fb

Μαδρίτη με Καστίλλη και Μπιλμπάο, με διαν/ση και στη Σαλαμάνκα | Πάσχα 2022

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές τα ταξίδια στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αμπαλάρονται από τους διοργανωτές σαν city break, χωρίς Έλληνα αρχηγό και περιλαμβάνουν μία ξενάγηση με τοπικό ελληνόφωνο συνοδό ο οποίος μετά την ξενάγηση σας αφήνει και δεν τον ξαναβλέπετε. Στο Versus Travel κάνουμε ακριβώς το αντίθετο! Προσφέρουμε ένα μοναδικά οργανωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο όχι σαν ένα απλό city break αλλά σαν μία γεμάτη ολιγοήμερη εκδρομή-εμπειρία σε μία από τις σημαντικότερες μητροπόλεις του κόσμου. Με έμπειρο και εξειδικευμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και είναι διαρκώς δίπλα σας όλες τις μέρες. Και με επιπλέον τοπικό ξεναγό, μαζί με τον Έλληνα αρχηγό, όπου κρίνεται απαραίτητο για τις ειδικές ξεναγήσεις.

Με διανυκτέρευση σε εξαιρετικά κεντρικά ξενοδοχεία 4*, που εξυπηρετούν τις βόλτες και τις εξορμήσεις μας. Με δύο λεπτομερείς ξεναγήσεις στη Μαδρίτη, μία πανοραμική και μία περιπατητική, επικεντρωμένη στο ιστορικό κέντρο της και με ειδική ξενάγηση στο παγκόσμιας σημασίας μουσείο τέχνης Πράδο. Με χαλαρές βόλτες στην πόλη για να απολαύσουμε τον χαρούμενο ρυθμό της ζωής της, τα πανέμορφα πάρκα, τα εντυπωσιακά καταστήματα και τα δελεαστικά καφέ της. Όμως, στο πλαίσιο της εκδρομής-εμπειρίας, επισκεπτόμαστε και το τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας Τολέδο, την πόλη όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο Ελ Γκρέκο. Ανακαλύπτουμε τρεις μεσαιωνικές πόλεις-κοσμήματα και μνημεία της UNESCO, Σεγκόβια, Μπούργκος και Σαλαμάνκα οι οποίες μας αποκαλύπτουν όλη την κρυφή γοητεία της παλιάς ισπανικής αυτοκρατορίας. Τις πόλεις αυτές θα έχουμε το χρόνο να τις εξερευνήσουμε και να τις απολαύσουμε με  διανυκτέρευση σε μια από αυτές, τη Σαλαμάνκα. Κλείνουμε με επίσκεψη και διαμονή στο Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων, για να γνωρίσουμε την πιο δυναμική βασκική πόλη αλλά και να δούμε το διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, με προκρατημένη είσοδο!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας ξεκινά από την ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, την οποία ανακαλύπτουμε με λεπτομερείς ξεναγήσεις και επισκέψεις. Ερχόμαστε στο ιστορικό Τολέδο, την πόλη του Γκρέκο και του Δον Κιχώτη, και συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Καστίλης με τη Σεγκόβια και τη «χρυσή» Σαλαμάνκα, όπου και διανυκτερεύουμε. Καθοδόν για τη Χώρα των Βάσκων κάνουμε στάση και περιηγούμαστε στο Μπούργκος, με την τεράστια Ιστορία και τον αρχιτεκτονικό πλούτο, φτάνοντας τελικά το Μπιλμπάο, την πιο δυναμική μητρόπολη των Βάσκων, με το διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μπορεί το ταξίδι σε μία ευρωπαϊκή μητρόπολη να μας κάνει να νιώσουμε όλη τη δύναμη της ιστορίας και του πολιτισμού μιας πανίσχυρης μεσαιωνικής αυτοκρατορίας; Ναι μπορεί!

Η αυτοκρατορική Μαδρίτη και τα συναρπαστικά μουσεία και αξιοθέατά της, σε ένα χορταστικό 7ήμερο πρόγραμμα με μια σπάνια διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα για να γνωρίσουμε τις πόλεις-διαμάντια της Καστίλης Σεγκόβια, Σαλαμάνκα και Μπούργκος που ξεχώρισε η Ουνέσκο! Με διανυκτέρευση και στη Σαλαμάνκα για να μην σπαταλήσουμε χρόνο σε μεγάλες οδικές διαδρομές αλλά να αφιερώνουμε τον χρόνο μας στις πόλεις που επισκεπτόμαστε! Και φυσικά με το Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων, με είσοδο και στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Με πρωινό.
 • Δύο ξεναγήσεις στη Μαδρίτη, εκ των οποίων η μία πεζή
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο. Περιλαμβάνεται τοπικός ξεναγός (η ξενάγηση γίνεται με ακουστικά). Έχουμε ρυθμίσει την ώρα επίσκεψής σας ώστε να αποφύγουμε την αναμονή σε ατελείωτες ουρές (η τιμή εισόδου δεν περιλαμβάνεται)
 • Εξασφαλίζουμε άνετη είσοδο στο διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια).
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη
 • Εκδρομή στις μεσαιωνικές πόλεις-διαμάντια Σεγκόβια και Μπούργκος
 • Πλούσια 7ήμερη διάρκεια με σπάνια διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα για να γνωρίσουμε σε βάθος την Καστίλη, περισσότερο από μια ημερήσια εκδρομή από τη Μαδρίτη. Έχουμε έτσι περισσότερο χρόνο για απόλαυση.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός, γνώστης της ισπανικής ιστορίας και κουλτούρας που θα είναι συνεχώς μαζί σας στη Μαδρίτη. Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό από τη Αθήνα που θα είναι διαρκώς μαζί σας και όχι μόνο τοπικό ελληνόφωνο που θα σας συνοδεύσει σε μία ξενάγηση και μετά δεν θα τον ξαναδείτε.
 • Επιπλέον τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου είναι απαραίτητο, πέραν του Έλληνα αρχηγού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός βιβλίο στα ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαδρίτη (Πανοραμική ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Μαδρίτη. Προτού πάμε στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μία πανοραμική ξενάγηση στην αυτοκρατορική αυτή μητρόπολη, η οποία για αιώνες υπήρξε σημαντικότατο κέντρο γεωπολιτικής, τεχνών και επιστημών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι η Μαδρίτη υπήρξε ίσως το σημαντικότερο και το πρώτο μεγάλο αποικιοκρατικό κέντρο ήδη από τον 16ο αιώνα. Κάθε γωνιά της πόλης φανερώνει τον βαθύ ισπανικό αυτοκρατορικό πλούτο και την ανυπέρβλητη ισχύ που καθόρισαν για πολλούς 5αιώνες την ιστορία της Ευρώπης αλλά και της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, η Μαδρίτη είναι όχι απλώς ένα ζωντανό μουσείο αλλά και ζωντανό αισθητικό πανεπιστήμιο! Σε αυτή την πρώτη βόλτα μας καταλαβαίνουμε πως ενώ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές, έχει διατηρήσει την όψη και την αισθητική πολλών από τις ιστορικές γειτονιές και οδούς.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μαδρίτη (περιπατητική ξενάγηση, Μουσείο Πράδο)

Σήμερα το πρόγραμμά μας αρχίζει με την πολύ σημαντική επίσκεψή μας στο Μουσείο Πράδο (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται).

Το πιο γνωστό έργο στο Μουσείο Πράδο είναι το Λας Μενίνας του Βελάθκεθ. Ο Βελάθκεθ όχι μόνο παραχώρησε στο μουσείο τα εκπληκτικά έργα του, αλλά δραστηριοποιήθηκε ενεργά και στο να συγκεντρώσει έργα των σημαντικότερων ιταλών καλλιτεχνών της εποχής του. Επίσης η περίφημη Γκερνίκα του Πάμπλο Πικάσο εκτέθηκε στο Πράδο μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας της Ισπανίας, αλλά αργότερα μεταφέρθηκε στο Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, όπου διαμορφώθηκε ο κατάλληλος χώρος για να εκτεθεί ο τεράστιος πίνακας. Σημαντικό τμήμα των πινάκων του Μουσείου Πράδο ανήκουν στη λεγόμενη Χρυσή Περίοδο της Ισπανίας (15ος - 17ος αιώνας). 

Όταν ολοκληρωθεί η επίσκεψή μας στο Πράδο, θα κάνουμε μία απολαυστική περιπατητική ξενάγηση στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της Μαδρίτης. Οι βόλτες σε αυτή την περιοχή ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ και διακλαδώνονται προς κάθε κατεύθυνση. Εμείς θα κατευθυνθούμε προς την Πλάθα Μαγιόρ, τη διασημότερη κλειστή πλατεία της Μαδρίτης, με τα αιωνόβια κτίρια και το πλακόστρωτο που έχει κατά καιρούς λειτουργήσει σαν αρένα ταυρομάχων και χώρος εκτελέσεων. Σήμερα εκεί υπάρχουν παντού υπαίθρια καφέ και, στη διαδρομή, χιλιάδες μικρομάγαζα. Ανάμεσά τους, με λίγο κόπο, θα διακρίνουμε μερικά μικρά αξιοθέατα, όπως το άγαλμα της αρκούδας με τη φραουλιά και το κτίριο του Ταχυδρομείου του 19ου αιώνα. Θα πάμε επίσης στην Πλάθα ντε Εσπάνια, με το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέα του Δον Κιχώτη. Μπορούμε επίσης να επισκεφτούμε το Βασιλικό Ανάκτορο των Βουρβόνων, την παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού.

Μετά την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να δούμε και την… άλλη Μαδρίτη. Μπορούμε να πάμε στο διάσημο στάδιο Μπερναμπέου και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ατότσα που είναι ο μεγαλύτερος της Ισπανίας και πρωτολειτούργησε το 1851. Μπορούμε επίσης να δούμε τον αρχαίο αιγυπτιακό ναό του Ντεμπόντ ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της οδού Γκραν Βία. Ο ναός αυτός χτίστηκε το 200 π.Χ. νότια του Ασουάν στην Αίγυπτο. Όμως τη δεκαετία του 1960 όταν κατασκευάστηκε το φράγμα του Ασουάν η UNESCO έκανε διεθνή έκκληση για τη διάσωση των μνημείων που κινδύνευαν να καταστραφούν από τα ισχυρά ρεύματα του Νείλου. Τότε, το 1968, η αιγυπτιακή κυβέρνηση παραχώρησε τον ναό του Ντεμπόντ στην Ισπανία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθειά της στη διάσωση των ναών του Αμπού Σιμπέλ. Έτσι ο ναός του Ντεμπόντ μεταφέρθηκε από τον Νείλο στη Μαδρίτη.

Σε αυτή την ελεύθερη βόλτα μας στην πόλη μπορούμε επίσης να πάμε στο περίφημο Πάρκο Ρετίρο. Το πάρκο ανήκε στην ισπανική βασιλική οικογένεια μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, οπότε και έγινε δημόσιο. Καταλαμβάνει έκταση 1,4 χλμ² και βρίσκεται στα όρια του κέντρου της πόλης, πολύ κοντά στην Πουέρτα δε Αλκαλά και όχι μακριά από το Μουσείο Πράδο. Μέσα στο πάρκο θα δούμε όμορφα αγάλματα και μνημεία, εκθέσεις έργων τέχνης και μία λίμνη. Και τέλος αφού η ημέρα είναι αφιερωμένη στη βασίλισσα Μαδρίτη, μπορούμε να κάνουμε και μια βόλτα στα υπέροχα καταστήματά της.

Στο υπόλοιπο της ημέρας έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρές βόλτες στη Μαδρίτη με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μαδρίτη – Τολέδο – Μαδρίτη

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για μία ημερήσια εκδρομή στο μεσαιωνικό Τολέδο, την πόλη όπου έζησε και μεγαλούργησε ο Ελ Γκρέκο τα περισσότερα χρόνια της ζωής του. Το Τολέδο βρίσκεται στην περιοχή της Καστίλης- Λα Μάντσα και από τον 11ο έως τον 16ο αιώνα ήταν η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας της Ισπανίας και το ισχυρό πολιτιστικό κέντρο της. Επίσης ήταν φημισμένο για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση. Σήμερα έχει χαρακτηριστεί ολόκληρο ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και πραγματικά μοιάζει με ζωντανό μνημείο και μουσείο αρχιτεκτονικής.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα του Τολέδου είναι κατ’ αρχάς η μαυριτανική όψη της πόλης που διατηρείται άρτια. Επίσης είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός του 1493 στην είσοδο της πόλης, που κτίσθηκε επί ναού του 6ου αιώνα και περιλαμβάνει έργα των Γκόγια και Ελ Γκρέκο. Και βεβαίως είναι το περίφημο οχυρό του Αλκάθαρ, ένα επιβλητικό τετράγωνο οικοδόμημα με πύργους σε κάθε γωνία του που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την πόλη.

Στο Τολέδο επίσης υπάρχει το Μουσείο Ελ Γκρέκο, που άνοιξε το 1911 και βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία. Αποτελείται από δύο κτίρια, ένα σπίτι του 16ου αιώνα με αυλή, ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα που στεγάζει τον εκθεσιακό χώρο και έναν κήπο. Το σπίτι έχει αναμορφωθεί σύμφωνα με τα σχέδια της κατοικίας του Ελ Γκρέκο, η οποίο δεν υπάρχει πια. Το μουσείο φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης του Ελ Γκρέκο, ειδικά από την ύστερη περίοδο καθώς και έπιπλα της εποχής και κεραμικά από την Ταλαβέρα ντε λα Ρέινα στην Επαρχία Τολέδο.

Στην πρωτεύουσα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα. Προτείνουμε να πάμε στα καταστήματα της κομψότερης συνοικίας της πόλης (Μπάριο ντε Σαλαμάνκα), να πιούμε έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθούμε για μία ακόμη φορά στα στενά της παλιάς πόλης και να ξεκουραστούμε με έναν απολαυστικό καφέ στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ.

 

4η ημέρα: Μαδρίτη – Σεγκόβια – Σαλαμάνκα

Αφήνουμε σήμερα τη Μαδρίτη και αναχωρούμε για την περιφέρεια της Καστίλης και Λεόν, με πρώτο μας σταθμό την πόλη της Σεγκόβια, όπου στέφθηκε η Ισαβέλλα Α’ της Ισπανίας.

Εξαιρετικά σημαντικό αξιοθέατο είναι το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Σεγκόβια στην Πλάθα δελ Αθογκέχο που χρονολογείται στα τέλη του 1ου αιώνα. Είναι κατασκευασμένο από 25.000 γρανιτένια τούβλα που στέκονται χωρίς λάσπη, έχει μήκος 818 μέτρα (με 170 κάμαρες) και ύψος 29 μέτρα. Άλλο ορόσημο είναι το ανάκτορο Αλκάθαρ, που χρονολογείται πριν το 1122. Υπήρξε αγαπημένη κατοικία των βασιλέων της Καστίλλης και σήμερα φιλοξενεί τα στρατιωτικά αρχεία της Σεγκόβια και το μουσείο της Βασιλικής Σχολής Πυροβολικού.

Επίσης εξαιρετικής σημασίας είναι και ο Καθεδρικός της Σεγκόβια, ο τελευταίος ναός γοτθικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε στην Ισπανία και αποκαλείται Η Κυρία των Καθεδρικών. Τέλος ανάμεσα στα ποικίλα και πανέμορφα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της πόλης που την κάνουν να ξεχωρίζει στις λίστες της UNESCO είναι και η αστική γλυπτική της. Η Σεγκόβια είναι γεμάτη με γλυπτά πολλά εκ των οποίων αναπαριστούν επιφανείς πολίτες του παρελθόντος της.

H κεντρική πλατεία Μαγιόρ είναι πραγματικά ένα «στολίδι» του 18ου αι. στο χρώμα της ώχρας που σε ταξιδεύει στο χρόνο. Εδώ γνωρίσαμε την γαστρονομική κουλτούρα της πόλης στα τοπικά εστιατόρια και μάθαμε ότι κάποτε η πλατεία αποτελούσε χώρο διεξαγωγής ταυρομαχιών. Η εκκλησία του Σαν Σεμπαστιάν  θα μας εντυπωσιάσει με την εντυπωσιακή πρόσοψη, καθώς πολλοί είναι οι πιστοί που συγκεντρώνονται μπροστά από την εικόνα της Παναγίας για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί. Θα τραβήξουμε μοναδικές φωτογραφίες στη Ρωμαϊκή Γέφυρα και θα νοιώσουμε τον παλμό της πόλης στα μικρά σοκάκια της, τα οποία φέρνουν μνήμες από την εποχή του Μεσαίωνα, αλλά από την άλλη καταδεικνύουν τους σημερινούς ρυθμούς μιας σύγχρονης πανεπιστημιούπολης.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σαλαμάνκα – Μπούργκος – Μπιλμπάο

Αναχωρούμε από τη Σαλαμάνκα με προορισμό μας το Μπιλμπάο.

Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην πόλη του Μπούργκος, την ιστορική πρωτεύουσα της Καστίλλης, μια πόλη γεμάτη ιστορία και μνημεία, ένα αληθινό υπαίθριο μουσείο αρχιτεκτονικής. Το Μπούργκος έχει περάσει στην Ιστορία για πολλούς λόγους: ένας από αυτούς είναι πως εδώ δόθηκε η βασιλική ακρόαση στον Χριστόφορο Κολόμβο που του εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους για το ταξίδι του που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Εμείς σήμερα στην ξενάγησή μας εκεί θα δούμε πολλούς ναούς, παλάτια, πολλά μεσαιωνικά μνημεία και κτίρια, τα οποία διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση. Μεταξύ αυτών είναι ο τεράστιος γοτθικός καθεδρικός (μνημείο UNESCO), η Μονή Λας Ουέλγας Ρεάλες και το αβαείο Καρτούχα ντε Μιραφλόρες. Θα δούμε επίσης τη μεγαλειώδη Αψίδα της Παναγίας που χρονολογείται τον 14ο αιώνα και είναι η κεντρική είσοδος των μεσαιωνικών τειχών. Η Μπούργος, φημίζεται και για το Μουσείο της Ανθρώπινης Εξέλιξης όπου εκτίθενται λείψανα ανθρωποειδών ηλικίας 800.000 ετών που εκπροσωπούν τους πρώτους Ευρωπαίους. Τα οστά βρέθηκαν στον προϊστορικό αρχαιολογικό χώρο των ορέων Αταπουέρκα που γειτονεύουν με την πόλη. Τέλος, καλό είναι να γνωρίζουμε πως η Μπούργος έχει χαρακτηριστεί και Γαστρονομική Πόλη από την UNESCO.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στο Μπούργκος, θα συνεχίσουμε για το Μπιλμπάο, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπιλμπάο (ξενάγηση, Μουσείο Γκούγκενχαϊμ)

Το Μπιλμπάο ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα ως σταθμός στον δρόμο των προσκυνητών για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Τον 19ο αιώνα, εξελίχθηκε σε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, με βαριά βιομηχανία, λόγω κυρίως της υψηλής ποιότητας σιδήρου που διαθέτει η περιοχή. Ο σίδηρος και η φαλαινοθηρία ήταν διαχρονικά οι πιο αποδοτικές ασχολίες των κατοίκων. Ωστόσο στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, με την είσοδο της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα εργοστάσια έκλεισαν, το ψάρεμα περιορίστηκε, η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα και ο εθνικισμός άρχισε να καλπάζει.

Μπροστά στο κοινωνικό αδιέξοδο που προκλήθηκε, τη δεκαετία του 1990, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και μία νέα «βιομηχανία» αναπτύχθηκε στο Μπιλμπάο, αυτή του ποιοτικού τουρισμού σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την υψηλή γαστρονομία. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης η πόλη γρήγορα άρχισε να ξαναχτίζεται και να ξαναζωντανεύει. Σήμερα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη με μέσο εισόδημα κατ’ άτομο τα 1.950 ευρώ. Όσο για το μεγάλο ορόσημο της πόλης, είναι πλέον το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, που σχεδίασε ο αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και εγκαινιάστηκε το 1997 από τον Χουάν Κάρλος.

Το Μπιλμπάο, όπως θα δούμε στην ξενάγησή μας, βρέχεται από τον ποταμό Ναβάρο και διαθέτει 17 γέφυρες και 18 πάρκα. Εμείς θα πάμε στην Παλιά Συνοικία με τους 7 δρόμους της μεσαιωνικής χάραξης που παραμένουν ίδιοι από το 1400 αλλά θα πάρουμε και μια γεύση από την αναγεννημένη Ενσάνχε, τη νέα πόλη με τις μεγάλες λεωφόρους και τα εμβληματικά ιστορικά και φουτουριστικά κτίρια. Η Ενσάχε σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα ως προέκταση της Παλιάς Πόλης, στο πρότυπο της Βαρκελώνης.

Η αρχιτεκτονική του Μπιλμπάο είναι εντυπωσιακή. Σαν μάθημα ιστορίας του στυλ: σε μία βόλτα βλέπεις γύρω σου εξαιρετικά δείγματα γοτθικά, νεο-γοτθικά, μπαρόκ, νεο-μπαρόκ, Αρ Νουβό, Αρ Ντεκό, αλλά και σύγχρονα με υπογραφές πολύ διάσημων αρχιτεκτόνων. Μερικά από τα αξιοθέατα είναι το ιστορικό αλλά και πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο Δέουθτο του 1886, η εμβληματική Κυκλική Πλατεία, η Παλιά Αγορά, το ιστορικό θέατρο Αριάγα του 1890, το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Μετά την ξενάγησή μας στην πόλη, θα επισκεφτούμε το μουσείο-ορόσημο Γκούγκενχαϊμ. To σχήμα του μουσείου, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η τοποθεσία – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Ναβάρο. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του είναι το μπετόν και το σίδερο. Όσο για τα εκθέματα, φέρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότερων καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα.

Μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, θα δούμε άλλο ένα πρωτοποριακό για την εποχή του αρχιτεκτόνημα: την κρεμαστή Γέφυρα Βιθκάιας. Κατασκευάστηκε το 1893 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αλβέρτο Παλάθιο και είναι η παλαιότερη σωζόμενη γερανογέφυρα στον κόσμο. Ο Παλάθιο ήταν μαθητής του Γουστάβου Άϊφελ που κατασκεύασε τον ομώνυμο πύργο το Παρίσι. Μετά την ξενάγησή μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και χαλαρή βόλτα στην πόλη.

Διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο.

 

 

7η ημέρα: Μπιλμπάο – πτήση επιστροφής

Έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

23/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1800

23/04/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

LH 1825

29/04/2022

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΟΝΑΧΟ

11:30

13:40

LH 1754

29/04/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

15:10

18:35

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διανυκτερεύσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* σε Μαδρίτη, Σαλαμάνκα και Μπιλμπάο.
 • Επίσκεψη στις μεσαιωνικές πόλεις της Καστίλης Τολέδο, Σεγκόβια, Μπούργκος.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Ολοήμερη εκδρομή (7ώρη) στο Τολέδο.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας συνοδός/αντιπρόσωπος, γνώστης της Ισπανικής κουλτούρας και Ιστορίας.
 • Ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 285€.
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ' ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μπορεί το ταξίδι σε μία ευρωπαϊκή μητρόπολη να μας κάνει να νιώσουμε όλη τη δύναμη της ιστορίας και του πολιτισμού μιας πανίσχυρης μεσαιωνικής αυτοκρατορίας; Ναι μπορεί!

Η αυτοκρατορική Μαδρίτη και τα συναρπαστικά μουσεία και αξιοθέατά της, σε ένα χορταστικό 7ήμερο πρόγραμμα με μια σπάνια διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα για να γνωρίσουμε τις πόλεις-διαμάντια της Καστίλης Σεγκόβια, Σαλαμάνκα και Μπούργκος που ξεχώρισε η Ουνέσκο! Με διανυκτέρευση και στη Σαλαμάνκα για να μην σπαταλήσουμε χρόνο σε μεγάλες οδικές διαδρομές αλλά να αφιερώνουμε τον χρόνο μας στις πόλεις που επισκεπτόμαστε! Και φυσικά με το Μπιλμπάο, στη Χώρα των Βάσκων, με είσοδο και στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Με πρωινό.
 • Δύο ξεναγήσεις στη Μαδρίτη, εκ των οποίων η μία πεζή
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Πράδο. Περιλαμβάνεται τοπικός ξεναγός (η ξενάγηση γίνεται με ακουστικά). Έχουμε ρυθμίσει την ώρα επίσκεψής σας ώστε να αποφύγουμε την αναμονή σε ατελείωτες ουρές (η τιμή εισόδου δεν περιλαμβάνεται)
 • Εξασφαλίζουμε άνετη είσοδο στο διάσημο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάo (με προ-κρατημένα εισιτήρια).
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη
 • Εκδρομή στις μεσαιωνικές πόλεις-διαμάντια Σεγκόβια και Μπούργκος
 • Πλούσια 7ήμερη διάρκεια με σπάνια διανυκτέρευση στη Σαλαμάνκα για να γνωρίσουμε σε βάθος την Καστίλη, περισσότερο από μια ημερήσια εκδρομή από τη Μαδρίτη. Έχουμε έτσι περισσότερο χρόνο για απόλαυση.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός, γνώστης της ισπανικής ιστορίας και κουλτούρας που θα είναι συνεχώς μαζί σας στη Μαδρίτη. Το μόνο πρόγραμμα της αγοράς με Έλληνα αρχηγό από τη Αθήνα που θα είναι διαρκώς μαζί σας και όχι μόνο τοπικό ελληνόφωνο που θα σας συνοδεύσει σε μία ξενάγηση και μετά δεν θα τον ξαναδείτε.
 • Επιπλέον τοπικός διπλωματούχος ξεναγός, όπου είναι απαραίτητο, πέραν του Έλληνα αρχηγού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός βιβλίο στα ελληνικά έκδοσης Versus Travel.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

 

Highlights

 

 • Περιηγηθείτε στη «βασίλισσα της Ισπανίας», τη Μαδρίτη
 • Δείτε τα δεκάδες μνημεία, τις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα παλάτια που κοσμούν την αυτοκρατορική Μαδρίτη
 • Επισκεφτείτε το σημαντικότατο Μουσείο Πράδο ένα από τα κορυφαία μουσεία ζωγραφικής και γλυπτικής σε όλο τον κόσμο!
 • Εξερευνήστε το μεσαιωνικό Τολέδο του Ελ Γκρέκο και του Δον Κιχώτη
 • Γνωρίστε μεσαιωνικές πόλεις-διαμάντια Σεγκόβια και Μπούργκος που στολίζουν με την ομορφιά τους την Καστίλη
 • Περιηγηθείτε στο Μπιλμπάο, την πιο δυναμική πόλη στη Χώρα των Βάσκων.
 • Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, στο Μπιλμπάο, το μουσείο που εν πολλοίς άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • 1 διανυκτέρευση στη Σαλαμάγκα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*
 • 2 διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Επίσκεψη στις μεσαιωνικές πόλεις Τολέδο, Σεγκόβια και Μπούργκος

Χάρτης Ταξιδιού Μαδρίτη με Καστίλλη και Μπιλμπάο, με διαν/ση και στη Σαλαμάνκα | Πάσχα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info