Από την αρχέγονη Θράκη έως την άγρια φυσική ομορφιά της Σαμοθράκης

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 372€

Περιγραφή

Νησί παράξενο, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Ένα νησί απίστευτης φυσικής και ταυτόχρονα μυστικιστικής ομορφιάς με τοπία που μπορεί να σου κόψουν την ανάσα. Είναι η πατρίδα της «Νίκης» που απλώνει σήμερα τα φτερά της στο Λούβρο και το νησί των «Μεγάλων Θεών» που η ταυτότητα και η φύση τους αναφέρονται με το όνομα Κάβειρο και τα μυστήρια τους παραμένουν ακόμη αινιγματικά. Το Αρσινόειο, απομεινάρι των μεγάλων Θεών είναι το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της Αρχαιότητας και η κορυφή του βουνού Φεγγαριού, η πιο ψηλή του Αιγαίου. Από εδώ ξεκινά κι ο ποταμός Φονιάς με ένα χορό καταρρακτών και φυσικών πισίνων όπως οι Βαθρές, στο δρόμο του για την θάλασσα. Όσο για την Χώρα, απλώνεται αμφιθεατρικά στούς πρόποδες του βουνού, μέσα σε πεύκα και πάνω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου των Gattiluzzi. Έχει από τα πιο όμορφα πλακόστρωτα δρομάκια και καλντερίμια, με μικρά διώροφα σπιτάκια διατεταγμένα με τέτοιον τρόπο κολλητά το ένα με το άλλο. Από όποια πλευρά και να το δεις, η Σαμοθράκη αποτελεί ένα πραγματικό φυσικό και πολιτιστικό Μνημείο. Η Σαμοθράκη δεν είναι απλά ένα νησί ή ένας κοινός προορισμός. Είναι ένας διαφορετικός προορισμός.

1η ημέρα: Αθήνα – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση στις 6:00 το πρωί για να διασχίσουμε την Ελλάδα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φτάσουμε στην όμορφη Αλεξανδρούπολη.  Με θέση κομβική – σταυροδρόμι των θαλάσσιων και χερσαίων δρόμων – η Αλεξανδρούπολη ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με το φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σαμοθράκη – Καμαριώτισσα – Χώρα

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής για την πανέμορφη Σαμοθράκη. Νησί των Μεγάλων Θεών, με φυσικές και «υπερφυσικές» δυνάμεις θα σας παρασύρουν σε ένα σκηνικό μυθικό. Άφιξη στην Καμαριώτισσα, το λιμάνι της Σαμοθράκης. Από εκεί θα ξεκινήσουμε για την Χώρα που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός,  κρυμμένη από τους πειρατές και τους ανέμους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα πάμε για δείπνο σε κοντινή ταβέρνα να δοκιμάσουμε το πεντανόστημο, τοπικό κατσικάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Αρχαιολογικό Χώρος & Μουσείο – Βάθρα της Γριάς – Θέρμες

Πλούσιο μπουφέ πρωινό με ντόπια, παραδοσιακά προϊόντα και στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του νησιού. Πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών και η μύηση ξεκινά. Ελληνικές και ξένες θεότητες συγκεντρωμένες για αιώνες σε έναν τόπο. Στη Σαμοθράκη τελούνταν αινιγματικά και διαχρονικά γοητευτικά μυστήρια. Μυστικιστικά, και όμως ανοιχτά σε όλους. Δούλοι και βασιλιάδες, όλοι ίσοι, περνούσαν από την «Μύηση» στην «Εποπτεία». Σήμερα, είναι η δική μας σειρά. Θα χρειαστεί να περπατήσουμε για λίγο να δούμε τον χώρο και αμέσως μετά το Αρχαιολογικό Μουσείο. Σε λίγο θα βρεθούμε μέσα σε πυκνό δάσος, με πλατάνια, μονοπάτια και... αμέτρητους καταρράκτες, κρυμμένους ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Ακολουθώντας τον ήχο του νερού που πέφτει, θα βρεθούμε σε ένα σκηνικό νεραϊδένιο: το νερό πέφτει και δημιουργεί μικρές λίμνες, που οι ντόπιοι ονομάζουν βάθρες. Με μια μικρή πεζοπορία θα φτάσουμε στη βάθρα της Γριάς. (Οπωσδήποτε κλειστά χαμηλά παπούτσια για περπάτημα). Με το περπάτημα, τις βουτιές στη βάθρα και την επαφή μας με την απόλυτη φύση, θα πεινάμε. Τότε φρέσκο, ντόπιο, γεμιστό κατσικάκι θα μας περιμένει σε παραδοσιακή ταβέρνα, στις Θέρμες.
Θα επιστέψουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.

4η ημέρα: Σαμοθράκη – Τρϊανούπολη – Δέλτα Έβρου & βαρκάδα στον Έβρο – Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Σουφλί & Μουσείου Μεταξιού – Κομοτηνή

Πρωινό και νωρίς αναχώρηση από την Σαμοθράκη. Σύντομα θα είμαστε στην Αλεξανδρούπολη όπου και θα συνεχίσουμε για την Ρωμαϊκη Τραϊανούπολη και το πολύ σπουδαίο Δέλτα του Έβρου.  Είναι ένας σημαντικός υγρότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια Προστατευόμενη Περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Στο Δέλτα του Έβρου βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πόρο για την τοπική κοινωνία. Εκεί θα δούμε και θα μάθουμε πολλά για τα πουλιά και την αξία του Δέλτα και θα συνεχίσουμε την περιήγηση με μια όμορφη βαρκάδα στον Έβρο ποταμό. Επόμενος σταθμός το περίφημο Δάσος της Δαδιάς, μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Εδώ συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια. Θα ενημερωθούμε στο κέντρο ενημέρωσης και θα φτάσουμε έως το παρατηρητήριο των πουλιών. Λίγο πιο βόρεια θα συναντήσουμε το ακριτικό Σουφλί ξακουστό για τα μεταξωτά του. Επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού και θα μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του και την σηροτροφία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή.

5η ημέρα: Λίμνη Βιστωνίδα & Πόρτο Λάγος – Εχίνος (Πομακοχώρια) – Ξάνθη – Κομοτηνή

Πρωινό και αναχώρηση για την Λίμνη Βιστωνίδα με το Πόρτο Λάγος. Στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα Ροδόπης και Ξάνθης βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα της το γραφικό ψαροχώρι Πόρτο Λάγος με το λιμάνι άλλοτε σημαντικό επίνειο της Ξάνθης. Θα κατευθυνθούμε ανατολικότερα για να φτάσουμε στα Άβδηρα, πατρίδα του  σοφιστή Πρωταγόρα και του φιλοσόφου Δημόκριτου,  σπουδαία αρχαία Ελληνική πόλη. Σήμερα συναντούμε το χωριό, τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα συνεχίσουμε για τις πλαγιές της οροσειράς της Ροδόπης και να φτάσουμε στα Πομακοχώρια και να συναντήσουμε τους Πομάκους. Ζωντανά χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης, εδώ στο ακρινό της Θράκης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Καλώς ήλθατε στα Πομακοχώρια. Εδώ συναντούμε έντονα το μουσουλμανικό στοιχείο.   Σειρά έχει η «αρχόντισσα» της Θράκης, η Ξάνθη. Τα στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης στολίζουν καλοδιατηρημένα αρχοντικά με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, καθώς αποτελούν ένα εκπληκτικό μείγμα διαφόρων τεχνοτροπιών: του ελληνικού νεοκλασικισμού, της τοπικής αρχιτεκτονικής και της οθωμανικής τεχνοτροπίας. Τζαμιά και εκκλησίες συνυπάρχουν εδώ και αιώνες στην πόλη. Δείτε το πολύ καλό Λαογραφικό Μουσείο μέσα στην Παλιά Πόλη και θα μάθετε για την ιστορία και την ευημερία της. Χρόνος να εξερευνήσουμε την πόλη και να γευτούμε μοναδικές ανατολίτικες λιχουδιές. Απόγευμα επιστροφή στην Κομοτηνή.

6η ημέρα: Κομοτηνή – Τοξότες – Καβάλα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τους Τοξότες. Εκεί θα χαρούμε την παρόχθια φύση και την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου που μας χαρίζει ο Νέστος ποταμός. Παίρνοντας την Εγνατία Οδό θα συναντήσουμε την όμορφη Καβάλα, σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας ατενίζοντας την θάλασσα. Γεμάτοι με μοναδικές εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε Αθήνα.

Πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα με το Versus
Γιατί το πρόγραμμα είναι εμπεριστατωμένο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη 
 • Διαμονή μία (1) διανυκτέρευση στο Grecotel Astir Egnatia Alexandroupolis 5* στην Αλεξανδρούπολη
 • Διαμονή δύο (2) διαν/σεων στο Niki Beach Hotel  στη Σαμοθράκη
 • Διαμονή δύο (2) διαν/σεων στο Anatolia Hotel στην Κομοτηνή 
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια στην Σαμοθράκη
Γαστρονομικές Προτάσεις
 • Οταν τα μπαχαρικά του Πόντου μπλέκουν με τις αρμένικες συνταγές και τα ελληνικά προϊόντα, δεν μπορείς παρά να περιμένεις κάτι μαγικό... Στην πολυπολιτισμική Θράκη οι γεύσεις μένουν αξέχαστες.
 • Παρ’ ότι κουραμπιέδες, δοκιμάστε τους σχεδόν όλο τον χρόνο. Αναφερόμαστε φυσικά στους μοναδικούς σοκολατένιους κουραμπιέδες Θράκης.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη 
 • Διαμονή μία (1) διανυκτέρευση στο Grecotel Astir Egnatia Alexandroupolis 5* στην Αλεξανδρούπολη
 • Διαμονή δύο (2) διαν/σεων στο Niki Beach Hotel 3* στη Σαμοθράκη
 • Διαμονή δύο (2) διαν/σεων στο Anatolia Hotel 3* στην Κομοτηνή 
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) σε τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια στην Σαμοθράκη
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών 
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Προσωπικά έξοδα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Μία διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη και απο 2 σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη
 • Ημιδιατροφή καθημερινά 
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Τοπικοί ξεναγοί στα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

Χάρτης Ταξιδιού Από την αρχέγονη Θράκη έως την άγρια φυσική ομορφιά της Σαμοθράκης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info