fb

H Mαγική Σκανδιναβία του Versus, με μια διανυκτέρευση μέσα σε φιορδ και εσωτερική πτήση | Καλοκαίρι 2022

Διάρκεια: 11,12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σε ένα πρόγραμμα ήδη εξαιρετικό, τι παραπάνω μπορείς να κάνεις; Κι όμως, το ανήσυχο πνεύμα του Versus, διαρκώς αναζητά κι εμπλουτίζει τα προγράμματά του με τις πιο ενημερωμένες ταξιδιωτικές προτάσεις. Αφού προηγουμένως, κάνει εκτεταμένη και λεπτομερή επιτόπια έρευνα, για να ιχνηλατήσει την καταλληλότητά τους για τον Έλληνα ταξιδιώτη. Κι έτσι φτάνουμε στο νέο, ανανεωμένο και μοναδικό πρόγραμμά μας στη Σκανδιναβία. 

Μία από τις μεγάλες καινοτομίες μας, η οποία είναι και η κεντρική φιλοσοφία μας, είναι να εντάσσουμε όλες τις εκδρομές και παροχές μας, στην τιμή του προγράμματος. Δεν αφήνουμε τίποτα απ’ έξω, ως προαιρετικό. Ειδικά η Σκανδιναβία είναι μια ακριβή περιοχή, με συνέπεια οι προαιρετικές εκδρομές, που προτείνουν συνήθως τα προγράμματα της αγοράς, να είναι πολλές φορές υψηλού κόστους και τελικά δυσβάστακτες.

Αντίθετα με το Versus, έχετε από την αρχή προκαθορισμένο κόστος, με όλες τις σημαντικές εκδρομές και παροχές που κάνουν το πρόγραμμα συναρπαστικό. Ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζουμε και άριστη ροή του ταξιδιού, με τέλειες πτήσεις, χωρίς πισωγυρίσματα. Μια ματιά στον χάρτη θα σας πείσει.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από την παραμυθένια πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Ακολουθεί το ατμοσφαιρικό Ώρχους. Κι από κει φεύγουμε για Νορβηγία με πρώτο προορισμό μας τη Σταβάνγκερ μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας. Ακολουθεί η πανέμορφη διαδρομή, μέσα από μαγικά νορβηγικά τοπία κατά μήκος του Ατλαντικού Ωκεανού, ως το αριστοκρατικό Μπέργκεν. Εν συνεχεία θα εξερευνήσουμε τα παγκοσμίως διάσημα νορβηγικά φιόρδ με τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες. Ερχόμαστε στο Χάρντανγκερ όπου και διανυκτερεύουμε στην περιοχή του φιορδ, από όπου κατόπιν θα διασχίσουμε με φεριμπότ για δύο περίπου ώρες το Σόγκνεφιόρδ, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιόρδ της χώρας. Ακολουθεί η διαδρομή με τρένο Φλομ-Μύρνταλ, που θεωρείται η ωραιότερη παγκοσμίως! Μας περιμένει έπειτα η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το καλλιτεχνικό Όσλο το οποίο και γνωρίζουμε με περιήγηση και επαρκή χρόνο για να το απολαύσουμε! Από το Όσλο μεταβαίνουμε αεροπορικώς στην επόμενη χώρα στο οδοιπορικό μας, τη Σουηδία με τη Στοκχόλμη (μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου), την οποία εξερευνούμε απολαμβάνοντας τα αξιοθέατα της πόλης. Ακολουθεί η Ουψάλα με το φημισμένο πανεπιστήμιο κι από κει, κρουαζιέρα στη Βαλτική με τα 24.000 νησιά. Θα καταλήξουμε στη Φινλανδία και το Ελσίνκι. Επισκεπτόμαστε το ιστορικό φρούριο Σουομενλίνα που εκτείνεται σε 6 νησιά και είναι μνημείο της UNESCO. Και θα τελειώσουμε με τη μεσαιωνική Πόρβο που θεωρείται, ίσως, η ομορφότερη πόλη της Φινλανδίας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, παροχές και πολλά extra, που τοπικά στοιχίζουν τουλάχιστον 200€, για να μη σας περιμένουν… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι 25+2 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel

Ειδικότερα: 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 1. Χρήση εσωτερικής πτήσης στο πιο «ανιαρό» κομμάτι της διαδρομής, την απόσταση Όσλο- Στοκχόλμη, ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο στο Όσλο.  Φυσικκά πραγματοποιούμε οδικά τις υπέροχες διαδρομές στη βόρεια Δανία και τη νότια Νορβηγία: με τον τρόπο αυτό  γνωρίζουμε κρυμμένες ομορφιές της βόρειας Δανίας αλλά και το κουκλίστικο Ώρχους, στο οποίο δύσκολα θα φτάσουμε σε άλλο ταξίδι. Επιπλέον γνωρίζουμε το Σταβάνγκερ στη Νορβηγία, όπου και αφιερώνουμε μία διανυκτέρευση ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε την υπέροχη διαδρομή από το Σταβάνγκερ για το Μπέργκεν.
 2. Σπάνια διαμονή μέσα σε φιόρδ, στο Χάρντανγκερ, για να απολαύσουμε τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες και τις καταπράσινες όχθες των φιόρδ. Σε πολλά προγράμματα η παραμονή στην περιοχή αυτή παραλείπεται για μείωση κόστους (καθώς απαιτείται μια επιπλέον ημέρα πούλμαν και μια επιπλέον διανυκτέρευση)
 3. Η διανυκτέρευση στο φιόρδ, εκτός από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική εμπειρία, μας χαρίζει ακόμα περισσότερο χρόνο στο Μπέργκεν για να το απολαύσουμε περισσότερο.
 4. Βλέπουμε όλες τις Σκανδιναβικές πρωτεύουσες: Όσλο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Ελσίνκι
 5. Διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο στην κουκλίστικη πόλη Μπέργκεν, που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα (ή γίνεται εκτός Μπέργκεν η στην περιφέρειά του)
 6. Διανυκτέρευση στο Σταβάνγκερ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Νορβηγίας, με την εκπληκτική  παλιά της πόλη, πολύχρωμα σπιτάκια - ιδανικό τοπίο για βόλτες
 7. Ξενοδοχεία στην πόλη της Κοπεγχάγης και όχι εκτός πόλης ή στην περιφέρειά της.
 8. Μία από τις θεαματικότερες και διασημότερες για την ομορφιά τους διαδρομές στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη διαδρομή από το Σταβάνγκερ στο Μπέργκεν, η οποία περνά μέσα από μαγικά Νορβηγικά τοπία και γραφικά χωριουδάκια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής
 9. Μόνο στο Versus διαμονή στην περιοχή των φιόρδ και 4 διανυκτερεύσεις στην ακριβή Νορβηγία, που συνήθως περικόπτεται.
 10. Κρουαζιέρα στο ομορφότερο φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορντεν
 11. Διαδρομή Φλαμ-Μύρνταλ με τραίνο, για να απολαύσουμε μία ακόμα πλευρά της υπέροχης νορβηγικής φύσης και να βιώσουμε ακόμη περισσότερο τη μαγεία της Νορβηγίας!
 12. Διανυκτέρευση στο ατμοσφαιρικό Ώρχους, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό εμπορικό λιμάνι της Δανίας
 13. Κρουαζιέρα στην Βαλτική σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες
 14. Είσοδος στο Μουσείο Βάσα στην Στοκχόλμη
 15. Είσοδος στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης
 16. Κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης
 17. Εκδρομή στην Ουψάλα, την πανεπιστημιούπολη της Σουηδίας.
 18. Εκδρομή και επίσκεψη στο κάστρο Σουομενλίνα στο Ελσίνκι
 19. Επίσκεψη στο γραφικό Πόρβοο στη Φινλανδία
 20. Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* & 4*sup., προσεκτικά επιλεγμένα
 21. Απευθείας πτήσεις για Κοπεγχάγη και Ελσίνκι με Αegean.
 22. Το Versus Travel, πιστό στα ποιοτικά, γεμάτα προγράμματα χωρίς περικοπές, περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στο πιο όμορφο και πιο ακριβό κομμάτι της εκδρομής που είναι η Νορβηγία και η περιοχή των φιόρδ (Όσλο, Μπέργκεν, Σταβάνγκερ, Χάρντανγκερ). Μόνο έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τα πανέμορφα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες και τις καταπράσινες όχθες των φιόρδ. Σε πολλά προγράμματα η Νορβηγία "κουτσουρεύεται" για μείωση κόστους
 23. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πλούσιο Σκανδιναβικό πανόραμα, που δεν σπαταλάει χρόνο σε γειτονικές χώρες. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μεταβούμε με φέρυ από το Ελσίνκι στο Ταλίν, μια πόλη την οποία δεν προλαβαίνετε να δείτε σε ένα πρωινό (στο πρόγραμμά μας στην Βαλτική, της αφιερώνουμε τρεις ημέρες), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα περιοριστεί ο χρόνος μας στην ίδια την Σκανδιναβία. Αντ’ αυτού, προτιμούμε την ημέρα αυτή να την αφιερώσουμε στο Ελσίνκι και στην πολύ ενδιαφέρουσα γύρω περιοχή, όπως θα δείτε στο αναλυτικό μας πρόγραμμα
 24. Με το πρόγραμμα αυτό θα δούμε και ένα μεγάλο τμήμα της Βόρειας Δανίας (εκτός από την Κοπεγχάγη), που δεν περιλαμβάνεται στα συνήθη προγράμματα
 25. Μόνο στο Versus εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα κι έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή
 26. Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κοπεγχάγη (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την παρα­μυθένια πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη.

Η Κοπεγχάγη, όπως θα διαπιστώσετε, είναι μια παραμυ­θένια πόλη. Κατ’ αρχάς είναι η γενέτειρα του διασημότε­ρου παραμυθά του κόσμου, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Όμως η παραμυθένια εικόνα της, οφείλεται εν πολλοίς στην αρχιτεκτονική της. Θα δούμε γραφικές γειτονιές με χρωματιστά σπίτια μέσα στα κανάλια, θα δούμε λαμπρά μπαρόκ, αναγεννησιακά, ρομαντικά, νεοκλασικά κτίρια, όμορφες πλατείες, αλλά και σούπερ ντιζάιν οικοδομή­ματα, όπως η εντυπωσιακή Όπερα. Η Κοπεγχάγη, πέρα από μια κουκλίστικη κλασική πόλη της Βόρειας Ευρώ­πης, είναι και η πρωτεύουσα του σύγχρονου σχεδια­σμού. Το μείγμα λοιπόν, της παλιάς και της νέας αρχιτε­κτονικής την κάνει από την πρώτη ματιά συναρπαστική.

Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της ο­ποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, τον κε­ντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Παλάτι, το κανάλι Νί­χαβν, το Χρηματιστήριο, καθώς και το άγαλμα της Μι­κρής Γοργόνας, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Μια πόλη που συνδυάζει τις παραμυθένιες γωνιές του παρελθόντος που αποτελούν σκηνικό των ιστοριών του αγαπημένου της τέκνου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τη μοντέρνα όψη , έργο φημισμένων Δανών δημιουρ­γών. Στη συνέχεια θα κάνουμε μία μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια, για να απολαύσουμε την πόλη από μία διαφο­ρετική οπτική γωνία. Κατά το ελεύθερο απόγευμά σας μπορείτε να περπατήσετε και να ψωνίσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της Στρόγκετ, ενώ για το βράδυ σας προτεί­νουμε να επισκεφθείτε το φαντασμαγορικό Τίβολι, ένα από τα διασημότερα πάρκα διασκέδασης του κόσμου. Η Κοπεγχάγη είναι μια ζωντανή, δημιουργική πόλη, η πιο «μεσογειακή» της βόρειας Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κοπεγχάγη – Ώρχους (Διαδρομή με φέρρυ)

Πρωινή αναχώρηση για την δυτική πλευρά της χώρας, στη χερσόνησο Σιέλαντς Οντ με το ομώνυμο λιμάνι, περ­νώντας έξω από την Ροσκιλνντε, πόλη με πλούσια ιστο­ρία, η οποία ανάγεται από την προχριστιανική εποχή των Βίκινγκς. Επιβίβαση στο φέρρυ που θα μας μεταφέ­ρει στο ατμοσφαιρικό Ώρχους (συχνά στα ελληνικά προφέρεται και Ώρχους) την «pocket city», όπως απο­καλούν οι Δανοί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και ση­μαντικό εμπορικό λιμάνι της χώρας, καθώς τα πάντα ε­κεί είναι κοντά. Το Ώρχους (Århus) βρίσκεται στην χερσό­νησο της Γιουτλάνδης και προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης και μοναδικούς χώρους τέχνης. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση στην πόλη.

Στη βόλτα μας θα δούμε όλη την ιστορία της Όρχους από τα χρόνια των Βίκινγκς μέχρι σήμερα. Τα αρχιτε­κτονικά στυλ, και εδώ, πέρα από το ότι προσφέρουν μια πανέμορφη εικόνα, μαρτυρούν με λεπτομέρεια ό­λους τους σταθμούς στην πορεία της. Ρωμανικά, γοτ­θικά, αναγεννησιακά, μπαρόκ, ροκοκό κτίρια ανακα­τεύονται με τον δανέζικο ρομαντισμό, τον νορβηγικό κλασικισμό, τον νεοκλασικισμό, το αυτοκρατορικό στυλ αλλά και τον φονξιοναλισμό. Όλη η πόλη έχει α­ναπτυχθεί γύρω από το λιμάνι (τον μεσαίωνα) και τον σιδηροδρομικό σταθμό, ο οποίος κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα για να στηρίξει τη βιομηχανία. Αυτό το γεγονός την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, διότι ό­πως θα δούμε όλη η δράση συγκεντρώνεται στα πα­λαιότερα ιστορικά τμήματά της. Μεταφορά και τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ώρχους – Χίρτσαλς – Κρίστιανσαντ (F/B στη Βόρεια Θάλασσα) – Στάβανγκερ

Αναχώρηση για το Χίρτσαλς, απ’ όπου θα επιβιβα­στούμε στο πλοίο με προορισμό το Κρίστιανσαντ. Η πρώτη γνωριμία με τη Νορβηγία κόβει την ανάσα. Σε κάθε στροφή αντικρύζουμε τοπία ανείπωτης ομορ­φιάς. Μια διαδρομή που κυλα σαν μελωδικό τραγούδι, ανάμεσα σε φιόρδ, δάση, λίμνες, γραφικά χωριουδά­κια. Προορισμός μας το όμορφο Στάβανγκερ, την τρίτη κατά σειρά μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας. Η αρχαία Σκανδιναβική ονομασία του ήταν Stafangr. Η προέλευση του ονόματος της πόλης αποτελούσε θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια. Παρ' όλα αυτά, οι ιστορικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως προήλθε από το όνομα ενός ορμίσκου (σήμερα ονομάζεται Vågen). Χτισμένο στην νοτιοδυτική ακτή της Νορβη­γίας, το Στάβανγκερ περιβάλλεται από πανέμορφα φιόρδ και προσφέρει στον επισκέπτη τοπία απίστευ­του κάλλους.

Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας, το παλιό κέ­ντρο της οποίας αποτελείται από λευκά ξύλινα κτίρια του 18ου και του 19ου αι., που προσδίδουν μια ιδιαί­τερη αισθητική σε αυτό το όμορφο Σκανδιναβικό λι­μάνι. Τα αξιοθέατα συμπληρώνονται από τον καθε­δρικό ναό, το μουσείο πετρελαίου, ένα μοντέρνο οικο­δόμημα στην περιοχή του λιμανιού και το μουσείο κον­σερβοποιίας, που αφηγείται τη σύγχρονη οικονομική ιστορία της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο γραφικό λι­μάνι με τα παραδοσιακά μπαράκια και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Στάβανγκερ – Μπέργκεν (Οδική και Εν πλω διαδρομή – Ξενάγηση)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μία από τις θεαματι­κότερες και διασημότερες για την ομορφιά τους δια­δρομές στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη διαδρομή από το Στάβανγκερ στο Μπέργκεν, η οποία περνά μέσα από μαγικά Σκανδιναβικά τοπία κατά μήκος του Ατλα­ντικού Ωκεανού, που εναλλάσσονται ανάμεσα σε με­γάλα και γραφικά ποτάμια, ψηλούς καταρράκτες, βα­θιές λίμνες και γραφικά νορβηγικά χωριουδάκια, ιδιαί­τερης αρχιτεκτονικής. Η διαδρομή γίνεται οδικά και εν πλω με δύο φέρρυ για να απολαύσουμε και να έρ­θουμε σε επαφή με μοναδικά τοπία και γραφικά χω­ριουδάκια!

Άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Νορβηγίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το αριστοκρατικό Μπέρ­γκεν, ένα αληθινό κόσμημα, η παλιά πόλη του οποίου προστατεύεται από την UNESCO.

Το Μπέργκεν Ιδρύθηκε το 1070 και ήταν από πολύ νωρίς σημαντι­κός εμπορικός κόμβος. Τον 13ο αιώνα ήταν πρωτεύ­ουσα της χώρας και μέλος της Χανσεατικής Ένωσης. Ως τον 19ο αιώνα ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Νορβη­γίας – μετά την ξεπέρασε το Όσλο, που τότε ονομαζό­ταν Χριστιανία. Σήμερα το Μπέργκεν είναι μια πανέ­μορφη πόλη, η οποία περιβάλλεται από 7 βουνά και βλέπει στον Ατλαντικό. Είναι ισχυρή ναυτιλιακή βάση και το δεύτερο πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της χώ­ρας. Το ιστορικό κέντρο της, με τα πανέμορφα χρωμα­τιστά σπίτια του 15ου αιώνα, έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αμέσως μετά θα ξε­κινήσουμε για μία εντυπωσιακή ξενάγηση. Μεταξύ άλ­λων θα δούμε τον ξύλινο μεσαιωνικό ναό Φάντοφτ του 1150. Θα πάμε όμως και στη διάσημη Ψαραγορά της Μπέργκεν, που βρίσκεται στο λιμάνι και λειτουργεί από το 1200. Εκεί πωλούνται, όχι μόνο ψαρικά, αλλά και φρούτα, λαχανικά, λουλούδια, μέχρι και… σκάφη που είναι αραγμένα στην αποβάθρα ακριβώς από κάτω. Ι­στορικά η Ψαραγορά ήταν το κέντρο της εμπορικής δράσης στην πόλη, από την ίδρυσή της.

Και εξακολου­θεί να είναι. Πλέον εκεί, ανάμεσα στους πάγκους με τα ολόφρεσκα λαχταριστά εμπορεύματα λειτουργούν και μικρά εστιατόρια που χρησιμοποιούν ως πρώτες ύλες όλα τα φρέσκα της Ψαραγοράς.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την εκκλησία Φάντοφτ και την πα­γκοσμίως γνωστή ψαραγορά. Διανυκτέρευση στο Μπέργκεν.

5η ημέρα: Μπέργκεν – Φιόρδ Χάρντανγκερ (στο Ulvik ή στο Oyestese, ανάλογα με την αναχώρηση)

Σήμερα το πρωί συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας στο Μπέργκεν με ακόμη περισσότερη ξενάγηση και επισκέψεις σε μουσεία. Συνεχίζουμε κατόπιν τη διαδρομή μας και προσεγγίζουμε το φιόρδ Χάρντανγκερ και φτάνουμε στη Γέφυρα Χάρντανγκερ και τον καταρράκτη Βό­ρινγκφος (Voringfoss). Τα νερά του πέφτουν από 145 μέ­τρα ύψος (182 αν συμπεριλάβουμε και ένα βραχώδες κομμάτι όπου τα νερά δεν πέφτουν κάθετα), και είναι χω­ρίς αμφιβολία ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Νορβηγίας. Αφού τον θαυμάσουμε σε όλο του το μεγα­λείο, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέχρι την καρδιά του φιόρδ. Το φιόρδ Χάρντανγκερ θεωρείται το πέμπτο με­γαλύτερο φιόρδ στον κόσμο (και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Νορβηγία), φτάνοντας περίπου τα 179 χιλιόμετρα σε μήκος! Ανάλογα με την εποχή του χρόνου τα χρώματα της περιοχής κάνουν το τοπίο να φαίνεται τόσο διαφο­ρετικό! Σήμερα λοιπόν θα μείνουμε στην περιοχή του Χάρντανγκερ για να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την απίστευτη ομορφιά! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο φιόρδ Χάρντανγκερ, στο Ulvik ή στο Oyestese, ανάλογα με την αναχώρηση. Διανυκτέ­ρευση.

 

6η ημέρα: Φιόρδ Χάρντανγκερ – Κρουαζιέρα στο Σόγκνεφιόρδ – Τραίνο Φλομ-Μύρνταλ – Όσλο (Ξενάγηση)

Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε οδικώς για να α­νακαλύψουμε τον λόγο για τον οποίο λένε ότι η φύση της Νορβηγίας είναι «ασύλληπτα όμορφη». Τα Νορβη­γικά φιόρδ, τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, οι αμέ­τρητοι καταρράκτες - πόση ομορφιά αντέχετε; Με φέρρυ από το Γκουντβάνγκεν θα διασχίσουμε για δύο περίπου ώρες το θεϊκό Σόγκνεφιορντεν, ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα φιόρδ της χώρας. Η θέα που προσφέ­ρουν οι καταπράσινες όχθες του είναι πραγματικά συ­γκλονιστική.

Μετά από την κρουαζιέρα μας θα φθάσουμε στο γρα­φικό Φλομ (Flåm), όπου θα επιβιβαστούμε σε τραίνο και θα κάνουμε την εκπληκτική διαδρομή Φλομ-Μύρνταλ, απολαμβάνοντας μία ακόμα εντυπωσιακή πλευρά της νορβηγικής φύσης. Η διαδρομή με τραίνο ανάμεσα στο Φλομ και το Μύρνταλ θεωρείται από τις ωραιότερες στον κόσμο και κατά καιρούς συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις των κορυφαίων ειδικών του ταξιδιού!

Συνεχίζουμε κατόπιν οδικώς για το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβη­γίας. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το λιμάνι με το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Ε­ξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, την χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν καθώς και το υπέροχο πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουστάβου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς.

Το Όσλο κερδίζει τους επισκέ­πτες τους καθώς είναι μια πολύ κομψή πόλη που εκσυγ­χρονίζεται συνεχώς. Σε κάθε γωνιά της γίνεται αναφορα σε σπουδαίους δημιουργούς και αποτελεί σημαντικό καλ­λιτεχνικό κέντρο.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δια­νυκτέρευση.

 

 

 

 

7η ημέρα: Όσλο – πτήση για Στοκχόλμη

Συνεχίζουμε και σήμερα το πρωί την περιήγησή μας στη νορβηγική πρωτεύουσα, με ακόμη περισσότερη ξενάγηση και επισκέψεις στο Όσλο. Η πόλη προσφέρεται για βόλτες και πραγματικά αξίζει να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο για να την απολαύσουμε όπως πρέπει!

Το απόγευμα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Όσλο από όπου θα πετάξουμε για τη Σουηδία, την πα­τρίδα του Άλφρεντ Νομπέλ. Το επίθετό του σας είναι σί­γουρα γνωστό από τα ισχυρά Βραβεία Νομπέλ, τα ο­ποία θεσπίστηκαν το 1895, έναν χρόνο πριν τον θάνατό του, κατά την επιθυμία του. Ο Νομπέλ ήταν χημικός, μη­χανικός και βιομήχανος, γιος του Εμμανουήλ Νομπέλ, ε­πίσης βιομηχάνου, που εφεύρε τη θαλάσσια νάρκη. Προορισμός μας είναι φυσικά η πρω­τεύουσα Στοκχόλμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησιά και νησάκια. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

 

 

8η ημέρα: Στοκχόλμη (Είσοδοι σε Δημαρχείο, Μουσείο Βάσα)

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Στοκ­χόλμη, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κό­σμου. Είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρα­κτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Έξω από την πόλη στα ανατολικά, και κατά μήκος της ακτής, βρίσκεται η αλυσίδα νησιών του αρχιπελάγους της Στοκ­χόλμης. Η περιοχή έχει κατοικηθεί από τη Λίθινη Εποχή, την 6η χιλιετία π.Χ. ενώ η πόλη ιδρύθηκε το 1252 από τον Σουηδό ηγεμόνα Μπίργιερ Γιαρλ. Όλα τα αξιοθέατα που θα δούμε σήμερα βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δη­λαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας.

Αν θεωρείτε υπερβολή ότι η Στοκχόλμη είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου, τότε σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι εί­ναι μια από τις ομορφότερες. Κατά τη διάρκεια της πρω­ινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημι­σμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με την χρυσή του αί­θουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευ­θέντων με Νόμπελ, την Βουλή, την Όπερα, καθώς και το εντυπωσιακό, μονοθεματικό μουσείο Βάσα με το ομώ­νυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά τον 17ο αι. και ανελκύθηκε μετά από 333 χρόνια παρα­μονής στον βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Επι­στροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Στοκχόλμη – Ουψάλα – F/B Κρουαζιέρα στη Βαλτική

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία εκδρομή στην Ουψάλα. Η Ουψάλα βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βό­ρεια της Στοκχόλμης, στις όχθες του ποταμού Φίρις. Εί­ναι το θρησκευτικό κέντρο της Σουηδίας − η έδρα του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται εκεί από το 1164. Η Ουψάλα εί­ναι, επίσης, διάσημη για το πανεπιστήμιό της, το οποίο ιδρύθηκε το 1477 και είναι το παλαιότερο στη Σκανδινα­βία και τη βόρεια Ευρώπη.

Στην ξενάγησή μας, θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέ­ατα της πόλης. Φυσικά θα πάμε στον διάσημο καθε­δρικό, σε γαλλικό γοτθικό στυλ, ο οποίος χτιζόταν από το 1272 έως το 1420. Βρίσκεται ανάμεσα στο Πανεπιστή­μιο και τον Φίρις. Ακολουθεί το επιβλητικό Βασιλικό Κά­στρο, το οποίο χτίστηκε τον 16ο αιώνα ως δεύτερη έδρα της δυναστείας των Βάσα. Σήμερα κατοικεί εκεί ο κυβερ­νήτης της περιφέρειας Ουψάλα.

Θα δούμε και το διάσημο Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι το Νο 1 στη Σουηδία. Απόφοιτοί του, μεταξύ άλλων διά­σημων, ήταν ο αστρονόμος Άντερς Κέλσιος, ο οποίος εφεύρε τη μονάδα μέτρησης της θερμοκρασίας αλλά και ο φυσικός και φυσιοδίφης Κάρολος Ληναίος, ο ο­ποίος δημιούργησε την ταξινόμηση των ειδών.

Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Ου­ψάλα, θα επιστρέψουμε στη Στοκχόλμη και το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε πλοίο για μια απολαυστική κρου­αζιέρα στη Βαλτική και το Σουηδικό Αρχιπέλαγος με τα 24.000 νησιά. Τελικός προορισμός μας θα είναι το Ελ­σίνκι στη Φινλανδία.

Η Βαλτική Θάλασσα, που χαρακτηρίζεται και Μεσόγειος της Βόρειας Ευρώπης, είναι βραχίονας του Βόρειου Ατ­λαντικού Ωκεανού, ο οποίος περικλείεται από τη Σκανδι­ναβική Χερσόνησο, τις ηπειρωτικές χώρες της Βόρειας, Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και τη Δανία. Είναι ο αρχαίος Σαρματικός Ωκεανός ή η Σουηβική Θάλασσα, όπως την ονόμαζαν οι Ρωμαίοι. Χώρες που βρέχονται από τη Βαλτική είναι οι Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία.

Το ταξίδι μας θα διαρκέσει όλο το βράδυ. Όσο υπάρχει φως θα μπορούμε να απολαύσουμε τα υπέροχα τοπία, τα καταπράσινα νησιά και την άγρια ομορφιά της Βαλ­τικής Θάλασσας. Εν συνεχεία θα δειπνήσουμε και θα διασκεδάσουμε εν πλω.

Διανυκτέρευση στο πλοίο στη Βαλτική. 

 

 

10η ημέρα: Ελσίνκι

Αποβίβαση στην Φινλανδία και αμέσως ξεκινάμε την ξε­νάγησή μας στην «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον κα­θεδρικό ναό, την υπέροχη κεντρική πλατεία με το Πανε­πιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την "Εκκλησία των Βράχων", μια μοναδική εκκλη­σία θαμμένη μέσα στον γρανίτη, το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς επίσης και το μνημείο προς τιμήν του Σιμπέλιους, του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε φέρρυ για να μεταβούμε στο περί­φημο "Κάστρο της Φινλανδίας", το Suomenlinna, ένα ε­πιβλητικό αμυντικό φρούριο που εκτείνεται σε 6 νησιά του Ελσίνκι και αποτελούσε τμήμα της οχυρωματικής γραμμής της πόλης του Ελσίνκι και κατ' επέκταση ολό­κληρης της Φινλανδίας απέναντι στην ρωσική επεκτα­τική πολιτική. Εμπνευστής και χρηματοδότης του έργου ήταν η Σουηδική βασιλική οικογένεια, ενώ οι εργασίες α­νέγερσης ξεκίνησαν το 1748. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γε­ωστρατηγική χωροθέτηση του έργου ήταν ιδιαίτερα ση­μαντική, καθώς διασφάλιζε τα στενά περάσματα της ει­σόδου στην ηπειρωτική χώρα. Για πολλές δεκαετίες ήταν η κύρια αμυντική γραμμή της Σουηδικής κυριαρχίας και καθόλου άδικα είχε χαρακτηριστεί από πολλούς η πυρι­τιδαποθήκη της περιοχής. Κατά τον Φινλανδικό πόλεμο, το φρούριο έπεσε στα χέρια των Ρώσων στις 03.05.1808 και άνοιξε τον δρόμο για την οριστική κατάληψη της Φιν­λανδίας από τις Ρωσικές δυνάμεις. Επιστροφή στο Ελ­σίνκι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέ­ρευση

11η ημέρα: Ελσίνκι – Πόρβοο – Αθήνα/Θεσσαλο-νίκη/Λάρνακα

Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Πόρβοο με την μο­ναδική ατμόσφαιρά του. Η παλιά πόλη του Πόρβοο χρο­νολογείται από τον μεσαίωνα. Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του 14ου αι., που έχει καεί 5 φορές, με πιο πρόσφατη το 2006. Οι εργασίες ανακαί­νισης διήρκεσαν 2 χρόνια και τελικά ο ναός επαναλει­τούργησε το 2008. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Ελσίνκι, από όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της ε­πιστροφής. 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το 12ήμερο πρόγραμμα εκτελείται όπως α­κριβώς το ανωτέρω πρόγραμμα, με μία (1) ε­πιπλέον διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη.
 • Στις αναχωρήσεις 24.06, 01.07, 22.07, 05.08, 09.08, 12.08 και 26.08 το πρόγραμμα εκτελεί­ται αντίστροφα, με άφιξη στο Ελσίνκι και επι­στροφή από Κοπεγχάγη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το 12ήμερο πρόγραμμα εκτελείται όπως α­κριβώς το ανωτέρω πρόγραμμα, με μία (1) ε­πιπλέον διανυκτέρευση στην Κοπεγχάγη.
 • Στις αναχωρήσεις 24.06, 01.07, 22.07, 05.08, 09.08, 12.08 και 26.08 το πρόγραμμα εκτελεί­ται αντίστροφα, με άφιξη στο Ελσίνκι και επι­στροφή από Κοπεγχάγη.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1789 € 430 €
Twin Room 1789 € 430 €
Triple Room 1789 € 430 €
Single Room 2489 € 430 €
Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1789 € 430 €
Twin Room 1789 € 430 €
Triple Room 1789 € 430 €
Single Room 2489 € 430 €
Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 430 €
Twin Room 1699 € 430 €
Triple Room 1699 € 430 €
Single Room 2339 € 430 €
Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 430 €
Twin Room 1699 € 430 €
Triple Room 1699 € 430 €
Single Room 2339 € 430 €
Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 430 €
Twin Room 1699 € 430 €
Triple Room 1699 € 430 €
Single Room 2339 € 430 €
Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1789 € 430 €
Twin Room 1789 € 430 €
Triple Room 1789 € 430 €
Single Room 2489 € 430 €
Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1879 € 430 €
Twin Room 1879 € 430 €
Triple Room 1879 € 430 €
Single Room 2579 € 430 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1879 € 430 €
Twin Room 1879 € 430 €
Triple Room 1879 € 430 €
Single Room 2579 € 430 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1789 € 430 €
Twin Room 1789 € 430 €
Triple Room 1789 € 430 €
Single Room 2429 € 430 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1789 € 430 €
Twin Room 1789 € 430 €
Triple Room 1789 € 430 €
Single Room 2429 € 430 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1789 € 430 €
Twin Room 1789 € 430 €
Triple Room 1789 € 430 €
Single Room 2429 € 430 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1879 € 430 €
Twin Room 1879 € 430 €
Triple Room 1879 € 430 €
Single Room 2579 € 430 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2379 € 0 €
Twin Room 2379 € 0 €
Triple Room 2379 € 0 €
Single Room 3079 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2379 € 0 €
Twin Room 2379 € 0 €
Triple Room 2379 € 0 €
Single Room 3079 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2289 € 0 €
Twin Room 2289 € 0 €
Triple Room 2289 € 0 €
Single Room 2929 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2289 € 0 €
Twin Room 2289 € 0 €
Triple Room 2289 € 0 €
Single Room 2929 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2289 € 0 €
Twin Room 2289 € 0 €
Triple Room 2289 € 0 €
Single Room 2929 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2379 € 0 €
Twin Room 2379 € 0 €
Triple Room 2379 € 0 €
Single Room 3079 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ δίκλινη εξωτερική καμπίνα  :  40 €

+ μονόκλινη εξωτερική καμπίνα  :  70 €


     11ήμερο πρόγραμμα

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

25/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

05/07/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

05/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

15/07/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

12/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

22/07/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

26/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

05/08/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

02/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

12/08/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

13:00

16:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

09/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

19/08/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

13:00

16:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

13/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

23/08/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:35

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

16/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

26/08/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

13:00

16:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

23/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

09:25

12:00

Α3 765

02/09/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

13:00

16:40

12ήμερο πρόγραμμα (μία διανυκτέρευση επιπλέον στην Κοπεγχάγη)

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

20/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

08:15

10:35

Α3 765

01/07/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΑΘΗΝΑ

13:00

16:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

24/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:20

12:10

Α3 751

05/07/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

01/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:25

13:10

Α3 751

12/07/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:50

17:05

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

22/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:20

12:10

Α3 751

02/08/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

05/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:20

12:10

Α3 751

16/08/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

09/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

09:20

13:10

Α3 751

20/08/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

12/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:20

12:10

Α3 751

23/08/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 750

12/08/2022

ΑΘΗΝΑ –   ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

08:05

10:25

Α3 765

23/08/2022

ΕΛΣΙΝΚΙ  – ΑΘΗΝΑ

14:00

17:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

Α3 764

26/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:20

12:10

Α3 751

06/09/2022

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4* & 4*sup.
 • Μία διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο στην Βαλτική σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες (Υπάρχει επιβάρυνση για δίκλινες εξωτερικές και για μονόκλινες καμπίνες)
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης
 • Είσοδος στο Μουσείο Βάσα στην Στοκχόλμη
 • Είσοδος στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης
 • Εκδρομή στην Ουψάλα
 • Εκδρομή στο κάστρο Σουομενλίνα στο Ελσίνκι
 • Εκδρομή στην γραφική πόλη Πόρβοο
 • Μόνο στο Versus εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα και έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή - ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Σκανδιναβία
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 430 €
 • Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, παροχές και πολλά extra, που τοπικά στοιχίζουν τουλάχιστον 200€, για να μη σας περιμένουν… δυσάρεστες εκπλήξεις.

Οι 25+2 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε το Versus Travel

Ειδικότερα: 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 1. Χρήση εσωτερικής πτήσης στο πιο «ανιαρό» κομμάτι της διαδρομής, την απόσταση Όσλο- Στοκχόλμη, ώστε να έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο στο Όσλο.  Φυσικκά πραγματοποιούμε οδικά τις υπέροχες διαδρομές στη βόρεια Δανία και τη νότια Νορβηγία: με τον τρόπο αυτό  γνωρίζουμε κρυμμένες ομορφιές της βόρειας Δανίας αλλά και το κουκλίστικο Ώρχους, στο οποίο δύσκολα θα φτάσουμε σε άλλο ταξίδι. Επιπλέον γνωρίζουμε το Σταβάνγκερ στη Νορβηγία, όπου και αφιερώνουμε μία διανυκτέρευση ενώ παράλληλα πραγματοποιούμε την υπέροχη διαδρομή από το Σταβάνγκερ για το Μπέργκεν.
 2. Σπάνια διαμονή μέσα σε φιόρδ, στο Χάρντανγκερ, για να απολαύσουμε τα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες και τις καταπράσινες όχθες των φιόρδ. Σε πολλά προγράμματα η παραμονή στην περιοχή αυτή παραλείπεται για μείωση κόστους (καθώς απαιτείται μια επιπλέον ημέρα πούλμαν και μια επιπλέον διανυκτέρευση)
 3. Η διανυκτέρευση στο φιόρδ, εκτός από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική εμπειρία, μας χαρίζει ακόμα περισσότερο χρόνο στο Μπέργκεν για να το απολαύσουμε περισσότερο.
 4. Βλέπουμε όλες τις Σκανδιναβικές πρωτεύουσες: Όσλο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Ελσίνκι
 5. Διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο στην κουκλίστικη πόλη Μπέργκεν, που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα (ή γίνεται εκτός Μπέργκεν η στην περιφέρειά του)
 6. Διανυκτέρευση στο Σταβάνγκερ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Νορβηγίας, με την εκπληκτική  παλιά της πόλη, πολύχρωμα σπιτάκια - ιδανικό τοπίο για βόλτες
 7. Ξενοδοχεία στην πόλη της Κοπεγχάγης και όχι εκτός πόλης ή στην περιφέρειά της.
 8. Μία από τις θεαματικότερες και διασημότερες για την ομορφιά τους διαδρομές στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη διαδρομή από το Σταβάνγκερ στο Μπέργκεν, η οποία περνά μέσα από μαγικά Νορβηγικά τοπία και γραφικά χωριουδάκια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής
 9. Μόνο στο Versus διαμονή στην περιοχή των φιόρδ και 4 διανυκτερεύσεις στην ακριβή Νορβηγία, που συνήθως περικόπτεται.
 10. Κρουαζιέρα στο ομορφότερο φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορντεν
 11. Διαδρομή Φλαμ-Μύρνταλ με τραίνο, για να απολαύσουμε μία ακόμα πλευρά της υπέροχης νορβηγικής φύσης και να βιώσουμε ακόμη περισσότερο τη μαγεία της Νορβηγίας!
 12. Διανυκτέρευση στο ατμοσφαιρικό Ώρχους, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό εμπορικό λιμάνι της Δανίας
 13. Κρουαζιέρα στην Βαλτική σε δίκλινες εσωτερικές καμπίνες
 14. Είσοδος στο Μουσείο Βάσα στην Στοκχόλμη
 15. Είσοδος στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης
 16. Κρουαζιέρα στα κανάλια της Κοπεγχάγης
 17. Εκδρομή στην Ουψάλα, την πανεπιστημιούπολη της Σουηδίας.
 18. Εκδρομή και επίσκεψη στο κάστρο Σουομενλίνα στο Ελσίνκι
 19. Επίσκεψη στο γραφικό Πόρβοο στη Φινλανδία
 20. Πολύ καλά ξενοδοχεία 4* & 4*sup., προσεκτικά επιλεγμένα
 21. Απευθείας πτήσεις για Κοπεγχάγη και Ελσίνκι με Αegean.
 22. Το Versus Travel, πιστό στα ποιοτικά, γεμάτα προγράμματα χωρίς περικοπές, περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις στο πιο όμορφο και πιο ακριβό κομμάτι της εκδρομής που είναι η Νορβηγία και η περιοχή των φιόρδ (Όσλο, Μπέργκεν, Σταβάνγκερ, Χάρντανγκερ). Μόνο έτσι μπορούμε να απολαύσουμε τα πανέμορφα οροπέδια, το απίστευτο πράσινο, τους αμέτρητους καταρράκτες και τις καταπράσινες όχθες των φιόρδ. Σε πολλά προγράμματα η Νορβηγία "κουτσουρεύεται" για μείωση κόστους
 23. Το πρόγραμμά μας είναι ένα πλούσιο Σκανδιναβικό πανόραμα, που δεν σπαταλάει χρόνο σε γειτονικές χώρες. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μεταβούμε με φέρυ από το Ελσίνκι στο Ταλίν, μια πόλη την οποία δεν προλαβαίνετε να δείτε σε ένα πρωινό (στο πρόγραμμά μας στην Βαλτική, της αφιερώνουμε τρεις ημέρες), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα περιοριστεί ο χρόνος μας στην ίδια την Σκανδιναβία. Αντ’ αυτού, προτιμούμε την ημέρα αυτή να την αφιερώσουμε στο Ελσίνκι και στην πολύ ενδιαφέρουσα γύρω περιοχή, όπως θα δείτε στο αναλυτικό μας πρόγραμμα
 24. Με το πρόγραμμα αυτό θα δούμε και ένα μεγάλο τμήμα της Βόρειας Δανίας (εκτός από την Κοπεγχάγη), που δεν περιλαμβάνεται στα συνήθη προγράμματα
 25. Μόνο στο Versus εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει την Σκανδιναβική κουλτούρα κι έχει τεράστια προϋπηρεσία στην περιοχή
 26. Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Highlights

 • Ζήστε την εμπειρία της κρουαζιέρας στο Σόγκνεφιόρδ (μνημείο UNESCO), το μεγαλύτερο και βαθύτερο της Νορβηγίας
 • Χαρείτε την ομορφότερη παγκοσμίως διαδρομή με τρένο πάνω στα φιόρδ από τη Φλομ ως τη Μίρνταλ, δύο παραμυθένιες πολίχνες της δυτικής Νορβηγίας
 • Γνωρίστε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σκανδιναβίας, τη Σταβάνγκερ, η οποία σήμερα είναι η πανίσχυρη Πετρελαϊκή Πρωτεύουσα της Νορβηγίας
 • Απολαύστε μία από τις θεαματικότερες και διασημότερες, για την ομορφιά τους, διαδρομές στην Ευρώπη: από τη Σταβάνγκερ ως την Μπέργκεν, μέσα από τα φιόρδ
 • Απολαύστε υπέροχη κρουαζιέρα στη Βόρεια Θάλασσα και άλλη μία στη Βαλτική (Στοκχόλμη-Ελσίνκι), η οποία περιλαμβάνει και διανυκτέρευση
 • Ανακαλύψτε το περίφημο Κάστρο της Φινλανδίας, που εκτείνεται σε έξι νησιά του Ελσίνκι και είναι μνημείο της UNESCO
 • Περπατήστε στα σοκάκια του 18ου και του 19ου αιώνα στην Πόρβο που είναι Εθνικό Μνημείο και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Φινλανδίας

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το πιο πλήρες πρόγραμμα για Σκανδιναβία, με 25+ εκδρομές & παροχές που θα βρείτε μόνο στο Versus
 • Κρουαζιέρα στο ομορφότερο φιόρδ της Νορβηγίας, το Σόγκνεφιορντεν

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Αναχωρήσεις

12/8, 13/8, 16/8, 23/8, 26/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού H Mαγική Σκανδιναβία του Versus, με μια διανυκτέρευση μέσα σε φιορδ και εσωτερική πτήση | Καλοκαίρι 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info