fb

Πανόραμα Πορτογαλίας με Καστίλη | 13.04.2023, 04.06.2023, 18.06.2023

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1259€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το πλούσιο πρόγραμμα που συνδυάζει έναν πλήρη γύρο της Πορτογαλίας με τις ισπανικές περιφέρειες της Καστίλης και της Εστρεμαδούρα, ξεκινώντας από το Πόρτο και καταλήγοντας στη Σαλαμάνκα. Ένα ταξίδι με όλα τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής και πολιτιστικής Ευρώπης του Versus, με εξαιρετικό αρχηγό και με συνεχή προσθήκη νέων επισκέψεων, όπως το Πάρκο των Εθνών και τον Εθνικό Δρυμό Μπουσάκο, το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει μια ποιοτική διαφυγή από την καθημερινότητά σας. Με διανυκτέρευση στην πανέμορφη Σαλαμάνκα και στη ρωμαϊκή Μέριδα και επαρκή χρόνο για να ανακαλύψουμε την Καστίλη και την Εστρεμαδούρα, όπως το Κάθερες, την πόλη-κόσμημα της Εστρεμαδούρα αλλά και χωρίς περικοπή διανυκτερεύσεων από την πανέμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα Λισαβόνα (4 διανυκτερεύσεις) και με εκδρομές εντός της τιμής (που συνήθως δίνονται προαιρετικά), ώστε να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα, σας προτείνουμε το ταξίδι αυτό σε δύο χώρες με σπουδαία ιστορία, με λαούς φιλόξενους, µε έντονο το μεσογειακό ταπεραμέντο και με πανέμορφο φυσικό σκηνικό.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα οδοιπορικό στην Πορτογαλία και στην Καστίλη και την Εστρεμαδούρα της Ισπανίας. Ξεκινάμε από τη χώρα του Πεσσόα, με πρώτο σταθμό το Πόρτο, το μεγάλο λιμάνι του βορρά. Συνεχίζουμε με τις κοντινές πόλεις στο Πόρτο, Μπράγκα και Γκιμαράες. Συνεχίζουμε με το Μπουσάκο με τον εθνικό δρυμό και το ανάκτορο – ξενοδοχείο και το Αβέιρο, τη «Βενετία της Πορτογαλίας», για να φτάσουμε στην υπέροχη Κοΐμπρα. Ερχόμαστε στη Φάτιμα που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας, και την Τόμαρ των Ναϊτών, πριν φτάσουμε στην πρωτεύουσα Λισαβόνα και το Πάρκο των Εθνών. Εξερευνούμε την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, απ’ όπου επίσης επισκεπτόμαστε το ρομαντικό χωριό Σίντρα, το όμορφο ψαροχώρι Κασκάις, το Ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, και το παραθαλάσσιο θέρετρο Εστορίλ. Απολαμβάνουμε την υπέροχη Έβορα πριν συνεχίσουμε στην Ισπανία με πρώτο σταθμό τη ρωμαϊκή Μέριδα στην περιφέρεια της Εστρεμαδούρα. Απολαμβάνουμε το μεσαιωνικό Κάθερες και καταλήγουμε στη «χρυσή» Σαλαμάνκα όπου ολοκληρώνουμε τις περιηγήσεις μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία και στην Καστίλη, σωστά οργανωμένο και με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

Γνωρίστε τις αυθεντικές γωνιές της Ιβηρικής χερσονήσου, με επιλεγμένη διαμονή στην πόλη-διαμάντι της Καστίλης, τη Σαλαμάνκα και το μεσαιωνικό Τολέδο, και εκτεταμένες ξεναγήσεις στη χώρα του Πεσσόα από εξειδικευμένο αρχηγό!

 

Ειδικότερα:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Πόρτο και επιστροφή από Μαδρίτη.
 • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Έτσι περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία στην Κοΐμπρα
 • Μία διανυκτέρευση στην Καστίλη, στη Σαλαμάνκα, και μία διανυκτέρευση στη Μέριδα, στην ισπανική περιφέρεια της Εστρεμαδούρα.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • στο Πόρτο: Porto Palacio & Spa 5* ή στο Crowne Plaza Porto 5*
  • στην Κοΐμπρα: Vila Gale Coimbra 4* sup.
  • στη Λισαβόνα: το κεντρικό The Editory Riverside 5* ή το ανακαινισμένο Sana Malhoa 4* sup.
  • στη Μέριδα: Meride Medea 4*
  • στη Σαλαμάνκα: Catalonia Plaza Mayor 4* ή Artheus Carmelitas 4*.
 • Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας σε Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ, που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
 • Επίσκεψη στο Κάθερες, την πόλη-διαμάντι της ισπανικής Εστρεμαδούρα.
 • Επισκεπτόμαστε το Πάρκο των Εθνών, ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου.  
 • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος  αρχηγός στην Πορτογαλία.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΟΡΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιά­μεσου σταθμού για το Πόρτο, η πιο δυναμική οικονομικά μητρόπολη της χώρας. Παγκοσμίως φημισμένο για τα περί­φημα κρασιά του, την κοιλάδα του ποταμού Ντούρο, την μο­ναδική αρχιτεκτονική και τα μνημεία της, το Πόρτο είναι μία υπέροχη πόλη, ένα ανοικτό υπαίθριο μουσείο.

Θα τη γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε και θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της, μεταξύ των οποίων τον Κα­θεδρικό Ναό, το νεοκλασικό Χρηματιστήριο (Palácio da Bolsa) και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Εάν υπάρξει χρόνος θα προσπαθήσουμε να επισκεφθούμε τα κελάρια της Villa Nova de Gaia για να γευτούμε το διάσημο κρασί Πόρτο.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση στο Πόρτο.

 

2η ημέρα: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΠΟΡΤΟ

Σήμερα θα επισκεφθούμε μια από τις πιο «πράσινες» περιο­χές της Πορτογαλίας, την περιοχή Μίνιο (Minho). Πρώτος σταθμός της διαδρομής μας θα είναι η Μπράγκα (Braga), όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Ιερό του Ιησού, που παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία του ρυθμού μπαρόκ. Όπως θα διαπιστώσουμε, η Μπράγκα είναι μια πόλη όπου η θρησκευτική της ταυτότητα διακρίνεται ανεξί­τηλη στην προσωπικότητά της. Όχι τυχαία, οι Πορτογάλοι έ­χουν ένα πολύ ωραίο ρητό που λέει: «Η Κοΐμπρα τραγουδάει, η Μπράγκα προσεύχεται, η Λισαβόνα επιδεικνύεται και το Πόρτο δουλεύει»…

Δεύτερη στάση μας για σήμερα είναι η πόλη Γκιμαράες (Guimaraes), το λίκνο του πορτογαλικού έθνους. Είναι η γενέτειρα πόλη της πορτογαλικής εθνικότητας, καθώς εδώ γεννήθηκε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, ο Αλφόνσο Α’. Θα δούμε (εξωτερικά) το Palacio Ducal, το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέ­ντρο, τα οποία αποτελούν και Μνημεία Ιστορικής Κληρονο­μιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Πόρτο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΠΟΡΤΟ – ΑΒΕΪΡΟ – ΜΠΟΥΣΣΑΚΟ – ΚΟΪΜΠΡΑ

Αφήνουμε σήμερα το Πόρτο και κατευθυνόμαστε προς νότο, με τελικό μας προορισμό την πρωτεύουσα Λισαβόνα. Η πρώτη μας στάση είναι στην πόλη των καναλιών, ή «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο (Aveiro), όπου θα θαυμάσουμε τις χαριτωμένες βάρκες «moliceiros», που μοιάζουν με τις παραδοσιακές γόνδολες της Βενετίας. Εδώ επίσης θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό «ovos moles» που είναι φτιαγμένο από κρόκους αυγών και ζάχαρη. 

Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας είναι ο Εθνικός Δρυμός του Μπουσάκο (Buçaco), όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– παλιό Μοναστήρι Καρμελιτών μοναχών με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την Κοΐμπρα. Η Κοΐμπρα διαθέτει ένα από τα πιο παλιά πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπου θα πάμε για να δούμε την υπέροχη βιβλιοθήκη του σε μπαρόκ στυλ,  στην άνω πόλη. Ερχόμαστε επίσης στην παλιά πόλη  όπου θα περπατήσουμε στα σοκάκια της για να καταλήξουμε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού όπου είναι θαμμένος και ο 1ος βασιλιάς ιδρυτής της χώρας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι βγείτε βόλτα για να γνωρίσετε την όμορφη και ζωντανή αυτή πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΟΪΜΠΡΑ – ΦΑΤΙΜΑ – ΤΟΜΑΡ – ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ – ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Ξεκινάμε σήμερα για τη Λισαβόνα, με πολλούς και εν­διαφέροντες σταθμούς στη διαδρομή μας. Πρώτος σταθμός μας το χωριό Φάτιμα (Fátima), που φημίζεται για τις περισσότερες «εμφανίσεις» της Παναγίας (μετά την πρώτη εμφάνισή της το 1917). Λέγεται ότι παρουσιάστηκε την πρώτη φορά σε τρία μικρά παιδιά που φύλαγαν τα πρό­βατα των οικογενειών τους. Θα δούμε το Παρεκκλήσι Των Εμ­φανίσεων και τη Βασιλική της Φάτιμα.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε για την πόλη Τόμαρ (Tomar), η ανάπτυξη της οποίας είναι στενά συνδεδεμένη με την τάξη των Ναϊτών. Ή­ταν ο Dom Gualdim Pais, ο πρώτος Μέγας Διδάσκαλος της Τάξης αυτής, που ίδρυσε το κάστρο και το υπέροχο μονα­στήρι του Χριστού μέσα σε αυτό. Είναι το στολίδι της πόλης και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Καθώς φτάνουμε στη Λισαβόνα θα έρθουμε στο περί­φημο Πάρκο των Εθνών, που δημιουργήθηκε για την EXPO της Λισαβόνας το 1998.  Γείτονας του ποτάμου Τάγου και με επέκταση 50.000 στρεμμάτων, το Parque das Nações είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σύγ­χρονης πορτογαλικής αρχιτεκτονικής.

Φτάνουμε λοιπόν στη Λισαβόνα όπου αφού τακτοποιη­θούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ (πανοραμική ξενάγηση)

Θα ξεκινήσουμε την ανακάλυψη της πορτογαλικής πρωτεύ­ουσας από το Parque  Eduardo VII (το μεγαλύ­τερο πάρκο του κέντρου της πόλης): από το επάνω μέ­ρος του έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε, κυριολεκτικά,  τη Λισαβόνα «στα πόδια μας».

Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας παίρνοντας από την Πλατεία Marques de Pombal, ένα από τα πιο διάσημα μνη­μεία της πόλης, αφιερωμένη στον Πορτογάλο πρω­θυ­πουργό που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον σεισμό του 1755.

Διασχίζοντας την Avenida da Liberdade (Λεωφόρος της Ελευθέριας), γνωστή και ως Ηλύσια Πεδία της πορ­τογαλι­κής πρωτεύουσας, η πιο σικ και ακριβή της πό­λης, θα κα­τευθυνθούμε προς τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής Μπάιξα (το εμπορικό κέντρο της Λισαβόνας), ό­που θα δούμε την πλατεία Rossio.

Συνεχίζοντας την πορεία μας θα περάσουμε από το νε­ογοτ­θικό ασανσέρ Santa Justa, και θα καταλήξουμε στην Πλα­τεία Εμπορίου, εκεί που ο ποταμός Τάγος α­γκαλιάζει την Λι­σαβώνα. Η Praça do Comércio  είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας και μια από τις με­γαλύτερες στην Ευρώπη, το κέντρο ουσιαστικά της Πορτογαλίας, καθώς εδώ βρί­σκονται μερικά από τους σημαντικότερους οργανισμούς της κεντρικής πορτο­γαλικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής μας, θα έχουμε την ευκαι­ρία να δούμε μερικά από τα ιστορικά κτίρια και μνημεία της πόλης των επτά λόφων, όπως το Parlamento (κοινοβού­λιο), τη βασιλική της Estrela, τη γέφυρα 25 de Abril.

Στο τέ­λος της επίσκεψής μας θα καταλήξουμε στην  ι­στορική πε­ριοχή του Μπελέμ, όπου πολλοί θαλασσο­πόροι εξερευνη­τές ξεκίνησαν τα ταξίδια τους. Θα επι­σκεφθούμε τρία από τα σπουδαιότερα μνημεία της, τον πύργο του Μπελέμ, το μοναστήρι των Ιερονυμητών (Mosteiro dos Jerónimos) και το Μνημείο των Ανακαλύ­ψεων (Padrão dos Descobrimentos).  Τα δύο πρώτα έ­χουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονο­μιάς από την UNESCO. Ο Πύργος του Μπελέμ χτίστηκε το 1515 ως φρούριο στην εί­σοδο του λιμανιού της πό­λης και παρουσιάζει στην αρχιτε­κτονική του αρκετά Μα­ροκινά στοιχεία.

Ο ναός των Ιερονυ­μητών είναι το εντυ­πωσιακότερο σύμβολο της πορτογαλι­κής δύναμης και πλούτου της περιόδου των θαλάσσιων α­νακαλύψεων. Εδώ, πέρασε το τελευταίο του βράδυ ο Βάσκο ντε Γκάμα, προσευχόμενος για ούριο άνεμο, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του προς τις Ινδίες. Επίσης σήμερα θα επι­σκεφ­θούμε και το μουσείο με τις αυτοκρατορικές άμα­ξες.

Για το βράδυ προτείνουμε να α­πολαύσετε γνήσια τρα­γούδια φάδο (fado), τα πορτογα­λικά τραγούδια της μοίρας. Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την α­πολαυστική αυτή μέρα.

Διανυ­κτέρευση.

** Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμ­βου­λίου της Λισαβόνας, τα τουριστικά λεωφορεία έ­χουν ειδι­κούς χώρους στάθμευσης. Επομένως το με­γαλύτερο μέ­ρος της επίσκεψης είναι πανοραμικό.

 

6η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ: ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΜΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ - ΕΣΤΟΡΙΛ – ΚΑΣΚΑΪΣ

Πρωινή αναχώρηση για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκ­δρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της περιοχής  της Λι­σαβόνας. Πρώ­τος μας σταθμός η πανέμορφη Σί­ντρα. Πρόκειται για μία πανέμορφη κωμόπολη σε μι­κρή απόσταση από τη Λισα­βόνα, πνιγμένο στο πρά­σινο. Στο παρελθόν, αποτελούσε τον καλοκαιρινό προορισμό των Βασιλιάδων, ενώ σή­μερα είναι ένας από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορι­σμούς στην Ευρώπη. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά ιστορικά κτίρια και παλάτια. Στο κέντρο της Σίντρα, που σηματοδοτεί το τοπίο με την αδιαμφισβήτητη σιλου­έτα των δύο κωνικών καμινάδων που στεφανώνουν τη βα­σιλική κουζίνα, βρίσκεται το μοναδικό παλάτι που διήρκεσε ολόκληρη την ιστορία της Πορτογαλίας το Παλάτι Νάσιο­ναλ ντε Σίντρα (επίσκεψή).

Ανάμεσα στη Σίντρα και το Κασκάις βρίσκεται το α­κρωτή­ριο Κάμπο ντα Ρόκα (Cabo da Roca). Είναι το δυτικότερο σημείο της Πορτογαλίας  και ευρωπαϊκής ηπείρου.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας επισκεπτόμενοι δύο από τους πιο δημοφιλές προορισμούς διακοπών της ευ­ρωπαϊκής ελίτ στο 19ο αιώνα, και καταφύγιο για πλού­σιες οικογένειες κατά την διάρκειά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου: τα κοσμικά παραθαλάσσια, το Κασκάις και το Εστορίλ (γνωστό επί­σης και για το καζίνο του).

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λισαβόνα. Διανυκτέρευση.

**Η συγκεκριμένη εκδρομή στη Σίντρα και στο Κα­σκάις εί­ναι συνήθως προαιρετική στα διάφορα προ­γράμματα. Στο Versus περιλαμβάνεται ΕΝΤΟΣ της τι­μής.

7η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ: Προαιρετική εκδρομή στα χωριά ΚΙΝΤΑ ΝΤΟΣ ΛΟΥΡΙΝΤΟΣ – ΟΜΠΙΝΤΟΥΣ – ΑΛΚΟΥΜΠΑΣΑ – ΝΑΖΑΡΕ

Ημέρα ελεύθερη για βόλτα στην πόλη. Επίσκεψη σε μνημεία και μουσεία και ψώνια στα καταστήματα. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική εκδρομή.

Προαιρετική εκδρομή: Σήμερα θα απολαύσουμε τις ομορφιές της επαρχίας και τα γραφικά κοντινά χωριουδάκια.  Πρώτος μας σταθμός οι κήποι στο Κίντα ντος Λουρίντος, στη συνέχεια στο μεσαιωνικό χωριουδάκι Όμπιντους, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κα­τασκευάστηκε τον 13ο αιώνα, και στην Αλκουμπάσα, με ένα από τα μεγαλύτερα γοτθικού ρυθμού μοναστήρια της Ευρώπης.

Τέλος, συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό όπου θα  βρούμε το ψαροχώρι Ναζαρέ, όπου πολλοί κάτοικοί του συνεχίζουν να φορούν τις παραδοσιακές φορεσιές (προτείνουμε να δοκιμάσετε θαλασσινά ή ψητά ψάρια σε κάποιο από τα πολλά παραλιακά εστιατόρια). Ενδεικτικό κόστος εκδρομής με βάση τα 15 άτομα €60.

Επιστροφή στη Λισα­βόνα και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΕΒΟΡΑ – ΜΕΡΙΔΑ (Ισπανία)

Αφήνουμε σήμερα τη Λισαβόνα και χαράσσουμε πο­ρεία προς ανατολάς και τη γειτονική Ισπανία. Καθοδόν ωστόσο μας περιμένει ακόμη μία σημαντική επίσκεψη:

Ερχόμαστε στις πεδιάδες του πορτογαλικού νό­του, τον σιτοβολώνα της Πορτογα­λίας. Ο δρό­μος μάς πάει στην επαρχία του Αλεντέζου (Alentejo) και φτάνουμε λοιπόν στην Έβορα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην Έβορα. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της ξεδιπλώνο­νται πανέ­μορφα σπίτια με ολάνθιστες αυλές, πέτρινες κα­μάρες, στενά καλντερίμια, επιβλητικά παλάτια και εντυπω­σιακά κάστρα που κάποτε δειπνούσαν ιππότες. Δεν προ­καλεί έκπληξη το γεγονός ότι το κέντρο της πόλης έχει α­νακηρυχθεί Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφού η ξενάγηση στην Παλιά Πόλη με την ατμο­σφαιρική της αύρα θα σας ενθουσιάσει!

Εξερευνούμε πανοραμικά την Έβοοα και επισκεπτόμαστε τον θαυμάσιο ναό της Αρ­τέμιδας, ο καλύτερα διατηρημέ­νος ρωμαϊκός ναός στην Ιβηρική χερσόνησο και φυσικά από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πό­λης. Όμως η Έ­βορα κρύβει άλλα μυστικά, όπως τον Δημόσιο Κήπο (Jardim Público), το Βασιλικό Παλάτι, την Εκκλησία του Σάο Φρανσίσκο, την Εκκλησία ντα Graça, ο καθεδρικός ναός  και πλατεία Giraldo, τα ο­ποία αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη και θα την πραγ­ματοποιήσουμε.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα σύνορα με την Ισπανία, όπου μπαίνουμε στην ισπανική περιφέρεια της Εστρεμαδούρα με προορισμό μας τη μεσαιωνική πόλη της Μέριδα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

9η ημέρα: ΜΕΡΙΔΑ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ

Πολλοί έχουν αποκαλέσει τη Μέριδα «Μινιατούρα της Ρώμης», και γρήγορα θα καταλάβουμε το πώς και το γιατί. Η πόλη βρίθει από αρχαία ρωμαϊκά μνημεία: ρωμαϊκές επαύλεις, το πελώριο υδραγωγείο, αρένες, αμφιθέατρα, η γέφυρα που ενώνει τις όχθες του ποταμού Γκουαδιάνα. Καθόλου τυχαία όλα αυτά αφού κάποτε υπήρξε η μεγαλύτερη ρωμαϊκή πόλη της Ιβηρικής. Θα κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στην πόλη και θα δούμε κάποια από τα πολλά και εντυπωσιακά μνημεία της Μέριδα: θυμηθείτε πως όλη η πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1993.

Αναχωρώντας από τη Μέριδα κατευθυνόμαστε οδικώς στην άλλη σπουδαία πόλη της Εστρεμαδούρα, το Κάθερες, μία συγκλονιστική μεσαιωνική πολιτεία. Το σύγχρονο τμήμα της είναι πολύβουο και μοντέρνο, όμως η Παλιά Πόλη του Κάθερες, με τους ψηλούς πύργους, τα μεσαιωνικά τείχη, τον καθεδρικό αλλά και τα πολυτελή εστιατόρια, είναι ένα αληθινό κόσμημα που πρέπει να ανακαλύψουμε.

Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη, θα συνεχίσουμε για την πόλη της Σαλαμάνκα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σαλαμάνκα «Η Χρυσή» (La Dorada), αυτό είναι το προσωνύμιο που έχουν αποδώσει οι Ισπανοί στη Σα­λαμάνκα (Salamanca). Καθόλου τυχαίο μάλιστα: η πόλη είναι ένα σωστό υπαίθριο μουσείο, με εξαιρετικά αρχιτεκτονήματα υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, πολλά από τα οποία έλκουν την καταγωγή της από την εποχή της Αναγέννησης, όταν η Σαλαμάνκα υπήρξε πόλη παγκόσμιας εμβέλειας.

Στη Σαλαμάνκα λειτουργεί και ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, που ιδρύθηκε το 1134 και απέκτησε τον τίτλο του πανεπιστημίου το 1218 (υπάρ­χει και μία «αντιδικία» με το αντίστοιχο πανεπιστήμιο της Παλένθια για το ποιο υπήρξε το πρώτο πανεπιστή­μιο στην Ισπανία). Θα γνωρίσουμε λοιπόν σήμερα αυτή την τεράστιας σημασίας πόλη, σε μια ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει πολλές από τις ωραιότερες πλευρές της.

H κεντρική πλατεία Μαγιόρ είναι πραγματικά ένα «στο­λίδι» του 18ου αι. στο χρώμα της ώχρας που σε ταξι­δεύει στο χρόνο. Η εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν  θα μας εντυπωσιάσει με την εντυπωσιακή πρόσοψη, κα­θώς πολλοί είναι οι πιστοί που συγκεντρώνονται μπροστά από την εικόνα της Παναγίας για να προ­σευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί. Θα τραβήξουμε μοναδικές φωτογραφίες στη Ρωμαϊκή Γέφυρα και θα νοιώσουμε τον παλμό της πόλης στα μικρά σοκάκια της, τα οποία φέρνουν μνήμες από την εποχή του Με­σαίωνα, αλλά από την άλλη καταδεικνύουν τους ση­μερινούς ρυθμούς μιας σύγχρονης πανεπιστημιού­πολης.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 360 €
Twin Room 1499 € 360 €
Triple Room 1499 € 360 €
Single Room 2089 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1469 € 360 €
Twin Room 1469 € 360 €
Triple Room 1469 € 360 €
Single Room 2059 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1259 € 360 €
Twin Room 1259 € 360 €
Triple Room 1259 € 360 €
Single Room 1849 € 360 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 360 €
Twin Room 1719 € 360 €
Triple Room 1719 € 360 €
Single Room 2309 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1689 € 360 €
Twin Room 1689 € 360 €
Triple Room 1689 € 360 €
Single Room 2279 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1479 € 360 €
Twin Room 1479 € 360 €
Triple Room 1479 € 360 €
Single Room 2069 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2109 € 0 €
Twin Room 2109 € 0 €
Triple Room 2109 € 0 €
Single Room 2699 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2079 € 0 €
Twin Room 2079 € 0 €
Triple Room 2079 € 0 €
Single Room 2669 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1869 € 0 €
Twin Room 1869 € 0 €
Triple Room 1869 € 0 €
Single Room 2459 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

13/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782 

13/04/2023

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΟΡΤΟ

08:25

10:20

LH 1803

22/04/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΟΝΑΧΟ

15:15

17:45

LH 1756

22/04/2023

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

04/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782 

04/06/2023

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΟΡΤΟ

08:25

10:20

LH 1803

13/06/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΟΝΑΧΟ

15:15

17:45

LH 1756

13/06/2023

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

18/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782 

18/06/2023

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΟΡΤΟ

08:25

10:20

LH 1803

27/06/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΟΝΑΧΟ

15:15

17:45

LH 1756

27/06/2023

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • στο Πόρτο: Porto Palacio & Spa 5* ή στο Crowne Plaza Porto 5*
  • στην Κοΐμπρα: Vila Gale Coimbra 4* sup.
  • στη Λισαβόνα: το κεντρικό The Editory Riverside 5* ή το ανακαινισμένο Sana Malhoa 4* sup.
  • στη Μέριδα: Meride Medea 4*
  • στη Σαλαμάνκα: Catalonia Plaza Mayor 4* ή Artheus Carmelitas 4*,
 • Πρωινό.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι περιηγήσεις (με wireless ακουστικά), όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Με εκδρομή στη Σίντρα και στο Κασκάις ΕΝΤΟΣ της τιμής (και όχι προαιρετική, όπως σε άλλα προγράμματα).
 • Με τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο και το Πάρκο των Εθνών.
 • Μόνο στο Versus εξειδικευμένος αρχηγός στην Πορτογαλία.
 • Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Ποτά και γεύματα άλλα πλην του πρωινού.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Πλούσιο πρόγραμμα στην Πορτογαλία και στην Καστίλη, σωστά οργανωμένο και με σωστά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις στις σημαντικότερες πόλεις της χώρας, έτσι όπως μόνο το Versus Travel σας έχει συνηθίσει.

Γνωρίστε τις αυθεντικές γωνιές της Ιβηρικής χερσονήσου, με επιλεγμένη διαμονή στην πόλη-διαμάντι της Καστίλης, τη Σαλαμάνκα και το μεσαιωνικό Τολέδο, και εκτεταμένες ξεναγήσεις στη χώρα του Πεσσόα από εξειδικευμένο αρχηγό!

 

Ειδικότερα:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Πόρτο και επιστροφή από Μαδρίτη.
 • Το πρόγραμμά μας δεν περικόπτει διανυκτερεύσεις από τη Λισαβόνα για μείωση κόστους, όπως άλλα προγράμματα. Έτσι περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας για να την απολαύσουμε και να τη χορτάσουμε.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Πόρτο και μία στην Κοΐμπρα
 • Μία διανυκτέρευση στην Καστίλη, στη Σαλαμάνκα, και μία διανυκτέρευση στη Μέριδα, στην ισπανική περιφέρεια της Εστρεμαδούρα.
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία:
  • στο Πόρτο: Porto Palacio & Spa 5* ή στο Crowne Plaza Porto 5*
  • στην Κοΐμπρα: Vila Gale Coimbra 4* sup.
  • στη Λισαβόνα: το κεντρικό The Editory Riverside 5* ή το ανακαινισμένο Sana Malhoa 4* sup.
  • στη Μέριδα: Meride Medea 4*
  • στη Σαλαμάνκα: Catalonia Plaza Mayor 4* ή Artheus Carmelitas 4*.
 • Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας σε Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ, που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
 • Επίσκεψη στο Κάθερες, την πόλη-διαμάντι της ισπανικής Εστρεμαδούρα.
 • Επισκεπτόμαστε το Πάρκο των Εθνών, ένα φουτουριστικό δημιούργημα, το οποίο σηματοδοτείται από τη γέφυρα του Βάσκο ντα Γκάμα, μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου.  
 • Επισκεπτόμαστε τον Εθνικό Δρυμό του Μπουσάκο, με το ομώνυμο ανάκτορο –σήμερα ξενοδοχείο– με εντυπωσιακούς κήπους και ιστορικά κειμήλια.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος  αρχηγός στην Πορτογαλία.
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 
 • Το ακρωτήρι Κάμπο ντα Ρόκα, το δυτικότερο σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου.
 • Ανακαλύψτε το πανέμορφο, πνιγμένο στο πράσινο χωριό Σίντρα, έναν από τους πιο ρομαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
 • Θαυμάστε τις βάρκες «moliceiros» στη «Βενετία της Πορτογαλίας», το Αβέιρο.
 • Μάθετε σχετικά με τις «εμφανίσεις» της Παναγίας στο χωριό Φάτιμα.
 • Δοκιμάστε το διάσημο κρασί Port στα κελάρια της Villa Nova de Gaia.
 • Περιηγηθείτε στο Πάρκο των Εθνών με την υπέροχη θέα προς τον ποταμό Τάγο.
 • Απολαύσετε μουσική και τραγούδια φάντος, τα τραγούδια της μοίρας.
 • Η ιστορική Σαλαμάνκα στην καρδιά της ισπανικής Καστίλης.
 • Θαυμάστε τα απίστευτα πλούσια ρωμαϊκά μνημεία της Μέριδα.
 • Ανακαλύψτε γιατί οι Ισπανοί αποκαλούν «χρυσή» την πόλη της Σαλαμάνκα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 

 

 • Εξαιρετικές πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Πόρτο και επιστροφή από Μαδρίτη.
 • Περιλαμβάνει εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως η ολοήμερη εκδρομή μας σε Σίντρα – Κασκάις – Εστορίλ, που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Περίοδοι

 • Απρίλιος 2023
 • Πάσχα 2023
 • Μάιος - Ιούνιος 2023

Αναχωρήσεις

13/4, 4/6, 18/6Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πανόραμα Πορτογαλίας με Καστίλη | 13.04.2023, 04.06.2023, 18.06.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info