fb

Βόρεια και Νότια Κορέα, με την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Κίνας | Ιούλιος - Αύγουστος 2024

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Περιγραφή

Η πρώτη επαφή με τη Βόρεια Κορέα είναι καθηλωτική, καθώς μοιάζει σαν να προσγειωθήκαμε σε άλλον πλανήτη. Τα πάντα εδώ είναι ελεγχόμενα. Ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας πάνω στην οποία έχει δομηθεί ολόκληρη η πολιτική, καθώς και ο τρόπος ζωής της Βόρειας Κορέας είναι το Τζούτσε (η ιδεολογία της Εθνικής Αυτάρκειας), που αναπτύχθηκε από τον μεγάλο ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ. Όλοι, μα όλοι οι πολίτες της χώρας φορούν στο μέρος της καρδιάς μια μικρή καρφίτσα με τη φωτογραφία του. Αμέτρητα αγάλματα με την κορμοστασιά του κοσμούν πολλές γωνιές της πόλης. Οι τουρίστες πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες: Βρίσκονται διαρκώς υπό την επιτήρηση Κορεατών συνοδών, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μεταφέρουν καμία εικόνα ή ήχο από οποιαδήποτε πλευρά του κόσμου. Έτσι οι μάζες ελέγχονται πλήρως.
Την ίδια ώρα, η πιο φιλελεύθερη Νότια Κορέα, μέρος της ίδιας χερσονήσου κι όμως τόσο διαφορετική από τη Βόρεια παρασύρει τον επισκέπτη με τις σύγχρονες εικόνες  που έχουν όμως τις ρίζες του βαθιά μέσα στην Κορεατική κουλτούρα και πολιτισμό. Το Πεκίνο από την άλλη, δείχνει να καταφέρνει να συνδυάζει απόλυτα το μοντέρνο με την παράδοση, ενώ η αρχιτεκτονική του πραγματικά εντυπωσιάζει.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΕΚΙΝΟ (ΚΙΝΑ)

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο.

2η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ

Άφιξη σε μια μοντέρνα πόλη 22.000.000 κατοίκων, που ιδιαίτερα μετά το «λίφτινγκ» ολυμπιακών διαστάσεων που δέχτηκε με αφορμή τη διοργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, μετετράπη σε μία όμορφη, σύγχρονη μητρόπολη, με πολύ πράσινο, μεγαλοπρεπή βουλεβάρτα και φουτουριστικά κτίρια κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτόνων. Με ιστορία 3.000 ετών και πλέον, ως πρωτεύουσα τους τελευταίους οχτώ αιώνες, το Πεκίνο διαθέτει σήμερα έναν άπειρο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών που προκαλούν τη διεθνή προσοχή συνεχώς. Κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, τις ξένες πρεσβείες και γραφεία πολυεθνικών εταιριών.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ – ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγιάνγκ. Με την άφιξή μας θα δούμε την αψίδα του θριάμβου -μνημείο αντίστασης των Βορειοκορεατών εναντίων των Ιαπώνων- και το μπρούντζινο άγαλμα του ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ, όπου (υποχρεωτικά) θα καταθέσουμε λουλούδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα μεταβούμε στη λεωφόρο Future Science Street, μια φουτουριστική περιοχή με ουρανοξύστες που δημιουργήθηκε για να στεγάσει επιστημονικά ιδρύματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της χώρας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην Πιονγκγιάνγκ θα επισκεφθούμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το επονομαζόμενο και Παλάτι του Ήλιου, το μαυσωλείο των ηγετών Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Πιονγιάνγκ, όπου είναι θαμμένοι οι ήρωες της επανάστασης και έχει καταπληκτική θέα προς την πόλη, ενώ θα κάνουμε και μια βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης με το όνομα Πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ. Πριν το γεύμα μας θα προλάβουμε επίσης να δούμε και τον Πύργο Τζούτσε ο οποίος βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Τέντονγκ και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της ιδεολογίας του Τζούτσε η οποία εισήχθη από τον πρώτο ηγέτη της χώρας και Πρόεδρο, Κιμ Ιλ Σουνγκ και χτίστηκε για να γιορτάσει τα εβδομηκοστά γενέθλιά του. Έχει ύψος 170 μέτρων και θεωρείται πως είναι ο υψηλότερος πύργος κατασκευασμένος από γρανίτη. Ο πυρσός στην κορυφή του πύργου φωτίζεται πάντα.

Αργότερα το απόγευμα, θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας και θα δούμε μεταξύ άλλων, το μετρό της πόλης, την Αψίδα του Θριάμβου που σηματοδότησε την απελευθέρωση από την Ιαπωνική κυριαρχία, το μνημείο για τα 50 χρόνια του Εργατικούς Κόμματος και το Στάδιο May Day, το μεγαλύτερο στη χώρα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ – ΙΕΡΟ ΟΡΟΣ ΜΙΟΧΙΑΝΓΚ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από το μεγαλειώδες μνημείο Mansudae, όπου βρίσκονται τα χάλκινα αγάλματα των ηγετών Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ, και στο γειτονικό πάρκο ένα από τα πιο όμορφα σημεία στην πόλη. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην Εθνική Βιβλιοθήκη και το κατάστημα με τα ξενόγλωσσα βιβλία, πριν κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό.
Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Πολεμικό Μουσείο της Πιονγιάνγκ και το «USS Pueblo», ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που είχε «συλληφθεί» από το ναυτικό της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο του 1968, καθώς είχε εισέλθει στα χωρικά ύδατα της ασιατικής χώρας. Τέλος, θα εκδράμουμε στο ιερό όρος Μιοχιάνγκ, «Βουνό της Μυστικής Ευωδίας».
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΙΟΧΙΑΝΓΚ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ MANPOK - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ

Πρώτα θα επισκεφτούμε τη «Διεθνή Έκθεση Φιλίας», στην οποία εκτίθενται δώρα ξένων ηγετών προς τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας και έπειτα θα πάμε στον Βουδιστικό Ναό Pohyon, έναν πανάρχαιο ναό όπου θα χαλαρώσουμε και θα απολαύσουμε την όμορφη θέα.
Αργότερα θα κάνουμε μια πεζοπορία στην πανέμορφη κοιλάδα Manpok, για να πάρουμε μια γεύση από τη Βορειοκορεάτικη φύση.
Επιστρέφουμε στη Πιονγιάνγκ, όπου θα επισκεφτούμε ένα τοπικό σχολείο για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με την εκπαίδευση στη χώρα και θα περπατήσουμε στους ολοκαίνουριους μοντέρνους δρόμους που φανερώνουν το μέλλον της χώρας.
Το βράδυ θα βγούμε σε ένα τοπικό μπαρ και θα συναναστραφούμε με τους ντόπιους, ενώ θα δειπνίσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΕΣΟΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, τη Καεσόνγκ. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μουσείο Koryo, πρώην Πανεπιστήμιο του Κονφούκιου. Η φύση γύρω από την Καεσόνγκ είναι εκπληκτική και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.
Αργότερα θα κάνουμε βόλτα στο Nam Gate, το παλιό τμήμα της πόλης και θα επισκεφτούμε το τάφο του Βασιλιά Κονγκμίν στο ομώνυμο μαυσωλείο του 4ου αιώνα.
Επιστροφή στη Πιονγκγιάνγκ, επίσκεψη σε πολυκατάστημα για ψώνια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ – ΠΕΚΙΝΟ: Ξενάγηση

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πεκίνο. Άφιξη και επίσκεψη στο Ναό του Ουρανού, το λαμπρότερο μνημείο της πόλης, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της χώρας, εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Μινγκ και ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας της αρχαιότερης θεότητας των Κινέζων, του Ουρανού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα γραφικά χουτόνγκ, γειτονιές - απομεινάρια της παλιάς πόλης που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα πίσω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γκρίζα σπιτάκια με τα γραφικά σοκάκια, για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΠΕΚΙΝΟ – ΜΠΟΥΣΑΝ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ)

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για Νότια Κορέα και την πόλη Μπουσάν. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, με την άφιξή μας στην Μπουσάν θα κάνουμε μια πρώτη βόλτα για να γνωρίσουμε την πόλη.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΜΠΟΥΣΑΝ – ΣΕΟΥΛ

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Η Μπουσάν είναι μια όμορφη πόλη, με πολύχρωμες γειτονιές, παραλίες, γέφυρες και δημοφιλή τουριστικά αξιοθέτα. Δεν αποκαλείται τυχαία άλλωστε «Σαν Φρανσίσκο της Κορέας».
Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε το Gamcheon Cultural Village, ένα όμορφο χωριό με πολύχρωμα σπίτια, διακοσμημένα με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες, γεμάτος καταστήματα και καφέ. Στη συνέχεια θα περάσουμε στη BIFF street όπου βρίσκεται η ομώνυμη κεντρική πλατεία της πόλης και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η ψαραγορά.

Τέλος, μεταβαίνουμε μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα πάρουμε τον τραίνο εξπρές για την Σεούλ. Σε περίπου 3 ώρες θα βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΣΕΟΥΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και φεύγουμε να εξερευνήσουμε την Σεούλ, μια πόλη σχεδόν 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. Πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας εδώ και 600 χρόνια, η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μια πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη, με υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής.
Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε το παλάτι Γκιόνγκμποκουνγκ, το κύριο βασιλικό παλάτι της δυναστείας Joseon, χτισμένο το 1395, όπου θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή αλλαγή της φρουράς, τον δρόμο όπου βρίσκονται όλα τα παλαιοπωλεία, το Ikseondong, μια πολύ γραφική γειτονιά της πόλης με παραδοσιακά καταστήματα, τον σύγχρονο εμπορικό δρόμο Myeongdong, όπου βρίσκονται όλες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, αλλά και την Namdaemun, μια παραδοσιακή αγορά που βρίσκεται στη νότια πόλης της παλιάς πόλης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΣΕΟΥΛ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Τελευταία μας ημέρα στην Σεούλ και θα είναι εξίσου γεμάτη με τις υπόλοιπες. Πρώτος μας σταθμός το Bukchon Hanok Village, ένα μικρό πανέμορφο χωριό, το οποίο έχει πολλά ανακαινισμένα παραδοσιακά κορεάτικα σπίτια, που ονομάζονται hanok, πράγμα που το έχει καταστήσει δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον πύργο της Σεούλ, στον λόφο Νάμσαν, στον οποίο θα ανέβουμε με  το πούλμαν και θα περπατήσουμε κατά μήκους τους τείχους της πόλης.
Τέλος, θα επισκεφτούμε τη φουτουριστική πλατεία Dongdaemun και τις γειτονικές αγορές, πριν κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας.

13η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Γεμάτοι όμορφες εικόνες και πολλές εμπειρίες από έναν ιδιαίτερο προορισμό, ξεκουραζόμαστε για λίγο και ετοιμάζουμε πάλι βαλίτσες για το επόμενο ταξίδι μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Σημαντικές Παρατηρήσεις

 • Το πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι κρατικό και ελεγχόμενο, στο οποίο το Versus Travel δεν επιτρέπεται να επέμβει.
 • Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.
 • Για όλες τις χώρες απαιτείται εξάμηνη ισχύς διαβατηρίου από την ημερομηνία εισόδου/ εξόδου σε κάθε χώρα.
 • Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

 • Από τη Χερσόνησο της Κορέας στη πρωτεύουσα της Κίνας, ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, που χωρίς να σπαταλά χρόνο και να γίνεται ανιαρό δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής.
 • Επίσκεψη και διαμονή στη Πιονγιάνγκ, την ιδιαίτερη πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας που θα γνωρίσουμε μέσα από εκτενής –και ελεγχόμενες- ξεναγήσεις.
 • Οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Κορέας, η πρωτεύουσα Σεούλ και το εμπορικό λιμάνι Μπουσάν, θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερη την Κορεατική χερσόνησο.
 • Το μεγαλειώδες Πεκίνο, μια πόλη με ιστορία 3.000 ετών, που κρύβει αμέτρητους πολιτιστικούς θησαυρούς, αλλά συνάμα αποτελεί μια φουτουριστική μητρόπολη με βλέμμα στο μέλλον.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή σε Νότια Κορέα και Κίνα και πλήρη διατροφή στη Βόρεια Κορέα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Ξενοδοχεία 4* & 4* sup. σε Βόρεια και Νότια Κορέα, 5* στο Πεκίνο.
 • Πλήρης διατροφή στη Βόρεια Κορέα. Ημιδιατροφή στη Νότια Κορέα και στην Κίνα.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€
 • Βίζα Κίνας: 128 €
 • Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 70 €.

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Απαιτείται βίζα για την είσοδο στην Κίνα για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, για την διαδικασία απόκτηση της θα ενημερωθείτε από το αντίστοιχο πρωτόκολλο που θα σας αποσταλεί. Το ποσό καταβάλλεται στην Αθήνα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

25/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 306

26/07/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΠΕΚΙΝΟ

03:50

15:25

EK 323

05/08/2024

ΣΕΟΥΛ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:55

04:25

EK 209

06/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

EK 210

08/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 306

09/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΠΕΚΙΝΟ

03:50

15:25

EK 323

19/08/2024

ΣΕΟΥΛ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:55

04:25

EK 209

20/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Για την έκδοση της βίζας για τη Βόρεια Κορέα απαιτούνται:

 • Συμπλήρωση φόρμας σε υπολογιστή (όχι χειρόγραφα) με προσωπικά στοιχεία και οπωσδήποτε στα αγγλικά το επάγγελμα του κάθε συμμετέχοντα στην εκδρομή. Το επάγγελμα είναι πολύ σημαντικό να είναι σαφές, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο της βίζας.
 • Έγχρωμη και καθαρή φωτοτυπία υπογεγραμμένου διαβατηρίου.
 • Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία 4x5cmμόνο σε λευκό φόντο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι κρατικό και ελεγχόμενο, στο οποίο το Versus Travel δεν επιτρέπεται να επέμβει.
 • Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.
 • ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΑΜΗΝΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΞΟΔΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.
 • Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 1090 €
Twin Room 3990 € 1090 €
Single Room 4880 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 1090 €
Twin Room 3990 € 1090 €
Single Room 4880 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4210 € 1090 €
Twin Room 4210 € 1090 €
Single Room 5100 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4210 € 1090 €
Twin Room 4210 € 1090 €
Single Room 5100 € 1090 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5330 € 0 €
Twin Room 5330 € 0 €
Single Room 6220 € 0 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5330 € 0 €
Twin Room 5330 € 0 €
Single Room 6220 € 0 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ :  128 €


 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.  Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Με μια ματιά

 • Επίσκεψη και διαμονή στη Πιονγιάνγκ, την ιδιαίτερη πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας.
 • Οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Κορέας, η πρωτεύουσα Σεούλ και το εμπορικό λιμάνι Μπουσάν.
 • Το μεγαλειώδες Πεκίνο, μια πόλη με ιστορία 3.000 ετών.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2024

Αναχωρήσεις

25/7, 8/8

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια και Νότια Κορέα, με την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Κίνας | Ιούλιος - Αύγουστος 2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info