fb

Σρι Λάνκα, ατομικό ταξίδι | 2024

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2220€

Περιγραφή

Σαν ένα δάκρυ που βγαίνει από το νοτιοανατολικό άκρο της Ινδικής χερσονήσου είναι η Σρι Λάνκα. Εδώ, ιστορία και μύθος πάνε μαζί. Χρυσές ακτογραμμές, καταπράσινα βουνά, ζούγκλες, εθνικά πάρκα, φυτείες τσαγιού, ερείπια αρχαίων πολιτισμών, βουδιστικοί ναοί, μοναδικές γιορτές με τους στολισμένους ελέφαντες, κοκκοφοίνικες, μπαχαρικά, καουτσούκ, καφές, πολύτιμοι λίθοι και προπάντων άνθρωποι καλοσυνάτοι. Ένας κρυμμένος παράδεισος που παραμένει ακόμα παρθένος και προσφέρει τα πάντα. Ένας ιδανικός εξωτικός προορισμός, που θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.

1η ημέρα: Athens – Colombo

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω εν­διάμεσου σταθμού για το Κολόμπο, την πρωτεύ­ουσα της Σρι Λάνκα.

2η ημέρα: Colombo – Habarana – Hiriwaduna – Dambulla, μαγικές εικόνες

Καλώς ήρθατε στη Σρι Λάνκα!  Συνάντηση και γνωριμία  με τον έμπειρο τοπικό μας  εκπρόσωπο ο οποίος θα σας περιμένει στο αεροδρόμιο  σας και θα σας μεταφέρει στην  Habarana. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Μια περιήγηση στη Hiriwadunna - ένα όμορφο χωριό που σκιάζεται από μαγευτικό  θαμνοδάσος - θα σας δώσει την ευκαιρία να ζήσετε  μία ημέρα με τους ντόπιους σε αυτό το παραδοσιακό χωριό της Σρι Λάνκα. Μια βόλτα με ένα καροτσάκι κατά μήκος μιας χωμάτινης διαδρομής και μέσα από ορυζώνες μέχρι τη γραφική λίμνη Hiriwaduna θα σας αφήσει με μια αίσθηση γαλήνης. Μια βόλτα με καταμαράν στη λίμνη με τη μεγάλη ποικιλία της ζωής των πουλιών ξηρής ζώνης και τη θέα στο γύρω δάσος, τους βάλτους και τα αγροτεμάχια των ντόπιων αγροτών, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ντάμπουλα.

3η ημέρα: Dambulla - ο περίφημος βράχος της Σιγκιρίγια – Matale – Kandy

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκιρίγια. Φτάνοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σιγκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουργία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιονταριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνον οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βράχου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασιλική πισίνα. Ωστόσο το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρίσκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα. Καθώς συνεχίζουμε προς νότο με προορισμό μας την Κάντυ, κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ματάλε για να εντρυφήσουμε στον κόσμο των μπαχαρικών. Η Κεϋλάνη ήταν πάντα (όπως και σήμερα) πολύ γνωστή στον κόσμο για την παραγωγή μπαχαρικών, που ξεκινούσαν από εδώ για να φτάσουν με τα εμπορικά πλοία στα πέρατα του κόσμου. Η τοπική παράδοση μας μιλά για μικρές φυτείες, σε επίπεδο οικογενειακής παράδοσης, που φρόντιζαν για την παραγωγή της ποσότητας που χρειαζόταν το κάθε νοικοκυριό για το φαγητό του αλλά και για χρήσεις ίασης ή αισθητικής. Θα μάθουμε αρκετά για την τοπική παραγωγή σε κανέλα, τζίντζερ, πιπέρι, βανίλια, κάρδαμο και πολλά πολλά άλλα, και θα συνεχίσουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ. Η γραφική αυτή πόλη υπήρξε η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe, το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της. Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε και τον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα, καθώς και ένα σπάνιο θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα!

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην Κάντυ.

4η ημέρα: Κandy: η αυτοκρατορική πόλη

Μετά το πρωινό, περιηγηθείτε στην αγορά Kandy που είναι το ιδανικό μέρος για να ψωνίσετε όμορφα χειροποίητα Batik Sarongs και Sarees που είναι γεμάτα με ζωηρά χρώματα και σχέδια που απεικονίζουν την τοπική κουλτούρα.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιερό και παγκοσμίου φήμης χρυσοστεγασμένο ναό του Ιερού Δοντιού Λειψάνου που είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται ως ένα από τα πιο ιερά μέρη της Σρι Λάνκα. Θα συνεχίσουμε για τους κήπους Peradeniya.

Βασιλικός βοτανικός κήπος Peradeniya - Αρχικά αναπτύχθηκε ως κήπος αναψυχής υπό βασιλική οικογένεια και αργότερα εναρμονίστηκε από τους Βρετανούς, οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι της Peradeniya - σήμερα αναφέρονται ως οι  πιο φιλόξενες εγκαταστάσεις που βρίσκονται μόλις 4 μίλια από την Kandy -  Περπατήστε σε αυτή την ομορφη όαση 147 στρεμμάτων γεμάτη από λουλούδια και πράσινο.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην Κάντυ.

5η ημέρα: Kandy – Nanu Oya – Nuwara Eliya

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και θα ταξιδέψουμε για την καταπράσινη Nuwara Eliya.

Ομιχλώδεις απότομοι δρόμοι, που στρίβουν μέσα από καταπράσινες φυτείες  τσαγιού σε δροσερό περιβάλλον, υπενθυμίζουν στους επισκέπτες ότι βρίσκονται εντός της εμβέλειας του διάσημου βρετανικού αποικιακού καταφυγίου, Nuwara Eliya. Ενισχυμένη από μια ατμόσφαιρα αγγλικής υπαίθρου, η πόλη του φωτός - που κάποτε κυβερνιόταν από Άγγλους και Σκωτσέζους καλλιεργητές - εξακολουθεί να είναι γεμάτη με αποικιακά κτίσματα και το διάσημο τσάι Κευλάνης  συνεχίζουμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό Nanu - Oya για να πάρουμε το τρένο και να απολαύσουμε  την πιο γραφική βόλτα με τρένο στην Ασία.

Ο ξεναγός θα σας παραλάβει από το σταθμό και θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην Νουβάρα Ελίγια.

6η ημέρα: Nuwara Eliya – Yala

Άφιξη και διανυκτέρευση στην Yala.

7η ημέρα: Yala: Ελέφαντες, Λεοπαρδάλεις, Κροκόδειλοι σε safari

Το Εθνικό Πάρκο της Γιάλα βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τισσαμαχαράμα και 290 χιλιόμετρα από το Κολόμπο, στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιάδες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκμαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα σαφάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε ελέφαντες, αγριογούρουνα, λεοπαρδάλεις, κροκόδειλους, αγριοβούβαλους κ.ά. Μετά το σαφάρι μας, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την υπαίθρια αγορά φρούτων και λαχανικών στην Τισσαμαχαράμα και να απολαύσουμε τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της περιοχής. 

8η -9η ημέρα: Τροπική παραλία ήλιος Θάλασσα

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για μία από τις πιο όμορφες παραλίες την Weligama για να απολαύσουμε θάλασσα και ήλιο. Χαλαρώστε πίνοντας ένα κοκτέιλ με θέα τον ωκεανό.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Qatar Airways.
  • 01 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Cinnamon Lodge.
  • 02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Golden Grown.
  • 01 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grand Hotel Nuwara.
  • 02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Cinnamon Wild.
  • 02 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hikka Tranz by Cinnamon.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις με Αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Φόροι αεροδρομίων.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Γεύματα , εκδρομές που δεν αναφέρονται.
  • Επιβάρυνση για το μοναδικό  safari resort Uga Chena Huts 780 ευρώ κατ’ άτομο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.
  • Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
  • Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
  • Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

12 - 18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Qatar Airways.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.

Περίοδοι

  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info