fb

Αιθιοπια - Τιμ Κατ, γιορτές Χριστουγέννων και Θεοφανείων της Αιθιοπίας, φυλές κοιλάδας Όμο 04/01/2017

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3750€

Περιγραφή

Ένα ταξίδι σε μια χώρα μαγική, τόσο χάρη στην ομορφιά της όσο και χάρη στην ομορφιά των κατοίκων της. Τα συνηθισμένα προγράμματα της Αιθιοπίας περικόπτουν τα σημαντικότερα, κατά την άποψή μας, σημεία της, που είναι η αυθεντικότητα των φυλών στο Νότο, στην κοιλάδα του Όμο. Διαμορφώσαμε, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα όμορφα διαμάντια του Βορρά της Αιθιοπίας, αλλά και του Νότου, μιας από τις τελευταίες παρθένες περιοχές του πλανήτη, εκεί όπου φυλές με ονόματα εξωτικά, ανέγγιχτες από την τεχνολογική εξέλιξη του πλανήτη, κυνηγούν, καλλιεργούν, ψαρεύουν και πολεμούν μεταξύ τους, σε μια γη που μοιάζει ευλογημένη. Εκεί που η Μεγάλη Κοιλάδα σβήνει στην απέραστη αφρικανική σαβάνα πριν συναντήσει τον ποταμό Όμο, το Versus θα σας χαρίσει εικόνες που θα γεμίσουν την ψυχή σας. Καλοσχεδιασμένο, με εναλλαγή εικόνων, το ταξίδι αυτό αποτελεί μια εξερεύνηση σε μια χώρα με περισσότερα από 3.000 χρόνια ιστορία. Ένα ταξίδι που απευθύνεται σε απαιτητικούς ταξιδιώτες και είναι προϊόν μελέτης και επιτόπιας εμπειρίας.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα, που το όνομά της στην τοπική διάλεκτο σημαίνει «Νέο Λουλούδι». Χτισμένη σε υψόμετρο 2.450 μ., είναι μια σχετικά πρόσφατη πόλη. Δημιουργήθηκε το 1896, όταν η σύζυγος του αυτοκράτορα Μενελίκ Β’ του ζήτησε να χτίσει ένα θερινό παλάτι στους πρόποδες του όρους Εντότο. Σύντομα ο αυτοκρατορικός οικισμός, χάρη στο ήπιο κλίμα της περιοχής, επεκτάθηκε και έγινε τελικά η πρωτεύουσα της χώρας.

2η-4η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, μεταφορά σε ξενοδοχείο δίπλα στο αεροδρόμιο για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια ανταπόκριση με την πρώτη πρωινή πτήση για Λαλιμπέλα. Η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Δυναστείας των Ζαγκουέ είναι τώρα ένα χωριό, όπου τα πλίνθινα κυκλικά σπίτια με την αχυροσκεπή (τουκούλ) κουρνιάζουν το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές. Εδώ πριν από 800 χρόνια γεννήθηκε αυτό που πολλοί αποκαλούν «το όγδοο θαύμα του κόσμου»: έντεκα πελώριες μονολιθικές εκκλησίες λαξεμένες στο ρόδινο τόφφο (μαλακό ηφαιστειακό πέτρωμα), που παρά τον όγκο τους περνούν με την πρώτη ματιά απαρατήρητες. Δημιούργημα του βασιλιά Λαλιμπέλα, συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολυδαίδαλο δίκτυο από στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες στην πέτρα. Τρεις ημέρες αφιερωμένες σε επισκέψεις των περίφημων λαξευτών εκκλησιών της Λαλιμπέλα με αποκορύφωμα την πιο όμορφη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Θα επισκεφτούμε επίσης την Εκκλησία Γεμρεχάνα Κρεστός (Yemrehana Krestos), που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα εκτός της πόλης, πάνω σε λόφο μέσα σε ένα φυσικό σπήλαιο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ - ΑΞΟΥΜ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Aξούμ, την αρχαία λαμπρή πρωτεύουσα. Στις ημέρες της δόξας της, κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες, η Αξουμιτική Αυτοκρατορία εκτεινόταν από το Σουδάν μέχρι την Υεμένη και θεωρούνταν ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα βασίλεια του τότε γνωστού κόσμου. Από το σταυροδρόμι αυτό της Αφρικής και της Ασίας, περνούσαν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας οι εμπορικοί δρόμοι που συνέδεαν την Αφρική με την Αραβία, την Περσία, την Ινδία και την Κεϋλάνη. Σήμερα η παλιά πρωτεύουσα Αξούμ είναι μια ήσυχη κωμόπολη, που δεν θυμίζει σε τίποτα το ένδοξο παρελθόν της. Ωστόσο αποτελεί την ιερή πόλη των χριστιανών Αιθιόπων, επειδή πιστεύουν ότι εκεί φυλάσσεται ένα από τα πιο πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια: η Κιβωτός της Διαθήκης, το χρυσό κουτί με τις Δέκα Εντολές, όπως τις παρέδωσε ο Θεός στο Μωυσή στο όρος Σινά, σκαλισμένες σε δύο μαρμάρινες πλάκες.
Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παρεκκλήσι, που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μοναστηριακού συγκροτήματος, κοντά στον παλαιό Ναό της Παναγίας της Σιών, όπου σύμφωνα με την παράδοση φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης. Επίσης θα επισκεφτούμε τα ερείπια του παλατιού της βασίλισσας του Σαβά (της βασίλισσας Μακέντα για τους Αιθίοπες), τους τάφους των βασιλιάδων Καλέμπ και Γκεμπρ Μεσκέλ, καθώς και τους περίφημους «οβελίσκους», τις μονολιθικές στήλες που στέκονται εκεί για τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΑΞΟΥΜ - ΓΚΟΝΤΑΡ

Αναχώρηση οδικώς για το Γκοντάρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.300 μ. Η κομψή πόλη, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας κατά το 17ο αι., ιδρύθηκε το 1635 από τον αυτοκράτορα Φασιλίντα. Έργο του Φασιλίντα είναι η Παναγία της Σιών στο Αξούμ, ενώ έργο του εγγονού του, του Ιγιάσου του Μεγάλου, είναι ο Ναός Nτέμπρε Mπιρχάν Σελασιέ, «το φως της Αγίας Τριάδας», τον οποίο θα επισκεφτούμε κατά την απογευματινή μας ξενάγηση, μαζί με το πορτογαλικής τεχνοτροπίας Κάστρο του Φασιλίντα, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΝΤΑΡ - ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ (ΛΙΜΝΗ ΤΑΝΑ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για Μπάχαρ Nταρ, μία κωμόπολη στο νότιο άκρο της λίμνης Τάνα, κοντά στις πηγές του Γαλάζιου Νείλου. Μια και το υψόμετρο εδώ δεν ξεπερνά τα 1.800 μ., το τοπίο γύρω από τη λίμνη συνδυάζει στοιχεία της ορεινής και της τροπικής Αφρικής: ευκάλυπτοι, ακακίες, μπαομπάμπ, φοινικόδεντρα και κάθε λογής λουλούδια. Η Λίμνη Τάνα είναι η μεγαλύτερη της Αιθιοπίας (3.600 τετρ. χλμ.), έχει 37 νησιά, σε 20 από τα οποία υπάρχουν μοναστήρια κτισμένα από το 13ο έως το 16ο αι. Άφιξη και απογευματινή βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη για να επισκεφτούμε μερικά από τα περίφημα μοναστήρια, που βρίσκονται στα διάσπαρτα νησιά της (Αζούα Μαριάμ, Ούρα Κιντάν Μιχρέτ), τα οποία είναι διάσημα για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους και τις συλλογές χειρογράφων. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στις όχθες της λίμνης.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΧΑΡ ΝΤΑΡ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΛΙΜΝΗ ΛΑΓΚΑΝΟ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και οδική αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Ζιουάι (Ziway) και Λανγκάνο (Langano), που βρίσκονται κατά μήκος της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος και αποτελούν υδροβιότοπους για πληθώρα ειδών τροπικών πουλιών. Άφιξη και τακτοποίηση σε λοτζ στη Λίμνη Λαγκάνο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΛΑΓΚΑΝΟ - ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Άρμπα Μιντς, μια πόλη στα δυτικά της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Το ποιητικό όνομα της πόλης («Σαράντα Πηγές») οφείλεται στις άφθονες πηγές που ξεπηδούν μέσα στα φυλλώματα του δάσους της περιοχής, που είναι περίφημη για τα άγρια ζώα της, τα ενδημικά πουλιά και τη φυσική ομορφιά του τοπίου της. Η Άρμπα Μιντς είναι επίσης γνωστή για τα ιχθυοτροφεία και τα φρούτα της: μάνγκο, μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα και ανανάδες.
Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Το απόγευμα θα διαπλεύσουμε τη Λίμνη Τσάμο, μία από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες λίμνες της κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος (551 τετρ. χλμ.). Ορδές από κίτρινα γοργοφτέρουγα πουλιά, πολύχρωμες αλκυόνες, μεγάλοι άσπροι πελεκάνοι, πελαργοί, ερωδιοί και κορμοράνοι βουτούν στο νερό για να βρουν την τροφή τους, ενώ μαύροι και άσπροι ψαραετοί με διαπεραστικές κραυγές χιμούν από τα δέντρα για να αρπάξουν ψάρια που κολυμπούν στα τιρκουάζ λαμπερά νερά της λίμνης μαζί με τους ιπποπόταμους και τους τεράστιους κροκοδείλους του Νείλου, που φτάνουν σε μήκος μέχρι 7 μέτρα. Επιστροφή στο λοτζ. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ - ΦΥΛΕΣ ΚΟΝΣΟ, ΜΠΕΝΑ & ΤΣΑΜΑΚΟ - ΤΖΙΝΚΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τη νότια περιοχή της κοιλάδας Όμο, έναν τόπο απομονωμένο και ξεχασμένο από την εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε μια πρώτη επαφή με τις φυλές της κοιλάδας, τις Κόνσο, Μπένα και Τσαμάκο, κάθε μια με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Άφιξη στην Τζίνκα, μια εμπορική πόλη στους κάμπους Τάμα, κοντά στο Εθνικό Πάρκο Μάγκο. Τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση

11η ΗΜΕΡΑ: TZINKA - ΜΑΓΚΟ ΦΥΛΕΣ ΜΟΥΡΣΙ – ΦΥΛΕΣ ΧΑΜΕΡ - ΤΟΥΡΜΙ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο του ποταμού Μάγκο (παραπόταμος του Όμο). Στην απέραντη σαβάνα του ζουν κοπάδια από βούβαλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ζέβρες και ακόμη 50 είδη θηλαστικών και πουλιών.
Εκεί κατοικεί η Φυλή των Βοσκών Μούρσι, γνωστή για τις γυναίκες τους, οι οποίες, αφαιρώντας τα δόντια της κάτω γνάθου, τοποθετούν τεράστιους πήλινους δίσκους στα σχισμένα τους χείλη. Κύρια ασχολία των Μούρσι είναι η κτηνοτροφία. Την περίοδο των βροχών μετακινούνται στη Στέπα Τάμα και την περίοδο της ξηρασίας εγκαθίστανται στους λόφους του Εθνικού Πάρκου Μάγκο.
Κάποιοι από αυτούς όμως, καλλιεργούν τη γη όταν τα νερά του ποταμού Όμο υποχωρούν και συλλέγουν μέλι από γιγαντιαίες κυψέλες, που συναντάμε πολύ συχνά μέσα στο πάρκο. Οι Μούρσι τρέφονται με γάλα και αίμα αγελάδων, ασκούν το σαμανισμό και θεωρούν ότι η αρμονία της φύσης ακολουθεί την αρμονία της κοινωνίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί, λατρεύουν τις δημόσιες συζητήσεις, είναι καβγατζήδες και συνήθως περνούν την ώρα τους παλεύοντας με ραβδιά. Αναχώρηση με προορισμό το Τούρμι. Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Φυλή των Χάμερ. Οι πανέμορφες γυναίκες της φυλής αυτής, ντυμένες με δέρματα ζωών και έχοντας μια περίτεχνη κόμμωση από… λάσπη, θα μας υποδεχτούν και θα μας καλωσορίσουν στην περιοχή τους. Τακτοποίηση στο λοτζ στο Τούρμι . Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΜΙ - ΜΟΥΡΟΥΛΕ, ΦΥΛΗ ΚΑΡΟ - ΤΟΥΡΜΙ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μουρούλε. Ο Όμο, ο πιο μεγάλος ποταμός της Νότιας Αιθιοπίας, πηγάζει από το οροπέδιο Σεουάν, έχει μήκος 760 χλμ. και χύνεται στη Λίμνη Τουρκάνα, μία από τις λίμνες της Κοιλάδας του Μεγάλου Ρήγματος. Χιλιάδες χρόνια πριν, από τις όχθες του πέρασαν οι πρώτοι άνθρωποι πολλών και διαφορετικών εθνών, αφήνοντας τα χνάρια των πολιτισμών τους. Ολόκληρη η λεκάνη του ποταμού έχει εξαιρετικό γεωλογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού σε αυτήν ανακαλύφθηκαν απολιθώματα ανθρωποειδών και εργαλεία, που χρονολογούνται 2.500.000 εκατομμύρια χρόνια πριν, αναδεικνύοντας την περιοχή σε Τόπο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 1980. Το ταξίδι μας συνεχίζεται για το χωριό Μουρούλε, όπου ζουν οι Κάρο, μια φιλική, όμορφη και πολιτισμένη φυλή με περίπου 600 μέλη που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Περίφημοι για τις κομμώσεις και τα ζωγραφισμένα τους σώματα, που τα βάφουν με άσπρη κιμωλία, κίτρινο ορυκτό χρώμα από τα βράχια, οξείδια σιδήρου και άνθρακα, οι Κάρο πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο εξαγνίζουν το σώμα τους και απελευθερώνουν το πνεύμα. Επιστροφή στο λοτζ στο Τούρμι. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΥΡΜΙ - ΦΥΛΗ ΕΡΜΠΟΡΕ - ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας προς την Άρμπα Μιντς, θα γνωρίσουμε τους περήφανους, φιλικούς και κομψούς Έρμπορε, που ανήκουν στην εθνική ομάδα Μποράνα και είναι περίφημοι για τα εκπληκτικά στολίδια τους, όπως τα περιδέραια με χάντρες αλουμινίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. Διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΜΠΑ ΜΙΝΤΣ - ΦΥΛΗ ΝΤΟΡΖΕ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠEΜΠΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφτούμε έναν καταυλισμό της Φυλής Ντόρζε (Dorze), γνωστή για τα κυψελωτά σπίτια και την παραδοσιακή επαγγελματική τους ύφανση. Και αυτή είναι αγροτική κοινωνία, μάλιστα αποτρέπουν τη διάβρωση του εδάφους φτιάχνοντας πεζούλες στα βουνά, ενώ γύρω από τις καλύβες τους καλλιεργούν μικρό κήπο με λαχανικά, καρυκεύματα και καπνό.
Συνεχίζουμε για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Τίγια, που από το 1980 βρίσκεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας αναχωρούμε για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η – 16η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΚΑΤ

Η Αντίς Αμπέμπα είναι μια πόλη αντιθέσεων. Στενά χωμάτινα δρομάκια τέμνονται από μεγάλες ασφαλτοστρωμένες λεωφόρους, χαμηλά σπίτια περικυκλώνουν πολυώροφα κτίρια, ξύλινες παράγκες βρίσκονται δίπλα σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ ζωήλατα κάρα και πολυτελή αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους της. Ξενάγηση στην πόλη όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το Αρχαιολογικό Μουσείο και την αγορά. Φυσικά θα παρακολουθήσουμε τους εορτασμούς των Θεοφανείων «Τίμκατ» και τη θρησκευτική κατάνυξη που κατακλύζει τους πιστούς, μια και πρόκειται για τη σημαντικότερη θρησκευτική εορτή του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία. Η γιορτή αφορά το αντίγραφο της Κιβωτού της Διαθήκης (των πλακών με τις Δέκα Εντολές) που ονομάζεται ταμπότ. Το ταμπότ αντιστοιχεί στη δική μας Αγία Τράπεζα. Μόνο οι ιερείς επιτρέπεται να το αντικρίσουν. Κεντημένα βελούδινα υφάσματα το φυλάσσουν από ασεβή βλέμματα. Τόσο η τριμερής διάρθρωση όσο και το ταμπότ παραπέμπουν στο  Ναό του Σολομώντα. Η τριήμερη εορτή του «Τίμκατ» επικεντρώνεται στην περιφορά των ταμπότ. Έτσι οι ιερείς και οι διάκονοι τα βγάζουν από τις εκκλησίες και τα μεταφέρουν με λιτανεία, κοντά σε ποτάμια, λίμνες ή δεξαμενές. Το ταμπότ μεταφέρεται στο κεφάλι του γηραιότερου ιερέα, πάντοτε καλυμμένο. Μοναχοί και ιερείς λιτανεύουν μεγάλους ασημένιους σταυρούς, σείουν κύμβαλα και θυμιατά. Οι κεντητές μεταξωτές ομπρέλες, υπό τις οποίες βαδίζουν οι ιερείς με τα έξοχα ράσα τους, συμβολίζουν το σύμπαν. Πιστοί και διάκονοι είναι ντυμένοι ολόλευκα. Το θέαμα καθηλώνει. Οι πολύχρωμες κεντητές ομπρέλες των ιερέων μοιάζουν με κινούμενα εξωτικά λουλούδια. Οι πιστοί, στα μακριά λευκά πανωφόρια και σαρίκια τους, φαντάζουν σμήνος πουλιά. Ένα πανδαιμόνιο από κύμβαλα, εκστατικές κραυγές και ψαλμωδίες συνθέτει την ακουστική υπόκρουση.

*** Μετά τις εκδηλώσεις του Τιμκατ παρέχουμε δυνατότητα επιλογής είτε παραμένοντας 1 ακόμα ημέρα ελεύθερη στην Αντίς Αμπέμπα (1 επιπλέον διανυκτέρευση ) , είτε συνεχίζοντας αεροπορικώς προς Ντιρε Ντάουα και από εκεί οδικώς στη Χαράρ (1 διανυκτέρευση στη Χαράρ).
Παρακάτω η περιγραφή του προγράμματος με Ντιρε Ντάουα και Χαράρ.

17η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ - ΧΑΡΑΡ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αντίς Αμπέμπα για Ντίρε Ντάουα. Η πόλη βρίσκεται στην Ανατολική Αιθιοπία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Η ελληνική παροικία είχε έντονη συμμετοχή στην ιστορία της και συνέβαλε στην οικονομική της ανάπτυξη. Βόλτα στην πόλη και επίσκεψη της ελληνικής Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Χαράρ, το κέντρο του Ισλαμισμού της Αιθιοπίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη: θα δούμε τον Hyena man, τον άνθρωπο που ταΐζει κοπάδια υαινών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

18η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΑΡ - ΝΤΙΡΕ ΝΤΑΟΥΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το Χαράρ είναι μία περιτοιχισμένη πόλη, που χτίστηκε από Άραβες το 12ο αι. Μέσα στα τείχη της υπάρχουν περισσότερα από 99 τζαμιά και έως το 1887 η είσοδος για τους επισκέπτες ήταν απαγορευμένη. Υπήρξε πάντοτε σπουδαίο εμπορικό κέντρο και παγκοσμίως γνωστό για την εξαιρετική ποιότητα καφέ που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή. Ο Γάλλος ποιητής Αρθούρος Ρεμπό, έχοντας εγκαταλείψει οριστικά την ποίηση, προτίμησε αυτήν τη μακρινή πόλη ως τόπο της εξορίας του. Εγκαταστάθηκε στο Χαράρ το 1880, ασχολήθηκε με το εμπόριο και έζησε εκεί ως το τέλος της ζωής του. Το σπίτι του, το οποίο θα επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, είναι μια ωραία παλιά ξύλινη κατοικία μέσα σε μια μεγάλη πέτρινη αυλή. Θα δούμε επίσης την πρώην κατοικία του Haile Selassie, τα τζαμιά, τα σπίτια και την πολύβουη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο στην Ντίρε Ντάουα απ’ όπου θα πετάξουμε πίσω στην Αντίς Αμπέμπα. Το βράδυ αποχαιρετιστήριο δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με Αιθιοπικές γεύσεις και παραδοσιακούς χορούς. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη βραδινή πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Λόγω μεγάλης δυσκολίας του ταξιδιού, κυρίως στις φυλές του Νότου, το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί ακόμα και επιτόπου, προς όφελος των ταξιδιωτών. 

Δυνατότητα προ-αναχώρησης στις 30.12: 6 Ημέρες

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΥΘΙΣΜΑ : Η ΓΗ ΤΩΝ ΑΦΑΡΙ

ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΝΤΑΝΑΚΙΛ - ΛΙΜΝΗ ΑΦΡΕΡΑ – ΕΝΕΡΓΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΡΤΑΛΕ –  ΑΛΥΚΕΣ ΑΣΑΛ

1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

Προσέλευση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα.

2η ΗΜΕΡΑ : ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΚΕΛΕ – ΛΙΜΝΗ ΑΦΡΕΡΑ

Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα, μεταφορά σε ξενοδοχείο δίπλα στο αεροδρόμιο για λίγες ώρες ύπνου και στη συνέχεια ανταπόκριση με την πρώτη πρωινή πτήση για Μεκέλε. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Αιθιοπικού βορρά. Επιβίβαση σε οχήματα 4Χ4 τύπου land cruiser και αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Αφρέρα. Πρόκειται για υφάλμυρη λίμνη η οποία επίσης διαθέτει ιαματικές πηγές  και θεωρείται από πολλούς το πιο ζεστό σημείο της γης. Άφιξη και διανυκτέρευση σε camp στην περιοχή της λίμνης.

3η ΗΜΕΡΑ : ΛΙΜΝΗ ΑΦΡΕΡΑ – ΕΛ ΝΤΟΜ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΡΤΑΛΕ

Αναχώρηση με προορισμό το χωριουδάκι Ελ Ντομ στους πρόποδες του ηφαιστείου Ερτάλε. Άφιξη γεύμα και λίγη ξεκούραση στο camp. Το απόγευμα ξεκινάμε πεζοπορία περίπου 16 χιλιομέτρων μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου Ερτάλε . Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο ενεργό ηφαίστειο της χώρας.  Θα πλησιάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται απολαμβάνοντας τον κρατήρα γεμάτο με λάβα να λαμπυρίζει στο σκοτάδι. Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Στη συνέχεια θα διανυκτερεύσουμε σε ειδικά διαμορφωμένες καλύβες στο βουνό.

4η ΗΜΕΡΑ : ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΕΡΤΑΛΕ – ΕΛ ΝΤΟΜ – ΧΑΜΕΝΤ ΕΛΑ

Τα χαράματα ξεκινάμε την κατάβαση προς τη βάση μας στο camp του Ελ Ντομ, απολαμβάνοντας την υπέροχη ανατολή του ηλίου από το Ερτάλε. Μετά από 4 ωρες πεζοπορία φτάνουμε στο Ελ Ντομ για το πρωινό μας. Ξεκούραση και στη συνέχεια αναχώρηση με τα τζιπ μέχρι το camp στο Χαμέντ Ελά όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ΗΜΕΡΑ : ΧΑΜΕΝΤ ΕΛΑ – ΝΤΑΛΛΟΛ – ΑΛΥΚΕΣ ΑΣΑΛ - ΜΕΚΕΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση με τα τζιπ για την περιοχή Νταλλόλ το πιο χαμηλό σημείο της Αφρικανικής ηπείρου (116 μέτρα κάτω από τη θάλασσα). Η περιοχή παρουσιάζει έντονη γεωθερμική δραστηριότητα, με  μικρές λίμνες θειικού οξέος το οποίο αναβλύζει στην επιφάνεια. Το όλο σκηνικό μοιάζει από άλλο πλανήτη!! Επόμενος σταθμός μας οι αλυκές της λίμνης Ασάλ. Θα δούμε τους ντόπιους Νομάδες Αφάρ να συλλέγουν παραδοσιακά το αλάτι σε τσουβάλια και εκατοντάδες καμήλες παραταγμένες να φορτωθούν  τα τσουβάλια από αλάτι και να τα μεταφέρουν στο Μεκέλε. Επιστροφή στο Μεκέλε και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο.

6η ΗΜΕΡΑ : ΜΕΚΕΛΕ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

Το πρωί πανοραμική βόλτα στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση για Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη και μεταφορά σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο στο οποίο μείνει και το γκρουπ που έρχεται από Αθήνα.

Συνάντηση τις πρώτες πρωινές ώρες με το υπόλοιπο γκρουπ και πτήση για Λαλιμπέλα. Συνέχεια όπως το ανωτέρω αρχικό πρόγραμμα της Αιθιοπίας με Χριστούγεννα και  Τιμκατ.

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

 • Ένα μοναδικό πλούσιο πρόγραμμα, με το οποίο εκτός από τις πόλεις, τις φυσικές καλλονές και τα ιστορικά μνημεία της Βόρειας Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα, Αξούμ, Γκοντάρ, Λαλιμπέλα, Μοναστήρια των νησιών της Λίμνης Τάνα), επισκεπτόμαστε τη Νότια Αιθιοπία και εξερευνούμε την κοιλάδα του ποταμού Όμο με την ποικιλομορφία των πρωτόγονων φυλών της, που μέχρι πρόσφατα ήταν απομονωμένες από το σύγχρονο κόσμο. Στο νότιο κομμάτι ο ταξιδιώτης θα γνωρίσει την εθνική ποικιλομορφία της χώρας, όπου οι φυλές Χάμερ, Κάρο, Μούρσι, Έρμπορε κ.λπ. ζουν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που ζούσαν εδώ και αιώνες. 
 • Σημαντικότατο πλεονέκτημα είναι η παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα, αλλά και των Θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα, όπου πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας καταφτάνουν ντυμένοι στα ολόλευκα και υπό το φως των κεριών παρακολουθούν την ολονυχτία και ψέλνουν με θρησκευτική κατάνυξη.
 • Ακόμα σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες των Θεοφανείων (Τίμκατ), που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
 • Οι οδικές διαδρομές του προγράμματός μας είναι περιορισμένες στις απαραίτητες και ουσιώδεις, ενώ λόγω των πτήσεων που χρησιμοποιούμε κερδίζουμε χρόνο για να δούμε πολύ πιο άνετα τα διάφορα αξιοθέατα.
 • Βασικό πλεονέκτημα: Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5.
 • Δυνατότητα επίσκεψης της Ντίρε Ντάουα με την ελληνική εκκλησία και της Χαράρ - ένα μουσουλμανικό θύλακα στη χριστιανική Αιθιοπία.
 

ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στην Αντίς Αμπέμπα ξενοδοχείο 5*, στις υπόλοιπες πόλεις ό,τι καλύτερο υπάρχει από ξενοδοχείο ή lodge. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαμονή είναι πολύ βασική, λόγω έλλειψης τουριστικής υποδομής.
 • Ημιδιατροφή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Για την επιλογή Ντιρε Ντάουα – Χαράρ περιλαμβάνονται επιπλέον:
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αντίς Αμπέμπα - Ντίρε Ντάουα-Αντίς Αμπέμπα.
 • Ξενοδοχείο βασικών ανέσεων στη Χαράρ με δείπνο
Η ΠΡΟΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΕΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αντίς Αμπέμπα – Μεκέλε - Αντίς Αμπέμπα 
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ξενοδοχείο βασικών ανέσεων στο Μεκέλε
 • Ξενοδοχείο 3* στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα
 • 3 διανυκτερεύσεις σε ειδικά camps (είτε από αχυροκαλύβες, είτε σκηνές) στην έρημο Ντανακίλ 
 • Πλήρης διατροφή στην έρημο Ντανακίλ
 • Πρωινό και 1 δείπνο στο ξενοδοχείο στο Μεκέλε
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια 
 • Μεταφορές με τζιπ 4Χ4 τύπου Land cruiser στην έρημο
 • Έμπειροι οδηγοί τοπικοί συνοδοί
 • Έμπειρος Έλληνας τοπικός συνοδός μόνο για 6 άτομα και πάνω

Δυνατότητα προ-αναχώρησης 02/01 για 11ήμερο πρόγραμμα χωρίς φυλές Νότου

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 650 ?.
 • Βίζα 50 δολάρια Αμερικής : Η έκδοση βίζας σε κατόχους ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με την άφιξή σας στην Αντίς Αμπέμπα. Απαιτείται 6μηνη ισχύ του διαβατηρίου σας για όλο το διάστημα που θα βρίσκεστε στη χώρα μαζί με 2 φωτογραφίες.
Η ΠΡΟΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΕΙ
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στους τοπικούς οδηγούς – ξεναγούς

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

QR 210

04/01/2017

AΘΗΝΑ - ΝΤΟΧΑ

12:40

17:50

QR 1427

04/01/2017

ΝΤΟΧΑ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

19:55

00:35

QR 1428

22/01/2017

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΝΤΟΧΑ

01:45

05:35

QR 203

22/01/2017

ΝΤΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ

07:15

11:25

 

Βασικές Σημειώσεις

 • Η τουριστική υποδομή της χώρας είναι πολύ χαμηλή με περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων και υπηρεσιών. Τα ξενοδοχεία και τα Λοτζ είναι βασικών ανέσεων πλην αυτών της πρωτεύουσας που είναι καλύτερης ποιότητας.
 • Για το βόρειο κομμάτι της χώρας (και νότια στη Χαράρ) χρησιμοποιούμε μικρά πούλμαν λόγω ότι δεν υπάρχουν τα μεγάλα των 40-50 θέσεων όπως σε άλλες χώρες. Έτσι π.χ για γκρουπ άνω των 20 ατόμων θα χρησιμοποιήσουμε 2 πούλμαν και όχι ένα.
 • Για το Νότιο κομμάτι της χώρας χρησιμοποιούμε τζιπ (3 άτομα + ο οδηγός σε κάθε όχημα) μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεισδύσουμε στο δύσβατο κομμάτι που κατοικούν οι φυλές.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Το παρακάτω πρόγραμμα στην έρημο Ντανακίλ είναι από εκείνα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Δεν παρέχει ανέσεις και αφορά ταξιδιώτες συνειδητοποιημένους  που αναζητούν την περιπέτεια και όχι τις ανέσεις.

Επίσης δεν ενδείκνυται για άτομα που παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιακές παθήσεις.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ? ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Με το πρόγραμμα αυτό παρακολουθούμε τους εορτασμούς και τις λιτανείες των Θεοφανείων (Τίμκατ), που αποτελεί για την Αιθιοπία τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
 • Παρακολούθηση των εορτασμών των Χριστουγέννων στην πανέμορφη πόλη Λαλιμπέλα, αλλά και των Θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα
 • Για το κομμάτι της Νότιας Αιθιοπίας έχουν κανονιστεί jeep στα οποία θα επιβιβαστούν 3 άτομα (+οδηγός) και όχι 4 ή 5

Δυνατότητα προ-αναχώρησης 02/01 για 11ήμερο πρόγραμμα χωρίς φυλές Νότου

Χάρτης Ταξιδιού Αιθιοπια - Τιμ Κατ, γιορτές Χριστουγέννων και Θεοφανείων της Αιθιοπίας, φυλές κοιλάδας Όμο 04/01/2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info