fb

Ινδονησία : Ιάβα-Σουλαβέζι-Μπαλί | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ινδονησία είναι μια χώρα που συναρπάζει όλους όσοι αναζητούν προορισμούς πέρα από τα κλασικά. Από τα χιλιάδες νησιά της, επιλέξαμε για εσάς τρία «μαργαριτάρια» που πλέουν πάνω στα ζαφειρένια νερά του αρχιπελάγους: το Μπαλί, το Σουλαβέζι (Κελέβη) και την Ιάβα. Το Versus σας προσφέρει ένα πρόγραμμα με υποδειγματικό σχεδιασμό, πλήρες εικόνων και εμπειριών, χωρίς ίχνος ταλαιπωρίας και δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ξεκινάμε από το Μπαλί και ζούμε από κοντά τον ατόφιο εξωτισμό του και τον ολοζώντανο πολιτισμό του. Συνεχίζουμε με το Σουλαβέζι για να δούμε τους Τοράγιας και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα με τα παράξενα ταφικά τους έθιμα. Καταλήγουμε στην Ιάβα για το πρωτότυπο φυσικό περιβάλλον, τους θαυμαστούς ναούς της και το «εξωγήινο» ηφαίστειο Μπρόμο.

Στο ταξίδι αυτό θα ζήσουμε ένα απίστευτο φάσμα εμπειριών, από τη θεϊκή απλότητα των ναών και ορυζώνων του Ουμπούντ μέχρι τους κρεμαστούς τάφους των λαών της Κελέβης που «αιωρούνται» πάνω από τις καταπράσινες κοιλάδες. Από την πιο μαγική ανατολή του ηλίου στην απόκοσμη κορυφή του ηφαιστείου Μπρόμο μέχρι τα εκπληκτικά μνημεία του Πραμπανάν και Μπορομπουντούρ στο παλιό σουλτανάτο της Τζογκτζακάρτα. Η εναλλαγή των εικόνων είναι εντυπωσιακή. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις απολαύσετε!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το «νησί των θεών», το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί. Έχοντας ως βάση μας το νότιο τμήμα του νησιού, θα απολαύσουμε μια σειρά από αξέχαστες εκδρομές στην ενδοχώρα, σε ναούς, γραφικά χωριά, ηφαίστεια, και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς! Συνεχίζουμε στο Σουλαβέζι (Κελέβη) με τη Γη των Τοράγιας και τα ιδιαίτερα ταφικά έθιμα. Εδώ θα απολαύσουμε δύο (2) ολοήμερες εκδρομές που θα μας αποκαλύψουν τον αυθεντικό χαρακτήρα αυτής της μοναδικής περιοχής της Ινδονησίας. Τέλος, θα επισκεφτούμε την Ιάβα, την οποία θα γνωρίσουμε μέσα από εκδρομές σε προορισμούς που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους κάλλος και ξεναγήσεις σε πόλεις με πλούσιο πολιτισμό, όπως η Τζογκτζακάρτα με τους περίφημους ναούς Μπορομπουντούρ και Πραμπανάν. Από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα παίρνουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Σε αυτό το ταξίδι στη σαγηνευτική Ινδονησία αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας όλη η μαγεία της νησιωτικής αυτής χώρας, μέσα από εμπειρίες πρωτόγνωρες και εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Ξεκινώντας από το εξωτικό Μπαλί συνεχίζουμε στο ανεξερεύνητο Σουλαβέζι και καταλήγουμε στη μαγευτική Ιάβα, την οποία ανακαλύπτουμε απ’ τη μία άκρη στην άλλη! Μόνο το Versus παντρεύει τόσα στοιχεία – παρθένα φύση, πολιτισμό και τοπικές παραδόσεις, εξωτικά τοπία και μυστικισμό – σε ένα και μόνο πρόγραμμα. Ένα ασύλληπτο ταξίδι στο Μπαλί, στο Σουλαβέζι και την Ιάβα, σε μια από τις πιο άγριες και συγκλονιστικές γωνιές του πλανήτη! Ένα ταξίδι-εμπειρία που μόνο το VERSUS TRAVEL μπορεί να προσφέρει…

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Emirates
 • Ξενοδοχεία 5* στο Μπαλί
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* στην Ιάβα και στο Σουλαβέζι
 • Τρία συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!
 • Ανακαλύπτουμε την Ιάβα από τη μία άκρη στην άλλη, απολαμβάνοντας τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού.
 • Διαμονή και δύο ολοήμερες εκδρομές στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα και τις συναρπαστικές παραδόσεις
 • Ένα και μόνο ταξίδι συνδυάζει τόσες εικόνες και εμπειρίες: εξωτικές παραλίες, τοπία με τροπική βλάστηση, καταπράσινους ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά με συγκλονιστικά τοπικά έθιμα και πολύχρωμες παραδόσεις, ναούς - μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις!
 • Πρωινή διαδρομή με jeep 4X4 στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο για να δούμε την ανατολή πίσω από το ηφαίστειο. Διαδρομή με άλογα προς τον κρατήρα. Εμπειρία ανεπανάληπτη!
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι,  στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ
 • Εκδρομή στο Δάσος των Πιθήκων, με τον ναό Mengwi και τον ναό Τάνα Λοτ
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Ουμπούντ, τη γραφική περιοχή που βρίσκεται κρυμμένη στο αγροτικό Μπαλί, με τα γύρω χωριά γνωστά για τη ζωντανή καλλιτεχνική τους σκηνή
 • Ημιδιατροφή στην Ιάβα και το Σουλαβέζι
 • Επίσκεψη στο μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, τον Μπορομπουντούρ
 • Επίσκεψη στον πιο όμορφο ίσως ινδουιστικό ναό της Ινδονησίας, τον Πραμπανάν
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στο Μπαλί.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό
 • Άφιξη στο Μπαλί και αναχώρηση από Τζακάρτα, αποφεύγοντας τα πισωγυρίσματα και την ταλαιπωρία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΛΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που το κάνει τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον.

Δικαίως ονομάζεται και «νησί των θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς.

Τις «άγιες μέρες», όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια. 

Διανυκτέρευση στο Μπαλί.

 

3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ολοήμερη εκδρομή – Ηφαίστειο Κινταμάνι

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Πρώτος σταθμός το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και συνεχίζουμε για  το χωριό Μας, γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του. Φτάνοντας στο Κινταμάνι θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στην επιστροφή μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  

4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Eκδρομή Δάσος των πιθήκων, Ναός Taman Ayun, Τάνα Λοτ

Αναχώρηση για μία εκδρομή στο εσωτερικό του νησιού. Θα επισκεφθούμε την περιοχή Mengwi και τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται εν μέσω λίμνης!

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες "πειθήνιοι" και πολύ άτακτοι πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot).

Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με την παράδοση, θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια είναι φύλακες του ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ολοήμερη εκδρομή στο Ουμπούντ

Ολοήμερη εκδρομή στο Ουμπούντ, μια γραφική περιοχή κρυμμένη στο αγροτικό Μπαλί, με τα γύρω χωριά γνωστά για τη ζωντανή καλλιτεχνική τους σκηνή, όπως το Celuk, το Batuan και το Kemenuh.

Μεταξύ άλλων θα δείτε το ναό του νερού Tirta Empul, ορυζώνες, θα κάνετε τις αγορές σας στο κέντρο του χωριού του Ουμπούντ, και όσοι επιθυμούν μπορούν με δικά τους έξοδα να κάνουν τη γνωστή κούνια (ubud swing) ή ράφτινγκ στο ποτάμι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΜΠΑΛΙ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νησάκια Lembongan Nusa Penida ή ocean rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του Nusa Penida, ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή land cruise 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για πολλούς.

7η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Σήμερα αναχωρούμε από το Μπαλί με προορισμό το Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Μπαλί, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την πρωτεύουσα του Σουλαβέζι, το Μακασάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΑΚΑΣΑΡ – Πάρε Πάρε – ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, κάνουμε check out και αναχωρούμε για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η συναρπαστική διαδρομή μας μέσα από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη-λιμάνι Πάρε-Πάρε, όπου κάνουμε μια στάση, πριν ανηφορίσουμε προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού.

 

9η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Οι δύο επόμενες ημέρες είναι αφιερωμένες στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), για να απολαύσουμε στο έπακρο τις μαγευτικές εικόνες και εμπειρίες που έχει να προσφέρει αυτό το κομμάτι της Ινδονησίας. Θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των Τοράγιας και τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους, με επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στο Λέμο, όπου θα δούμε από κοντά τους κρεμαστούς τάφους και την ιδιαίτερη συλλογή από προγονικά ξύλινα ομοιώματα, τα τάου τάου. Θα συνεχίσουμε με τη Λόντα, όπου θα θαυμάσουμε τα αρχαία ταφικά μνημεία σε πολυδαίδαλες σπηλιές. Στη συνέχεια μας περιμένει το Κέτε Κέσου, με τους ορυζώνες και τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφημα τονγκονάν με τις καραβόσχημες στέγες, ένα θαυμάσιο χωριό που φημίζεται για την ξυλογλυπτική τέχνη των κατοίκων του. Θα σταματήσουμε επίσης στο Ραντεπάο, με την εξωτική αγορά του, μεγάλο τμήμα της οποίας είναι το παζάρι των νεροβούβαλων (σύμβολο ευμάρειας και κοινωνικού στάτους για κάθε Τοράτζα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να διαθέσουμε όπως θέλουμε. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για άλλη μια συναρπαστική ολοήμερη εξερεύνηση της Γης των Τοράγιας. Επισκεπτόμαστε το Μπατουτουμόνγκα με την υπέροχη θέα στο Ραντεπάο και τις γύρω κοιλάδες. Συνεχίζουμε στο Παλάγουα, το μικρό χωριουδάκι που στέκει στην κορυφή ενός λόφου, με τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τους ορυζώνες και τις σιταποθήκες. Επόμενος σταθμός μας το Σαντάν, το θαυμάσιο χωριό με τα πολύχρωμα παραδοσιακά υφαντά. Κάνουμε στάση για φαγητό στο Ραντεπάο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ – πτήση για Σουραμπάγια – ΜΠΡΟΜΟ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, κάνουμε check out και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο. Προορισμός μας η Ιάβα, όπου θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού μας. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Σουραμπάγια και μεταφορά οδικώς στο ξενοδοχείο μας στο Μπρόμο. Check in, τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΜΠΡΟΜΟ (εκδρομή) – ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ

Πρωινό ξύπνημα και επιβίβαση σε τζιπ 4X4 για μια διαδρομή 30 λεπτών έως το Παναντζακάν, απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα του όρους Μπρόμο και της γύρω περιοχής, καθώς θα βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από το ηφαίστειο. Το Μπρόμο είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ανατολική Ιάβα. Έχει ύψος 2.329 μέτρα και η πιο πρόσφατη έκρηξή του έλαβε χώρα το 2011. Το ηφαίστειο αυτό βρίσκεται στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο και αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας.

Μετά την περιήγησή μας στο Παναντζακάν θα συνεχίσουμε με τα τζιπ μέχρι την άκρη της λίμνης από στάχτη που περιβάλλει τον κρατήρα, εκεί όπου η πρωινή υγρασία σε συνδυασμό με το καλυμμένο με την γκρίζα ηφαιστειακή σκόνη έδαφος δημιουργεί μια παράξενη ατμόσφαιρα, που πολλοί την προσομοιάζουν με αυτήν της επιφάνειας της Σελήνης.

Θα ακολουθήσει μια 20λεπτη διαδρομή με άλογα για να φτάσουμε στη βάση του κρατήρα. Από εκεί θα σκαρφαλώσουμε στα σκαλοπάτια που θα μας οδηγήσουν στο χείλος του κρατήρα. Με δέος θα αντικρίσουμε την αδάμαστη δύναμη της ίδιας της δημιουργίας του πλανήτη μας.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ακολουθεί η μεταφορά μας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Σουραμπάγια, για να πάρουμε το τρένο προς την Τζογκτζακάρτα, την πόλη της Ιάβας που είναι γνωστή και ως «Φλωρεντία της Ινδονησίας». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ξενάγηση) με Ναό Πραμπανάν

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα στην Τζογκτζακάρτα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιάβας. Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια χορταστική ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό Παλάτι του Σουλτάνου (Kraton) και θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Νερού (Taman Sari), έναν ιδιαίτερο χώρο αναψυχής για τον τοπικό ηγεμόνα και το χαρέμι του.

Έπειτα θα συνεχίσουμε για το Πραμπανάν, ένα σύμπλεγμα ινδουιστικών ναών, ίσως των πιο όμορφων σε ολόκληρη την Ινδονησία. Χτισμένοι τον 9ο αιώνα, οι ναοί αυτοί αποτελούν μάρτυρες της έντονης ινδουιστικής επιρροής κατά τον Μεσαίωνα. Μόλις φτάσουμε θα θαυμάσουμε τους αφιερωμένους ναούς σε όλες τις σημαντικές θεότητες του ινδουιστικού πάνθεου, καθώς και των «αρμάτων» τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πραμπανάν αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1991. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα μάθουμε τα πάντα σχετικά με την ιστορία και τους συμβολισμούς των ναών.

Μετά την ξενάγηση, επιστροφή στην πόλη της Τζογκτζακάρτα και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ – Ναός Μπορομπουντούρ – αεροδρόμιο ΤΖΑΚΑΡΤΑ

Μετά το πρωινό μας και αφού κάνουμε check out  από το ξενοδοχείο, κατευθυνόμαστε οδικώς προς τον Μπορομπουντούρ, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα, για την οποία χρειάστηκαν 700.000 κυβικά πέτρας προκειμένου να χτιστεί. Η UNESCO ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Θα εξηγήσουμε τους συμβολισμούς της τρισδιάστατης αυτής τεράστιας μάνταλα, θα μείνουμε έκθαμβοι από τη ζωντάνια των ανάγλυφων που κοσμούν κάθε εξωτερική επιφάνεια όλων των επιπέδων του ναού και θα νιώσουμε τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα. Αφού απολαύσουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό αρχαίο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ινδονησίας, συνεχίζουμε αεροπορικώς την πορεία μας προς την Τζακάρτα, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.


 

 

15η ημέρα: ΠΤΗΣΗ επιστροφής και ΑΦΙΞΗ στην ΑΘΗΝΑ

Αποχαιρετάμε την Ινδονησία και επιβιβαζόμαστε στην πτήση της επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 104

11/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:00

04:45 +1

ΕΚ 398

12/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΠΑΛΙ

09:10

22:20

ΕΚ 359

25/08/2023

ΤΖΑΚΑΡΤΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:40

05:30

ΕΚ 209

25/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00


 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Emirates, μέσω Ντουμπάι.
 • Διαμονή για 5 διανυκτερεύσεις στο Νότιο Μπαλί, σε ξενοδοχείο  5*.
 • Ξενοδοχεία 4* στην Ιάβα και στο Σουλαβέζι.
 • Ημιδιατροφή στην Ιάβα και στο Σουλαβέζι. Πρωινό στο Μπαλί.
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας (θα σας περιμένει στο τόπο προορισμού με την άφιξη). Στο Μπαλί θα σας συνοδεύει μόνο κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων, αλλά θα είναι στη διάθεσή σας για πληροφορίες και συμβουλές. Στην Ιάβα και στο Σουλαβέζι θα είναι συνεχώς μαζί σας.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.): 920 €

 • Βίζα εισόδου με την άφιξη στο Μπαλί  35€
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και h αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Σε αυτό το ταξίδι στη σαγηνευτική Ινδονησία αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας όλη η μαγεία της νησιωτικής αυτής χώρας, μέσα από εμπειρίες πρωτόγνωρες και εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς. Ξεκινώντας από το εξωτικό Μπαλί συνεχίζουμε στο ανεξερεύνητο Σουλαβέζι και καταλήγουμε στη μαγευτική Ιάβα, την οποία ανακαλύπτουμε απ’ τη μία άκρη στην άλλη! Μόνο το Versus παντρεύει τόσα στοιχεία – παρθένα φύση, πολιτισμό και τοπικές παραδόσεις, εξωτικά τοπία και μυστικισμό – σε ένα και μόνο πρόγραμμα. Ένα ασύλληπτο ταξίδι στο Μπαλί, στο Σουλαβέζι και την Ιάβα, σε μια από τις πιο άγριες και συγκλονιστικές γωνιές του πλανήτη! Ένα ταξίδι-εμπειρία που μόνο το VERSUS TRAVEL μπορεί να προσφέρει…

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Emirates
 • Ξενοδοχεία 5* στο Μπαλί
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία 4* στην Ιάβα και στο Σουλαβέζι
 • Τρία συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Ιάβα) σε ένα πρόγραμμα με απόλυτα ευρηματικό σχεδιασμό για να μη χάσουμε τίποτα!
 • Ανακαλύπτουμε την Ιάβα από τη μία άκρη στην άλλη, απολαμβάνοντας τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού.
 • Διαμονή και δύο ολοήμερες εκδρομές στη Γη των Τοράγιας με τα ιδιαίτερα ταφικά τους έθιμα και τις συναρπαστικές παραδόσεις
 • Ένα και μόνο ταξίδι συνδυάζει τόσες εικόνες και εμπειρίες: εξωτικές παραλίες, τοπία με τροπική βλάστηση, καταπράσινους ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά με συγκλονιστικά τοπικά έθιμα και πολύχρωμες παραδόσεις, ναούς - μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις!
 • Πρωινή διαδρομή με jeep 4X4 στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο για να δούμε την ανατολή πίσω από το ηφαίστειο. Διαδρομή με άλογα προς τον κρατήρα. Εμπειρία ανεπανάληπτη!
 • Ολοήμερη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι,  στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ
 • Εκδρομή στο Δάσος των Πιθήκων, με τον ναό Mengwi και τον ναό Τάνα Λοτ
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Ουμπούντ, τη γραφική περιοχή που βρίσκεται κρυμμένη στο αγροτικό Μπαλί, με τα γύρω χωριά γνωστά για τη ζωντανή καλλιτεχνική τους σκηνή
 • Ημιδιατροφή στην Ιάβα και το Σουλαβέζι
 • Επίσκεψη στο μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, τον Μπορομπουντούρ
 • Επίσκεψη στον πιο όμορφο ίσως ινδουιστικό ναό της Ινδονησίας, τον Πραμπανάν
 • Έλληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας θα σας περιμένει στο Μπαλί.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό
 • Άφιξη στο Μπαλί και αναχώρηση από Τζακάρτα, αποφεύγοντας τα πισωγυρίσματα και την ταλαιπωρία
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

 

 

Highlights

 • Δείτε τον πιο όμορφο ίσως Ινδουιστικό Ναό της Ινδονησίας, τον Πραμπανάν.
 • Μαγευτείτε από τη θέα της ανατολής του ηλίου πίσω από το ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο.
 • Περιηγηθείτε στην ενδοχώρα της Κελέβης.
 • Επισκεφθείτε τη Γη των Τοράγιας με τα εντυπωσιακά ταφικά έθιμα.
 • Θαυμάστε τον μεγαλύτερο βουδιστικό Ναό του κόσμου, τον Μπορομπουντούρ.
 • Απολαύστε μια αξέχαστη εκδρομή στο ηφαίστειο Κινταμάνι, στο Μπαλί, με χορούς Μπαρόνγκ.
 • Εκδράμετε στην ενδοχώρα του Μπαλί με τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά.
 • Απολαύστε το ιερό Δάσος των Πιθήκων, με τους εκατοντάδες «πειθήνιους» και πολύ άτακτους πίθηκους που ζουν γύρω από τον ναό και την επίσκεψη σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot).

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την Emirates.
 • Τρία συγκλονιστικά νησιά της Ινδονησίας (Μπαλί, Σουλαβέζι, Ιάβα) 
 • Πρωινή διαδρομή με jeep 4X4 στο Εθνικό Πάρκο Μπρόμο για να δούμε την ανατολή πίσω από το ηφαίστειο. Διαδρομή με άλογα προς τον κρατήρα. Εμπειρία ανεπανάληπτη!

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Χάρτης Ταξιδιού Ινδονησία : Ιάβα-Σουλαβέζι-Μπαλί | Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info