ινδικής χερσονήσου, όπου τα νερά του κόλπου της Βεγγάλης, της Αραβικής θάλασσας και του Ινδικού Ωκεανού συναντώνται. Πολύ σημαντικός τόπος του Ινδουϊσμού, γιατί στο σημείο αυτό πήδηξε στη Σρι Λάνκα ο μυθικός πιθηκόμορφος θεός Hanuman, για να βρει την απαχθείσα σύζυγο του Ράμα Σίτα, από το δαίμονα Ravana, (έπος της Ramayana). Καθ΄ οδόν, θα σταματήσουμε να δούμε το μεγαλύτερο ξύλινο παλάτι της Ασίας, με υπέροχα ξυλόγλυπτα, το παλάτι Πάντμαναπούραμ. Το Κανυακουμάρι έχει μεγάλη πνευματική σημασία για τους Ινδούς και πλήθος προσκυνητών επισκέπτονται τον Ναό Κουμάρι Αμμάν που είναι αφιερωμένος στην θεά Κάνυα, ενσάρκωση της Πάρβατι. Φτάνοντας στο ακρωτήρι, θα επισκεφθούμε πρώτα το Ναό και μετά θα πάρουμε το φέρρυ για να πάμε στις βραχονησίδες απέναντι, όπου βρίσκεται το Μνημείο αφιερωμένο στο γνωστό Ινδό φιλόσοφο της Βεντάντα, Σουάμι Βιβεκανάντα. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο που εκθέτει φωτογραφίες από την ζωή του και έπειτα θα κατευθυνθούμε σε ένα χώρο αφιερωμένο στους προσκυνητές που θέλουν να διαλογισθούν σε ένα ιδιαίτερα ενεργειακά φορτισμένο μέρος.  Διαλογισμός στο Βράχο του Βιβεκανάντα.

Επιστρέφοντας στην Κόβαλαμ, θα επισκεφθούμε καθ’ οδόν το ναό Σουτσίντραμ, αφιερωμένο στην τριαδική θεότητα Brahma, Vishnou, Shiva.  Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΟΒΑΛΑΜ – ΤΡΙΒΑΝΤΡΟΥΜ – πτήση επιστροφής

Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρησή μας για την  πρωτεύουσα της Κέραλα, Τρίβαντρουμ. H πόλη, μια από τις πιο ευχάριστες στην Ινδία, είναι χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, τα περισσότερα σπίτια της είναι με κεραμοσκεπή και στενά δρομάκια διακλαδώνονται στις παλιές γειτονιές. Ξενάγηση στην πόλη και  ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια. Αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Το βράδυ αργά μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναμονή μέχρι την ώρα της πτήσης μας.

12η ημέρα: ΤΡΙΒΑΝΤΡΟΥΜ – πτήση επιστροφής & άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί επιβίβαση στην πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2590 € 800 €
Twin Room 2590 € 800 €
Triple Room 2590 € 800 €
Single Room 3419 € 800 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2810 € 800 €
Twin Room 2810 € 800 €
Triple Room 2810 € 800 €
Single Room 3639 € 800 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
 
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
 
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα
 
 
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3640 € 0 €
Twin Room 3640 € 0 €
Triple Room 3640 € 0 €
Single Room 4469 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

GULF AIR

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

GF 42

19/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΧΡΕΪΝ

15:00

19:00

GF 68

19/12/2023

ΜΠΑΧΡΕΪΝ – ΤΣΕΝΑΪ (ΜΑΝΤΡΑΣ)

20:15

03:20 +1

GF 61

30/12/2023

ΤΡΙΒΑΝΤΡΟΥΜ – ΜΠΑΧΡΕΪΝ

05:45

08:25

GF 41

30/12/2023

ΜΠΑΧΡΕΪΝ – ΑΘΗΝΑ           

09:45

14:15

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 5*, 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Πρωινά μαθήματα γιόγκα-διαλογισμού ή χοροθεραπείας.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο        

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Βίζα Ινδίας: 35 €

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800€.
 • Βίζα Ινδίας: 35 €
 • Το χαλάκι για τα μαθήματα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της (την οποία αναλαμβάνει το Versus Travel για εσάς) απαιτείται να μας αποστείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, με e-mail τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. ένα (1) έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας
 2. ένα (1) έγχρωμο φωτοαντίγραφο ταυτότητας
 3. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (όχι διαβατηρίου) σε μορφή .jpeg (min 1KB, max 1MB) σε λευκό φόντο. Ελάχιστη διάσταση φωτογραφίας: 350 x 350 pixels (ύψος, πλάτος).
 4. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα που θα σας σταλεί.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 35 €/άτομο.

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας .

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

Στην Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ 22449977, Φαξ: 22449978),

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και

στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ.54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777)

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.


 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα εντελώς ξεχωριστό πρόγραμμα στη νότια Ινδία για να μυηθούμε στα μυστικά της γιόγκα και του διαλογισμού! Ένα σπάνιο πρόγραμμα που σας προτείνει το Versus, με μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού και χοροθεραπείας στις αίθουσες των ξενοδοχείων αλλά και σε επιλεγμένους χώρους.

Το ταξίδι συνοδεύει η Λήδα Shantala, πνευματική οδηγός και δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού.

Μέσα από διάφορες χοροθεραπευτικές μεθόδους οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, απαραίτητα στοιχεία για ένα ουσιαστικό εσωτερικό ταξίδι. Η γιόγκα, οι αναπνευστικές ασκήσεις pranayama, η χαλάρωση και ο διαλογισμός, θα αναπτύξουν τη σωματική ευφυΐα, την αναπνευστική δύναμη και την ψυχική ανάταση.

Ένα ταξίδι που δεν θα μοιάζει  με κανένα άλλο!...

 

Δείτε στο πρόγραμμα:

 • Εξαιρετικές διεθνείς πτήσεις με την Gulf Air.
 • Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος θεωρείται το γεγονός ότι, παρά την πολύ πρωινή άφιξή μας, το Versus έχει εξασφαλίσει τα δωμάτια στο ξενοδοχείο, παρόλο που το check in κατά την ημέρα άφιξης είναι στις 14:00.
 • Με ημιδιατροφή.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Να τονίσουμε ότι η τουριστική υποδομή στη Νότια Ινδία δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη (σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται τα ξενοδοχεία του Νότου με τα υπερπολυτελή του Βορρά).
 • Παρακολουθούμε παραστάσεις ινδικού κλασικού χορού.
 • Οι πολιτιστικές αυτές παραστάσεις, τις οποίες το Versus Travel περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της Νότιας Ινδίας, συνήθως πωλούνται τοπικά ως προαιρετικές.
 • Διαλογισμός στο Βράχο του Βιβεκανάντα στο Κανυακουμάρι
 • Απολαμβάνουμε αγιουβερδικές θεραπείες στο Κόβαλαμ.
 • Καθημερινά πρωινά μαθήματα γιόγκα και διαλογισμού.
 • Επίσκεψη στην πόλη της Αυγής, την Αούροβιλ.
 • Επίσκεψη στο Άσραμ του Σρι Αουρομπίντο στο Ποντίσερι.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Η Καλάκσετρα στο Τσενάι, ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα σπουδής του ινδικού κλασικού χορού και του ινδικού πολιτισμού της Νότιας Ινδίας.
 • Παραστάσεις ινδικού κλασικού χορού για να μυηθούμε στην πνευματικότητα της ινδικής κλασικής τέχνης.
 • Περίπατος διαλογισμού (walking meditation) στο Τιρουβανναμαλάι.
 • Ο αρχαίος ναός Μίνακσι στην πόλη Μαντουράι.
 • Διαλογισμός στον ιερό βράχο Σουάμι Βιβεκανάντα στην Κοβαλάμ.
 • Αγιουρβεδικές θεραπείες στο Κοβαλάμ.
 • Ζήστε την ενότητα και νιώστε τη μοναδική ατμόσφαιρα του Αούροβιλ.
 • Φωτογραφίστε τους παράκτιους λαξευτούς ναούς του Μαχαμπαλίπουραμ.
 • Βαρκάδα στα κανάλια του Πιτσάβαραμ με houseboat.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές διεθνείς πτήσεις με την Gulf Air.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και 4*, προσεκτικά επιλεγμένα, από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. 
 • Οι πολιτιστικές αυτές παραστάσεις, τις οποίες το Versus Travel περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της Νότιας Ινδίας, συνήθως πωλούνται τοπικά ως προαιρετικές.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2023 - Πρωτοχρονιά 2024

Αναχωρήσεις

19/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ταξίδι ζωής στη Νότια Ινδία - Εναρμόνιση σώματος και ψυχής με Yoga, Διαλογισμό, Χοροθεραπεία, Αγιουρβέδα | 19.12.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info