Άγνωστο Μεσολόγγι

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 299€

Περιγραφή

Ένα ταξίδι γαλήνης και ιστορίας στην λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, την μεγαλύτερη της Ευρώπης. Γνωστό επίσης ως ένα από τα πιο πλούσια φυσικά ιχθυοπαραγωγικά κέντρα της χώρας μας, που σχηματίζεται ανάμεσα από τα δέλτα των ποταμών Αχελώου και Ευήνου. Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου έχει χαρακτηριστεί ως εθνικό πάρκο και προστατεύεται από την σύμβαση Ramsar και την συνθήκη Natura2000.

Η λιμνοθάλασσα είναι μια μικρή «κιβωτός του Νώε» με μια ευρεία βιοποικιλότητα. Περίπου 270 είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο, και επωάζουν σε αυτήν, που χάρη στα ασφαλή ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας, που δεν ξεπερνούν σε βάθος τα ογδόντα εκατοστά, βρίσκουν άφθονη τροφή από τα 36 είδη ψαριών που ζουν και αναπαράγονται, ενώ στο οικοσύστημα απαντώνται 23 είδη ερπετών και πλήθος θηλαστικών.  

1η ημέρα: Αθήνα – Μεσολόγγι

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων, το μοναδικό ιστορικό πάρκο αναφορικά με την Ελληνική Επανάσταση, ταυτόχρονα όμως και ένας σημαντικός μνημειακός τόπος, αφού φιλοξενεί μνημεία πολλών φιλελλήνων που στάθηκαν πρόμαχοι της εθνικής και πανανθρώπινης ελευθερίας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη Δημοτική Πινακοθήκη, όπου εκτίθενται υπέροχα αντικείμενα και πίνακες που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση, τις πολιορκίες και την Έξοδο, εμπνευσμένοι από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, την πρωτότυπη έντυπη έκδοση του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», τυπωμένη εδώ στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της τελευταίας πολιορκίας. Ακολουθεί επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας, η οποία είναι το ανατολικότερο κομμάτι της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, με προορισμό τις Αλυκές της Τουρλίδας. Στην πορεία προς την Τουρλίδα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι είναι και πώς λειτουργούν τα παραδοσιακά διβάρια, ενώ η παρατήρηση στον χώρο των Αλυκών Τουρλίδας δύναται να γίνει από τρία σημεία/στάσεις − εξαρτάται από το πού γίνονται οι συγκεντρώσεις των πουλιών σε σχέση με την εποχή και τον καιρό. Φυσικά θα ακούσουμε λίγα λόγια για τη διαδικασία παραγωγής αλατιού και εν συνεχεία θα γευματίσουμε στο νησί της Τουρλίδας και θα απολαύσουμε τη μοναδικότητα του τοπίου. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσουμε το θαλασσινό μας μπάνιο, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούμε τις αλυκές προς το Αιτωλικό και θα κάνουμε μια στάση στο νησί της Παναγιάς Φοινικιάς. Κατόπιν θα επιστρέψουμε στην πόλη, στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αιτωλικό – Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη» – Παραγωγική μονάδα αβγοτάραχου «Στέφος» – Οινοποιείο Σωτηρίου

Αρχικά, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών «Βάσω Κατράκη» που βρίσκεται στο νησί του Αιτωλικού. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια του, θα επισκεφθούμε το ατελιέ χαρακτικής και ζωγραφικής τέχνης των αδελφών Κότσαρη και θα μάθουμε τι κρύβουν οι εκκλησίες του πυκνοκατοικημένου νησιού της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παραγωγική μονάδα «Στέφος», ώστε να ενημερωθούμε για τα μυστικά της παραγωγής του αβγοτάραχου. Υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μπάνιο στην αμμουδερή παραλία του Λούρου. Θα κλείσουμε το ταξίδι μας με την επίσκεψη στο οινοποιείο της οικογένειας Σωτηρίου, που διατηρεί την παράδοση της περιοχής στην παραγωγή τοπικών ποικιλιών κρασιού.

3η ημέρα: Κρουαζιέρα στα νησάκια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου

Πρωινό. Αφού έχουμε πάρει μια ιδέα από το μέγεθος της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί μια πλωτή βόλτα στα νησάκια της λιμνοθάλασσας. Θα επισκεφθούμε τα περισσότερα από τα νησάκια που έχουν δημιουργηθεί από τα φερτά υλικά των δύο δέλτα των ποταμών Ευήνου και Αχελώου. Σε αυτά θα δούμε ότι κάποια λειτουργούν σαν βάσεις για τους ψαράδες που μένουν για πολύ καιρό εκεί μακριά από τις οικογένειές τους. Άλλα έχουν κατάλοιπα από ιστορικά γεγονότα και άλλα είναι πλέον ερημικές παραλίες λευκής άμμου. Υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μπάνιο στο νησί του Προκοπανίστου. Μέσα σε όλα αυτά είναι και η χτισμένη με τη φιλοσοφία της πελάδας -πασσαλόμπηχτη καλύβα- εκκλησία της Παναγίας Προκοπανισιώτισσας. Αφού κάνουμε στον μικρό της περίβολο μια στάση για ξεκούραση και πιούμε ένα ουζάκι με θαλασσινά μεζεδάκια, μπορούμε να επιστρέψουμε στο νησί της Τουρλίδας. Στην επιστροφή θα γευματίσουμε στο νησί της Τουρλίδας και θα απολαύσουμε τη μοναδικότητα του τοπίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας – Φαράγγι Κλεισούρας – Κάτω Ελληνικά – Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου – Ελληνικά – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το φαράγγι της Κλεισούρας, όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Παναγίας της Ελεούσας. Εκεί θα θαυμάσουμε το φαράγγι που διαθέτει πλούσια βιοποικιλότητα (υπάρχουν 12 είδη αρπακτικών, εκ των οποίων τα οκτώ φωλιάζουν στην περιοχή). Στη συνέχεια θα ανέβουμε το βουνό του Αρακύνθου, με πρώτη στάση στο χωριό Κάτω Ελληνικά, από εκεί θα ακολουθήσει μια διαδρομή μέσα σε δάση καστανιών και αιωνόβιων πλατύφυλλων βελανιδιών για να καταλήξουμε στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο ορεινό δάσος. Από εκεί θα προχωρήσουμε για την τελευταία μας στάση στο χωριό Ελληνικά, όπου θα γευματίσουμε με παραδοσιακές γεύσεις. 
Στην επιστροφή θα πραγματοποιηθεί μια στάση για μια τελευταία πανοραμική εικόνα της πόλης του Μεσολογγίου, όπου θα τη δούμε να ξεδιπλώνεται από τους πρόποδες του βουνού Αράκυνθος και να ενσωματώνεται με τη λιμνοθάλασσα. Ένας τόπος γεμάτος εικόνες και εμπειρίες που προσφέρονται απλόχερα στους επισκέπτες του. Γεμάτοι και εμείς από εικόνες είμαστε πλέον έτοιμοι για να ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα.
 

Γαστρονομικές  προτάσεις

 • Υπέροχα φρέσκα ψάρια από την λιμνοθάλασσα.
 • Δοκιμάστε χέλια στα κάρβουνα, οστρακοειδή και γαρίδες
 • Σας προτείνουμε μακαρονάδα με το χρυσάφι της ελληνικής γαστρονομίας, το  αυγοτάραχο. Ακριβή, όμως Ελληνική, νηστήσιμη και πεντανόστημη! 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο Theoxenia Hotel 3*. 
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή). 
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Εισιτήρια στους χώρους που θα επισκεφθούμε. 
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.
 • ΦΠΑ.
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προσωπικά έξοδα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Δώρο μια υπέροχη βαρκάδα στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου
 • Ελληνική επανάσταση.
 • Επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία - αξιοθέτα της περιοχής

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2017
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017

Χάρτης Ταξιδιού Άγνωστο Μεσολόγγι

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info