fb

Μεξικό Γουατεμάλα Ονδούρα, Ο δρόμος των Μάγιας με πτήσεις για Γουατεμάλα | Ιούλιος - Αύγουστος 2023

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένας «δυνατός» συνδυασμός του Μεξικού και της Γουατεμάλα, στον οποίο το Versus Travel προσθέτει την Ονδούρα και το πανέμορφο κομμάτι της Γουατεμάλας στο Φλόρες. Στα ταξίδια μας στον κόσμο αναζητούμε σημεία αυθεντικά, αναζητούμε το πρωτόγονο που χάνεται. Όπου το βρίσκουμε το περιλαμβάνουμε στα προγράμματά μας. Ένα από αυτά είναι η ζούγκλα του Πετέν στη Γουατεμάλα και το αυθεντικό Λίβινγκστον, η χώρα των Γκαριφούνα, το μοναδικό κομμάτι της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική. Ένα αξεπέραστο πρόγραμμα που ιχνηλατεί τους δρόμους των Μάγιας και τις πόλεις-κράτη αυτού του μεγαλειώδους πολιτισμού που ανέπτυξαν στη Μεσοαμερική, αλλά και πόλεις-αποικιακά στολίδια, όπως η Αντίγκουα ή λίμνες που παρακολουθούν αιώνια ηφαίστεια. ?λλο ένα πρόγραμμα με την ταυτότητα του Versus Travel!

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα μωσαϊκό αρχαίων λαών και πολιτισμών (Μάγια, Ατζέκοι, Ζαποτέκοι, Τεοτιχουανάκος, Ολμέκοι και Τολτέκοι), σε ένα συναρπαστικό οδοιπορικό 18 ημερών, που περιλαμβάνει:

 • Το πλήρες Ιστορικό Μεξικό χωρίς να παραλείπει τίποτα, περιλαμβάνοντας εκτός των υπολοίπων το Μέξικο Σίτι με την Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των Λατινοαμερικάνων και το Τεοτιχουακάν, την αποικιακή Μέριδα, τους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγια στο Παλένκε, το Τσιτσέν Ιτζά και το Καμπάχ, και το κοσμοπολίτικο Κανκούν,
 • τη Γουατεμάλα με τη Λίμνη Ατιτλάν, μια από  τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου, την Αντίγουα, το αποικιακό στολίδι της Γουατεμάλας, την οδική διάσχιση της χώρας μέσα από τη ζούγκλα του Πετέν, το σπάνιο Ρίο Ντούλσε και το Λίβινγκστον, την Καραϊβική της Γουατεμάλας.
 • και την Ονδούρα, με τον πανέμορφο και σπουδαιότατο αρχαιολογικό χώρο των Μάγιας στο Κοπάν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με μια πολύ έξυπνη διαδρομή που έχει επιλέξει το Versus για να μην παραλείψουμε τίποτα.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές.
Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα
και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας.
Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις.

 

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Μεξικό και Γουατεμάλα μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Μία εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Τουλούμ, τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγια που ατενίζει την Καραϊβική. Επιπροσθέτως, με την 18ήμερη διάρκειά μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες και στην Πόλη του Μεξικού, με εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.

Οι διαδρομές

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά και διαφορετικά πρόγραμμα προγράμματα, αναζητά πάντα διαφορετικές διαδρομές, αυτές που θα μας δείξουν το πρωτόγονο που χάνεται. Έτσι για πολλά χρόνια έχει εισαγάγει την οδική μεταφορά από την Πόλη της Γουατεμάλας προς το Φλόρες (ή αντίστροφα). Μπορεί να είναι ακριβότερη επιλογή αλλά θα μας χαρίσει εμπειρίες, όπως η διανυκτέρευση στο Λιβινγκστον, Ρίο Ντούλσε το μοναδικό μέρος της Γουατεμάλα που βρέχεται από την Καραϊβική, με την ιδιαίτερη κουλτούρα των Ινδιάνων Γκαριφούνα, και μια διανυκτέρευση στο Κοπάν στην Ονδούρα με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus. Δημιουργήθηκε έτσι όπως το βλέπετε εδώ πριν από πάρα πολλά χρόνια και έχει πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα.

Με το Versus Travel παίρνετε πάντα περισσότερα!

 • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες πτήσεις για την Πόλη Γουατεμάλας και επιστροφή από Μέξικο Σίτι, χωρίς εσωτερική πτήση και πήγαινε-έλα στην Κεντρική Αμερική.
 • Επίσκεψη στο Τουλούμ τον συγκλονιστικό χώρο των Μάγιας τον μοναδικό που ατενίζει την Καραιβική.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο Κανκούν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Ριβιέρα Μάγια αλλά και να κάνουμε εκδρομή στο Τουλούμ.
 • Εμπειρία-πρόκληση! Μπάνιο σε εσωτερική λίμνη με καταπράσινα νερά, σε γνωστή σενότα της χερσονήσου Γιουκατάν.

?λλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον εκδρομές μεγάλου κόστους όπως στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί έναν προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με προσοχή στη λεπτομέρεια

 • To Versus Travel, πιστό στα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο.

Το μοναδικό́ πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει αυθεντικά́ & απάτητα μέρη, όπως την οδική́ και εν πλω διαδρομή́ του Λίβινγκστον, το μοναδικό́ τμήμα της Γουατεμάλα που βρέχεται από́ την Καραϊβική́.

 • Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Κοπάν.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στην Πό́λη του Μεξικού, μñóνο στο Versus, το πολυτελές ξενοδοχείο Barceló 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πόλης του Μεξικού. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*. Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Ρίο  Ντούλσε (Λίβινγκστον) είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή́ διαμονή́, κυρίως στην επαρχί́α.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Μαδρίτης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – πτήση για ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πτήση για την Πόλη της Γουατεμάλας (ή Γουατεμάλα Σίτι), πρωτεύουσα της ομώνυμης χώρας της Κεντρικής Αμερικής. Άφιξη στην Πόλη της Γουατεμάλας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνου επιτρέποντος, θα υπάρχει η δυνατότητα μιας σύντομης βόλτας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΑΤΙΤΛΑΝ – ΠΑΝΑΧΑΤΣΕΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για τη λίμνη Ατιτλάν, που θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη λίμνη της Γης!

Η Ατιτλάν είναι η βαθύτερη λίμνη στην Κε­ντρική Αμερική, με μέγιστο βάθος 340 μέτρα, και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Στις όχθες της υπάρχουν 13 ψαροχώρια, στα οποία κατοικούν ινδιάνοι Μάγια και τα οποία τη δεκαετία του 1960 ήταν γεμάτα με αμερικανούς χίπις... Η Ατιτλάν θεωρείται μια από τις ωραιότερες λίμνες στο κόσμο λόγω της μεγάλης καθαρότητας αλλά και της χρωματικής εναλλαγής των νε­ρών της – στη διάλεκτο των Μάγια, Ατιτλάν σημαίνει «εκεί ό­που χρωματίζεται το ουράνιο τόξο».

Τα χωριά της λίμνης επι­κοινωνούν μεταξύ τους μόνο με πλοιάρια και με την υπό­λοιπη χώρα με δρόμους που κατεβαίνουν από τα γύρω η­φαίστεια. Στον πυθμένα έχουν ανακαλυφθεί ολόκληρες πό­λεις, της Προκλασικής Περιόδου των Μάγια.

Με πλοιάριο θα μεταβούμε στην αντίπερα όχθη της λίμνης και το γραφικό Σαντιάγκο ντε Ατιτλάν, που ακόμα διατηρεί την προσωπικότητα και το τοπικό του χρώμα.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Παναχατσέλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ – ΤΣΙΤΣΙΚΑΣΤΕΝΑΓΚΟ – ΑΝΤΙΓΟΥΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταβαίνουμε στο το Ινδιάνικο ορεινό χωριό Τσιτσικαστενάνγκο. Θα ακούσετε τους Μεξικανούς να το αποκαλούν και «Τσίτσι», σίγουρα για λόγους συντομίας αλλά και για να εκδηλώσουν την αγάπη τους για τον τόπο αυτό. Πόλη των Μάγια, το Τσιτσικαστενάγκο είναι γνωστό για το μεγάλο παζάρι των Μάγια, το οποίο διοργανώνεται από την προκολομβιανή εποχή, στην κεντρική πλατεία αλλά και για τον καθολικό ναό του Αγίου Θωμά (Σάντο Τομάς), που βρίσκεται στην εμπορική πλατεία και είναι χτισμένος πάνω σε προηγούμενο ναό των Μάγια. Οι ιερείς των Μάγια, οι Κιτσέ, εξακο­λουθούν να χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια σε τελετές στις ο­ποίες καίνε διάφορα αρωματικά και κεριά.

Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο Τσιτσικαστενάγκο και κατόπιν συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Αντίγουα η πρώην πρωτεύουσα της χώρας (1541-1776). Η Αντίγουα στα χρόνια της ακμής της ήταν κέντρο των ιεραποστολών. προσηλυτισμού των ιθαγενών. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αρχιτεκτονικό μου­σείο που συνδυάζει καλά διατηρημένα μπαρόκ κτίρια με μου­δέχαρ. Το στυλ μουδέχαρ περιλαμβάνει στοιχεία αραβικά, ρο­μανικά, γοτθικά και αναγεννησιακά και αντικατοπτρίζει την ι­στορία της μητροπολιτικής Ισπανίας.

Σε όλα τα παραπάνω, στην Αντίγουα, προστίθενται τα εντυπωσιακά απομεινάρια των πρώτων αποικιακών εκκλησιών του 16ου αιώνα αλλά η πανσπερμία χρωμάτων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Μάγια. Όπως αντιλαμβάνεστε ολόκληρη η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Όχι όμως μόνο για την αρχιτεκτονική της, αλλά και για τη μεγάλη θρησκευτική παρά­δοσή της στους εορτασμούς του Καθολικού Πάσχα, που βα­σίζονται σε έναν συνδυασμό του ρωμαιοκαθολικισμού με τον παγανισμό.

Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την Αντίγουα. Θα περπατήσουμε σε λιθόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε πολύχρωμες αγορές, αποικιακές κατοικίες, ατμο­σφαιρικά ξενοδοχεία, γραφικά εστιατόρια, ανθισμένες αυλές, εντυπωσιακά μέγαρα. Στη βόλτα μας θα δούμε και παραδο­σιακά υφαντήρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

5η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ: ξενάγηση

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην Αντίγουα. Μαζί με τον αρχηγό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη για να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα και την αρχιτεκτονική της και να επισκεφτούμε τα πολύ σημαντικά αξιοθέατά της.

Η Αντίγουα περιβάλλεται από 3 ηφαίστεια. Αυτό σημαίνει πως σε όλη την ιστορία της, καταστράφηκε αρκετές φορές εξαιτίας σεισμών. Στους 3 αιώνες, πάντως, στους οποίους αναπτύ­χθηκε, δομήθηκε σύμφωνα με πολεοδομικά σχέδια εμπνευ­σμένα από την Ιταλική Αναγέννηση και απέκτησε πολλά εντυ­πωσιακά μνημεία. Τα περισσότερα από τα κτίρια που θα δούμε στην ξενάγησή μας χρονολογούνται τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Το Κεντρικό Πάρκο, γνωστό και ως Πλατεία των Όπλων, είναι η καρδιά της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Σιντρι­βάνι των Σειρήνων, σχεδιασμένο από τον Μιγκέλ Πόρας το 1739. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται, το μπαρόκ Δημαρχείο, η Αψίδα της Σάντα Καταλίνα με το ρολόι και ο Καθεδρικός του Σαν Χοσέ.

Στην πλατεία βρίσκεται και το Παλάτι του Αρχηγού-Στρατηγού, χτίστηκε το 1558 ως κατοικία του Ισπανού διοικητή της Γουατε­μάλα. Αντικατοπτρίζει όλη την πολυτέλεια και την τρυφηλή ζωή του εκάστοτε κυβερνήτη, της οικογένειας και των φίλων του. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

6η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ – ΚΟΠΑΝ (Ονδούρα)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε οδικώς για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη γειτονική Ονδούρα και την πόλη του Κοπάν. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι πανέμορφη. Θα απολαύσουμε μοναδικά φυσικά τοπία και οργιώδη ηφαι­στειακή βλάστηση. Η συνολική απόσταση από την Αντίγουα στο Κοπάν είναι περίπου 270 χλμ. με τη χρονική απόσταση να υπολογίζεται περίπου στις πεντέμιση ώρες.

Με την άφιξή μας ξεκινάμε την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν, στις όχθες του ομώνυμου ποταμού μέσα σε ζούγκλα.

Η αρχαία πόλη του Κοπάν ήταν η πρωτεύουσα του ομώνυμου βασιλείου των Μάγια. Άνθησε από τον 5ο έως τον 9ο αιώνα. Σύμφωνα με ευρήματα, η περιοχή κατοικούνταν περίπου για 2000 χρόνια. Ο κεντρικός αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, στήλες, πλατείες και το Γήπεδο της Πελότας (ένα στάδιο). Εξωτερικά πε­ριβάλλεται από 3.450 αρχαία κτίρια − κέντρα διοίκησης, αρχο­ντικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες κτλ.

Επι­πλέον στην ευρύτερη ζώνη έχουν καταγραφεί άλλα 4.509 κτίρια, σε απόσταση 135 χλμ. από τα κεντρικά οικοδομήματα. Οι αρ­χαιολόγοι συμπεραίνουν ότι ο πληθυσμός της Κοπάν ολοένα αυξανόταν και απλωνόταν προς τα έξω. Στα χρόνια της ακμής του βασιλείου, στα τέλη του 8ου αιώνα μ.Χ., η πόλη αριθμούσε 20.000 κατοίκους.

Στο κέντρο της Κοπάν βρίσκεται η Μεγάλη Πλατεία με τις πανύ­ψηλες πυραμίδες που λειτουργούσαν ως λατρευτικοί χώροι. Τόσο οι πυραμίδες όσο και η πλατεία κοσμούνται από πλήθος γλυπτικών στηλών. Κάθε στήλη ήταν αφιερωμένη και σε έναν βασιλιά. Οι στήλες των Μάγια, όπως και οι πυραμίδες, ήταν ζω­γραφισμένες με έντονα χρώματα, όπως κόκκινο, χρυσό και μαύρο. Επίσης όλες, σε συγκεκριμένο ύψος, διαθέτουν κρύπτες για τις θυσίες ή τις προσφορές.

Το Μουσείο Γλυπτικής των Μά­για, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, περιλαμβάνει ορισμένες πρωτότυπες στήλες (στον αρχαιολογικό χώρο βλέπουμε τα α­ντίγραφά τους), γλυπτικούς βωμούς, ανάγλυφα, αγάλματα, α­κόμη και αντίγραφα ολόκληρων πυραμίδων βαμμένα σε έ­ντονα χρώματα, όπως ήταν τον καιρό της κατασκευής και λει­τουργίας τους. 

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κοπάν.

7η ημέρα: ΚΟΠΑΝ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΠΑΡΙΟΣ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την επιστροφή μας στη Γουατεμάλα, αυτή τη φορά με κατεύθυνση από το Κοπάν της Ονδούρας προς το Πουέρτο Μπάριος. Εδώ επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο και μεταβαίνουμε στο γραφικό Λίβινγκστον, στις εκβολές του Ρίο Ντούλσε. Το Λίβινγκστον κατοικείται από μελανόχρωμους Γουατεμαλτέκους που μιλούν Ισπανικά ή Αγγλικά, μένουν σε ξύλινα σπιτάκια που είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα και ζουν από την αλιεία. Οι κάτοικοι της περιοχής, γνωστοί ως Γκαριφούνα, είναι Αφρικανοί, που οι πρόγονοί τους είχαν έρθει εδώ σαν σκλάβοι. Έτσι, αναμεμιγμένοι με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και με τους Μάγια, έχουν αναπτύξει έναν ενδιαφέροντα πολιτισμό!

Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και χαλάρωση στο Λίβινγκστον. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ – ΡΙΟ ΝΤΟΥΛΣΕ – ΤΙΚΑΛ – ΦΛΟΡΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και με βάρκα διασχίζουμε τον ποταμό Ρίο Ντούλσε, βλέποντας και το ισπανικό οχυρό του Σαν Φελίπε ντε Λάρα, που κάποτε προστάτευε τη λίμνη Ισαμπάλ από τους αληθινούς πειρατές της Καραϊβικής! Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας οδικώς προς το ιστορικό Τικάλ μπαίνοντας στα «άδυτα» της Γουατεμάλα και τη ζούγκλα του Πετέν. Προορισμός μας είναι ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος του Τικάλ, μια αρχαία πόλη των Μάγια. Βρίσκεται στη Βόρεια Γουατεμάλα, είναι πνιγμένη μέσα στη ζούγκλα και θεωρείται έ­νας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς παγκοσμίως. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται υγροβιότοποι, σαβάνα και τροπικά δάση.

Αυτό που θα δούμε εμείς σήμερα στο Αρχαιολογικό Πάρκο Τι­κάλ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Στον πυρήνα του αρχαιολογι­κού χώρου, βρίσκεται η μνημειακή Μεγάλη Πλατεία, με δύο με­γάλους ναούς-πυραμίδες στην ανατολική και δυτική πλευρά. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας στέκει η Βόρεια Ακρόπολη και στη νότια η Νότια Ακρόπολη. Δυτικά της Νότιας Ακρόπολης απλώνεται η Πλατεία των 7 Ναών και ακόμη πιο δυτικά το συ­γκρότημα του Χαμένου Κόσμου. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία είναι οι Διπλές Πυραμίδες, καθώς και οι εξαιρετικά προηγμένες δομές ύδρευσης.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο μας στο Φλόρες, στην αντίπερα όχθη της λίμνης Τικάλ Ιτσά. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η συνολική διάρκεια των διαδρομών που πραγματοποιούμε σήμερα φτάνει περίπου τις επτάμιση ώρες.

 

 

9η ημέρα: ΦΛΟΡΕΣ – ΠΑΛΕΝΚΕ (Μεξικό)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την τρίτη χώρα του ταξιδιού μας, το Μεξικό! Φτάνουμε στο συνοριακό πέρασμα του Μπεθέλ από όπου με βάρκα περνάμε στο Κοροσάλ, στην πλευρά του Μεξικού. Φτάνουμε στο Παλένκε έναν μαγευτικό χώρο, που με την ομορφιά του, το μυστικισμό του και την ιδιαίτερή του ενέργεια, μας μεταφέρει σε ένα μακρινό παρελθόν και μας κάνει να ανατριχιάσουμε με την αίσθηση της αναβίωσης μιας ιδιαίτερης πλανεύτρας ατμόσφαιρας. Άφιξη στο Παλένκε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΑΛΕΝΚΕ – ΚΑΜΠΕΤΣΕ

Ο αρχαιολογικός χώρος του Παλένκε που θα επισκεφθούμε  είναι τροφή για τα μάτια και για τη ψυχή. Οι χώροι όπου γίνονταν ανθρωποθυσίες από τους Μάγια και τα γύρω μνημεία είναι τόσο επιβλητικά συγκεντρωμένα μέσα στη ζούγκλα, που πραγματικά θα μας καταπλήξουν. Έδρα του σημαντικού ηγέτη Πακάλ, άκμασε από τον 7ο μέχρι τον 10ο αιώνα και αυτή η ακμή του είναι έκδηλη στο Ναό των Επιγραφών, τις πυραμίδες και τα δημόσια κτήρια. Ο περιβάλλων χώρος προκαλεί δέος: οργιώδης βλάστηση, απόκοσμη ατμόσφαιρα, ο απόλυτος στόχος όσων θέλουν να νιώσουν ως άλλοι πρωτοπόροι που ανακαλύπτουν καλά κρυμμένα μυστικά θρυλικών τόπων.

Γεμάτοι από τις εικόνες της μοναδικής αυτής πόλης των Μάγια, αναχωρούμε με προορισμό το Καμπέτσε, ένα σημαντικό λιμάνι που χαρακτηρίζεται από τη γλυκιά αρχιτεκτονική αποικιακή γραμμή του, τα επιβλητικά τείχη του φρουρίου του που ενίσχυαν την άμυνά του ενάντια στις ναυτικές επιδρομές, τα σπίτια του με τις γραφικές τους λεπτομέρειες και τα όμορφα χρώματα στις προσόψεις τους. Κάθε πόλη και μια έκπληξη, κάθε επίσκεψη και μια μοναδική εμπειρία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΜΠΕΤΣΕ – ΟΥΞΜΑΛ – ΚΑΜΠΑΧ – ΜΕΡΙΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αφήνουμε το Καμπέτσε με προορισμό μας το Γιουκατάν. Η χερσόνησος του Γιουκατάν με τις πανέμορφες παραλίες στη Καραϊβική, είναι ένας τόπος μοναδικός, διάσπαρτος από αρχαιολογικούς χώρους και αποικιακές πόλεις, κέντρο ανάπτυξης ενός από τους σημαντικότερους προκολομβιανούς πολιτισμούς, των Μάγια. Όταν ο πρώτος Ισπανός πάτησε το πόδι του στις ακτές του Μεξικού το 1517 και ρώτησε τον πρώτο Ινδιάνο που συνάντησε πώς ονομαζόταν το μέρος αυτό, εκείνος του απάντησε «Γιουκατάν,  yucatan» δηλαδή «δεν καταλαβαίνω τι μου λες» και έτσι δόθηκε το όνομα στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας στο Γιουκατάν είναι ο αρχαιολογικός χώρος του Ουξμάλ, μια πόλη που κυριάρχησε στη μετακλασική περίοδο του πολιτισμού των Μάγια και αποτέλεσε τον αγαπημένο χώρο του John Lloyd Stevens, του ανθρώπου που πρωτοσυνάντησε τους χώρους αυτούς και τους έκανε γνωστούς στους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς του 19ου αιώνα. Κυρίαρχο αξιοθέατο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς, η πυραμίδα που αποκαλείται «το σπίτι του νάνου», χωρίς να υπολείπονται σε χάρη και επιβλητικότητα και τα υπόλοιπα κτίσματα.

Και η επόμενη επίσκεψή μας είναι αφιερωμένη στους Μάγια, αυτή τη φορά με το αρχαίο Καμπάχ (Kabah), ο δεύτερος μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος των Μάγια στο Γιουκατάν, μικρότερος μόνο του Ουξμάλ. Οι εξαιρετικές κατασκευές του χώρου με τα περίπλοκα λαξευμένα μωσαϊκά και τα ανάγλυφα αγάλματα φανερώνουν υψηλό επίπεδο  αρχιτεκτονικής τέχνης, όπως και τα συστήματα λεκάνης απορροής που εντοπίζονται ενσωματωμένα στις κατασκευές ώστε να λειτουργήσουν ως δεξαμενές, καθώς το νερό δεν ήταν ακριβώς δεδομένο στην περιοχή.

Συνεχίζουμε με προορισμό το αποικιακό κόσμημα της πολιτείας, τη Μέριδα, μια ζωντανή και πολύ ελκυστική πόλη. Πανέμορφα κτήρια της αριστοκρατίας των αποίκων, αγορές με είδη λαϊκής τέχνης που ξελογιάζουν με την ιδιαιτερότητά τους και τη φαντασία τους, μας παρασύρουν και μας καλούν να χαρούμε τη νυχτερινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΕΡΙΔΑ – ΤΣΙΤΣΕΝ ΙΤΖΑ – ΙΚΙΛ – ΚΑΝΚΟΥΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά από μια βόλτα στη Μέριδα συνεχίζουμε αφού έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε στο Γιουκατάν, που από μόνο του προσφέρει τόσα, όσα θα είχε να δώσει μια ολόκληρη χώρα. Πάμε λοιπόν στο Τσιτσέν Ιτζά, έναν από τους πλουσιότερους και σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο, μητρόπολη των Μάγια στην κλασική και μετακλασική περίοδο της ακμής τους. Αμέτρητοι ναοί χωμένοι μέσα στη ζούγκλα, το κυκλικό αστεροσκοπείο, το μεγαλύτερο γήπεδο του παιχνιδιού της μπάλας, οι χώροι των ανθρωποθυσιών και φυσικά η επιβλητική βαθμιδωτή πυραμίδα - ναός του Κουκουλκάν, μαρτυρούν το μεγαλείο της πόλης.

Έχοντας μυηθεί για τα καλά στα μυστικά του πολιτισμού των Μάγια, απολαμβάνουμε μπάνιο σε σενότα στο Ικκίλ, σε μια εσωτερική λίμνη με κρυστάλλινα νερά. Σε ένα ταξίδι Versus οι συγκλονιστικές εμπειρίες διαδέχονται η μία την άλλη! 

Συνεχίζουμε κατόπιν για το κοσμοπολιτικό Κανκούν ένα από τα πιο φημισμένα τουριστικά θέρετρα του κόσμου. Η τουριστική του ζώνη είναι μια στενή λωρίδα γης αρκετών χιλιομέτρων, που βρέχεται από τη μια πλευρά της από τη λιμνοθάλασσα και από την άλλη από τα σμαραγδένια νερά της Καραϊβικής. Εξαιρετικό σκηνικό για ώρες χαλαρής περιπλάνησης. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ: ΡΙΒΙΕΡΑ ΜΑΓΙΑ – επίσκεψη στο ΤΟΥΛΟΥΜ – Μπάνιο σε σενότα

Οι παραδεισένιες παραλίες των Μάγια

Ριβιέρα Μάγια ονομάζεται η περιοχή του Μεξικού που βρέχεται από την Καραϊβική.  Πρόκειται για ένα από τα πιο μαγευτικά κομμάτια της Καραϊβικής.

Κατά τους Μάγια, οι θεοί έδωσαν εντολή να δημιουργηθεί ο ουρανός, ο οποίος κάλυψε τη γη με φως. Από το φως ήρθε το νερό, που έδωσε ζωή στα δέντρα, τα οποία με την σειρά τους έγιναν σπίτι για τα πουλιά, που μετέφεραν τους σπόρους των λουλουδιών. Στη συνέχεια ήρθαν οι τάπιροι (ζωάκια του Γιουκατάν) και οι φασιανοί. Κάτω από το ατάραχο φως του φεγγαριού, αυτό το μοναδικό μέρος γέμισε με παραδείσια γνωρίσματα, για να το απολαμβάνει η ανθρωπότητα αιωνίως.

Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε και ένα από τα πιο ξακουστά μνημεία του πολιτισμού των Μάγια, το Τουλούμ, κτισμένο στις ακτές της Καραϊβικής. Πρόκειται για έναν τόπο, που συνδυάζει κατάλευκες, σαν αλάβαστρο αμμουδιές με φοίνικες και κρυστάλλινα νερά με τον αρχαίο πολιτισμό των Μάγια. Ο ναός τους βρίσκεται σε ένα λόφο ύψους 12 μέτρων πάνω από την Καραϊβική. Μετά την ξενάγησή μας στο Τουλούμ, μας περιμένει ακόμη μια εμπειρία με μπάνιο σε σενότα, ενώ θα έχουμε και χρόνο για χαλάρωση και κολύμπι. Αφεθείτε στη μαγεία των εκθαμβωτικών νερών και των ονειρεμένων κάτασπρων παραλιών με τους κοκκοφοίνικες, στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, στην καταπράσινη φύση που εκτείνεται πέρα από τον ορίζοντα και περάστε μοναδικές στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες σε αυτόν τον παράδεισο, ανάμεσα στα ίχνη των Μάγια…

Διανυκτέρευση στο Κανκούν.

14η ημέρα: ΚΑΝΚΟΥΝ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κανκούν από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού, ή Μέξικο Σίτι. H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. H Πόλη του Μεξικού είναι και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου: ο Γάλλος συγγραφέας Ρομπέρ Εσκαρπίτ περιέγραφε πολύ γλαφυρά τον ρυθμό της πληθυσμια­κής αύξησης, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Πα­ρίσι στο Μεξικό: «από τη στιγμή που απογειώνεται το αε­ροπλάνο μας μέχρι την ώρα που θα προσγειωθούμε θα υπάρχουν είκοσι χιλιάδες Μεξικανοί περισσότεροι»!

Άφιξη, μετα­φορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυ­κτέρευση.

15η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ: ξενάγηση – Παναγία Γουαδελούπης – Τεοτιχουακάν – Ανθρωπολογικό Μουσείο

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά ερχόμαστε στην περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό.

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. 

Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος IndianaJones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής.

Η περιήγησή μας στη μεξικανική πρωτεύουσα συνεχίζεται στην αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zo­calo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουρ­γικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοστι­τσλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτι­σμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου.

Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και εξωτερικά το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ). Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Καλών Τεχνών όπου μεταξύ άλλων θα δούμε έργα των Ριβέρα, Ορόσκο και Σικέιρος.

Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυ­στη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλ­λιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλ­λιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα.

Το σπίτι της, η Κάζα Ασούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σή­μερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Ακόμα, θα δούμε (εξωτερικά) το σπίτι όπου δολοφονήθηκε ο Λέων Τρότσκι ενώ θα σεργιανίσουμε και στη γειτονιά Κογιοακάν, από τις πιο γραφικές της πόλης!

Συνεχίζουμε στην πε­ριοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα ο­ποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κα­νάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι α­λέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρω­μες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμέ­νες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια!

Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

18η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3690 € 980 €
Twin Room 3690 € 980 €
Triple Room 3690 € 980 €
Single Room 4595 € 980 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3790 € 980 €
Twin Room 3790 € 980 €
Triple Room 3790 € 980 €
Single Room 4695 € 980 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3910 € 980 €
Twin Room 3910 € 980 €
Triple Room 3910 € 980 €
Single Room 4815 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4010 € 980 €
Twin Room 4010 € 980 €
Triple Room 4010 € 980 €
Single Room 4915 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4920 € 0 €
Twin Room 4920 € 0 €
Triple Room 4920 € 0 €
Single Room 5825 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5020 € 0 €
Twin Room 5020 € 0 €
Triple Room 5020 € 0 €
Single Room 5925 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

ΙΒ 3153

26/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

14:00

16:50

ΙΒ 6341

27/07/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

12:25

15:35

IB 6402

11/08/2023

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:05

13:55 +1

IB 3280

12/08/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
?φιξης

ΙΒ 3281

09/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

20:20

23:10

ΙΒ 6341

10/08/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

12:25

15:35

IB 6402

25/08/2023

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:05

13:55 +1

IB 3280

26/08/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

15:00

19:40

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* τοπικής κατηγοριοποίησης. Στις μικρές πόλεις, απλά κι ευχάριστα ξενοδοχεία. Στο Μέξικο Σίτι διαμένουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο Barcelo Reforma 5* και όχι σε υποδεέστερο. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*, στο Καμπέτσε και στο Παλένκε απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία. Στα ξενοδοχεία στο Μεξικό δεν πρέπει να αναζητάμε πολυτέλεια,  κυρίως στην επαρχία. Είναι απλά και ευχάριστα ξενοδοχεία, όπως και στην επαρχία της Γουατεμάλα. Στη Μαδρίτη διαμονή σε ξενοδοχείο 3* sup. με πρωινό.
 • Ημιδιατροφή (τα δείπνα, κυρίως στην επαρχία είναι σερβιριστό μενού 3 πιάτων).
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός  ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο           

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Φόροι που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: 60$ κατά άτομο.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι,  φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας , επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 980
 • Φόροι που κατά τη μετάβαση των συνόρων πληρώνονται τοπικά: $60 κατά άτομο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.

• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.

• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.

• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.

• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.

• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές.
Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα
και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας.
Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις.

 

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Μεξικό και Γουατεμάλα μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάστε για χρόνια. Μία εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο Τουλούμ, τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Μάγια που ατενίζει την Καραϊβική. Επιπροσθέτως, με την 18ήμερη διάρκειά μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες και στην Πόλη του Μεξικού, με εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.

Οι διαδρομές

Το Versus Travel, πιστό στα γεμάτα και ποιοτικά και διαφορετικά πρόγραμμα προγράμματα, αναζητά πάντα διαφορετικές διαδρομές, αυτές που θα μας δείξουν το πρωτόγονο που χάνεται. Έτσι για πολλά χρόνια έχει εισαγάγει την οδική μεταφορά από την Πόλη της Γουατεμάλας προς το Φλόρες (ή αντίστροφα). Μπορεί να είναι ακριβότερη επιλογή αλλά θα μας χαρίσει εμπειρίες, όπως η διανυκτέρευση στο Λιβινγκστον, Ρίο Ντούλσε το μοναδικό μέρος της Γουατεμάλα που βρέχεται από την Καραϊβική, με την ιδιαίτερη κουλτούρα των Ινδιάνων Γκαριφούνα, και μια διανυκτέρευση στο Κοπάν στην Ονδούρα με τον περίφημο αρχαιολογικό χώρο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις  ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus. Δημιουργήθηκε έτσι όπως το βλέπετε εδώ πριν από πάρα πολλά χρόνια και έχει πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα.

Με το Versus Travel παίρνετε πάντα περισσότερα!

 • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες πτήσεις για την Πόλη Γουατεμάλας και επιστροφή από Μέξικο Σίτι, χωρίς εσωτερική πτήση και πήγαινε-έλα στην Κεντρική Αμερική.
 • Επίσκεψη στο Τουλούμ τον συγκλονιστικό χώρο των Μάγιας τον μοναδικό που ατενίζει την Καραιβική.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο Κανκούν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Ριβιέρα Μάγια αλλά και να κάνουμε εκδρομή στο Τουλούμ.
 • Εμπειρία-πρόκληση! Μπάνιο σε εσωτερική λίμνη με καταπράσινα νερά, σε γνωστή σενότα της χερσονήσου Γιουκατάν.

?λλο ένα δείγμα της πληρότητας με την οποία το Versus Travel φτιάχνει τα προγράμματά του. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε σε μια ξενάγηση στο Μέξικο Σίτι και σε άλλη στις Πυραμίδες και την Παναγία της Γουαδελούπης. Το Versus Travel, πάντα κοντά στον ταξιδιώτη που τα θέλει όλα, έχει εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με επιπλέον εκδρομές μεγάλου κόστους όπως στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο. Έτσι έχουμε μια εκτεταμένη άποψη του Μέξικο Σίτι, αλλά και μιας μεγάλης περιοχής γύρω από αυτό.

Το ταξίδι αυτό αποτελεί έναν προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα με προσοχή στη λεπτομέρεια

 • To Versus Travel, πιστό στα πλήρη, ολοκληρωμένα και ποιοτικά προγράμματα, περιλαμβάνει extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Kάλο.

Το μοναδικό́ πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει αυθεντικά́ & απάτητα μέρη, όπως την οδική́ και εν πλω διαδρομή́ του Λίβινγκστον, το μοναδικό́ τμήμα της Γουατεμάλα που βρέχεται από́ την Καραϊβική́.

 • Το μοναδικό από τα αντίστοιχα προγράμματα της αγοράς που περιλαμβάνει διαμονή στην Ονδούρα και τον εξαίρετο αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Κοπάν.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, 5*. Στην Πό́λη του Μεξικού, μñóνο στο Versus, το πολυτελές ξενοδοχείο Barceló 5* ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Πόλης του Μεξικού. Δεν επιλέγουμε υποδεέστερο ξενοδοχείο 4*, που θα κάνει τη διαμονή σας δυσάρεστη. Στο Κανκούν χρησιμοποιούμε το εξαιρετικό ξενοδοχείο Presidente Intercontinental 5*. Στο Παλένκε και το Καμπέτσε, περιοχές χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, διανυκτερεύουμε σε πολύ όμορφα, μικρά, παραδοσιακά μεξικάνικα ξενοδοχεία από τα καλύτερα κάθε περιοχής. Στην Αντίγουα ξενοδοχείο 4*, ενώ στο Κοπάν και το Ρίο  Ντούλσε (Λίβινγκστον) είναι απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία, από τα καλύτερα της περιοχής. Η επιλογή των ξενοδοχείων έχει γίνει ύστερα από τη μεγάλη μας εμπειρία στην περιοχή και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο, έχουν τοπικό χρώμα και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Μην περιμένετε όμως πολυτελή́ διαμονή́, κυρίως στην επαρχί́α.
 • Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού. Μαζί του θα δείτε το πραγματικό Μεξικό, την κουλτούρα των ανθρώπων του και την καθημερινότητά τους. Θα σας μιλήσει για τους Μάγιας, τους Ατζέκους, τους Oλμέκους και θα σας διηγηθεί μύθους και δοξασίες.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Highlights

 • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν.
 • Εξερευνήστε μέσα στη ζούγκλα με την οργιώδη βλάστηση τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους του Παλένκε και του Τσιτσέν Ιτζά.
 • Περιηγηθείτε στο αποικιακό κόσμημα της πολιτείας Γιουκατάν, τη Μέριδα, και χαρείτε τη νυχτερινή της ατμόσφαιρα.
 • Περπατήστε στον αρχαιολογικό χώρο του Τικάλ, που είναι κυριολεκτικά κρυμμένος από πυκνή ζούγκλα.
 • Μπείτε στα άδυτα της Γουατεμάλας και φτάστε στο Λίβινγκστον, με τους μελανόχρωμους Γουατεμαλτέκοι.
 • Ανακαλύψτε τον αρχαιολογικό χώρο του Κοπάν στην Ονδούρα.
 • Νοιώστε τον αέρα άλλων εποχών στη σαγηνευτική Αντίγουα.
 • Πλεύστε στην πανέμορφη λίμνη Ατιτλάν.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μόνο στο Versus Travel σπάνιες πτήσεις για την Πόλη Γουατεμάλας και επιστροφή από Μέξικο Σίτι, χωρίς εσωτερική πτήση και πήγαινε-έλα στην Κεντρική Αμερική.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο Κανκούν για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Ριβιέρα Μάγια αλλά και να κάνουμε εκδρομή στο Τουλούμ.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

26/7, 9/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεξικό Γουατεμάλα Ονδούρα, Ο δρόμος των Μάγιας με πτήσεις για Γουατεμάλα | Ιούλιος - Αύγουστος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info