fb

Μπουτάν, Ντάρτζελινγκ, Σικκίμ, Δυτική Βεγγάλη | Καλοκαίρι- Οκτώβριος 2023

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σάγκρι Λα είναι η άγνωστη ιερή πόλη του Θιβέτ, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο θα συνέλεγαν και θα προστάτευαν όλους τους πνευματικούς θησαυρούς.

Την αναζήτηση της Σάγκρι Λα είχαμε κι εμείς στο μυαλό μας όταν σχεδιάζαμε αυτό το ταξίδι. 

Και μας έπιασε η πλεονεξία - όπως μας πιάνει σε κάθε μας ταξίδι. Θελήσαμε να τα δούμε όλα. Δεν αρκεστήκαμε σε ένα "ξεπέταγμα" του Μπουτάν, τη γη του "κεραυνού - δράκου", επειδή… τυγχάνει να είναι κάπως ακριβό. Δεν περικόψαμε τη διανυκτέρευση από την υπέροχη Πουκάκα. Επίσης, πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε από την περιοχή αν δεν βλέπαμε το Ντάρτζελινγκ, τον κήπο του Σικίμ και το λιλιπούτειο ατμοτραίνο του ή την ιερή πόλη της θεάς Κάλι, την Καλκούτα; Ούτε παραλείψαμε να δούμε την ανατολή από τον λόφο της Τίγρης, που βρίσκεται λίγο έξω από το Ντάρτζελινγκ, όπως ακριβώς την βλέπουν τα πουλιά από ψηλά, με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια.

Λέτε να μη βρούμε τη δική μας Σάγκρι Λα μετά από όλα αυτά;

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που ξεκινά από την Μπαντόγκρα (μέσω Δελχί) και εξερευνά το Σικκίμ και τη Δυτική Βεγγάλη με το Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του Σικκίμ, τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη αλλά και το Ντάρζελινγκ, το κρυμμένο μυστικό των Ιμαλαΐων. Και συνεχίζουμε με το Μπουτάν και τις σημαντικότερες πόλεις του Θιμπού, Πουνάκα, Φουντσολίνγκ καθώς και το Πάρο όπου αφιερώνουμε δύο διανυκτερεύσεις!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

 • Ταξίδι με έντονο άρωμα Versus χωρίς περικοπές. Μόνο στο Versus θα βρείτε 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, αλλά και να κάνουμε μία διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο.
 • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Σικκίμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 Διανυκτερεύσεις.
 • Προσθέτουμε άλλη μια διανυκτέρευση στο Μπούταν από τα συνήθη προγράμματα της αγοράς ( συνολικά 5). Η διανυκτέρευση αυτή προστίθεται στην υπέροχη Πουνάκα, ώστε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να επισκεφθούμε με άνεση χρόνου το ομορφότερο κάστρο ολόκληρου του Μπουτάν. Στα περισσότερα προγράμματα γίνονται μόνο 4 Διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Μπουτάν για μείωση κόστους, χωρίς την Πουνάκα και αυτό σημαίνει πολλά χιλιόμετρα σε δύσκολους δρόμους με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία του προορισμού. 
 • Η χρέωση στο Μπουτάν είναι κεφαλική και ημερήσια. Η κυβέρνηση του Μπουτάν ορίζει πολύ μεγάλο ποσό 200 € την ημέρα ανά ταξιδιώτη σαν φόρο στο κράτος με επιπλέον χρεώσεις για μεταφορές ξεναγήσεις και διαμονή και διατροφή. Όλα αυτά τα κόστη περιλαμβάνονται στην τιμή του ταξιδιού. Παρόλο το μεγάλο κόστος απολαμβάνουμε όπως εξηγήσαμε 5 και όχι 4 διανυκτερεύσεις.
 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
 • Στο Θίμφου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
 • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute).

Το ταξίδι μας:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων:
  • ΙΝΔΙΑ: Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (2), Τσάλσα (1)
  •  ΜΠΟΥΤΑΝ: Θίμφου (2), Πουνάκα (1), Πάρο (2)
 • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
 •  Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel. 

 

 

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου θα φτάσουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

2η ημέρα: Δελχί – πτήση για Μπαντόγκρα – οδικώς στο Γκανγκτόκ

Άφιξη στο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, και άμεση αναχώρηση αεροπορικώς, με νέα πτήση, για την πόλη Μπαντόγκρα, στα ανατολικά της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Με την άφιξή μας στην Μπαντόγκρα αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικκίμ, το Γκανγκτόκ.

Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε δάση, φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδεντρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα. Οι κάτοικοι του Σικκίμ είναι σινοθιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Στην υπέροχη αυτή διαδρομή θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκορουμάρα, στο Σιλιγκούρι με τα εκπληκτικά δάση. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

 

3η ημέρα: Γκανγκτόκ

Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικκίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τη στούπα Ντο Ντρουλ και το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, καθώς και σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Εντσεΐ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

4η ημέρα: Γκανγκτόκ – Ντάρτζελινγκ

Πρωινή αναχώρηση για τη «βασίλισσα των λόφων», το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά χωριουδάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 μ. και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της Ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας.

Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ντάρτζελινγκ: Λόφος της Τίγρης – διαδρομή με το λιλιπούτειο ατμοκίνητο τρένο Toy Train

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάρτζελινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το σχεδόν μόνιμα σκεπασμένο από ομίχλη θιβετιανό χωριό Γκουμ, καθώς και τα δύο βουδιστικά μοναστήρια Τσχολίνγκ και Νταρλί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό.

Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για μια διαδρομή με το διάσημο ατμοκίνητο τρένο Toy Train (σε περίπτωση που λειτουργεί, καθώς λόγω της παλαιότητάς του κάνουν συχνές επισκευές για τη συντήρησή του). Επίσης θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute) που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλαρι το 1953, και αμέσως μετά θα κάνουμε και μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ντάρτζελινγκ – Τσάλσα

Αναχώρηση από το Ντάρτζελινγκ και μεταβαίνουμε οδικώς στη μικρή πόλη Τσάλσα, στη Δυτική Βεγγάλη, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τσάλσα – Φουντσολίνγκ – Θίμπου (Μπουτάν)

Αναχώρηση από την Τσάλσα  και φτάνουμε στα σύνορα με το Μπουτάν. Αφού ολοκληρώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, ερχόμαστε στο Φουντσολίνγκ, στα σύνορα του Μπουτάν με το Σικκίμ. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Καρμπάντι Γκοέμπα με τις ζωγραφιές από τη ζωή του Βούδα. 

Το Μπουτάν είναι μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων, που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό.

Συνεχίζουμε λοιπόν οδικώς για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμφου ή Θίμπου. Στις διαδρομές μας θα διαπιστώσουμε ότι το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές κοινωνίες της Ασίας, αποτελεί ένα αυθεντικό ζωντανό μουσείο της φύσης και του πολιτισμού, με τους κατοίκους να επιμένουν να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και τα βουδιστικά ήθη να επικρατούν σε σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής.

Άφιξη στο Θίμφου και στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια μετάβαση στο Μπούντα Πόιντ (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θίμφου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974 και στο Τρασιτσοντζόνγκ (Trashichhoedzong), «το φρούριο της θρησκείας», έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά.

Το απόγευμα θα κάνουμε μια υπέροχη εξερευνητική βόλτα στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα επισκεφτούμε την ντόπια αγορά με τις χειροτεχνίες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να αγοράσουμε χειροποίητα υφάσματα και πλεκτά, πίνακες «τάνγκα», μάσκες, κεραμικά, κοσμήματα και απίστευτα αντικείμενα από ντόπιους καλλιτέχνες! Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Θίμπου

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, τη Σχολή Ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή μπουτανέζικη αρχιτεκτονική. Μετά το δείπνο θα μεταβούμε στο μοναστήρι Πάνγκρι Ζάπα, από τα παλαιότερα του Μπουτάν, και στο καταφύγιο Τακίν. Το Τακίν είναι το εθνικό ζώο του Μπουτάν και μοιάζει με διασταύρωση αγελάδας και κατσίκας. Η ημέρα μας θα κλείσει με ξενάγηση στο μοναστήρι-φρούριο Τσανγκάνγκχα Λακχάνγκ. Επιστροφή στην πόλη και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Θίμπου – Πέρασμα Ντοχού-Λα – Πουνάκα

Πρωινή αναχώρηση για την Πουνάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Ντοχού-Λα με τα 108 Χόρτεν και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας το μοναστήρι Τσίμι Λακχάνγκ, γνωστό και ως ναός της γονιμότητας. Άφιξη στην Πουνάκα και στο ξενοδοχείο μας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Πουνάκα Ντζονγκ, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Πουνάκα – Πάρο

Αφήνουμε την Πουνάκα και αναχωρούμε οδικώς για το Πάρο, στα δυτικά της χώρας. Με την άφιξή μας επισκεπτόμαστε το εθνικό μουσείο Ta Dzong: σκαρφαλωμένο πάνω από το Πάρο, ήταν παρατηρητήριο που χτίστηκε το 1649 για να προστατεύσει το ανυπεράσπιστο τζονγκ που βρίσκεται κάτω, και ανακαινίστηκε το 1968 για να στεγάσει το Εθνικό Μουσείο. Σήμερα αυτό το μουσείο φιλοξενεί τις καλύτερες συλλογές ιστορικών αντικειμένων όλων των εποχών του Μπουτάν, που αξίζει την προσοχή μας.

Θα έχουμε στη συνέχεια χρόνο για να εξερευνήσουμε την πόλη του Πάρο. Υπάρχουν πολλά αυθεντικά καταστήματα χειροτεχνίας, με παραδοσιακά προϊόντα από το Μπουτάν, παντοπωλεία και καταστήματα εισαγόμενων ενδυμάτων εκτός από πολλά μικρά εστιατόρια τριγύρω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στο Πάρο, σε υψόμετρο 2.200 μ.

11η ημέρα: Πάρο: ξενάγηση

Αφιερώνουμε τη σημερινή μέρα στο Πάρο και την ευρύτερη περιοχή του. Αυτή η γραφική περιοχή στο βασίλειο καλύπτεται από εύφορους ορυζώνες και έχει ένα όμορφο, κρυστάλλινο ποτάμι που ελίσσεται στην κοιλάδα. Το Πάρο έχει περισσότερες ιστορικές τοποθεσίες, πολυτελές τουριστικό θέρετρο και πολλά καταστήματα με σουβενίρ για ψώνια, όπως το παγκοσμίως διάσημο Τακτσάνγκ (Takstang).

Μοναστήρι Taktsang (Tiger Nest Temple): είναι το πιο εμβληματικό ορόσημο και θρησκευτικό βουδιστικό μέρος του Μπουτάν στον κόσμο. Το όνομα Τακτσάνγκ (Taktsang) μεταφράζεται «φωλιά της τίγρης». Ο ναός είναι ένας από τους πιο ιερούς τοποθεσίες στο Μπουτάν που προσκολλάται απίστευτα σε έναν απότομο βράχο 900 μέτρα πάνω από την κοιλάδα. Αν και οι καλοί πεζοπόροι μπορούν να φτάσουν στην κορυφή σε δύο ώρες, οι περισσότεροι από τους επισκέπτες χρειάζονται ολόκληρη μέρα για να ολοκληρώσουν την πεζοπορία. Λόγω της δυσπρόσιτης θέσης του, οι επισκέπτες πρέπει να  μην φοβούνται τα ύψη και να περπατούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Επίσκεψη σε αγροικία με δείπνο με ντόπιους: Αυτή η εμπειρία είναι ένας ιδιαίτερα διασκεδαστικός και αυθόρμητος τρόπος για να συνδεθείτε με την τοπική κοινότητα και να μάθετε για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής του Μπουτάν.

Στη συνέχεια θα δούμε το ιστορικής σημασίας κάστρο Ντρουγκιάλ Ντζονγκ καθώς και το Κιτσού Λακχάνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Πάρο – πτήση για Δελχί

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πάρο από όπου θα πετάξουμε για την Ινδία και το Δελχί. Άφιξη και χρόνος για μια σύντομη βόλτα στην πόλη. Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο μέχρι την ώρα της πτήσης επιστροφής μας.

13η ημέρα: Δελχί – Πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3690 € 890 €
Twin Room 3690 € 890 €
Triple Room 3690 € 890 €
Single Room 4580 € 890 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3690 € 890 €
Twin Room 3690 € 890 €
Triple Room 3690 € 890 €
Single Room 4580 € 890 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3910 € 890 €
Twin Room 3910 € 890 €
Triple Room 3910 € 890 €
Single Room 4800 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3910 € 890 €
Twin Room 3910 € 890 €
Triple Room 3910 € 890 €
Single Room 4800 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4830 € 0 €
Twin Room 4830 € 0 €
Triple Room 4830 € 0 €
Single Room 5720 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4830 € 0 €
Twin Room 4830 € 0 €
Triple Room 4830 € 0 €
Single Room 5720 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  160 €


Αριθμός
Πτήσης ΜΕ ΕΤ
IHAD

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΥ 090

30/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

14:55

20:30

ΕΥ 218

30/06/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΔΕΛΧΙ

22:10

03:10 + 1

ΕΥ 211

12/07/2023

ΔΕΛΧΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

04:45

06:50

ΕΥ 091

12/07/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

 

Αριθμός
Πτήσης ΜΕ ΕΤ
IHAD

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΥ 090

21/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

14:55

20:30

ΕΥ 218

21/07/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΔΕΛΧΙ

22:15

03:15 + 1

ΕΥ 211

02/08/2023

ΔΕΛΧΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

04:45

06:55

ΕΥ 091

02/08/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

 

Αριθμός
Πτήσης
ME EMIRATES

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΚ 210

08/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 510

09/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

03:55

09:05 + 1

ΕΚ 511

20/08/2023

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

11:00

13:00

ΕΚ 103

20/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

 

 

Αριθμός
Πτήσης
ME QATAR

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 208

20/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟXA

19:40

00:05 + 1

QR  570

21/08/2023

ΝΤΟXA  – ΔΕΛΧΙ

02:25

08:45

QR  571

01/09/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟXA

10:35

12:05

QR  207

01/09/2023

ΝΤΟXA – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:40

 

 

 

Αριθμός
Πτήσης ΜΕ ΕΤ
IHAD

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΚ 210

18/09/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 510

19/09/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

03:55

09:05 + 1

ΕΚ 511

30/09/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

11:00

13:00

ΕΚ 103

30/09/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

Ζητήστε μας το ειδικό πρόγραμμα: «Φεστιβάλ Θίμπου Τσέτσου – Μπουτάν – Ντάρτζελινγκ Σικκίμ – Δυτική Βεγγάλη»

 

 

Αριθμός
Πτήσης ΜΕ ΕΤ
IHAD

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΥ 090

04/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

14:35

20:05

ΕΥ 218

04/10/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΔΕΛΧΙ

22:10

03:10 + 1

ΕΥ 211

16/10/2023

ΔΕΛΧΙ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

04:45

06:50

ΕΥ 091

16/10/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

 

Αριθμός
Πτήσης
ME EMIRATES

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΚ 210

23/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 510

24/10/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

03:55

09:05 + 1

ΕΚ 513

04/11/2023

ΔΕΛΧΙ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:10

06:35

ΕΚ 209

04/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
 • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
 • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
 • Διπλή Βίζα Ινδίας: 160

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗΓια τη βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

 • Ταξίδι με έντονο άρωμα Versus χωρίς περικοπές. Μόνο στο Versus θα βρείτε 2 Διανυκτερεύσεις στο στολίδι των Ιμαλάϊων, το Ντάρτζελινγκ, για να δούμε την ανατολή του ήλιου στα Ιμαλάια, αλλά και να κάνουμε μία διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο.
 • Εκτενή επίσκεψη στο Μπουτάν και το Σικκίμ - στην περιοχή αυτή έχουμε συνολικά 10 Διανυκτερεύσεις.
 • Προσθέτουμε άλλη μια διανυκτέρευση στο Μπούταν από τα συνήθη προγράμματα της αγοράς ( συνολικά 5). Η διανυκτέρευση αυτή προστίθεται στην υπέροχη Πουνάκα, ώστε να μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να επισκεφθούμε με άνεση χρόνου το ομορφότερο κάστρο ολόκληρου του Μπουτάν. Στα περισσότερα προγράμματα γίνονται μόνο 4 Διανυκτερεύσεις στο πολύ ακριβό Μπουτάν για μείωση κόστους, χωρίς την Πουνάκα και αυτό σημαίνει πολλά χιλιόμετρα σε δύσκολους δρόμους με αποτέλεσμα να χάνεται η μαγεία του προορισμού. 
 • Η χρέωση στο Μπουτάν είναι κεφαλική και ημερήσια. Η κυβέρνηση του Μπουτάν ορίζει πολύ μεγάλο ποσό 200 € την ημέρα ανά ταξιδιώτη σαν φόρο στο κράτος με επιπλέον χρεώσεις για μεταφορές ξεναγήσεις και διαμονή και διατροφή. Όλα αυτά τα κόστη περιλαμβάνονται στην τιμή του ταξιδιού. Παρόλο το μεγάλο κόστος απολαμβάνουμε όπως εξηγήσαμε 5 και όχι 4 διανυκτερεύσεις.
 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
 • Στο Θίμφου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
 • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute).

Το ταξίδι μας:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων:
  • ΙΝΔΙΑ: Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (2), Τσάλσα (1)
  •  ΜΠΟΥΤΑΝ: Θίμφου (2), Πουνάκα (1), Πάρο (2)
 • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
 •  Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel. 

 

 

 

 

Highlights

 • Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, την Καλκούτα, την πάλαι ποτέ λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας
 • Ανεβείτε μέχρι το μοναστήρι Taktshang, την περίφημη "φωλιά της τίγρης"
 • Περιηγηθείτε στο κάστρο της Πουνάκα, το Punakha Dzong, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν
 • Φωτογραφηθείτε στο εντυπωσιακό πέρασμα Dochu La με τα 108 τσόρτεν και τις σημαίες προσευχής
 • Αναζητήστε το περίφημο μοναστήρι Ρούμτεκ
 • Ανακαλύψτε τη βασίλισσα των λόφων", το Ντάρτζελινγκ
 • Θαυμάστε την ανατολή του Ήλιου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια στο λόφο της τίγρης
 • Κάντε μια διαδρομή με το περίφημο ατμοκίνητο λιλιπούτειο τραίνο του Ντάρτζελινγκ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute). 
 • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

4/10, 23/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μπουτάν, Ντάρτζελινγκ, Σικκίμ, Δυτική Βεγγάλη | Καλοκαίρι- Οκτώβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info