Ικαρία, το νησί που ο χρόνος σταματά

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 541€

Περιγραφή

Ένα ημιορεινό δασωμένο νησί με πλούσια ενδοχώρα και παρθένες παραλίες στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο. Χωριά στους δικούς τους ρυθμούς, πανηγύρια δίχως αντίστοιχο, πράσινη φύση, γυμνά τοπία, ποτάμια, υπέροχη θάλασσα και το μυστικό της μακροζωίας.

Θέλετε να το μάθετε;

Ακολουθήστε μας….

 

1η ημέρα: Άγιος Κήρυκος – Θέρμα – Φάρος

Άφιξη στο αεροδρόμιο Ικαρίας, μετάβαση με το λεωφορείο στον Άγιο Κήρυκο για καφέ και πρωινό στα καφέ της προκυμαίας στην πρωτεύουσα του νησιού.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Ικαρίας (προβολή για την ιστορία του νησιού, ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση με τα αρχαιολογικά ευρήματα από όλο το νησί).
Μετάβαση για ιαματικά  λουτρά στα Θέρμα, μια από τις πιο φημισμένες λουτροπόλεις της Ελλάδας γνωστή από την εποχή του Ιπποκράτη και του Ασκληπιού. Δυνατότητα ιαματικού μπάνιου , λουτρού στις θεραπευτικές λουτροπηγές Απόλλωνας , Κράτσα και Σπήλαιο που διαθέτει χαμάμ σε φυσική σπηλιά και τζακούζι με ιαματικό νερό και τροφοδοτείται από μια από τις πιο ραδιούχες πηγές στον κόσμο
Μετακίνηση 10 λεπτών με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό του Φάρου με την μεγαλύτερη σε μήκος αμμουδιά της Ικαρίας για μεσημεριανό γεύμα και κολύμπι στο Ικάριο πέλαγος με θέα την πολυνησία των Φούρνων, τη Σάμο και τα βόρεια Δωδεκάνησα.
Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και ξεκούραση

2η ημέρα: Εύδηλος – Δρούτσουλας – Ακαμάτρα

Πρόγευμα μπουφέ και έναρξη εκδρομικής μέρας γνωριμίας με την βορειοκεντρική Ικαρία. Επίσκεψη στον Εύδηλο το κεντρικό λιμάνι της βόρειας Ικαρίας, παλιά εμπορική σκάλα με πλούσια ιστορία και ιδιαίτερο χτιστό περιβάλλον. Μετάβαση στο χωριό Δρούτσουλας και περίπατος 1.30 ώρας σε παραδοσιακό λιθόστρωτο καλντερίμι προς το Κεραμέ. Επίσκεψη στο διατηρητέο αρχιτεκτονικά παραδοσιακό οικισμό της Ακαμάτρας, μεσημεριανό γεύμα και χαλάρωση στην πανέμορφη πλατεία του χωριού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για κολύμπι.

3η ημέρα: Μάραθο – Μονή Οσίας Θεοκτίστης – Πηγή – Κάμπος – Αρμενιστής

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το χωριό του Μάραθου, ένα φυσικό μπαλκόνι στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στάση στην πλατεία του χωριού με την ιδιαίτερη θέα στην κοιλάδα του ποταμού Βουτσιδέ, το Δάσος του Ράντη και την κορυφογραμμή του Αθέρα (αρχαίου Πράμνου). Μετάβαση στην μονή Θεοκτίστης στο χωριό Πηγή με το εντυπωσιακό «Θεόκτιστο» ξωκλήσι κάτω από ένα τεράστιο λαξευμένο γρανιτένιο λούρο, δείγμα παραδοσιακής ικαριακής κατοικίας. Επίσκεψη στο χώρο της μονής μέσα σε πυκνό ανάμεικτο δάσος από βελανιδιές και τραχεία πεύκη. Ξενάγηση στους χώρους του μοναστηριού και διάλειμμα για αφέψημα με τοπικά βότανα και λουκουμάδες στο προαύλιο του μοναστηριού. Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό Κάμπος. Επίσκεψη  στο λόφο της αρχαίας ακρόπολης της Οινόης, την αρχαιολογική συλλογή του Κάμπου και κατάληξη στην παραλία του Κάμπου που εκβάλλει ο ποταμός Βουτσιδές. Κολύμπι και χαλάρωση στην αμμουδερή παραλία του Κάμπου , μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακό μαγειρείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Άγιος Δημήτριος – Χριστός – Προφήτης Ηλίας

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για τα ημιορεινά χωριά των Ραχών. Πρώτη στάση στον Άγιο Δημήτριο, από όπου και ξεκινάμε για ένα σύντομο βοτανικό περίπατο 1 ώρας από χωμάτινα και πετρόκτιστα καλντερίμια ως την πλατεία του Χριστού, το κεφαλοχώρι της περιοχής των Ραχών. Στη διάρκεια της πεζοπορίας επισκεπτόμαστε  τοπικό εργαστήριο φυσικών καλλυντικών με χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, κηραλοιφές, κρέμες, αποξηραμένα βότανα) όπου γίνεται μια παρουσίαση τοπικών προϊόντων που βασίζονται στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά της Ικαρίας. Η πεζοπορία μας συνεχίζεται προς την πλατεία του Χριστού με ξενάγηση για την ιστορία της περιοχής. Ο βοτανικός μας περίπατος ολοκληρώνεται στην πλατεία του Χριστού με στάση για ξεκούραση στο κεφαλοχώρι που είναι και το πιο διάσημο χωριό της Ικαρίας. Συνεχίζουμε με το λεωφορείο μέχρι το κοντινό χωριό του Προφήτη Ηλία για γευσιγνωσία τοπικών ποικιλιών οίνου, όπως η μοναδική στο κόσμο ποικιλία «μπεγλέρι» που παλαιώνεται σε πήλινα πιθάρια θαμμένα στη γη, σύμφωνα με φυσικές τεχνικές οινοποίησης σε επισκέψιμο οινοποιείο. Ακολουθεί γεύμα σε κοντινό εστιατόριο μέσα σε δάσος από βελανιδιές και καστανιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο απόγευμα για κολύμπι στις κοντινές αμμουδιές Λιβάδι και Μεσαχτή.

5η ημέρα: Θαλάσσια περιήγηση με σκάφος – Μαγγανίτης – Σεϋχέλλες, Αρμενόπλακα – Μπαχάμες

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση στις 9 για το νότο με προορισμό το εντυπωσιακό ψαροχώρι του Μαγγανίτη από όπου ξεκινάει ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στο Ικάριο πέλαγος  σε πανέμορφες και απομονωμένες παραλίες της νότιας ακτογραμμής της Ικαρίας  beach Hopping  - Σεϋχέλλες , Αρμενόπλακα , Μπαχάμες).
Πρώτη στάση για κολύμπι στην παραλία Σεϋχέλλες με τα χαρακτηριστικά λευκά βότσαλα και τα τιρκουάζ νερά. Η εκδρομή συνεχίζεται με βουτιές από το σκάφος στην περιοχή Αρμενόπλακα με τις βραχοσπηλιές και τα θαλασσοπούλια και κατάληξη στην απομονωμένη παραλία Μπαχάμες για την τρίτη βουτιά της ημέρας. Γεύμα  πικνίκ στην παραλία ή επιστροφή για γεύμα σε εστιατόριο στο Μαγγανίτη. Το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στο ξενοδοχείο

6η ημέρα: Γιαλισκάρι – Νας – Καρκινάγρι

Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για το κοντινό χωριό Γιαλισκάρι. Επίσκεψη σε τυποποιητήριο μελιού για γευσιγνωσία διάφορων ποικιλιών του φημισμένου Ικαριακού μελιού. Ξενάγηση και γνωριμία με τις μεθόδους παραγωγής φυσικού μελιού, ερμηνεία της σημασίας των μελισσών για την ισορροπία στον πλανήτη μας και ιστορική αναδρομή της παραγωγής μελιού στην Ικαρία. Μετάβαση στο χωριό Νας και στάση για ξενάγηση στο ποτάμι του χωριού, που έχει δημιουργήσει στο πέρασμα των αιώνων  το μεγαλύτερο φαράγγι της Ικαρίας, το φαράγγι της Χάλαρης στις εκβολές του οποίου βρίσκονται και τα ερείπια του αρχαίου ναού της θεάς Άρτεμις. Η εκδρομή μας συνεχίζεται προς το παραδοσιακό ψαροχώρι του Καρκιναγρίου για βουτιές στα βαθιά και πεντακάθαρα νερά του Ικάριου πελάγους με θέα σε νησιά των Κυκλάδων και μεσημεριανό γεύμα με φρέσκα ψάρια. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

7η ημέρα: Καραβόσταμο – Μονοκάμπι

Πρόγευμα μπουφέ και χρόνος για πρωινό κολύμπι στις κοντινές παραλίες . Αναχώρηση για Καραβόσταμο. Επίσκεψη και ξενάγηση σε παραδοσιακό νερόμυλο στον Άρη ποταμό στο χωριό Καράβοσταμο με το πυκνό πλατανόδασος για μια σύντομη γνωριμία με τη βιοτεχνική ιστορία της Ικαρίας του προηγούμενου αιώνα όπως διαμορφώθηκε εξαιτίας του υδάτινου πλούτου της. Στάση στο χωριό Μονοκάμπι και επίσκεψη σε παραδοσιακό εξωκλήσι με καταπληκτική θέα που αποτελεί και εξαιρετικό δείγμα ικαριακής αρχιτεκτονικής. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για αναχώρηση προς Αθήνα.

Πολιτιστικά προγράμματα στην Ελλάδα με το Versus:

Γιατί το πρόγραμμα είναι εμπεριστατωμένο, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ικαρία – Αθήνα 
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο (2015) Erofili Beach Hotel στον Αρμενιστή μπουφέ πρωινό
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)

Γαστρονομικές Προτάσεις

 • Μεγάλη είναι η παράδοση του νησιού στο κρασί, και γνωστός από την αρχαιότητα ο Ικάριος πράμνειος οίνος. Σήμερα οι ντόπιες ποικιλίες που θα συναντήσετε είναι το Φωκιανό, το Μπεγλέρι, το Κούντουρο (μανδηλαριά) και το Ρετενό, όλα δυνατά κρασιά με αλκοόλ μεταξύ 13,5-15%, ενώ στα πιο γλυκά αγγίζει το 18% και θέλει προσοχή!
 • Πλούσια και η κτηνοτροφία του νησιού με το πρόβατο Ικαρίας και το άγριο ρασκό κατσικάκι να κυριαρχούν και στα βουνά και στα τσουκάλια. Από τυριά δοκιμάστε την καθούρα, ένα λευκό μαλακό τυράκι, πλούσιο σε λιπαρά που ενσωματώνει τη γεύση της φρέσκιας μυζήθρας και του ανθότυρου σε έναν μοναδικό συνδυασμό. Και μια από τις ελάχιστες παραδοσιακές συνταγές του νησιού είναι το σουφικό, κάτι σαν μπριάμ κατσαρόλας.
 • Φεύγοντας μην παραλείψετε να πάρετε μαζί γλυκά του κουταλιού από τον Τέσκο, λουκούμια μελιού, αναψυκτικά Κέφαλος, γαλατσίδες τουρσί και φυσικά ρεικόμελο (ή άναμα), ένα μέλι θολό με υφή καραμέλας και πλούσιο άρωμα.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Μεταφορές/μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ικαρία – Αθήνα 
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο (2015) Erofili Beach Hotel 3* στον Αρμενιστή μπουφέ πρωινό
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Τοπικός εξειδικευμένος ξεναγός με ολοήμερες ξεναγήσεις  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών. 
 • Φ.Π.Α.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Προσωπικά έξοδα
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ικαρία – Αθήνα 
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις στο πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένο (2015) Erofili Beach Hotel στον Αρμενιστή μπουφέ πρωινό
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε επιλεγμένα παραδοσιακά εστιατόρια με αναψυκτικά, μπύρα και κρασί
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2017

Χάρτης Ταξιδιού Ικαρία, το νησί που ο χρόνος σταματά

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info