Νάξος - Μικρές Κυκλάδες

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 296€

Περιγραφή

H Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό. Στη Νάξο ταιριάζει ο χαρακτηρισμός διαμάντι του Αιγαίου καθώς δεσπόζει σε σχήμα ρόμβου στα καταγάλανα νερά, περιτριγυρισμένη από τις μικρές Κυκλάδες, τους πολύτιμους δηλαδή  λίθους που της προσθέτουν επιπλέον λάμψη… 4 πολύχρωμες κουκίδες που περιβάλουν το νησί.
Η Νάξος διαθέτει πολλές απέραντες παραλίες, δυναμική Χώρα,  Παλιά Πόλη με ιστορία και αμέτρητα αξιοθέατα και γραφικά χωριά, καταπράσινες κοιλάδες και βουνά. Προσφέρει δηλαδή μια ξεχωριστή Κυκλαδίτικη εμπειρία διακοπών διαφόρων μορφών: ήρεμες διακοπές με κολύμπι, καλό φαγητό και sightseeing ή διακοπές περιπέτειας με θαλάσσια σπορ, πεζοπορίες, ποδηλασία κλπ.
 

1η ημέρα: Πειραιάς – Νάξο

Συγκέντρωση στον Πειραιά και επιβίβαση στο καράβι. Απόπλους για τη Nάξο στις 07.25. Μετά από πέντε ώρες περίπου θαλάσσιας διαδρομής φθάνουμε στο όμορφο νησί της Νάξου. Άφιξη τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ έξοδος για φαγητό και για διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Γύρος του νησιού

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αρχίζει ο γύρος του νησιού. Περνώντας από τα χωριά Άγιο Αρσένιο, Βίβλο, Σαγκρί, φθάνουμε στο Χαλκί, στην καρδιά της Τραγαίας , όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το παλαιό αποστακτήριο, όπου γίνονταν η απόσταξη του τοπικού ποτού Κίτρον Νάξου. Συνεχίζοντας την πορεία μας φθάνουμε στην Απείραθο, φημισμένο ορεινό κεφαλοχώρι της ανατολικής Νάξου χτισμένο σε υψόμετρο 600 μ. Ο Απείραθος ξεχωρίζει για το παραδοσιακό του χρώμα. Γραφικά σοκάκια , διάφορα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά με εξαιρετικά αρχιτεκτονικά στοιχεία συνθέτουν την όμορφη εικόνα. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το χωριό Μονή χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα στις ελαιόφυτες πλαγιές της περιοχής. Οφείλει την ονομασία της στη μονή που υπήρχε άλλοτε στην περιοχή, όπου σήμερα βρίσκεται η εκκλησία της παναγίας της Δροσιανής, αφιερωμένη στο Γεννέσιο της Θεοτόκου. Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Μέλανες, χτισμένο αμφιθεατρικά σε καταπράσινη περιοχή με τρεχούμενα νερά. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας στο Νησί επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο να περπατήσετε στους δρόμους της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Nάξος - Ηράκλεια - Κουφονήσι

Μετά το πρωινό η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην προαιρετική ημερησία κρουαζιέρα στα Κουφονήσια και συγκεκριμένα στην Ηρακλειά και στο Κουφονήσι, τα οποία ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Με το λεωφορείο θα μεταφερθούμε στο λιμάνι. Μετά από μιάμιση ώρα φθάνουμε στην Ηρακλειά, όπου είναι και ο πρώτος μας σταθμός. Η Ηρακλειά είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος. Είναι πλούσια σε φυσικές ομορφιές, με πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε μοναδικές παραλίες. Ελεύθερος χρόνος να περπατήσετε στα παραδοσιακά γραφικά μονοπάτια ή να πάρετε τον καφέ σας. Μετά από δύο ώρες περίπου παραμονής εδώ στο νησί, αναχωρούμε για τον δεύτερο προορισμό μας που είναι τα Κουφονήσια και συγκεκριμένα στο Πάνω Κουφονήσι. H διαδρομή μας είναι μισή ώρα. Ο μοναδικός οικισμός που είναι και λιμάνι, έχει φανατικούς φίλους που επιλέγουν το νησί για το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τους γραφικούς ορμίσκους με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις αμμουδερές παραλίες. Εδώ θα έχετε στη διάθεση σας ελεύθερο χρόνο περίπου 4 ωρών για μπάνιο και φαγητό. Όλες οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και καλύπτονται με τα πόδια. Μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια που έχουν έντονο κυκλαδίτικο χρώμα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας στα όμορφα νησιά θα ακολουθήσουμε το δρόμο της επιστροφής. Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για Νάξο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Νάξος – Πειραιάς

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αρχίζει η ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας από την Παλαιά Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού που απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης και στο λόφο του κάστρου. Στο βόρειο τμήμα της πόλης στην περιοχή Γρόττα έχουν εντοπιστεί λείψανα προϊστορικών χρόνων, γεγονός που αποδεικνύει την αρχαιότατη κατοίκηση της περιοχής. Ξεχωριστό χρώμα στην πόλη δίνει η χαρακτηριστική Πορτάρα κατάλοιπο του αρχαίου ναού. Το μνημειώδες μαρμάρινο θύρωμα περίπτερου ναού του Δηλίου Απόλλωνα άρχισε να κατασκευάζει κατά τον 6ο π.Χ. αιώνα ο τύραννος της Νάξου Λύγδαμις. Στη συνέχεια θα δούμε το κάστρο χτισμένο από τον ενετό Μάρκο Σανούδο. Επίσης μπορούμε να επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, την Καθολική Μητρόπολη, το εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και το κτίριο του Δημαρχείου. Εδώ στεγάζονται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό θέατρο, η Φιλαρμονική του Δήμου και η πρότυπη βιβλιοθήκη πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Ολοκληρώνοντας την σημερινή μας ξενάγηση θα καταλήξουμε στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι για τον Πειραιά στις 18.00. Άφιξη στον Πειραιά στις 23.00.

Πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα με το Versus
Γιατί το πρόγραμμα είναι εμπεριστατωμένο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς οικονομικής θέσης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νάξος – Ηρακλειά – Κουφονήσι - Νάξος
 • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν    
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Astir Hotel Of Naxos 4* στη Χώρα με πρωινό
 
Γαστρονομικές Προτάσεις
 • Η κουζίνα είναι λιτή, αυστηρά εξαρτώμενη από τη γεωγραφία, την εποχικότητα και τις καιρικές συνθήκες, αλλά αυτό ακριβώς την κάνει και μοναδική.
 • Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «αρσενικό» τυρί της Νάξου, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του ναξιώτικου θαλασσινού αέρα. Επίσης η γεωργική παραγωγή και η κτηνοτροφία αποτελούν μεγάλο κομμάτι της ναξιώτικης κουζίνας.
 • Η Νάξος σε επίπεδο πρώτων υλών κατέχει πανελλαδικά μια προνομιακή σχέση, από την άποψη ότι αποτελεί την περιεκτική «μικρογραφία» μιας ολοκληρωμένης γεωργικής παραγωγής. Ο,τι και να θελήσεις θα το βρεις, αρκεί να υπάρχει πίσω από το αίτημά σου η εποχικότητα και η λογική.
 • Μάλιστα στη Νάξο εμφανίζονται και πολλά πιάτα βασισμένα στο κρέας, αιγοπρόβειο ή χοιρινό, τα οποία απαντά κανείς μόνο στην ορεινή Κεντρική Ελλάδα όπως η βραστή και κοκκινιστή ζούλα, τα γαρδουμπάκια και οι τσιγαρίδες ή οι αιμασιές από το κρέας του χοίρου.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς οικονομικής θέσης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νάξος – Ηρακλειά – Κουφονήσι - Νάξος
 • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν    
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Astir Hotel Of Naxos 4* στη Χώρα με πρωινό
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας 
 • Τοπικός ξεναγός και ξεναγήσεις στους χώρους και τα μουσεία που θα επισκεφτείτε 
 • Φάκελος χαρτών & πληροφοριακών εγγράφων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Γεύματα και δείπνα 
 • Προσωπικά έξοδα

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Νάξος – Πειραιάς οικονομικής θέσης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Νάξος – Ηρακλειά – Κουφονήσι - Νάξος
 • Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν    
 • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο Astir Hotel Of Naxos 4* στη Χώρα με πρωινό

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2017

Χάρτης Ταξιδιού Νάξος - Μικρές Κυκλάδες

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info