fb

Ακτές του Ιονίου - Πρέβεζα | Καλοκαίρι 2024

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 499€

Περιγραφή

Ταξιδεύουμε στη δυτική Ελλάδα και στις ακτές του Ιονίου πελάγους. Στο «αντίπαλον δέος» του λευκού και του μπλε του Αιγαίου, το Ιόνιο προβάλλει τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, το έντονο πράσινο στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου και εντυπωσιακές παραλίες που καταγράφονται σε κάθε διεθνή λίστα κορυφαίων παραλιών.

Περνώντας την υποθαλάσσια σήραγγα του Άκτιου, περνά κανείς από την Αιτωλοακαρνανία στην Ήπειρο, και από την περιοχή της Βόνιτσας στην Πρέβεζα. Χτισμένη στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, η πόλη με την οποία ο Κ. Καρυωτάκης συνδέθηκε τραγικά για πάντα, είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη με έντονη προσωπικότητα.

Ο παραλιακός πεζόδρομος, από την πλατεία Ανδρούτσου μέχρι το Μνημείου του Ναύτη, τα τρία της κάστρα, η μαρίνα, το πεζοδρομημένο κέντρο της, το περίφημο Σεϊτάν Παζάρ, τα ταβερνάκια με τα απίστευτα θαλασσινά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να χάνεται στο Ιόνιο είναι λόγοι που μας έχουν κάνει να αγαπήσουμε την Πρέβεζα.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Ναύπακτος – Αμφιλοχία – Πρέβεζα

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα. Θα περάσουμε τον Ισθμό και θα φτάσουμε στη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, από όπου και θα περάσουμε στην Αιτωλική γη. Άφιξη στη Ναύπακτο όπου θα περιηγηθούμε. Εν συνεχεία θα επισκευτούμε την Αμφιλοχία που θα έχουμε χρόνο για μπάνιο ή για φαγητό (έξοδα ατομικά). Από εκεί θα συνεχίσουμε για την Πρέβεζα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Πρέβεζα – Εκδρομή: Νυδρί Λευκάδος – Προαιρετική Κρουαζιέρα σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι, Σκορπιό

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Λευκάδα. Άφιξη στο Νυδρί, απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την προαιρετική κρουαζιέρα μας. Πρώτη στάση για μπάνιο στις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του Ιονίου, το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς. Επόμενη στάση το μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, παραμονή και χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Μεσημεριανό μπάνιο στην παραλία Αφάλες στην Ιθάκη. Αξέχαστη η εμπειρία που θα νιώσετε όταν το πλοίο μπαίνει μέσα στο Σπήλαιο Παπανικολή. Η συνέχεια στο Μεγανήσι για φωτογραφίες. Ακολουθεί περιήγηση γύρω από τα τρία νησιά του Ωνάση στον Σκορπιό και τη Μαδουρή, το νησί του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Σημείωση: για όσους δεν θέλουν να ακολουθήσουν την προαιρετική κρουαζιέρα μπορούν να παραμείνουν στην Πρέβεζα ή στο Νυδρί.

 

3η ημέρα: Πρέβεζα – Πάργα και προαιρετική Κρουαζιέρα Παξούς – Αντίπαξους

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Πάργα, μια μαγική πόλη στην «καρδιά» της Ηπείρου με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Φτάνοντας, για όσους επιθυμούν θα πραγματοποιήσουμε μία κρουαζιέρα σε Παξούς και Αντίπαξους, με τα καταγάλανα νερά τους, που δίνουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο. Θα δούμε τις περίφημες σπηλιές των Αντίπαξων, θα κολυμπήσουμε στην μαγευτική παραλία Βουτούμι και θα έχουμε χρόνο για μπάνιο, βόλτα και φαγητό στον γραφικό Γάιο την πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος. Μετά την κρουαζιέρα αλλά και για όσους δεν ακολουθήσουν, θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα περπατήσουμε στα καλντερίμια της, θα δούμε το κάστρο και το νησάκι της Παναγιάς. Χορτάτοι από εικόνες επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πρέβεζα – Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκάδα (Μονή Φανερωμένης, Βασιλική, Σύβοτα Λευκάδας, πόλη Λευκάδας) - Πρέβεζα

Πρωινό και αναχώρηση για το νησί της Λευκάδας όπου και θα επισκεφτούμε όμορφα μέρη. Θα ξεκινήσουμε από τη Μονή Φανερωμένης, που αποτελεί για πολλά χρόνια το θρησκευτικό κέντρο του νησιού και είναι το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Η Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και είναι η πολιούχος του νησιού. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την ανατολική πλευρά του νησιού και περνώντας από τα χωριά Λυγιά και Νικιάνα θα

καταλήξουμε στο νότιο τμήμα και στην παραλία της Βασιλικής όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Σειρά έχουν τα όμορφα Σύβοτα Λευκάδος με το απάνεμο λιμανάκι τους, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ ή φαγητό (έξοδα ατομικά). Η μέρα μας θα κλείσει με την περιήγησή μας στην πόλη της Λευκάδας, όπου θα δούμε το πάρκο των ποιητών, το γνωστό Μποσκέτο όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι με τις προτομές επιφανών αντρών, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης και άλλοι. Θα θαυμάσουμε ιστορικές εκκλησίες του 17ου και 18ου αιώνα, με επιρροές από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, όπως τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Μηνά και τον Άγιο Σπυρίδωνα. Θα κινηθούμε στα στενά σοκάκια και καντούνια με τα χρωματιστά «λαμαρινένια» σπίτια και τις ανθοστόλιστες γλάστρες, αλλά και ιστορικά σπίτια που διασώθηκαν από τους σεισμούς, όπως η οικία - μουσείο του ποιητή Σικελιανού και το αρχοντικό Ζουλίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πρέβεζα – Ποταμός Αχέροντας & βαρκάδα στις πύλες του Άδη (προαιρετικά) – Πρέβεζα (περιήγηση)

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βαρκάδα στον ποταμό, ο οποίος διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης. Οι πηγές του είναι πολλές και προέρχονται από τα χιόνια του όρους Τόμαρος στο νομό Ιωαννίνων, από τα όρη του Σουλίου και τα όρη Παραμυθιάς Θεσπρωτίας. Οι εκβολές βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος στο χωριό Αμμουδιά, όπου σχηματίζεται το Δέλτα. Το μήκος του ποταμού ανέρχεται στα 52 χιλιόμετρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, και το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Πρέβεζας. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Σαϊτάν Παζάρ, το σπίτι του Καρυωτάκη, το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους με το ηλιακό ρολόι και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα δίπλα στο κύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πρέβεζα – Βόνιτσα – Αστακός – Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις απαραίτητες στάσεις για να δούμε ακόμα περισσότερα. Πρώτη μας στάση η γραφική Βόνιτσα, με το έντονο νησιώτικο χρώμα, που αγναντεύει τον Αμβρακικό κόλπο. Το επιβλητικό κάστρο, το γραφικό νησάκι της Κουκουμίτσας, οι φιλόξενοι άνθρωποι, καθώς και η νησιώτικη ατμόσφαιρα σαγηνεύουν κάθε περαστικό και τον κάνουν να ερωτευτεί αυτό το μέρος. Θα συνεχίσουμε για την παραλιακή κωμόπολη του Αστακού, όπου μπορούμε να γευματίσουμε (έξοδα ατομικά) και το βράδυ θα καταλήξουμε στην Αθήνα, γεμάτοι όμορφες εικόνες.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες

 

Ένα υπέροχο σεργιάνι στις ακτές του Ιονίου πελάγους, με διαμονή όλες τις ημέρες στην Πρέβεζα, την πόλη-φρουρό του Αμβρακικού κόλπου.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο Margarona Royal Hotel  3* στην Πρέβεζα.
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκάδα.
 • Προαιρετική κρουαζιέρα για μπάνιο στις κορυφαίες παραλίες Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, αλλά και επίσκεψη στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και την παραλία Αφάλες της Ιθάκης.
 • Περιήγηση στη Ναύπακτο.
 • Επισκεπτόμαστε την πανέμορφη Πάργα.
 • Προαιρετική κρουαζιέρα σε Παξούς και Αντίπαξους.
 • Επίσκεψη στον Αχέροντα και προαιρετική βαρκάδα στις εκβολές.
 • Εξερευνούμε τη γραφική Βόνιτσα με το έντονο νησιωτικό χρώμα.
 • Θα βουτήξουμε στον Αστακό.
 • Επίσκεψη στην Αμφιλοχία.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.

 

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο Margarona Royal Hotel  3* στην Πρέβεζα.
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή, 5 πρωινά & 5 δείπνα).
 • Εκδρομές και μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου.
 • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ποτά, αναψυκτικά στα γεύματα.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Τέλος κλιματικής αλλαγής, πληρώνεται τοπικά στο ξενοδοχείο.
 • Το κόστος της κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεγανήσι και Σκορπιό 30€
 • Το κόστος της κρουαζιέρας στους Παξούς 30€
 • Το κόστος της βαρκάδας στον ποταμό Αχέροντα
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ –

ΤΕΛΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από 01/01/18 είχε τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Από την 01/01/2024 με την απόφαση Α. 1217/2023 καταργείται ο «Φόρος διαμονής» και αντικαθίσταται από το «Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης» το οποίο θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Το τέλος διαμορφώνεται για τα ξενοδοχεία ως εξής:

2*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 7,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 10,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Με την κράτησή σας χρειάζεται να αποστείλετε και φωτοτυπία της ταυτότητάς σας.
 • Με την κράτησή σας, παρακαλούμε να δηλώνετε στον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο αν θέλετε διπλό κρεββάτι ή δύο μονά για να μπορεί να ζητηθεί από το ξενοδοχείο (το ζητάμε από το ξενοδοχείο, μπαίνει ως προτεραιότητα και δίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας του ιδίου). Το γραφείο ουδεμία ευθύνη φέρει. Επίσης μας ενημερώνετε αν υπάρχει κάποια αλλεργία ή διατροφική συνήθεια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζουμε για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος πχ κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ. Σε περίπτωση κάποιων ειδικών request στη διατροφή πχ χωρίς λακτόζη, γλουτένη κλπ, δεν είναι σίγουρο ότι το ξενοδοχείο μπορεί να το παρέχει.
 • Περιορισμένος αριθμός μονόκλινων  και τρίκλινων δωματίων, ενημερώνεστε πρώτα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο.
 • Οι προαιρετικές κρουαζιέρες συνοδεύονται από τον αρχηγό σας, πραγματοποιούνται εφόσον ο καιρός το επιτρέπει και δηλώνετε συμμετοχή τοπικά σε εκείνον. Οι τιμές ενδέχεται να αλλάξουν λόγω ανατιμήσεων σε καύσιμα κλπ χωρίς μεγάλη απόκλιση στις αναφερόμενες. Δεν μπορούν να κλειστούν και να πληρωθούν πριν το ταξίδι γιατί υπάρχει πιθανότητα λόγω καιρού να μην πραγματοποιηθούν.
 • Στην προαιρετική κρουαζιέρα της Λευκάδας ενδέχεται λόγω καιρού να μην είναι προσβάσιμη κάποια παραλία από τις αναφερθείσες στο πρόγραμμα. Ενημερωνόμαστε γι αυτό αυθημερόν κι όχι από πριν.
 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει ακόμα και κατά την διάρκεια της παραμονής σας, αν κριθεί αναγκαίο λόγω καιρού.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας όπως αποστείλετε στο e-mail [email protected] ή προσκομίστε με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και τη σύμβαση ταξιδιού που σας έχει αποσταλλεί από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο, υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή της ταυτότητάς σας, μιας και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία της.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 150€.

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  

Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή, η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 689 € 0 €

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Πέντε διανυκτερεύσεις στο Margarona Royal Hotel  3* στην Πρέβεζα.
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή, 5 πρωινά & 5 δείπνα).

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

27/7, 3/8, 11/8, 17/8, 24/8, 31/8, 7/9

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info