fb

Βολιβία, ωκεανός από αλάτι, έρημος Ατακάμα, Χιλή, ζούγκλα Αμαζονίου | 22.11.2023

Διάρκεια: 21 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να προσφέρει ταξιδιωτικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες, οργανώνει αυτό το πολύ ιδιαίτερο οδοιπορικό στη Χιλή και τη Βολιβία. Με άξονα τον πολιτισμό, την άγρια φύση του Αμαζονίου και τα απίστευτα τοπία που μας χαρίζουν τα γεωλογικά φαινόμενα στο Ουγιούνι και την έρημο Ατακάμα, το ταξίδι απευθύνεται σε ανθρώπους που απαιτούν την απόλυτη εξερεύνηση και που θέλουν να αναμετρηθούν με την αδάμαστη φύση. Για χάρη της περιπέτειας «θυσιάζουμε» την πολυτέλεια και τις ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, και ανακαλύπτουμε την ενδοχώρα της Βολιβίας και της Χιλής και ζούμε την αληθινή εμπειρία, σε ένα ταξίδι που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μνήμη μας. Το ταξίδι αυτό είναι ακριβώς από εκείνα που και η ίδια η διαδρομή, το ίδιο το «ταξίδι», αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία αλλά και ξεχωριστό πλεονέκτημα, παράλληλα με τον καθαυτό προορισμό. Δεν διασχίζουμε κάθε μέρα τέτοια «εξωγήινα» τοπία όπως στα υψίπεδα της Βολιβίας και τους αχανείς ερημικούς γίγαντες της Χιλής άλλωστε…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι πέρα από τα καθιερωμένα, που συνδυάζει τα πάντα. Θα ξεκινήσουμε από το Σαντιάγκο, την πρωτεύουσα της Χιλής, από όπου θα δούμε το Βαλπαραΐσο καθώς και τη Βίνια ντελ Μαρ. Από το Σαντιάγκο πετάμε για τη Βολιβία και τη Σάντα Κρους. Με νέα πτήση φτάνουμε μέχρι το Τρινιδάδ για να κάνουμε κρουαζιέρα στον ποταμό Ιμπάρε, πριν επιστρέψουμε στη Σούκρε για να φτάσουμε ως το θρυλικό Ποτοσί. Από εδώ οι αλυκές στο Ουγιούνι απέχουν ελάχιστα και εκεί ακριβώς κατευθυνόμαστε, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την έρημο Ατακάμα, στη γειτονική Χιλή, όπου μεταβαίνουμε στη συνέχεια, για να καταλήξουμε στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού και το Ικίκε, από όπου με εσωτερική πτήση επιστρέφουμε στο Σαντιάγκο για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα αξεπέραστο εξερευνητικό ταξίδι του Versus στα φυσικά θαύματα της Βολιβίας, στον Αμαζόνιο και τα εξωπραγματικά τοπία της ερήμου Ατακάμα στη Χιλή. Ένα πρόγραμμα γεμάτο δράση και περιπέτεια, πολιτισμό και ζούγκλα, πλούσια ιστορία και συναρπαστική μοντέρνα ζωή. Άρτια δομημένο, τέλεια σχεδιασμένο, απόλυτα ενημερωμένο σε ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει σε αυτή την απίθανη χώρα.

Ένα ταξίδι γεμάτο δυναμισμό και ενέργεια.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πτήσεις προς και από το Σαντιάγκο της Χιλής αλλά και εσωτερικές πτήσεις για Σάντα Κρους, Τρινιδάδ, και Σαντάγκο από το Ικίκε.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σαντιάγκο, στα καλύτερα διαθέσιμα σε Σάντα Κρους, Τρινιδάδ, Σούκρε, Ποτοσί και Ικίκε, σε ιδιαίτερα ξενοδοχεία στις Αλυκές Ουγιούνι (εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλάτι) και στην έρημο Όχο ντε Περδίς (εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ηφαιστειακή πέτρα). Στην επαρχία της Βολιβίας τα καταλύματα είναι πολύ περιορισμένα, έχουμε επιλέξει τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από το Σαντιάγκο: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ιμπάρε μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου.
 • Ξεναγήσεις στις αποικιακές πόλεις-κοσμήματα Σούκρε και Ποτοσί, που είναι μνημεία της UNESCO
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις φαντασμαγορικές Αλυκές Ουγιούνι
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Αβαρόα, με τις χρωματιστές ηφαιστειακές λίμνες και τα κόκκινα φλαμίνγκο.
 • Επίσκεψη στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο στην έρημο Ατακάμα.
 • Αστροπαρατήρηση στην έρημο Ατακάμα, μία από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για να απολαύσει κανείς τον νυχτερινό ουρανό.
 • Επίσκεψη στο θρυλικό Βαλπαραΐσο και τη Βίνια ντελ Μαρ.
 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους, που φυτρώνουν πάνω σε απολιθωμένα κοράλλια και φύκια μέσα στη λίμνη άλατος Ουγιούνι.
 • Επίσκεψη στην πόλη –φάντασμα Χάμπερστοουν στη Χιλή, μνημείο της UNESCO.
 • Έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα, εξαιρετικά καταρτισμένος στη Βολιβία.
 • Ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά, έκδοση του Versus Travel.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ (ΧΙΛΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Χιλή και την πρωτεύουσα Σαντιάγκο, πόλη που ίδρυσε ο Ντον Πέδρο ντε Βαλντίβια το 1541 1541 και σήμερα αποτελεί το οικονομικό και πολιτικό κέντρο αυτής της μακρόστενης σαν βέργα χώρας των Δυτικών Άνδεων. Μάλιστα η οροσειρά αυτή είναι που χωρίζει τη Χιλή γεωγραφικά και πολιτισμικά από τη Βραζιλία και την Αργεντινή, διαμορφώνει καίρια το κλίμα της και αποτελεί το μόνιμο φόντο στις φωτογραφίες των μεγάλων της πόλεων.

 

2η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ: ξενάγηση

Άφιξη στο Σαντιάγκο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, αρχίζουμε την ξενάγησή από τον λόφο του Αγίου Χριστόφορου, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης, που στεφανώνεται με το άγαλμα της Παναγίας της Ελεούσας. Περνάμε από τη συνοικία ΜπέλλαΒίστα - την Πλάκα του Σαντιάγκο - και από τη σύγχρονη συνοικία Βιτακούρα με εξαιρετική ρυμοτομία.

Η πόλη του μέλλοντος Αποκίντο είναι η επόμενη συνοικία που διασχίζουμε, πριν φθάσουμε στον ιππικό όμιλο, μια έκταση 74 εκταρίων που δίνει μια ανάσα στην πόλη. Περνώντας από την ιστορική λεωφόρο Δημοκρατίας, φθάνουμε στην κεντρική αρτηρία της πόλης, την Ο' Χίγκινς, που διακοσμείται με αγάλματα ηρώων και λόγιων και με μνημεία αφιερωμένα στους νεκρούς του πολέμου του Ειρηνικού του 1878.

Επόμενη στάση μας η πλατεία Συντάγματος και το Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα με την τόσο έντονη και φορτισμένη πολιτική ζωή κατά τα τελευταία χρόνια. Στη συνέχεια,  πεζοί διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης για να γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά της κτίρια, που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία του Σαντιάγκο: το Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης, το Δικαστικό Μέγαρο, το πρώην κτίριο της εφημερίδας «Ελ Μερκούριο» και το μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην πλατεία των Όπλων. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1749 και ολοκληρώθηκε το 1899, θα δούμε το Δημαρχείο του Σαντιάγκο, το Ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στο Λα Μονέδα, καθώς και το Μνημείο της Αμερικής, που είναι και το «χιλιόμετρο»» της πόλης.

Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και θαυμάζουμε το κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και την είσοδο του λόφου της Σάντα Λουτσία. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ: εκδρομή σε ΒΑΛΠΑΡΑΪΣΟ – ΒΙΝΙΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ

Μια πανέμορφη διαδρομή είναι το ιντερλούδιο στη σημερινή μας ημέρα. Οι κοιλάδες Κουρακαβή και Κασαμπλάνκα είναι κατάφυτες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο Χιλιανό κρασί, το καλύτερο της Αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Εξ΄ άλλου οι Χιλιανοί είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα γεωργικά τους προϊόντα.

Το Βαλπαραΐσο, ναυτική βάση των Ισπανών, έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Σήμερα είναι ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής και έχει κριθεί από την UNESCO θησαυρός παγκόσμιας κληρονομιάς. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, η «πάνω ρούγα» της οποίας είναι αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά του ομώνυμου κόλπου. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, κατοικίες βικτοριανής εποχής, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ.

Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού πολύ πιο κλασικό, με το Κοινοβούλιο της χώρας που μεταφέρθηκε εδώ με απόφαση του δικτάτορα Πινοσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το «Σχολείο Ελλάς», την πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το μνημείο της Νίκης.

Η πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία του Βαλπαραΐσο. Δεσπόζει το μνημείο του ναύαρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού. Η πλατεία στεφανώνεται με ένα επιβλητικό κτίριο στα χρώματα της θάλασσας. Περνώντας από αγάλματα που προσφέρθηκαν από ξένες χώρες στη Χιλή το 1910, στα εκατοντάχρονα της απελευθέρωσής της από τους Ισπανούς, οδεύουμε προς το Βίνια Ντελ Μαρ, το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο του Σαντιάγκο και της χώρας.

Μια καταπράσινη μικρή διαδρομή θα μας φέρει στο μουσείο Φονκ, όπου ένα άγαλμα Μοάι μας εισάγει στον πολιτισμό των Ραπανούι, των κατοίκων του Νησιού του Πάσχα. Πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί τόσο για την προέλευση του λαού, όσο και για την προέλευση των αγαλμάτων Μοάι. Τα εκθέματα του μουσείου ρίχνουν άπλετο φως στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Η εκδρομή μας συνεχίζεται στη Ρενιάκα, ένα ακόμα θέρετρο με εξαιρετικές παραλίες. Εδώ, εάν θέλετε, δοκιμάστε εξαίσιες θαλασσινές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια της περιοχής. Επιστροφή στο Σαντιάγκο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – πτήση για ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣ (ΒΟΛΙΒΙΑ): ξενάγηση

Πολύ νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τη Βολιβία και την πόλη της Σάντα Κρους, την «εμπορική» πρωτεύουσα της Βολιβίας, χτισμένη σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Η Σούκρε ονομάζεται «η Λευκή Πρωτεύουσα της Βολιβίας», χάρη στα λευκού χρώματος κεραμοσκεπή σπίτια του και το ιστορικό του κέντρο. Από το 1991 περιλαμβάνεται στο κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στους δρόμους της, θα δούμε σημαντικά κτίρια και θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας, το Μουσείο Recoleta καθώς και τις περίφημες εκκλησίες San Fransisco και La Merced. Στη συνέχεια θα μεταβούμε το κοιμητήριο, στο οποίο νεαροί ντόπιοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ξεναγώντας τους επισκέπτες σε μαυσωλεία ιστορικών προσωπικοτήτων της Βολιβίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣ – πτήση για ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη του Τρινιδάδ, χτισμένη στο οροπέδιο Μόχος. Η πόλη γειτνιάζει με τη ζούγκλα του Αμαζονίου και περιβάλλεται από δάση βροχής, ποτάμια και λίμνες. Θα κάνουμε μια βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό μας και θα μάθουμε αρκετά για το Τρινιδάδ που ιδρύθηκε κάποτε από Ιησουίτες μοναχούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ: ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΙΜΠΑΡΕ

Σήμερα το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή κρουαζιέρα στον Ποταμό Ιμπαρέ που ρέει κοντά στο Τρινιδάδ και περνάει μέσα από τη βολιβιανή ζούγκλα του Αμαζονίου. Κατά τη διάρκεια της πλεύσης, και της πεζοπορίας μας στα μονοπάτια της ζούγκλας, θα απολαύσουμε την άγρια φύση του ποταμού και τους δάσους. Θα δούμε ψάρια και εξωτικά πουλιά, σαύρες, αλιγάτορες, ποτάμιες χελώνες. Και στις εκβολές του ποταμού, στο δέλτα Μαμορέ, θα δούμε να χορεύουν γύρω μας τα πανέμορφα ροζ δελφίνια των ποταμών. Η βόλτα μας θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες. Στη διαδρομή θα δούμε επίσης τους κατοίκους της ζούγκλας που καλλιεργούν κακάο, γιούκα, μπανάνες και συρίνγκα (=πασχαλιές). Θα κάνουμε και μία στάση στο αιώνιο δέντρο Μαπάχο, στον οποίο φτιάχνουν τις φωλιές τους τα γιγάντια Μπάτος, πουλιά που ζουν μόνο στον Αμαζόνιο. Διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ.

 

7η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ: εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο ΤΣΟΥΤΣΙΝΙ

Μετά το πρωινό μας θα έρθουμε στο αρχαιολογικό χώρο Τσουτσίνι, περίπου 15 χλμ. από το Τρινιδάδ, για να δούμε τους περίπου 20.000 τεχνητούς λόφους που απλώνονται σε όλη την περιοχή, μάλλον αγνώστου προελεύσεως και χρησιμότητας…

Στην επιστροφή μας στο Τρινιδάδ θα έχουμε χρόνο για χαλαρή βόλτα στην πόλη. Το Τρινιδάδ είναι γνωστή και ως «η πόλη των μοτοσυκλετιστών», καθώς αυτό είναι το πιο δημοφιλές μέσο μετακίνησης στην πόλη. Θα δει κανείς παντού μοτοσυκλέτες, με τους ντόπιους να συνηθίζουν να μαζεύονται γύρω από την κεντρική πλατεία, ιδίως στο βραδάκι. Διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ.

 

8η ημέρα: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – πτήση για ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία σύντομη βόλτα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για να επιστρέψουμε στη Σάντα Κρους. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΣ – ΣΟΥΚΡΕ

Αφήνουμε τη Σάντα Κρους και ξεκινάμε οδικώς για την πρώτη αποικιακή πρωτεύουσα της Βολιβίας, τη Σούκρε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων στη Νότια Βολιβία. Η πόλη ιδρύθηκε το 1538 με την ονομασία Λα Πλάτα. Ονομάστηκε έτσι, λόγω των ορυχείων ασημιού που βρίσκονται στην περιοχή. Άκμασε και ισχυροποιήθηκε λόγω της εκμετάλλευσης του ασημιού.

Η Σούκρε ονομάζεται και Λευκή Πρωτεύουσα, χάρη στα λευκά κεραμοσκεπή κτίρια και στο ιστορικό κέντρο της. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, λόγω της πλούσιας ιστορίας, των ορυχείων και της αρχιτεκτονικής της.

Θα περπατήσουμε στην πόλη και θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας, τις περίφημες εκκλησίες Σαν Φρανσίσκο και Λα Μερσέδ και το Μουσείο Ρεκολέτα που χτίστηκε το 1601 ως γυναικεία μονή και φυλακές. Στο μουσείο εκτίθενται έργα τέχνης από την εποχή της αποικιοκρατίας και της ανεξαρτησίας, αρχαιολογικά ευρήματα και πολύτιμα κοσμήματα.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σούκρε.

 

10η ημέρα: ΣΟΥΚΡΕ – ΠΟΤΟΣΙ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Ποτοσί, ή αλλιώς το Ελ Ντοράντο του Ισπανικού Στέμματος που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Βολιβία. Η ευρύτερη περιοχή που θα επισκεφτούμε κατοικείται από την εποχή των Ίνκα. Όμως το ρολόι της ιστορίας της άρχισε ουσιαστικά να χτυπά στις αρχές του 17ου αιώνα, όταν ένας Ινδιάνος αποκάλυψε σε έναν κονκισταδόρ την ύπαρξη του Σουμάχ Όρκο, του λεγόμενου Αργυρού Βουνού.
Για τους επόμενους περίπου δύο αιώνες ολόκληρο το βουνό σκαβόταν εσωτερικά από τους Ισπανούς με σκοπό την εξόρυξη ασημιού. Συγκεκριμένα ο Πλούσιος Λόφος (=Σέρο Ρίκο) περιλαμβάνει 10.000 στοές, σκαμμένες από εκατομμύρια εργάτες που εργάζονταν νυχθημερόν σε άθλιες συνθήκες και πέθαιναν από εξάντληση ή κατολισθήσεις δίχως να τους δώσει σημασία κανείς… Ο λόγος; Να γεμίζουν απρόσκοπτα με ασήμι τα σεντούκια του ισπανικού στέμματος.
Οι ιθαγενείς αποκαλούσαν τα ορυχεία Σιντριβάνι του Ασημιού και τελικά το μέταλλο που έβγαινε από εκεί έφτανε να στρώσει δύο φορές την απόσταση από το Ποτοσί ως τη Μαδρίτη. Τα ασημένια νομίσματα (ρεάλ) που κόβονταν στο Νομισματοκοπείο του Ποτοσί τροφοδοτούσαν τις αγορές από την Αφρική έως τη Μέση Ανατολή και την Κίνα. Από το 1611 έως το 1825 τα ορυχεία του Ποτοσί ήταν το παγκόσμιο κέντρο εξόρυξης αργύρου και το αντικείμενο μιας χωρίς προηγούμενο εκμετάλλευσης. Το δε Ποτοσί ήταν η πολυπληθέστερη πόλη του Νέου Κόσμου, γεμάτη με θαυμάσια αποικιακά κτίρια και τεράστιες εκκλησίες.
Το σημερινό Ποτοσί είναι ένας γραφικός οικισμός: το ιστορικό κέντρο του είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Στην ξενάγησή μας στην πόλη, θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων την υπέροχη εκκλησία Σαν Λορένσο και το πρώην Νομισματοκοπείο και νυν Νομισματικό Μουσείο, όπου εκτίθεται, μεταξύ άλλων, και η ξύλινη μηχανή κοπής των ασημένιων αποικιακών νομισμάτων ρεάλ.
Διανυκτέρευση στο Ποτοσί.

11η ημέρα: ΠΟΤΟΣΙ – ΚΟΛΤΣΑΝΙ – ΟΥΓΙΟΥΝΙ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικώς από το Ποτοσί, με νότια κατεύθυνση, για τις Αλυκές Ουγιούνι, τη μεγαλύτερη φυσική αποθήκη άλατος στον κόσμο, με εκτιμώμενο απόθεμα 10 δισεκατομμύρια τόνους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη άλατος στον πλανήτη η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.653 μέτρων. Καθ’ οδόν θα απολαύσουμε το απόκοσμο θέαμα των αλυκών, που λαμπυρίζουν κατάλευκες μέσα στο ηφαιστειακό τοπίο της ερήμου.

Κομβικός οικισμός στην περιοχή είναι η ιστορική Πύλη του Αλατιού ή αλλιώς Κολτσάνι. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, 600 κατοίκων, χτισμένο από τα χρόνια της αποικιοκρατίας δίπλα στις αλυκές, με σκοπό την εκμετάλλευση του αλατιού. Στο χωριό υπάρχει Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Μουσείο Άλατος. Το Κολτσάνι κάθε χρόνο εμπορεύεται 25.000 τόνους αλατιού από τις αλυκές. Στο παρελθόν το εμπόριο ήταν ανταλλακτικό και η μεταφορά του επεξεργασμένου προϊόντος προς τις αγορές, γινόταν με λάμα. Τα ζώα φορτώνονταν με αλάτι, διένυαν 560 χλμ. μέχρι το κοντινότερο εμπορικό κέντρο, την πόλη Ταρίχα στη Νότια Βολιβία, κι από κει επέστρεφαν πίσω στο Κολτσάνι με φορτία φύλων κόκας (που θεωρούνταν φάρμακο για όλες τις ασθένειες), καλαμποκιού και άλλων ανταλλασσόμενων αγαθών. Σήμερα το εμπόριο και η μεταφορά του αλατιού γίνονται από τους συνεταιρισμούς της Βολιβίας και της Βραζιλίας.

Συνεχίζουμε την εξερεύνηση στις Αλυκές Ουγιούνι και να επισκεφτούμε το απίστευτο νησί Ινκαουάσι (=Σπίτι των Ίνκα), που ξεπηδάει μέσα από τη λευκή αλάτινη λίμνη, σχηματίζεται από απολιθωμένα κοράλλια και φύκια και είναι γεμάτο με γιγάντιους κάκτους.

Το νησί έχει έκταση 246 στρέμματα και είναι η κορυφή προϊστορικού ηφαιστείου που βγήκε στην επιφάνεια μιας τεράστιας προϊστορικής λίμνης περίπου 40.000 χρόνια πριν το σήμερα. Οι κάκτοι που καλύπτουν το Ινκαουάσι, φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα και ξεπερνούν σε ηλικία τα 100 χρόνια. Το θέαμα των πράσινων, τεράστιων φυτών, που υψώνονται πάνω στο νησί των απολιθωμένων κοραλλιών, μέσα στην κατάλευκη αλάτινη λίμνη Ουγιούνι, είναι κάτι μοναδικό. Θα απολαύσουμε λοιπόν το γεύμα μας στο εστιατόριο που υπάρχει πάνω στο νησί με θέα τους κάκτους και την κατάλευκη επιφάνεια του αλατιού.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Αλυκών του Ουγιούνι, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΟΥΓΙΟΥΝΙ – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΚΕΜΕΣ

Οι θαυμαστές δυνάμεις της φύσης είναι ασύλληπτες για τον ανθρώπινο νου· κι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ακόμα συνταρακτική εμπειρία που μας επιφυλάσσει αυτό το ταξίδι.

Σήμερα λοιπόν ταξιδεύουμε στις πιο απομονωμένες περιοχές της Βολιβίας, στα δυτικά της χώρας, με το υποτυπώδες οδικό δίκτυο αλλά και τις μαγικές εικόνες των ηφαιστείων, της ερήμου και των… πολύχρωμων λιμνών! Η διαδρομή μέσω του λεγόμενου «Γαλαξία της Αουακίσα» είναι εκπληκτική και θα τη χαρούμε, μέχρι να φτάσουμε στο Σαν Πέδρο ντε Κέμες, όπου και θα διανυκτερεύσουμε απόψε.

 

13η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΚΕΜΕΣ – ΛΙΜΝΕΣ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΒΟΛΙΒΙΑΣ – ΕΡΗΜΟΣ ΣΙΛΟΛΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ)

θα συνεχίσουμε για το ηφαίστειο Ογιάγκουε και θα δούμε ακόμα μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, όπως τις λίμνες Κανιάπα και Εντιόντα, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος των Άνδεων που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού.

Διασχίζουμε ένα σουρεαλιστικό τοπίο χωρίς βλάστηση, την έρημο Σιλόλι (Siloli), που περιστοιχίζεται από ψηλούς λόφους, και συνεχίζοντας σε αυτό το παράξενο τοπίο αντικρίζουμε ένα βραχώδη σχηματισμό που μοιάζει με πέτρινο δέντρο – οι ίδιοι οι ντόπιοι το αποκαλούν Πέτρινο Δέντρο (Árbol de piedra).

Φτάνουμε στο Εθνικό Πάρκο Αβαρόα, όπου υπάρχει και η διάσημη Λαγούνα Κολοράδα – το πιο παράξενο φυσικό φαινόμενο της Βολιβίας. Ουσιαστικά είναι μια ηφαιστειακή λίμνη άλατος, βάθους μικρότερου του 1 μέτρου, και έκτασης 60 τ.χλμ. Είναι, όπως το λέει και το όνομά της, κατακόκκινη, και περιέχει κατά τόπους κάτασπρες νησίδες βόρακα.

Στο παρελθόν οι ντόπιοι θεωρούσαν ότι το κόκκινο χρώμα της λίμνης προερχόταν από το αίμα των θεών και γι αυτό τη θεωρούσαν ιερή. Ωστόσο οι επιστήμονες διέλυσαν τις δοξασίες επισημαίνοντας ότι το χρώμα οφείλεται στα φύκια και στα μέταλλα που περιέχει το νερό. Το εντυπωσιακό επίσης είναι πως στην Κόκκινη Λίμνη ζουν και… κόκκινα φλαμίνγκο. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Αβαρόα. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΒΑΡΟΑ (ΟΧΟ ΝΤΕ ΠΕΡΔΙΣ) – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ (ΧΙΛΗ)

Είπαμε ήδη πως οι εκτάσεις που διασχίζουμε και τα τοπία που αντικρίζουμε είναι άκρως σουρεαλιστικά. Καθόλου παράδοξο λοιπόν μια έρημος σ’ αυτό το άκρως σουρεαλιστικό τοπίο να φέρει το όνομα του μέγιστου των σουρεαλιστών, του Ισπανού Σαλβαδόρ Νταλί! Ξεκινώντας λοιπόν τη μέρα μας, μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την περιοχή των γκέιζερ, στα 4.950 μ. υψόμετρο, για να παρατηρήσουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα που δημιουργεί δεκάδες γκέιζερ, με την έντονη μυρωδιά του θειαφιού να απλώνεται παντού στον αέρα. Αν το… λέει η καρδούλα σας, μπορείτε να κάνετε και ένα θερμό μπάνιο στις φυσικές θερμοπηγές, σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 280ο έως 300οC! Στη συνέχεια θα περάσουμε στην Έρημο Νταλί, θα δούμε τους περίφημους, ακανόνιστους γεωλογικούς σχηματισμούς, πριν περάσουμε τα σύνορα και μπούμε στη Χιλή. Φτάνοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα (San Pedro de Atacama), θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ: εκδρομή στο ΣΑΛΑΡ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΤΟΚΟΝΑΟ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΧΕΡΕΣ

Λόγω της πυκνότητάς του, το να επιπλέεις σε αλμυρό νερό είναι πάντα πιο εύκολο από το να το κάνεις σε γλυκό νερό. Φανταστείτε λοιπόν αυτή την εμπειρία στη μέση μιας αλυκής! Αυτό είναι αναμφίβολα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθούμε στην πιο ξηρή έρημο στον κόσμο.

Ξεκινάμε λοιπόν για το Σαλάρ ντε Ατακάμα, μια όμορφη λιμνοθάλασσα με τιρκουάζ νερά που περιβάλλεται από κρυστάλλους αλατιού διαφόρων σχημάτων. Είναι εδώ, στη λιμνοθάλασσα Cejar όπου μπορείτε να επιπλεύσετε εύκολα απολαβάνοντας μια διασκεδαστική και χαλαρωτική εμπειρία!

Συνεχίζουμε για το Τοκονάο, μια πόλη των Άνδεων γνωστή για τους τεχνίτες της Ατακάμα που αφοσιώνονται στην εργασία με ηφαιστειακή πέτρα. Θα ξεναγηθούμε στην πλατεία της πόλης με το καμπαναριό του 1750 και θα συνεχίσουμε προς την κοιλάδα της Χερές, όπου θα εκτιμήσουμε την ομορφιά του Τοκονάρες, ένα φαράγγι που, χάρη στο μικροκλίμα και τα νερά που κατεβαίνουν από την οροσειρά, είναι πολύ εύφορο και μετατρέπει τον τομέα σε έναν από τα πιο πράσινα μέρη στον κόσμο!

Τέλος, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Λαγκούνα Τσάτσα με το Εθνικό Καταφύγιο Λος Φλαμένκος: τα διάφορα είδη πουλιών, το χρώμα των φλαμίνγκο, το βαθύ μπλε του ουρανού της Ατακάμα, τα ύψη των ηφαιστείων των Άνδεων και το κόκκινο ηλιοβασίλεμα ζωγραφίζουν μια τέλεια εικόνα για το τελευταίο βήμα αυτής της εκδρομής.

Επιστροφή στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ: θερμοπίδακες Ελ Τάτιο

Σήμερα μας περιμένει πρωινό ξύπνημα, καθώς θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας την ώρα που θα ανατέλλει ο ήλιος, για να πλησιάσουμε εκ νέου τις Άνδεις και να φτάσουμε εγκαίρως στο περίφημο οροπέδιο θερμοπιδάκων Ελ Τάτιο, μια γυμνή κοιλάδα με αναρίθμητα γκέιζερ κοντά στα σύνορα με τη Βολιβία. Και εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το μπάνιο μας στις θερμές πηγές της περιοχής, αλλά και να παρατηρήσουμε με την ησυχία μας τη βλάστηση σ’ αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά των Άνδεων. Επιστρέφοντας στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα παρατηρούμε τη θέα στο ηφαίστειο Πουτάμα και την οροσειρά Τοκορπούρι, ενώ θα κάνουμε μια στάση και στο χωριό Ματσούκα με τα χαρακτηριστικά σπίτια της χιλιανής ερήμου, αλλά και τα αλπάκας να κυκλοφορούν μέσα στο χωριό. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. Διανυκτέρευση.

Προσοχή: Η εκδρομή στους Θερμοπίδακες Τάτιο και στο Ματσούκα, λόγω υψομέτρου δεν συνίσταται σε άτομα με προβλήματα υγείας. Επίσης τις πρωινές ώρες λόγω υψομέτρου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή (φτάνει στους -20ο C). Γι αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα.

 

17η ημέρα: 17η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ: νυχτερινή παρατήρηση του ουρανού της Ατακάμα

Ελεύθερος χρόνος στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. Ακολουθεί μία ακόμη, νυχτερινή αυτή τη φορά, ξενάγηση. Θα κάνουμε μία βόλτα στα… αστέρια του ουρανού της Ατακάμα. Το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα θεωρείται ως η καλύτερη περιοχή στον κόσμο για αστροπαρατήρηση χάρη στον πεντακάθαρο ουρανό της! Παρατηρητές του νυχτερινού ουρανού και φωτογράφοι έχουν όνειρο ζωής να βρεθούν εδώ και να απολαύσουν τα αστέρια και τα ουράνια σώματα που εδώ διακρίνονται με γυμνό μάτι καλύτερα από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη μας. Ο ουρανός της ερήμου, είναι πάντα πεντακάθαρος, χωρίς σύννεφα και χωρίς φωτορύπανση. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να δούμε εντυπωσιακά πολλά αστέρια, συναστρίες, αστερισμούς… Μιλάμε για ένα πρωτόγνωρο υπερθέαμα. Η παρατήρησή μας θα αρχίσει με γυμνό μάτι. Θα μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε τα μεγάλα αστέρια και τους αστερισμούς.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ουρανό σαν πυξίδα. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον αστρικό χάρτη. Εν συνεχεία θα παρατηρήσουμε με τηλεσκόπιο, θα δούμε τους πλανήτες μεμονωμένα και θα τραβήξουμε αστρικές φωτογραφίες.

Διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΝΤΕ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΔΑΣΗ ΤΑΜΑΡΟΥΓΚΟ – ΠΙΝΤΑΔΟΣ – ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΤΑΚΑΜΑ – ΙΚΙΚΕ

Αναχωρούμε για το Ικίκε, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Χιλής. Στη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα δάση Ταμαρούγκο και θα κατευθυνθούμε στην τοποθεσία Πιντάδος («Οι Ζωγραφισμένοι»), με τα περισσότερα από 350 προ-ισπανικά γεωγλυφικά - γεωμετρικά σχήματα, ζωόμορφες και ανθρωπόμορφες φιγούρες, πάνω σε μία πλαγιά με κλίση 45 μοιρών. Οι μυστηριώδεις αυτές απεικονίσεις χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα μ.Χ. και εκτείνονται σε μήκος 5 χιλιομέτρων!
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε επίσης το εγκαταλελειμμένο από τη δεκαετία του 1940 εργοστάσιο νίτρου στο πάλαι ποτέ οικονομικό κέντρο της περιοχής και νυν πόλη - φάντασμα, το Χάμπερστοουν, που από το 2005 βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Θα πάμε επίσης στην τοποθεσία Σέρρο Ουνίτα, όπου θα δούμε τον περίφημο «Γίγαντα της Ατακάμα» (Gigante de Atacama). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανθρωπόμορφη αναπαράσταση του κόσμου, που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών θεωριών για τη σημασία της: για πολλούς αντιπροσωπεύει μάλλον κάποιο ιερό πρόσωπο των Ινδιάνων ή μια θεότητα, ενώ το γεγονός ότι η ύψους 119 μέτρων φιγούρα μοιάζει με αστροναύτη, έχει εγείρει εικασίες για επισκέψεις εξωγήινων. Η μήκους 86 μέτρων απεικόνιση πλαισιώνεται από άλλες 20 φιγούρες και σχήματα, που εδώ και αρκετούς αιώνες «εντυπώθηκαν» στα ξηρά εδάφη του τόπου αυτού.
Άφιξη στο Ικίκε, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

19η ημέρα: ΙΚΙΚΕ – πτήση για ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στο Ικίκε, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το τοπικό μουσείο, την κεντρική πλατεία με τα κτίρια που θυμίζουν τον πλούτο που υπήρχε κάποτε στην πόλη, χάρη στις εξαγωγές γκουανό και νίτρου που γίνονταν από το λιμάνι της, όπως το Δημοτικό Θέατρο (1890) και τον Πύργο του Ρολογιού (1877), καθώς επίσης και τα παλιά ξύλινα σπίτια της.
Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα της Χιλής, το Σαντιάγκο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

20η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

21η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Plaza San Fransisco 5* στο Σαντιάγκο. Οι υπόλοιπες διανυκτερεύσεις πραγματοποιούνται στην επαρχία της Βολιβίας και της Χιλής όπου η τουριστική υποδοχή δεν είναι ανεπτυγμένη. Μένουμε στα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα των περιοχών αυτών.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από το Σαντιάγκο: πρωινό).
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στο Περού. 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά VersusTravel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 30 $.

Δεν περιλαμβάνονται (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090
 • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 30 $.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στη Βολιβία.
Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + πτυσσόμενο κρεβάτιΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα αξεπέραστο εξερευνητικό ταξίδι του Versus στα φυσικά θαύματα της Βολιβίας, στον Αμαζόνιο και τα εξωπραγματικά τοπία της ερήμου Ατακάμα στη Χιλή. Ένα πρόγραμμα γεμάτο δράση και περιπέτεια, πολιτισμό και ζούγκλα, πλούσια ιστορία και συναρπαστική μοντέρνα ζωή. Άρτια δομημένο, τέλεια σχεδιασμένο, απόλυτα ενημερωμένο σε ό,τι πιο καινούργιο υπάρχει σε αυτή την απίθανη χώρα.

Ένα ταξίδι γεμάτο δυναμισμό και ενέργεια.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πτήσεις προς και από το Σαντιάγκο της Χιλής αλλά και εσωτερικές πτήσεις για Σάντα Κρους, Τρινιδάδ, και Σαντάγκο από το Ικίκε.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σαντιάγκο, στα καλύτερα διαθέσιμα σε Σάντα Κρους, Τρινιδάδ, Σούκρε, Ποτοσί και Ικίκε, σε ιδιαίτερα ξενοδοχεία στις Αλυκές Ουγιούνι (εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλάτι) και στην έρημο Όχο ντε Περδίς (εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ηφαιστειακή πέτρα). Στην επαρχία της Βολιβίας τα καταλύματα είναι πολύ περιορισμένα, έχουμε επιλέξει τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από το Σαντιάγκο: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ιμπάρε μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου.
 • Ξεναγήσεις στις αποικιακές πόλεις-κοσμήματα Σούκρε και Ποτοσί, που είναι μνημεία της UNESCO
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στις φαντασμαγορικές Αλυκές Ουγιούνι
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Αβαρόα, με τις χρωματιστές ηφαιστειακές λίμνες και τα κόκκινα φλαμίνγκο.
 • Επίσκεψη στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο στην έρημο Ατακάμα.
 • Αστροπαρατήρηση στην έρημο Ατακάμα, μία από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για να απολαύσει κανείς τον νυχτερινό ουρανό.
 • Επίσκεψη στο θρυλικό Βαλπαραΐσο και τη Βίνια ντελ Μαρ.
 • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό νησί με τους εκατονταετείς γιγάντιους κάκτους, που φυτρώνουν πάνω σε απολιθωμένα κοράλλια και φύκια μέσα στη λίμνη άλατος Ουγιούνι.
 • Επίσκεψη στην πόλη –φάντασμα Χάμπερστοουν στη Χιλή, μνημείο της UNESCO.
 • Έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα, εξαιρετικά καταρτισμένος στη Βολιβία.
 • Ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά, έκδοση του Versus Travel.

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Highlights

 • Εξερευνήστε το Σαντιάγκο, την κοσμοπολίτικη αλλά και γεμάτη αντιθέσεις πρωτεύουσα της Χιλής.
 • Ατενίστε τον θρυλικό λόφο του Ποτοσί με τα απίστευτα πλούσια ορυχεία.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Ιμπάρε, στην Αμαζονία.
 • Η έρημος από αλάτι στο Σαλάρ ντε Ουγιούνι, στα υψίπεδα της Βολιβ
 • Διανυκτερεύουμε σε πολύ ιδιαίτερα ξενοδοχεία στις Αλυκές Ουγιούνι (εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλάτι) και στην έρημο. 
 • Τα απίστευτα χρώματα στις λίμνες στα υψίπεδα της Βολιβίας.
 • Η έρημος Ατακάμα με τα εξωπραγματικά τοπία.
 • Το θέαμα αλλά και η αίσθηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
 • Οι διαδρομές ανάμεσα στη Βολιβία και τη Χιλή, με τα απίστευτα τοπία να εναλάσσονται διαρκώς.
 • Το Βαλπαραΐσο του Πάμπλο Νερούδα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πτήσεις προς και από το Σαντιάγκο της Χιλής αλλά και εσωτερικές πτήσεις για Σάντα Κρους, Τρινιδάδ, και Σαντάγκο από το Ικίκε.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από το Σαντιάγκο: πρωινό)

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Χάρτης Ταξιδιού Βολιβία, ωκεανός από αλάτι, έρημος Ατακάμα, Χιλή, ζούγκλα Αμαζονίου | 22.11.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info